Како ангажовати рад на развоју веб локација

Можда сте тек започели веб присуство и треба вам нова веб локација. Или сте можда власник постојећег сајта који жели да ваша веб локација буде боља. Много је ситуација за које сам сигуран да сте се поиграли са идејом да оутсоурцинг свог веб развоја, у целости или у деловима.


Пре него што прочитате даље, морам вас обавестити да сам из школе мишљења да се посао увек треба усредсредити на њихове основне могућности. То значи да ако ваш главни приход долази од активности које нису веб развој, онда преусмерите свој веб развој!

Имајте на уму да оутсоурцинг веб развој неће тачно уклонити сву рамену, већ потребне делове.

Како ради оутсоурцинг

Опћенито, ево како функционира оутсоурцинг веб развој –

1- Изаберите правог партнера за оутсоурцинг

2- Почетни контакт и подешавање

3- Планирајте и поставите прекретнице

4- Саставити уговоре

5- Развој и лансирање

Увод: Веб дизајн вс веб развој

Иако би многи људи могли рећи да је то само преношење нитних термина, веб дизајн и развој нису нешто исто. Дизајн се односи на естетику странице – како лепо изгледа. Развој може обухватити дизајн локације, али укључује изградњу мотора који покреће локацију.

ПСД у ХТМЛ / ПСД у ВордПресс више не функционише

Власници предузећа пре много времена су дизајнерима описивали како желе да изгледа њихова веб локација. Дизајнер би израдио изглед и изглед сајта користећи нешто попут Пхотосхопа, а затим би га предао програмеру који ће ПСД датотеку претворити у ХТМЛ код.

Сада је то углавном застарело захваљујући масовном приливу уређаја различитих величина екрана. Дизајн „једна величина свима“ више није изводљив, а осим ако нисте спремни потрошити време и новац радећи одвојени дизајн и развој за сваки тип уређаја – ПСД у ХТМЛ више није реалан.

ПСД у ХТМЛ је и данас масовна тема на вебу (види претрагу) – иако дизајн „једна величина одговара свима“ данас више није изводљив.

Погледајте на пример ВордПресс и размотрите ову чињеницу. Коришћење шаблона може олакшати велика оптерећења дизајна и многи од њих су респонзивни, што значи да се предлошци прилагођавају различитим форматима екрана.

Немојте ме погрешно схватити, и даље то можете учинити, у ствари чак можете претворити своје ПСД датотеке у ВордПресс шаблоне, али да ли је вредно проблема?

Како ради оутсоурцинг веб развој

Прво што треба да знате је да чак иако уз оутсоурцинг вашег веб развоја, као будући власник веб локације, и даље ћете бити веома укључени у процес развоја. Од одабира правог партнера до дефинисања тачног обима ваших мрежних активности, ваш унос је од виталног значаја ако очекујете да нећете бити разочарани оним што испадају ваши веб програмери..

Запамтите: Веб програмери су исти као и остали власници предузећа – они су стручњаци у својој области. Оно што вам је потребно је да им будете у могућности да им пренесете своју стручност у домену и да им омогућите да то знање пренесу у свој технички дизајн. Водите рачуна да ствари буду написане што је могуће једноставније, тако да нема места погрешном тумачењу.

Жалба у ИндијиВеб је препун приговора на вањски развој веб-а

Шта да очекујете 

 • Кашњења са временском траком пројекта
 • Предложене измене у вашем дизајну
 • Потребно је одредити интерно особље да се повеже са програмером
 • Барем мања прекорачења трошкова

Шта не очекујем да буде укључен:

 • Садржај за веб локацију
 • Било које посебне слике / видео записе
 • Претраживач & маркетинг друштвених медија
 • Веб хостинг и име домена

1. Изаберите правог партнера за оутсоурцинг

Сада када смо то већ извукли из руке, како можете да кажете да ли је веб програмер баш погодан за вас? Није тако лако као што се чини.

Поред уобичајене нежељене поште од нигеријских принчева и ИРС-а који траже да повратим милионе који су ми приписани, током последњих година почео сам добијати и нежељену пошту од веб програмера. То су обично појединци, а нежељена пошта је чак еволуирала до хладних позива покушавајући продати своје услуге.

Постоје дословно хиљаде компанија за развој веба данас и још већи број фрееланце веб програмера. Проблем је проналажење правог који ће радити са вама на вашој веб локацији.

Ево неколико савета за одабир једног;

 • Питајте их за референце – Све компаније за развој веба могу смислити сопствену веб локацију и подметати је, али доказ су то што имамо срећне купце. Погледајте ове референце и забележите њихове коментаре.
 • Оцените проток комуникације – Питајте како изгледа ток радне комуникације. Једном сам радио са програмером који је имао врло необичан приступ – комуницирао сам са њиховим помоћним особљем, који је комуницирао са својим техничким особљем и одвојио друге људе који су обрађивали рачуне, жалбе и тако даље. Процес је био болно спор и много пута збуњујући.
 • Подесите свој буџет – Често ће бити примамљиво отићи са мањим програмером који вам обећава месец и звезде за ситницу. Упоредно, већа, угледнија компанија може да се позабави неким стварима које вам требају – слушајте обе стране реално и непристрасно пре него што одлучите о нивоу ризика који желите да преузмете..

Сјајне могућности за ауторску дјелатност

Оутсоурце платформа # 1- Цодабле

Почетна страница (доступна на мрежи)

Основан 2012. године, Цодеабле је почео тако што је преузео талентоване појединце, а потом их ангажирао онима којима је потребна ад-хоц подршка на веб локацији. Данас су се претворили у један од најбољих извора на располагању за оне којима је потребна ВордПресс вештина.

Поједноставили су систем фрееланцинга да би смањили време и труд потребан за проналажење правих вештина. Све што требате да урадите је да им кажете шта желите и они ће вам помоћи да пронађете праве таленте и наведете једну цену – уз гаранцију.

* Напомена – удружили смо се са Цодеаблеом и овде има уграђени образац за понуде. Пошаљите податке о пројекту и тражите 1) бесплатну понуду и 2) препоруку за програмере; користећи овај образац. 

ПРОС

 • Разумне сатнице од 70 до 120 долара
 • Процена појединачне цене помаже да се скрене пажња са трошкова
 • Стручни фрееланцери у преко 60 земаља
 • 28-дневна гаранција за исправку грешака

ЦОНС

 • Накнада за услугу од 17,5% обрачунава се по сатници
 • Накнаде за услуге се не враћају
 • Доступне су само специфичне вештине ВордПресс-а

Идите на Цодеабле

Оутсоурце платформа # 2- Стацк Оверфлов

Стацковерфлов (посетите плочу послова овде).

Као фрееланцинг мрежа специјализована за гурусе кодова, Стацк Оверфлов је започео још 2008. године. Они су расли до те мере да су прошли кроз четири круга финансирања у износу од око 70 милиона долара. Данас се хвале мрежом од више од 50.000 програмера.

Оно што их чини јединственим у мрежном простору фрееланцинга је њихов К&Модел који вам омогућава да једноставно постављате питања и учествујете у размени знања. Сајт је место окупљања за обучене програмере који радо учествују у К-у&Седнице.

ПРОС

 • Нема додатних накнада – плаћајте само оно што наплаћује фрееланцер
 • Велики К погон заједнице&База података
 • Омогућава објављивање посла

ЦОНС

 • Традиционална структура радних места за проналажење фрееланцера

Идите на СтацкОверфлов

Оутсоурце платформа # 3- Фиверр

Фиверр таленти у програмирању и технологији (посета на мрежи).

Фиверр је још један ресурс који омогућава прегледавање базена фрееланцера за било шта од стварања садржаја до подршке на друштвеним мрежама. Они омогућавају фрееланцерима да стварају понуде које онда ви сами можете бирати. Алтернативно, можете креирати посао (послати „захтев“) који вам је посебно потребан и омогућити Фиверр фрееланцерима да лицитирају за њега.

За сваку трансакцију Фиверр ће смањити износ у облику накнаде која је везана за крајњу цену. Накнада варира у зависности од вредности трансакције. Због система репутације, Фиверр фрееланцери могу бити агресивни у настојању да испуне захтеве посла.

ПРОС

 • Доступан је широк спектар врста и нивоа вештина
 • Претраживање послова може бити извор идеја за оно што вам је потребно
 • Фиверр задржава плаћања док не кажете да сте задовољни обављеним послом

ЦОНС

 • Постојање неких застарелих постова
 • Широк спектар нерегулисаних цена
 • Неки продавци могу бити неквалификовани

Идите у Фиверр

Оутсоурце платформа # 4- Топтал

Топтал почетна страница (посета на мрежи)

Тврдња ове мреже је позната по томе што вам помаже да оутсоурце радите на креми слободног веша веб програмера. Успели су да обједине таленте који покривају сваку вештину која би могла бити потребна веб локацији, чак и дизајнере.

Било да тражите генералне програмере или оне који имају специфична подручја вештина као што су Ноде.јс или мотор Унити, вероватно ћете овде наћи помоћ..

ПРОС

 • Велики извор високо талентованих програмера и дизајнера
 • Осигурава све величине предузећа
 • Слободни фрееланцери на екрану на више нивоа – Вештине, језик, радна етика и још много тога
 • Бесплатан пробни период са свим фрееланцерима

ЦОНС

 • Може бити скупо са сатницама између 60 и 210 долара
 • За преглед талената потребна је регистрација

Идите на Топтал

Оутсоурце платформа # 5- Гун.ио

Почетна страница Гун.ио (посетите онлине)

Гун.ио покушава разбити традиционалне болне вештине у броду доприносећи своје вештине процесу слободног ангажовања. Они обједињу веома искусне таленте (овде нема новака) који су спремни да раде на уговорној основи и прегледавају их након тога помажу у проналажењу одговарајућих погодности и за слободњаке и за вас.

Они немају спискове фрееланцера преко којих можете прегледавати, али радите са онима који желе директно да се запосле. Један позив да им помогне у мисији утврђивања чињеница резултират ће проналажењем праве особе за посао.

ПРОС

 • Само искусни фрееланцери
 • Унапријед провјерени и оцијењени кандидати
 • Нема потребе да прегледавате листе да бисте пронашли оно што желите
 • Талентна утакмица у року од 48 сати

ЦОНС

 • Трошак сведен на дужину најма – кратки послови могу бити скупи

Идите на Гун.ио

Оутсоурце платформа # 6- Упворк

Надоградња почетне странице (посета на мрежи)

Надоградња је више мулти-мик фрееланцинг мрежна страница, а не стручњак за гурусе за веб развој. Они нуде све, од веб развоја до рачуноводства, специјализованих за удаљене раднике који су доступни са било којег места широм света.

Начин на који функционише много је сличан традиционалном формату листе одбора за посао, где се таленти свих врста обједињују и затим категоришу да бисте их пронашли. Осим фрееланцера, овде су наведене и агенције које трагају за талентима такође и додатну опцију.

ПРОС

 • Доступни су нивои вишеструке вештине
 • Доступан је широк спектар скупова вештина

ЦОНС

 • Регистрација је потребна за прегледавање фрееланцера
 • Оно што можете видети ограничено је претплатничким пакетом (цена се креће од бесплатно до 499 УСД месечно)
 • До 13% режијских трошкова за обраду

Иди на Упворк

2. Знајте шта желите (и јасно реците)

Оно што овде мислим је да морате да имате визију веб локације. Какве су твоје намере? Да ли желите да ваша веб локација једноставно буде информативна и подржава ваше примарно место пословања или је желите да искористите као виртуелно проширење вашег пословања?

Овде постоје кључне разлике у обиму које веб програмер мора знати.

Након што одлучите шта треба да буде на вашој веб локацији, обавезно јасно пренесите његове податке свом веб програмеру. Иако су изгледи важни, немојте се замарати и превише се фокусирати на дизајн веб локације.

Примјери: жичани оквир и дигиталне скице које користимо приликом поновног развоја ове веб странице у 2018. Видео снимци, цхатови, слике и скице руку кориштени су за јасно комуницирање.

3. Утврдити прекретнице пројекта

Радите са својим програмером да бисте смислили временску траку која је прихватљива за вас обоје. У свакој фази би требало да постоји тачка за оцењивање како бисте били сигурни да можете назвати време за случај да осећате да нешто не иде онако како треба..

Временска линија такође вам даје бољи осећај када ће ваш коначни производ (веб локација) бити доступан, тако да можете планирати пратеће активности као што су софт лансирање, неке промоције или друге маркетиншке активности око датума лансирања.

Стандардне прекретнице за развој веб локација. Сваки пројекат веб дизајна је јединствен, али ово је добра референца за кориснике који први пут успостављају прекретнице свог пројекта (извор).

4. Саставите уговор

До сад вероватно схватате да ваша веб локација може бити непроцењив алат око којег можете изградити још више пословних активности. Због тога ћете се на то више обавезати. Имајући уговор штити и вашу инвестицију, као и интересе веб програмера.

Имајте на уму, међутим, да ако одлучите да дате оутсоурцинг трећој страни у, рецимо, Индији, тада такође морате научити колико је извршљив било који уговор који можете имати са њима.

5. Изградите добар однос са својим програмером

Једном када имате своју веб страницу, обично је норма повремено да неке ствари могу поћи по злу. Одржавање добрих односа са програмером помоћи ће вам да брзо и брзо решите све грешке или друге проблеме које имате.

Такође гради на поверењу и пружа вам добру опцију у случају да икада одлучите да додате „Фазу 2“ на своју веб локацију. Момци који су је изградили обично ће је моћи даље развијати на краћем временском року и са мање ресурса.

Прича о успеху: Цредо

Извор: Предузетник повећава пословање коришћењем оутсоурцинга

Као маркетиншки консултант у Цредо, Јохн је имао тешко време да се сам такмичи против других компанија које су клијентима дале сигурност „величине“. Постојала су ограничења у томе колико је могао сваки дан сам постићи и одлучио је да преда услуге ВордПресс програмеру.

Кроз радни однос, Џон је достигао тачку у којој се више није осећао стресним развојним проблемима у свом консултантском раду и способан је да се фокусира на своје кључне пословне циљеве..

Избегавајте ових 5 грешака приликом спољног ангажовања

 1. Бирање погрешног партнера
 2. Успоставите нереалан буџет
 3. Нема јасно дефинисаних кључних циљева
 4. Превише ‘руке од руке’ у процесу развоја
 5. Не правите маркетиншки план око веб локације

Закључак: Да ли је оутсоурцинг право за вас?

Сваки посао је различит, како у погледу посла, тако и по питању тога. Ако се питате да ли је оутсоурцинг прави избор за вас, вјероватно јесте. Оно на што бисте требали гледати, много је онога што сам описао у овом чланку.

Немојте ме криво схватити – пут спољних послова није обложен ружама и садржи више од његовог фер дела. Међутим, на крају дана, ако се то уради како треба, тада ћете стећи изузетно професионално средство у својим основним пословним активностима.

Кључна разлика између оутсоурцинга или не лежи у неколико основа. Ако дајете ресурсе, уместо да се фокусирате на техничке компетенције које вам више никада нећете требати, умјесто тога надоградите на друге добре управљачке квалитете – комуникацију и планирање пројеката.

Они ће добро функционисати у вашу корист без обзира у којој сте пословној линији, чак и након завршетка пројекта за развој веба.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map