Как да направите приложение за игри за безплатни онлайн (и инструменти, за да започнете)

Някога се чудите защо приложенията за мобилни игри са толкова популярни? Има причина за това, разбира се. Индустрията за мобилни игри се счита за най-доходоносната и най-голямата бизнес възможност за потенциални приходи. Все повече и повече бизнеси, използващи мобилни приложения за игри, тъй като глобалният пазар на игри се очаква да генерира 152,1 милиарда долара 2019.


Непрекъснато нарастващите цифри, насърчаващи бизнеса да произвеждат силно ангажиращи приложения за мобилни игри за промоция на марката. Тъй като рентабилността е ключовото значение за разработването на приложение за мобилни игри.

Затова е наложително да направите мобилна игра с изключително завладяващи и пристрастяващи функции и поразително потребителско изживяване определено е добавена в този списък на най-търсените функции.

В тази статия ще проучите как успешно да направите мобилно приложение за игри. Нека започнем с тези истории за успех за ваше вдъхновение.

Най-успешните приложения за мобилни игри в света

1. Candy Crush

бонбони смачкване - как да направите приложение за мобилни игри безплатноИзточник: многоъгълник

Candy Crush стартира през юни 2016 г. и до днес играта все още е любима на хората, като все още няма признаци за спиране. Тайната зад успеха на Candy Crush е простата концепция, която държи играчите да се връщат за още.

Първоначално играта позволява на потребителите просто да съответстват на трите еднакви цветни сладки. Потребителите намериха удовлетворение след завършване на всяко ниво. По-късно, когато потребителите преминават различни нива, те започват да отключват различни функции, които са пристрастяващата сила на играта. Потребителите също така са длъжни да изпращат заявки Candy Crush до приятелите за отключване на живота. Като цяло цветовете, дизайна, звуковите ефекти и функции са доста ангажиращи и стават причина за успеха на приложението.

2. Сблъсък на кланове

Сблъсък на кланове - как да направите приложение за мобилни игри безплатноИзточник: Reddit

Приложението Clash of Clans, задвижвано от Supercell, се превърна в мега-продавача на приложението на 2012 г. Тайната на успеха на приложението е мултиплейърната му функция, добрият геймплей, концепцията, графиката и използваемостта. Освен това, както Clash Royale, така и Clash of Clans генерираха печалба от 635 милиона долара при приходи от 1,6 милиарда долара през 2018 г..

Това бяха няколко примера за най-успешните приложения за мобилни игри в света, които спечелиха големи приходи. Сега сигурно мислите да създадете приложението си за игри, нали? Ако отговорът е „да“, то тук е пълен пропуск, описващ начините за успешно направяне на безплатно безплатно приложение.

Как да направите приложение за игри безплатно

Преди да те вземат на приложение за мобилни игри пътуване за развитие, нека да ви обясним нещо важно. Най-вече много от нас създават приложения за мобилни игри, за да генерират някакъв доход, а за това се нуждаете от директна стратегия за осигуряване на приходи.

Създайте стратегия за осигуряване на приходи за вашето приложение за мобилни игри

Ако създавате приложението си за мобилни игри с цел печалба, първо трябва да създадете своята стратегия за осигуряване на приходи. Стратегията за осигуряване на приходи ще ви помогне да разберете как можете да постигнете максимална полза от приложението.

Освен това, когато разработвате мобилна игра, инвестирате някаква цена, за да я възстановите, трябва да имате стратегия за осигуряване на приходи. За да проектирате правилната стратегия за осигуряване на приходи, изберете от следните най-често срещани начини.

 • Покупки в приложението – Покупката в приложението е добър начин да печелите печалба от играчите. Покупката в приложението е подход, който позволява на играчите да купуват виртуални продукти за конкретната игра, чрез които разработчиците могат да генерират пари.
 • Включете рекламното съдържание – Друг чудесен начин за генериране на приходи от приложения за игри е реклама. Можете да комбинирате реклами с покупки в приложението. Заедно и двете стратегии ще работят невероятно, но не забравяйте да включите най-подходящите реклами, в противен случай няма да получите желаните резултати.
 • Премиум версии – Премиум версиите позволяват на играчите да вземат демонстрация на вашия продукт, след което да плащат, ако искат да продължат да играят.

Инструменти, с които да започнете

За да разработите следващата си мобилна игра, разгледайте това бързо ръководство, което ще ви покаже някои основни инструменти за създаване на приложението ви за игри.

1. Компютър

На първо място ще ви трябва система за инсталиране на игралния двигател върху него. Можете да имате компютър или Mac за това. Имайте предвид, че има определени игрални двигатели, които работят само на компютър или Mac, те не поддържат и двете системи.

2. Смартфон

Следващото нещо, което ще ви трябва, определено са един или два смартфона, за да тествате играта на нужната ви платформа. Ако искате да стартирате приложението си както на Android, така и на iPhone, тогава си струва да гарантирате, че то работи добре и в двете платформи.

3. Профил на програмист

Ако искате да изпратите приложението си за игри, е необходим акаунт за програмист. Подаването в Play Store изисква 25 долара за цял живот и 99 долара годишно за App Store. Не е подобно на производителите на приложения, трябва да носите отговорност за актуализациите, за да сте сигурни, че играта работи на всички устройства. Това може да изисква различни нови актуализации годишно.

4. Инструменти за проектиране на играта

Без значение дали сте готови да разработите 2D или 3D игра, трябва да имате нужда от здрави активи на играта, за да я изпъкнете на пазара. Игралните активи могат да включват игрови герои, музика, фон и менюта.

5. Уеб хостинг

Зависи от естеството на приложението за игри, ако играта ви изисква да съхранявате данни онлайн, като потребителски профили, история на дейностите и т.н., е необходим надежден уеб хостинг. Хостингът може да се предлага в много форми – от съхранение на база данни до производителност на сървъра, това, от което се нуждаете, силно зависи от функцията, която развивате.

В противен случай, ако стандартно самостоятелно приложение за офлайн игри като Tetris, то не се нуждае от такова.

6. Game Engine

Двигателят на играта е най-важният инструмент за разработване на приложението ви за мобилни игри. На пазара се предлагат различни игрални двигатели в зависимост от изискванията на приложението ви за игри; можете да изберете от най-основния до изключително сложен двигател за игри.

Можете да категоризирате вашия двигател за игри въз основа на следните функции:

Шаблон за игра

Шаблонът за игра е начинът да започнете. Това не ви позволява да направите няколко промени с изключение на герои, музика и фон. За да изберете шаблоните за игри можете да проверите много онлайн решения като AppyPie или ChupaMobile.

Освен това има няколко шаблона за игра на WordPress, които ще бъдат полезни за начинаещите, някои добри примери са споменати по-долу:

Шаблон за приложение за мобилни игри Arcaneмистериозен шаблон за приложение за мобилни игри

Arcane стабилният шаблон за игра на WordPress включва фантастични функции и възможности за създаване на масивни игрови общности. Това е добър шаблон за тези, които искат да създават турнири и отборни войни. Основните характеристики на шаблона Arcane са:

 • Лесно създаване на отборни войни и създаване на турнири
 • Персонализирани потребителски профили
 • Персонализирани екипни страници
 • Предни форми
 • Напълно отзивчив дизайн
 • Визуален композитор PB
 • Опции на футера
 • Неограничени цветове
 • Опции за SEO
 • Съвместим с браузъра
 • Анимирани изображения и икони
 • Инсталиране с едно щракване

eSport шаблон за мобилни игриeSport шаблон за приложение за мобилни игри

eSport е друг шаблон за уебсайт за игри, който е подходящ за начинаещи. Той се предлага с безупречен готов за употреба материал, който ви позволява да правите нещата по свой начин, докато актуализирате външния му вид по желания от вас начин. eSport предлага стабилни функции, включително: неограничени игри, тела, играчи и плъзгачи, раздел спонсори, списъкът с функции може да бъде безкраен.

Влачите и пускате

За начинаещите влаченето и спускането е добре подходящ подход. Той ви предоставя списък с действия и трябва само да го приложите към вашите обекти на играта. Да предположим, че ако разработвате 2D квадрат, тогава подходът за плъзгане и пускане ще ви насочи с някои направления. Ще ви покаже, че ако натиснете някой конкретен клавиш, вашият квадрат ще започне да прави скокове.

Визуален скрипт

Визуалният скрипт е лесен процес, който предоставя на съоръжението да кодира без кодиране. Това е разширено решение, което ви позволява да създавате възли, които представляват действия за вашите обекти на играта. Показва диаграма, която представя всяка дейност, която се извършва във вашия прозорец на играта.

кодиране на стоките

Сега най-важната характеристика на игровия двигател е кодирането. Ако просто искате да разработите приложение за целите на печалбата, тогава можете да изберете игра на двигателя, която предлага прост скриптов език, който е лесен за разбиране за начинаещите. Ако обаче искате да се представите за професионален разработчик, тогава трябва да започнете да научавате как да кодирате приложение за игри.

Прочетете съвети от @CubixWorldwide – Инструментите и шаблоните за игри, за да направите безплатно приложение за игри. кажи на приятел

Примери за игра на двигатели

Както споменахме по-рано, игровият двигател е най-важното, когато правите приложението си за игри. Ако нямате представа кой двигател за игри е най-подходящ за вас, тогава разгледайте няколко препоръки.

1. GameSalad

игра салата - Пример за игра на двигателяизточник VB

Добре е за начинаещи. GameSalad разполага с меню за плъзгане и пускане с интуитивен интерфейс. Най-хубавото е, че съдържа мобилен зрител, който ви позволява да тествате играта си на различни устройства.

2. BuildBox

BuildBox - Пример за игра на двигателяИзточник: BuildBox

BuildBox е нов двигател за игра и изброи 100 игри, използвайки тяхната платформа, а няколко от игрите получиха най-добрите изтегляния в App Store, включително The Line Zen и Color Switch. BuildBox включва няколко функции, включително влачене и пускане, шаблони за игри, страхотен потребителски интерфейс, 2D графичен (спрайт) редактор и аниматор.

3. GameBuilder Studio

Gamebuilder Studio - пример за игра на двигателяИзточник: Gamebuilder Studio

GameBuilder Studio използва визуални скриптове, затова за да започнете с него, трябва да проверите всички видео уроци, само за да получите основите. GameBuilder Studio включва следните функции визуален редактор, физика на играта, пазар на плъгини, добри уроци, 2D анимации.

4. CryEngine

Cry Engine - пример за игра на двигателяИзточник: Cry Engine

CryEngine е игрови двигател „всичко в едно“, който предоставя на потребителите пълен изходен код на двигателя, заедно с пълни функции без възнаграждения, без задължения и без лицензионни такси в замяна. Функциите на CryEngine включват Sandbox и инструменти, Visuals, персонажи и анимации, платформи и аудио / физика.

5. Godot Engine

Godot Engine - пример за игра на двигателяИзточник: GitHub

Godot Engine е усъвършенстван, мощен двигател за игри. Това е мулти платформа, 2D и 3D двигател с отворен код. Godot Engine предоставя набор от някои подробни инструменти, включително възли за различни потребителски поведения, гъвкава сцена система, визуален редактор, редактиране на живо и други персонализирани инструменти. Добре е да създадете високопрофесионални приложения за мобилни игри.

Използвайте тези игрови двигатели, за да правите безплатни приложения за игри >> GameSalad, BuildBox, CryEngine и др. Проучете повече. кажи на приятел

Бъдете готови да създадете следващото си приложение за игри

Мобилните игри са достатъчно интересни не само за играчите, но и за разработчиците. Ако не сте много в процеса на разработка, има налични платформи, които не изискват кодиране и можете да създадете чудесен продукт с помощта на някои готови шаблони.

В случай, че развитието на играта е ваша страст, тогава можете да се научите да кодирате с милиони налични онлайн ресурси. Отделете малко време, за да създадете следващото най-голямо приложение за мобилни игри и да се насладите на създаването си. Това може да има шанс да превърнете приложението си за мобилни игри в печеливш бизнес.

Рамез Рамзан е асистент мениджър – Дигитален маркетинг в Cubix, известна компания за разработка на софтуер и продукти, базирана във Вашингтон. Той е специализиран в платен маркетинг, SEO и SMM и одит на сайтове, за да помогне на сайтовете да се представят по-добре. Свържете се с Rameez на LinkedIn.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map