Kako započeti blog o mamama koristeći WordPress (i napredovati u razvoju tvrtke)

Ako želite pokrenuti mamin blog, došli ste na pravo mjesto! Ja sam Gina Badalaty za Prihvaćanje nesavršenih i bila sam mama blogerica od 2002. Iako je moj blog prošao kroz mnoge faze, sada sam plaćeni profesionalni bloger za klijenta iz snova, zahvaljujući mojim dugogodišnjim iskustvom.


U ovom ću članku podijeliti pravi način za postavljanje bloga koji će vam pomoći da razvijate uspješan blog i posao!

Ovo je moj blog – Prigrliti nesavršeno

Koliko zarađuju mamine blogerice?

Ako pretražite “koliko zarađuju blogeri”, vidjet ćete priče onih koji donose 40 000 do preko 1 000 000 USD mjesečno. Ti su blogeri iskoristili vlastite priče kako bi privukli pravu ciljnu publiku, usredotočujući se na popularne teme poput smanjenja duga, a ne na vođenju bloga za mamu. Međutim, ako ne želite raditi 80+ sati tjedno kako biste ga postigli toliko veliko, možete zaraditi pristojan prihod strateški planirajući svoj blog kao posao.

Ono što možete zaraditi na svom blogu varira. Ranije ove godine, iznenadio sam se kad sam primio čekove visokog profita iz starog posta o netoksičnim posudama za kuhanje s povezanim vezama. Iako je teško garantirati da će post postati viralan, moja optimizacija za tražilice (SEO) na tom postu omogućila je da se on ostvari # 1 na Googleu.

Čak i bez virusnih postova, mali blog može donijeti redoviti prihod. Blogam samo honorarno, ali doveo sam do 12.000 dolara godišnje u partnerskim i sponzoriranim postovima s mojom malom publikom. Ključ je razvijanje niše za dosezanje moje ciljne publike.

Međutim, postovi na blogovima nisu jedini način da zaradite novac od svog bloga. Moj je blog pomogao pokrenuti moju pisarsku karijeru u roditeljskim i zdravstvenim nišama. Razvijajući odnose s drugim maminim blogerima tijekom godina, nisam imao problema s stalnim radom kad god mi zatreba.

Postavljanje maminog bloga i pretvaranje u posao

Bez obzira gdje želite ići, na vašem blogu možete doći tamo. Ključ je strateško planiranje unaprijed kako biste započeli s najboljom nogom, tako da možete završiti tamo gdje vas snovi odvedu.

Kako započeti svoj blog? Idemo kopati.

Koraci za postavljanje bloga za mamu

 • 1. korak: pripremite se prije nego što započnete
 • 2. korak: ispravno postavite blog svoje mame
 • 3. korak: Pretvorite svoj blog u posao
 • Unovčite mamin blog
 • Primjeri maminih blogova
 • Jesu li blogovi i dalje stvar?

Preporučeni alati

Otkrivanje: BuildThis.io prima naknade za preporuku iz alata navedenih na ovoj web stranici. Ali, mišljenja se temelje na našem iskustvu, a ne koliko plaćaju. Usredotočeni smo na pomaganje malim poduzećima i pojedincima da izgrade web stranice kao posao. Podržite naš rad i saznajte više u našem objavljivanju zarade.

1. Pripremite se za pokretanje: robna marka, publika, sadržaj

Prije nego što pokrenete blog o mami

Da biste postavili temelj stvaranja bloga koji privlači posjetitelje, potrebna su vam 3 kritična faktora:

 1. Dopadljiva marka
 2. Način ciljanja publike
 3. Sadržaj koji je zaštićen robnom markom i privlačan je vašoj meta

Možda ste mislili da ću reći “web hosting” ili “ime domene”, ali ako želite uspješnu karijeru započeti putem bloga, tome morate pristupiti kao poslu i to znači da prvo izgradite čvrste temelje.

Izgradite svoj brand

Da bi izgradili svoj brand, trebate obaviti neki kritički introspektivni posao. Ovo započinje učenjem vašeg “zašto”. Simon Sinek, autor najprodavanijih knjiga “Počnite s Zašto,“Piše,

Ljudi ne kupuju ono što radite, oni kupuju ZAŠTO to činite.

Otkrivanje vašeg „zašto“ pomoći će vam da se fokusirate na stvaranje moćnog sadržaja i izgradnju uspješnog poslovanja oko njega.

Vrijeme je da izvadite papir i olovku i zapitate se zašto želite napisati blog. Da biste duboko kopali, morate postaviti pitanje „zašto“ na svaki od vaših odgovora najmanje 5 puta. Primjerice, nedavno sam ovaj postupak iskoristio za ponovno markiranje. Moja uvodna izjava bila je: “Želim blogirati kako bih pomogla mamama koje odgajaju autističnu djecu sa ozbiljnim izazovima. Odatle sam neprestano pitao “zašto” za svaki moj odgovor dok nisam stigao: “Da pokažem da naša djeca mogu živjeti svrsishodnim i radosnim životom i svijet učiniti boljim mjestom.”

Ljepota ove vježbe je ta što ćete često otkriti da vaše “zašto” pomaže drugim ljudima, ali također biste trebali malo više sebično zaroniti u svoje zašto. Što će vas svakodnevno motivirati da izađete izazovne dijelove uspješnog poslovanja na blogu? Možda želite osloboditi prihod da otplatite dug. Možda vas zanima stvaranje autorskih web stranica da biste postavili platformu za knjigu koju pišete. Ili možda želite zaraditi dovoljno da kupite prekrasnu kuću na plaži.

Upotrijebite ovu vježbu „zašto“ da sanjate veliko kako biste mogli proći kroz izazove da postanete bloger svjetske klase s tvrtkom koja pomaže drugima dok ispunjavaju vaše snove.

Pronađite svog idealnog posjetitelja

Jednom kada pronađete “zašto”, sada se možete usredotočiti na pronalaženje svog idealnog posjetitelja. U ovom ćete koraku otkriti tko je i što joj treba. Neke osnovne demografije o kojima treba razmišljati uključuju:

 • Dob
 • Broj djece / dječaka ili djevojčica
 • Raspon prihoda / nivo obrazovanja
 • Profesionalna radna mama, kućna mama, poduzetnica?
 • Gdje živi: grad, zemlja, predgrađa?
 • Vlasnik kuće, stanovnik stana?
 • Vlasnik kućnih ljubimaca? Vlasnik automobila?
 • Vjernik, ateist, agnostik?
 • Posebna niša: hrskava mama, želi biti u formi, djeca s posebnim potrebama, nogometna mama, posvojena djeca itd.

Moja ciljana publika uključuje mame koje odgajaju tweens i tinejdžere s teškim autizmom i povezanim poteškoćama. Za djecu trebaju zdrava rješenja i način da spriječe izgaranje.

Osoba koja je u vašem umu možda ste vi, ali morate stvoriti “avatar” koji niste vi. To će olakšati stvaranje sadržaja na temelju njezinih potreba, a to se neće promijeniti čak i ako to učinite. Lakše je i pisati svoje postove toj osobi.

Planirajte svoj sadržaj istraživanjem publike

Nakon što odvojite malo vremena da shvatite svog idealnog čitatelja, sljedeći je korak istraživanje njegovih potreba. Vaš bi blog trebao pružiti vrijedne informacije za avatar koji ste stvorili i koji bi mogao dovesti do mogućnosti unovčavanja za vas. To otkrivate istražujući njene točke boli i zadovoljstva.

Možete koristiti Google, ali mnogo učinkovitiji način istraživanja jest intervjuiranje vaše ciljne publike. Ovo mi je zaista pomoglo da fokusiram moj blog. Jednostavno napišite 5 otvorenih pitanja o potrebama vašeg avatar-a. Jedno od mojih pitanja bilo je: “Kada je u pitanju pomoć djetetu s autizmom, koja rješenja su pomogla?”

Vaš bi razgovor trebao trajati samo 15-20 minuta. To možete učiniti putem e-pošte, telefona, skypea – gdje god vam je prijatelj ugodan. Najbolje je pitati ljude koji vas poznaju i kojima vjerujete. Bio bih oprezan ako želite intervjuirati ljude iz bilo koje Facebook grupe na kojoj ste – prvo će vam trebati dopuštenje.

Ovo istraživanje pomaže vam da se uhvatite u srcu s kojim se problemima susreće vaša publika kako biste mogli razmišljati o sadržajima koji ih rješavaju. Na primjer, moji intervjui otkrili su da djeca s autizmom uspijevaju s ponderiranim rješenjima. Evo primjera naslova koji sam napisao na temelju istraživanja:Ponderirane deke za autizam: naše iskustvo sa Sonnom Zona.”Kao što vidite, ovaj članak nije samo suho istraživanje, već osobni način dijeljenja informacija i preporuka alata koji sam koristio da riješim uobičajeni problem..

Dok planirate svoj sadržaj, razmislite o tome što vi osobno možete pružiti (proizvodi, usluge, članstvo itd.) Kako biste pomogli vašem avataru da smanji te bolove i poveća sreću.

Pomislite i na “veliku sliku”. Na primjer, ako napišem 10 postova posvećenih ovoj temi, mogu stvoriti e-knjigu iz onih postova koje mogu prodati čitateljima i potencijalnim klijentima. Ne treba vam dugačak popis tema. Samo 5-10 ideja za početak, s 2-3 teme članka ispunjene osobnim, jedinstvenim i / ili stručnim savjetom.

Dizajn i slike

U ovoj fazi nije presudno imati logotip ili prilagođeni dizajn. Upotrijebite an atraktivan predložak iz WordPress-a što odgovara temi vašeg bloga, poput one s dizajnom web stranice za pisce koji su mame. Paleta boja može vašu marku učiniti prepoznatljivijom kako napredujete, ali jednog dana možda biste htjeli promijeniti izgled ili dodijeliti razvoj web stranice.

Kako biste stvorili slike za postove i dijeljenje, Canva je alat jednostavan za korištenje koji će vam pomoći da napravite slike odgovarajuće veličine za svoj blog i različite oblike društvenih medija.
Prilikom dodavanja slika, svaki bi trebao imati opisni “alternativni tekst” (aka “alt tag”) za slabovidne osobe. Alt oznake također pomažu SEO pa budite sigurni da ste stvorili naslov koji odgovara vašoj SEO ključnoj riječi.

Upotrebite fotoaparat svog pametnog telefona za stvaranje zanimljivih slika za dijeljenje. Možete koristiti i profesionalne slike. Slike bez Royalty-a dostupne su po niskim i bez troškova na renomiranim izvorima fotografija poput DepositPhotos.com ili Pexels.com.

Pogledajte ovaj popis 30 besplatnih izvora slike otkriveno iz Web Hosting Secret. NIKADA ne upotrebljavajte za svoj blog sliku koju nađete na Googleu; one su zaštićene autorskim pravima.

Postavljanje granica za sadržaj vašeg bloga

Sada biste trebali odlučiti koje ćete granice postavljati kada pišete ili dijelite o svojoj djeci, mužu i drugim voljenima – uključujući slike. Na primjer, nikad ne blogam o svojoj obitelji na bilo kakav drugi način osim na koristan, pozitivan način i pazim da su sve fotografije moje djece izvan plovila (bez snimaka “kupaćih kostima”).

Koje ćete osjetljive teme izbjeći ili trebate razriješiti s članovima obitelji? Bolest, financije, gubitak posla i romantika mogu biti dirljivi predmeti, zato budite pažljivi što otkrivate čitateljima. Čak i ako se vaše poduzeće pokrene, pametno je čuvati vašu adresu telefona, adrese i možda čak i susjedstvo.

2. Postavljanje bloga za mamu

Postoji nekoliko mogućnosti koje trebate uzeti u obzir prilikom odlučivanja za postavljanje bloga, poput vašeg proračuna.

Gdje započeti: Hosting i osnovne funkcije

Započnite razmišljanjem o nazivu domene vašeg bloga. Kad sam obnovio blog s mamama, trebalo mi je nekoliko mjeseci razmišljanja da smislim marku „Embracing Imperfect“. Razmislite o imenu koje obuhvaća vašu nišu, vašu osobnost i potrebe vaše publike.

Zatim će vam trebati usluga za hostiranje vašeg bloga.

Ako želite imati “besplatan” blog, postoje neke velike nedostatke. Korištenje usluge „učinjeno za vas“ kao što su Wix ili Weebly zapravo može biti skuplje nego što možda mislite. Bit ćete jako ograničeni u onome što možete učiniti sa svojim blogom. Primjerice, u Wixu vaša će publika biti podložna oglasima i vaše ime domene će u nju upisati svoje ime.

Najbolji web hosting za autore, trenere, buduće vlasnike tvrtki i sve ostale koji žele mamin blog je opcija za samostalno uvođenje pomoću WordPress-a.

A2 web stranica (kliknite za posjetiti)

Možete koristiti pristupačne, visokokvalitetne hosting usluge poput A2 hostinga, InMotion Hosting ili SiteGround. Ovi pouzdani davatelji usluga koštaju od 4 do 7 USD mjesečno i nude neke od najboljih web hostinga za pisce i blogere. Oni vam mogu pomoći i oko postavljanja imena vaše domene u iznosu od oko 15-20 USD godišnje.

Odaberi marku koja sadrži “SSL certifikat”. Ovo je sigurnosna potvrda potrebna za sigurnost i SEO. Vaša domena izgleda ovako: “https://www.yourdomain.com” umjesto “http: //”. Pitajte svog web domaćina za ovu mogućnost.

WordPress editor

Nakon što je domaćin postavio vašu WordPress bazu podataka i blog, prijeđite na uzorak objavljenog posta i počnite pisati. Pogledajte dobre web stranice za ove web stranice:

Jedna od sjajnih stvari o WordPressu je da postoje tisuće dodataka koji vam pomažu da vodite svoj blog. To su alati koje instalirate putem dodatka izbornika koji vam pomažu u održavanju i pokretanju različitih funkcija. Kako rastete, htjet ćete dodati više, ali vodite računa. Previše dodataka može usporiti vaš blog. Ove alate također je potrebno povremeno ažurirati.

Primjer stranice dodataka u WordPressu podupirač.

Kada napišete svoj prvi post, u izborniku “Novo” imate dvije osnovne mogućnosti: “Objava” ili “Stranica”. Slični su, ali funkcioniraju drugačije. Objave su za redovne postove na blogu koji se po potrebi mogu ažurirati, mijenjati i osvježavati. Vaši se čitatelji mogu pretplatiti na njih. Stranice su statički postovi koji se rijetko mijenjaju, poput stranice “O”, medijskog kompleta, etičkog koda itd.

Ovako izgleda WordPress uređivač:

Savjeti za pisanje izvrsnih postova

Sada je vrijeme za početak prvog posta. Provjerite je li “glas” vašeg posta dostupan, autentičan i znan, a pritom je prikladan za vašu ciljanu publiku i nišu. Odaberite kvalitetu iznad količine. Jedan autoritativni post od 2000 riječi bolji je od četiri posta od 500 riječi.

Pored toga, osigurajte da vaše teme imaju zajedničku nit. Ako je vaš blog čvrsto stisnut, svi će se vaši postovi odnositi, ali ako ne, pokušajte pronaći temu s kojom ćete sve povezati natrag kako biste mogli povezati srodne postove na svom blogu. Ovo će također pomoći vašim SEO naporima.

Svakom postu treba dodijeliti “kategoriju” i “oznaku”. (Pogledajte gornju stranu slike uređivača gore.) Kategorije su kratke, prelaze na teme koje redovito obrađujete. Trebali biste ih ograničiti na najviše 6, ali 3 ili 4 je još bolje. Moji su roditeljstvo, autizam i netoksično življenje. Sve ostalo bit će potkategorija ili adresirana u toj temi.

Na primjer, obično raspravljam o svojoj vjeri u roditeljskim postovima. Kategorije će također zadavati naslove izbornika u WordPressu.

Primjer: upotreba kategorija posta kao navigacijskog izbornika bloga.

Oznake su teme koje pokrivate rjeđe. Oni mogu biti duži i usredotočeni na ključne riječi. Na mom blogu je autizam kategorija, dok je “autizam rješenja” oznaka. Ne želite jedinstvenu oznaku za svaki post, već redovne teme na kojima radite.

Na kraju, kad pišete, kratke odlomke čuvajte (3-4 rečenice) i tkajte ih u relevantne slike. Ovakav način “združivanja” vaših podataka olakšava čitateljima skeniranje. Također, koristite metke kada to ima smisla.

Pravna pitanja

Postoji nekoliko pravnih pitanja koja želite uzeti u obzir pri pisanju bloga. To će vam osigurati sigurnost dok krećete naprijed:

 • Vodeni žig svoje slike – Bilo da se radi o osobnim fotografijama ili grafikama koje stvarate, jednostavan vodeni žig brz je i jednostavan način zaštite vaših slika. Naučiti kako to učiniti u Canvi.
 • Budite kompatibilni s GDPR-om – Ovo je zakon koji se odnosi na sve koji se pretplate na vaš blog iz Europske unije. Saznajte kako to podesiti za 10 minuta u Bloganje svoje strasti.
 • Čuvajte svoj blog – Trebat će vam filtar neželjene pošte, sigurnost i način stvaranja sigurnosne kopije bloga. Oni su opisani u gornjoj vezi “18 stvari”.
 • Nikada nemojte plagirati sadržaj  – Ako želite citirati nečiji blog, dobro je prvo pitati i uvijek im pripisati zasluge!

3. Izgradite blog svoje majke u posao

Do sad ste već učinili većinu potrebnih nogu kako biste svom blogu pružili najbolju priliku da postanete profitabilan posao. Zatim ćemo uklopiti sve komade zajedno kako bismo vam pomogli da postignete stalni prihod.

Izgradnja svoje publike

Kako privući svoju ciljnu publiku? Na raspolaganju vam je nekoliko alata koje bi svaki bloger trebao zaposliti kako bi povećao svoju publiku:

Optimizacija pretraživača

Na vrhu popisa nalazi se optimizacija za tražilice. Svaki i svaki post koji napišete trebao bi imati jedinstvenu ključnu riječ, tj. Frazu koju ljudi traže. Možda imate na umu frazu, ali morate otkriti traže li je ljudi. Besplatni alati koji vam mogu pomoći otkriti ovo uključuju Google planer ključnih riječi (morat ćete postaviti Google račun), Ubersuggest, ili KW Finder (ograničeno na nekoliko dnevno).

Google planer ključnih riječi.

Nakon što pronađete frazu, potražite Google povezana pitanja u vezi s tim pitanjima i dodajte ih u svoj post. Obavezno koristite oznake naslova (H1, H2) za dodavanje naslova koji uključuju vašu ključnu riječ i stavite ih u naslov posta. Ponovite ključnu riječ i varijacije riječi u postu, ali provjerite je li pisanje još uvijek zdravo. Koristiti Yoast dodatak za savjet o postizanju najboljih SEO rezultata.

Provjerite odnose li se vaši postovi na:

 1.  Vjerodostojni izvori, na primjer, statistika Svjetske zdravstvene organizacije.
 2. Ostali postovi o kojima ste napisali u prvom odlomku.

Što se odnosi na dobre ocjene ključnih riječi u Googleu se povremeno mijenjaju. Pročitajte ovo o ažuriranom pregledu kako dobro rangirati Google izvješće iz Backlinka svake godine. Važno je i koristiti ključne riječi na društvenim mrežama, posebno pri razmjeni postova!

Društveni mediji

Preporučujem vam da odaberete samo 1 ili 2 društvena medija na koja ćete se usredotočiti. Za mene su to Facebook i Instagram. Jednom kada budete na društvenim mrežama, iskoristite svaku priliku za učenje, eksperimentiranje i isprobavanje novih stvari. Budite prirodni ja i uskladite se s svojom robnom markom što autentičnije.

To sam ja na Facebooku!

Na WordPress instalirajte dodatak koji omogućuje vašim čitateljima da dijele postove s većinom popularnih društvenih platformi, čak i ako niste na njima. Možete koristiti dodatak poput Jednostavno dijeljenje na društvenim mrežama ili Društveni Snap što pomaže povezivanju s različitim mrežama.

Na kraju, budite oprezni što dijelite i kako stvari frazirate. U današnjoj klimi lako je biti pogrešno protumačena i na crnoj listi. Budite iskreni i autentični, ali prije svega poštujući.

E-mail bilten

Redovni bilteni e-poštom pomoći će vam da budete u kontaktu sa svojom publikom, objavljivali najave, nudili više savjeta i još mnogo toga. Možete koristiti uslugu marketinga e-pošte poput MailChimp ili Mailerlite početi.

Primjer: Prihvaćanje nesavršenog računa MailChimp.

Vaš newsletter ne mora biti fantastične, već samo korisne informacije koje redovito šaljete vašoj publici (tj. Svaka 2 tjedna). Da biste ljude unijeli na svoj popis e-pošte, stvorite vrijednu besplatnu stavku, takav popis sa sa („Top 10 Savjeti za nove roditelje“) i promovirajte ga na društvenim mrežama.

Video događaji

Prije ili kasnije, gotovo svaki bloger mora doći na video. Vaše su mogućnosti ovdje neograničene, od kratke Instagram priče do događaja u trajanju od 60 minuta na Facebooku uživo do bilo koje duljine na vašem vlastitom YouTube kanalu. Dobra je praksa da se udobno smjestite pred kameru i to će vam pomoći da uspostavite svoj autoritet.

Primjer: Jedna od mojih FB sesija uživo.

Možete provjeriti jednu moju  Facebook Lives o tome kako ostvariti svoje ciljeve.

Uspostavljanje vlasti

Morate postati autoritet u vašoj niši za pokretanje prometa. Kako to možete učiniti osim društvenih medija? Jedan od ključnih načina je izgradnja stvarnih odnosa s ljudima u povezanim nišama. To možete učiniti na nekoliko načina:

 •  Bloganje s postom gostiju – U vašu nišu ubacite blogove s velikim prometom koji odgovaraju tonu vašeg bloga. Pregledajte smjernice za prijavu i dobro pogledajte njihove postove gostiju. Ključno za pokretanje prometa je osigurati da imate vezu unutar posta gosta do relevantnog vašeg postova, ako je to dopušteno.
 • Blogger konferencije – Sudjelovanje na blogerskim konferencijama pomaže vam da se povežete s blogerima i robnim markama, a također ćete naučiti i najnovije vještine i prakse bloganja..
 • Misli lokalno – Pogledajte lokalne prostore koji odgovaraju vašoj stručnosti, kao što su javne TV mreže, radio stanice, podcastovi i događaji na kojima možete oglašavati dok sudjelujete u.
 • Pridružite se Facebook grupama posvećenim vašoj niši – Nepristojno je promovirati blog u skupinama, ali možete dijeliti ono što znate i uspostaviti se kao autoritet. Pratite ili prijateljite ljude s kojima želite uspostaviti stvarna prijateljstva.

Unovčavanje ideja za vaš blog o mamama

Uspješni blogeri kažu da biste trebali imati 7 tokova prihoda. S blogom može biti lako poput ovih uobičajenih putova zarade blogera:

1. Sponzorstvo

Marke plaćaju blogerima za promociju i objavljivanje postova, društvenih dionica i još mnogo toga. Neki čak kupuju recepte ili fotografije od vještih blogera. Većina blogera započinje s pregledom proizvoda besplatno dok grade svoj portfelj i mnogi rade s mrežom utjecaja, poput Kolektivna pristranost, jednom kad budu dovoljno veliki.

2. Affiliate marketing

Kad se pridružite partnerskom programu, zarađujete za sve što prodate putem svojih partnerskih veza. Amazon.com jedan je od najprepoznatljivijih i najjednostavnijih. Za veće blogere, mreže poput ShareASale i MediaVine stvaraju unosan pasivan prihod blogerima.

3. Izrada proizvoda za prodaju

Blogeri koji imaju pogled na dizajn ili duhovitost stvaraju majice ili krigle preko tvrtki poput Teespring. Drugi stvaraju kalendare, časopise i e-knjige koji bi odgovarali na potrebe njihove publike ili izmišljaju nešto sasvim novo!

4. Samostalni rad

Za izgradnju svog portfelja koristite svoj blog, fotografije i postove gostiju. Jednom kada steknete iskustvo ispod pojasa, možete početi pisati drugima za plaću, marketing na društvenim medijima ili prodavati fotografije kućama dionica. Mnogi blogeri također postaju virtualni pomoćnici ili web dizajneri.

5. Nastavni tečajevi

Ako imate određenu vještinu, podučavajte je s videozapisima, e-knjigama i / ili grupom za podršku ili koristite platformu poput teachable stvoriti tečaj.

6. Izravna prodaja

Mnogi utjecajni subjekti koriste ove gotove poslovne mogućnosti ako proizvod izravno služi ciljnoj publici. Na primjer, brand praha s proteinima mogao bi dobro funkcionirati na fitness blogu.

7. Treniranje

Mnogi blogeri razvijaju stručnost ili dobivaju certifikat u nekom području te svoje blogove pretvaraju u posao treniranja.

Kao što vidite, blog vaše mame može biti više od mjesta samo za dijeljenje misli o roditeljstvu. To može biti osnova uspješnoj karijeri – i ne samo kao pisac! Blogging pruža razne poduzetničke, slobodne i druge mogućnosti ako trebate vremena i brige da to sve planirate kao posao.

Najpopularnije mamine blogerice

Evo nekoliko mojih osobnih favorita i načina na koji zarađuju:

1. Brandi Jeter 

Brandi Jeter – mama to sve zna

Brandi Jeter od mame zna sve piše o prelasku s roditelja samohrane majke na oženjenu majku novorođenog i rastuće kćeri. Ona je također trener bloganja, vodi blogersku zajednicu i napisala je nekoliko e-knjiga i knjiga.

2. Vera Sweeney i Audrey McClelland

Vera Sweeney – dama i blog
Audrey McClelland – MomGenerations

Vera Sweeney i Audrey McClelland započele su s vlastitim blogovima prije više od desetljeća. Oni su postali poslovni partneri i sada upravljaju uslugom Permission to Hustle, koja pomaže ljudima da napreduju pronalazeći ravnotežu između posla i života. Vera i Audrey još uvijek rade s brojnim robnim markama, domaćin događajima, predavanja na konferencijama i puno više!

3. Amiyrah Martin

Amiyrah Martin – 4 šešira & Štedljiv

Amiyrah Martin od 4 šešira & Frugal piše o uživanju u obiteljskom životu na proračunu, ali to je samo vrh ledenog brijega. Ona dijeli kako pobjeći od duga i uspjeti uz uski proračun. Ona je tako velika obožavateljica Star Wars da je prekrila brojne događaje crvenim tepihom i čak glumila u reklami Star Wars za Target.

4. Leah Segedie

Leah Segedie – Mamavacija

Leah Segedie s Mamavation.com aktivna je blogerica koja je započela dijeljenjem svojih tajni s gubitkom 100 kilograma i pomazanjem mame da se uklope. Danas radi u pokretu za organsko življenje i savjetuje se s velikim prehrambenim kompanijama i zakonodavcima kako bi hrana za našu djecu bila sigurna.

Jesu li mamini blogovi i danas relevantni?

Puno se pričalo o tome jesu li blogovi i dalje relevantni. Oni jesu, ali priroda bloganja se promijenila. Ljudi ne trče na maminim blogovima da bi čuli najnovije vijesti o tome kako netko odgaja dijete. Umjesto toga, oni traže vrijedne sadržaje i svježe stavove koji im pomažu u poboljšanju vlastite situacije. To znači da vaš blog mora biti pun korisnog, jedinstvenog sadržaja optimiziranog samo za ciljanu publiku.

Na primjer, moj blog cilja na mame koje odgajaju autističnu djecu i pruža holističke strategije kako bi pomogle svojoj djeci – i sebi – da napreduju..

Ako za određenu publiku pružite jedinstveni, prilagođeni sadržaj, imate dobru priliku za zaradu za život od svog bloga bilo izravno od bloganja ili od pratećeg poslovanja.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map