Най-добрите строители на онлайн магазини за начинаещи и малкия бизнес през 2020 г.

* Актуализации: Актуализирани цени и функции, актуализирани за 2020 г .; добавен раздел за често задавани въпроси.


Онлайн продажбите на дребно по целия свят възлизат на 2,3 трилиона долара през 2017 г., а приходите през 2021 г. се очаква да нараснат до 4,88 трилиона долара (източник). През 2019 г. електронната търговия включва повече от 13% от всички приходи на дребно в световен мащаб.

Онлайн търговията на дребно е мега огромна.

Липсва ви (много!), Ако вашият бизнес не е разширил обхвата си онлайн.

С появата на строителите на онлайн магазини никога не е било по-лесно да създадете онлайн магазин – дори че сте просто новак без опит в уеб разработката.

Има редица страхотни създатели на уебсайтове за електронна търговия, които се предлагат за начинаещи, които просто искат прост и функциониращ онлайн магазин. Ние го ограничихме до най-добрите пет, които са чудесни за всеки начинаещ или собственик на малък бизнес с ограничен бюджет.

Contents

С един поглед: Сравнете най-добрите строители на онлайн магазини

Сравнете характеристиките и прегледайте цените на строителите на онлайн магазини в следната таблица.

Характеристика
Shopify
BigCommerce
Volusion
Wix
Weebly
Zyro
Приложения и теми1200+ приложения & 100+ теми470+ приложения & 110+ теми70+ приложения & 40+ теми260+ приложения & 500+ теми270+ приложения & 50+ темиНяма приложения & 11 теми
поддържаИмейл, чат на живо & телефонелектронна поща & телефонЧат на живо & телефонелектронна пощаИмейл, чат на живо & телефонЧат на живо & имейли
Такса за транзакция0,5 – 2,0%0%0%2,9%++2,9%++0%
Порти за плащане100+ шлюзове за плащане WorldWide60+ шлюзове за плащане WorldWideAuthroize.net, Digital River, FirePay, PayPal Pro, StripeПриемете основни кредитни картиStripe, Square, PayPal Express, Authorize.netнеизвестен
Най-добрият план за малкия бизнесОсновни – $ 29 / месецПлюс – $ 29.95 / месецЛични – $ 29 / месецВИП – $ 35 / месецБизнес – 25 долара / месецЕлектронна търговия – $ 14.99 / мес
Какво получаватеНеограничени продукти и съхранение с предварителни функции за електронна търговияНеограничени продукти и честотна лента. До $ 150k онлайн продажби годишно10 000 продукта с 10GB честотна лента. Приоритетна подкрепа20 GB съхранение и неограничена честотна лента с полезни функцииНеограничени продукти с функции за продажба онлайнИзбройте до 100 продукта
Подходящ заСериозен собственик на електронна търговия, който търси най-добрия джак на всички сделки.Онлайн магазин на всички размери въз основа на приходи; най-добрите алтернативи на Shopify.Малък или индивидуален продавач, който иска да продава физически продуктиСъществуващ потребител на Wix, който желае да надстрои своя уебсайт, за да се превърне в онлайн магазин.Потребители, които искат прост и евтин онлайн магазин на своя уебсайт.Стартови сайтове за електронна търговия
посещениеShopify.comBigCommerce.comVolusion.comWix.comWeebly.comZyro.com

Най-високо оценените строители на онлайн магазини – функции за преглед & Ценообразуване

1. BigCommerce

BigCommerce Builder на онлайн магазина - Основен планBigCommerce – Опитайте BigCommerce безплатно за 15 дни (не е необходима кредитна карта), щракнете тук.

Независимо дали сте сериозен собственик на бизнес или просто начинаещ, BigCommerce предлага множество функции, които са супер удобни за потребителя. Важното, което трябва да се отбележи е, че уебсайтът им може да бъде малко объркващ за нови посетители.

Поради дълбочината на функциите, които има BigCommerce, тя може да се погрижи за огромен кръг потребители. Те разделиха продуктовите си линии в два основни сегмента – Enterprise и Essentials. Освен ако не управлявате многомилиардна компания, тогава шансовете са по-високи, че ще искате да разгледате раздела Essentials.

BigCommerce Essentials предлага на потребителите платформа „всичко в едно“, която ви помага на всеки етап от регистрацията до операциите на вашия сайт. От безплатни шаблони за начинаещи, които да ви помогнат при проектирането, до други обширни функции като многоканални продажби, маркетингови инструменти и други – BigCommerce Essentials разполага с всичко това.

Те също имат много обширна подкрепа и това може да се използва по много начини от един. Освен обичайните канали за помощ, можете да се възползвате и от курсовете им при поискване, които ви помагат да научите основите за това как да развивате вашия сайт.

Можете да ги опитате с 15-дневна безплатна пробна версия, без да се изисква кредитна карта.

Прочетете подробно прегледа на BigCommerce тук.

Основни функции на BigCommerce

 • Широк избор на теми – Създайте красив онлайн магазин с лесна за персонализиране тема
 • Продайте навсякъде – Интегрирайте се с eBay, Amazon, Facebook, Square, Google Пазаруване и други
 • Поддръжка за доставка и данъчно облагане – Автоматично изчисляване на ставките за доставка и данъци
 • Изчерпателни аналитични инструменти – Вграден магазин за анализи и интеграция с Google Analytics; експортиране на данни за продажбите и данни за продуктите в CSV или XML формат
 • Дропшипинг възможности – Различни приложения, достъпни за дропшипинг бизнес
 • Най-добри SEO възможности – Солидни SEO функции и поддръжка
 • Без такси за транзакции във всички планове – Продайте и печелете повече с BigCommerce

Цени за BigCommerce

 • Стандартно – 29,95 долара месечно
 • BigCommerce Plus – $ 79.95 месечно
 • Pro – 299,95 долара месечно

2. Шофирайте

Shopify електронна търговия платформа - изграждане и разрастване на вашия бизнес онлайнShopify – Опитайте Shopify безплатно за 14 дни (не се изисква кредитна карта), щракнете тук.

Решението на едно гише за всички собственици на бизнес, Shopify е решението за тези, които искат да управляват магазин за електронна търговия на своя уебсайт. Shopify ви дава достъп до неговия създател на онлайн магазин, който ви позволява да изградите вашия сайт точно по начина, по който искате.

С помощта на предварително изградени шаблони за Shopify е доста лесно да създадете магазин за електронна търговия. Можете да избирате от над сто различни шаблона. Всички шаблони с професионален вид са удобни за мобилни устройства.

Те дори включват редица функции като SEO, маркетингови ресурси, интеграция на социални медии, сигурни колички за пазаруване и дори поддържат над 100 шлюза за плащане. Ако се нуждаете от допълнителни функции, за да разширите магазина си, можете да изберете подходящата добавка от магазина на приложенията Shopify – иднете с безплатни и платени.

Ако вашият онлайн магазин е базиран в САЩ или Канада, можете да използвате плащане за Shopify и решение за доставка. Плащането чрез Shopify е напълно интегрирано с вашия магазин. Не е необходимо да плащате такса за транзакция. Или иначе, ще таксите до 2% такси за транзакции за всяка продажба.

Научете повече – прочетете нашия задълбочен преглед на Shopify.

Shopify Key Features

 • Мащабируемост – Мощен конструктор на онлайн магазини за малки и големи бизнеси
 • Продайте навсякъде – интегрирайте се с Amazon, Facebook, Instagram и др
 • Вграден дизайн отпред на магазина – 100+ професионални шаблона за уебсайтове за електронна търговия (безплатно & премия)
 • Shopify Point-of-Sale – Унифицирайте офлайн магазини и онлайн продажби
 • Shopify Payment – Приемете плащането с кредитна карта без сметки на трети страни
 • Поддръжка за доставка – Автоматично изчисляване на тарифите за доставка и разпечатване на етикети за доставка на USPS
 • Shopify Generator Business Name – Изберете оригиналното си име на бизнес с помощта на автоматизиран инструмент
 • Exchange Marketplace – Купете, продайте или прехвърлете вашия магазин Shopify лесно
 • Най-големи приложения и поддръжка на общността – Shopify се поддържа от голяма общност от независими разработчици; Shopify App Store е пълен с много полезни добавки

Shopify цени

 • Shopify Lite – $ 9 месечно (ограничени функции)
 • Основен Shopify план – 29 долара месечно
 • Shopify – $ 79 месечно
 • Advanced Shopify – 299 долара месечно

3. Волюзия

VolusionVolusion – Опитайте 14 дни безплатно (не се изисква кредитна карта), щракнете тук.

За тези, които искат да създадат онлайн магазин, който изглежда гладък и чист, Volusion предлага всички инструменти, които са най-подходящи за изграждане на визуално привлекателна електронна търговия, която не е прекалено тежка за Flash.

Много аспекти на инструментите за изграждане на уеб сайтове на Volusion могат да бъдат настроени, за да ви помогнат да продавате всякакъв вид продукт, но дизайнът им е насочен към продажба на физически стоки.

Уебсайтът за електронна търговия, създаден с Volusion, позволява на клиентите лесно да навигират в магазина ви и да разглеждат лесно с всякакви продукти, които продавате.

Основни характеристики на Volusion

 • Поддръжка на плащания – Приемете плащането с кредитна карта чрез Stripe, Authorize.net и други.
 • Страница на продукта – Страница за привлекателна презентация на продукта с функция за увеличение и галерия с картини
 • Изоставена функция на количката – Възстановяване на повече продажби
 • Оценки на потребителите – Нека вашите потребители преглеждат и оценяват вашите продукти
 • Приятен за мобилни устройства – Всички уебсайтове и онлайн магазини са оптимизирани за мобилни потребители

Ценообразуване на волюзията

 • Лични – 29 долара месечно
 • Професионален – $ 79 месечно
 • Бизнес – 299 долара месечно

4. Wix

Начална страница на Wix - създател на уебсайт и електронна търговияWix магазини – Кликнете тук, за да опитате безплатно.

Wix свърши 154 милиона регистрирани потребители в 190 страни и те продължават да се развиват с бързи темпове. За бизнесите, които искат да стартират малки в света на електронната търговия, Wix е чудесно решение за уеб изграждане, тъй като можете да имате готов сайт за няколко минути.

Едно от страхотните неща за Wix е, че те се погрижат за тези, които нямат знания за стартирането на уебсайт. От предоставянето на шаблони до избора на шрифтове, те с лъжица ви хранят цялата помощ, която ще ви е необходима, за да имате уебсайт.

Въпреки че Wix е по-известен с общ уебсайт, те също имат надежден инструмент за изграждане на електронна търговия, който е доста мощен.

Прочетете нашия задълбочен преглед на Wix тук.

Основни функции на Wix Store

 • Лесен за използване редактор – Създайте магазина си с инструмент за плъзгане и пускане
 • Wix Logo Maker – Дизайн на персонализирано лого, което съответства на вашата марка
 • Генератор на бизнес име – Изберете оригинално и запомнящо се име за вашия бизнес
 • Приятен за мобилни устройства – Всички уебсайтове и онлайн магазини са оптимизирани за мобилни потребители
 • Налични блогове – Добавете функции на блога към вашия сайт за електронна търговия лесно
 • Шаблони за онлайн магазин – Повече от 500+ персонализирани шаблона в Wix магазини

Цени в магазините на Wix

 • Бизнес неограничен – $ 17 месечно
 • Бизнес неограничен – 25 долара месечно
 • Бизнес ВИП – 35 долара месечно

5. Weebly

Weebly онлайн магазинWeebly Онлайн магазин – Кликнете тук, за да опитате безплатно.

Weebly предлага мощна платформа за изграждане на уебсайт, но все още остава достъпна за бизнеса, който тепърва започва. Освен Wix, Weebly е доста подобен по отношение на функциите, които предлагат.

Някои от отличните функции, които предлагат, са възможността да оставите клиента си да търси и филтрира продукти, които иска на вашия уебсайт.

Но разбира се, най-голямото предимство на Weebly е тяхното ценообразуване. А при $ 12 за най-ниския им план за електронна търговия, определено е по-лесно и по-малко болезнено в портфейла ви да имате уебсайт за електронна търговия.

Прочетете нашия задълбочен преглед Weebly тук.

Основни характеристики на онлайн магазина Weebly

 • Достъпно – Най-евтиният строител на онлайн магазини на пазара, стартирайте само от $ 12 / месец
 • Автоматичен калкулатор на данъци – Възможност за настройка на данъчни ставки за местоположенията на вашия клиент
 • Поддръжка на плащания – Приемайте плащания чрез доставчици на квадрат или трети страни
 • Лесно управление на магазина – Инструмент за управление на инвентара с значки за артикули и квадратни подаръчни карти
 • Добра SEO поддръжка SEO инструменти за подобряване на видимостта на вашия сайт и продукт

Weebly Цени

 • Pro – 12 долара месечно
 • Бизнес – 25 долара месечно
 • Бизнес плюс – $ 38 месечно

6. Зиро

Онлайн магазин Zyro – Започнете да изграждате своя онлайн магазин безплатно.

Целта на Zyro е да направи лесно изграждането на уебсайтове лесно за масите и това включва онлайн магазините. Двойната им способност означава, че новите потребители имат път към прогресия, дори когато стартират безплатните си планове – и по-късно могат да надграждат, за да комерсиализират своите уебсайтове. 

Трябва да се отбележи обаче, че точно тази простота може да бъде меч с две остриета. За потребители, които са сезонни ветерани в електронната търговия, може да намерите това, което е на разположение тук, ограничител. Ако сте нов обаче, вероятно ще се адаптирате с лекота.

Като нова услуга има проблеми със зъбите, но екипът на Zyro работи усилено за разрешаване на проблеми. Всичко, от което се нуждаете, е да се свържете с тях и тяхната подкрепа ще се справи с останалите.

Във всеки случай с вечно пробен акаунт какво може да се обърка?

Основни характеристики на Zyro:

 • Лесен за използване строител на онлайн магазин
 • Предварително проектирани шаблони
 • Включени са полезни бизнес инструменти като производител на лого
 • SEO оптимизирани сайтове
 • Не се таксуват такси за транзакции
 • Поддръжка на многоканални продажби

Цени на Zyro:

 • Електронна търговия – 14,99 долара месечно
 • Електронна търговия + – $ 21.99 месечно

Подходящ за вас е строител на онлайн магазин?

Повече от 40% от уебсайтовете на хоствано решение в Top 1000,000 сайтове на BuiltWith използват създателя на онлайн магазини: Shopify, Shopify Plus и BigCommerce (източник: BuiltWith).

Създател на електронна търговия или онлайн магазин е софтуер, създаден да предложи цялостно решение за изграждането на уебсайт и продажбата онлайн.

Софтуерът прави сериозно повдигане при създаването на онлайн магазин, като създаване на уебсайт, настройка на предния магазин, изчисляване на инвентара, изчисляване на таксите за доставка, управление на инвентара, отчитане на продажбите, интеграция на шлюза за плащане, дизайн на витрината и т.н. за да можете да се съсредоточите върху управлението на бизнеса си.

Строителят на онлайн магазин обикновено е подходящ за нетехници и експерти. Всичко, от което се нуждаете, е да научите как да използвате тези предварително програмирани функции – също като използването на MS Words или WYSIWYG уеб редактор.

Въпреки това, като всички добри неща в живота, строителите на онлайн магазини имат своя справедлив дял от минусите.

Нека да разгледаме плюсовете и минусите на използването на конструктор на онлайн магазин:

Плюсове на Строител на онлайн магазини

Общите предимства на използването на строител на онлайн магазин включват:

 • Не се изисква кодиране – Създавайте и редактирайте вашия онлайн магазин лесно с помощта на редактор за плъзгане и пускане. За сравнение имате нужда от усъвършенствани умения за уеб разработка, за да изградите онлайн магазин от нулата, като използвате решение с отворен код (т.е. уебсайт PrestaShop или Magento)
 • Техническа поддръжка след продажбите – Платформи като BigCommerce и Shopify се предлагат с обширна поддръжка, като помощ (обикновено) е само на един имейл.
 • Готова, красиво проектирана витрина (вижте някои от най-добрите безплатни шаблони тук)
 • Защитете се с вградени функции за защита и споделени SSL сертификати
 • Разширете бизнеса си на множество канали и платформи лесно (Facebook, Instagram, Pinterest, Amazon и т.н.)
 • Лесно се плаща в различни валути чрез множество шлюзове за плащане
 • Някои строители на магазини ви позволяват да управлявате както онлайн, така и офлайн продажби на едно място (т.е. Shopify Pos)
 • Текуща поддръжка на уебсайтове (включително надстройки за сигурност и софтуер) без допълнителни разходи

Минуси на строителя на онлайн магазини

Честите недостатъци на използването на строител на онлайн магазин включват:

 • Намаляване на вашия марж на бизнеса – Много строители на онлайн магазини начисляват такса за транзакция на продажба (т.е. Shopify такса 0,5 – 2,0%)
 • Някои строители на онлайн магазини идват със SEO проблеми (структура на URL адреси, .htaccess достъп и т.н.), които не можете да коригирате
 • Животът и смъртта на вашия магазин в зависимост от платформата. Ако платформата изчезне, това прави и вашият магазин

Как да изберем: Кой уебсайт за електронна търговия е подходящ за вас?

В интернет се предлагат различни производители на онлайн магазини и изборът на подходящата платформа за вас зависи от това, което вие и вашият бизнес наистина имате нужда от него.

Това е нещо като пазаруване на кола. Основната цел е да ви преведе от точка А до точка Б, но има повече неща, когато се опитвате да изберете такава. При платформата на онлайн магазина основната цел е да покаже продукта, който продавате, да го поставите в пазарска количка и да ви даде пари. Но също като купуването на кола, има и още нещо.

Когато става въпрос за избора на най-добрия създател на уебсайт за електронна търговия за вашия бизнес, предварително трябва да се имат предвид следните фактори:

1. Какъв е вашият бюджет?

Вашият бюджет ще реши какво можете да си позволите да получите. Ако имате по-голям бюджет, можете да вземете по-голяма кола. Същото важи за онлайн магазините и опциите за електронна търговия. По-големият бюджет определено ще ви осигури по-интересни платформи, които предлагат повече вградени функции. Достъпните, от друга страна, ще бъдат по-прости и ясни.

 • Строител на магазини без такси за транзакции: BigCommerce, Volusion
 • Най-евтиният строител на магазини: Weebly

2. Удобство за потребителя?

Когато търсите строител на онлайн магазин, трябва да разберете разликата между нещо работещо и нещо, което е удобно за потребителите. Някои строители ще се съсредоточат върху дизайна над функции или обратно. Ако нямате нищо против да разгледате подробности и ръководства за потребителя, може би предпочитате да имате повече функции и опции. Някои може да искат прост и лесен дизайн над неясни функции.

 • Най-благоприятен за бизнеса строител на магазини: Shopify, BigCommerce

3. Имате ли нужда от допълнителна поддръжка?

Поддръжката винаги е страхотна, особено когато можете да се обадите на някой за помощ. За съжаление, това също може да струва пари. Макар че някои може да са добре със стандартизирана помощ или като правят всичко сами, ако се нуждаете от допълнителна помощ, може да искате да помислите дали да имате програмист на задържане.

 • Съставител на магазини с най-добра общност за поддръжка: Shopify

4. Имате ли нужда от офлайн продажби / инвентар?

С платформите за електронна търговия ще можете да управлявате поръчките и инвентара си. Някои платформи обаче ще ви позволят да го синхронизирате и с офлайн продажбите. Можете дори да използвате някои като офлайн система за поръчки, така че вашият инвентар / плащане може безпроблемно да работи между онлайн и офлайн магазин.

 • Съставител на магазини с вградена POS система: Shopify

5. Кои са основните характеристики на онлайн магазина?

Добрият производител на онлайн магазини трябва да предлага основните функции, които биха ви били необходими за уебсайт за електронна търговия, като SSL сертификати, функции на колички, функции за уебсайт SEO, отчитане на продажби и инвентар, възстановяване на карти и приставки за транзакции. Някои ще предлагат повече функции и плъгини, но компромисът означава да се справите с по-сложен интерфейс.

 • Строител на онлайн магазин с най-добри функции: BigCommerce

Често задавани въпроси относно строителите на уебсайтове за електронна търговия

Мога ли да използвам собствения си домейн със строител на онлайн магазини?

Да, можете да го направите с повечето строители на онлайн магазини. Всички пет платформи, които препоръчваме в тази статия, позволяват на потребителите лесно да свързват името на домейна си.

Трябва ли да закупя специални SSL сертификати за моя онлайн магазин?

Повечето строители на онлайн магазини идват с безплатен споделен SSL сертификат – следователно не се изискват допълнителни разходи или работа от вашия край. Можете обаче да закупите и инсталирате вашия личен SSL сертификат за вашия магазин. Наличието на SSL сертификат е от съществено значение не само за безопасността онлайн на вашите клиенти, но и за вашата класация в Google. Google ясно заяви това Криптирането на HTTPS е сигнал за класиране през август 2014 г..

Колко такси за транзакции трябва да платя на строителя на онлайн магазини?

Не всички строители на онлайн магазини начисляват такси за транзакции – BigCommerce, например, не начислява такси за транзакции във всичките си планове. Ако обаче го направят, таксите обикновено варират от 0,5% – 3% – зависи от плана, който използвате.

Ето два примера:

Шофирайте таксите за транзакциите
Основна Shopify: 0 – 2% за външни шлюзи за плащания
Shopify: 0 – 1% за външни шлюзи за плащане
Advanced Shopify: 0 – 0,5% за външни платежни шлюзове

За използване на всички основни кредитни карти (Visa, Mastercard, American Express, JCB, Discover и дебитни и кредитни карти Diners Club), ще трябва да го настроите, като отидете в секцията за приемане на кредитни карти и изберете Shopify плащания.

Тарифи за транзакции
Weebly добавя такса за обслужване от 2,9% + такса за транзакция от 0,30 долара за Stripe, Authorize.net и PayPal. При техните стартови и професионални планове Weebly таксува допълнителни 3%, но можете да изберете бизнес плана, за да избегнете допълнителната такса.

Трябва ли да използвам безплатен конструктор на уебсайтове за електронна търговия?

Не. Не препоръчваме да използвате безплатен конструктор на уебсайтове за електронна търговия, тъй като обикновено са много основни. Когато става въпрос за изграждането на уебсайт за електронна търговия, вие получавате това, което плащате, а често и времето, за което плащате, е възможността да използвате инструменти и функции, необходими за онлайн магазин.

Какво е капка онлайн магазин?

Dropshipping е бизнес модел, при който можете да продавате физически продукти, без да имате действителните артикули при себе си. Когато има поръчка от клиенти, собствениците на магазини просто трябва да се свържат с доставчика. След това поръчката ще бъде доставена от доставчика директно на клиентите. Вижте нашето скорошно казус и научете как можете да започнете дропшипинг бизнес с помощта на Shopify.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map