Tutorial: Kako stvoriti svoju prvu stranicu s Weebly

Weebly je jedan od najmoćnijih graditelja web stranica u poslu. Onima koji žele nazočnost na webu pruža mogućnost izrade istog bez potrebe za učenjem web kodiranja. Za vlasnike malih poduzeća s malim proračunskim ograničenjima, ovo može biti način za širenje poslovanja bez značajnih povećanih troškova.


Korištenje alata za izradu web stranica je vrlo vizualno iskustvo, a izrada web stranice pomoću jedne slična je igranju s hrpom Lega – osim još jednostavnije. Danas ću vas upoznati s osnovama svega što vam je potrebno za izradu vaše prve web stranice s Weeblyom.

Snimka zaslona Weebly početne straniceStvorite svoju profesionalnu web stranicu ili internetsku trgovinu s Weeblyom.

Tablica sadržaja

 • Korak # 1: Registracija za Weebly račun
 • Korak # 2: Odaberite Weebly temu
 • Korak # 3: Odaberite svoju domenu
 • Korak # 4: Dizajnirajte svoju web lokaciju Weebly
 • Korak # 5: Objavite svoju web lokaciju Weebly
 • Koliko će koštati moja prva web stranica s Weeblyom?
 • Zaključak: Snažan graditelj web stranica

Istražite Weebly

 • Započnite s Weeblyom
 • Pogledajte sve Weebly teme (predloške web mjesta)
 • Prave web stranice izgrađene s Weeblyom
 • Weebly planovi i cijene

Kako Weebly koristiti za izradu svoje prve web stranice

1. Prijavite se za Weebly račun

Weebly Planovi
Besplatno
profesionalac
Poslovanje
Godišnja cijena$ 0.00 / mj$ 12.00 / mj25.00 $ / mj
Pohrana na disku500 MBNeograničenNeograničen
Sigurnost SSL-aDaDaDa
Povežite domenuNeDaDa
Besplatna domenaNeDaDa
Naknade za transakcije3%0%
Dodajte proizvode25 proizvodaNeograničen
Pogodan za…Web stranica letakaMala poduzeća / Internetska trgovinaSve i više

Weebly je davatelj usluga i prije nego što budete mogli koristiti bilo koju od njihovih usluga morat ćete stvoriti račun kod njih. Postoje tri načina za prijavu putem Weeblya – pomoću vašeg Facebook računa, Google računa ili e-pošte.

Stvaranje računa na Weeblyu jest besplatno.

Započni ovdje > Kliknite za registraciju i stvaranje web stranice na Weeblyu.

2. Odaberite temu

Weebly Teme - Ugrađeni predlošci web stranica u WeeblyuBrzi pogled na Weebly teme.

Nakon što stvorite svoj račun, Weebly će započeti s osnovama. Prvo što trebate odabrati je želite li izgraditi samo osnovnu web stranicu ili internetsku trgovinu. Ako vam je ovo prva web lokacija, ne brinite se previše i jednostavno odaberite jedno ili drugo.

Kad to učinite, prikazat će vam se skup tema (ovo je ono što Weebly naziva njihovim predlošcima) koje možete odabrati. Weebly organizira njihove teme u kategorijama kao što su poslovni, osobni ili blog. Uzmite si vremena i pregledajte teme kako biste odabrali što će odgovarati vašim potrebama.

Istražite i pogledajte sve Weebly teme ovdje.

3. Odaberite svoju domenu

Odaberite naziv svoje domene na WeeblyuOdaberite naziv svoje domene na Weeblyu

Nakon što odaberete temu, od vas će se tražiti da odaberete naziv domene. Postoje tri načina na koje možete dodati domenu na svoju web lokaciju Weebly.

 1. Pretražite i kupite – Koristite Weebly za traženje imena domene i kupnju putem njih. To će uključivati ​​uobičajene troškove za ime domene, a postojat će i godišnja naknada za obnovu istog. Iako se ovo može činiti prikladnom opcijom, stvarno ga ne preporučujem jer su imena domena Weebly i cijene obnove prilično strme po 19,95 USD godišnje..
 2. Spojite postojeće ime domene – Prijenos će biti dobra opcija ako želite koristiti ime domene koje već posjedujete. Ali imajte na umu da to znači da ćete platiti naknadu za obnovu imena Weebly nakon poteza.
 3. Koristite besplatni poddomena – Nije optimalan izbor, ali dobro je mjesto za početak. Besplatni poddomene prisiljeni su upotrebljavati Weebly markiranje na njihovoj web lokaciji, ali su dobar način da prvo prvo istražite sustav prije nego što kasnije povežete službeno ime domene.

4. Dizajnirajte svoju web lokaciju Weebly

Weebly Builder web stranica djeluje vrlo slično kao WYSIWYG Word procesorWeebly Builder web stranica djeluje vrlo slično kao WYSIWYG Word procesor.

Graditelj web stranice Weebly djeluje vrlo slično kao WYSIWYG Word procesor. Za izradu web stranice koriste se elementi poput tekstualnih okvira, slika i drugih građevnih blokova. Njihova upotreba samo je stvar sastavljanja i popunjavanja praznih mjesta vlastitim tekstom.

Uređivanje web stranice Weebly

Uređivanje vaše prve web lokacije na WeeblyuUređivanje vaše prve web lokacije na Weeblyu

Prije nego što započnete s uređivanjem web lokacije, zabilježite znakove upozorenja na adresnoj traci preglednika. Urednici Weebly pokreću skripte na koje će neki preglednik upozoravati i morate im omogućiti da rade bez problema za Weebly..

Nakon što to učinite, postoje dvije glavne stvari koje možete učiniti na svojoj web lokaciji. Prvo je povlačenje građevnih blokova s ​​lijeve navigacijske trake na vašu web lokaciju koja se nalazi s desne strane zaslona. Drugo je urediti taj građevni blok kako bi ga prilagodili.

Na primjer, recimo da kliknete na tekstni okvir i povučete ga prema temi s desne strane. Kad to učinite, morate upisati tekst koji želite da se pojavi u tom okviru. Učinkovito korištenje građevnih blokova može potrajati malo eksperimentiranja da bi se došlo ispravno, ali to je prilično pojednostavljeno iskustvo.

Korištenje značajki e-trgovine za izgradnju internetske trgovine

Ključne značajke uključene u web trgovinu WeeblyDizajnirajte prednju internetsku trgovinu, prihvaćajte plaćanje, postavljajte pravila i tarife za isporuku, postavljajte porez i upravljajte narudžbama kupaca putem Weebly internetske trgovine.

Ako na gornjoj navigacijskoj traci kliknete “Store”, možete konfigurirati dodatne postavke koje će biti korisne ako gradite internetska trgovina. Samo ispunite te podatke ako su vam potrebni. Izbornik konfiguracije trgovine omogućit će vam da napravite gotovo sve što vam je potrebno za e-trgovinu, od osnovnih informacija o vašoj internetskoj trgovini i prihvaćanja plaćanja do izrade kupona i rukovanja s otpremom..

Povećajte funkcionalnost pomoću aplikacija

Weebly App CenterWeebly App Center

Weebly je sam po sebi vrlo osnovni graditelj web stranica i to je sjajno jer korisnicima nudi jednostavan i upravljiv način za izradu web stranica. Međutim, korisnici koji su napredniji mogu imati različite potrebe koje je moguće ispuniti u Weebly App Centeru.

Kliknite “Aplikacije s gornje navigacijske trake i možete pregledavati App Center. Ovdje ćete moći pronaći mnoštvo aplikacija koje proširuju funkcionalnost vaše trgovine. Neke od njih su napravili Weebly, dok su drugi proizvođači trećih proizvođača.

Postoje aplikacije za gotovo sve i možete ih dodati koliko želite. Na primjer, možete imati aplikacije koje vam pomažu u stvaranju moćnijih obrazaca za kontakt ili druge koji vam omogućuju izgradnju mobilne aplikacije s vaše web stranice.

Neke su aplikacije besplatne, dok neke mogu imati mjesečne naknade koje trebate platiti da biste ih koristili. Pazite što aplikacije koje dodate jer troškovi pokretanja vaše web stranice mogu eskalirati izvan kontrole ako koristite previše plaćenih aplikacija.

Promijenite postavke web mjesta

Weebly osnovna postavka web mjestaWeebly osnovna postavka web mjesta

Opcija Postavke na navigacijskoj traci omogućit će vam promjenu neke opće opcije o vašoj web lokaciji. Od naziva web mjesta do SEO opcija i osoba s kojima želite surađivati ​​na dizajnu vaše web stranice – sve to ovdje možete dodati ili promijeniti.

Sjetite se da su mnoge od tih opcija, na primjer SEO, vrlo osnovne jer je glavni Weeblyov cilj jednostavno graditi web mjesto. Naprednija SEO funkcionalnost može se postići ako pronađete odgovarajuću aplikaciju u njihovom App Centeru.

Napravite za mobilne uređaje

Izgradite i pregledajte web lokaciju Weebly na mobiteluIzgradite i pregledajte web lokaciju Weebly na mobitelu

U ovo doba mobilnosti važno je da web stranice dobro rade na mobilnim uređajima kao i na stolnim računalima. Da biste osigurali da vaš izgled izgleda dobro na mobilnom uređaju, možete odabrati ikonu na navigacijskoj traci za prebacivanje različitih prikaza (radne površine ili mobilnih uređaja).

Nažalost, možete izgraditi web lokaciju posebno za mobilne uređaje i morate se osloniti na responzivnu temu kako biste to učinili za vas. Ovaj vam alat barem pomaže da osigurate da sve što radite dobro odgovara oba formata.

5. Objavite svoju web stranicu Weebly

Nakon što sve to učinite i budete zadovoljni, možete objaviti svoju web stranicu Weebly. Samo kliknite objavu i dobro idete.

Snimka zaslona naše objavljene web stranice Weebly

Mahati & Šape (pogledajte ovdje) – Web mjesto koje smo napravili pomoću Weeblya dok smo pisali ovaj tutorial.

Marketing vaše web stranice

Pokretanje web stranice je više od pukog slaganja. Da biste bili učinkovitiji, morate biti u mogućnosti izgraditi potencijalne potencijale i doprijeti do ljudi. Da bi vam pomogao u tome, Weebly ima marketinšku značajku na kojoj možete konfigurirati neke marketinške alate.

Na primjer, možete postaviti skočni prozor koji od posjetitelja traži da se prijave za bilten koji im možete redovito slati ili posebne promocije. Također možete stvoriti personalizirane biltene i unaprijed ih zakazati za automatsko slanje.

Opet, to su osnovne opcije i moćniji alati mogu se pronaći u App Centeru.

Opcije web marketinga na WeeblyuUgrađene značajke web marketinga u Weeblyu

Koliko će koštati moja prva web stranica s weebly koštanjem?

U svom najosnovnijem obliku, možete stvoriti i objaviti web stranicu s Weeblyom za gotovo ništa – besplatno. Međutim, postoje mnoga ograničenja besplatne web stranice s Weeblyom. Na primjer, svaka web lokacija koju budete gradili i objavili imat će Weebly marke, a vi ćete u osnovi biti zaglavljeni na njihovoj besplatnoj poddomeni Weebly..

Bilo bi realnije razmotriti najniži nivo Weebleja, njihov ‘Connect’ plan koji radi na 7 USD mjesečno (cijena pada na 4 USD mjesečno ako plaćate godišnje). Uz to, trebali biste uzeti u obzir i cijenu naziva domene, koja bi bila 19,95 USD godišnje.

Ako uporedite stvari, možete očekivati ​​da ćete platiti;

(4 x 12 $) + 19,95 $ = 67,95 USD godišnje

… Za izgradnju i održavanje osnovne web stranice s Weeblyom.

Znajući da će realna web stranica s Weeblyom koštati oko 67,95 dolara godišnje, možemo napraviti osnovnu usporednu cijenu. Ako biste trebali izraditi vlastitu web stranicu i pronaći svoje vlastito hosting i naziv domene, sve biste morali sami sastaviti.

Prosječna cijena imena domene iznosit će vam od 10 do 12 dolara godišnje, a web hosting za dijeljenje budžeta koštat će bilo gdje između 1 i 8 dolara mjesečno, ovisno o značajkama. To znači da ako biste trebali izgraditi i ugostiti svoju web stranicu, vaše godišnje naknade naplatit će se u prosjeku 59 USD, što je iskreno, nije značajno jeftinije.

Zaključak: Snažan graditelj web stranica

Konačno, imamo glavnu prednost Weeblya – činjenicu da je on u srži graditelj web stranica i omogućava onima koji nemaju znanje o web kodiranju da izrade web stranicu. To je nešto vrijedno puno više od male uštede troškova koju biste vjerojatno postigli pronalaskom vlastitog hostinga.

Izrada vaše prve web stranice s Weeblyom vjerojatno neće biti zastrašujući zadatak. Ako ste čak i udaljeno upoznati s računalima ili znate kako koristiti program za obradu teksta, mislim da ćete imati minimalnih problema.

Čak i ako naiđete na neke probleme, uvijek možete kontaktirati Weebly radi tehničke pomoći i istražiti njihove baza znanja za ideje i pomoć ili čak doprijeti do općeg Weebly zajednica za pomoć.

Započnite, prijavite se ovdje

Prijavite se na Weebly koristeći svoj Facebook račun, Google račun ili putem e-pošte.Registrirajte se i stvorite svoju prvu web stranicu na Weeblyu.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map