Najboljša storitev za shranjevanje v oblaku in deljenje datotek za mala podjetja

V zadnjih nekaj letih so spletna mesta za izmenjavo datotek vse bolj priljubljena in priljubljenost se je razširila tudi v poslovno rabo. Ta spletna mesta zdaj ponujajo podjetjem varen in priročen način za skupno rabo datotek s partnerji in včasih celo s strankami.


Zakaj uporabljati storitev shranjevanja / delitve datotek v oblaku?

Dnevi, ko je bilo e-poštnega naslova dovolj za premikanje datotek, ker so priloge že zdavnaj minili. Tudi dokumenti so danes bogatejše kakovosti in večje po zaslugi sposobnosti številnih urejevalnikov besedil, da vgradijo druge datoteke znotraj.

Zaradi teh razlogov in še več, Storitve shranjevanja v oblaku so vzniknili in rastejo kot plevel. Kakovost in hitrost internetnih linij sta jim omogočila resno izvedljivo možnost tako za osebno uporabo kot za poslovanje.

Nekatera podjetja za shranjevanje v oblaku in izmenjavo datotek so celo dodala dodatne funkcije, bodisi da so svoje temeljne zmogljivosti postavili v napreden ekosistem delovnega toka ali celo uporabili posebne poslovne namene, kot je skladnost s predpisi.

Kljub vsem tem lastnostim in značilnostim pa je najbolj temeljni razlog za razmislek o uporabi ene od njih povečanje zanesljivosti vašega podjetja. Varnostne kopije so ključnega pomena, vse ostalo pa je preprosto zaledenitev na torti.

10 najboljših storitev v oblaku in shranjevanje datotek

Kadar gre za poslovanje in ne za velikost, obstajajo posebne potrebe, na katere je običajno treba poskrbeti. Te se gibljejo od cene do skupinskega sodelovanja in v vseh storitvah ni mogoče najti vseh. Te storitve niso povsem enake, vendar jih je mogoče uporabljati na podobne načine.

1. pCloud

pCloud za podjetja doda običajne funkcije v skupni rabi datotek v oblaku, saj uporabnikom omogoča enostavno mazanje datotek in map s komentarji. Vsa dejavnost se tudi spremlja in beleži, tako da jih lahko skrbniki kadar koli pregledajo.

Morda sta dve ključni značilnosti pCloud-a ta, da je v ponujenem prostoru za shranjevanje bolj velik in se lahko odločite tudi za plačilo v dveh različnih načinih. Prvo je tisto, kar deluje večina blagovnih znamk za shranjevanje v oblaku – plačila mesečno. Edinstven del je, da se lahko namesto tega odločite za plačilo enkratne življenjske pristojbine.

Med poslovnimi funkcijami je bela nalepka spredaj, ki jo lahko označite kot svojo, tako da lahko stranke vidijo skupne datoteke v sistemu, ki je videti, kot da pripada vam. Samo to mu omogoča, da izkoristijo številne druge storitve shranjevanja v oblaku.

PCloud cene: Začne od 3,99 dolarja na mesec

Prednosti

 • Sistem za deljenje datotek z belimi nalepkami
 • Velik prostor za shranjevanje
 • Na voljo so življenjski načrti

Slabosti

 • Omejena 30-dnevna zgodovina / obnovitev datotek
 • Nekaj ​​dodatnih funkcij

Obiščite pCloud

2. Sinhronizacija za podjetja

Če ste že uporabljali OneDrive, obstaja velika verjetnost, da se zelo hitro navadite na sinhronizacijo. Aplikacija se enostavno integrira z napravami in se prikaže kot mapa v vašem sistemu. Od tam lahko datoteke shranite v oblak in jih preprosto delite tako sodelavcem kot strankam.

Za skupno rabo je dobro upoštevati, da boste morali vse, kar morate zagotoviti, povezavo do datoteke ali mape, ki jo želite dati v skupno rabo – vaš sogovornik ne potrebuje računa za sinhronizacijo, da dostopa do njega. Posamezni uporabniki dobijo krajši konec palice z računi v višini 10 USD na mesec, vendar je Sync resnično zasnovan za podjetja.

Podjetja lahko izkoristijo nižje načrte za ceno na uporabnika, ki so na voljo z upravnimi orodji za upravljanje, ki vam omogočajo upravljanje vseh računov z enega samega stališča. To vključuje dodajanje in odstranjevanje uporabnikov, ponastavitev gesel, preverjanje dnevnikov dejavnosti in še več.

Sinhroniziranje cen: Poslovni načrti se začnejo od 10 dolarjev na mesec

Prednosti

 • Popolnoma združljiv z Microsoft Office
 • Omeji prenose v datoteke v skupni rabi (samo ogled)
 • 365-dnevno obnavljanje datotek

Slabosti

 • Omejena SLA v višini 99,9%
 • Podpora za klepet v živo samo na Enterprise načrtih

Obiščite sinhronizacijo

3. OneDrive za podjetja

Brez dvoma je Microsoft kralj tako v operacijskih sistemih kot v poslovnih aplikacijah. Zaradi tega močnega ekosistema je lahko delo OneDrive for Business izjemno mamljivo, še posebej, če je tako dobro integriran v številne Microsoftove izdelke, kot sta Windows in Office.

OneDrive for Business omogoča shranjevanje dokumentov in drugih datotek v oblaku in delo z njimi tam, ne glede na to, kje ste. Omogoča tudi ključne poslovne funkcije, kot sta skupna raba in sodelovanje, vse pa so zavarovane s šifriranjem, ki ustreza varnostnim potrebam, ki jih ima večina organizacij.

OneDrive za poslovne cene: Od 5 dolarjev na mesec

Prednosti

 • Microsoftova integracija ekosistemov
 • Relativno poceni

Slabosti

 • Morda se ne bo dobro vključil v izdelke, ki niso Microsoftovi

Obiščite OneDrive

4. Dropbox za podjetja

Kadar potrošniška različica Dropboxa ponuja večinoma le prostor za shranjevanje v oblaku, je Dropbox za podjetja zver drugačne narave. Dropbox for Business temelji na svojih osnovnih zmogljivostih za shranjevanje in predstavlja bistven element sodelovanja.

Poslovnim uporabnikom ponuja enotno stališče, ki organizira celotne delovne prostore, ki združujejo vsebino in orodje. Z lahkoto lahko sinhronizirate in delate z lokalnimi datotekami, vsebino na oblaku in dokumentih Dropbox’s Paper ter jih delite s svojo ekipo.

Dropbox za poslovne cene: Od 12,50 USD / uporabnika / mesec

Prednosti

 • Velik prostor za shranjevanje
 • Zelo varno

Slabosti

 • Minimalne funkcije delovnega toka

Obiščite Dropbox

5. Google Drive

Kadar Microsoft vlada operacijski sistem in Office, Google vlada splet in mobilni telefon. Kot tak je resna konkurenca, ko gre za oblačni prostor, zlasti z obsežno in okretno aplikacijo G Suite.

Google Drive dobro deluje v tem ekosistemu in ga je mogoče uporabiti ne le za shranjevanje datotek, temveč tudi za timsko delo in sodelovanje pri dokumentih. Prav tako poslabša dogovor s spletnimi orodji, s katerimi lahko delate z vsemi temi datotekami iz katerega koli brskalnika, ki ima internetno povezavo – ali celo brez povezave.

Cena za Google Drive for Business: Od 5,40 USD / uporabnika / mesec

Prednosti

 • G Suite integracija
 • Dobre lastnosti sodelovanja

Slabosti

 • Morda je preveč visoko usmerjen v Google

Obiščite Google Drive

6. FileCloud

FileCloud je to, kjer se igrajo veliki fantje in poslovnim uporabnikom nudijo celoten nabor rešitev za shranjevanje v oblaku. Ni bil zasnovan za povprečne potrošnike in tudi na nizkem koncu lestvice pomaga ustvariti varno okolje za skupno rabo datotek za celotne strežnike.

Podjetjem pomagajo zgraditi lasten ekosistem strežnikov za deljenje datotek in z njimi povezanih računov strank, saj jim omogoča, da ohranijo popolno upravljanje in lastništvo podatkov. To je v nekaterih organizacijah in celo v nekaterih državah bistvenega pomena za uskladitev z zakoni o urejanju podatkov za podjetja. Seveda se lahko odločite tudi za uporabo njihovih strežnikov.

FileCloud Cene: Od 4,20 USD / uporabnika / mesec

Prednosti

 • Lahko se odloči za samostojno uporabo strežnika
 • Skladno z več predpisi

Slabosti

 • Brez možnosti potrošnika

Obiščite FileCloud

7. ShareFile

ShareFile by Citrix je še en poseben sistem za shranjevanje v oblaku, ki združuje številne funkcije, ki so ključne za velika podjetja. To ne vključuje samo skupne uporabe datotek in skupnih funkcij, temveč obilo kontrol za boljše upravljanje.

Pomaga pri avtomatizaciji delovnega toka, ki jo lahko prilagodimo posebnim potrebam vsake organizacije. Krmilniki lahko spremljajo pretok dokumentov in posegajo v realnem času, dajejo svoje povratne informacije ali celo izvajajo odobritve ali spreminjajo.

Edinstveno lahko sistem podpira prepoznavanje pravno zavezujočih e-podpisov v celotnem sistemu in sledenje v realnem času ter visoke stopnje šifriranja, da vse to zaščiti..

Cena ShareFile: Od 10 USD / uporabnika / mesec

Prednosti

 • Neomejeno shranjevanje
 • Celovita skupna raba datotek

Slabosti

 • Lahko je drago

Obiščite ShareFile

8. Škatla

Box je še en poslovno usmerjen sistem za shranjevanje v oblaku, ki je zelo usmerjen v upravljanje vsebine. Deluje ne samo znotraj ekosistema podjetja, ampak tudi razširja funkcije sodelovanja in deljenja s partnerji in strankami.

Sistem je zelo varen in ustreza številnim zahtevam korporativnega upravljanja, vključno z globalnimi predpisi, kot so GDPR, HIPPA in še več. Poleg skladiščenja in sodelovanja ima Box tudi trden sistem poročanja za celoten potek dela.

Cene škatle: Od 5,80 dolarja / uporabnik / mesec

Prednosti

 • Močno poslovno naravnana
 • Zelo natančen nadzor delovnega toka

Slabosti

 • Vsak načrt potrebuje najmanj 3 uporabnike

Obiščite polje

9. Hightail

Hightail se trudi, da bi se razširil med široko uporabniško publiko in ponuja različne načrte, primerne tako za posameznike kot podjetja. Kljub temu, da svoje energije usmeri v oblak za shranjevanje ali pošiljanje velikih datotek, oboje poskuša narediti z nekaj čudnimi rezultati.

Na primer, čeprav omogoča pošiljanje velikih datotek, natančna uporaba te funkcije ni ravno prepričana, saj je na plačljivih načrtih tudi neomejen prostor za shranjevanje. Preprosta skupna raba povezav bi delovala dobro, namesto da bi imeli dvomljivo možnost pošiljanja datotek velikosti več kot 100 GB.

Visoke cene: Plačani načrti od 12 dolarjev na mesec

Prednosti

 • Na voljo več načrtov
 • Osredotočeno na skupno rabo datotek

Slabosti

 • Ni veliko na poti sodelovanja

Obiščite Hightail

10. SugarSync

Kadar ima hightail večnamenske cilje, je SugarSync zelo poseben. Namesto da bi ponudil resnične poslovne prednosti, se ta ponudnik osredotoča na ponujanje osupljivih količin prostora za shranjevanje po različnih cenah.

Ponaša se podobno kot sinhronizacijo in shranjevanje številnih storitev za shranjevanje v oblaku z nekaterimi osnovnimi funkcijami za urejanje in sodelovanje. Dobra točka je, da je izjemen v nečem, kar bi veliko podjetij lahko naredilo bolje – preprostosti.

Cene SugarSync: Od 7,90 dolarja na mesec

Prednosti

 • Enostaven za uporabo
 • Visoka varnost

Slabosti

 • Minimalne podporne funkcije za potek dela

Obiščite SugarSync

Zaključek: Kako vitalno je shranjevanje v oblaku za vaše podjetje?

Kot lahko verjetno razberete s seznama teh ponudnikov za shranjevanje v oblaku in za skupno rabo datotek, obstaja veliko odstopanje v širini storitev, ki jih ponujajo vsi ponudniki storitev. Nekateri se odlikujejo na ravni potrošnikov, medtem ko drugi gredo v celo svinjo, da zadovolji poslovne uporabnike.

Ključni element pri izbiri popolnega ponudnika storitev zase ali za podjetja je enak kot vedno – natančno razmislite o svojih potrebah. Kot primer tega, čeprav Box ponuja izredno podrobne funkcije, ne bodo morala vsa podjetja spoštovati številnih predpisov in podobnega. V takih primerih bi lahko bila boljša izbira uporabnikom bolj naklonjena možnost, kot je osnovni Googlov ekosistem.

Če navedete točno tisto, za kar menite, da vaše podjetje potrebuje pred izbiro, si lahko prihranite veliko žalosti zaradi številnih funkcij, ki jih ne uporabljate, in vendar plačujete za.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map