Kako izraditi web-mjesto sa portfeljem autora

Kao autor, vi ste lice vašeg branda, a web stranica autorskog portfelja uvodi vas u nove čitatelje i daje vam profesionalnu posjetnicu za potencijalne klijente i izdavače. Međutim, vi kao pisac vjerojatno ne znate toliko o kodiranju web mjesta ili kako to sve sastaviti.


Srećom, oboje sam Autor i dizajner web stranica i pomoći ću vam korak po korak u stvaranju web stranice autorskog portfelja lako, jeftino i dati vam detalje o tome što staviti u svoj portfelj za maksimalan učinak. Najbolji dizajn web stranica za pisce je ono što prikazuje vaš rad i vi kao autor, jer vaš je brend tko ste i što ulažete u svoju umjetnost.

Moja stranica profila autora na Amazon.com.

P: Zašto trebate portfelj digitalnih autora?

Ima oko 45.200 pisaca i autora u Sjedinjenim Državama, ali svega 21% objavljenih autora sa stalnim radnim vremenom zarađuje se isključivo za pisanje knjiga. Ako se želite natjecati u visoko digitalnom svijetu današnje izdavačke industrije, napravite web stranicu koja privlači posjetitelje i pretvara ih u čitatelje.

Ako se samostalno objavite, vaša web stranica služi kao dio internetske trgovine. Ako prodajete svoje knjige putem izdavača, onda bi vaša web lokacija mogla biti više informativne prirode. Vaša web stranica prikazuje tko ste osoba i zašto pišete knjige koje radite.

Prema statistici: U 2018. je u Sjedinjenim Državama 2018. radilo preko 45.200 pisaca i autora – što je 10% više od brojke zabilježene prije sedam godina (40.930).

P: Kakva vam je web stranica portfelja pisaca potrebna?

Vrsta stranice koja vam treba ovisi puno o vrsti posla koji obavljate. Budući da mnogi autori fikcije dopunjuju svoje prihode radeći na slobodnim projektima, možda će vam trebati web mjesto koje odražava obje strane vaše pisarske osobnosti.

Postoje različite vrste web-mjesta za pisanje pisaca i možda biste trebali stvoriti više vrsta kako biste dosegli najviše potencijalnih čitatelja ili klijenata.

 1. Jednostavan osobni blog
 2. Statička web stranica s osobnim podacima
 3. Profil pisca na Medium, Clippings.me itd.
 4. Stranica na društvenim medijima

U idealnom slučaju, različiti oglasi rade zajedno, tako da dolazite do većine mogućih ljudi. Povezali biste se na svoj blog sa web mjesta svojih društvenih medija objavljivanjem veza do novih članaka i isječaka vijesti. Na društvenim mrežama vežete svoje web mjesto dodavanjem veza na stranice društvenih medija na stranicama web stranice itd.

Besplatne mogućnosti za stvaranje web stranice za pisce

Ako uglavnom pišete u jednoj niši, onda vjerojatno možete koristiti jednostavniji dizajn kako biste pokazali nekoliko primjera i ponudili informacije o tome kako stupiti u kontakt s vama. Postoji nekoliko besplatnih opcija i mrežnih graditelja koje možete koristiti da biste započeli, ali oni imaju određena ograničenja i treba ih koristiti samo kao zastoj dok ne priuštite da napravite prilagođenu stranicu koja pokazuje vaše jedinstvene vještine pisca.

 • WordPress.com – WordPress nudi osnovne, besplatne web stranice koje možete graditi. Nećete biti u mogućnosti raditi na početnoj stranici web mjesta ili napraviti mnogo prilagođavanja s besplatnom web stranicom WordPress, ali može vas povezati s mrežom i pomoći vam da dobijete riječ sve dok ne budete imali dodatnih sredstava za izgradnju vlastitog web mjesta. , Ovo je vjerovatno najbolji graditelj web stranica za autore jer postoji toliko pomoći u zajednici s ovim open-source softverom.
 • Rezidencija pisaca – Besplatno postavite jednostavan internetski portfelj, a zatim plaćajte 8,99 USD mjesečno. Opet ste ograničeni onim što možete učiniti i ta cijena sa 9 USD mjesečno sakuplja se tijekom godine kada biste lako mogli ugostiti svoju web stranicu za manje kroz jeftinu hosting tvrtku.
 • Clippings.me – Želite li samo mjesto za dijeljenje nekoliko isječaka nekih vaših članaka i privlačenje novih klijenata? Clippings.me omogućuje vam da besplatno preuzmete 10 isječaka, a zatim naplaćuje malu mjesečnu naknadu za sve što je iznad toga.
 • Contently – Uspostavite besplatni internetski portfelj i na stranicama stupite pred klijente. Ova je platforma vjerojatno prikladnija za samostalne pisce nefikcijskih publikacija, ali mogli biste i podijeliti neke svoje fikcije i pokušati dobiti koncerte ghostwritinga.

Imajte na umu da ćete možda u nekom trenutku morati statički staviti web stranicu i blog, ali ovo su sjajni početnici.

Kako izraditi web-mjesto svog portfelja svog pisca

Gore navedeno rješenje besplatnog web-mjesta trebalo bi koristiti privremeno ili kao dodatak prilagođenijem rješenju. Ne treba puno vremena ni novca da biste postavili vlastiti internetski portfelj i istaknuli svoje pisanje. U stvari, potrošit ćete puno manje na dijeljenje hostinga i izgradnju WordPress stranice od godišnjih naknada tvrtki kao što je Wix. Trenutno premještam web mjesto obiteljskog prijatelja na poslužitelj jer im je Wix poslao račun koji ne mogu opravdati za narednu godinu. Squarespace i slične tvrtke također naplaćuju visoke cijene ne nudeći iste pogodnosti koje ćete ostvariti od vlastitog hosting paketa putem hosting kompanije.

Ako vam je ovo prva web lokacija ili je niste napravili, možda bi se zapitali gdje biste trebali započeti. Evo sljedećih koraka:

Koraci za izradu autorske web stranice

 • 1. korak: nabavite domenu
 • Korak br. 2: Odaberite graditelja hostinga / web mjesta
 • Korak # 3: Prikupite elemente za svoju web lokaciju
 • Korak # 4: Stvorite autorsku web stranicu pomoću WordPressa
 • Primjeri web-mjesta pisaca

Preporučeni alati

Otkrivanje: BuildThis.io prima naknade za preporuku iz alata navedenih na ovoj web stranici. Ali, mišljenja se temelje na našem iskustvu, a ne koliko plaćaju. Usredotočeni smo na pomaganje malim poduzećima i pojedincima da izgrade web stranice kao posao. Podržite naš rad i saznajte više u našem objavljivanju zarade.

1. Nabavite ime domene

Započnite odabirom imena domene. Za mene je moje ime prilično jedinstveno, pa sam mogao koristiti LoriSoard.com. Međutim, ako se zovete Smith ili Johnson, možda ćete pronaći da je vaše ime domene već zauzeto. U tom slučaju možete pokušati dodati riječ „autor“ ili koristiti proširenje .author. Neke tvrtke koje pružaju hosting registriraju vaše ime domene putem svojih paketa, pa provjerite to prije registracije, ali GoDaddy je popularan izbor za registraciju. Vani postoje mnoge usluge registracije domena, pa odaberite onu koja vam ima smisla.

2. Odaberite web hosting / graditelja

Postoje neke tvrtke za hosting za male tvrtke ili graditelje web stranica koje su jeftine i nude puno truda za svoj dolar. Ovo su najbolje tvrtke za hosting pisaca ili bilo koji mali poduzetnik. Također imaju izvrsnu korisničku uslugu i otvoreni su za početnike koji će raditi na webu.

A2 hosting

A2 web stranica (kliknite za posjetiti)

To je tvrtka koju trenutno koristim i njihova služba za korisnike je izvrsna. Smatram se iskusnijim web programerom, ali postoje neke stvari koje jednostavno ne znam i oni me uvijek rado vode kroz tehničke stvari. Također nude nekoliko detaljnih vodiča i vrlo su pouzdani i brzi.

Web stranicu s zajedničkim hostingom možete dobiti za samo 2,96 dolara mjesečno. Niste sigurni kako se nositi s instaliranjem i upravljanjem WordPressom? Možete dobiti upravljanu stranicu za oko 9,78 USD mjesečno. Za nove autore, bez puno iskustva u izradi web stranica, A2 1-site WordPress hosting za samo 9,78 USD mjesečno je najbolja opcija (cijena se razlikuje u zavisnosti od termina ugovora i morate platiti unaprijed da biste postigli najbolje cijene ). Ovaj paket obuhvaća jedno mjesto i neograničeno spremanje.

Više o tome kako postaviti vaš WordPress portfelj u nastavku u koraku 4.

Posjetite A2 hosting

Weebly

Weebly graditelj web mjesta (kliknite za posjet)

Weebly je izrađivač web stranica, a ne hosting tvrtka. Koristite ugrađene teme, a zatim slike i informacije povlačite u graditelj da biste stvorili web mjesto svog portfelja. Weebly je vrlo jednostavan za korištenje i sadrži neke predloške za portfelje kao i značajke internetske trgovine, tako da možete prodavati vlastite knjige, ako želite. Stranica koristi umjetnu inteligenciju (AI) da bi razgovarala s vama kroz postupak stvaranja jednostavnog portfelja.

Autori bi trebali razmotriti plan povezivanja za 5 USD mjesečno jer dobivaju besplatno ime domene, koje mogu povezati sa svojom web stranicom. Ako planirate prodavati knjige putem svoje web stranice, potreban vam je Pro plan kako biste mogli postaviti internetsku trgovinu i prikupiti plaćanja. Pro radi 12 dolara mjesečno. Sve cijene ili kada plaćate za godinu unaprijed.

Saznajte više o Weeblyu u Jasonovoj recenziji.

Posjetite Weebly

InMotion hosting

InMotion Hosting početna stranica (kliknite za posjet)

InMotion Hosting je još jedna hosting tvrtka koja nudi raznovrsne pakete i cijene po vrlo povoljnim cijenama. Možete ići s njihovim WordPress hosting planovima, a oni čak nude BoldGrid, koji je proizvođač web mjesta za povuci i spusti. Još uvijek postoji lagana krivulja učenja kako bismo shvatili kako napraviti portfelj s BoldGridom, ali to je vrlo intuitivan sustav.

Neke od značajki koje dobivate uz pakete uključuju besplatni naziv domene, 40 GB SSD prostora za samo 5,99 USD mjesečno i besplatni SSL. Najbolji za autore paket je upravljani paket WordPress koji pruža hosting WP-1000s. Ako očekujete manje od 20 000 posjetitelja mjesečno, ova stranica bi trebala lako zadovoljiti vaše potrebe. Dobijate besplatno ime domene i jednu web stranicu po cijeni od 6,99 dolara mjesečno.

Posjetite InMotion

Hostinger

Početna stranica Hostinger-a (klikni za posjetiti)

Hostinger čini naš popis jer nudi tako jeftine mogućnosti za vlasnike web stranica ili autore koji su prvi put radili po tijesnom budžetu. Kao što je već spomenuto, većina pisaca svoj dohodak mora nadopuniti na neki način. Vjerojatno nemate mnogo novca koji biste potrošili na stvaranje internetskog portfelja, osim ako se ne zovete Steven King, a zatim će vaš izdavač vjerovatno naručiti to.

Hostinger nudi i brzu izradu web stranica za one koji nemaju puno pametnih tehnologija. Proći ćete kroz korake, poput odabira plana hostinga za samo 99 centi mjesečno i izrade osnovne web stranice odabirom neke od predinstaliranih tema i prijenosom vlastitih slika i informacija. Stranica je prilično intuitivna, ali možda ćete se morati tu i tamo uputiti u njihove priručnike.

Oni bez puno tehničkog znanja dobro bi se snašli s jedinstvenim planom hostinga za zajednički izrađivač web stranica za .99 centi mjesečno sa propusnim opsegom od 100 GB i laganom platformom za izradu web stranica na koje možete povući i ispustiti slike i tekst.

Posjetite Hostinger

3. Prikupite elemente za vaše autorsko web mjesto

Bez obzira idete li s alatom za izradu web stranica izvan okvira ili koristite platformu kao što je WordPress ili čak kreirate HTML web stranicu, postoje neki elementi za svako autorsko web mjesto koje mora biti u potpunosti učinkovito.

 • Razumijevanje publike – Obavezno razumijete svoju ciljnu publiku. Ako pišete povijesne romantike, vaša je publika sasvim drugačija nego ako pišete naučnu fantastiku. Ako pišete članke o nefikcijskim knjigama, publika će vam se opet razlikovati.
 • Kupac Personas – Napravite personalije kupca na temelju svoje publike čitatelja, tako da razumiju s kim razgovarate na svojoj web lokaciji.
 • Logo – Trebate neki logotip, čak i ako je samo ime vašeg autora u maštovitoj skripti. Vaš logotip govori tko ste pisac. Tretirajte pisani rad kao posao i marite ga. Evo naših besplatnih logotipa koje možete preuzeti.
 • O stranici – Ljudi trebaju razumjeti tko ste i zašto pišete što radite. Razmislite o poznatim autorima koje poznajete, poput Stevena Kinga. Vjerojatno znate detalje o svom životu.
 • Stranica s knjigama – Trebate stranicu da biste popisali sve svoje knjige. Čak i ako ih smjestite na svoju početnu stranicu, kao što sam i učinio, također biste trebali navesti pojedinosti o pojedinim stranicama proizvoda / knjiga.
 • Poziv na akciju – Koju akciju želite da korisnici poduzmu kada dođu na vašu stranicu? Ako jednostavno želite da se prijave na vašu listu e-pošte kako biste mogli nastaviti sa tržištem na njima, onda se usredotočite na formulaciju, plasman i stopu konverzije CTA-e..

4. Stvorite autorsku web stranicu pomoću WordPress-a

Osobno volim koristiti WordPress za web mjesto svog autorskog portfelja. Mislim da nudi najviše fleksibilnosti i mogu povezati blog sa dijelom portfelja na svojoj web stranici, nudeći ažuriranja u trenutku kad ne žurim bez trošenja puno vremena na stvaranje stranica. Zapravo je WordPress toliko popularan da ga koristi 34% web stranica na Internetu.

Moja je stranica malo prilagođena jedinstvenoj pozadini i nekim drugim elementima koje nećete pronaći izvan okvira. Jedinstvene značajke možete dodati putem pomoću svoje prilagođene CSS opcije ili možete angažirati nekoga da vašu temu premešta po dovršetku. Provest ću vas kroz korake korištenja WordPressa za izradu web stranice vašeg autorskog portfelja.

Korak 1. Instalirajte WordPress

Koristim A2 hosting koji dolazi s ControlPanelom. Dodavanje WordPressa na web mjesto putem ControlPanela vrlo je jednostavno. Ako se nakon čitanja ovih uputa osjećate izgubljeno, možete platiti i upravljani WordPress i poslužitelj ga instalirati umjesto vas. Obećavam da je lako.

Dođite do svoje upravljačke ploče i odaberite program za instalaciju WordPress-a (W unutar plavog kruga).

Kada se stranica učita, odaberite plavi gumb na kojem piše “Instaliraj sada.”

Osnovni savjeti za konfiguraciju

Odaberite svoj instalacijski URL. Ako želite da stranica u vašoj korijenskoj mapi bude kao moja (www.lorisoard.com), jednostavno je probušite na yourdomain.com. Ako ga želite u podmapi ili izravno, jednostavno je imenovajte onako kako želite da se pojavi. Primjer:

yourdomain.com/writing.

Ovo dobro funkcionira ako imate poslovnu web stranicu i želite dodati portfelj za svoj rad kao autor.

U odjeljku Postavke web stranice odaberite naziv i opis web lokacije. Ako još niste sigurni, možete podesiti svoju WordPress nadzornu ploču u postavkama i kasnije promijeniti ove podatke.

Za svoj administrativni račun odaberite korisničko ime koje ćete pamtiti i složenu lozinku. Trebali biste postaviti i adresu e-pošte administratora. Neki preporučuju postavljanje adrese e-pošte na vašoj web lokaciji, kao što je [zaštićen e-poštom] Problem koji sam pronašao je u tome što je, ukoliko se vaša web lokacija hakira ili padne, teško je pristupiti poruci e-pošte. Za to koristim e-poštu s drugog poslužitelja, ali izbor je na vama. Postoje prednosti upotrebe iste adrese e-pošte s domenom, poput prepoznavanja korisnika.

Moj poslužitelj omogućuje mi odabir nekih dodataka za predinstaliranje, kao što je Ograničite pokušaje prijave i Klasični urednik. Ja obično biram i jedno i drugo.

Nakon što odaberete svoje opcije, na sigurnom mjestu ste upisali ime i lozinku administratora i kliknite plavi gumb “Instaliraj”..

Trebali biste dobiti adresu za pristup WP nadzornoj ploči. Tipično je

yourdomain.com/wp-admin.

Korak 2. Osigurajte svoju web lokaciju

Ne odgađajte sljedeći korak. Morate odmah osigurati web mjesto kao što je dobivanje SSL certifikata i instaliranje bitnih sigurnosnih dodataka.

Ljudi vole upadati u web stranice WordPressa. Na web stranicama WordPress računa 90% svih hakiranih sadržaja web mjesta upravljanja sustavom (CMS) Jedan od razloga je neuspjeh ažuriranja dodataka i tema. Međutim, WordPress ima i druge ranjivosti kojima biste se trebali pozabaviti čim instalirate softver otvorenog koda na svoje web mjesto. U najmanju ruku trebali biste instalirati sljedeće dodatke:

 • Sigurnost Wordfencea – To postavlja vatrozid i sprečava napade brutalnim silama. Naravno, postoje brojni takvi dodaci. Ovo sam utvrdio da djeluje dobro, ali možete ga koristiti ono što ima najviše smisla za vas.
 • Sakrij moj WP – Ta prijava za WP nadzornu ploču vašegdomain.com/wp-admin? Svi to znaju. Možete promijeniti tu stranicu za prijavu ovim dodatkom i otežati ulazak hakera.

WordPress sigurnosna provjera (SALT tipke) šifriraju podatke koje koristite za prijavu na svoje web mjesto. Možda se osjećate nesigurno u vezi s promjenom SALT tipki jer smatrate da vam treba kôd i možete ih ručno promijeniti pomoću wp-config.php datoteke.

Srećom, postoji lakši način da ih promijenite za one bez znanja kodiranja. Jednostavno dodate Shaker soli dodatak i možete ga postaviti da mijenja tipke svaki tjedan ili mjesec, ovisno o vašim sigurnosnim postavkama. Postavite ga i zaboravite.

Da biste instalirali Salk Shaker, idite na nadzornu ploču, dodatke, dodajte nove i potražite Salk Shaker. Kliknite instaliraj, a zatim aktivirajte.

Nakon što je instaliran, kliknite na “Settings” (Postavke) ispod popisa dodataka Salker Shaker. Potvrdite potvrdni okvir i zatim podesite promjene po želji (dnevno, tjedno, mjesečno). Kliknite gumb “Promijeni odmah”. Ako isprobate jedan dodatak za sigurnost i mrzite ga, samo ga izbrišite i dodajte nešto drugačije. Sjajna stvar WP-a kao platforme web stranica je da imate pristup širokom rasponu dodataka i načina za prilagodbu vaše web stranice.

Korak # 3. Pronađite pravu temu web mjesta

Pronalaženje prave teme za vaš internetski portfelj nije jednostavno. Zapravo sam kupio temu s kojom sam završio jer su mi se svidjele neke značajke i izgled nje. Možete i nekoga unajmiti za izradu prilagođene teme ili korištenje bilo koje od mnogih dostupnih besplatnih tema.

Započnite s proučavanjem web stranica autora i vidjeti što vam se sviđa, a što ne sviđa u njihovim portfeljima.

Nakon što ste upoznali značajke koje želite, dođite do kartice pojavljivanja na lijevoj strani WP nadzorne ploče i kliknite “Dodaj temu”, a zatim razvrstajte po značajkama da biste pronašli moguće teme koje biste mogli koristiti. Kliknite na “Primjeni filtre.”

Svoje mogućnosti možete dodatno precizirati upisivanjem pojmova za pretraživanje poput “pisac,””knjige,” ili “portfelj.”

Evo nekoliko zanimljivih tema koje sam pronašao koje biste mogli uzeti u obzir:

Blog pisaca VW-a

Demo & Detalji

Odredišna stranica autora

Demo & Detalji

Portfelj s jednom stranicom

Demo & Detalji

Ovo je samo nekoliko tema za odabir. Postoje stotine dostupnih tema. Iako stvarate portfelj, sigurno se ne morate pridržavati teme portfelja. Možete birati između besplatnih tema e-trgovine ako se dobro uklapaju. Ključ je u sadržaju koji dodate.

Korak # 4. Izradite svoje stranice i biblioteku medija

Nakon što odaberete temu, vrijeme je da odlučite koje stranice želite i dodate u svoju medijsku biblioteku dodavanjem korica knjiga i drugih slika. Postoji nekoliko načina na koje možete dodati knjige na svoju web lokaciju.

Dodajte knjige kao stranice s istaknutom slikom koja je vaša naslovnica i opis i kupite veze na svakoj stranici. Potom stranice možete staviti u svoju navigaciju kao stavke podizbornika ili ih dodati u područja sadržaja.

Koristite svoje postove samo za najave knjiga i postavite svoju stranicu kao blog, tako da će se nova izdanja pojaviti na naslovnici. Možete promijeniti ono što korisnici odredišne ​​stranice vide pod Teme / Prilagodi ili Postavke / Čitanje. Možete odabrati “Najnoviji postovi” koji će izbaciti vaše najnovije postove na blogu na početnu stranicu vaše web stranice ili možete odabrati “statičku stranicu” i odabrati stranicu koju ste stvorili da služi kao početna stranica vaše web stranice..

Ako vam ne smeta proučiti novi dodatak i naučiti ga koristiti, također možete upotrijebiti dodatak za kupovinu i izravno prodati knjige pomoću WooCommerce ili sličnog dodatka.

Korak # 5. Provjerite pogreške

Nakon što postavite svoje web mjesto na način na koji želite, morate ga pažljivo provjeriti radi li se o pogreškama. Vjerojatno ste čuli svu zujanje o korisničkom iskustvu (UX) i kako loše iskustvo odvodi kupce. Veze koje ne funkcioniraju, obrasci koji ne šalju i 404 pogreške frustriraju korisnike.

Provedite vrijeme testirajući svaku vezu na vašoj web lokaciji. Pošaljite svaki obrazac kako biste bili sigurni da se stiže na vaš kraj i korisnik će dobiti potvrdnu poruku. Testirajte postupak naručivanja kako biste bili sigurni da sve teče bez problema.

Također biste trebali instalirati prekinuta provjera veze kako biste bili sigurni da ubuduće ne poslužujete pogreške.

Provjerite je li vaša web lokacija prilagođena mobilnim uređajima. Oko 73% ljudi doći će na Internet putem samo svojih pametnih telefona do 2025. Ako vaša web lokacija nije prilagođena mobilnim uređajima, vjerojatno ćete već propustiti broj publike koja nikada ne koristi računala. Opet, postoji dodatak koji vam može pomoći da web mjesto postane prilagođenije mobilnim uređajima, ali također biste trebali odabrati filtre u filtrima jer prvo tražite temu. Teme poput Dvadeset sedamnaest i dvadeset devetnaest već su stvorene mobilnim pristupom.

Primjer responzivne web stranice pisacaPrimjer: Evo kako izgleda moja web lokacija na mobilnim uređajima. Obratite pažnju na to kako su svi elementi tamo, ali oni se protežu malo dalje prema stranici za manji zaslon i ograničeni su na jedno najnovije izdanje odjednom ili na jedan blog na post. Veličina teksta i slika web lokacije za mobilne uređaje ostaje čitljiva, ali smanjuje se na veličinu.

Korak # 6. (Buduće poboljšanje) Unajmite nekoga za ugađanje vaše web stranice

Nakon što učinite sve što možete učiniti, napravite korak unatrag i pogledajte što može propustiti. Želite li da je pozadina prozirna, ali ne možete shvatiti prilagođeni CSS kôd da to učini? Budući da ste uložili većinu napornog rada, ne bi trebalo previše koštati unajmiti programera koji će za vas riješiti nekoliko manjih problema. Možete dati outsourcing samo dijelove posla za koje nije ugodno dovršiti ili unajmiti različite izvođače za zadatke u kojima su stručnjaci..

Još bolje, zamolite bilo koga koga unajmite da objasni što su učinili kako biste mogli naučiti i nadamo se da ćete to sami popraviti sljedeći put. Na mreži možete pronaći i puno informacija o popularnijim temama kao što su Dvadeset Šesnaest i Dvadeset Sedamnaest. Evo nekoliko izvora koji prolaze kroz neke od popularnijih prilagodbi za dvadeset šesnaest i dvadeset sedamnaest:

 • Dvadeset šesnaest foruma za podršku – Službeni forum WordPress.org za pomoć u dvadeset šesnaest tema. Prelistajte komentare ili postavite svoje pitanje.
 • Dvadeset sedamnaest foruma podrške – Također na WordPress.org, popis prethodno riješenih pitanja i forum ispunjen stručnjacima kako koristiti temu i prilagoditi je svojim potrebama.
 • Forumi za WordPress – Idite na WordPress forume radi općih pitanja ili postavite CSS pitanja za prilagodbu u mapi. Možete pretraživati ​​i po temama i vidjeti je li vaše pitanje već postavljeno i riješeno. Ovaj forum pokriva više tema nego samo jednu.
 • Kinsta – Ako se ne bojite kopanja u datotekama svoje teme i promjene tablice stilova, ovaj vodič nudi nekoliko savjeta za stvarno prilagođavanje dvadeset i nešto tema. Moderator je dobar u odgovorima na pitanja koja bi čitatelji mogli imati, pa svakako pročitajte komentare i postavite bilo koja pitanja koja imate.
 • Sve o osnovnom – Postoje neke tipične prilagodbe koje korisnici pitaju o vremenu i vremenu iznova. Ovaj vodič prolazi kroz neke probleme s kojima se ljudi susreću s temom Dvadeset sedamnaest, poput visine zaglavlja na početnoj stranici, uklanjanja naslova stranice i rezultirajućeg razmaka te uklanjanja poruke “Ponosno podržano od strane WordPressa”.

Što više radite s WordPressom, to ćete više razumjeti i moći ćete napraviti manje podešavanja ili putem kodiranja ili dodataka koji svoj portfelj pretvaraju u nešto vrlo osobno i prilagođeno.

Stvaranje autorske web stranice nije nešto što se događa preko noći, već nešto što se vremenom izgrađuje.

Primjeri web stranica velikog pisca

Janet Dean

Web stranica portfelja Janet DeanWeb stranica portfelja Janet Dean

Janet Dean inspirativna je autorica smještena u Indiani. Piše za Harlequinovu liniju Love Inspired. Njezina web stranica dobar je primjer autorskog portfelja jer navodi njezine najnovije knjige, a još uvijek prikazuje ponešto o autorici. Posjetitelji mogu pogledati sve njezine knjige u svom portfelju na poveznici “knjige”, a također mogu pristupiti njenim fotografijama na raznim događanjima. Jedna stvar koja mi se posebno sviđa na ovoj stranici jest njezin odjeljak posebno usmjeren prema medijima.

Nicholas Sparks

Internetska stranica Nicholas SparksInternetska stranica Nicholas Sparks

Autor Nicholas Sparks koristi web mjesto svog autorskog portfelja da stavi fokus na svoje najnovije izdanje i poziva posjetitelje na “Naruči odmah” s gumbom poziva na akciju. No, kako se korisnik pomakne prema dolje, vidjet će dodatne stranice na kojima može kretati, poput linkova do priča i drugog djela. Također možete dobiti informacije o događajima i vijestima o autorima. Skočni prozor pojavit će se nakon što ste kratko vrijeme bili na stranici, a poziva vas da se prijavite za njegov popis e-pošte.

Dean Koontz

Web stranica portfelja Deana KoontzaWeb stranica portfelja Deana Koontza

Autor suspenzije Dean Koontz bestseler je New York Timesa. Čini nekoliko zanimljivih stvari sa svojim autorskim portfeljem. Prvo, vidite korice knjiga u njegovoj najnovijoj seriji vodoravno smještene na vrhu stranice. Zatim, ako pokažete mišem preko navigacijske kartice za knjige, dat će vam se niz mogućnosti, ovisno o tome koji je njegov niz najzanimljiviji, poput Jane Hawk ili opciji da istodobno izvučete sve svoje knjige. Navigacija je vrlo intuitivna i udovoljava potrebama različitih segmenata njegove publike.

Emily Winfield Martin

Web stranica portfelja Emily Winfield MartinWeb stranica portfelja Emily Winfield Martin

Web stranica Emily Winfield Martin vjerojatno je jedan od najzanimljivijih portfolija tamo. Ona je dječji autor, ali i umjetnica. Kad na početku dospite na njenu početnu stranicu, neće vas dočekati s koricama knjiga, već slikama njezine umjetnosti. Zapravo morate doći do njezine stranice Knjige da biste vidjeli informacije o njezinim knjigama. Čak se i njezina internetska trgovina sastoji od dvije strane svog rada, ulazeći u umjetnost ili knjige djece.

Izvucite Riječ

Sada kada ste stvorili prekrasan, jedinstveni portfelj za označavanje vašeg pisanja, vrijeme je da izvučete riječ. Recite svojoj obitelji i prijateljima i tražite od njih da podijele adresu vaše web stranice na njihovim računima na društvenim mrežama. Stavite adresu svoje web stranice na posjetnice, u svoj potpis e-pošte i podijelite je u oglasima. Udružite se s drugim autorima i dijelite internetske stranice u svojim biltenima.

Svaka sitnica koju možete učiniti da biste riješili riječ pomaže vam da izgradite interes za svoju web lokaciju i knjige. Na kraju, imate šansu da to pretvorite u posao. Izradili ste prekrasnu web stranicu za pisce – sada je vrijeme da to podijelite sa svijetom.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map