Схопифи Туториал: Како направити Интернет продавницу

Експлозија дигиталних бележила је стални пораст е-трговине током година. У ствари, пројекције процењују да ће глобални обим трансакције погодити 6,5 билиона долара до 2023. године. Придружени етаблираним трговцима путем е-трговине су малопродајне радње које прелазе на дигитални, као и појединци који постављају сопствену трговину е-трговине..


Чујемо све више и више успеха у Дропсхип бизнису. На пример, Марц је зарадио 178 492 долара испоручујући америчке и европске производе користећи Схопифи и Споцкет (прочитајте студију случаја).

Захваљујући платформама попут Схопифи, то је постало лакше него икад прије.

Основе добијања сопствене трговине е-трговине са Схопифи-ом су заправо врло једноставне. Веб локације за е-трговину у основи су исте као и основне веб локације, осим што корисницима омогућавају куповину на тој локацији.

Ево следећих корака:

Садржај

 1. Региструјте се за Схопифи налог
 2. Изгради основну продавницу
 3. Додајте производе у свој инвентар
 4. Додајте производе у своју продавницу
 5. Конфигуришите начине плаћања
 6. Постављање параметара отпреме
 7. Управљање колицима
 8. Отворите своју продавницу!
 9. Проширите своју продавницу функцијама Схопифи

Истражите Схопифи

 • Посетите и региструјте се на Схопифи
 • Погледајте све теме Схопифи
 • Примери продавнице Схопифи
 • Откријте планове и цене

Contents

Покретање Схопифи Интернет продавнице

Основе добијања властите продавнице е-трговине са Схопифи-ом су заправо врло једноставне. Веб локације за е-трговину у основи су исте као и основне веб локације, осим што корисницима омогућавају куповину на тој локацији.

Корак 1. Региструјте се за Схопифи налог

Продајте се путем интернета са Схопифи - пријавите се за 14-дневно бесплатно пробно раздобљеСхопифи вам нуди бесплатни пробни период од 14 дана без података о кредитној картици (посетите Схопифи).

Схопифи нуди свим новим корисницима бесплатни пробни период од 14 дана. Да бисте започели са њима, посетите Схопифи локацију и кликните на „Старт Фрее Триал“. Ова регистрација вам омогућава приступ продавцу веб локација Схопифи.

Почните овде > Кликните да се пријавите и направите Схопифи продавницу.

Корак 2. Подесите продавницу Схопифи

Користите Схопифи Сите Буилдер да бисте изградили онлајн продавницуСхопифи градитељ страница је једноставан и лаган за управљање.

Схопифи Сите Буилдер следи Лего концепт. Оно што вам омогућава јесте да у основи саставите разне „комаде“ веб странице тако да функционише онако како желите. Све је визуелно тако да можете видети своју веб страницу у форми док је правите.

Постоје два начина за изградњу сајта на Схопифи-у:

1. Унапред изграђене Схопифи теме

Пронађите унапријед изграђену тему за прочеље своје трговинеСхопифи теме

Први је искористити претходно постојећи предложак на Схопифи-у, а затим га изменити тако да изгледа јединствено ваш.

Да бисте пронашли тему која одговара вашим потребама, посетите Схопифи Тхеме Сторе на адреси тхемес.схопифи.цом – има више од 70 унапред изграђених бесплатних и плаћених тема које можете изабрати.

2. Стварајте од нуле користећи течност

Схопифи програмски језик ТечностСхопифи програмски језик Течност – Неколико програмера Схопифи рекли су нам да је Ликуид језик лако научити. То ћете морати научити ако желите да креирате Схопифи Сторе од почетка.

Алтернативно – ако желите нешто више јединственог, можете да креирате и сајт испочетка. Схопифи платформа користи њихов саморазвијени ПХП језик под називом „Течност“. Морате савладати језик како бисте креирали своју Схопифи продавницу од нуле.

Погледајте реалне онлине продавнице изграђене уз Схопифи.

Корак 3. Додајте производе у свој инвентар

Додавање производа у свој инвентар у СхопифиСтраница „додај производ“ такође вам омогућава да организујете где производи иду.

Постоје два главна начина додавања производа које желите продати на Схопифи.

Ручно додајте производе

Први је ручно додавање производа за које заправо имате залихе.

Да бисте то учинили, кликните на ‘Производи’, а затим изаберите ‘Додај производ’. Екран Додај производ је веома моћан услужни програм за вашу продавницу. Поред основа као што су назив производа и описи, овде можете поставити и колекције, добављача и ознаке. То вам помаже да организујете своје производе.

Додајте производе за дробљење

Други начин додавања производа био би Дропсхип метод. Морат ћете посетити Схопифи Маркет и одабрати апликацију Дропсхиппинг као што је Оберло. Помоћу тога можете да прегледате и додате производе уместо интерфејса апликације.

Корак 4. Прикажите производе у вашој трговини е-трговине

Постављање производа у продавницу СхопифиОвде смештам претходно додани производ у колекцију почетних страница.

Додавање производа у ваш инвентар једноставно значи да се они чувају у систему. Такође морате да организујете да се ти производи поставе у вашој продавници Схопифи. Да бисте то учинили, поново отворите уредник трговине.

Овде ћете одлучити где додати одређене колекције производа. Можете имати различите секције са приказом различитих колекција или једноставно један велики каталог – избор је на вама.

Корак 5. Конфигуришите начине плаћања

Конфигурисање начина плаћања у вашој продавници схопифиУ било које време додајте или конфигуришите провајдере плаћања, идите на Подешавања > Пружаоци плаћања да би вам видели пружатеље услуга плаћања.

Једном када се ваша основна веб локација састави, дошло је вријеме да се погледају значајке е-трговине. Прво што вам треба у овом аспекту је да одлучите како желите да купци плаћају куповину на вашој веб локацији.

ПаиПал

Подразумевано је ПаиПал доступан у вашој продавници, али ћете касније морати да отворите ПаиПал налог трговца, ако желите да га користите. Поред ПаиПала, имате још две главне врсте процесора плаћања.

Схопифи Паиментс

Прва је Схопифи Паиментс, коју директно обезбеђује Схопифи. Ако се одлучите за ово, омогућава вам да обрађујете готово било коју врсту плаћања путем свог налога. Међутим, Схопифи плаћања су мало ограничена јер их не могу сви користити. Доступан је само неколико земаља и постоје додатна ограничења у томе која предузећа у којим земљама га могу користити или не.

На пример, аустралијска предузећа могу да користе Схопифи Паиментс, али оне које су повезане са неким финансијским и професионалним услугама, коцкањем или читавом списком других активности су забрањене..

Трећи добављачи плаћања

Други начин да се то постигне је коришћење трећег платног процесора као што је Стрипе, иПаи88, или ВорлдПаи. Нажалост, овде постоји још једно ‘али’. Пре него што одаберете провајдера који треба да користите, морате да будете сигурни да је доступан за вашу регију.

Корак 6. Постављање параметара отпреме

Подешавање отпреме продавнице СхопифиМорате навести детаље о томе како се ваши производи испоручују.

Да бисте управљали аранжманима отпреме, кликните на ‘Подешавања’, а затим на ‘Достава’. Овде можете подесити све детаље који се односе на сваку поруџбину – од превозника до листа манифеста и цена.

Можете да креирате више конфигурација испоруке како бисте задовољили различите налоге као што су домаћи или међународни. Такође се могу поставити услови, на пример, која тежина поруџбина захтева коју врсту амбалаже.

Корак 7. Управљање колицима

Управљање колица за куповину СхопифиОсим плаћања, можете одабрати прикупљање података о купцима током процеса одјаве.

Из „Подешавања“ -> На страници “Цхецкоут” можете подесити поступак кроз који купци пролазе приликом куповине. Треба донијети одлуке о томе како желите да ваша продавница управља благајнама.

На пример, да ли желите да неко купи без рачуна у вашој продавници? Одјељак за одлагање је још једно моћно подручје које можете користити не само за стварање прихода, већ и за прикупљање података и друге маркетиншке сврхе.

Корак 8. Покрените своју продавницу!

Покретање своје продавницеВаша продавница Схопифи заштићена је лозинком током пробног периода.

Да бисте покренули продавницу Схопифи, мораћете да се пријавите за један од њихових планова. Различити планови за Схопифи имају различите карактеристике. На пример, све трансакције на Схопифи су наплате са накнадама за трансакције, али планови вишег нивоа коштат ће вас мање у тим накнадама.

Почните овде > Кликните да бисте покренули продавницу Схопифи.

Зашто куповати: Сазнајте више о њиховим карактеристикама

Једноставан за употребу веб програмера

Поближи поглед на Схопифи уређивач сајтоваСхопифи едитор је једноставан за употребу. Са леве стране је навигациона трака на којој можете уређивати одређени блок.

Предњи део веб локације за е-трговину оно је што ће посетиоци видети и комуницирати са њима. Ово се може израдити према вашим тачним захтевима коришћењем блокова које Схопифи има у програму за прављење веб локација. Може се користити за почетак празног шаблона или за промену једне од постојећих тема Схопифија.

Схопифи Плаћање и отпрема

Корпа за куповину и обрада плаћања су срце ваше трговине е-трговине. Можете одабрати коју уплату желите да прихватите од својих купаца. Постоје преко 100 различитих процесора доступан, тако да је избор заиста на вама.

Поред тога, Схопифи вам такође омогућава да интегришете цене испоруке и руковање, обрачунавате порез и још много тога.

Цустомер манагемент

Знање купаца је важно. Схопифи прати ваше купце, као и њихову историју куповине и друге информације. Ово вам помаже да их организујете и уз то можете спровести проширени маркетинг као што је покретање прилагођених кампања и још много тога.

Маркетинг алати

Схопифи долази с уграђеним или могућим додацима који помажу у покретању маркетиншких кампања. Можете понудити купцима поклон картице, спроводити друштвене мреже или маркетиншке кампање путем е-поште и још много тога.

Управљајте производима

Схопифи Бацкенд МанагементПостоји пуно поља која вам омогућавају да детаљно организујете производе.

Уз веб локацију као продавницу, на Схопифи-у имате и позадину.

Ово је слично складишту у вашој малопродаји, у којем можете управљати залихама. Овде можете означити производе, генерисати извештаје који ће вам помоћи да напуните залихе или чак дефинишете разне СКУ-ове.

Иди мобилни

С великим бројем подузетника који скачу на е-трговину, Схопифи је учинио доступним мобилну апликацију за подршку својим корисницима који су у покрету. Њихова мобилна апликација пружиће вам потпуну контролу над вашом веб страницом и понашањем са било којег места на свету.

Схопифи дугме за куповину

Схопифи дугме за куповинуНакон прилагођавања дугмета „Купи“, можете да копирате код у ХТМЛ уређивач ваше веб локације.

За оне који не желе да поседују сопствени веб сајт за е-трговину, Схопифи има Лите план који нуди интеграцију дугмета за куповину. Ово можете да користите на сопственој веб локацији или блогу да бисте лако искористили могућности трансакције Схопифи.

Схопифи Аналитика

Схопифи АналитицсАналитичка контролна табла приказује преглед ваше Схопифи продавнице.

С једне надзорне плоче можете приступити свим подацима који су сакупљени са ваше веб локације. Ово укључује статистику посетилаца, одакле долазе, како су сазнали за вашу веб локацију и још много тога. Такође можете да генеришете извештаје о производима и продаји који треба да се извезе.

Схопифи ПОС

Једна од најнеобичнијих ствари Схопифиа је та што они омогућавају физичким малопродајним радњама да лако пређу на дигитални. Ово је у облику Схопифи ПОС-а који им омогућава да вежу подстицај Схопифи у свом малопродајном послу. Резултат интегрисаног инвентара, па чак и извештавања.

Колико кошта куповина?

Схопифи ЦостТрошкови продавнице Схопифи.

Схопифи укупно има пет планова за које ћете се одлучити. Три од њих су стандардни планови за које ће се одлучити већина корисника, док су остала два на крајњем крају спектра. Схопифи стандардни планови долазе по цени од 29 УСД месечно (Басиц Схопифи), 79 $ месечно (Схопифи) и 299 УСД месечно (Адванцед Схопифи).

Постоје суптилне, али важне разлике између ових планова. Сви они вам омогућују изградњу и покретање веб локације за е-трговину. Мада, скупљи планови долазе са додатним функцијама које би користиле већим веб локацијама које имају већи обим саобраћаја.

На пример, ако бисте покренули веб локацију са великим прометом, пријава на Адванцед Схопифи могла би уштедети новац упркос већим ценама. Адванцед Схопифи долази са нижим накнадама за плаћање кредитним картицама, што је уобичајени начин плаћања за интернетске продавнице.

Ако њихови стандардни планови нису за вас, можете размотрити и Схопифи Лите или Плус. Схопифи Лите замишљен је да вам помогне да продате на мрежи без потребе за изградњом комплетне продавнице са Схопифи. Омогућава вам да користите горе споменуто дугме „Купи“ за само 9 долара месечно.

Схопифи Плус је намењен великим предузећима која могу имати посебне потребе. Сваки од ових планова прилагођава се вашим специфичним потребама, тако да трошкови варирају. Морате да контактирате Схопифи да разговарате са њима о вашим тачним захтевима.

Погледајмо таблицу цијена.

Схопифи Планови / ЦенеБасиц СхопифиСхопифиАдванце Схопифи
Месечна цена$ 29 / месец$ 79 / месец$ 299 / месец
Рачуни особља2515
Накнаде за кредитне картице2,9% + 0,30 УСД2,6% + 0,30 УСД2,4% + 0,30 УСД
Накнаде за трансакције / гатеваи треће стране2%1%0,5%
Куповина плаћања0%0%0%
Поклон картицедада
Напуштено опорављање колицададада
Бесплатан ССЛ сертификатдадада
Анализа преваредада
Лични извештајидада
Стручни извештајидада
Унапред састављач извештајада
Стопе отпреме у реалном временуда
24/7 подршкададада

* Погледајте званичну веб страницу компаније Схопифи како бисте добили најбоље цене и тачност плана.

Да ли је Схопифи прави алат е-трговине за вас?

Схопифи је само у томе што помажете људима да се продају путем интернета. То се може догодити на три начина, било као потпуно нова продавница е-трговине, преусмеравањем на постојећу веб локацију или везањем постојећих малопродајних предузећа у нову веб продавницу. Узмимо за пример следећа три случаја;

Нова продавница – Јацк жели да почне да продаје риболовну опрему путем интернета, јер би му то скупо коштало изнајмљивање физичке продавнице у ту сврху. За само 29 долара месечно, Схопифи Басицс му омогућава да то учини без потребе да он научи како да шифрира како би развио и одржао своју продавницу.

Постојећи сајт – Петер има успешну веб страницу и жели да ангажује на свом промету продајом неких производа. Да би то учинио, он се пријављује за Схопифи Лите који ће му помоћи да то учини на својој веб страници за само 9 долара месечно.

Физички на дигитални – Џон је власник ланца продавница хардвера на подручју Денвера. Користећи Схопифи, он лако може покренути интернетску трговину за своје продавнице. Са Схопифи ПОС-ом може да интегрише и управљање залихама за своје физичке и малопродајне продавнице.

Једини случај у којем Схопифи није баш корисна је ако немате намеру да продајете путем интернета. Његова цена је мало стрмија од већине стандардних програмера веб страница јер интегрише толико функција е-трговине.

Почните овде > Кликните да бисте започели са Схопифи.

Закључак: Схопифи је направљен да би вам помогао у продаји

Све док планирате да вршите било какву интернетску продају, тада је Схопифи право решење за вас. Било да продајете физичке производе или дигиталну робу, Схопифи вас је покривао. Најбољи део је што можете да изградите и покренете професионалну продавницу е-трговине без потребе да научите ни једну линију кода.

Због своје популарности Схопифи такође нуди живост онлине заједница. Ако желите нешто знати, једноставно питајте и врло је вероватно да ћете наћи некога ко зна одговор.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map