Tutorial: Kako prodavati umjetnost na mreži pomoću Shopify

Shopify u svom srcu je platforma e-trgovine. To znači da ga možete iskoristiti za stvaranje vlastite internetske trgovine, bez obzira što odlučili prodati. To ga čini idealnom platformom za umjetnike s kojima rade kako bi im smanjili vrijeme potrebno za dijeljenje svojih kreacija sa svijetom.


Ljepota internetske trgovine je u tome što je to što možete jednom postaviti i ažurirati kad god uđu novi proizvodi. To smanjuje potrebu umjetnika da troše vrijeme na pronalaženje područja prikaza i za predmete koje su stvorili..

Najbolje od svega, jer su internetske trgovine dio digitalnog svijeta, stvaranje jedne na Shopifyju može vam omogućiti pristup mnogim drugim kanalima prodaje klikom na gumb.

Ako se brinete o postavljanju internetske trgovine jednostavno je tehnologija, ne brinite. Vodit ću vas kroz iskustvo sa Shopify kako bih vam omogućio da vidite kako možete posjedovati vlastitu trgovinu cyber umjetnosti bez poznavanja ijednog retka koda.

Kako djeluje Shopify

ShopifyIzradite internetsku trgovinu pomoću Shopify

Prvo što trebate shvatiti o Shopify je da je to usluga. Ne kupujete proizvod, niti plaćate dio softvera. Shopify je samo u tome što pomaže vlasnicima tvrtki da uspostave svoje digitalne trgovine što je moguće efikasnije.

To znači da tvrtka razumije da kupci nisu nužno najmoderniji ljudi na zemlji. Shopify svima nudi sredstva za sastavljanje internetske trgovine pomoću jednostavnog sustava predložaka i građevnih blokova – vrsta načina na koji Lego funkcionira.

Shopify također kupcima ne naplaćuje ogroman iznos za korištenje usluge, već pristupačne cijene od samo 29 USD mjesečno. Kako vaše poduzeće raste, cijena se može povećati ako trebate koristiti više značajki. Iznenađeni je prijedlog.

Ovdje pročitajte našu detaljnu recenziju Shopify.

Tablica sadržaja

 • 1. korak: prijavite se za račun
 • 2. korak: dodajte proizvode u svoju trgovinu
 • Korak # 3: Odaberite temu Shopify
 • Korak # 4: Prilagodite temu
 • Korak # 5: Istražite značajke
 • Korak # 6: Korištenje Shopify aplikacija
 • Korak br. 7: integrirajte se s društvenim kanalima
 • Za i protiv korištenja Shopifya za prodaju umjetnina

Istražite Shopify

 • Početak rada s Shopifyjem
 • Pogledajte sve teme Shopify
 • Primjer prodavaonice izgrađen uz Shopify
 • Otkrijte planove i cijene

Početak rada na Shopifyju

1. Prijavite se za račun

Prvo što trebate učiniti je prijaviti se za Shopify račun. To je jednostavno kao posjetiti njihovu web stranicu i kliknuti na gumb “Pokreni besplatnu probnu inačicu”. Shopify nudi svim korisnicima 14-dnevni besplatni probni račun. Sve što ćete trebati unijeti je adresa e-pošte, zaporka i naziv trgovine.

Tijekom besplatnog probnog razdoblja možete iskusiti cijeli postupak postavljanja vaše internetske trgovine, ali nećete moći pokrenuti web mjesto ni započeti s prodajom proizvoda s njom.

Ako niste sigurni u odgovore, možete pritisnuti gumb “Preskoči”.

Čim dovršite postupak registracije, Shopify će započeti svoje iskustvo kratkom sesijom pitanja i odgovora. Ovo je namijenjeno Shopifyju da nauči malo više o tome kakav želite da izgleda vaša trgovina.

Ovo je glavni odjeljak koji će vas dovesti do sljedećeg koraka.

Nakon što pređete taj kratki upitnik, slijedeće područje na koje se morate usredotočiti jest ono što se nalazi na sredini ekrana. Bit će odjeljak s tri glavna područja koji vam omogućuje dodavanje proizvoda u trgovinu, prilagođavanje izgleda i povezivanje imena domene..

Naziv domene je javna adresa koju će kupci trebati posjetiti vašu internetsku trgovinu. Zamislite to kao digitalnu adresu koja omogućuje ljudima da vas pronađu na mreži.

Započni ovdje > Kliknite kako biste se prijavili i stvorili Shopify internetsku trgovinu.

2. Dodavanje proizvoda

Evo stranice na kojoj ispunjavate podatke o svojoj umjetnosti.

Ovo je dio nad kojim biste trebali biti uzbuđeni – dodavanje prve svoje umjetnosti u trgovinu! Kliknite gumb “Dodaj proizvod” i dovest ćete vas do obrasca koji će vam omogućiti detaljno tipkanje o tome što ćete prodavati..

Na gornjoj snimci zaslona ispunio sam primjerak teksta kako bih pokazao što možete dodati u polja s detaljima o proizvodu. Podaci koje ovdje unesete nisu samo za prikaz. Polja poput vrste proizvoda, kolekcija i oznaka mogu vam pomoći u organiziranju vaših umjetničkih djela. Također pomaže vašim kupcima da lakše pronađu umjetnost u vašoj internetskoj trgovini.

Nakon što ispunite sve potrebne pojedinosti na stranici, kliknite Spremi i imat ćete zapis svog prvog artikla na prodaju!

3. Odabir teme za svoju internetsku trgovinu

Odaberite pravu temu za svoju internetsku trgovinu.

Na početnoj stranici svog Shopify računa kliknite “Prilagodi temu” za pokretanje postupka. Teme su unaprijed dizajnirane predloške koje možete koristiti za svoju internetsku trgovinu. Ako ne želite trošiti na to, jednostavno ga možete odabrati i početi koristiti.

Preporučujem vam da prilagodite svoje tako da svojoj internetskoj trgovini možete dati osobni dodir. Da biste odabrali predložak, kliknite na “Istražite besplatne teme”. To će prikazati skočnu galeriju tema koje možete izabrati.

Pomičite se po njima i kliknite na onaj koji želite da vidite više detalja o njemu. Ako vam se sviđa tema, kliknite “Dodaj u biblioteku tema”.

Istražite i pogledajte više tema Shopify.

4. Prilagodite temu

Možete prilagoditi izgled svoje prodavaonice umjetnina

Natrag na početnu stranicu, kliknite na “Prilagodi” pored teme koju želite koristiti. Teme koje ste odabrali ranije bit će dostupne u odjeljku “Biblioteka tema”. Na taj će se način prikazati uređivač tema.

Ovo je internetska aplikacija koja radi na principu What-You-See-Is-What-You-Get (WYSIWYG). Poput aplikacija kao što je Microsoft Word, zaslon za dizajn će vam pokazati točno kako će izgledati vaša web stranica dok je uređujete.

Možete odabrati gdje trebate postaviti čarobnjake, tekst, kako organizirati odjeljke, pa čak i detalje prilagoditi dolje prema veličini i boji fonta. Imajte na umu da se u procesu dizajniranja lako izgubiti, zato mudro trošite svoje vrijeme i prvo dodajte proizvode u svoj inventar prije dizajniranja trgovine.

Nakon što završite s dizajnom, kliknite “Spremi”.

5. Istražite značajke Shopify

Popis korisnih značajki e-trgovine koji nudi Shopify.

Do sada, ono što sam vam pokazao, samo su osnove kako stvoriti internetsku trgovinu i u nju dodati proizvode, uz manje prilagodbe. Shopify je potpuna platforma za e-trgovinu, što znači da je osmišljena da vam pomogne u prodaji.

Proces prodaje uključuje puno više od jednostavnog stvaranja trgovine. Na primjer, možete koristiti analitiku da biste saznali više o svojim kupcima, bavili se marketinškim kampanjama kako biste privukli više posjetitelja na vašu web lokaciju, pa čak i ostvarili popust..

Ovo su samo osnovne funkcije Shopify i ako vam treba više, uvijek možete dodati druge aplikacije za poboljšanje značajki koje vaša trgovina nudi.

Istražite više jedinstvenih značajki o Shopify.

6. Korištenje aplikacija

Shopify trgovina aplikacija (izvor).

Da biste vidjeli koje su dodatne aplikacije dostupne, u lijevom navigacijskom izborniku kliknite “Aplikacije”, a zatim “Posjetite trgovinu aplikacija Shopify”. Ovdje su aplikacije mali programi ili skripte dizajnirani za dodavanje određenih funkcija Shopify trgovinama.

Zbog svoje popularnosti Shopify ima ogroman ekosustav korisnika i programera koji rade zajedno na proširivanju mogućnosti Shopifyja. Kao primjer, možda biste mogli pronaći aplikaciju poput Spocket koja vam pomaže u otpremi vaše umjetnosti i dodati je u svoju Shopify trgovinu. Možete čak i proširiti se kako biste postali Dropship posao.

Imajte na umu da bi neki programi mogli zatražiti dodatne naknade za upotrebu. Cijene ovise o tome što programer naplaćuje za te aplikacije. Trgovina aplikacija Shopify opsežno je i ima gotovo sve što internetski trgovac može željeti ili trebati. Pronaći ćete aplikacije koje će vam pomoći u marketinškim aktivnostima, otpremi ili više.

7. Proširenje prodaje na društvene kanale

Shopify vam omogućuje povezivanje s popularnim društvenim platformama kako biste proširili svoj prodajni kanal.

Jedna od najmoćnijih značajki Shopify je ta što omogućava širenje mogućnosti vaše internetske trgovine i izvan same web lokacije. To znači da možete koristiti druge kanale za povećanje prodaje – popularne ulice poput Facebooka, Instagrama ili čak Amazona.

Da biste dodali druge prodajne kanale, kliknite znak “+” pored “Prodajni kanali” i odaberite s tamošnjeg popisa. Ovo će vam biti od koristi za privlačenje mnogo veće publike nego samo vaše internetske trgovine.

Zaključak: je li odabran pravi izbor za vašu internetsku trgovinu?

Pozovite cijene trgovine.

Ako to već niste primijetili, Shopify je vrlo sličan mnogim proizvođačima web lokacija poput Wix-a i Weeblya. Djeluje na principu jednostavnog sustava za povlačenje i ispuštanje koji je intuitivan i bez stresa. Ključna razlika je što je Shopify osmišljen od početka do kraja, s obzirom na e-trgovinu.

Zbog toga ćete primijetiti da je struktura cijena nešto viša od osnovne izrađivače web stranica. Ono što dobijete zauzvrat, vrijedi mnogo više od mjesečnih naknada koje unosite.

Osnovni Shopify računi počinju od 20 USD mjesečno. To vam omogućuje popis i prodaju neograničenog broja proizvoda. Ono što plaćate na računima višeg nivoa su više značajki poput mogućnosti dodavanja više osoblja na vaš račun Shopify kako posao raste..

Ono što treba napomenuti jest Shopify smanjit će vašu prodaju u obliku naknada za transakcije za kupnju na mreži putem kreditne kartice. Na ovaj način, ima smisla nadograditi svoj Shopify plan kako se povećava prodaja, jer su njihove stope niže za više razine planova.

Započni ovdje > Kliknite za početak rada s Shopify.

Prednosti upotrebe Shopifya za prodaju umjetničkih predmeta

 • Graditelj vizualnih trgovina jednostavan za upotrebu
 • Prodaja na više kanala
 • Integrirano rukovanje otprema i plaćanja
 • Bavi se fizičkom i digitalnom umjetnošću
 • Dostupne su mnoge dodatne funkcije

Slabosti korištenja Shopify za prodaju umjetnosti

 • Obavezna naknada za transakcije
 • Nema slobodnog plana (samo probno)
 • Ograničena prilagođavanja tema
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map