Урок: Как да създадете първия си сайт с Weebly

Weebly е един от най-мощните строители на уебсайтове в бизнеса. Той предлага на тези, които искат присъствие в мрежата, възможност да построят такава, без да е необходимо да научат кодиране в мрежата. За собствениците на малък бизнес със строги бюджетни ограничения това може да бъде начин за разширяване на бизнеса без значително увеличаване на режийните разходи.


Използването на конструктор на уебсайтове е много визуално изживяване и изграждането на уебсайт, използвайки такъв, е като да играете със стек от Lego – освен още по-лесно. Днес ще ви предам основните положения на всичко необходимо, за да създадете първия си уебсайт с Weebly.

Екранна снимка на началната страница на WeeblyСъздайте своя професионален уебсайт или онлайн магазин с Weebly.

Съдържание

 • Стъпка # 1: Регистриране за акаунт в Weebly
 • Стъпка # 2: Изберете тема Weebly
 • Стъпка # 3: Изберете вашия домейн
 • Стъпка # 4: Проектирайте уебсайта си Weebly
 • Стъпка # 5: Публикувайте уебсайта си Weebly
 • Колко ще струва първият ми уебсайт с Weebly?
 • Заключение: Мощен създател на уебсайтове

Разгледайте Weebly

 • Започнете с Weebly
 • Вижте всички Weebly теми (шаблони на сайтове)
 • Истински уебсайтове, създадени с Weebly
 • Weebly планове и цени

Как да използвате Weebly за да направите първия си уебсайт

1. Регистрирайте се за акаунт в Weebly

Weebly планове
Безплатно
професионалист
Бизнес
Годишна цена$ 0.00 / месец$ 12.00 / месец$ 25.00 / месец
Съхранение на дискове500 MBнеограниченнеограничен
SSL сигурностдадада
Свържете домейнаНедада
Безплатен домейнНедада
Такси за транзакции3%0%
Добавете продукти25 продуктанеограничен
Подходящ за…Уебсайт за флаериМалък бизнес / Онлайн магазинВсичко и още

Weebly е доставчик на услуги и преди да можете да използвате някоя от техните услуги, ще трябва да създадете акаунт с тях. Има три начина да се регистрирате с Weebly – чрез вашия Facebook акаунт, Google акаунт или чрез имейл.

Създаването на акаунт в Weebly е Безплатно.

Започни тук > Кликнете, за да се регистрирате и да създадете уебсайт в Weebly.

2. Изберете тема

Weebly Themes - Вградени шаблони на уебсайтове в WeeblyБърз поглед върху Weebly теми.

След като създадете своя акаунт, Weebly ще започне с основните положения. Първото нещо, което трябва да изберете е дали искате да изградите само основен уебсайт или онлайн магазин. Ако това е първият ви уебсайт, не се притеснявайте твърде много за това и просто изберете един или друг.

След като свършите, ще ви бъде представен набор от теми (това Weebly нарича техните шаблони), от които можете да избирате. Weebly организира темите им в категории като бизнес, личен или блог. Отделете време и разгледайте темите, за да изберете какво ще отговаря на вашите нужди.

Разгледайте и вижте всички теми Weebly тук.

3. Изберете вашия домейн

Изберете името на вашия домейн в WeeblyИзберете името на вашия домейн в Weebly

След като изберете своята тема, ще бъдете помолени да изберете име на домейн. Има три начина да добавите домейн към уебсайта си Weebly.

 1. Търсете и купувайте – Използвайте Weebly за търсене на име на домейн и покупка чрез тях. Това ще включва обичайната цена за името на домейна и ще има годишни такси за подновяване и за него. Въпреки че това може да изглежда като удобна опция, аз наистина не го препоръчвам, тъй като имената на домейни в Weebly и цените за подновяване са доста стръмни при $ 19.95 на година.
 2. Свържете съществуващо име на домейн – Прехвърлянето ще бъде добра опция, ако искате да използвате име на домейн, което вече притежавате. НО, не забравяйте, че това ще означава, че ще плащате такси за подновяване на име на Weebly след преместването.
 3. Използвайте безплатен поддомейн – Не е оптимален избор, но е добро място да започнете. Безплатните поддомейни са принудени да използват марката Weebly на своя сайт, но са добър начин просто първо да проучите системата, преди да свържете официално име на домейн по-късно.

4. Създайте своя уебсайт Weebly

Weebly Създател на уебсайтове работи много като WYSIWYG Word ProcessorWeebly Създател на уебсайтове работи много като WYSIWYG Word Processor.

Създателят на уебсайтове Weebly работи много като текстов процесор WYSIWYG. Използва елементи като текстови полета, изображения и други градивни елементи, за да състави уебсайт. Използването им е просто въпрос на обединяването им и попълването на празни петна със собствен текст.

Редактиране на вашия сайт Weebly

Редактиране на първия ви уебсайт в WeeblyРедактиране на първия ви уебсайт в Weebly

Преди да започнете да редактирате вашия сайт, обърнете внимание на всички предупредителни знаци в адресната лента на браузъра. Редакторите на Weebly изпълняват скриптове, за които някой браузър ще предупреди и трябва да им позволите да работят за Weebly, за да работят без проблеми.

След като направите това, има две основни неща, които можете да направите на сайта си. Първият е да плъзнете строителни блокове от лявата лента за навигация към вашия сайт, който е от дясната страна на екрана. Второто е да редактирате този строителен блок, за да го персонализирате.

Например, да кажем, че щракнете върху текстово поле и го плъзнете към темата вдясно. След като това е направено, трябва да въведете текста, който искате да се появи в това поле. Ефективното използване на градивните елементи може да отнеме малко експерименти, за да се оправи, но това е доста рационално изживяване.

Използване на функциите за електронна търговия за изграждане на онлайн магазин

Основни характеристики, включени в онлайн магазина WeeblyПроектирайте вашия онлайн магазин отпред, приемете плащане, задайте правила и тарифи за доставка, данъци за настройка и обработвайте поръчки на клиенти, като използвате онлайн магазина Weebly.

Ако кликнете върху „Магазин“ в горната лента за навигация, можете да конфигурирате допълнителни настройки, които ще бъдат полезни, ако изграждате онлайн магазин. Просто попълнете тези данни, ако имате нужда от тях. Менюто за конфигуриране на магазина ще ви позволи да направите почти всичко необходимо за електронната търговия, от основна информация за вашия онлайн магазин и приемане на плащания до създаване на купони и обработка на доставка.

Увеличете функционалността с помощта на приложения

Weebly App CenterWeebly App Center

Weebly сам по себе си е много основен създател на уебсайт и това е чудесно, защото предлага на потребителите прост и управляем начин за изграждане на уебсайт. Потребителите, които са по-напреднали, обаче могат да имат различни нужди, които могат да бъдат удовлетворени чрез Weebly App Center.

Кликнете върху „Приложения от горната лента за навигация и можете да разглеждате App Center. Тук ще можете да намерите много приложения, които разширяват функционалността на вашия магазин. Някои от тях са изградени от самите Weebly, докато други са от разработчици на трети страни.

Има приложения за почти всичко и можете да добавите колкото искате. Например можете да имате приложения, които ви помагат да изградите по-мощни форми за контакт или други, които ви позволяват да изградите мобилно приложение с вашия уебсайт.

Някои приложения са безплатни, докато други може да имат месечни такси, които трябва да платите, за да ги използвате. Внимавайте какви приложения добавяте, тъй като разходите за стартиране на уебсайта ви могат да ескалират извън контрол, ако използвате твърде много платени приложения.

Промяна на настройките на сайта

Основна настройка на сайтаОсновна настройка на сайта

Опцията Настройки на лентата за навигация ще ви позволи да промените някои общи опции за вашия сайт. От име на сайта до SEO опции и хора, с които искате да си сътрудничите в дизайна на вашия сайт – всичко това можете да добавите или промените тук.

Не забравяйте, че много от тези опции, например SEO, са много основни, тъй като основната цел на Weebly е да създадете лесно сайт. По-напреднала SEO функционалност може да бъде постигната, ако намерите подходящото приложение в техния App Center.

Създаване за мобилни устройства

Създайте и визуализирайте уебсайта си Weebly на мобилни устройстваСъздайте и визуализирайте уебсайта си Weebly на мобилни устройства

В тази епоха на мобилност е важно уебсайтовете да работят добре както на мобилни устройства, така и на настолни компютри. За да сте сигурни, че вашето изглежда добре на мобилни устройства, можете да изберете иконата на лентата за навигация, за да превключвате различните изгледи (настолни или мобилни).

За съжаление можете да създадете сайт специално за мобилни устройства и трябва да разчитате на отзивчивата тема, за да направите това за вас. Този инструмент най-малкото ви помага да гарантирате, че каквото и да правите, пасва добре на двата формата.

5. Публикувайте своя уебсайт Weebly

След като всичко това е готово и сте доволни, можете да публикувате уебсайта си в Weebly. Просто кликнете върху публикуване и е добре да продължите.

Снимка на нашия публикуван уебсайт Weebly

шегобиец & Лапи (виж тук) – Сайтът, който създадохме с помощта на Weebly, докато пишехме този урок.

Маркетинг на вашия уебсайт

Стартирането на уебсайт е повече от това да го плеснете заедно. За да бъдете по-ефективни, трябва да можете да изграждате потенциални клиенти и да достигате до хората. За да ви помогне в това, Weebly разполага с маркетингова функция, където можете да конфигурирате някои маркетингови инструменти.

Например, можете да настроите изскачащ прозорец, който изисква от посетителите ви да се запишат за бюлетин, който можете да им изпращате редовно или за специални промоции. Можете също да създадете персонализирани бюлетини и да ги планирате предварително за автоматизирано изпращане.

Отново това са основни опции и по-мощни инструменти могат да бъдат намерени в App Center.

Опции за уеб маркетинг в WeeblyВградени функции за уеб маркетинг в Weebly

Колко ще струва първият ми уебсайт с Weebly разходи?

Най-основното можете да създадете и публикувате уебсайт с Weebly за абсолютно нищо – безплатно. Въпреки това, има много ограничения за безплатен уебсайт с Weebly. Например всеки сайт, който изграждате и публикувате, ще има Weebly брандиране на него и по принцип вие ще бъдете залепени на безплатния им поддомейн Weebly.

Би било по-реалистично да се вземе предвид най-ниският рейтинг на Weebly, техният план за „Connect“, който се използва от $ 7 на месец (цената пада до $ 4 на месец, ако плащате на годишна база). На всичкото отгоре трябва да вземете предвид и цената на име на домейн, която би била 19,95 долара годишно.

Като усредните нещата, можете да очаквате да платите;

($ 4 x 12) + $ 19.95 = $ 67.95 на година

… да изградим и поддържаме основен уебсайт с Weebly.

Знаейки, че един реалистичен уебсайт с Weebly ще струва около 67,95 долара годишно, можем да направим основна сравнителна цена. Ако трябваше да създадете свой собствен уебсайт и да намерите свой собствен хостинг и име на домейн, трябва да съставите всичко заедно.

Средната цена на име на домейн ще ви струва около $ 10 до $ 12 на година, а уеб хостингът с общ бюджет ще струва някъде между $ 1 до 8 на месец в зависимост от функциите. Това означава, че ако трябваше да изграждате и хоствате свой собствен сайт, годишните ви такси ще станат средно $ 59, което, за да бъда честен, не е значително по-евтино.

Заключение: Мощен Създател на уебсайтове

И накрая, ние имаме основното предимство на Weebly – фактът, че той е създател на уебсайт в основата си и позволява на тези с нулево познание за уеб кодиране да създадат уебсайт. Това е нещо, което струва много повече от малките спестявания на разходи, които вероятно бихте постигнали, като намерите собствен хостинг.

Създаването на вашия първи уебсайт с Weebly вероятно няма да бъде обезсърчаваща задача. Ако дори сте запознати отдалечено с компютрите или знаете как да използвате текстов процесор, бих помислил, че ще имате минимални проблеми.

Дори да се окажете, че имате някакви проблеми, винаги можете да се обърнете към Weebly за техническа помощ, да ги проучите знание за идеи и помощ или дори да посегне към общото Weebly общност за помощ.

Започнете, регистрирайте се тук

Регистрирайте се в Weebly, използвайки вашия Facebook акаунт, акаунт в Google или чрез имейл.Регистрирайте се и създайте първия си уебсайт в Weebly.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map