Како вратити сигурносну копију свог ВордПресс веб локације

С обзиром да ВордПресс напаја више од 34% интернета, сада је постало врло једноставно за изградњу и одржавање веб странице. Међутим, постоје многе функције о којима треба водити рачуна. Реците да морате пребаците веб локацију ваше компаније на други веб домаћин. Не бринете се – уосталом, то сте већ радили и раније. Али шта ако завршите миграцију, откријете да неке критичне ВордПресс датотеке нису пресељене? Нажалост, не постоји лако „Ресет“ или „Ундо“ дугме које би ово могло преокренути. Због тога је важно да веб локација буде подржана – можете да вратите датотеке и поновите миграцију.


Постоји више начина враћања ВордПресс веб страница из сигурносних копија, о којима ћемо расправљати у сљедећим одјељцима. Али прво, разумејмо различите компоненте веб локације које треба резервно копирати и обновити.

Кључне компоненте веб локације ВордПресс

Свака ВордПресс инсталација садржи разне компоненте, које су њени основни саставни елементи. Постоје 4 ВордПресс компоненте за које бисте увек требали стварати резервне копије:

 • ВордПресс језгро – Ово чине основне датотеке ВордПресс-а, укључујући изворни код, ВордПресс функције и подешавања веб локације.
 • ВордПресс база података – Ово се састоји од резервних датотека ВордПресс-а у које се смештају информације о вашој веб локацији. Ово укључује табеле база података које садрже виталне записе попут корисничких акредитива, чланака, постова на веб локацијама и метаподатака веб локација.
 • ВордПресс додаци – Ово су додаци или алати трећих произвођача који су интегрисани у ВордПресс инсталацију за побољшање укупне функционалности. Они се могу лако преузети из ВордПресс спремишта и додати на вашу веб локацију.
 • ВордПресс теме – Ово су поново апликације независних компанија које се користе за побољшање целокупног изгледа и дизајна ваше веб странице. Попут додатака, у спремишту и на другим мрежним тржиштима има много бесплатних ВордПресс тема.

ВордПресс сигурносна копија обично садржи све ове четири компоненте. Као резултат, враћање сигурносне копије значи враћање ових компоненти на веб локацију. Погледајмо сада како да извршите поступак обнове.

Два начина за враћање сигурносне копије ВордПресс-а

Враћање ВордПресс-а можете извести користећи било који од следећих метода:

 1. Ручно враћање помоћу пхпМиАдмин алата или обнављање базе података помоћу МиСКЛ алат.
 2. Аутоматско враћање помоћу додатка за резервно копирање за ВордПресс.

Алатке које су вам потребне да бисте обновили резервну копију за ВордПресс

Свака од ових метода обнављања ћемо детаљније погледати у следећем одељку. Међутим, да бисте извршили ручну обнову, прво морате имати:

 • Приступ пхпМиАдмин алата (који вам пружа добављач веб хостинга) на вашем систему.
 • Резервна копија података веб локације коју желите да вратите.
 • Ан ФТП алат попут ФилеЗилла.
 • Корисничка права за измјену датотека базе података, укључујући уређивање, резање и ауторска права.

Метода бр. 1: Извођење ручног опоравка помоћу пхпМиАдмин-а

Ако сте користили пхпМиАдмин алат за прављење резервне копије вашег веб локације, лако га можете користити и за враћање сигурносне копије. Можете самостално преузети алат пхпМиАдмин или користити унапред инсталирани алат који вам је пружио добављач веб хостинга са контролне табле.

Ево корака које је потребно да изведете:

 1. Пријавите се на пхпМиАдмин помоћу корисничких акредитива.

ПХПМиАдмин се може користити за израду сигурносних копија и враћање података о веб локацији.

 1. Након успешне пријаве, идите на одељак „Базе података“ на алату где можете видети комплетну листу табела база података за вашу веб локацију.
 2. Одаберите базу података у коју желите вратити сигурносне копије базе података.
 3. Пре враћања уклоните све постојеће табеле из одабране базе података. Да бисте то учинили, једноставно:
  • Кликните „Кликните све“ да бисте одабрали све табеле унутар те базе података.
  • Кликните на “Дроп” са листе “Витх Селецтед”.
 4. Да бисте увезли податке сигурносне копије у базу података, идите на картицу “Увези” у вашем пхпМиАдмин интерфејсу.
 5. У новом прозору кликните на дугме „Бровсе“ да бисте изабрали фасциклу свог рачунара одакле желите да увезете резервне податке.
 6. На крају, кликните на дугме „Иди“ да увезете и вратите податке сигурносних копија у базу података веб локације.

Извођење ручног опоравка помоћу МиСКЛ-а

Ако сте упознати са СКЛ наредбама и направили сигурносне копије веб локације помоћу МиСКЛ алата, можете да обновите резервне датотеке користећи исте.

Ево упутстава за употребу у руци:

 1. Отпакујте или издвојите резервне датотеке (* .тар.гз или * .бз2 датотеке) користећи следеће СКЛ наредбе:

Напомена: Ако је резервна копија базе података била * .тар.гз (на пример: блог.бак.скл.тар.гз, тада)

тар -зквф блог.бак.скл.тар.гз

Напомена: Ако је резервна копија базе података била * .бз2 (на пример: блог.бак.скл.бз2, тада)

[адреса е-поште заштићена]: ~ / датотеке / блог> бзип2 -д блог.бак.скл.бз2

 1. Из неотпакованих датотека копирајте и залијепите сљедеће СКЛ упите у своју МиСКЛ базу података:

[адреса е-поште заштићена]: ~ / датотеке / блог> мискл -х мисклхостсервер -у мисклусернаме -п име базе података < блог.бак.скл

Унесите лозинку: (унесите лозинку за мискл)
[адреса е-поште заштићена]: ~ / датотеке / блог>

Помоћу тога можете вратити резервне копије базе података на веб локацију ВордПресс.

Иако су ове две ручне методе ефикасне, оне су корисне само за обнављање датотека ВордПресс базе података. Морате да обавите неке додатне ручне кораке да бисте обновили друге ВордПресс компоненте из доступних резервних копија. Поред тога, да бисте извршили ручно враћање, требало би да имате довољно техничког знања да бисте га несметано извршили на вашем систему и отклонили проблеме ако се појаве проблеми.

Боља опција за прављење резервних копија и враћања за почетнике или не-технички ВордПресс корисника је аутоматизована обнављања користећи ВордПресс алатку за израду резервних копија и враћање додатка..

Метода бр. 2: Аутоматско враћање помоћу додатка

Погледајмо како можете користити БлогВаулт додатак за враћање резервне копије. То ствара и чува више верзија сигурносних копија веб локације на сигурном и независном месту. Током поступка обнављања, можете одабрати било коју од ових резервних верзија за враћање на вашој веб локацији.

Да бисте извршили аутоматско враћање:

 1. Прво се пријавите и изаберите веб локацију коју желите да вратите.
 2. На страници „Детаљи о сајту“ која се отвори кликните на дугме „Врати место“ (приказано доле).
 3. Ваша веб страница ВордПресс биће враћена из најновије доступне резервне копије.

Поступак враћања БлогВаултс-а је поједностављен, али је детаљно; можете одабрати коју резервну верзију желите да вратите.

Поступак обнављања БлогВаултс-а је поједностављен, али детаљан; можете одабрати коју резервну верзију желите да вратите.

Ако желите да вратите другу верзију резервне копије веб локација:

 1. Кликните на дугме „Прикажи све сигурносне копије“ из одељка „Резервне копије“. Ово ће приказати целу историју резервних верзија за одређено веб место.
 2. Кликните на „Аутоматско враћање“ за одређену верзију резервне копије коју желите да вратите.
 3. Унесите своје ФТП акредитиве.
 4. Изаберите фасциклу у којој је инсталиран ВордПресс (на пример, мапа „публиц_хтмл“, ако користите контролну плочу коју вам је пружио веб домаћин). Такође можете да тражите фасцикле у којима су смештене ВордПресс датотеке попут вп-админ или вп-садржаја.

Изаберите фасциклу у којој је инсталиран ваш ВордПресс. Обично се налази у фолдеру „публиц_хтмл“.

 1. На следећем екрану морате да наведете шта желите да вратите на своју веб локацију ВордПресс. На пример, можете да изаберете целокупну резервну верзију или одабране датотеке или табеле.
 2. На крају, можете кликнути на „Настави“ да бисте започели враћање резервне верзије. Након завршетка обнове, бићете обавештени.

То је то. Овај поступак је лакши и бржи од ручних поступака. Поред тога, можете га извести и сами без икакве техничке помоћи.

Ево још нечега што бисте требали знати – Као и било која друга ВордПресс датотека, и резервне датотеке могу бити оштећене или оштећене. Враћање оштећених датотека сигурносних копија може додатно оштетити вашу веб локацију. Како то спречите??

Једноставно решење је креирање веб локације и тестирање резервне копије коју желите да вратите. У случају БлогВаулта, можете користити његов „Смарт Бацкуп Тест Ресторе“Функционалност која директно учитава последњу резервну верзију на веб локацији. Такође можете да користите додатке као што су ВП инсценирање или Дупликатор да бисте направили место за инсценацију Након што будете задовољни, можете наставити и спојити сигурносну копију са веб страницама уживо.

У закључку

У тренутном свету на мрежи, неко не може бити превише пажљив када је реч о њиховој веб локацији. Осигурање да се направи сигурносна копија од виталног је значаја за здравље локације. Дјелује као заштитна мрежа против губитка података и минимизира застоје. Али шта је резервно копирање ако се не може вратити?

Да би резервне копије на веб локацији биле корисне у случају пада система, корисници ВордПресс-а требало би да имају могућност приступа и враћања сигурносних копија у што краћем времену. Иако је то могуће учинити ручно, обично је то сложен поступак који захтева време и стрпљење. Чак и најмања грешка може захтијевати понављање обнове.

У таквом случају, најбоље је да се одлучите за резервни додатак који је поједноставио поступак враћања. Аутоматизовани алати пружају корисне процесе враћања који се могу изводити брже и без пуно муке.

Који поступак бисте волели? Ако се не бавите тиме самостално, сазнајте како можете дати оутсоурцинг вашем веб развоју.

Аксхат Цхоудхари се одувијек поносио на своју способност да себе научи неким стварима. Од покретања БлогВаулта, Аксхат је свој споредни пројекат претворио у профитабилан подухват који смањује нове висине у индијском стартуп простору. Будући да је члан ВордПресс заједнице скоро читаву деценију, Аксхат жели разумети подручја у којима се корисници боре. Основно уверење Аксхата који стоји иза стварања било ког производа осигурава да крајњем кориснику не треба помоћ и да им помогне на најбољи могући начин ако то учини. Повежите се са Аксхатом Фејсбук и ЛинкедИн

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map