Анкета: Наемат ли блогери блогери?

Повечето хора сега познават някой, който или изкарва прехраната си като фрийлансър, или използва различни платформи, за да спечели малко допълнителни пари. През последните няколко години икономиката на Gig се покачи и няма признаци да се забави.


Според Бюро по трудова статистика на САЩ, 16,5 милиона души се считат за свободни лица само в САЩ. И a Доклад за бъдещата работна сила 2018г от Upwork посочва, че почти половината (48%) от американските компании в момента използват фрийлансъри, което е 43% повече от 2017 г..

В световен мащаб средната почасова ставка за фрийлансър е 19 долара. Това трябва да е достатъчно привлекателно, тъй като повече от половината (51%) от фрийлансъри казват, че нито една сума пари не би ги накарала да започнат традиционна работа.

Това ни отвежда до последния ни въпрос: Наемат ли хора, които „блогват“, наемат на свободна практика? За да отговори на това, BuildThis.io създаде проучване и излезе с интересни резултати.

Анкета на потребителите: Колко пари изразходват блогърите за наемане на фрийлансъри? кажи на приятел

Contents

5-те отделения от нашето проучване

Свързахме се с група от 22 блогъри, за да научим дали използват фрийлансъри, как ги използват и отношението им към работата на аутсорсинга или да я поддържат собствена. 5-те основни приема от нашето проучване бяха отварящи очите.

1- 66,7% от блогърите, с които интервюирахме, наемат на свободна практика

Анкета на блогъритеНаемат ли блогери на свободна практика?

На въпроса дали наемат фрийлансъри, мнозинството (66,7%) отговориха, че го правят. Останалите (33,3%) запазват цялата работа, която вършат вътре.

Защо блогърите не наемат на свободна практика?

От анкетираните, които не наемат на свободна практика, някои от най-честите причини, които са посочили за своето решение, са:

 • Обичам да го правя сам
 • Бюджетни ограничения
 • Притеснения относно качеството на работа
 • Аутсорсингът няма автентичност

2- 50% от блогърите харчат по-малко от 500 долара месечно

Колко харчат блогърите всеки месец, наемайки на свободна практика?

Половината (50%) от анкетираните казват, че харчат под 500 долара на месец за фрийлансъри. 25% харчат между 1 001 – 3000 долара, 18,8% харчат между 501 до 1000 долара, а останалите 6,2% харчат над 5000 долара месечно.

3- Upwork, Fiverr, Peopleperhour и Freelancer.com са най-популярни сред блогърите

Къде блогерите наемат своите фрийлансъри?

По-голямата част от интервюираните от нас блогъри използват Upwork (31,3%), за да разузнават и наемат подходящи фрийлансъри. Втората най-популярна платформа е Fiverr (18.8%), следвана от Freelancer.com и Peopleperhour (и двете с 12.5% ​​съответно).

Както Upwork, така и Fiverr взеха повече от 50% от акциите.

4- Facebook групи, LinkedIn и общността са другите места, където хората търсят аутсорсинг

Въпреки че има онлайн платформи, предназначени да свързват фрийлансъри с клиенти, това не са единствените места, на които тези две групи се намират. Според проучването, другите начини, по които блогърите са разположени на свободна практика, са:

 • Facebook групи
 • Местни общности
 • Лична или професионална справка
 • LinkedIn

5- Най-популярната задача, която се възлага на аутсорсинг, е свързана с уеб дизайн, последвана от писане на съдържание

Какви са задачите, които блогърите възложиха на външни изпълнители?

Само защото изследваме блогъри, това не означава непременно, че те аутсорсират създаването на съдържание (някои го правят). Блоговете са онлайн имоти, които изискват графика, SEO и други специализирани умения, за да надминат своите връстници.

Някои от най-често срещаните задачи, които блогърите възлагат, включват:

 • Дизайн (уебсайт, лого, друга графика) – 81.3%
 • Писане на съдържание – 62,5%
 • Уеб разработка – 50%
 • Социални медии – 50%

Нуждаете се от помощ при намиране и наемане на фрийлансъри?

Понякога може да бъде по-изгодно да наемете фрийлансър, отколкото да разполагате с вътрешен персонал или да си направите задача сами. Фрилансерите могат да работят там, където са (обикновено вкъщи), което намалява разходите ви и много от тях имат някои специализирани умения, които носят на масата.

Но някой, наричащ себе си „фрийлансър“, не означава непременно, че ще ви даде това, което искате и имате нужда. Запомнете – има милиони фрийлансъри, които работят в икономиката на концертите, така че има голям шанс някои от тези работници да са много по-добри от други.

И така, как да намерите този най-висок талант? Ето няколко съвета, които събрахме от анкетираните.

1. Определете обхвата си и знайте от какво се нуждаете

Ще бъде трудно да получите качествена работа, ако не можете да съобщите какво ви е необходимо на свободна практика. Преди да наемете, важно е да имате ясен план за задачата, която искате да възложите. Напишете ясно обхвата си и задайте срокове за изпълнение. Причината зад това е да избягвате всякакви обърквания между вас и на свободна практика.

Друга причина да имате ясно дефиниран обхват е да избягвате да бъдете пълзящи по обхвата. Може да не сте наясно, че повечето проекти са изоставени поради неконтролируемото търсене и промените в обхвата. Ето такива са съветите на нашия респондент:

Бъдете възможно най-подробни във вашите изисквания, тъй като това ще ви помогне да направите проекта по-гладък и да останете на път. Той също така помага да се определят очакванията за това, какви трябва да бъдат крайните резултати. – Крис Макара

Бъдете много ясни какво търсите, какво е да работите за вас и какво очаквате от гледна точка на продължаваща връзка. Колкото по-конкретни можете да получите, толкова по-добре. Посочвам също така да заявя процента на заплащане в първоначалните си съобщения, за да съм сигурен, че сме в един и същи терен, за да не си губим времето един на друг. – Мади Осман

Осигурете си добра форма, като зададете очаквания и гарантирате, че те бързо реагират на комуникацията. – Винай Коши

2. Търсете около таланти или вашата мрежа за таланти

Както можете да видите от резултатите от проучването, има много различни места за намиране на фрийлансър. Когато наемате на сайтове на свободна практика, един от най-ценните съвети е да прочетете мостри и отзиви. Прегледите са най-добрият индикатор за ефективност, защото идват от клиенти с предварително плащане като вас.

Ето някои от популярните платформи за наемане, където можете да започнете да търсите таланти:

Upwork

upwork - платформи за наемане на фрийлансъриUpwork е основната платформа за фрийланс, където можете да потърсите квалифицирани фрийлансъри и професионални агенции за всякакви задачи и проекти (посетете онлайн).

Fiverr

fiverr - платформа за фрийлансFiverr е общност на свободна практика с много талантливи фрийлансъри и професионалисти. Често Fiverr предлага бързи, краткосрочни и бюджетни услуги, които много работодатели предпочитат (посетете онлайн).

Ако искате да разкопаете по-дълбоко разликата между двете платформи, прочетете нашата статия Upwork vs Fiverr. Въпреки това, може да се нуждаете от фрийлансъри, за да работите с конкретната платформа като някой от нашите респонденти тук:

Не съм конкретен, просто ме интересува, че те вземат SimbiРики

Освен платформите, какво трябва да кажат нашите респонденти при търсене на кандидати на свободна практика?

1) Проучване първо за VA. Как работят? Как искат да получат заплащане? Колко време ще инвестират? Колко участие искат от вас? 2) Ако търсите VA, тогава ще кажа, че не отидете за евтин. Винаги помнете, че качеството не идва с по-малко. Получаваш това, за което плащаш. Това е най-голямото ми обучение досега. 3) Проверете прегледите, ако наемете валиден VA. Но не се колебайте да работите с нов. Новият VA работи толкова усилено, за да ви направи щастливи. 4. Без договаряне с нов VA. – Bhawana

Първото нещо за всяка уеб разработка на аутсорсинг е да изберете правилния партньор за аутсорсинг. След това ги попитайте за предишни справки, например за клиенти и предишни продукти. Не забравяйте да оцените комуникационния поток, тъй като преминаването през процеса на оплакване е болезнено и отнема много време. – Джери Лоу

Качество на свършената работа и навременност – Енстин Муки

Опит и цени – Azlinas Miswan

3. Съобразете вашите изисквания с техния опит

Ако имате нужда от някой, който да прекодира уебсайта ви, може да искате да наемете кодер вместо графичен дизайнер. Може би искате някой, който може да се справи с финансовото ви счетоводство с BigCommerce, вместо с традиционното счетоводство.

С други думи, съпоставете работата с уменията и опита на фрийлансъра. Ако имате написано ясно изискване, като това, което споменах в първия момент, можете да разгледате профилите на свободна практика, за да намерите подходящите кандидати.

Пример за профил на свободна практика и опит, който кандидатът има. Прочетете внимателно, за да разберете дали това е правилният кандидат за вашата задача (източник).

Ако търсите фрийлансъри с конкретни набори от умения, ето пример за платформа за свободна ниша:

Codeable

Кодируема платформа на свободна практикаКодируема е платформата за фрийланс за тези, които се нуждаят от умения за WordPress. В Codeable можете да намерите WordPress експерти, които могат да ви помогнат при проблеми, свързани с WordPress (посетете онлайн).

В допълнение към това ето какво трябва да кажат няколко от блогърите по този въпрос:

Първо направете вашето изследване. Разгледайте тяхното портфолио и проведете разговор, за да сте сигурни, че фрийлансърите могат да правят това, за което ги наемате. Второ, да има ясни кратки и ясни срокове. Винаги задавайте крайния срок няколко дни, преди да се нуждаете от съдържание, за да дадете малко помещение. – Шарон Хърли Хол

Потърсете опитен фрийлансър, който има правилните умения за вашата работа. – Бил Ачола

Не забравяйте да ги интервюирате. – Джо Кок

4. Сортиране чрез фрийлансъри и интервю за тях

Точно така, не забравяйте да интервюирате кандидата, включен в списъка!

Тъй като вероятно ще проявите голям интерес към вашите позиции или проекти, ще искате да интервюирате окончателните си кандидати, преди да наемете някого. Ето няколко въпроса, които можете да зададете, преди да вземете решение:

 • Как би оценил последния ви клиент?
 • Какво е типичното време за изпълнение?
 • Как ще ме държиш в течение?
 • В каква часова зона работите?
 • Как виждате тази позиция в дългосрочен план?

Обърнете внимание на техните отговори и не приемайте, че кандидатите имат еднаква работна култура с вас. С тези основни въпроси можете да научите повече за кандидатите и да зададете основите за по-добри връзки с аутсорсинг.

Допълнителни съвети от нашия респондент по този въпрос включват:

Отделете време за щателна проверка на хората. Когато наемате на сайтове на свободна практика – и особено когато наемате писатели – често ще се сблъскате с ситуации, в които споделените образци всъщност не са неща, които кандидатът е написал. Ще се сблъскате и със сценарии, при които кандидатите споделят мостри от неща, които всъщност са написали, но че са били толкова силно редактирани от някой друг, че окончателните чернови са нощ и ден, различни от оригиналните статии. – Табита Нейлор

Предпочитам да наема няколко и след това да дам на всички една и съща задача да намерят най-доброто сред тези, включени в този списък. Освен това, уверете се, че имате нещо странно в описанието на работата си, за да филтрирате онези, които не четат цялото нещо (напр .: започнете мотивационното си писмо със столицата на Ирландия) – Халид Фархан

5. Установете дългосрочни отношения

Наемането на фрийлансър е малко работа, така че не е нещо, което искате да повтаряте всеки път, когато се нуждаете от някаква свършена задача. Има значение в установяването на дългосрочни отношения с тези работници.

Ако искате да изградите дългосрочни отношения с фрийлансъри, ето няколко статистики, които трябва да знаете. Според MBO партньори, фрийлансърите очакват повече от своя клиент, освен паричен, например:

 • За да бъде оценена работата им – 96%
 • Контрол над графика им – 89%
 • Контрол върху тяхната работа – 88%
 • За третиране като член на екипа – 83%

Накратко, трябва да се доверите на техния опит.

Ето някои допълнителни мисли от един от анкетираните:

Когато наемате някого, помислете дългосрочно. Не приемайте никого само за 1 или 2 месеца (или за 1 или 2 проекта). Обучете ги, научете се от тях и се опитайте да ги запазите възможно най-дълго. Тя не само изгражда по-здрави отношения, но и ще вземат работата ви сериозно. – Анил Агарвал

6. Не вземайте решение въз основа на цената сама

Използването на фрийлансър може да бъде достъпен начин да свършите работата си в блога си, но това не означава, че сте избрали най-евтината опция. Вместо това искате опитни фрийлансъри, които да могат да отговарят на вашите нужди.

Може да намерите случаен фрийлансър, който може да реши проблема ви за половината от цената на опитен човек. Но шансовете са, че резултатът от решението също ще бъде очевидно по-малко професионален.

Това казва един от анкетираните анкети по въпроса:

Същото като „купувайте хубаво, за да не купувате два пъти“ – наемете добри фрийлансъри, така че да не харчите повече за поправяне на лоша работа. – Сурая

Нуждаете се от помощ за наемане на фрийлансъри? Не вземайте решението си само въз основа на цената. Научете защо. кажи на приятел

Заключителни мисли

Не всички бизнеси (блогът е бизнес) имат желание да наемат на свободна практика, но не можете да направите всичко сами и очаквате да имате свободна минута през деня си. За щастие, технологията създаде фундаментална промяна в начина, по който подхождаме към работата, което означава, че можете да получите качествена помощ за вашия блог на достъпна цена.

Все пак, нека да видим какви са причините, поради които блогърите не наемат на свободна практика:

Писането е толкова лесно и забавно за мен, че го правя сам. Написал съм над 10 000 статии по време на онлайн кариерата си, така че пиша безплатно и лесно – Райън Бидулп

Вярвам, че автентичността е ключът към успеха, особено когато говорим за маркетинг на съдържание. Винаги препоръчвам на блогърите да публикуват публикации, които говорят за техния опит, мнения и знания. И затова не предпочитам да наемам произволни фрийлансъри за нуждите си от съдържание. – Шейн Баркър

Публиката е интелигентна. Те ще забележат дори най-малката промяна в тона и привидно липсата на автентичност. За мен е важно да съобщя моята истина и това е нещо постижимо чрез наемане на свободна практика. – Род InStyle

В момента не ми трябва такъв. В бъдеще ще съм и съм загрижен, че ще ми отнеме твърде много време, за да ги обучавам за това, от което се нуждая. – Илиан Б. Смит

Ограничение на бюджета и качество на писане – Ян Джиян

Защото бих могъл да се справя сам. – Вонг Джи Син

Дори и да сте били един от тези, които са най-устойчиви на наемане на свободна практика, тези резултати трябва да са храна за размисъл. Вашите връстници все по-често използват онлайн платформи и други ресурси, за да се свържат с професионалисти, за да повишат качеството на техните уебсайтове и да подобрят цялостното изживяване за посетителите на сайта си..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map