Урок: Как да стартирате успешен бизнес за доставка на капки с помощта на Shopify

Строителите на уебсайтове станаха сравнително често срещани днес, но Shopify е фантастичен избор за дропшипинг. Най-просто можем да обобщим предимството му в три области; той е лесен за използване, мощен и удобен за дропшипинг.


Графичният потребителски интерфейс, заедно с предварително изградени шаблони и блокове за изграждане на сайт, го прави практически всеки. Не е необходимо да научавате кодиране или дизайн, можете просто да преместите нещата, където и да ги искате.

В днешно време чуваме все повече истории за успех в дропшипинг бизнеса. Например, Marc спечели $ 178 492, като дропшипинг на американски и европейски продукти, използвайки Shopify и Spocket (прочетете казус).

Можете да прочетете нашето задълбочено ревю на Shopify тук.

Въпреки че в основата си Shopify се фокусира върху бързото и лесно изграждане на сайт, той има богат магазин за приложения, чрез който можете да разширите функционалността. Функции, които можете да добавите в обхвата на широка гама и обхваща всичко, от което ще се нуждае дропшипър – от източници на стоки до обработка на плащания и доставка.

Ето стъпките за стартиране на Shopify дропшипинг бизнес:

Съдържание

 1. Регистрирайте се за Shopify акаунт
 2. Инсталирайте дропшипинг приложения
 3. Търсете продукти, които искате
 4. Импортирайте избрани продукти във вашия магазин
 5. Настройка на вашия магазин Shopify
 6. Персонализиране на вашия магазин Shopify дропшипинг
 7. Настройване на плащания
 8. Shopify дропшипинг приложения

Разгледайте Shopify

 • Посетете и се регистрирайте в Shopify
 • Вижте всички Shopify теми
 • Примери за сайт Shopify
 • Оформете планове и цени

Преди да започнете: Направете проучване на ключовите думи

Ключът към успеха в дропшипинга е да се намери печеливша ниша. Преди да започнете да изграждате вашия сайт, направете няколко проучвания за това какви стоки може да са най-добри за вас. За да управлявате това, е важно изследването на ключови думи.

Като евтин (безплатен) начин да направите това, опитайте се да се възползвате от Планировчик на ключови думи в Google и изпробвайте продуктите, които мислите да продавате. Това ще ви даде оценка за нивото на интерес към тези продукти.

Като пример за това, погледнете изображението по-долу;

Обем на търсене на „геймърски лаптоп“ в Google.

Можете да видите от това основно търсене кои продукти имат по-високи нива на интерес от другите. Експериментирайте с инструмента за планиране на ключови думи, за да получите по-добра представа за това, което може да се продава по-добре.

С тази информация можете да потърсите доставчиците на дропшипинг, които предлагат най-добрата цена и надежден процес на изпълнение.

Dropshipping on Shopify в 7 лесни стъпки

1. Регистрирайте се за Shopify акаунт

Shopify електронна търговия платформа - изграждане и разрастване на вашия бизнес онлайн Регистрацията за Shopify е толкова проста, всичко, от което се нуждаете, е имейл адрес (Посетете Shopify)

Регистрацията на акаунт в Shopify е безплатна. Всичко, от което се нуждаете, е имейл адрес, с който да потвърдите акаунта си и можете да влезете с тях. Не е необходима кредитна карта или друг начин за плащане. Shopify предлага на всички нови потребители 14-дневен пробен период в тяхната система.

Когато правите регистрацията си, ще трябва също да посочите име, заедно с имейл адреса си. Това име ще бъде използвано за генериране на URL адреса на вашия магазин по време на безплатната пробна фаза.

След като това е направено, Shopify ще се нуждае от вашето име и други подробности за обработка на плащанията. Това е кратък формуляр за попълване, така че не се притеснявайте твърде много за това.

Започни тук > Кликнете, за да се регистрирате и да създадете Shopify дропшипинг бизнес.

2: Инсталирайте Dropshipping приложения

Изберете „Приложения“, след което кликнете върху „Посетете Shopify App Store“

След като приключите с процеса на регистрация, ще бъдете отведени до таблото за управление на вашия магазин. От тук можете да започнете да добавяте продукти към вашия сайт. Ето тук идва един от акцентите на Shopify за дропшипинг: Shopify Apps.

За новите дропшипъри Shopify може да бъде ресурс на едно гише. Първото нещо, което трябва да направите, е да преминете към Shopify Apps. Първо кликнете върху Приложения и след това изберете „Посетете Shopify App Store“. След като сте там, направете търсене на „Oblero“.

Oberlo е дропшипинг платформа, която ще ви позволи лесно да търсите и добавяте дропшипинг продукти във вашия магазин. След като извършите инсталацията, можете да проучите продуктите в нея.

Ние използваме Oblero в този пример, но има други дропшипинг платформи в магазина за приложения Shopify, които можете да използвате, като например Spocket и AliExpress. Ще поговорим за тези по-късно в тази статия.

3. Търсене на продукти, които искате

Използването на дропшипинг приложения е толкова просто, колкото ако пазарувате сами в сайт за електронна търговия. Първо изберете категорията, която искате да разглеждате. След това задръжте курсора на мишката върху елемента, който ви интересува, и кликнете върху „Добавяне към списъка за импортиране“.

След като добавите всички елементи, които искате, кликнете върху „Импортиране на списък“ на лентата за навигация на таблото за управление на Oblero. Оттам можете да персонализирате описания, категории и други подробности.

4. Импортирайте избрани продукти на вашия уебсайт

Поставете отметка в квадратчето и след това кликнете върху „импортиране в магазин“, след като редактирате подробностите за продукта

Когато сте доволни, че нещата са както искате, поставете отметка в горната лява част на полето на продукта и след това кликнете върху „Импортиране в магазин“. Повторете това за всички продукти, които сте избрали по-рано.

5. Настройка на вашия магазин Shopify

Изберете „Теми“, след което кликнете върху „Изследвайте безплатни теми“ или „Магазин за тематични магазини“, за да изберете тема.

Сега, когато сте подготвили всички продукти, които искате да продавате, време е да настроите магазина си. Помислете за магазина си Shopify като лицето на вашия търговски обект. По този начин посетителите ви разглеждат продуктите, които продавате, и избират артикулите, които желаят да закупят.

За да увеличите максимално продажбите си, вашият магазин трябва да комбинира привлекателност с използваемост и бързина. Не се притеснявайте обаче, Shopify има предварително проектирани шаблони, които можете да използвате. Ако харесвате, можете да ги използвате „както е“. Ако предпочитате нещо по-лично, можете да персонализирате избраната от вас тема.

Разгледайте още уникални функции за Shopify.

6. Персонализиране на вашия магазин Shopify Dropshipping

Интерфейсът за персонализиране на Shopify е лесен за използване

Персонализирането на темите на Shopify зависи от това, коя тема сте избрали. Сегментите, налични по подразбиране, могат да бъдат активирани или деактивирани или дори можете да добавите нови сегменти, които искате. За да персонализирате тези раздели, просто е да посочите параметри, каква колекция от продукти, които искате да добавите към всяка секция.

В лявата навигационна лента е списък на всички сегменти, които са активирани в темата по подразбиране. Кликването върху който и да е от тези раздели ви позволява да посочите подробности като например колекция от продукти, които да се показват там, или дори колко редове или колони да се покажат.

Ако искате да деактивирате някой от тези предварително зададени сегменти, просто кликнете върху иконата на окото и тя ще бъде скрита на вашия сайт. Вдясно в долната част на лявата навигационна лента е опция, върху която можете да кликнете, за да добавите нов сегмент. Щракването върху това ще отвори обширно меню от елементи, от които можете да избирате.

Когато сте готови, не забравяйте да кликнете върху иконата „Запазване“, дори ако все още не искате да публикувате магазина си..

Щракнете тук, за да видите още теми за шопиране.

Стъпка 7. Настройка на плащанията

Сега, когато вашите продукти са избрани и магазинът ви е настроен, имате нужда от средство, чрез което можете да събирате плащания от вашите клиенти. Shopify работи с голям брой процесори за плащане, така че да имате широк спектър от възможности за избор.

За да настроите плащания, кликнете върху бутона „Настройки“ в долния ляв ъгъл на таблото за управление. След това изберете „Доставчици на плащания“. По подразбиране, PayPal е активиран метод, така че можете да персонализирате данните на акаунта си там или да изберете други процесори за плащане по региони.

Някои платежни процесори като MOLpay ще изисква да имате съществуващ акаунт с тях, за да ги използвате на вашия Shopify сайт. Дори PayPal ще изисква да имате търговски акаунт, но те ще ви изпратят подробности по-късно.

Други приложения за разглеждане на дропшипинг

По-рано използвахме Oberlo като пример за дропшипинг приложение, което можете да използвате. Той предлага богат продуктов каталог и има повече функции, отколкото сме покривали досега. Има и други, които можете да опитате, така че разгледайте този списък;

1. Oberlo

Освен обикновената система за сърфиране и добавяне, Oberlo ви позволява лесно да намерите продукти, които са в тенденция. Това ви дава бърз начин да поддържате продуктовите си линии свежи и винаги да предлагате на клиентите си най-добрите сделки в града.

Основни характеристики на Oberlo

 • 100% безплатно
 • Проследяване на поръчки
 • Позволява персонализиране на продукта
 • Актуализации за автоматично ценообразуване
 • Работа с групови поръчки

Посетете Оберло

2. Spocket

Spocket е дропшипинг приложение, което работи с доставчици по целия свят. Все пак е по-известен в регионите на САЩ и ЕС. Приложението е опаковано с функции и дава на Dropship широка гама от продукти, от които да избирате. Можете също да персонализирате изгледите си на продукти извън категорията и дори да се специализирате в нишови области като артикули с високи отстъпки или повече. Потребителите на спокети също могат да се възползват от своите 24/7 услуги за поддръжка на клиенти.

Основни характеристики на Spocket

 • Солидна отстъпка / цени на едро
 • Лесно изпълнение
 • Примерни поръчки
 • Проследяване на продукти в реално време
 • Автоматични актуализации на инвентара

Посетете Spocket

3. AliExpress

AliExpress твърди, че предлага марж на печалба от дропшипър до 2000 процента. Въпреки че е базиран в Китай, той е станал глобален и сега се доставя по целия свят. Използването на приложението им в Shopify е изключително лесно и отваря достъп до много широката им гама от продукти навсякъде.

Основни характеристики на AliExpress

 • Редактиране на продукти
 • Продава се с множество магазини
 • Автоматично проследяване на пратките
 • Пакетни продукти за продажба
 • Избор на доставчик

Посетете AliExpress

Планове и цени: Колко струва тази цена?

Както можете да разберете досега, много от нещата, които разгледахме тук, са безплатни и покрити в цената на абонамента ви за Shopify. Приложения като Oberlo, Spocket и AliExpress заедно със стотици други са безплатни (въпреки че някои идват с такси).

Shopify сам идва на различни цени в зависимост от нуждите на вашия магазин. Реално много по-малки дропшипъри вероятно ще се разминат с основния си план Shopify, който струва $ 29 на месец. Ако магазинът ви се разраства и се окажете, че се нуждаете от повече функции, тогава може да е време да се придвижите нагоре.

Научете повече за Shopify планове и цени.

Долната линия: Shopify заслужава ли си за Dropshipping?

С една дума; YES. Shopify носи толкова голяма стойност за дропшипърите, че наистина няма какво да спечелим в ценовата си структура. Не забравяйте, че за цената, която плащате, получавате всичко необходимо, за да управлявате бизнес в електронната търговия.

В допълнение към това, Shopify опрости толкова много неща, че практически всеки може да използва своята система. Докато имате някаква представа за продуктите, които искате да продавате и сте готови да отделите известно време за изследвания, е трудно да не успеете на тази отлична платформа.

Може да искате да проверите тези Shopify ръководства или да участвате в Форумът за дропшипинг на Shopify да научиш повече.

* Превод: EN ID

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map