Shërbimi më i mirë për ruajtjen në cloud dhe shkëmbimin e skedarëve për biznesin e vogël

Faqet e ndarjes së skedarëve janë bërë gjithnjë e më popullore gjatë viteve të fundit dhe popullariteti është përhapur në përdorimin e biznesit. Këto vende tani ofrojnë bizneseve një mënyrë të sigurt dhe të përshtatshme për të shkëmbyer skedarë me partnerë dhe ndonjëherë edhe me klientë.


Pse të përdorni një shërbim të ruajtjes në cloud / Ndarjes së skedarëve?

Ditët kur emaili ishte i mjaftueshëm për të zhvendosur skedarët, pasi bashkëlidhjet nuk kanë kohë të gjatë. Edhe dokumentet sot janë më të pasura në cilësi dhe më të mëdha në madhësi falë aftësisë së shumë përpunuesve të fjalëve për të futur skedarë të tjerë brenda.

Për shkak të këtyre arsyeve dhe më shumë, Shërbimet e ruajtjes në re janë mbirë dhe janë rritur si barërat e këqija. Cilësia dhe shpejtësia e linjave të Internetit i kanë bërë ato një mundësi serioze të vlefshme si për përdorim personal ashtu edhe për biznesin.

Disa ndërmarrje për ruajtjen në cloud dhe shkëmbimin e skedarëve madje kanë shtuar karakteristika shtesë, ose duke vendosur aftësitë e tyre thelbësore brenda një ekosistemi të përparuar të rrjedhës së punës ose edhe duke përdorur përdorime specifike të biznesit, siç është rregullimi.

Megjithatë, përkundër të gjitha këtyre tipareve dhe karakteristikave, arsyeja më themelore për të konsideruar përdorimin e një është rritja e besueshmërisë së biznesit tuaj. Rezervat rezervë janë çelësi dhe gjithçka tjetër thjesht është kremja e tortës.

10 Shërbimet më të mira të ruajtjes në cloud dhe shkëmbimit të skedarëve

Kur bëhet fjalë për biznesin, sesa përmasat, ekzistojnë nevoja specifike që zakonisht duhet të kujdesen për to. Këto variojnë nga çmimi në bashkëpunimin në ekip dhe jo të gjitha mund të gjenden në secilin shërbim. Këto shërbime nuk janë saktësisht të barabarta, por mund të përdoren në mënyra të ngjashme.

1. pCloud

pCloud për biznes shton funksionalitetin në ndarjen e zakonshme të skedarëve të mbështetur në cloud duke lejuar përdoruesit të lehtë të vajosin skedarët dhe dosjet me komente. E gjithë veprimtaria gjithashtu monitorohet dhe regjistrohet në mënyrë që administratorët të mund t’i rishikojnë ato në çdo kohë.

Ndoshta dy karakteristikat kryesore në lidhje me pCloud edhe pse është se është më bujare në hapësirën e ruajtjes së ofruar dhe gjithashtu mund të vendosni të paguani në dy mënyra të ndryshme. E para është ajo që funksionojnë më shumë markat e ruajtjes në Cloud – pagesa në baza mujore. Pjesa unike është se ju gjithashtu mund të vendosni të paguani një tarifë të njëhershme të jetës në vend të kësaj.

Karakteristikat e biznesit përfshijnë një front të bardhë etikete që ju mund të ri-reklamoni si tuajin në mënyrë që klientët të shohin skedarë të përbashkët në një sistem që duket sikur i përket juve. Vetëm kjo i jep asaj një shërbim të shumë shërbimeve të tjera të ruajtjes në Cloud.

Cmimet pCloud: Fillon nga 3,99 $ / muaj

rekuizitë

 • Sistemi i shkëmbimit të skedarëve me etiketë të bardhë
 • Hapësirë ​​bujare e magazinimit
 • Planet e jetës në dispozicion

Cons

 • Kufizuar 30-ditor histori skedar / shërim
 • Pak veçori shtesë

Vizitoni pCloud

2. Sync për biznesin

Nëse keni përdorur OneDrive më parë, shanset janë që të mësoheni me Sync shumë shpejt. Aplikacioni integrohet me pajisje lehtësisht dhe tregon veten si një dosje në sistemin tuaj. Nga atje, skedarët mund të ruhen në Re dhe të shpërndahen lehtësisht si me bashkëpuntorët ashtu edhe me klientët.

Për ndarjen është mirë të theksohet se gjithçka që ju duhet të ofroni është një lidhje me skedarin ose dosjen që dëshironi të ndani – homologut tuaj nuk ju duhet një llogari Sync për të hyrë në të. Përdoruesit individualë marrin fundin e shkurtër të shkopit me llogari me $ 10 në muaj por Sync me të vërtetë është krijuar për bizneset në mendje.

Kompanitë mund të përfitojnë nga planet më të ulëta të çmimeve për përdorues të cilat vijnë me mjete të menaxhimit administrativ që do t’ju lejojnë të menaxhoni të gjitha llogaritë nga një këndvështrim i vetëm. Kjo përfshin shtimin dhe heqjen e përdoruesve, rivendosjen e fjalëkalimeve, kontrollimin e regjistrave të aktiviteteve dhe më shumë.

Prmimi i sinkronizimit: Planet e biznesit fillojnë nga 10 $ / muaj

rekuizitë

 • Plotësisht i pajtueshëm me Microsoft Office
 • Kufizoni shkarkimet në skedarë të përbashkët (vetëm shikimi)
 • Rimëkëmbja e skedarit 365-ditor

Cons

 • SLA e kufizuar prej 99.9% në kohë
 • Mbështetje chat live vetëm në planet e Ndërmarrjes

Vizitoni Sync

3. OneDrive për Biznes

Nuk ka dyshim që Microsoft është mbret si në Sistemet Operative ashtu edhe në aplikimet e biznesit. Për shkak të këtij ekosistemi të fuqishëm, mund të jetë tepër joshëse për të punuar me OneDrive për Biznes, veçanërisht kur bëhet aq mirë i integruar në shumë produkte të Microsoft-it si Windows dhe Office.

OneDrive for Business ju lejon të ruani dokumente dhe skedarë të tjerë në Cloud dhe të punoni mbi to, pavarësisht se ku jeni. Ai gjithashtu mundëson veçoritë kryesore të biznesit, siç janë ndarja dhe bashkëpunimi, të gjitha të siguruara nga kriptimi që përputhen me nevojat e sigurisë që kanë shumica e organizatave.

OneDrive për Prmimet e Biznesit: Nga 5 dollarë në muaj

rekuizitë

 • Integrimi i ekosistemit Microsoft
 • Relativisht i lirë

Cons

 • Mund të mos integrohet mirë me produktet jo Microsoft

Vizitoni OneDrive

4. Dropbox për Biznes

Kur versioni i konsumatorit i Dropbox ofron kryesisht hapësirë ​​vetëm për ruajtje në Re, Dropbox për biznes është një kafshë e një natyre të ndryshme. Duke u bazuar në aftësitë e tij themelore të ruajtjes, Dropbox për Biznes shton elementin jetik të bashkëpunimit.

Ajo u ofron përdoruesve të biznesit një këndvështrim të vetëm që organizon të gjitha hapësirat e punës duke kombinuar përmbajtjen dhe mjetin. Ju mund të sinkronizoni dhe të punoni në skedarët lokalë, përmbajtjen me bazë cloud dhe dokumentet e letrës së Dropbox lehtë dhe t’i ndani ato me ekipin tuaj.

Dropbox për Prmimet e Biznesit: Nga 12.50 $ / përdorues / muaj

rekuizitë

 • Hapësirë ​​bujare e magazinimit
 • Shumë e sigurt

Cons

 • Karakteristikat minimale të rrjedhës së punës

Vizitoni Dropbox

5. Google Drive

Kur Microsoft rregullon sistemin operativ dhe zyrën, Google rregullon Ueb dhe celular. Si i tillë është një pretendent serioz kur bëhet fjalë për hapësirën Cloud, veçanërisht me G Suite të gjerë dhe të shkathët të aplikacioneve.

Google Drive funksionon mirë në atë ekosistem dhe mund të përdoret jo vetëm për ruajtjen e skedarëve, por edhe punën ekipore dhe bashkëpunimin në dokumente. Më tej ëmbëlson marrëveshjen me mjetet në internet që ju lejojnë të punoni me të gjithë ato skedarë nga çdo shfletues që ka një lidhje në internet – apo edhe jashtë linje.

Google Drive për Prmimet e Biznesit: Nga $ 5.40 / përdorues / muaj

rekuizitë

 • G Integrimi i Suiteve
 • Karakteristika të mira bashkëpunuese

Cons

 • Mund të jetë tepër i përqendruar në Google

Vizitoni Google Drive

6. FileCloud

FileCloud është aty ku djemtë e mëdhenj luajnë dhe ofrojnë një gamë të plotë të zgjidhjeve Cloud Storage për përdoruesit e biznesit. Nuk ishte projektuar për konsumatorët mesatarë dhe madje edhe në fundin e ulët të shkallës, ndihmon në krijimin e një mjedisi të sigurt për ndarjen e skedarëve për të gjithë serverët.

Ndihmon kompanitë të ndërtojnë ekosistemin e tyre të serverëve për ndarjen e skedarëve dhe llogaritë e klientëve të lidhur, duke i lënë ata të ruajnë menaxhimin e plotë dhe pronësinë e të dhënave. Kjo është thelbësore në disa organizata dhe madje në disa vende për t’u pajtuar me ligjet e rregullimit të të dhënave për biznesin. Sigurisht, ju gjithashtu mund të vendosni të përdorni edhe serverët e tyre.

Cmimi FileCloud: Nga 4.20 dollarë / përdorues / muaj

rekuizitë

 • Mund të zgjedhë për përdorim të serverit të vetë-pritur
 • Rregullore të shumta janë në përputhje

Cons

 • Asnjë mundësi e konsumatorit

Vizitoni FileCloud

7. ShareFile

ShareFile by Citrix është një tjetër sistem specifik biznesi, i Cloud që integron shumë karakteristika jetike për bizneset e mëdha. Kjo përfshin jo vetëm ndarjen e skedarëve dhe veçoritë bashkëpunuese, por një bollëk kontrollesh për një qeverisje më të mirë.

Ndihmon në automatizimin e rrjedhës së punës e cila mund të përshtatet për nevojat specifike të secilës organizatë. Kontrollorët mund të monitorojnë rrjedhën e dokumenteve dhe të ndërmjetësojnë në kohë reale, duke dhënë përshtypjet e tyre ose edhe duke kryer miratime ose duke bërë ndryshime.

Në mënyrë unike, sistemi mund të mbështesë njohjen e nënshkrimeve elektronike të detyrueshme në të gjithë sistemin dhe përcjelljen në kohë reale, plus nivele të larta të kriptimit për të siguruar të gjitha.

Fmimi i ShareFile: Nga 10 dollarë / përdorues / muaj

rekuizitë

 • Magazinim i pakufizuar
 • Ndarja gjithëpërfshirëse e skedarëve

Cons

 • Mund të jetë i shtrenjtë

Vizitoni ShareFile

8. Kutia

Bazuar në SH.B.A., Box është një tjetër sistem i orientuar nga biznesi Cloud, i orientuar drejt menaxhimit të përmbajtjes. Ajo funksionon jo vetëm brenda ekosistemit të një kompanie, por gjithashtu shtrin karakteristika bashkëpunuese dhe shkëmbimi drejt partnerëve dhe klientëve.

Sistemi është shumë i sigurt dhe përputhet me një ton të kërkesave të qeverisjes së korporatave duke përfshirë rregulloret globale të tilla si GDPR, HIPPA, dhe më shumë. Përveç ruajtjes dhe bashkëpunimit, Box ka gjithashtu një sistem solid të raportimit për të trajtuar tërë rrjedhën e punës.

Boxmimi i kutisë: Nga 5.80 $ / përdorues / muaj

rekuizitë

 • I orientuar drejt biznesit
 • Kontroll shumë i detajuar i rrjedhës së punës

Cons

 • Secilit plan i duhen minimumi 3 përdorues

Vizito kutinë

9. Hightail

Duke u përpjekur të përhapet në një audiencë të gjerë të përdoruesve, Hightail ka një shumëllojshmëri të planeve të përshtatshme si për individët ashtu edhe për bizneset. Megjithatë, në vend që t’i përqëndrojë energjitë e tij në ruajtjen në cloud ose dërgimin e skedarëve të mëdhenj, ai përpiqet t’i bëjë të dyja me disa rezultate të çuditshme.

Për shembull, megjithëse mundëson dërgimin e skedarëve të mëdhenj, përdorimi i saktë i kësaj veçorie nuk është saktësisht i sigurt pasi që ekziston edhe hapësira e pakufizuar për ruajtje në planet e paguara. Një ndarje e thjeshtë e lidhjeve do të funksiononte më mirë sesa të kishte mundësinë e diskutueshme për të dërguar skedarë me madhësi mbi 100 GB.

Prmimi Hightail: Planet e paguara nga 12 dollarë në muaj

rekuizitë

 • Plane të shumta në dispozicion
 • Përqendruar në ndarjen e skedarëve

Cons

 • Jo shumë në mënyrën e veçorive bashkëpunuese

Vizitoni Hightail

10. SugarSync

Kur hightail ka objektiva shumë qëllimesh, SugarSync është me mendje njëjës. Në vend që të ofrojë karakteristika të avantazhit të vërtetë të biznesit, ky ofrues përqendrohet në ofrimin e sasive mahnitëse të hapësirës së ruajtjes me çmime të ndryshme.

Ajo sillet shumë si sinkronizimi dhe dyqani që ka shumë shërbime të ruajtjes në Cloud me disa redaktime themelore dhe karakteristika bashkëpunuese. Pointështja e mirë është se është e jashtëzakonshme në diçka që shumë kompani mund të bëjnë më mirë – thjeshtësi.

Prmimi SugarSync: Nga 7.90 dollarë në muaj

rekuizitë

 • E thjeshtë për t’u përdorur
 • Siguri e lartë

Cons

 • Karakteristikat minimale të mbështetjes së rrjedhës së punës

Vizitoni SugarSync

Përfundim: Sa është jetik ruajtja në re për biznesin tuaj?

Siç mund ta tregoni me siguri nga lista e këtyre ofruesve të ruajtjes në cloud dhe shpërndarjes së skedarëve, ekziston një mospërputhje e madhe në gjerësinë e shërbimeve që ofrojnë çdo ofrues të shërbimit. Disa shkëlqejnë në një nivel të konsumatorit, ndërsa të tjerët shkojnë në të gjithë hogën për t’u kujdesur për përdoruesit e biznesit.

Elementi kryesor në zgjedhjen e ofruesit të përsosur të shërbimit për veten ose biznesin është i njëjtë siç është gjithmonë – konsideroni me kujdes nevojat tuaja. Si një shembull i kësaj, ndërsa Kutia ofron veçori jashtëzakonisht të hollësishme, jo të gjitha bizneset do të duhet të zbatojnë shumë rregullore dhe të tilla. Në raste si kjo, një opsion më miqësor ndaj konsumatorit mund të jetë një zgjedhje më e mirë, siç është ekosistemi themelor i Google.

Shënoni saktësisht ato që mendoni se biznesi juaj kërkon përpara se të bëni një përzgjedhje, ju mund të kurseni vetes një ton pikëllimi përballë tipareve të shumta që nuk i përdorni dhe akoma paguani.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map