Shopify Tutorial: Kako stvoriti internetsku trgovinu

Eksplozija digitalnih bilježi stalni porast e-trgovine tijekom godina. Zapravo, projekcije procjenjuju da će pogoditi globalni volumen 6,5 bilijuna dolara do 2023. godine. Pridruženi etabliranim trgovcima putem e-trgovine su maloprodajne trgovine koje vrše prelazak na digitalni način, kao i pojedinci koji postavljaju vlastiti dućan e-trgovine..


Čujemo sve više i više uspjeha u Dropship poslu. Na primjer, Marc je zaradio 178 492 dolara isporuku američkih i europskih proizvoda koristeći Shopify i Spocket (pročitajte studiju slučaja).

To je postalo lakše nego ikad prije, zahvaljujući platformama poput Shopifyja.

Osnove stjecanja vlastite trgovine e-trgovine sa Shopify zapravo su vrlo jednostavne. Web lokacije e-trgovine u osnovi su iste kao i osnovne web stranice, osim što korisnicima omogućavaju kupnju na toj web lokaciji.

Evo koraka:

Tablica sadržaja

 1. Registrirajte se za Shopify račun
 2. Izgradite osnovnu trgovinu
 3. Dodajte proizvode u svoj inventar
 4. Dodajte proizvode u svoju trgovinu
 5. Konfigurirajte načine plaćanja
 6. Postavljanje parametara otpreme
 7. Upravljanje košaricama
 8. Pokrenite svoju trgovinu!
 9. Proširite svoju trgovinu značajkama Shopify

Istražite Shopify

 • Posjetite i prijavite se na Shopify
 • Pogledajte sve teme Shopify
 • Primjeri Shopify trgovine
 • Otkrijte planove i cijene

Pokretanje Shopify Internet trgovine

Osnove stjecanja vlastite trgovine e-trgovine sa Shopify zapravo su vrlo jednostavne. Web lokacije e-trgovine u osnovi su iste kao i osnovne web stranice, osim što korisnicima omogućavaju kupnju na toj web lokaciji.

Korak 1. Registrirajte se za Shopify račun

Prodaja putem interneta uz Shopify - prijavite se za 14-dnevno besplatno probno razdobljeShopify vam nudi 14-dnevni besplatni probni period bez podataka o kreditnoj kartici (posjetite Shopify).

Shopify nudi svim novim korisnicima 14-dnevni besplatno probno razdoblje. Da biste započeli s njima, posjetite web-lokaciju Shopify i kliknite na “Pokreni besplatnu probu”. Ova registracija daje vam pristup Shopify graditelju web mjesta.

Započni ovdje > Kliknite za registraciju i stvorite trgovinu Shopify.

Korak 2. Postavite svoju Shopify trgovinu

Koristite Shopify Site Builder za izgradnju internetske trgovineGraditelj Shopify stranica jednostavan je i jednostavan za upravljanje.

Shopify Site Builder slijedi Lego koncept. Ono što vam omogućava jeste da u osnovi sastavite razne „komade“ web mjesta tako da funkcionira onako kako želite. Sve je vizualno pa možete vidjeti kako vaše web mjesto izgleda u obliku dok ga izrađujete.

Postoje dva načina za izgradnju web lokacije na Shopifyu:

1. Unaprijed izgrađene Shopify teme

Pronađite unaprijed izgrađenu temu za pročelje svoje trgovineOtkrijte teme

Prvi je iskoristiti prethodno postojeći predložak na Shopify, a zatim ga izmijeniti tako da izgleda jedinstveno vaš.

Da biste pronašli temu koja odgovara vašim potrebama, posjetite Shopify Theme Store na adresi themes.shopify.com – postoji više od 70 unaprijed pripremljenih besplatnih i plaćenih tema za odabir.

2. Stvarajte od nule pomoću tekućine

Kupite programski jezik TekućinaShopify programski jezik Tečnost – Nekoliko programera Shopify rekli su nam da je Liquid jezik lako naučiti. Morat ćete ga naučiti ako želite izraditi Shopify Store od početka.

Alternativno – ako želite nešto jedinstvenije, također možete kreirati web lokaciju ispočetka. Platforma Shopify koristi njihov samorazvijeni PHP jezik pod nazivom “Tečnost”. Trebat ćete svladati jezik kako biste kreirali svoju Shopify trgovinu od nule.

Pogledajte stvarne internetske trgovine izgrađene uz Shopify.

Korak 3. Dodajte proizvode u svoj inventar

Dodavanje proizvoda u svoj inventar u ShopifyStranica “dodaj proizvod” omogućuje vam i organiziranje mjesta na kojem se proizvodi kreću.

Dva su načina dodavanja proizvoda koja želite prodati na Shopify.

Ručno dodajte proizvode

Prvi je ručnim dodavanjem proizvoda za koji zapravo imate zalihe.

Da biste to učinili, kliknite na “Proizvodi”, a zatim odaberite “Dodaj proizvod”. Zaslon Add Product je vrlo moćan uslužni program za vašu trgovinu. Osim osnova poput naziva proizvoda i opisa, ovdje možete postaviti i kolekcije, dobavljača i oznake. To vam pomaže da organizirate svoje proizvode.

Dodajte dropshipping proizvode

Drugi način dodavanja proizvoda bila bi metoda dropshipping. Trebat ćete posjetiti Shopify Market i odabrati aplikaciju Dropshipping kao što je Oberlo. Pomoću toga možete pregledavati i dodavati proizvode umjesto sučelja aplikacije.

Korak 4. Prikažite proizvode u svojoj trgovini e-trgovine

Postavljanje proizvoda u trgovinu ShopifyOvdje stavljam prethodno dodani proizvod u zbirku početnih stranica.

Dodavanje proizvoda u svoj inventar jednostavno znači da su oni pohranjeni u sustavu. Također morate dogovoriti postavljanje tih proizvoda u svoju Shopify trgovinu. Da biste to učinili, ponovo otvorite uređivač trgovine.

Ovdje ćete odlučiti gdje dodati određene kolekcije proizvoda. Možete imati različite odjeljke koji prikazuju različite kolekcije ili jednostavno jedan veliki katalog – izbor je na vama.

Korak 5. Konfigurirajte načine plaćanja

Konfiguriranje načina plaćanja u vašoj trgovini shopifyU bilo kojem trenutku dodajte ili konfigurirajte pružatelje usluga plaćanja, idite na Postavke > Pružatelji plaćanja da bi vam mogli vidjeti pružatelje usluga plaćanja.

Jednom kada je vaša osnovna web lokacija sastavljena, došlo je vrijeme da se pogledaju značajke e-trgovine. Prvo što vam treba u ovom aspektu je da odlučite kako želite da kupci plaćaju kupovinu na vašoj web lokaciji.

PayPal

PayPal je prema zadanim postavkama dostupan u vašoj trgovini, ali morat ćete kasnije otvoriti PayPal račun trgovca, ako to želite koristiti. Osim PayPala, imate još dvije glavne vrste platnih procesora.

Kupite uplate

Prva je Shopify plaćanja, koju izravno pruža Shopify. Ako se odlučite za to, omogućuje vam obradu gotovo bilo koje vrste plaćanja putem vašeg računa. Međutim, Shopify plaćanja su malo ograničena jer ih ne mogu svi koristiti. Dostupan je samo nekoliko zemalja i postoje dodatna ograničenja u tome koja poduzeća u kojim zemljama ga mogu koristiti ili ne.

Na primjer, australske tvrtke mogu koristiti Shopify Payment, ali one koje su povezane s nekim financijskim i profesionalnim uslugama, kockanjem ili čitavim popisom drugih aktivnosti su zabranjene..

Davatelji plaćanja treće strane

Drugi način da se to postigne je upotreba procesora plaćanja treće strane poput Pruga, iPay88, ili WorldPay. Nažalost, ovdje postoji još jedno ‘ali’. Prije nego što odaberete davatelja usluge, trebate provjeriti je li dostupan za vašu regiju.

Korak 6. Postavljanje parametara otpreme

Postavljanje isporuke trgovine ShopifyMorate navesti detalje o otpremi proizvoda.

Za upravljanje aranžmanima otpreme, kliknite na ‘Postavke’, a zatim na ‘Dostava’. Ovdje možete postaviti sve detalje koji se odnose na svaku narudžbu – od prijevoznika do lista manifesta i cijena.

Možete stvoriti više konfiguracija za dostavu da biste zadovoljili različite narudžbe, poput domaćih ili međunarodnih. Mogu se postaviti i uvjeti, na primjer, koja težina narudžbi zahtijeva koju vrstu ambalaže.

Korak 7. Upravljanje košaricama

Upravljanje košaricama ShopifyOsim plaćanja, možete prikupiti podatke o kupcima tijekom postupka odjave.

Iz “Postavke” -> Stranica “Blagajna”, možete postaviti postupak kroz koji vaši kupci prolaze prilikom kupnje. Morate se donijeti kako želite da vaša trgovina upravlja blagajnama.

Na primjer, želite li da itko može obaviti kupnju bez računa u vašoj trgovini? Odjeljak za odlazak je još jedno moćno područje koje možete koristiti ne samo za stvaranje prihoda, već i za prikupljanje podataka i druge marketinške svrhe.

Korak 8. Pokrenite svoju trgovinu!

Pokretanje trgovineVaša trgovina Shopify zaštićena je lozinkom tijekom probnog razdoblja.

Za pokretanje trgovine Shopify morat ćete se prijaviti za jedan od njihovih planova. Različiti planovi za Shopify imaju različite značajke. Na primjer, sve transakcije na Shopifyu naplaćuju se s naknadama za transakcije, ali planovi višeg nivoa koštat će vas manje.

Započni ovdje > Kliknite za pokretanje trgovine Shopify.

Zašto se kupovati: Saznajte više o njihovim značajkama

Jednostavan za uporabu graditelja web stranica

Pobliži pogled na Shopify uređivač stranicaShopify editor je jednostavan za upotrebu. S lijeve strane je navigacijska traka na kojoj možete uređivati ​​određeni blok.

Prednja strana vaše web lokacije za e-trgovinu ono je što će posjetitelji vidjeti i komunicirati s njima. To se može izraditi prema vašim točnim zahtjevima upotrebom blokova koje Shopify ima u sastavljaču web mjesta. Može se koristiti za početak s praznim predloškom ili za izmjenu jedne od postojećih tema Shopifyja.

Shopify Plaćanje i otprema

Košarica i obrada plaćanja srce su vašeg prostora za e-trgovinu. Možete odabrati koja plaćanja želite da prihvate od svojih kupaca. Tamo su preko 100 različitih procesora dostupno, tako da je izbor ovisi o vama.

Osim toga, Shopify vam također omogućava da integrirate cijene isporuke i rukovanje, obračunavanje poreza i još mnogo toga.

Upravljanje kupcima

Znajući da su vaši kupci važni. Shopify prati vaše kupce, kao i njihovu povijest kupovine i druge podatke. To vam pomaže da ih organizirate i uz to možete provoditi prošireni marketing poput pokretanja prilagođenih kampanja i više.

Marketinški alati

Shopify dolazi s ugrađenim ili mogućim dodatcima koji pomažu u pokretanju marketinških kampanja. Možete ponuditi kupcima poklon kartice, provoditi društvene mreže ili marketinške kampanje putem e-pošte i još mnogo toga.

Upravljanje proizvodima

Shopify Backend ManagementPostoji puno polja koja vam omogućuju detaljno organiziranje proizvoda.

Uz web mjesto kao prodajno mjesto, na usluzi Shopify imate i pomoćnu stranicu.

To je slično skladištu u vašoj maloprodajnoj trgovini, gdje možete upravljati zalihama. Ovdje možete označiti proizvode, generirati izvještaje kako biste pomogli u nadopunjavanju zaliha ili čak odrediti razne SKU-ove.

Idi mobilni

S velikim brojem poduzetnika koji skaču na e-trgovinsku traku, Shopify je učinio dostupnim mobilnu aplikaciju za podršku svojim korisnicima koji su u pokretu. Njihova mobilna aplikacija pružit će vam potpunu kontrolu nad vašom web stranicom i ponašanjem s bilo kojeg mjesta na svijetu.

Kupite gumb za kupnju

Shopify gumb za kupnjuNakon prilagođavanja gumba Kupi, možete kopirati kôd u HTML uređivač vaše web stranice.

Za one koji ne žele posjedovati cijelu web lokaciju e-trgovine, Shopify ima Lite plan koji nudi integraciju gumba za kupnju. To možete koristiti na vlastitoj web stranici ili blogu kako biste lako iskoristili mogućnosti transakcije Shopify.

Shopify Analitika

Kupite AnalyticsAnalitička nadzorna ploča prikazuje pregled vaše trgovine Shopify.

S jedne nadzorne ploče možete pristupiti svim podacima koji su prikupljeni s vaše web stranice. To uključuje statistiku posjetitelja, primjerice odakle dolaze, kako su saznali o vašoj web lokaciji i još mnogo toga. Također možete generirati izvješća o proizvodima i prodaji koja se moraju izvoziti.

Kupite POS

Jedna od najvažnijih stvari o Shopifyu je ta što oni omogućavaju fizičkim prodavaonicama kako bi lako napravili prijelaz na digitalni. To poprima oblik Shopify POS-a koji im omogućava da uvezuju Shopify pozadinu u svoje maloprodajno poslovanje. Rezultat integriranog inventara, pa čak i izvještavanja.

Koliko košta kupovina?

Pooštri trošakTrošak trgovine Shopify.

Shopify ukupno ima pet planova za odabir. Tri su standardna plana koja će se odlučiti većina korisnika, dok su ostala dva na krajnjem kraju spektra. Shopify standardni planovi isporučuju se po cijeni od 29 USD mjesečno (Basic Shopify), 79 USD / mjesečno (Shopify) i 299 USD / mjesečno (Advanced Shopify).

Postoje suptilne, ali važne razlike između tih planova. Svi oni omogućuju vam izradu i pokretanje web lokacije za e-trgovinu. Mada, skuplji planovi dolaze s dodatnim značajkama koje bi imale koristi od većih web lokacija koja vide veći obujam prometa.

Na primjer, ako pokrećete web mjesto s velikim prometom, prijava na Advanced Shopify mogla bi uštedjeti novac unatoč višim cijenama. Advanced Shopify dolazi s nižim naknadama za plaćanje kreditnim karticama, što je uobičajeni način plaćanja za internetske trgovine.

Ako njihovi standardni planovi nisu za vas, možete razmotriti i Shopify Lite ili Plus. Shopify Lite zamišljen je da vam pomogne u prodaji putem interneta bez potrebe za izgradnjom pune trgovine sa Shopify. Omogućuje vam upotrebu gore spomenutog gumba “Kupi” za samo 9 USD mjesečno.

Shopify Plus namijenjen je velikim tvrtkama koje mogu imati posebne potrebe. Svaki od tih planova prilagođava se vašim specifičnim potrebama pa troškovi variraju. Morat ćete kontaktirati Shopify kako biste s njima razgovarali o svojim točnim zahtjevima.

Pogledajmo tablicu cijena.

Shopify Planovi / CijeneBasic ShopifyShopifyAdvance Shopify
Mjesečna cijena29 dolara mjesečno79 $ mjesečno299 USD mjesečno
Računi osoblja2515
Naknade za kreditne kartice2,9% + 0,30 USD2,6% + 0,30 USD2,4% + 0,30 USD
Naknade za transakcije / pristupnik treće strane2%1%0.5%
Kupite uplate0%0%0%
Darovne karticeDaDa
Napušteni oporavak kolicaDaDaDa
Besplatni SSL certifikatDaDaDa
Analiza prijevaraDaDa
Osobna izvješćaDaDa
Stručna izvješćaDaDa
Unaprijed sastavljač izvještajaDa
Stope otpreme u stvarnom vremenuDa
24/7 podrškaDaDaDa

* Molimo pogledajte na službenoj web stranici Shopifyja za najbolje cijene i točnost plana.

Je li Shopify pravi alat e-trgovine za vas?

Shopify je samo u tome što pomažete ljudima da prodaju putem interneta. To se može dogoditi na tri načina, bilo kao potpuno nova trgovina e-trgovine, preusmjeravanjem na postojeću web stranicu ili vezanjem postojećih maloprodajnih tvrtki u novu internetsku trgovinu. Uzmimo kao primjer sljedeća tri slučaja;

Nova trgovina – Jack želi započeti s prodajom ribolovne opreme putem interneta, jer bi ga previše koštalo unajmiti fizičku trgovinu u tu svrhu. Za samo 29 dolara mjesečno Shopify Basics omogućuje mu to bez potrebe da nauči kako šifrirati kako bi razvio i održao svoju trgovinu.

Postojeće web mjesto – Peter ima uspješnu web stranicu i želi utjecati na svoj promet prodajom nekih proizvoda. Da bi to učinio, prijavljuje se za Shopify Lite koji će mu pomoći da to učini na svojoj web stranici za samo 9 dolara mjesečno.

Fizički na digitalni – John je vlasnik lanca trgovina hardverom na području Denvera. Koristeći Shopify, on lako može pokrenuti internetsku trgovinu za svoje trgovine. Uz Shopify POS, on može integrirati i upravljanje zalihama za svoje fizičke i maloprodajne prodavaonice.

Jedini slučaj u kojem Shopify nije baš korisna jest ako nemate namjeru prodavati na mreži. Njegova je cijena malo strmija od većine standardnih graditelja web stranica jer integrira toliko značajki e-trgovine.

Započni ovdje > Kliknite za početak rada s Shopify.

Zaključak: Shopify je napravljen da bi vam pomogao u prodaji

Sve dok planirate vršiti bilo kakve internetske prodaje, tada je Shopify pravo rješenje za vas. Bilo da prodajete fizičke proizvode ili digitalnu robu, Shopify vas je pokrivao. Najbolji dio je to što možete izgraditi i pokrenuti profesionalnu trgovinu e-trgovine bez potrebe za učenjem ni jednog retka koda.

Shopify, zbog svoje popularnosti, također ima živost internetska zajednica. Ako želite nešto znati, jednostavno pitajte i vrlo je vjerojatno da ćete naći nekoga tko zna odgovor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map