Spocket доставя Dropshipping на различно ниво

Като сравнително нова компания, Spocket лесно бих могъл да сбъркам като друг гладен стартъп, който се опитва да го направи голям на доходния пазар на дропшипинг услуги.


Когато обаче трябва да говорим Изпълнителен директор Саба Мохебур, това ни се наложи, те не са просто друга технологична компания, която иска да направи своя голям пробив. Всъщност, Спокет водеше обвинението за революция в начина, по който се справя дропшипинга и има успеха да върви заедно с него.

Нашето интервю навлиза дълбоко в произхода на Spocket и как те се настройват за успех, като се открояват в море от дропшипинг услуги, докато все още се вписват в.

Начална страница на Spocket

Произходът на Spocket

Докато компанията беше официално основана през 2017 г., идеята за Spocket беше в работата на главния изпълнителен директор и основател Саба Mohebpour по време на колежните му дни в UBC.

Mohebpour откровено припомня как видеоклип в YouTube е бил катализаторът за него да се впусне в света на програмирането.

(Бях) вдъхновен от видеоклип в YouTube на 17-годишен, който продаде приложение на Yahoo, започнах да уча програмиране и стартирах приложение, наречено Vendchat. Докато трябваше да го затворим, научих много чрез опита и воала! Спокет се роди.

Но преди реално да започне излитането на Spocket, имаше въпрос да се запознаят с пазара на електронната търговия и да се опитат да пробият в индустрията.

За Mohebpour и екипа логичната стъпка беше да създадат онлайн магазин, но скоро разбраха, че намирането на надеждни доставчици, ръчно поръчване на всеки продукт, държане на склад: всичко това изглеждаше невероятно непрактично за компания, която все още се опитва да намери основата си.

Саба Мохебпур, основател на Spocket, и екипът.

По време на своите изследвания Mohebpour разбра, че запазването на запасите е огромен проблем за редица търговци на дребно. Това беше искрата, необходима за установяването на основата на Spocket: решение без риск за електронната търговия.

Както при повечето стартиращи, Спокет трябваше да се справи с няколко неравности по пътя, преди да се установят, но един конкретен пътен удар беше напълно извън техните ръце. Това беше по време на Програма на Сиатъл Техстърс, за което компанията беше приета през декември 2017 г., че Mohebpour имаше проблеми с участието си поради по-строги правила за пътуване.

За щастие, всичко свърши в крайна сметка.

„Да съм ирански гражданин по това време и с новите политики на Тръмп на мястото – не бих могъл да го направя. Но моят екип присъства от името на компанията! Току-що спечелихме нови висоти оттогава – от нашия невероятен кръг на финансиране до нарастването на броя на търговците на дребно в нашата платформа. Това е изключително вълнуващ проект! “, Добави той.

Отстоявайки, докато се монтирате

Разбира се, стъпването в дропшипинг индустрията беше повече от просто създаване на компания и предоставяне на услуга за нея. Екипът на Spocket трябваше да разбере какви проблеми са извън „поддържането на запасите“ и „поддържането на рискове“ за онлайн търговец на дребно.

Ако искаха да изпъкнат сред морето от услуги за дропшипинг и да се вписват перфектно с нуждите на клиент или клиент, те трябваше да разберат кои са най-големите проблеми в дропшипинга и как Spocket възнамерява да се справи с тях по различен начин.

Dropshipping, като цяло е ограничен до китайски доставчици. Месечните срокове за доставка не работят точно в този век на моментално удовлетворение. За да могат търговците на дребно да имат добър шанс за успех в лицето на гиганти като Amazon, времената за доставка трябва да бъдат кратки и конкурентни.

Предпочитанието към местните продукти, заедно с тестваните за качество продукти, произведени от етиката, се увеличава и с оглед на това ние се качихме на доставчици предимно от САЩ и ЕС, за да намалим времето за доставка и гарантираме, че качеството не е проблем..

Позиционирането като услуга, която осигурява не само по-добри срокове за доставка, но и местни продукти с високо качество, което ги прави една стъпка над средната дропшипинг услуга.

Спокетен план и цени от март 2019 г. (източник)

Екипът на Спокет обаче не беше доволен от това. Mohebpour, по-специално, разбра, че голяма част от опаковките на доставчиците са склонни да засенчат марката на търговеца на дребно. За да се борят с това, те създадоха партньорства с ключови доставчици, така че да се използват само неутрални пакети, а фактурата на търговеца ще бъде добавена в кутията от доставчика.

За да добавят черешата отгоре, Spocket улеснява търговците сами да проверяват продуктите, преди да я добавят в магазина си, като използват примерни поръчки, които са налични точно в страницата им за търсене.

Решавайки всички тези проблеми и предоставяйки услуга, която осигурява както качество, така и бързина, Spocket се настройва да бъде най-добрата дропшипинг услуга за онлайн търговци на дребно.

Не просто услуга, а решение

Въпреки Spocket, движещ се по всички цилиндри, Mohebpour и неговият екип никога не са изпускали от поглед каква е целта на компанията. И това трябва да е нещо повече от друга компания за услуги, а по-скоро решение за търговците на дребно.

Това означаваше да си пробие главите как да разрешат проблем, който дълго време мъчи онлайн търговците на дребно.

Ние решаваме въпроса с изкривяването на запасите в размер на 1,1 трилиона долара, създавайки услуга, която позволява на предприемачите да изграждат марката си, докато дропшипинг, да произвеждат качествени продукти от местни доставчици и да правят бързо доставката.

Spocket автоматизира всички „скучни“ битове на бизнеса, така че търговците да могат да се съсредоточат върху маркетинга, брандирането и реализациите.

Това е огромна задача за компания, която е на едва над една година (!), Но за Spocket, не е просто друга история на успеха, а и за преодоляване на пропастта между търговците на дребно и цифровия пазар.

„Ние бяхме част от тази голяма революция в електронната търговия, която позволява на всеки, който има интернет връзка, да стартира магазин и да го направи голям. Ние се уверяваме, че опитът ви като търговец на дребно е без хълцане в сферата на снабдяването и доставката на продукти! “

Продуктовата платформа помага на търговците на дребно да извличат продукти

В края на деня обаче това, което мотивира Spocket, е техните потребители и Mohebpour ни казва колко важно и приятно е да видите търговците, които използват Spocket за своя онлайн бизнес.

„Най-голямата ни мотивация е да дадем възможност на предприемачите: да станем свидетели на хиляди търговци на дребно, които стартират бизнеса си чрез Spocket, е нереално. Ние сме безкрайно благодарни и благоговени от броя на страхотни магазини, които запасяват продукти на Spocket и го правят по свой вкус, с уникалния си стил. “

С нулева предварителна цена, автоматизирана обработка и проверени продукти, Spocket успя да съкрати наполовина времето за изграждане на магазина и да осигури надеждни източници за търговците на дребно: въздействието, което те действително оказват на пазара, ги кара да постигнат повече!

Постигане на успех и пречупване на основни етапи

Spocket има само от около година, но вече са успели да се съберат доста голям етап и успехи. Главният изпълнителен директор Mohebpour откровено си спомня как успяха да спечелят инвеститори по време на програмата Techstars и се разшириха в WooCommerce.

Цялото пътуване на Spocket беше огромно влакче с моята неспособност да се насоча към програмата Techstars, въпреки че започнах да затворя 1,5 милиона рунда с инвеститори като Mistral Venture Partners, 7 Gate Ventures, Panache Ventures и ускорителя Plug and Play.

… разширихме до WooCommerce миналия месец (август 2018 г.), предоставяйки на повече търговци на дребно възможността да оптимизират бизнеса си и това е голям важен момент.

Приложение Spocket Shopify (Изтегли)

Спойч WordPress плъгин (Изтегли)

Друг огромен момент за Spocket беше достигането на 25 000 търговци на дребно за по-малко от година, като броят все още е голям. Достатъчно е да се каже, че упоритата им работа се отплаща.

Днес Spocket поддържа търговци на всички пет континента, като им помага да стартират и мащабират своите онлайн магазини. Що се отнася до самия екип, те се разшириха от двучленен екип с централно местоположение във Ванкувър до 11 членове с дизайнери в Индия, разработчици в Бразилия и операции във Филипини. Всички те също показват силата на компанията в многообразието.

Изграждане за бъдещето (и за потребителите)

Колкото и успех да се радва на Спокет в момента, Mohebpour и екипът все още имат очи в бъдещето, което планират големи неща за компанията.
Саба Мохебпур, основател на Spocket

„Ние планираме да внесем Spocket в други платформи, освен WooCommerce и Shopify, така че без значение къде се намира предприемач в интернет, те могат да растат по-бързо със Spocket.

Ние държим да изградим база от знания, за която търговците на дребно да се позовават, тъй като те започват на това епично пътуване, и най-важното с нетърпение очакваме да предоставим бързи решения на повече търговци на дребно по целия свят. “

Ключова част от изграждането на по-добра платформа със Spocket е разбирането на техните потребители. За малкия и средния бизнес това означава да се позиционират като перфектната платформа, която да помогне на потребителите да развиват бизнеса си.

Spocket е създаден, за да подпомогне мащаба на средния бизнес.

С нарастването на бизнеса става доста трудно да се проследява инвентаризацията или да се обработва индивидуално всяка поръчка: ние управляваме и автоматизираме цялата ръчна работа, така че търговците да могат да насочат цялото си внимание към реклама, маркетинг, оптимизация на магазини, задържане на клиенти: всичко важно части от работещ успешен онлайн магазин.

Mohebpour продължава: „Търговците на дребно могат да добавят продукти от множество доставчици без излишни разрешения и договори, тъй като ние се справихме с това: това позволява на широк спектър от продукти да бъдат достъпни за търговците на дребно, да не говорим, нашите изключителни дълбоко намалени цени. По-бърз, плавен и по-добър бизнес са резултат от Spocket! “

Dropshipping на различно ниво

Трудно е за всяка компания или стартъп да изпъкне, когато се сблъскате с море от конкуренти, но въпреки че е само на една година, Spocket успя да направи не само това със своята дропшипинг услуга, но и като цяло. различно ниво.

Но достигането на това ниво на успех не беше лесно и всичко зависи от наистина страстен екип. Изпълнителният директор Saba Mohebpour казва, че това е най-добре, когато описва хората в Spocket:

Ние сме екип, съставен от страстни, любопитни хора от цял ​​свят; ние слушаме нашите клиенти и непрекъснато се занимаваме с развитието на Spocket до по-добра версия на себе си.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map