Најбоља услуга складиштења у облаку и дељење датотека за мала предузећа

Веб локације за дељење датотека постају све популарније у последњих неколико година, а популарност се проширила и на пословну употребу. Ове веб локације сада нуде компанијама сигуран и погодан начин за дељење датотека са партнерима, а понекад чак и са клијентима.


Зашто користити услугу складиштења у облаку / дељење датотека?

Дани када је е-пошта била довољна за премештање датотека око прилога одавно су прошли. Чак су и документи данас богатији квалитетом и већом величином захваљујући могућности многих обрађивача текста да уграђују друге датотеке у њих.

Због ових разлога и више, Услуге складиштења у облаку израсле су и расту попут корова. Квалитет и брзина Интернет линија учинили су их озбиљно одрживом опцијом како за личну употребу, тако и за пословање.

Неке компаније за складиштење и дељење датотека у Цлоуд-у чак су додале додатне функције, било да своје основне могућности поставе у напредни екосистем радног тока, или чак имају пословно специфичне намене као што су усклађеност са прописима.

Ипак, упркос свим овим особинама и карактеристикама, основни разлог за разматрање његове употребе је повећавање поузданости вашег пословања. Резервне копије су кључ, а све остало је једноставно глазура на торти.

10 најбољих услуга складиштења у облаку и дијељење датотека

Када је у питању посао, а не величина, постоје специфичне потребе за које обично треба водити рачуна. Они се крећу од цене до тимске сарадње и не могу се сви наћи у свакој услузи. Ове услуге нису потпуно једнаке, али се могу користити на сличне начине.

1. пЦлоуд

пЦлоуд за пословање додаје функционалност уобичајеном дељењу датотека заснованих на облаку омогућавајући корисницима да лако мажу датотеке и фасцикле са коментарима. Сва активност се такође надгледа и бележи тако да их администратори могу прегледати у било ком тренутку.

Можда су две кључне карактеристике пЦлоуд-а то што је издашнији у понуђеном простору за складиштење и можете се одлучити за плаћање у два различита начина. Прво је оно што раде већине марки за складиштење у облаку – плаћања на месечном нивоу. Јединствени део је тај што ви такође можете одлучити да платите једнократну доживотну накнаду.

Функције предузећа укључују предњу белу налепницу коју можете преименовати као своју, тако да купци виде дељене датотеке у систему који изгледа као да вам припада. То само по себи омогућава надоградњу на многим другим услугама складиштења у облаку.

пЦлоуд цене: Почиње од 3,99 долара месечно

Прос

 • Систем за дељење датотека са белом етикетом
 • Велик простор за одлагање
 • Доступни су животни планови

Цонс

 • Ограничена историја датотека / опоравак од 30 дана
 • Мало додатних функција

Посетите пЦлоуд

2. Синхронизација за посао

Ако сте раније користили ОнеДриве, велике су шансе да ћете се врло брзо навикнути на синхронизацију. Апликација се лако интегрише са уређајима и показује се као мапа на вашем систему. Одатле се датотеке могу сачувати у Цлоуду и лако их дијелити и са сурадницима и са клијентима.

За дељење је добро имати на уму да све што ћете требати да наведете је веза до датотеке или мапе коју желите да делите – вашем колеги није потребан Синц налог да би му приступио. Појединачни корисници добијају кратак крај штапа са рачунима у износу од 10 УСД месечно, али Синц је заиста дизајниран за предузећа која имају на уму.

Компаније могу имати користи од нижих планова цене по кориснику који долазе са алаткама за административно управљање које ће вам омогућити да управљате свим рачунима са једне тачке гледишта. Ово укључује додавање и уклањање корисника, ресетовање лозинки, проверу дневника активности и још много тога.

Синц Прицинг: Бизнис планови почињу од 10 УСД месечно

Прос

 • Потпуно компатибилан са Мицрософт Оффице-ом
 • Ограничи преузимања на дељене датотеке (само приказивање)
 • 365-дневни опоравак датотека

Цонс

 • Ограничени СЛА од 99,9% продужетка
 • Подршка за цхат уживо само на Ентерприсе плановима

Посетите Синц

3. ОнеДриве фор Бусинесс

Нема сумње да је Мицрософт краљ и у оперативним системима и у пословним апликацијама. Због овог моћног екосистема, рад са ОнеДриве фор Бусинесс може бити невероватно примамљив, посебно када је тако добро интегрисан у многе Мицрософтове производе као што су Виндовс и Оффице.

ОнеДриве фор Бусинесс омогућава вам складиштење докумената и других датотека у Цлоуду и рад на њима без обзира где се налазите. Такође омогућава кључне пословне карактеристике као што су дељење и сарадња, а све обезбеђено шифровањем које је у складу са безбедносним потребама које има већина организација.

ОнеДриве за пословне цене: Од 5 УСД месечно

Прос

 • Мицрософтова интеграција екосистема
 • Релативно јефтино

Цонс

 • Можда се не интегришу добро са производима који нису Мицрософт

Посетите ОнеДриве

4. Дропбок фор Бусинесс

Тамо где потрошачка верзија Дропбок-а углавном нуди само складишни простор у облаку, Дропбок за пословање је звер другачије природе. Ослањајући се на своје основне могућности складиштења, Дропбок фор Бусинесс додаје витални елемент сарадње.

Пословним корисницима нуди јединствено гледиште које организује читаве радне просторе комбинујући садржај и алат. Можете лако да синхронизујете и радите на локалним датотекама, садржајима заснованим на облаку и документима Дропбок-а са папирима и делите их са својим тимом.

Дропбок за пословне цене: Од 12,50 УСД / корисник / месец

Прос

 • Велик простор за одлагање
 • Веома сигурно

Цонс

 • Минималне функције рада

Посетите Дропбок

5. Гоогле Дриве

Тамо где Мицрософт влада оперативним системом и канцеларијом, Гоогле влада веб и мобилни. Као такав, озбиљан је кандидат кад је реч о облаку, посебно са обимним и окретним Г Суите апликацијама.

Гоогле погон добро функционише у том екосистему и може се користити не само за складиштење датотека, већ и за тимски рад и сарадњу на документима. То додатно заслађује посао са мрежним алатима који вам омогућавају да радите са свим оним датотекама из било којег прегледача који има интернетску везу – или чак и ван мреже.

Цене Гоогле диска за пословање: Од 5,40 УСД / корисник / месец

Прос

 • Интеграција Г Суите-а
 • Добре особине за сарадњу

Цонс

 • Можда је сувише усмерен на Гоогле

Посетите Гоогле диск

6. ФилеЦлоуд

ФилеЦлоуд је место где се играју велики дечаци и нуде свеобухватну палету Цлоуд Стораге решења за пословне кориснике. Није дизајниран за просечне потрошаче, па чак ни на крају скале, помаже у стварању сигурног окружења за дељење датотека за читаве сервере.

Помаже компанијама да изграде сопствени екосистем сервера за дељење датотека и повезаних налога клијената, омогућавајући им да задрже потпуно управљање и власништво над подацима. Ово је од виталног значаја за неке организације, па чак и у неким земљама да би се поштовали закони о регулисању података за пословање. Наравно, можете се одлучити и за коришћење њихових сервера.

ФилеЦлоуд Цене: Од 4,20 УСД / корисник / месец

Прос

 • Може се одлучити за самостално коришћење сервера
 • Вишеструки прописи су у складу

Цонс

 • Нема могућности за потрошача

Посетите ФилеЦлоуд

7. СхареФиле

СхареФиле би Цитрик је још један систем облака складиштења специфичан за пословање који интегрише многе функције од виталног значаја за велика предузећа. То не укључује само дељење датотека и колаборативне функције, већ обиље контрола за боље управљање.

Помаже у аутоматизацији тока рада који се може прилагодити специфичним потребама сваке организације. Контролори могу да прате проток докумената и интервенирају у стварном времену, дајући повратне информације или чак вршећи одобрења или вршећи промене.

Јединствено, систем може подржати препознавање правно обавезујућих е-потписа широм целог система и праћење у стварном времену, плус висок ниво шифрирања како би се све осигурало..

СхареФиле цене: Од 10 УСД / корисник / месец

Прос

 • Неограничено складиштење
 • Свеобухватно дељење датотека

Цонс

 • Може бити скупо

Посетите СхареФиле

8. Кутија

Бок је други пословни систем оријентисан у облаку који је усмерен на управљање садржајем. Делује не само унутар екосистема компаније, већ проширује и могућности за сарадњу и дељење партнерима и клијентима.

Систем је веома безбедан и удовољава захтеву корпоративног управљања, укључујући глобалне прописе као што су ГДПР, ХИППА и још много тога. Поред складиштења и сарадње, Бок такође поседује солидан систем извештавања за руковање целокупним током рада.

Бок бок: Од 5,80 УСД / корисник / месец

Прос

 • Снажно оријентисана на пословање
 • Високо детаљна контрола радног тока

Цонс

 • Сваки план треба најмање 3 корисника

Посетите Бок

9. Хигхтаил

Покушавајући да се прошири на широку корисничку публику, Хигхтаил има разне планове погодне како за појединце, тако и за предузећа. Пре него што своју енергију фокусира на Цлоуд складиштење или слање великих датотека, он покушава учинити обоје са неким чудним резултатима.

На пример, иако омогућава слање великих датотека, тачна употреба ове функције није тачно сигурна јер на плаћеним плановима такође постоји неограничен простор за складиштење. Једноставно дељење линкова радило би уместо да има упитну опцију за слање датотека величине веће од 100 ГБ.

Хигхтаил Прицинг: Плаћени планови од 12 УСД месечно

Прос

 • На располагању је више планова
 • Усредсређен на дељење датотека

Цонс

 • Није много на путу колаборативних функција

Посетите Хигхтаил

10. СугарСинц

Тамо где хигхтаил има вишенаменске циљеве, СугарСинц има врло јединствен став. Уместо да нуди могућности за пословну предност, овај провајдер се концентрише на пружање запањујућих количина складишног простора по различитим ценама.

Понаша се слично као што синхронизовање и чување многих услуга Цлоуд стораге-а има неке основне карактеристике за уређивање и сарадњу. Добра поента је да је изванредан у нечему што би многе компаније могле учинити боље – једноставност.

СугарСинц цене: Од 7,90 УСД месечно

Прос

 • Једноставно за употребу
 • Висока сигурност

Цонс

 • Минималне функције за подршку током рада

Посетите СугарСинц

Закључак: Колико је Витално складиштење у облаку за ваше пословање?

Као што вероватно можете да видите са листе тих Цлоуд пружалаца услуга складиштења и дељења датотека, постоји велика разлика у ширини услуга које нуде сваки провајдер услуга. Неки се одликују на нивоу потрошача, док други иду читавом свињом како би задовољили пословне кориснике.

Кључни елемент у избору савршеног добављача услуга за себе или посао је исти као и увек – пажљиво размотрите своје потребе. Као пример за то, иако Бок нуди изузетно детаљне функције, неће се сва предузећа морати придржавати многих прописа и таквих. У случајевима попут овог, повољнија опција за потрошаче могла би бити бољи избор, као што је основни Гоогле екосистем.

Наведите тачно оно што мислите да ваше предузеће захтева пре него што одаберете избор, можете уштедјети много туге због суочавања са више функција које не користите, а ипак плаћате.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map