Най-добрите регистратори на домейни за бизнеса

Сложността на избора на име на домейн е двойна.


Първо трябва да измислите подходящо име. Повечето хора започват уебсайтове с конкретна цел или тема. Ако се надявате на име на домейн, което е грубо свързано с тази цел или тема, броят на възможностите спада още повече.

След като сте решили име, то също трябва да е налично. Вече има регистрирани тон имена – към третото тримесечие на 2019 г. има общо 359,8 милиона имена на домейни, които вече са регистрирани. За да поставим това в контекст, второто издание на Оксфордския речник на английски език има пълни записи 171 476 думи.

Така че, ако искате домейн, трябва да се надявате, че той все още не е закупен или че собственикът е готов да ви го продаде. За начало извършете търсене на домейн в един от следните сайтове.

Contents

Най-доброто място за търсене и купуване на име на домейн

1. Хостингер

Проверка на домейн HostingerИзползвайте Hostinger Checker Domain, за да намерите уникални домейни.

Hostinger не е добре известен като регистратор на домейни. Те обаче имат много прилични цени, някои от които включват безплатно име на домейн. Хостинг Премиум и Бизнес споделят уеб хостинг планове (които съответно струват само 2,15 долара и 3,45 долара на месец) и двете предлагат безплатна регистрация на имена на домейни. Ако купувате само домейн – .online, .xyz, .tech и .store се продават по $ 0,99 / година.

2. Именосечка

Namecheap регистратор на домейни - сега обслужва близо 2 милиона клиенти и управлява повече от 9 милиона домейна.Namecheap регистратор на домейни – сега обслужва близо 2 милиона клиенти и управлява повече от 9 милиона домейна.

Основана преди две десетилетия, NameCheap е едно от по-големите имена в бранша и е акредитиран от ICANN регистратор на имена на домейни. Той има мощна комбинация от достъпни цени на домейни, страхотна поддръжка на клиенти и огромен избор от домейни от най-високо ниво (.com, .net, .uk и т.н.).

Една от най-добрите части за закупуване на форма NameCheap е, че той често има имена на домейни в продажба, като цените им падат до $ 0,50 при повод. Не забравяйте обаче, че отстъпките за имена на домейни често са само на първата година от регистрацията, така че обърнете внимание на процентите за подновяване!

NameCheap също така продава услуги с добавена стойност за имена на домейни като защита на поверителността на WHOIS (с WhoisGuard), гарантирана продължителност на работа с тяхната система PremiumDNS от $ 5 на година, както и опцията за SSL сертификати, която започва от $ 9 на година.

3. GoDaddy

Регистратор на домейни Godaddy - има повече от 17 милиона потребители по целия свят.Регистратор на домейни Godaddy – има повече от 17 милиона потребители по целия свят.

GoDaddy вероятно е един от най-разпознаваемите регистратори на имена на домейни в света. Това е, което считам за уеб компания с пълна услуга, тъй като те са едно гише за всичко, от което се нуждаете, за да стартирате свой собствен уебсайт, от име на домейн до хостинг.

Цените на GoDaddy са повече или по-малко стандартни, но те имат услуга, която ви позволява да купувате някои специални имена на домейни чрез търг. Тук можете да намерите няколко страхотни имена на домейни, които вече са регистрирани, но чиито собственици са готови да ги пуснат – за цена. Други функции, които те предоставят са WHOIS конфиденциалност, SSL сертификати и разбира се, уеб хостинг.

4. Задръжте курсора на мишката

Hover - Регистратор на имена на уебсайтовеHover – Регистратор на имена на уебсайтове

Hover се фокусира изцяло върху това, че сте сайт за регистрация на домейни и можете да получите домейн тук за около $ 5 на година. Тяхната система за ценообразуване е изключително прозрачна и разходите за подновяване и други съоръжения като трансфери са посочени на същата страница. Предлагат се отстъпки, ако купувате групово (повече от 10 имена на домейни) наведнъж. Можете да получите тук стандартните си TLD, като .com или дори някои от nTLD като .io.

Както споменахме, Hover не предлага уеб хостинг, така че ще трябва да знаете как да насочите DNS към правилните сървъри, ако ги купите от тях. Едно предимство е, че те включват безплатна защита на поверителността на WHOIS с всичките им имена на домейни.

Това, че сте специалист по имена на домейни, също има своите предимства, тъй като те имат страхотни услуги за добавки като препращане на имейл до вашето име на домейн или дори позволяват създаването на входяща кутия на домейн за $ 20 на година.

5. Ганди

Регистратор на домейни на Gandi - вече работи в продължение на почти 20 години.Регистратор на домейни на Gandi – вече работи в продължение на почти 20 години.

За да не се заблуждавам с подобно назования индийски активист, Ганди е един от най-дълго съществуващите регистратори на домейни в индустрията. Техният форте е безпроблемен опит при регистрация на имена на домейни и са склонни да не разсейват клиентите прекалено много, като ги затрупват с опции и оферти.

Ганди има и един от най-големите селекции от разширения на имена на домейни, предлагани с повече от 700 за избор. Всичко от .abogado до .zine е за грабване тук. Те имат и списък с опции за домейни от най-високо ниво, който се актуализира редовно, заедно със статии, които обсъждат нови TLD, които ще бъдат предстоящи.

Цените могат да бъдат достъпни в зависимост от разширението на име на домейн, като някои ще струват само $ 0,50 годишно. С имената на домейни получавате безплатно WHOIS защита на поверителността и две имейл кутии с включени до 1000 псевдоними.

6. Freenom

Freenom - Вземете името на вашия домейн безплатноFreenom – Вземете името на вашия домейн безплатно

Freenom е създаден основно като регистратор за конкретно разширение на име на домейн (.tk), което се раздава безплатно. Когато търсите име на домейн във Freenom, той ви показва и други възможни разширения, които можете да регистрирате чрез тяхната платформа като форма на upsell.

Днес те предлагат и други безплатни разширения за имена на домейни като .ml, .ga, .cf и .gq заедно с други разширения за продажба. Freenom има и безплатна DNS услуга, която можете да използвате, ако не планирате да използвате своя собствена.

Един от проблемите с използването на безплатни разширения на имена на домейни е, че често се злоупотребяват и са се заблуждавали доста лоша репутация през годините. Има и много клопки и трябва да прочетете внимателно отпечатъка, ако планирате да получите безплатно разширение за име на домейн.

Какво е име на домейн?

Пример за име на домейн.Пример – amazon.com е име на домейн.

Името на домейн е основно адресът на вашия уебсайт. Така хората, които са онлайн, се насочват към мястото, където се хоства вашия сайт. Мислете за това като за физически адрес на улицата, който позволява на хората да намерят път до местоположение.

Някои хора грешат имена на домейни за уеб хостинг, но е важно да се отбележи, че не са. Името на домейна и уеб хостингът са два отделни елемента които се комбинират, за да подпомогнат функцията на сайта. Примери за имена на домейни са –

Apple.com USA.gov Amazon.com BBC.co.uk

Всяко име на домейн в света трябва да бъде уникално.

Няма да ви бъде разрешено да регистрирате име на домейн, което вече е собственост на някой друг. Има някои предупреждения към това и за да разберете как могат да съществуват две имена на домейни, които изглеждат сходни, трябва да разберете разширения на имена на домейни.

Разширения на имена на домейни

Когато изброих няколко примера за имена на домейни по-горе, може би сте забелязали, че всяко от имената е последвано от „.“ – нещо. Това е известно като разширение на име на домейн. Имената на домейни винаги трябва да бъдат придружени от разширение, за да работят.

Когато мрежата едва започваше, бяха въведени само няколко разширения на имена на домейни. Те се наричаха домейни от най-високо ниво (TLDs) и примери за тях включват:

.com .net .org

Поради скоростта, с която мрежата се разрастваше, имаше нужда от повече разширения на домейни и оттам възникнаха TLD-кодове за държава (ccTLD). Те бяха използвани за идентифициране на уебсайтове с произход от конкретни държави, като например

.uk .cn .sg

за Обединеното кралство, Китай и Сингапур.

Скоро бяха добавени и други TLD за различни цели, като например

.dev .travel .biz .store .guru .inc

Те бяха наречени нови родови TLD (gTLD или nTLDs).

Сега, спомнете си къде казах, че може да съществуват две подобни имена на домейни? Това е поради естеството на разширението на домейн име. Отново всички имена на домейни трябва да са уникални и поради това, ако искате да си купите yourname.com, е напълно възможно някой друг да купи yourname.biz.

Идеи за име на домейн: Как да изберем перфектен домейн

Сега, когато знаете какво представлява име на домейн и някои възможни клопки в системата, как ще изберете добро име на домейн?

Въпреки че технически можете да регистрирате всяко име на домейн, стига да отговаряте на условията за него, има общи насоки за избор на по-добри имена на домейни.

1. Поддържайте домейна си кратък и прост

Кратките имена на домейни са с много голямо търсене и освен ако не изберете nTLD, няма вероятност да намерите подходящо много лесно. Вече са регистрирани много кратки имена на домейни, например one.com или g.cn.

По-късите имена на домейни са по-лесни за въвеждане и запомняне на посетителите. Това е особено полезно, ако не сте глобална марка като Nike или Coca Cola.

Примери:

voice.com 360.com Insurance.com porast.com pingdom.com goal.com

2. Избягвайте жаргон

Тъй като толкова много имена на домейни вече са закупени, процесът на намирането на това, което искате, може да бъде смущаващ и досаден процес. Опитайте се обаче да избягвате използването на жаргон, като заменяте „вие“ с „u“ или „правилно“ с „обред“, тъй като това прави по-вероятно посетителите да правят грешки.

3. Избягвайте специални герои

Това се връща към точката по-горе за избягване на жаргон. Използването на цифри (1, 2, 3 и т.н.) или символи като тирета (-) между думите може да ви помогне да намерите по-лесно име на домейн, но те са трудни за въвеждане и посетителите са по-склонни да правят грешки. Тези фактори лесно причиняват объркване и могат да доведат до неудовлетвореност сред потенциалните посетители.

4. Използвайте стратегически думи във вашия домейн

Отново това може да е много трудно, но използването на ключова дума, която е свързана с естеството на вашия бизнес, може да бъде полезна. Той действа асоциативно за хората, които го чуват и може да ви изправи крак по отношение на SEO.

Например име на домейн като BostonLocksmith може да бъде полезно за ключар, обслужващ района на Бостън.

5. Бъдете предпазливи към насочването по площ

Въпреки че дадох горния пример за Бостън, би било разумно да се погрижим как се използва. Онлайн бизнесът, например магазините за електронна търговия, често са без граници и използването на ключова дума за насочване по площ в името на вашия домейн няма да бъде толкова ефективно. Всъщност това често може да бъде подвеждащо и може да доведе до загуба на потенциален бизнес.

6. Изберете правилното разширение на домейна

Разширенията за имена на домейни варират значително и идват на различни цени, дори ако са закупени нови. Всъщност има някои разширения за име на домейн като .tk, които са напълно безплатни. Използвайте ги с повишено внимание, тъй като безплатните разширения на имена на домейни често са били злоупотребявани и мнозина са се сдобили с много лоша репутация.

Лично аз препоръчвам да използвате уважавани TLD или най-малкото ccTLD, особено ако сте в бизнеса.

7- Опитайте генератор на домейни

Ако наистина не можете да решите добро име на домейн и ви липсват идеи или приятели, за да питате, има и друга опция. Опитайте да използвате един от многото безплатни генератори на имена на домейни, плаващи из Интернет (вижте по-долу). Дори ако не можете да намерите идеалното име на домейн, някои от предложенията могат да ви дадат нова перспектива и малко вдъхновение.

По-долу са някои безплатни генератори на имена на домейни, за да се възползвате.

Безплатни генератори на имена на домейни, които можете да използвате

Нека разгледаме някои от инструментите за предлагане на име на домейн, които може да ви помогнат малко да опростите този процес.

1. Lean Търсене на домейни

LeanDomainSearch - Безплатен генератор на имена на домейни за вашия уебсайтLeanDomainSearch

За да помогне на онези, които имат мозъчни блокове или които са изчерпали имена, да опитат, LeanDomainSearch може да бъде полезен. Това е безплатен инструмент за предлагане на име на домейн, който ви позволява да въведете някои термини, с които искате да се свържете, и след това изплюва много комбинации, които може да са полезни.

Казвам, че може би защото много от тях няма да имат смисъл и всъщност са боклуци. Странното обаче е, че този огромен списък може да ви даде малко вдъхновение за фина настройка на думите ви за търсене и опитайте отново. В крайна сметка е малко полезно.

2. Опишете генератора на фирмените имена

Използвайте Shopify Generator на бизнес име, за да търсите в предпочитаното от вас име на домейнShopify Generator на името на фирмата

Генераторът за име на Shopify работи по подобна концепция като LeanDomainSearch, но ако го опитате, скоро ще откриете, че е различен звяр. Вместо да комбинира случайно думите си за търсене, това изглежда малко по-интелигентно.

Не е предназначено да ви помогне да намерите име на домейн, а по-скоро име на фирма и като такова вмъква допълнителни условия за вашето търсене. Вземете за пример, когато потърсих Tech Magazine, един от върнатите резултати беше „Mantis Tech Magazine“. Все пак можете да ги използвате за търсене на име на домейн.

3. Проверка на име на стартиране

Проверка на име на стартиране

Startup Name Check е безплатен и лесен инструмент, създаден от Peter Thaleikis. Startup Name Check ви помага да утвърдите имена на домейни в три различни TLD (.com, .io, .co) и потребителски имена в редица платформи – включително Facebook, Twitter и Instagram.

4. Бюст Име

Bust A Name - инструментът за подсказване на име на домейн, който работи на различни езициБюст име

Bust a Name е още по-сложно от двете посочени по-горе инструменти и ви позволява да персонализирате някои думи за търсене. Например, можете да изберете да поставите приоритет на начални или крайни думи или да ограничите дължината на името на домейна. Можете дори да изберете да работи на различни езици!

Също така имате възможност системата да ви посочи кой от резултатите от търсенето вече се използва за няколко домена от най-високо ниво. Сайтът прилича малко на реликва от най-ранните дни на интернет със своя антикварен интерфейс, но той има своите приложения. Например, ако излезете от раздела, на който е отворен, навигацията там отново ще ви даде възможност да възобновите мястото, където сте спрели.

Една много интересна част от Bust A Name е, че тя има свой собствен урок за раздела, който включва няколко видеоклипа с инструкции. Не бих си помислил, че това е наистина необходимо, но явно са доказали идиотската система.

5. Пъзел на домейн

Сложният генератор на имена на домейни, който можете да използватеДомейн пъзел

Този безплатен генератор на имена на домейни е още по-сложен и смятам, че е малко объркващо, особено за потребители, които за първи път са. Има много опции и можете да получите колкото се може по-малко или толкова помощ от него, ако искате. Важното е, че освен да прави предложения за имена на домейни, Domain Puzzler също ви позволява да знаете тяхната наличност.

Вземете например, когато добавих в четири ключови думи. Системата ми даде четири комбинации от тях, но също така ме уведоми, че вариантите на .com вече са взети. Имате избор да търсите почти всеки TLD, като се започне от .com до дори .travel и .aero.

6. NameBoy

Най-добрият генератор на безплатни имена на домейниNameBoy

Този сайт се захранва от BlueHost и твърди, че е един от най-старите съществуващи генератори на имена на домейни. Можете да въведете комбинация от ключови думи и генераторът ще изплюе много комбинации, за да изберете от ala LeadDomainSearch стил.

За съжаление повечето комбинации изглеждат изключително причудливи и не съм сигурен, че можете да ги използвате. Ще го опиша до друг „генератор на идеи“, където ще трябва да направите някои основни задачи самостоятелно, след като прочетете предложенията.

Очевидно сайтът се захранва от BlueHost, така че ще има реклама и много линкове, които се опитват да ви заведат до този сайт, за да се регистрирате с тях.

Упътване: Как да купите име на домейн

Действителният процес на регистрация на име на домейн е нещо, което трябва лесно да бъде завършено в няколко прости стъпки. Основният формат е: търсете, изберете, след това купувайте. Въпреки че някои от термините, използвани от сайтове, които продават имена на домейни, могат да варират, процесът трябва да е подобен.

1. Потърсете името, което искате

Регистрирайте домейн с HostingerОтидете на проверка на домейн Hostinger. 1) Въведете името на домейна, което искате в лентата за търсене; 2) Кликнете върху „Проверете“.

Повечето регистратори ще имат раздел специално за имена на домейни. Там трябва да намерите поле за търсене, където можете да въведете името на домейна, което искате. Препоръчвам ви да въведете пълното име на домейн, включително TLD.

За да извършите търсене на домейн, просто отидете на Hostinger Checker Domain.

2. Изберете от списъка на разположение

Регистрирайте домейн с Hostinger3) Проверете дали вашето име на домейн е достъпно; 4) Щракнете върху „Добави в кошницата“, за да закупите.

След като въведете името на домейна, което искате, системата ще извърши търсене и ще види дали е налице. Независимо дали е наличен или не, често ще ви се показва списък със същото име на домейн с различни други разширения, които може да искате вместо това.

Ако никоя от тези опции не ви допадне, върнете се към стъпка 1 и повтаряйте процеса, докато откриете такъв, който сте доволен и не е достъпен. Някои сайтове ви позволяват да търсите повече от едно име на домейн наведнъж.

3. Финализирайте покупката си

Регистрирайте домейн с Hostinger5) Изберете срок за регистрация (Период – 1/2/3 година), който желаете, изберете хостинг план, ако е необходимо (започвайки от $ 0,80 на месец); 6) Щракнете върху „Checkout Now“, за да продължите поръчката.

След като изберете името на домейна, който искате да закупите, сайтът често ще пита дали има добавки, които също бихте искали. Обърнете внимание на това, което предлагат, тъй като някои от тях предлагат по-голяма поверителност за вас.

Също така трябва да изберете срока на покупката, което означава колко време искате да бъде тази регистрация. Минималният период от време, за който можете да се регистрирате за име на домейн, е една година. След като направите това, всичко, което трябва да направите, е да платите за покупката си, а подробности относно управлението на вашия домейн ще ви бъдат изпратени по имейл.

Колко трябва да платя за име на домейн?

Имената на домейни са точно като всеки друг продукт, който можете да закупите в магазините. Цената ще варира в зависимост от това кога я купувате и от къде я купувате. Например сайтовете може да имат периодични продажби на имена на домейни.

Друг фактор, който допринася за цената на име на домейн, е разширението. Различните разширения на имена на домейни имат различни цени за закупуване и подновяване. .Win TLD като пример може да струва едва 1,74 долара за регистрация и 2,23 долара за подновяване годишно.

Някой път сайтовете също ще понижат цените на имената на домейни въз основа на това колко време правите първоначалната си регистрация. Едногодишната регистрация е стандартна, но те могат да свалят цената, ако се регистрирате за две или повече години едновременно.

Поради това всъщност няма „стандарт“ за това колко ще ви струва име на домейн. За щастие, много като самолетни билети има места като TLD-Списък, където можете бързо да съберете тази информация, за да закупите желаното от вас име на домейн на най-ниски цени.

Като обща насока повечето TLD ще струват около 10 до 15 долара годишно. Ако купите име на домейн на възраст, това ще ви струва много повече в зависимост от възрастта и ключовите думи. Безплатното име на домейн е, разбира се, безплатно, но често има много фин печат, който трябва да знаете.

Избор на добър регистратор на имена на домейни?

Днес можете да закупите име на домейн практически навсякъде в Интернет. От специализирани сайтове с имена на домейни до уеб хостинг компании, те са достъпни навсякъде. И все пак не всички места са еднакви и има някои точки, които можете да вземете под внимание, преди да регистрирате името на домейна си отнякъде.

Добрите регистратори на имена на домейни (сайтове, оторизирани да продават имена на домейни) често споделят подобни качества, които им дават предимство пред конкуренцията. В идеалния случай искате да намерите регистратор, който е акредитиран ICANN, има прозрачни цени и такси за подновяване, предлага добра поддръжка на клиенти и най-важното, има система, която ви позволява лесно да управлявате името на домейна си.

ICANN Акредитация

Интернет корпорацията за присвоени имена и номера или ICANN е основният орган с нестопанска цел, който следи и регулира цялата индустрия на имена на домейни. Винаги се уверете, че където и да планирате да купувате име на домейн ICANN акредитиран.

Тези регистратори трябва да спазват правилата на ICANN и има такива издадени насоки които гарантират защитата на тези, които се регистрират чрез акредитирани регистратори. Не всички компании, които продават имена на домейни, са акредитирани от ICANN.

Ценообразуване и подновяване

Аз считам имената на домейни за услуги, а не като стоки, защото трябва да плащате такси за подновяване, за да запазите името на домейна. Поради това е важно да се гарантира, че регистраторът, от който купувате името на домейн, има прозрачна структура на ценообразуване и обновяване.

Подобно на обикновените потребителски стоки, имената на домейни често влизат в продажба и някои регистратори могат да предлагат евтини сделки с мръсотия за имена на домейни. Обърнете внимание, че тези продажби често са приложими само за нови регистрации на имена на домейни и само за времето, за което ги купувате. Подновяванията ще бъдат с редовни цени.

Пример за добра бизнес практика в областта на домейна – Когато NameCheap провежда промоция в TLD, компанията ще посочи ясно цената за подновяване на страницата си за поръчки.

Винаги следете както покупната цена, така и цената за подновяване на всяко име на домейн, което купувате. Различните регистратори също имат различно ценообразуване, така че пазарувайте наоколо, преди да вземете своето решение за покупка.

Поддръжка на клиенти

Добрата поддръжка на клиенти е задължителна за всяка компания и това важи и за регистраторите на имена на домейни. Преди да поръчате продукти от регистратора, опитайте се да се свържете с техния екип за поддръжка, за да видите колко отзивчиви и полезни са. Компаниите, които реагират бързо, е по-вероятно да имат по-добра система за поддръжка, която да се справи с всякакви проблеми, които биха могли да възникнат.

Управление на домейн имена

Освен че ви позволяват да купувате и подновявате имена на домейни, регистраторите трябва да ви предоставят система, която ви позволява да управлявате вашето име на домейн. Това включва настройка на DNS за името на домейна или други функции, като прехвърляне към друг регистратор.

Някои регистратори имат ужасни системи и може да се окаже трудно да се справят с вашия акаунт. Препоръчвам ви да се регистрирате за акаунт при регистратор, който ви интересува, за да проучите тяхната система малко преди да направите покупка. Веднъж се подписах с регистратор, който имаше такава ужасна система, че на практика беше неизползваема.

Злоупотреба с имена на домейни

Две подобни имена на домейни с един поглед може да бъдат сбъркани едно с друго, освен ако не обърнете внимание на разширението за име на домейн. Тази система често се експлоатира от клекове с имена на домейни които отвличат имена на домейни или регистрират подобни имена на домейни в хмела, който законните фирми ще купуват тези имена на домейни от тях.

Citibank.tk

Един пример за това е, ако измамник регистрира име на домейн като Citibank.tk и се опита да го предаде като истинския уебсайт на Citibank. Някои посетители може да се заблудят от сайта и да въведат лични данни там по грешка. Дори и да не създават сайтове за измами, клекове с имена на домейни често нарушават търговски марки, често с намерението да ги продават на завишени цени на собствениците на тези търговски марки.

SteveJob.com

Случаят с домейн SteveJob.com е друг пример. Домейнът беше собственост на южнокорейски, който носи името Стив Джобс Ким, и той използва домейна, за да публикува новини и статии, свързани с технологиите. Случаят беше решен през декември 2019 г. – където The Steve Jobs Archive, LLC, тръст, управляван от вдовицата на Стив Джобс, Лорън Пауъл Джобс, спечели правото да притежава името на домейна.

В някои случаи приликите могат да бъдат напълно невинни, като например в случая с канадския тийнейджър Майк Роу, който регистрира домейна MikeRoweSoft за бизнеса си с уеб дизайн. Microsoft (компанията) не се развесели и заведе дело, издаване на известия за прекратяване и отказ.

Извод: Един добър домейн струва повече, отколкото си мислите

Въпреки че това ръководство има за цел да ви даде по-добра представа за това къде и как да получите името на вашия домейн, ще забележите, че съм включил секции за процеса на избор на име на домейн, както и други елементи на информация..

Без значение дали сте човек, който иска да създаде малък блог или малък бизнес, който се стреми да се разшири цифрово, името на домейна е много повече от просто евтин маркер. По същество той ви представя в дигиталния свят и има всички последствия, които следват.

Тя трябва да бъде изградена и подхранвана, точно както бихте направили собствената си репутация в реалния свят. Избирайте, купувайте и защитавайте внимателно вашето име на домейн.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map