Najbolja usluga pohrane u oblaku i dijeljenje datoteka za male tvrtke

Web lokacije za dijeljenje datoteka postaju sve popularnije u posljednjih nekoliko godina, a popularnost se proširila i na poslovnu upotrebu. Ove web stranice sada nude tvrtkama siguran i prikladan način dijeljenja datoteka s partnerima, a ponekad čak i kupcima.


Zašto koristiti uslugu pohrane / dijeljenja datoteka u oblaku?

Dani kada je e-pošta bila dovoljna za premještanje datoteka kao privitaka odavno su prošli. Čak su i dokumenti danas bogatiji kvalitetom i većom veličinom zahvaljujući mogućnosti mnogih obrađivača teksta da ugrade druge datoteke unutar.

Zbog tih razloga i više, Usluge pohrane u oblaku izrasle su i rastu poput korova. Kvaliteta i brzina internetskih linija učinili su ih ozbiljno održivom opcijom kako za osobnu upotrebu, tako i za poslovanje.

Neke tvrtke za pohranu i dijeljenje datoteka u Cloudu čak su dodale dodatne značajke, ili stavljajući svoje temeljne sposobnosti u napredni ekosustav radnog tijeka ili čak imaju poslovno specifične uporabe kao što je usklađenost s propisima.

Unatoč svim ovim značajkama i značajkama, osnovni razlog razmotrenja njihove upotrebe jest povećati pouzdanost vašeg poslovanja. Rezervne kopije su ključne i sve ostalo je jednostavno glazura na torti.

10 najboljih usluga pohrane u oblaku i dijeljenje datoteka

Kad je riječ o poslu, a ne veličini, postoje specifične potrebe za koje se obično treba voditi računa. To se kreće od cijene do timske suradnje i ne mogu se svi naći u svakoj usluzi. Te usluge nisu potpuno jednake, ali se mogu koristiti na slične načine.

1. pCloud

pCloud za poslovanje dodaje funkcionalnost uobičajenom dijeljenju datoteka utemeljenom u oblaku omogućujući korisnicima da lako pomažu datoteke i mape s komentarima. Sva se aktivnost također nadgleda i bilježi tako da ih administratori mogu pregledati u bilo kojem trenutku.

Možda su dvije ključne karakteristike u vezi s pCloud-om to što je izdašniji u ponuđenom prostoru za pohranu, a možete se odlučiti za plaćanje u dva različita načina. Prvi je način na koji djeluje većina marki za pohranu u oblaku – plaćanja na mjesečnoj osnovi. Jedinstveni dio je taj što možete odlučiti platiti jednokratnu doživotnu naknadu.

Značajke poslovanja uključuju prednju bijelu naljepnicu koju možete označiti kao svoju, tako da kupci vide zajedničke datoteke u sustavu koji izgleda kao da pripada vama. To samo po sebi daje jednu prednost na mnogim drugim uslugama pohrane poslovnog oblaka.

pCloud cijene: Počinje od 3,99 dolara mjesečno

prozodija

 • Sustav dijeljenja datoteka s bijelim oznakama
 • Velik prostor za odlaganje
 • Doživotni planovi dostupni

kontra

 • Ograničena 30-dnevna povijest datoteke / oporavak
 • Malo dodatnih značajki

Posjetite pCloud

2. Sinkronizacija za posao

Ako ste ranije koristili OneDrive, vjerojatno ste se navikli na sinkronizaciju vrlo brzo. Aplikacija se lako integrira s uređajima i pokazuje se kao mapa na vašem sustavu. Odatle se datoteke mogu spremiti u Cloud i lako dijeliti s kolegama i klijentima.

Za dijeljenje je dobro imati na umu da sve što trebate navesti je veza do datoteke ili mape koju želite podijeliti – vašem kolegi ne treba račun za sinkronizaciju da bi mu pristupio. Pojedinačni korisnici dobivaju kratki kraj štapa s računima u iznosu od 10 USD mjesečno, ali Sync je stvarno dizajniran za tvrtke na umu.

Tvrtke mogu imati koristi od nižih planova cijene po korisniku koji dolaze s alatima za administrativno upravljanje koji će vam omogućiti upravljanje svim računima s jedne točke gledišta. To uključuje dodavanje i uklanjanje korisnika, resetiranje lozinki, provjeru dnevnika aktivnosti i još mnogo toga.

Sinkroniziranje cijena: Poslovni planovi počinju od 10 USD mjesečno

prozodija

 • Potpuno kompatibilan s Microsoft Officeom
 • Ograniči preuzimanja na zajedničke datoteke (samo prikaz)
 • 365-dnevni oporavak datoteka

kontra

 • Ograničeni SLA od 99,9% produženog vremena
 • Podrška za chat uživo samo na Enterprise planovima

Posjetite Sync

3. OneDrive za poslovanje

Nema sumnje da je Microsoft kralj i u operativnim sustavima i u poslovnim aplikacijama. Zbog ovog moćnog ekosustava, rad s OneDrive for Business može biti nevjerojatno primamljiv, pogotovo ako je tako dobro integriran u mnoge Microsoftove proizvode kao što su Windows i Office.

OneDrive for Business omogućuje vam pohranu dokumenata i drugih datoteka u oblak i rad na njima tamo gdje god bili. Također omogućuje ključne poslovne značajke kao što su dijeljenje i suradnja, a sve osigurano enkripcijom koja je u skladu sa sigurnosnim potrebama koje ima većina organizacija.

OneDrive za poslovne cijene: Od 5 dolara mjesečno

prozodija

 • Microsoftova integracija ekosustava
 • Relativno jeftino

kontra

 • Možda se ne integriraju s proizvodima koji nisu Microsoftovi

Posjetite OneDrive

4. Dropbox za posao

Tamo gdje potrošačka inačica Dropboxa uglavnom nudi samo prostor za pohranu u oblaku, Dropbox za poslovanje je zvijer drugačije prirode. Nastavljajući na svojim osnovnim mogućnostima pohrane, Dropbox for Business dodaje vitalni element suradnje.

Poslovnim korisnicima nudi jedinstveno stajalište koje organizira čitave radne prostore kombinirajući sadržaj i alat. Možete jednostavno sinkronizirati i raditi na lokalnim datotekama, sadržajima temeljenim na oblaku i dokumentima Dropbox’s Paper i dijeliti ih sa svojim timom.

Dropbox za poslovne cijene: Od 12,50 USD / korisnik / mjesec

prozodija

 • Velik prostor za odlaganje
 • Vrlo sigurno

kontra

 • Značajke minimalnog tijeka rada

Posjetite Dropbox

5. Google pogon

Tamo gdje Microsoft vlada operativnim sustavom i uredom, Google vlada web i mobitel. Kao takav, ozbiljan je kandidat kad je riječ o Cloud prostoru, posebno s opsežnim i okretnim G Suiteovim aplikacijama.

Google pogon dobro funkcionira u tom ekosustavu i može se koristiti ne samo za pohranu datoteka, već i za timski rad i suradnju na dokumentima. To dodatno zaslađuje posao s mrežnim alatima koji vam omogućuju rad sa svim onim datotekama iz bilo kojeg preglednika s internetskom vezom – ili čak izvan mreže.

Cijene Google diska za poslovanje: Od 5,40 USD / korisnik / mjesec

prozodija

 • G integracija apartmana
 • Dobre osobine suradnje

kontra

 • Možda je previsoko usredotočen na Google

Posjetite Google disk

6. FileCloud

FileCloud je mjesto na kojem se igraju veliki dečki i nudi čitav niz rješenja Cloud Storage poslovnim korisnicima. Nije bio osmišljen za prosječne potrošače, čak ni na krajnjem dijelu ljestvice, pomaže stvoriti sigurno okruženje za dijeljenje datoteka za čitave poslužitelje.

Pomaže tvrtkama da izgrade vlastiti ekosustav poslužitelja za dijeljenje datoteka i povezanih računa klijenata, omogućujući im da zadrže potpuno upravljanje i vlasništvo nad podacima. To je od vitalne važnosti u nekim organizacijama, pa čak iu nekim zemljama, kako bi se poslovanje uskladilo sa zakonima o reguliranju podataka. Naravno, možete se odlučiti i za njihove servere.

FileCloud cijene: Od 4,20 USD / korisnik / mjesec

prozodija

 • Može se odlučiti za samostalno korištenje poslužitelja
 • Sukladna je s više propisa

kontra

 • Nema mogućnosti potrošača

Posjetite FileCloud

7. ShareFile

ShareFile by Citrix je još jedan specifičan za poslovanje oblak sustav za pohranu koji integrira mnoge značajke vitalne za velike tvrtke. To ne uključuje samo dijeljenje datoteka i suradničke značajke, već obilje kontrola za bolje upravljanje.

Pomaže u automatizaciji tijeka rada koji se može prilagoditi specifičnim potrebama svake organizacije. Kontroleri mogu nadzirati protok dokumenata i intervenirati u stvarnom vremenu, dajući povratne informacije ili čak izvršavajući odobrenja ili uvodeći promjene.

Jedinstveno, sustav može podržati prepoznavanje pravno obvezujućih e-potpisa u cijelom sustavu i praćenje u stvarnom vremenu, plus visoke razine enkripcije kako bi se sve osiguralo..

Cijene ShareFile: Od 10 USD / korisnik / mjesec

prozodija

 • Neograničena pohrana
 • Sveobuhvatno dijeljenje datoteka

kontra

 • Može biti skupo

Posjetite ShareFile

8. Kutija

Box je sjedište u SAD-u, drugi poslovni orijentirani sustav za pohranu u oblaku, visoko usmjeren na upravljanje sadržajem. Djeluje ne samo unutar ekosustava tvrtke, već proširuje i značajke suradnje i dijeljenja sa partnerima i klijentima.

Sustav je vrlo siguran i udovoljava zahtjevima korporativnog upravljanja, uključujući globalne propise poput GDPR-a, HIPPA-e i još mnogo toga. Osim pohrane i suradnje, Box također ima čvrst sustav izvještavanja koji upravlja cjelokupnim tijekom rada.

Cijena kutije: Od 5,80 USD / korisnik / mjesec

prozodija

 • Snažno orijentirana na poslovanje
 • Visoko detaljna kontrola tijeka rada

kontra

 • Svaki plan treba najmanje 3 korisnika

Posjetite Box

9. Hightail

Pokušavajući se proširiti na široku korisničku publiku, Hightail ima razne planove pogodne kako za pojedince, tako i za tvrtke. No umjesto da svoju energiju usmjeri na pohranu u oblaku ili slanje velikih datoteka, oboje pokušava postići čudnim rezultatima.

Na primjer, iako omogućuje slanje velikih datoteka, tačna upotreba ove značajke nije sasvim sigurna jer na plaćenim planovima ima neograničen prostor za pohranu. Jednostavno dijeljenje veza radilo bi radije, a ne da bi bilo upitna opcija za slanje datoteka veličine veće od 100 GB.

Visoke cijene: Plaćeni planovi od 12 dolara mjesečno

prozodija

 • Dostupno je više planova
 • Usmjeren na dijeljenje datoteka

kontra

 • Nije puno na putu kolaborativnih značajki

Posjetite Hightail

10. SugarSync

Tamo gdje hightail ima višenamjenske ciljeve, SugarSync ima vrlo jedinstven stav. Umjesto da nudi prave poslovne prednosti, ovaj se pružalac koncentrira na nude nevjerojatne količine skladišnog prostora po različitim cijenama.

Ponaša se slično kao što sinkroniziranje i pohranjivanje mnogih usluga pohrane u Cloudu s nekim osnovnim značajkama uređivanja i suradnje. Dobra poanta je da je izvanredan u nečemu što bi mnoge tvrtke mogle učiniti bolje – jednostavnost.

SugarSync cijene: Od 7,90 USD mjesečno

prozodija

 • Jednostavan za upotrebu
 • Visoka sigurnost

kontra

 • Značajke podrške za minimalan radni tijek

Posjetite SugarSync

Zaključak: Koliko je vitalno pohranjivanje u oblaku za vaše poslovanje?

Kao što vjerojatno možete utvrditi s popisa pružatelja usluga Cloud storage i dijeljenje datoteka, postoji velika razlika u širini usluga koje nude svaki davatelji usluga. Neki se izvrsno slažu na potrošačkoj razini, dok drugi idu čitavom svinjom kako bi zadovoljili poslovne korisnike.

Ključni element u odabiru savršenog davatelja usluga za sebe ili posao je isti kao i uvijek – pažljivo razmislite o svojim potrebama. Primjer za to, iako Box nudi izuzetno detaljne značajke, neće se sve tvrtke morati pridržavati mnogih propisa i takvih. U slučajevima poput ovog, bolji izbor za potrošače mogao bi biti bolji izbor, kao što je osnovni Googleov ekosustav.

Navedite točno ono što mislite da vaše poslovanje zahtijeva prije nego što odaberete izbor, možete uštedjeti mnogo tuge zbog suočavanja s više značajki koje ne upotrebljavate, a ipak plaćate.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map