Најбољи регистратори домена за предузећа

Сложеност одабира имена домена је двострука.


Прво морате смислити одговарајуће име. Већина људи покреће веб странице са одређеном сврхом или темом. Ако се надате називу домена који је грубо повезан са том сврхом или темом, број могућности се још више смањује.

Након што се одлучите за име, оно мора бити и даље доступно. Већ је регистровано тона имена – од К3 2019. било их је укупно 359,8 милиона имена домена која су већ регистрована. Да бисмо ово ставили у контекст, друго издање Окфордског речника енглеских језика има комплетне ставке 171,476 речи.

Дакле, ако желите домену, морате се надати да је још није купио или да је власник спреман да вам је прода. За почетак, извршите претрагу домена на једном од следећих сајтова.

Contents

Најбоље место за претраживање и куповину имена домена

1. Хостингер

Хостингер Цхецкер доменаКористите Хостингер Цхецкер домена да бисте пронашли јединствене домене.

Хостингер није добро познат као регистар домена. Међутим, они имају веома повољне цене пакета, од којих неки укључују и бесплатно име домена. Хостингер Премиум и Бусинесс планови за веб хостинг (који коштају само 2,15 УСД и 3,45 УСД месечно) долазе са бесплатном регистрацијом имена домена. Ако купујете само домен – .онлине, .киз, .тецх и .сторе се продају по цени од 0,99 УСД годишње.

2. Намецхеап

Намецхеап регистратор домена - сада опслужује скоро 2 милиона купаца и управља са више од 9 милиона домена.Намецхеап регистратор домена – сада опслужује скоро 2 милиона купаца и управља са више од 9 милиона домена.

Основан пре две деценије, НамеЦхеап је једно од већих имена у индустрији и регистровано је од стране ИЦАНН регистратора домена. Има моћну комбинацију приступачних цена имена домена, одличну корисничку подршку и велики избор домена највишег нивоа (.цом, .нет, .ук, итд.).

Један од најбољих делова форме НамеЦхеап је тај што он често има имена домена у продаји, а цене им се понекад спуштају и до 0,50 УСД. Имајте на уму да су попусти на име домена често само прве године регистрације, зато обратите пажњу на стопе обнављања!

НамеЦхеап такође продаје услуге са додатом вредношћу за имена домена, као што је ВХОИС заштита приватности (са ВхоисГуардом), загарантовано продужење рада са њиховим ПремиумДНС системом од 5 УСД годишње, као и опција за ССЛ сертификате који почиње са 9 УСД годишње.

3. ГоДадди

Регистратор домена Годадди - има више од 17 милиона корисника широм света.Регистратор домена Годадди – има више од 17 милиона корисника широм света.

ГоДадди је вероватно један од најпрепознатљивијих регистраца домена на свету. То је оно што сматрам веб компанијом са пуним сервисом јер су оне на једном месту за све што је потребно за покретање сопствене веб странице, од имена домена до хостинга.

Цене на ГоДадди су мање или више стандардне, али имају услугу која вам омогућава да купујете нека посебна имена домена путем аукција. Овде можете пронаћи неколико сјајних имена домена која су већ регистрована, али чији су власници спремни да их пусте – по цени. Остале карактеристике које пружају су ВХОИС приватност, ССЛ сертификати и наравно веб хостинг.

4. Задржите показивач миша

Ховер - Регистратор домена веб локацијеХовер – Регистратор домена веб локације

Ховер се фокусира искључиво на локацију регистратора домена и овде можете добити домен за око 5 УСД годишње. Њихов систем цијена изузетно је транспарентан, а трошкови обнове и осталих олакшица попут трансфера наведени су на истој страници. Доступни су попусти ако купујете одједном (више од 10 имена домена) одједном. Овде можете добити своје стандардне ТЛД-ове, попут .цом или чак неке од нТЛД-ова, попут .ио.

Као што је већ поменуто, Ховер не нуди веб хостинг па ћете морати знати како да усмеравате свој ДНС на праве сервере ако их купите. Једна од предности је та што они укључују бесплатну ВХОИС заштиту приватности са свим својим именима домена.

Бити стручњак за имена домена такође има своје предности, јер имају одличне услуге додатка попут прослеђивања е-поште на ваше име домена или чак омогућавају креирање поштанског сандучета домене за 20 УСД годишње.

5. Ганди

Ганди регистратор домена - већ послује скоро 20 година.Ганди регистратор домена – већ послује скоро 20 година.

Да не грешимо са истоименим индијским активистом, Ганди је један од најдужих постојећих регистровача домена у индустрији. Њихов форте био је бесприличан доживљај регистрације домена и обично не ометају купце претјерајући их могућностима и понудама.

Ганди такође има један од највећих избора проширења имена домена са више од 700 које можете изабрати. Све, од .абогадо до .зине, овде се спрема. Такође имају листу опција домена највишег нивоа која се редовно ажурира, заједно са чланцима који расправљају о новим ТЛД-има који ће бити предстојећи.

Цене могу бити приступачне у зависности од проширења имена домена, а неке ће коштати и до 0,50 УСД годишње. Уз имена домена добијате бесплатну ВХОИС заштиту приватности бесплатно и две кутије за е-пошту са до 1.000 псеудонима.

6. Фрееном

Фрееном - Набавите своје име домена бесплатноФрееном – Набавите своје име домена бесплатно

Фрееном је примарно успостављен као матичар за одређено проширење имена домена (.тк) које се поклања бесплатно. Када тражите име домена на Фрееном-у, она вам приказује и друга могућа проширења која можете да региструјете преко њихове платформе као облик надоградње.

Данас нуде и друга бесплатна проширења имена домена као што су .мл, .га, .цф и .гк, заједно са осталим додацима за продају. Фрееном такође има бесплатан ДНС сервис који можете да користите ако не планирате да користите свој.

Један проблем код коришћења бесплатних проширења имена домена је тај што се често злостављају и добијају прилично лоша репутација током година. Такође постоји много замки и пажљиво прочитајте фину штампу ако планирате да добијете бесплатно проширење имена домена.

Шта је назив домена?

Пример имена домена.Пример – амазон.цом је име домена.

Име домена је у основи адреса на вашој веб локацији. Начин на који људи који се налазе на мрежи навигирају до мјеста на којем се налази ваша веб локација. Замислите то као физичку адресу улице која омогућава људима да пронађу свој пут до локације.

Неки људи греше имена домена за веб хостинг, али важно је напоменути да нису. Име домена и веб хостинг су два различита елемента који комбинују функцију веб локације. Примери имена домена су –

Аппле.цом УСА.гов Амазон.цом ББЦ.цо.ук

Свако име домена у свету мора бити јединствено.

Неће вам бити дозвољено да региструјете име домена које већ поседује неко други. Постоји неколико упозорења за ово, а да бисте схватили како могу постојати два имена домена која изгледају слично, потребно је да разумете проширења имена домена.

Проширења имена домена

Кад сам горе набројао неколико примера имена домена, можда сте приметили да је свако од имена било праћено са „.“ – нешто. То је познато као проширење имена домена. Имена домена морају увек бити пропраћена екстензијом како би радила.

Када је веб тек почео, уведено је само неколико проширења имена домена. Назвали су их домени највишег нивоа (ТЛД) и њихови примери укључују:

.цом .нет .орг

Због брзине којом је интернет растао појавила се потреба за додатним проширењима домена и одатле су се појавили ТЛД-ови са кодом земље (ццТЛД). Они су коришћени за идентификацију веб локација које потичу из одређених земаља, као што су

.ук .цн .сг

за Уједињено Краљевство, Кину и Сингапур.

Убрзо су додани и други ТЛД-и за различите сврхе, попут

.дев .травел .биз .сторе .гуру .инц

Они су названи новим генеричким ТЛД (гТЛДс или нТЛДс).

Сећате се где сам рекао да могу постојати два слична имена домена? То је због природе проширења имена домена. Опет, сва имена домена морају бити јединствена и због тога, уколико бисте купили иоурнаме.цом, сасвим је могуће да неко други може да купи иоурнаме.биз.

Идеје за име домена: како одабрати савршен домен

Сада када сте свесни шта чини име домена и неке могуће замке система, како ћете одабрати добро име домена?

Иако технички можете регистровати било које име домена све док се за то квалификујете, постоје општа упутства за избор бољих имена домена.

1. Нека ваш домен буде кратак и једноставан

Кратка имена домена веома су тражена и уколико се не одлучите за нТЛД, мало је вероватно да ћете лако пронаћи одговарајуће. Многа кратка имена домена су већ регистрована, на пример оне.цом или г.цн.

Краћа имена домена посетиоцима су лакша за уписивање и памћење. Ово је посебно корисно ако нисте глобални бренд као што су Нике или Цоца Цола.

Примери:

воице.цом 360.цом Инсуранце.цом пораст.цом пингдом.цом гоал.цом

2. Избегавајте сленг

Пошто је већ купљено толико имена домена, поступак проналажења оног који желите можете бити фрустрирајући и мучан процес. Ипак, покушајте и избегавајте употребу сленга као што је замена ‘ви’ са ‘у’ или ‘тачно’ са ‘обред’ јер то чини вероватнијим да ће посетиоци уписивати погрешке.

3. Избегавајте посебне знакове

Ово се враћа на горњу тачку о избегавању сленга. Употреба цифара (1, 2, 3, итд.) Или симбола попут цртица (-) између речи може вам помоћи да лакше пронађете име домене, али их је тешко унети и посетиоци су склонији грешкама. Ови фактори лако узрокују конфузију и могу довести до фрустрације међу потенцијалним посетиоцима.

4. Користите стратешке речи у свом домену

Поново, то би могло бити јако тешко, али употреба кључне речи која је повезана са природом вашег пословања може бити корисна. Делује асоцијативно за људе који то чују и може вам пружити ногу и у погледу СЕО-а.

На пример, име домене попут БостонЛоцксмитх може бити од користи бравару који служи Бостонску област.

5. Будите опрезни у циљању подручја

Иако сам горе дао пример из Бостона, било би паметно водити рачуна о томе како се користи. Интернетске компаније, на примјер, трговине е-трговине, често су без граница и употреба кључне ријечи за циљање на подручје у вашем називу домене не би била ефикасна. У ствари, то често може бити погрешно и може резултирати губитком потенцијалног посла.

6. Изаберите право проширење домена

Проширења имена домена знатно се разликују и долазе по различитим ценама, чак и ако су купљена нова. У ствари, постоје неке екстензије имена домена, попут .тк, које су у потпуности бесплатне. Користите их са опрезом јер су бесплатна проширења имена домена често злоупотребљена и многи су стекли веома лошу репутацију.

Лично препоручујем коришћење угледних ТЛД-ова или најмање ццТЛД-а, посебно ако сте у послу.

7- Испробајте генератор домена

Ако заиста не можете да се одлучите за добро име домена и понестане вам идеја или пријатеља да питате, постоји друга опција. Покушајте користити један од многих генератора бесплатних имена домена који лебде интернетом (погледајте доле). Чак и ако не можете пронаћи идеално име домене, неки предлози вам могу дати нову перспективу и неку инспирацију.

Испод је неколико бесплатних генератора имена домена које можете користити.

Бесплатни генератори домена које можете користити

Погледајмо неке од алата за сугестију имена домена који би вам могли мало олакшати овај поступак.

1. Леан Сеарцх Домаин

ЛеанДомаинСеарцх - Бесплатни генератор домена за вашу веб локацијуЛеанДомаинСеарцх

Да бисте помогли онима са блокадом мозга или онима којима је понестало имена да испробају, ЛеанДомаинСеарцх може вам добро доћи. То је бесплатни алат за сугестију имена домена који вам омогућава да унесете неке термине са којима желите да се повежете, а затим испали тону комбинација које би могле бити корисне.

Кажем, можда зато што многи од њих неће имати смисла и у основи су смеће. Међутим, чудно је што вам ова огромна листа може дати инспирацију за фино подешавање појмова за претраживање и покушајте поново. То је помало корисно.

2. Схопифи Генератор Бусинесс Наме

Користите Схопифи Генератор предузећа за претрагу жељеног имена доменаСхопифи Генератор имена предузећа

Схопифи Генератор пословног имена делује сличним концептом као ЛеанДомаинСеарцх, али ако га испробате, убрзо ћете установити да је то другачија звер. Уместо да насумично комбинује појмове за претрагу, чини се да је овај мало интелигентнији.

Није замишљено да вам помогне да пронађете име домена, већ назив предузећа и као такво убацује додатне услове за вашу претрагу. Узмимо за пример када сам тражио Тецх Магазине, један од враћених резултата био је „Мантис Тецх Магазине“. Ипак можете их користити за претраживање имена домена.

3. Провера имена покретања

Провјера имена покретања

Стартуп Наме Цхецк је бесплатан и једноставан алат који је креирао Петер Тхалеикис. Стартуп Наме Цхецк вам помаже да потврдите имена домена у три различита ТЛД-а (.цом, .ио, .цо) и корисничка имена на бројним платформама – укључујући Фацебоок, Твиттер и Инстаграм.

4. Буст А Наме

Буст А Наме - Алат за предлагање имена домена који ради на различитим језицимаБуст А Наме

Назив имена је још сложенији од обе наведене алате и омогућава вам да прилагодите неке појмове за претрагу. На пример, можете да одаберете приоритетне почетне или завршне речи или ограничите дужину имена домена. Можете чак и да изаберете да ради на различитим језицима!

Такође имате могућност да систем наведе на вас који се од резултата претраживања већ користе за неколико домена највишег нивоа. Сајт делује мало као реликвија најранијих дана интернета са старинским интерфејсом, али има своју употребу. На пример, ако напустите картицу на којој је отворен, навигација тамо поново ће вам дати могућност да наставите тамо где сте стали.

Један врло интересантан део Буст А Наме је да има свој одељак са туторијалом који садржи неколико видео записа са упутствима. Не бих мислио да је ово заиста потребно, али они су, очигледно, идиотски доказали систем.

5. Пуззлер домена

Генератор сложених имена домена који можете да користитеДомен Пуззлер

Овај бесплатни генератор имена домена је још сложенији и мислим да је мало збуњујуће, посебно за кориснике који први пут долазе. Постоји много опција и од ње можете добити колико-толико или онолико помоћи. Важна ствар је да, поред давања предлога о именима домена, Домаин Пуззлер вам такође омогућава да знате о њиховој доступности.

Узмимо за пример када сам додао четири кључне речи. Систем ми је дао четири комбинације, али такође сам дао до знања да су .цом варијанте већ узете. Имате могућност да потражите скоро сваки ТЛД, у распону од .цом до чак .травел и .аеро.

6. НамеБои

Најбољи бесплатни генератор доменаНамеБои

Ову страницу покреће БлуеХост и тврди да је један од најстаријих генератора имена домена који постоји. Можете да укуцате комбинацију кључних речи и генератор ће испљунути тону комбинација за вас да одаберете ала ЛеадДомаинСеарцх стил.

Нажалост, већина комбинација делује изузетно бизарно и нисам баш сигуран да ли их можете користити. Испричаћу ово до другог „генератора идеја“ где ћете морати сами да урадите неке темеље након што прочитате предлоге.

Очигледно да сајт покреће БлуеХост, тако да ће бити оглашавања и тона линка који вас покушавају довести до те странице да се пријавите са њима.

Упутство за употребу: Како купити име домена

Стварни поступак регистрације имена домена нешто је што би требало лако окончати у неколико једноставних корака. Основни формат је: претражите, изаберите, а затим купите. Иако се неки од термина који користе веб локације које продају имена домена могу разликовати, поступак би требало да буде сличан.

1. Потражите име које желите

Региструјте домен код ХостингераИдите на Хостингер Цхецкер домена. 1) У траку за претрагу откуцајте име домена које желите; 2) Кликните на „Провери“.

Већина регистара ће имати одељак посебно за имена домена. Тамо треба да пронађете оквир за претрагу у који можете да унесете желено име домена. Препоручујем да унесете целокупно име домена, укључујући ТЛД.

Да бисте извршили претрагу домена, једноставно идите на Хостингер Цхецкер домена.

2. Изаберите са доступне листе

Региструјте домен код Хостингера3) проверите да ли је ваше име домена доступно; 4) Кликните “Додај у корпу” да бисте је купили.

Једном када укуцате жељено име домена, систем ће извршити претрагу и видети да ли је доступно. Без обзира да ли је доступан или не, често ће вам се приказивати листа истог имена домена са разним другим додацима који бисте уместо тога желели.

Ако вам се ниједна од ових опција не допадне, вратите се на корак 1 и понављајте поступак док не пронађете ону са којом сте задовољни и која је доступна. Неке странице омогућавају вам да тражите више од једног имена домена одједном.

3. Довршите куповину

Региструјте домен код Хостингера5) Одаберите термин регистрације (Период – 1/2/3 године) који желите, изаберите план хостинга ако је потребно (почев од 0,80 УСД / месечно); 6) Кликните “Цхецкоут Нов” да бисте наставили са наруџбом.

Након што одаберете име домена које желите да купите, страница ће често питати да ли постоје додаци које бисте такође желели. Запамтите шта нуде јер неки од њих нуде већу приватност за вас.

Такође морате одабрати термин куповине, што значи колико дуго желите да регистрација траје. Минимално време за регистровање имена домена је једна година. Када то учините, све што требате да платите за куповину, а детаљи о управљању доменом биће вам послани путем е-маила.

Колико треба да платим за име домена?

Имена домена су баш као и било који други производ који можете купити у продавницама. Цена ће се разликовати у зависности од тога када га купујете и одакле купујете. На пример, веб локације могу повремено имати продају имена домена.

Други фактор који доприноси цени имена домена је проширење. Различита проширења имена домена имају различите цијене куповине и обнове. .Вин ТЛД као пример може коштати само 1,74 долара за регистрацију и 2,23 долара за обнављање годишње.

Понекад ће веб локације такође снизити цене имена домена на основу колико дуго обављате почетну регистрацију. Једногодишња регистрација је стандардна, али могу спустити цену ако се региструјете две или више година истовремено.

Због тога не постоји заиста „стандард“ о томе колико ће вас коштати име домене. Срећом, попут авио карата постоје и таква места ТЛД-листа, где можете брзо да прикупите ове информације да бисте купили име домена по најнижим ценама.

Као општа смерница, већина ТЛД-а ће коштати око 10 до 15 долара годишње. Ако купите старачки назив домена, то ће вас коштати много више, у зависности од старости и кључних речи. Име бесплатног домена је, наравно, бесплатно, али често има много финих отисака којих морате бити свесни.

Бирање доброг регистратора имена домена?

Данас име домена можете купити практично било где на Интернету. Од наменских веб локација са доменима до компанија које пружају услуге веб хостинга, доступне су свуда. Ипак, нису сва места иста и постоје неке тачке које можете узети у обзир пре него што негде пријавите своје име домена.

Добри регистратори имена домена (веб локације овлашћене за продају имена домена) често имају сличне квалитете који им дају предност над конкуренцијом. У идеалном случају желите да пронађете регистрара који је ИЦАНН акредитован, има транспарентне цене и накнаде за обнављање, нуди добру корисничку подршку и што је најважније, има систем који вам омогућава да лако управљате својим именом домена.

Акредитација ИЦАНН-а

Интернет корпорација за додељена имена и бројеве, или ИЦАНН, је кључно непрофитно тело које надгледа и регулише целокупну индустрију имена домена. Увек проверите да ли је где год планирате да купите име домене ИЦАНН акредитован.

Ти регистратори морају поштовати ИЦАНН прописе и постоје издате смернице који осигуравају заштиту оних који се региструју преко акредитованих регистрара. Нису све компаније које продају имена домена имају ИЦАНН акредитовање.

Цене и обнављање

Имена домена сматрам услугама, а не робом, јер морате да платите накнаду за обнављање да бисте задржали име домене. Због тога је важно осигурати да регистрар од којег купујете име домене има транспарентну структуру одређивања цена и обнављања..

Као и обична роба широке потрошње, називи домена често иду у продају, а неки регистратори могу понудити повољне понуде за имена домена. Имајте на уму да су ове продаје често примењиве само за нове регистрације имена домена и само током дужег периода за који их купујете. Обнављање ће бити редовно.

Пример добре пословне праксе у домену – Када НамеЦхеап промовише ТЛД, компанија ће на својој страници за наручивање јасно навести цену обнављања..

Увек пазите на купопродајну цену, као и на обнављање било ког имена домена које купујете. Различити регистри имају и различите цијене, зато обавите куповину прије него што донесете одлуку о куповини.

Подршка муштеријама

Добра корисничка подршка неопходна је за сваку компанију, а то се односи и на регистраре имена домена. Пре него што наручите било који производ код регистрара, покушајте да ступите у контакт са њиховим особљем за подршку како бисте видели колико су одзивни и корисни. Компаније које брзо реагују имају вероватније да ће имати бољи систем подршке за решавање било каквих проблема који се могу појавити.

Управљање доменом

Поред тога што вам дозвољавају да купујете и обнављате имена домена, регистратори вам морају пружити систем који вам омогућава управљање именом вашег домена. Ово укључује подешавање ДНС-а за име домена или друге функције као што је преношење другом регистратору.

Неки регистар имају страшне системе и може бити тешко користити за руковање вашим налогом. Препоручујем вам да се пријавите за налог код регистрара који вас занима да бисте мало истражили њихов систем пре него што обавите куповину. Једном сам се потписао са матичарем који је имао тако грозан систем да је практично неупотребљив.

Злоупотреба имена домена

Два слична имена домена на први поглед се могу погрешно мењати, осим ако не обратите пажњу на проширење имена домена. Овим системом се често служи скуаттерс домена који отму имена домена или региструју слична имена домена у хмељама које легалне фирме купују та имена домена од њих.

Цитибанк.тк

Један пример за то је ако преварант региструје име домена као што је Цитибанк.тк и покушава да га проследи као стварну веб локацију Цитибанк. Неки посетиоци могу да се заведу на веб локацији и у њега лично унесу личне податке. Чак и ако не успоставе преваре, веб домени често крше заштитне знакове, често са намером да их продају по надуваним ценама власницима тих заштитних знакова.

СтевеЈоб.цом

Случај домена СтевеЈоб.цом је још један пример. Домен је некада био у власништву Јужнокорејца који носи име Стеве Јобс Ким и он је тај домен користио за објављивање вести и чланака везаних за технологију. Случај је решен у децембру 2019. – где је Тхе Стеве Јобс Арцхиве, ЛЛЦ, поверење којим управља удовица Стевеа Јобса Лаурене Повелл Јобс, стекао право на поседовање имена домена.

У неким случајевима сличности би могле бити потпуно невине, као на пример у случају канадског тинејџера Микеа Ровеа, који је регистровао домен МикеРовеСофт за посао веб дизајна.. Мицрософт (компанија) није забављен и тужен, издавање обавештења о прекиду и одустајању.

Закључак: Добар домен вреди више него што мислите

Иако је овај водич намењен да вам пружи бољу представу о томе где и како добити име ваше домене, приметићете да сам уврстио одељке о поступку избора имена домена као и друге ситнице информација.

Без обзира да ли сте појединац који жели да оснује мали блог или мало предузеће које се жели проширити дигитално, име домена је много више од јефтине ознаке имена. У суштини, представља вас у дигиталном свету и има све импликације које следе.

Треба га градити и његовати, баш као што бисте и ви стекли по својој репутацији у стварном свету. Пажљиво изаберите, купите и заштитите своје име домена.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map