Най-добрата услуга за съхранение в облак и споделяне на файлове за малкия бизнес

Сайтовете за споделяне на файлове стават все по-популярни през последните няколко години и популярността се разпространи в бизнес употреба. Сега тези сайтове предлагат на бизнеса сигурен и удобен начин за споделяне на файлове с партньори, а понякога дори и с клиенти.


Защо да използвате услуга за съхранение в облак / споделяне на файлове?

Дните, в които имейлът беше достатъчен за преместване на файлове като прикачени файлове, отдавна няма. Дори документите днес са по-богати по качество и по-големи по размер благодарение на способността на много текстови процесори да вграждат други файлове вътре.

Поради тези причини и други, Услуги за съхранение в облак са поникнали и растат като плевели. Качеството и бързината на интернет линиите ги направиха сериозно жизнеспособна опция както за лична употреба, така и за бизнес.

Някои облачни компании за съхранение и споделяне на файлове дори са добавили допълнителни функции, или поставят основните си възможности в усъвършенствана екосистема на работния процес, или дори имат специфични за бизнеса приложения, като спазване на регулацията.

И въпреки всички тези характеристики и характеристики, най-основната причина да обмисляте използването на такава е да повишите надеждността на вашия бизнес. Резервните копия са ключът и всичко допълнително е просто глазура на тортата.

10 най-добри услуги за съхранение в облак и споделяне на файлове

Когато става въпрос за бизнес, а не за размер, има конкретни нужди, на които обикновено трябва да се погрижат. Те варират от цена до екипно сътрудничество и не всички могат да бъдат намерени във всяка услуга. Тези услуги не са точно равни, но могат да се използват по подобни начини.

1. pCloud

pCloud за бизнес добавя функционалност към обичайното облачно споделяне на файлове, като позволява на потребителите лесно да помазват файлове и папки с коментари. Цялата дейност също се следи и регистрира, така че администраторите да могат да ги преглеждат по всяко време.

Може би двете ключови характеристики за pCloud обаче са, че той е по-щедър в предлаганото пространство за съхранение и можете също да изберете да плащате в два различни режима. Първото е това, което работят повечето марки за съхранение в облака – плащания на месечна база. Уникалната част е, че вместо това можете да изберете да платите еднократна такса за цял живот.

Функциите на бизнеса включват бял етикет отпред, който можете да ребрандирате като свой собствен, така че клиентите да виждат споделени файлове в система, която изглежда като че принадлежи на вас. Само по себе си това дава едно много повече услуги за много други бизнес услуги за съхранение в облак.

pCloud цени: Започва от $ 3,99 / месец

Професионалисти

 • Бяла етикетна система за споделяне на файлове
 • Щедро място за съхранение
 • Налични планове за целия живот

Против

 • Ограничена 30-дневна история на файловете / възстановяване
 • Малко допълнителни функции

Посетете pCloud

2. Синхронизиране за бизнес

Ако сте използвали OneDrive преди, има вероятност да свикнете да синхронизирате много бързо. Приложението се интегрира лесно с устройства и се показва като папка на вашата система. Оттам файловете могат да бъдат запазвани в Облака и да се споделят лесно както с колеги, така и с клиенти.

За споделянето е добре да се отбележи, че всичко, което ще трябва да предоставите, е връзка към файла или папката, която искате да споделите – вашият колега не се нуждае от акаунт за синхронизиране, за да получи достъп до него. Отделните потребители получават краткия край на пръчката с акаунти по 10 долара на месец, но Sync наистина е предназначен за бизнес предвид.

Компаниите могат да се възползват от по-ниски планове за цена на потребител, които се предлагат с инструменти за административно управление, които ще ви позволят да управлявате всички акаунти от една и съща гледна точка. Това включва добавяне и премахване на потребители, нулиране на пароли, проверка на дневниците на дейности и други.

Синхронизиране на цените: Бизнес плановете започват от $ 10 на месец

Професионалисти

 • Напълно съвместим с Microsoft Office
 • Ограничаване на изтеглянията на споделени файлове (само преглед)
 • 365-дневно възстановяване на файлове

Против

 • Ограничен SLA от 99,9% продължителност
 • Поддръжка за чат на живо само на Enterprise планове

Посетете Sync

3. OneDrive за бизнес

Няма съмнение, че Microsoft е крал както в операционните системи, така и в бизнес приложенията. Поради тази мощна екосистема може да се окаже невероятно изкушаващо да се работи с OneDrive for Business, особено когато тя е толкова добре интегрирана в много продукти на Microsoft като Windows и Office.

OneDrive for Business ви позволява да съхранявате документи и други файлове в облака и да работите върху тях там, независимо къде се намирате. Той също така дава възможност за ключови бизнес функции като споделяне и сътрудничество, всички осигурени чрез криптиране, което отговаря на нуждите за сигурност, които повечето организации имат.

OneDrive за бизнес цени: От $ 5 на месец

Професионалисти

 • Интеграция на екосистемите на Microsoft
 • Сравнително евтино

Против

 • Може да не се интегрира добре с продукти извън Microsoft

Посетете OneDrive

4. Dropbox за бизнес

Когато потребителската версия на Dropbox предлага най-вече просто място за съхранение в облака, Dropbox за бизнес е звяр от различно естество. Изграждайки основните си възможности за съхранение, Dropbox for Business добавя жизненоважния елемент на сътрудничество.

Той предлага на бизнес потребителите единна гледна точка, която организира цели работни пространства, съчетаващи съдържание и инструмент. Можете лесно да синхронизирате и да работите с локални файлове, съдържание, базирано на облак, и документи на Dropbox на хартия и да ги споделяте с вашия екип.

Dropbox за бизнес цени: От $ 12,50 / потребител / месец

Професионалисти

 • Щедро място за съхранение
 • Много сигурно

Против

 • Функции за минимален работен процес

Посетете Dropbox

5. Google Drive

Когато Microsoft управлява операционната система и Office, Google прави уеб и мобилни устройства. Като такъв той е сериозен конкурент, когато става дума за облачното пространство, особено с обширния и пъргав G Suite приложения.

Google Drive работи добре в тази екосистема и може да се използва не само за съхранение на файлове, но и за работа в екип и сътрудничество по документи. Той допълнително подслажда сделката с онлайн инструменти, които ви позволяват да работите с всички онези файлове от всеки браузър, който има интернет връзка – или дори офлайн.

Цени на Google Диск за бизнес: От $ 5,40 / потребител / месец

Професионалисти

 • G Suite интеграция
 • Добри функции за сътрудничество

Против

 • Може да е твърде силно ориентирано към Google

Посетете Google Диск

6. FileCloud

FileCloud е мястото, където големите момчета играят и предлагат пълен набор от решения за съхранение в облак за бизнес потребителите. Той не е предназначен за обикновените потребители и дори в ниския край на скалата, той помага да се създаде сигурна среда за споделяне на файлове за цели сървъри.

Той помага на компаниите да изграждат собствена екосистема на сървъри за споделяне на файлове и свързани клиентски акаунти, като им позволяват да запазят пълно управление и собственост върху данните. Това е жизненоважно за някои организации и дори в някои страни да се съобразят със законите за регулиране на данните за бизнеса. Разбира се, можете да изберете да използвате и техните сървъри.

Ценообразуване на FileCloud: От $ 4,20 / потребител / месец

Професионалисти

 • Може да избере самостоятелно използване на сървъра
 • Съвместими са множество правила

Против

 • Без потребителска опция

Посетете FileCloud

7. ShareFile

ShareFile от Citrix е друга специфична за бизнеса система за съхранение в облак, която интегрира много функции, жизненоважни за големите бизнеси. Това включва не само функции за споделяне на файлове и съвместни функции, но изобилие от контроли за по-добро управление.

Той помага за автоматизирането на работния процес, който може да бъде персонализиран за специфичните нужди на всяка организация. Контролерите могат да наблюдават потока на документи и да се застъпват в реално време, като дават обратна връзка или дори извършват одобрения или правят промени.

По уникален начин системата може да поддържа разпознаването на правно обвързващи електронни подписи в цялата система и проследяване в реално време плюс високи нива на криптиране, за да се защити всичко това.

Ценообразуване на ShareFile: От $ 10 / потребител / месец

Професионалисти

 • Неограничено съхранение
 • Цялостно споделяне на файлове

Против

 • Може да е скъпо

Посетете ShareFile

8. Кутия

Базираната в САЩ, Box е друга бизнес ориентирана система за съхранение в облак, насочена към управление на съдържанието. Тя работи не само в екосистемата на компанията, но също така разширява възможностите за сътрудничество и споделяне на партньори и клиенти.

Системата е много сигурна и отговаря на множество изисквания за корпоративно управление, включително глобални регулации като GDPR, HIPPA и други. Освен съхранение и сътрудничество, Box има и солидна система за отчитане, за да се справи с целия работен процес.

Ценови кутии: От $ 5.80 / потребител / месец

Професионалисти

 • Силно ориентиран към бизнеса
 • Високо подробен контрол на работния процес

Против

 • Всеки план се нуждае от минимум 3 потребители

Посетете кутията

9. Hightail

Опитвайки се да се разпространи сред широката потребителска аудитория, Hightail има разнообразни планове, подходящи както за физически лица, така и за фирми. Но вместо да фокусира енергията си върху облачно съхранение или изпращане на големи файлове, той се опитва да направи и двете с някакви странни резултати.

Например, въпреки че дава възможност за изпращане на големи файлове, точното използване на тази функция не е точно сигурно, тъй като има и неограничено пространство за съхранение на платени планове. Простото споделяне на връзки би работило по-добре, отколкото да има съмнителната опция за изпращане на файлове с размер над 100 GB.

Високи цени: Платени планове от 12 долара на месец

Професионалисти

 • Налични са множество планове
 • Фокусиран е върху споделянето на файлове

Против

 • Не много по пътя на съвместните функции

Посетете Hightail

10. SugarSync

Там, където хайлайфът има многоцелеви цели, SugarSync е много силен. Вместо да предлага функции за истинско бизнес предимство, този доставчик се концентрира върху предлагането на потресаващи количества място за съхранение на различни цени.

Той се държи много подобно на синхронизирането и съхраняването на много услуги за съхранение в облака с някои основни функции за редактиране и сътрудничество. Добрият момент е, че е изключителен в нещо, което много компании биха могли да направят по-добре – простота.

Цени на SugarSync: От $ 7,90 на месец

Професионалисти

 • Лесен за използване
 • Висока сигурност

Против

 • Функции за поддръжка на минимален работен процес

Посетете SugarSync

Извод: Колко жизненоважно е облачното съхранение за вашия бизнес?

Както вероятно можете да разберете от списъка на тези доставчици на облачно съхранение и споделяне на файлове, има голямо разминаване в широчината на услугите, които предлагат всеки доставчик на услуги. Някои превъзхождат на потребителско ниво, докато други правят цялата свиня, за да се погрижат за бизнес потребителите.

Ключовият елемент при избора на перфектния доставчик на услуги за себе си или за бизнеса е същият, както е винаги – обмислете внимателно вашите нужди. Като пример за това, докато Box предлага изключително подробни функции, не всички предприятия ще трябва да се съобразят с много наредби и подобни. В такива случаи, по-удобният за потребителите вариант може да бъде по-добър избор, като основната екосистема на Google.

Избройте точно това, което смятате, че вашият бизнес изисква, преди да направите селекция, може да си спестите много мъка заради изправени пред множество функции, които не използвате и все пак плащате за.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map