Vodič: Kako započeti uspješan posao otpreme robe pomoću Shopifyja

Graditelji web stranica danas su postali relativno uobičajena pojava, ali Shopify je fantastičan izbor za dropshipping. Jednostavno rečeno, možemo ga sažeti u tri područja; Jednostavan je za upotrebu, moćan je i pogodan za isporuku broda.


Grafičko korisničko sučelje, zajedno s unaprijed ugrađenim predlošcima i blokovima za izradu web stranica, čini ga korisnim gotovo svima. Nema potrebe za učenjem kodiranja ili dizajna, stvari možete jednostavno premjestiti gdje god želite.

Ovih dana čujemo sve više i više uspjeha u dropshipping poslu. Na primjer, Marc je zaradio 178 492 dolara isporuku američkih i europskih proizvoda koristeći Shopify i Spocket (pročitajte studiju slučaja).

Naš detaljni pregled Shopify možete pročitati ovdje.

Iako se u svojoj srži Shopify fokusira na brzu i jednostavnu izgradnju web mjesta, ima veliku trgovinu aplikacija kroz koju možete proširiti funkcionalnost. Značajke koje možete dodati na širokom rasponu i pokrivaju sve što će vam trebati – od trgovačke robe do rukovanja plaćanjem i otpreme.

Evo koraka za pokretanje Shopify Dropship poslovanja:

Tablica sadržaja

 1. Registrirajte se za Shopify račun
 2. Instalirajte dropshipping aplikacije
 3. Potražite proizvode koje želite
 4. Uvozite odabrane proizvode u svoju trgovinu
 5. Postavljanje trgovine Shopify
 6. Prilagođavanje trgovine Shopify dropshipping
 7. Postavljanje plaćanja
 8. Shopify dropshipping aplikacije

Istražite Shopify

 • Posjetite i prijavite se na Shopify
 • Pogledajte sve teme Shopify
 • Primjeri Shopify stranice
 • Otkrijte planove i cijene

Prije nego što započnete: napravite istraživanje ključnih riječi

Ključ uspjeha u dropshippingu je pronalazak profitabilne niše. Prije nego što započnete s izradom vaše web stranice, napravite neka istraživanja koja bi roba možda bila najbolja za vas. Za upravljanje ovim pitanjima ključno je istraživanje ključnih riječi.

Pokušajte to iskoristiti kao jeftin (besplatan) način rada Google planer ključnih riječi i testirajte proizvode koje planirate prodati. Tako ćete dobiti procjenu razine interesa za te proizvode.

Kao primjer toga pogledajte sliku ispod;

Opseg pretraživanja na “gaming laptop” na Googleu.

Iz ove osnovne pretrage možete vidjeti koji proizvodi imaju veću razinu interesa od ostalih. Eksperimentirajte s alatom za planiranje ključnih riječi da biste stekli bolju predodžbu o tome što biste mogli prodati bolje.

S ovim informacijama možete potražiti dobavljače droga koji nude najbolju cijenu i pouzdan postupak ispunjenja.

Dropshipping na Shopify u 7 jednostavnih koraka

1. Registrirajte se za Shopify račun

Shopify e-commerce platformu - izgradite i razvijajte svoje poslovanje na mreži Registracija za Shopify tako je jednostavna da će vam trebati samo adresa e-pošte (posjetite Shopify)

Registracija računa na Shopify je besplatna. Sve što trebate je adresa e-pošte s kojom ćete potvrditi svoj račun i možete se prijaviti s njima. Nije potrebna kreditna kartica ili drugi obrazac za plaćanje. Shopify nudi svim novim korisnicima 14-dnevno probno razdoblje na njihovom sustavu.

Tijekom registracije morat ćete unijeti i ime adrese e-pošte. To će se ime upotrebljavati za generiranje URL-a vaše trgovine tijekom besplatne probne faze.

Nakon što je to učinjeno, Shopify će trebati vaše ime i druge pojedinosti za upravljanje plaćanjima. To je kratak obrazac, pa se ne brinite previše o tome.

Započni ovdje > Kliknite za registraciju i stvorite Shopify dropshipping tvrtku.

2: Instalirajte Dropshipping Apps

Odaberite “Aplikacije”, a zatim kliknite “Posjeti trgovinu aplikacija Shopify”

Nakon što dovršite postupak registracije, doći ćete na nadzornu ploču trgovine. Od ovog trenutka možete početi dodavati proizvode na svoju web stranicu. Ovo je mjesto gdje dolazi jedan od najboljih momenata Shopify za dropshipping: Shopify Apps.

Za nove letjelice Shopify može biti izvor na jednom mjestu. Prvo što ćete trebati učiniti je preći na Shopify Apps. Prvo kliknite na Apps, a zatim odaberite “Posjeti trgovinu aplikacija Shopify”. Nakon što ste tamo, pretražite “Oblero”.

Oberlo je dropshipping platforma koja će vam omogućiti lako pretraživanje i dodavanje dropshipping proizvoda u vašu trgovinu. Kad završite instalaciju, možete istražiti proizvode na njoj.

U ovom primjeru koristimo Oblero, ali postoje i druge platforme za Dropshipping u Shopify trgovini koje možete koristiti kao što su Spocket i AliExpress. O njima ćemo govoriti više u ovom članku.

3. Potražite proizvode koje želite

Korištenje dropshipping aplikacija jednostavno je kao da kupujete na web mjestu e-trgovine. Prvo odaberite kategoriju koju želite pregledavati. Zatim pokažite pokazivač preko stavke koja vas zanima i kliknite “Dodaj na popis za uvoz”.

Nakon što dodate sve stavke koje želite, kliknite “Uvezi popis” na navigacijskoj traci Oblero nadzorne ploče. Od tamo možete prilagoditi opise, kategorije i druge detalje.

4. Uvoz odabranih proizvoda na vašu web stranicu

Potvrdite potvrdni okvir, a zatim nakon uređivanja podataka o proizvodu kliknite “uvoz u trgovinu”

Kad ste sigurni da su stvari takve kakve želite, potvrdite okvir u gornjem lijevom dijelu okvira proizvoda i kliknite “Uvezi u trgovinu”. Ponovite ovo za sve ranije odabrane proizvode.

5. Postavljanje trgovine Shopify

Odaberite “Teme”, a zatim kliknite “Istražite besplatne teme” ili “Shopify Theme Store” da biste odabrali temu.

Sada kada ste pripremili sve proizvode koje želite prodati, vrijeme je da postavite svoju trgovinu. Zamislite svoju trgovinu Shopify kao lice svoje maloprodajne jedinice. Na taj način posjetitelji pregledavaju proizvode koje prodaju i odabiru stavke koje žele kupiti.

Da biste maksimizirali prodaju, vaša trgovina mora kombinirati atraktivnost s upotrebljivošću i brzinom. Ne brinite, međutim, Shopify ima unaprijed dizajnirane predloške koje možete koristiti. Ako želite, možete ih koristiti “onako kako jest”. Ako više volite nešto osobnije, možete prilagoditi temu koju odaberete.

Istražite više jedinstvenih značajki o Shopify.

6. Prilagođavanje trgovine Shopify Dropshipping

Sučelje za prilagodbu Shopify jednostavno je za korištenje

Shopify prilagodbe tema ovise o temi koju odaberete. Segmenti dostupni prema zadanim postavkama mogu biti omogućeni ili onemogućeni ili čak možete dodati nove segmente koje želite. Da biste prilagodili ove odjeljke, samo je potrebno odrediti parametre poput kolekcije proizvoda koju želite dodati svakom odjeljku.

Na lijevoj navigacijskoj traci nalazi se popis svih segmenata koji su zadani u temi. Klikom na bilo koji od tih odjeljka možete odrediti detalje, poput kolekcije proizvoda koja će se tamo prikazati, ili čak i koliko redaka ili stupaca za prikaz.

Ako želite onemogućiti bilo koji od tih unaprijed postavljenih segmenata, samo kliknite ikonu oka i ona će biti skrivena na vašoj web lokaciji. Desno pri dnu lijeve navigacijske trake možete kliknuti za dodavanje novog segmenta. Klikom na taj otvoriće se opsežni izbornik stavki koje možete izabrati.

Kad završite, ne zaboravite da kliknete ikonu ‘Spremi’, čak i ako još ne želite objaviti trgovinu..

Kliknite ovdje da biste vidjeli više tema Shopify.

Korak 7. Postavljanje plaćanja

Sada kada su vaši proizvodi odabrani i vaša trgovina postavljena, trebat će vam sredstva putem kojih možete prikupiti plaćanja od svojih kupaca. Shopify radi s velikim brojem procesora plaćanja kako biste imali širok raspon izbora.

Da biste postavili plaćanja, kliknite gumb “Postavke” u donjem lijevom kutu vaše nadzorne ploče. Zatim odaberite “Pružatelji usluga”. Prema zadanim postavkama, PayPal je omogućena metoda, tako da tamo možete prilagoditi pojedinosti svog računa ili odabrati ostale procesore plaćanja prema regijama.

Neki procesori plaćanja kao što su MOLpay tražit će da imate postojeći račun s njima kako biste ih mogli koristiti na svojoj Shopify web lokaciji. Čak će i PayPal tražiti da imate račun trgovca, ali kasnije će vam poslati e-poštu o tome.

Ostale Dropshipping aplikacije koje treba razmotriti

Ranije smo Oberlo koristili kao primjer dropshipping aplikacije koju možete koristiti. Nudi opsežni katalog proizvoda i ima više mogućnosti nego što smo to pokrivali do sada. Postoje i drugi koje možete isprobati, pa pogledajte ovaj popis;

1. Oberlo

Osim vašeg redovnog pregledavanja i dodavanja sustava, Oberlo vam omogućuje lako pronalaženje trendovanih proizvoda. To vam omogućava brz način održavanja svježih linija proizvoda, a svojim kupcima uvijek nude najbolje ponude u gradu.

Ključne značajke Oberla

 • 100% besplatno
 • Praćenje narudžbe
 • Omogućuje prilagođavanje proizvoda
 • Ažuriranja s automatskim cijenama
 • Rješavanje skupnih naloga

Posjetite Oberlo

2. Spocket

Spocket je dropshipping aplikacija koja radi s dobavljačima širom svijeta. Ipak je poznatiji u američkim i EU regijama. Aplikacija je upakirana i nudi Dropshipperu širok spektar proizvoda na raspolaganju. Možete i prilagoditi svoje proizvode izvan kategorije i čak se specijalizirati u nišnim područjima kao što su artikli s visokim popustom ili više. Korisnici spocket-a mogu imati koristi i od usluga 24/7 korisničke podrške.

Ključne značajke spocket

 • Čvrsti popust / veleprodajne cijene
 • Jednostavno ispunjenje
 • Uzorci naloga
 • Praćenje proizvoda u stvarnom vremenu
 • Ažuriranja automatskog oglasnog prostora

Posjetite Spocket

3. AliExpress

AliExpress tvrdi da nudi profitnim maržama do 2000 posto. Iako sa sjedištem u Kini, postao je svjetski i sada se isporučuje širom svijeta. Korištenje njihove aplikacije na Shopify neizmjerno je jednostavno i otvara pristup vrlo širokom spektru proizvoda kupcima bilo gdje.

Ključne značajke AliExpressa

 • Uređivanje proizvoda
 • Prodaja s više trgovina
 • Automatsko praćenje pošiljaka
 • Paket proizvoda na prodaju
 • Izbor dobavljača

Posjetite AliExpress

Planovi i cijene: Koliko košta ovaj trošak?

Kao što do sada možete reći, mnoge stvari koje smo ovdje obišli su besplatne i pokrivene troškovima vaše pretplate na Shopify. Aplikacije poput Oberlo, Spocket i AliExpress zajedno sa stotinama drugih su besplatne (iako neke dolaze s naplatom).

Sama Shopify dolazi po različitim cijenama, ovisno o potrebama vaše trgovine. Realno, mnogi manji dropshipperi vjerojatno se mogu izvući sa svojim Basic Shopify planom koji košta 29 dolara mjesečno. Ako vaša trgovina raste i budete morali imati više mogućnosti, možda je došlo vrijeme da se krenete prema gore.

Saznajte više o Shopify planovima i cijenama.

Dno crte: Je li Shopify vrijedi za Dropshipping?

U jednoj riječi; DA. Shopify donosi toliku vrijednost Dropshipperima da u njihovoj strukturi cijena zaista nema čega zakomplicirati. Zapamtite, za cijenu koju plaćate dobijate sve što je potrebno za vođenje e-trgovine.

Pored toga, Shopify je pojednostavio toliko mnogo stvari da gotovo svatko može koristiti svoj sustav. Sve dok imate ideju o proizvodima koje želite prodati i spremni ste potrošiti neko vrijeme na istraživanje, teško je ne uspjeti na ovoj izvrsnoj platformi.

Možda želite provjeriti ove Shopify vodiči ili sudjelovati u Shopify’s forum za drobljenje naučiti više.

* Prijevod: EN ID

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map