Najbolje usluge marketinga putem e-pošte za poslovanje u 2020. godini

Mnogi od nas koriste e-poštu, ali u mislima nas vraćaju u leđa kao nešto što je upravo shvaćeno i što možemo koristiti. Ipak, kao što će i svaki digitalni prodavač znati, marketing putem e-pošte nalazi se u samom temelju onoga što rade.


Međutim, to se ne odnosi samo na trgovce putem e-pošte, već na gotovo bilo koju ulogu koja integrira funkciju digitalnog marketinga. To proširuje područje obuhvata puno više ljudi kao što su vlasnici web stranica ili blogova, prodajno osoblje i još mnogo toga.

Tablica sadržaja

Vodič za marketing putem e-pošte

 • Trebate li e-mail marketing?
 • Najbolje email marketing platforme koje preporučujem
 • Idealne značajke koje bi trebali imati najbolji sustavi marketinga putem e-pošte
 • Završne misli: s kim ići?

Davatelji usluga pregledani

 • Stalni kontakt
 • GetResponse
 • MailChimp
 • aweber
 • SendinBlue
 • SendPulse

Otkrivanje: BuildThis.io prima naknade za preporuku od nekih tvrtki koje smo spomenuli na ovom web mjestu. Ovdje saznajte kako financiramo poslovanje naših web stranica i objavljivanje potpune zarade.

Ako do sada još uvijek niste sigurni kako se ovaj element uklapa u vas, pojednostavit ćemo stvari samo jednim pitanjem …

Trebate li e-mail marketing?

Ako vam trebaju prodaja, promet putem web mjesta ili bilo što drugo što bi zahtijevalo da priđete što većem broju ljudi, tada morate učiniti marketing putem e-pošte..

Bez obzira imate li direktan pristup ljudima ili niste u izravnom kontaktu s njima ili ih u bilo kojem trenutku jednostavno ne možete izravno kontaktirati, marketing putem e-pošte je ono što vam pomaže da zadržite kontakt s njima.

Ako napravite samo jednu poštu pomoću nekoliko postavki i jednim klikom, možete doći do nekoga i dodirnuti ga bez obzira na vrijeme, opseg informacija ili dostupnost.

Pogledajmo neke detaljnije prednosti marketinga putem e-pošte.

Što marketing e-pošte može učiniti za vas?

Marketing putem e-pošte ima procijenjeni povrat ulaganja (ROI) od 3.800% što znači da u prosjeku svaki dolar uložen u marketing putem e-pošte donosi povrat od 38 USD. Osim samo financijske perspektive, postoje i mnogi drugi korisni aspekti e-mail marketinga kao što su;

Proširena mreža rada

Posjetitelji web stranica dolaze i odlaze, no jednom kad ih nema, nikad se više ne vraćaju. Ako prikupljate podatke e-pošte od svojih posjetitelja, ubuduće ćete im moći ponovo pristupiti. S popisa e-pošte šaljete cijelom popisu vrijedan sadržaj koji bi inače mogao propustiti. Također možete dobiti dodatni promet kada se neki odluče slijediti veze do vaše web stranice na temelju informacija koje im šalju.

Povećanje prodaje

Zamijećeno je da konverzije e-pošte nadmašuju i društveni i organski promet pretraživanja. Zapravo, statistika pokazuje da društveni mediji imaju ukupnu stopu angažmana od samo 0,58% u usporedbi s 3,71% klikova (CTR) za e-poštu. Prodaja će se povećati ili na mreži ili u trgovini kao rezultat onoga što je korisnik pročitao u e-pošti, primjerice, dobivajući posebnu ponudu ili ekskluzivnu cijenu.

Fino podešavanje vaših operacija

Budući da se marketing e-pošte temelji na statistici, moguće je prikupiti te podatke i analizirati ih. Te se informacije tada mogu upotrijebiti za daljnje poboljšavanje kampanja putem e-pošte za povećanje učinkovitosti. Na primjer, saznajte više o lajkovima, nesviđenjima i interesima vaše korisničke baze i pošaljite im relevantne materijale.

Najbolje e-mail marketing platforme koje preporučujem

Danas je na raspolaganju doslovno brodski sustav e-pošte za marketing, a teško da ćete ga pogoditi kamen (ako je bačen). Baš kao i poslovne hosting platforme – odabir prave platforme za marketing e-pošte može biti dosadan posao, tako sam testirao i odabrao šest najboljih marketinških usluga e-pošte.

Mnogi će sustavi e-marketinga imati slične značajke, ali gotovo svi imaju besplatnu probnu inačicu. Toplo bih preporučio da se prijavite i testirate ih prije nego što kupite kako biste provjerili odgovara li vam sustav.

1. Stalni kontakt

Softver za marketing e-pošte ConstantContact - kliknite ovdje kako biste isprobali besplatno

Web stranica: https://www.constantcontact.com

Constant Contact jedno je od najprepoznatijih imena u poslu sustava marketinga e-pošte. Na tržištu se već desetak godina razvija s vremenom i danas opslužuje više od 650.000 kupaca. Izgrađujući svoju temeljnu kompetenciju u marketingu putem e-pošte, dobro su se snašli na prednjim mogućnostima.

Osim što imaju učinkovit i jednostavan za korištenje sustav, dodali su i mnoge značajke koje su neprocjenjive vrijednosti, kao što su upravljanje događajima, sposobnost društvenih kampanja, pa čak i alati za istraživanje korisnika. Za cjelovito rješenje vrhunskog proizvoda ovo su najbolji momci.

Podrška je također sveobuhvatna u obliku live chat-a, e-pošte i foruma sa značajnom zajednicom. Najbolje od svega je da se s njima prijavite na jednomjesečno besplatno probno razdoblje kako biste testirali njihove usluge. Nakon probnog razdoblja, cijene se razlikuju ovisno o broju kontakata putem e-pošte koji imate.

Također – čitajte Timotejev detaljni pregled stalnih kontakata pri WHSR-u.

Početna cijena: Besplatna probna verzija tada započinje od 20 USD mjesečno

Najbolje za: Mala i velika poduzeća i tvrtke sa nišnim zahtjevima kao što je upravljanje događajima

2. GetResponse

GetResponse softver za marketing e-pošte - kliknite ovdje kako biste isprobali besplatno

Web stranica: https://www.getresponse.com

GetResponse provjerava sve prave okvire za sustav marketinga e-pošte. Možete učitati popis e-pošte na njihove poslužitelje, a zatim kreirati marketinške mailove kako bi ih se poslao na popis. Čak se brine i automatizacija i postoji sveobuhvatan analitički paket za vaše potrebe prikupljanja podataka.

Trenutno imaju oko 350 000 pretplatnika u 183 svijeta širom svijeta i prodaje se kao jedna od najlakših za korištenje na tržištu. Dostupnost je vrlo velika, zahvaljujući lokalizaciji na 27 jezika, tako da ga gotovo svi iz bilo kojeg mjesta mogu koristiti. Ako imate problema, podrška je dostupna putem chata uživo, telefona i e-pošte (naravno!).

Njihovi su planovi razdvojeni brojem e-poruka u vašoj bazi podataka, ali svim osnovnim prednostima GetResponse sustava dostupni su svi planovi. To uključuje besplatne predloške, responzivne e-poruke (pa će se za to brinuti i pregledavanje na mobilnim uređajima!) I segmentaciju e-pošte za učinkovitiji marketing.

Početna cijena: Besplatno 30-dnevno probno razdoblje, a slijedi 15 USD mjesečno za 1.000 pretplatnika

Najbolje za: Mala i velika poduzeća

3. MailChimp

Softver za marketing putem e-pošte Mailchimp - kliknite ovdje kako biste isprobali besplatno

Web stranica: https://mailchimp.com/

Dobro se sjećam MailChimpa jer je to jedan od prvih alata za marketing e-pošte koji sam ikada koristio. Izuzetno je jednostavan za upotrebu i postoji još od prijelaza stoljeća (da, tako dugo!). Danas je većini proizvođača marketinga e-pošte malo pao sa radara, ali i dalje je izuzetno popularan među vlasnicima web stranica i malim poduzećima.

Jedan od glavnih razloga toga je što MailChimp ima slobodan plan, poput modela koji neki graditelji web stranica slijediti. To je samo po sebi izuzetno privlačno za poduzeća s niskim proračunom koja i dalje žele iskoristiti moć marketinga putem e-pošte.

Iako postoji besplatni plan, MailChimp ne štedi na značajkama i ima opsežne mogućnosti izvještavanja, zajedno s moćnim uređivačem vizualnih predložaka za svoju e-poštu. Postoje nebrojene mogućnosti integracije MailChimpa i to nudi pristojno rješenje sve u jednom.

Početna cijena: BESPLATNO

Najbolje za: Blogovi, poduzetnici i mala poduzeća

4. AWeber

Softver za marketing e-pošte Aweber - kliknite ovdje kako biste isprobali besplatno

Web stranica: https://www.aweber.com

Osnovao ga je Tom Kulzer 1998. godine, AWeber se može smatrati pionirom industrije i danas pruža oko 100 000 klijenata. Dobro funkcionira u svojim osnovnim funkcijama kao sustav marketinga e-pošte i nudi dobru integraciju s pristojnim brojem drugog softvera.

To je i dalje čvrsto rješenje, posebno ako imate osnovne potrebe i ne želite biti preplavljeni nemirom nego što sustav „imamo sve!“ Može ponuditi. Možete uvesti više formata datoteka u njihovu bazu podataka i pratiti vaše marketinške kampanje u toku, što je vrlo korisno.

Snažna točka u vezi s AWeberom je njegov opsežni odabir predloška e-pošte, što je sjajno ako ste novi u igri. Također ima vrlo sveobuhvatne mogućnosti za korisničku podršku koja je u posljednje tri godine bila dobitnik nagrade Stevie Awards od Nacionalnog udruženja kupaca SAD-a..

Početna cijena: 30-dnevno besplatno probno razdoblje zatim 19 USD mjesečno

Najbolje za: Blogovi, mala poduzeća i poduzetnici

5. Sendinblue

Softver za marketing e-pošte SendinBlue - kliknite ovdje kako biste isprobali besplatno

Web stranica: https://www.sendinblue.com

Kada sam prvi put pokušao pristupiti SendinBlueu malo sam se zapitao da moram prevladati reCaptcha samo da bih pristupio mjestu. Jedini razlog zašto bih se toga mogao sjetiti bio je taj što koristim ultraširoki monitor, koji je možda postao označen za netradicionalne veličine ekrana.

Kao i MailChimp, SendinBlue također nudi besplatni pretplatni paket, ali ograničen je u onome što možete poslati. Besplatni posao je samo za do 300 poruka e-pošte dnevno, što je za mene više kao produženo probno razdoblje nego bilo koja prava besplatna usluga. Jednom kada to pređete prema njihovim pretplatničkim planovima, broj slanja znatno se povećava (kao i njihove cijene).

Ona provjerava većinu tradicionalnih opcija sustava marketinga e-pošte, ali također ima i funkciju transakcijskog slanja poruka. To vam daje dodatne mogućnosti kao što su slanje potvrda narudžbe, primanja i drugih sličnih e-poruka s vašim marke. Ovo je nešto što treba napomenuti, jer ne podržavaju ga svi sustavi za e-mail marketing.

Početna cijena: BESPLATNO

Najbolje za: Blogovi, poduzetnici, mala poduzeća

6. SendPulse

SendPulse softver za marketing e-pošte - kliknite ovdje kako biste isprobali besplatno

Web stranica: https://sendpulse.com/

Tvrtka je pokrenuta kao startup usmjerena na isporuku masovnih eksplozija e-pošte i ubrzo je stekla zasluženu popularnost među trgovcima. Trenutno se tvrtka pretvorila u platformu za automatizaciju marketinga koja ima puno toga za ponuditi u pogledu internetske promocije.

Korisnici sada mogu slati skupne e-poruke, SMS, Obavijesti putem Interneta.

SendPulse tim naporno radi kako bi bio u toku s trendovima digitalnog marketinga i objavio je Facebook messenger chatbot. Chatbot može biti dizajniran tako da služi kao prva linija za korisničku podršku, kao i zatraži kontakt informacije za daljnje njegovanje potencijalnih klijenata.

Kada su u pitanju usluge marketinga e-pošte, između mnogih drugih značajki SendPulse nudi uređivač predloška e-pošte, prilagođene obrasce pretplate, transakcijske e-poruke i statističke podatke o vašim marketinškim kampanjama e-pošte..

Početna cijena: BESPLATNO

Najbolje za: Blogovi, mala poduzeća, trgovci

Idite na SendPulse

Idealne značajke koje bi trebali imati najbolji sustavi marketinga putem e-pošte

1. Mogućnost dizajna

Kako su marketinške poruke e-pošte namijenjene privlačenju pozornosti primatelja, vizualni je aspekt vrlo važan. To znači da bi im se atraktivna kopija bila sažet i korisna.

Pazite na uslugu marketinga putem e-pošte koja vam omogućava dobru kontrolu nad vizualnim aspektima vaših marketinških kampanja putem e-pošte. To uključuje dobro širenje predložaka, snažan komponentni paket i snažne dodatke za proširenu funkcionalnost.

Unaprijed ugrađene predloške e-pošte u knjižnici MailChimpPrimjer – MailChimp: Unaprijed dizajnirani predlošci e-pošte za zadovoljavanje različitih potreba.

2. Integracija CRM-a

Prodaja i marketing su simbiotični, pa bi vaša CRM platforma trebala dobro surađivati ​​s onim izabranim sustavom marketinga e-pošte. To će uštedjeti puno znoja i suza na oba tima i pomoći u stvaranju puno boljeg analitičkog potencijala.

Na primjer, dobro integrirani vaši marketinški podaci e-pošte mogu pomoći u pokretanju automatskih prodajnih kampanja i obrnuto. Što je još bolje, budući da su integrirane i kompjuterizirane, ove se funkcije mogu obrađivati ​​u stvarnom vremenu što poslovanju daje dodatnu prednost u okretnosti.

Integracija u stalni kontaktPrimjer – stalni kontakt: premjestite s popularnim CRM-om, graditeljima prodavaonica i društvenim medijima kako biste uvidjeli pojedinosti o kupcima i stvorili segmente.

3. Analitika podataka

Spomenuvši prednosti analitike malo gore, važno je da je svaki sustav marketinga e-pošte opremljen analitičkim alatima. Ovo je neprocjenjivo za svakog trgovca jer vam pomaže razumjeti informacije koje dobivaju na temelju vaših marketinških kampanja.

Nepopularne adrese e-pošte mogu otjerati potencijalne kupce, stoga je ključno da prst pipnete svojim kupcima. Način za to je analiza podataka i optimizacija vaših kampanja na temelju tih podataka.

Vaši marketinški podaci mogu vam reći;

 • Što se radi ili ne radi
 • Sadržaj koji šaljete je privlačniji
 • Koje uređaje korisnici koriste
 • Koja demografija ima što zanima

… i više.

Analitika i izvješćivanje pri stalnom kontaktuPrimjer – konstantni kontakt: vizualni grafikoni i tablice koji korisnicima prikazuju kako su kampanje radile u usporedbi jedna s drugom i kopaju dublje do svakog izvješća radi otvorenih stopa i klikova.

4. Usklađenost

Zahvaljujući propisima poput The GDPR i Zakon o zaštiti podataka, Mnogi su trgovci e-poštom na kraju označili kao neželjeni sadržaj. To je očito kontraproduktivno, pa ćete htjeti sustav marketinga e-pošte koji može analizirati vaš sadržaj. Ovo će vam pomoći da provjerite je li u skladu s propisima i da su i vaše veze (važno!) Dobro.

GDPR na MailChimp-uPrimjer – MailChimp: Ugrađeno GDRP polje u programu Builder obrasca radi prikupljanja pristanka korisnika.

5. Automatizacija

Tvrtke imaju tendenciju da rade unaprijed i marketing sustavi e-pošte koji imaju značajke automatizacije mogu biti vrlo korisni. Na primjer, recimo da vodite internetsku maloprodajnu tvrtku, ali vaše je osoblje isključeno za vrijeme praznika.

Predplanirajte i automatizirajte kampanje kako biste iskoristili sezone vrhunske prodaje čak i kada vas ljudi nema u blizini. Ostale značajke za automatizaciju mogu uključivati ​​izvješćivanje, raspodjelu kupona, odgovore e-pošte i slično.

6. Skalabilnost i trošak

Danas šaljete 1.000 poruka e-pošte, ali što je s tim kada vaše poslovanje raste i šalje 50.000? Koliko je skalabilan sustav marketinga e-pošte koji gledate i koliko će vas koštati da se prilagodite njima?

Poželjno odaberite rješenje koje može biti u skladu s vašom tvrtkom dok se proširite i iskoristite prednost da će se vaše potrebe vremenom mijenjati. Da li sustav koji tražite pruža fleksibilnost za podnošenje takvih promjena? Ove dodatne mogućnosti ne moraju ponuditi izravno, ali može li možda dobro funkcionirati s drugim sustavima treće strane?

7. Služba za korisnike

Kao vlasnik tvrtke znate da je u središtu svakog posla vaša korisnička usluga. Kada kupujete uslugu, to vrijedi i vi. Saznajte kakvu ćete razinu podrške dobiti od tvrtke koja nudi sustav marketinga e-pošte i postoji li dovoljno velika zajednica da je podrži..

Završne misli: najbolja usluga marketinga putem e-pošte

Opet – gotovo svi sustavi e-mail marketinga na tržištu imaju besplatno probno razdoblje. Toplo bih preporučio da se prijavite i testirate ih prije nego što se prijavite.

No, s obzirom da su to moje preporuke, predlažem da ako ste velika tvrtka tada bi bilo dobro pomnije pogledati stalni kontakt i GetResponse. Ako imate blog, malu web lokaciju ili bilo što drugo, slobodno pogledajte bilo koji od šest najboljih marketinških sustava e-pošte koji sam preporučio.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map