Najboljši registratorji domen za podjetja

Kompleksnost izbire imena domene je dvojna.


Najprej si morate omisliti primerno ime. Večina ljudi začne spletna mesta z določenim namenom ali temo. Če upate na ime domene, ki je približno povezano s tem namenom ali temo, število možnosti še pade.

Ko se odločite za ime, mora biti še vedno na voljo. Prijavljenih je že tona imen – od tretjega četrtletja 2019 jih je bilo skupno 359,8 milijona domenska imena, ki so že bila registrirana. Da bi to postavili v kontekst, ima druga izdaja angleškega slovarja v Oxfordu popolne vnose 171.476 besed.

Če želite domeno, morate upati, da še ni bila kupljena ali da jo bo lastnik pripravljen prodati. Za začetek izvedite iskanje po domeni na enem od naslednjih mest.

Najboljše mesto za iskanje in nakup domenskega imena

1. Hostinger

Preverjeva domene gostovanjaZa iskanje edinstvenih domen uporabite Hostinger Checker Domain Checker.

Hostinger ni dobro znan kot registrator domene. Vendar imajo pakete z zelo ugodnimi cenami, med katerimi nekateri vključujejo brezplačno ime domene. Hostinger Premium in Business načrti spletnega gostovanja (ki stanejo le 2,15 dolarja oziroma 3,45 dolarja na mesec) prihajajo z brezplačno registracijo domenskega imena. Če kupujete samo domeno – .online, .xyz, .tech in .store se prodajajo po 0,99 USD na leto.

2. Imenik

Registrar domene Namecheap - zdaj oskrbuje skoraj dva milijona strank in upravlja več kot 9 milijonov domen.Registrar domene Namecheap – zdaj oskrbuje skoraj dva milijona strank in upravlja več kot 9 milijonov domen.

NameCheap, ustanovljeno pred dvema desetletjema, je eno večjih imen v panogi in je registrator domenskih imen, ki je akreditiran po ICANN. Ima zmogljivo kombinacijo cenovno dostopnih cen domenskih imen, odlično podporo strankam in velik izbor domen najvišje ravni (.com, .net, .uk itd.).

Eden najboljših delov nakupa NameCheap je, da imajo hey pogosto v prodaji domenskih imen, saj cene občasno padejo tudi do 0,50 USD. Ne pozabite pa, da so popusti na domenska imena pogosto samo na prvo leto registracije, zato bodite pozorni na stopnje podaljšanja!

NameCheap prodaja tudi storitve z dodano vrednostjo za imena domen, kot so WHOIS zaščita zasebnosti (s WhoisGuardom), zagotovljen čas delovanja s svojim sistemom PremiumDNS v višini 5 USD na leto in možnost za SSL certifikate, ki se začnejo pri 9 USD na leto.

3. GoDaddy

Registrator domene Godaddy - ima več kot 17 milijonov uporabnikov po vsem svetu.Registrator domene Godaddy – ima več kot 17 milijonov uporabnikov po vsem svetu.

GoDaddy je verjetno eden najbolj prepoznavnih registratorjev domenskih imen na svetu. To je tisto, kar menim, da je spletno podjetje s popolno storitvijo, saj so vse na enem mestu za vse, kar potrebujete za zagon svojega spletnega mesta, od imena domene do gostovanja.

Cene na GoDaddy so bolj ali manj standardne, vendar imajo storitev, ki omogoča nakup nekaterih posebnih imen domen prek dražba. Tu najdete nekaj imenitnih imen domen, ki so že registrirana, vendar katerih lastniki so pripravljeni izpustiti – za ceno. Druge funkcije, ki jih zagotavljajo, so WHOIS zasebnost, SSL certifikati in seveda spletno gostovanje.

4. Premaknite miškin kazalec

Hover - Registrator domene spletnega mestaHover – Registrator domene spletnega mesta

Hover se osredotoča zgolj na spletno mesto registrarja domen in tu lahko domeno dobite za približno 5 USD na leto. Njihov sistem cen je izjemno pregleden, na isti strani pa so navedeni stroški obnov in drugih zmogljivosti, kot so transferji. Na voljo so popusti, če hkrati kupujete v večini (več kot 10 imen domen). Tu lahko dobite svoje standardne TLD, na primer .com ali celo nekatere nTLD, kot je .io.

Kot rečeno, Hover ne ponuja spletnega gostovanja, zato boste morali vedeti, kako usmeriti svoj DNS na prave strežnike, če jih kupite. Ena od prednosti je, da vsebujejo brezplačno WHOIS zaščito zasebnosti z vsemi imeni njihovih domen.

Biti strokovnjak za imena domen ima tudi svoje prednosti, saj imajo odlične dodatne storitve, kot je posredovanje e-pošte na vaše ime domene ali celo omogočajo ustvarjanje mape s prejetimi sporočili za 20 USD na leto.

5. Gandi

Registrator domene Gandi - že posluje skoraj 20 let.Registrator domene Gandi – že posluje skoraj 20 let.

Da se ne motim s podobno imenovanim indijskim aktivistom, je Gandi eden najdaljših obstoječih registratorjev domenskih imen v panogi. Njihov forte je bil izkušen s registracijo domenskih imen brez težav in ponavadi ne odvračajo strank preveč, ker jih preplavijo z možnostmi in ponudbami.

Gandi ima na voljo tudi enega največjih izborov razširitev domen z več kot 700 možnostmi izbire. Vse, od .abogado do .zine, se tukaj loti. Imajo tudi seznam možnosti domen najvišje ravni, ki se redno posodablja, skupaj s članki, ki razpravljajo o novih TLD, ki bodo v prihodnosti.

Cene so lahko dostopne, odvisno od razširitve imena domene, nekatere pa znašajo le za 0,50 USD na leto. Z imeni domen dobite brezplačno WHOIS zaščito zasebnosti in dva e-poštna polja z do 1.000 vzdevki.

6. Freenom

Freenom - Pridobite svoje ime domene brezplačnoFreenom – Pridobite svoje ime domene brezplačno

Freenom je bil primarno ustanovljen kot registrator za določeno razširitev domenskega imena (.tk), ki se izdaja brezplačno. Ko iščete ime domene na Freenomu, vam pokaže tudi druge možne razširitve, ki jih lahko prek svoje platforme registrirate kot obliko nadgradnje.

Danes ponujajo tudi druge brezplačne razširitve imen domen, kot so .ml, .ga, .cf in .gq ter druge razširitve za prodajo. Freenom ima tudi brezplačno storitev DNS, ki jo lahko uporabite, če ne nameravate uporabljati svoje.

Ena od težav pri uporabi brezplačnih razširitev imen domen je, da se pogosto zlorabljajo in da so jih dobili precej slabi sloves skozi leta. Obstaja tudi veliko pasti in si natančno preberite droben tisk, če nameravate dobiti brezplačno razširitev imena domene.

Kaj je ime domene?

Primer imena domene.Primer – amazon.com je ime domene.

Ime domene je v bistvu naslov vašega spletnega mesta. Tako ljudje, ki so na spletu, prihajajo do mesta, kjer gostuje vaše spletno mesto. Zamislite si to kot fizični naslov ulice, ki ljudem omogoča pot do lokacije.

Nekateri napačno domenska imena napajajo pri spletnem gostovanju, vendar je pomembno upoštevati, da niso. Ime domene in spletno gostovanje sta dva različna elementa ki združujejo funkcijo spletnega mesta. Primeri imen domen so –

Apple.com USA.gov Amazon.com BBC.co.uk

Vsako ime domene na svetu mora biti edinstveno.

Ne boste smeli registrirati domenskega imena, ki je že v lasti nekoga drugega. To je nekaj opozoril, če želite razumeti, kako lahko obstajata dve imeni domen, ki sta podobni, morate razumeti razširitve imen domen.

Razširitve domenskih imen

Ko sem našteval nekaj zgornjih primerov imen domen, ste morda opazili, da je vsakemu od imen sledil ».« – nekaj. To je znano kot razširitev imena domene. Imena domen mora vedno spremljati razširitev, da lahko deluje.

Ko se je splet šele začel, je bilo predstavljenih le nekaj razširitev domenskega imena. Imenovane so bile domene najvišje ravni (TLD) in primeri teh vključujejo:

.com .net .org

Zaradi hitrosti rasti spleta je bilo potrebno več razširitev domen in od tam so se pojavili TLD-ji z ​​oznako države (ccTLD). Te so bile uporabljene za identifikacijo spletnih mest, ki izvirajo iz določenih držav, kot so

.uk .cn .sg

za Združeno kraljestvo, Kitajsko in Singapur.

Kmalu so bili dodani tudi drugi TLD za različne namene, kot so

.dev .travel .biz .store .guru .inc

Poimenovali so jih novi generični TLD (gTLDs ali nTLDs).

Zdaj se spomnite, kje sem rekel, da lahko obstajata dve podobni imeni domen? To je posledica narave razširitve imena domene. Ponovno morajo biti vsa imena domen unikatna in zato, če bi kupili yourname.com, je povsem mogoče, da bi kdo drug kupil yourname.biz.

Zamisli domenskih imen: Kako izbrati popolno domeno

Zdaj, ko se zavedate, kaj sestavlja ime domene in nekatere možne pasti sistema, kako boste izbrali dobro ime domene?

Čeprav tehnično lahko registrirate katero koli domensko ime, če ste upravičeni do njega, obstajajo splošne smernice za izbiro boljših imen domen.

1. Naj bo vaša domena kratka in enostavna

Kratka imena domen so zelo iskana in če se ne boste odločili za nTLD, verjetno ne boste našli primernega. Število kratkih domenskih imen je že registriranih, na primer one.com ali g.cn.

Krajša imena domen so obiskovalcem lažje vnašati in si jih zapomniti. To je še posebej koristno, če niste globalna blagovna znamka, kot sta Nike ali Coca Cola.

Primeri:

voice.com 360.com Insurance.com poraba.com pingdom.com goal.com

2. Izogibajte se slengu

Ker je bilo že kupljenih toliko domenskih imen, je postopek iskanja želenega lahko moteč in mučen postopek. Vseeno poskusite in se izogibajte uporabi slenga, kot je nadomeščanje besede “vi” z “u” ali “prav” z “obredom”, saj bo to bolj verjetno, da bodo obiskovalci natipkali napake.

3. Izogibajte se posebnim znakom

To sega do zgornje točke o izogibanju slengu. Z uporabo številk (1, 2, 3 itd.) Ali simbolov, kot so vezaji (-), med besedami lahko lažje najdete ime domene, vendar jih je težko vnesti in obiskovalci so bolj nagnjeni k napakam. Ti dejavniki zlahka povzročajo zmedo in lahko povzročijo frustracije med potencialnimi obiskovalci.

4. Uporabite strateške besede v svoji domeni

Ponovno je to lahko zelo težko, vendar je lahko koristna uporaba ključne besede, povezane z naravo vašega podjetja. Deluje asociativno za ljudi, ki to slišijo, in vam lahko pomaga tudi v smislu SEO.

Na primer, ime domene, kot je BostonLocksmith, bi lahko pomagalo ključavničarju, ki streže na območje Bostona.

5. Bodite previdni pri ciljanju na območje

Čeprav sem zgoraj navedel primer iz Bostona, bi bilo pametno skrbeti, kako se uporablja. Spletna podjetja, na primer trgovine e-trgovine, so pogosto brez robov in uporaba ključne besede, usmerjene na območje v vašem imenu domene, ne bi bila tako učinkovita. Pravzaprav je pogosto lahko zavajajoče in lahko povzroči izgubo potencialnih podjetij.

6. Izberite pravo razširitev domene

Razširitve domenskih imen se zelo razlikujejo in prihajajo po različnih cenah, tudi če jih kupite nove. Pravzaprav obstaja nekaj razširitev domenskega imena, na primer .tk, ki so popolnoma brezplačne. Uporabljajte jih previdno, saj so brezplačne razširitve domen pogosto zlorabljene in mnoge so imele zelo slab ugled.

Osebno priporočam uporabo uglednih TLD ali vsaj ccTLD, še posebej, če poslujete.

7- Poskusite generator domen

Če se res ne morete odločiti za dobro ime domene in vam zmanjka idej ali prijateljev, ki bi jih vprašali, obstaja še ena možnost. Poskusite uporabiti enega od številnih brezplačnih generatorjev domen, ki plavajo po internetu (glejte spodaj). Tudi če ne najdete idealnega imena domene, vam lahko nekateri predlogi dajo nov pogled in nekaj navdiha.

Spodaj je nekaj brezplačnega generatorja domen, ki jih lahko uporabite.

Brezplačni generatorji domenskih imen, ki jih lahko uporabite

Poglejmo si nekaj orodij za predlaganje domenskih imen, s katerimi bi lahko nekoliko poenostavili ta postopek.

1. Lean iskanje domene

LeanDomainSearch - Brezplačni generator domen za vaše spletno mestoLeanDomainSearch

LeanDomainSearch lahko pomaga, če želite poskusiti tiste z možganskimi bloki ali pa jim je zmanjkalo imen. To je brezplačno orodje za predlaganje domenskih imen, ki vam omogoča, da vnesete nekatere izraze, ki jih želite povezati, in nato izpiše tono kombinacij, ki bi bile uporabne.

Pravim, da morda mnogi od njih ne bi imeli smisla in so v bistvu smeti. Čudno pa je, da vam lahko na tem velikem seznamu nadene nekaj podrobnih nastavitev iskalnih izrazov in poskusite znova. Konec koncev je malo koristno.

2. Poskrbite za ustvarjanje imena podjetij

Za iskanje želenega imena domene uporabite Shopify Generator podjetjaShopify Generator podjetja

Shopify Generator podjetij deluje podobno kot LeanDomainSearch, vendar če poskusite, boste kmalu ugotovili, da gre za drugo zver. Namesto da naključno združuje iskalne poizvedbe, se zdi ta nekoliko bolj inteligenten.

Ni mišljeno, da bi vam pomagali najti ime domene, temveč ime podjetja in kot tak vstavi poleg izrazov vaše iskanje. Vzemimo za primer, ko sem iskal Tech Magazine, eden od vrnjenih rezultatov je bil ‘Mantis Tech Magazine’. Kljub temu jih lahko še vedno uporabljate za iskanje po domeni.

3. Preverjanje imena zagona

Checker Name Checker

Startup Name Check je brezplačno in enostavno orodje, ki ga je ustvaril Peter Thaleikis. Startup Name Check vam pomaga preveriti imena domen v treh različnih TLD (.com, .io, .co) in uporabniških imenih na številnih platformah – vključno s Facebookom, Twitterjem in Instagramom.

4. Bust A Name

Bust A Name - orodje za predlaganje domene, ki deluje v različnih jezikihBust ime

Ime Bust a je še bolj zapleteno kot obe zgoraj omenjeni orodji in vam omogoča prilagajanje nekaterih iskalnih izrazov. Na primer, lahko določite prednost začetne ali končne besede ali omejite dolžino domenskih imen. Lahko se celo odločite za njegovo delovanje v različnih jezikih!

Prav tako imate možnost, da sistem pokaže, kateri od rezultatov iskanja se že uporablja za nekaj domen najvišjega nivoja. Spletna stran z antikvariranim vmesnikom deluje nekoliko kot relikvija iz najzgodnejših dni interneta, vendar ima svoje namene. Če na primer zapustite zavihek, na katerem je odprt, boste znova navigirali tja, kjer boste lahko nadaljevali tam, kjer ste ostali.

Zelo zanimiv del Bust A Name je, da ima lasten odsek z vadnicami, ki vključuje nekaj video posnetkov. Ne bi se mi zdelo, da je to resnično potrebno, vendar so sistem očitno idiotsko dokazali.

5. Puzzler domene

Kompleksni generator domenskih imen, ki ga lahko uporabiteDomena Puzzler

Ta brezplačni generator domenskih imen je še bolj zapleten in menim, da je nekoliko zmeden, še posebej za uporabnike, ki se prvič pojavijo. Možnosti je na voljo in lahko od nje dobite čim manj ali toliko pomoči. Pomembno je, da vam domena Puzzler, poleg dajanja predlogov glede imen domen, sporoča tudi njihovo razpoložljivost.

Vzemimo za primer, ko sem dodal štiri ključne besede. Sistem mi je dal štiri kombinacije teh, obenem pa mi je dal vedeti, da so .com različice že tam. Izbirate lahko tako, da poiščete skoraj vsak TLD, od .com do celo .travel in .aero.

6. ImeBoy

Najboljši brezplačni generator domenNameBoy

To spletno mesto poganja BlueHost in trdi, da je eden najstarejših obstoječih generatorjev domen. Vtipkate lahko kombinacijo ključnih besed in generator vam bo izlil množico kombinacij za izbiro med slogom ala LeadDomainSearch.

Na žalost je večina kombinacij videti izjemno bizarnih in nisem prepričan, da jih lahko uporabite. To bom napisal na drugem “generatorju idej”, kjer boste morali po branju predlogov narediti nekaj temeljev sami..

Očitno spletno mesto poganja BlueHost, zato bo na voljo oglaševanje in splet povezav, ki vas skušajo pripeljati do tega spletnega mesta, da se prijavite z njimi.

Navodila: Kako kupiti ime domene

Dejanski postopek registracije imena domene je nekaj, kar bi bilo treba enostavno zaključiti v nekaj preprostih korakih. Osnovna oblika je: poiščite, izberite, nato pa kupite. Čeprav se nekateri izrazi, ki jih uporabljajo spletna mesta, ki prodajajo domenska imena, lahko razlikujejo, bi moral biti postopek podoben.

1. Poiščite želeno ime

Registrirajte domeno pri HostingerjuPojdite na Hostinger Checker Domain. 1) V iskalno vrstico vnesite želeno ime domene; 2) Kliknite “Preveri”.

Večina registratorjev bo imela razdelek posebej za imena domen. Tam bi morali najti iskalno polje, kamor lahko vnesete želeno ime domene. Priporočam, da vnesete celotno ime domene, vključno s TLD.

Če želite opraviti iskanje po domeni, preprosto pojdite na Hostinger Checker Domain.

2. Izberite s seznama, ki je na voljo

Registrirajte domeno pri Hostingerju3) preverite, ali je vaše ime domene na voljo; 4) Za nakup kliknite “Dodaj v košarico”.

Ko boste vnesli želeno ime domene, bo sistem poiskal in preveril, ali je na voljo. Ne glede na to, ali je na voljo ali ne, vam bo pogosto prikazan seznam istega imena domene z različnimi drugimi razširitvami, ki jih morda želite.

Če se nobena od teh možnosti ne nanaša na vas, se vrnite na 1. korak in ponovite postopek, dokler ne najdete tistega, s katerim ste zadovoljni in je na voljo. Nekatera spletna mesta omogočajo, da hkrati iščete več kot eno ime domene.

3. Dokončajte svoj nakup

Registrirajte domeno pri Hostingerju5) Izberite termin registracije (obdobje – 1/2/3 leto), ki ga želite, po potrebi izberite načrt gostovanja (od 0,80 dolarja na mesec); 6) Za nadaljevanje naročila kliknite »Checkout Now«.

Ko izberete ime domene, ki ga želite kupiti, bo spletno mesto pogosto vprašalo, ali obstajajo dodatki, ki jih želite tudi vi. Upoštevajte, kaj ponujajo, saj nekateri ponujajo večjo zasebnost za vas.

Izbrati morate tudi termin nakupa, kar pomeni, koliko časa želite, da traja ta registracija. Najdaljši čas, ko se lahko registrirate za ime domene, je eno leto. Ko to storite, morate vse plačati za nakup, podrobnosti o upravljanju domene pa vam bomo poslali po e-pošti.

Koliko bi moral plačati za ime domene?

Imena domen so tako kot kateri koli drug izdelek, ki ga lahko kupite v trgovinah. Cena se bo razlikovala glede na to, kdaj jo kupite in od kod. Na primer, spletna mesta lahko občasno prodajo domenska imena.

Drug dejavnik, ki prispeva k ceni imena domene, je razširitev. Različne razširitve imen domen imajo različne cene nakupa in podaljšanja. .Win TLD kot primer lahko stane le 1,74 dolarja za registracijo in 2,23 dolarja za obnovo letno.

Občasno bodo spletna mesta znižala tudi cene domen glede na to, kako dolgo se začnete. Enoletna registracija je standardna, vendar vam lahko znižajo ceno, če se hkrati prijavite dve ali več let.

Zaradi tega v resnici ne obstaja “standard” o tem, koliko vas bo stalo ime domene. K sreči, podobno kot letalske karte obstajajo kraji Seznam TLD, kjer lahko hitro zberete te podatke, da kupite želeno ime domene po najnižjih cenah.

Kot splošno vodilo bo večina TLD stala od 10 do 15 dolarjev na leto. Če kupite starostno ime domene, vas bo to stalo veliko več, odvisno od starosti in ključnih besed. Brezplačno ime domene je seveda brezplačno, vendar je pogosto veliko drobnega tiska, ki se ga morate zavedati.

Izbira dobrega Registrarja domen?

Danes lahko domensko ime kupite praktično kjer koli v internetu. Od namenskih spletnih mest z imeni domen do spletnih ponudnikov gostovanja so na voljo povsod. Kljub temu niso vsi kraji isti in obstaja nekaj točk, ki jih lahko upoštevate, preden od nekje registrirate svoje ime domene.

Dobri registratorji domen (spletna mesta, pooblaščena za prodajo domenskih imen) imajo pogosto podobne lastnosti, ki jim dajejo prednost pred konkurenco. V idealnem primeru bi radi našli registrarja, ki je akreditiran ICANN, ima pregledne cene in pristojbine za obnovo, nudi dobro podporo strankam in kar je najpomembneje, ima sistem, ki vam omogoča enostavno upravljanje imena domene.

Akreditacija ICANN

Internet Corporation za dodeljena imena in številke ali ICANN je ključni neprofitni organ, ki spremlja in ureja celotno industrijo domenskih imen. Vedno se prepričajte, da od kod, kjer nameravate kupiti ime domene ICANN akreditiran.

Ti registrarji morajo upoštevati predpise ICANN in obstajajo izdane smernice ki zagotavljajo varovanje tistih, ki se prijavijo prek pooblaščenih registratorjev. Niso vsa podjetja, ki prodajajo domenska imena, akreditirana po ICANN.

Cene in obnova

Imena domen štejem za storitve in ne kot blago, saj morate plačati pristojbine za obnovo, če želite ohraniti ime domene. Zaradi tega je pomembno zagotoviti, da ima registrar, od katerega kupujete ime domene, pregledno strukturo določanja cen in obnove..

Kot običajna potrošniška blaga, tudi imena domen pogosto prodajajo in nekateri registratorji lahko ponujajo poceni umazanije glede domenskih imen. Upoštevajte, da se ta prodaja pogosto uporablja samo za nove registracije domen in samo za toliko časa, ko jih kupujete. Obnova bo potekala po rednih cenah.

Primer dobre poslovne prakse v domeni – Ko NameCheap izvaja promocijo na TLD, bo družba jasno navedla ceno podaljšanja na svoji strani za naročilo.

Vedno bodite pozorni tako na nakupno ceno kot na ceno podaljšanja katerega koli imena domene, ki ga kupujete. Različni registratorji imajo tudi različne cene, zato se pred nakupom odločite za nakup.

Pomoč strankam

Vsaka družba mora imeti dobro podporo strankam, kar velja tudi za registratorje domenskih imen. Preden naročite katere koli izdelke od registrarja, se obrnite na njihovo osebje za podporo in preverite, kako odzivni so in koristni. Podjetja, ki se hitro odzovejo, imajo večjo verjetnost, da bodo imeli boljši sistem podpore za reševanje morebitnih vprašanj.

Upravljanje domenskih imen

Poleg tega, da vam omogočajo nakup in obnovo domenskih imen, vam morajo registratorji zagotoviti sistem, ki vam omogoča upravljanje domene. To vključuje nastavitev DNS za ime domene ali druge funkcije, kot je prenos na drugega registrarja.

Nekateri registrarji imajo grozne sisteme, ki jih lahko uporabljate za upravljanje vašega računa. Priporočam, da se pred nakupom prijavite za račun pri registrarju, ki vas zanima, da razišče njihov sistem. Enkrat sem se prijavil pri registrarju, ki je imel tako grozen sistem, da je bil praktično neuporaben.

Zloraba domenskih imen

Na prvi pogled se lahko dve podobni imeni domen zamenita, če ne boste pozorni na razširitev imena domene. Ta sistem pogosto izkorišča skvoterji domenskih imen ki ugrabijo imena domen ali registrirajo podobna imena domen v hmeljah, ki imajo zakonita podjetja, bodo ta domenska imena odkupila od njih.

Citibank.tk

En primer tega je, če prevarant registrira ime domene, kot je Citibank.tk in ga poskuša prenesti kot pravo spletno mesto Citibank. Nekateri obiskovalci se lahko na spletnem mestu zavedejo in tam po pomoti vnesejo osebne podatke. Tudi če ne ustanovijo spletnega mesta prevare, skoderji domenskih imen pogosto kršijo blagovne znamke, pogosto z namenom, da bi jih prodali po napihnjenih cenah lastnikom teh blagovnih znamk.

SteveJob.com

Primer domene SteveJob.com je še en primer. Področje je bilo v lasti Južnokorejca, ki nosi ime Steve Jobs Kim, in je domeno uporabljal za objavljanje novic in člankov, povezanih s tehnologijo. Primer je bil razrešen decembra 2019 – kjer je The Steve Jobs Archive, LLC, zaupanje, ki ga vodi vdova Steva Jobsa, Laurene Powell Jobs, si pridobil pravico do lastništva imena domene.

V nekaterih primerih so podobnosti lahko povsem nedolžne, na primer v primeru kanadskega najstnika Mikea Roweja, ki je registriral domeno MikeRoweSoft za svoje podjetje s spletnim oblikovanjem. Microsoft (družba) ni bil zabaven in tožen, izdajanje obvestil o prekinitvi in ​​opustitev.

Zaključek: Dobra domena je vredna več, kot si mislite

Čeprav naj bi ta vodnik dal boljšo predstavo o tem, kje in kako pridobiti ime domene, boste opazili, da sem vključil razdelke o postopku izbire domenskega imena in druge drobce informacij.

Ne glede na to, ali ste posameznik, ki želi ustanoviti majhen spletni dnevnik ali malo podjetje, ki se želi digitalno razširiti, je ime domene veliko več kot le poceni imenska oznaka. V bistvu vas predstavlja v digitalnem svetu in ima vse posledice, ki sledijo.

Treba ga je graditi in negovati, tako kot bi si ustvarili svoj ugled v resničnem svetu. Previdno izberite, kupite in zaščitite svoje ime domene.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map