Урок: Как да продавате изкуство онлайн с помощта на Shopify

Shopify в основата му е платформа за електронна търговия. Това означава, че можете да се възползвате от него, за да създадете свой собствен онлайн магазин, независимо какво решите да продавате. Това го прави идеална платформа за работа на художниците, за да се намали времето, необходимо за тях, за да успеят да споделят своите творения със света.


Красотата на онлайн магазина е, че е нещо, което можете да настроите веднъж и да актуализирате, когато влязат нови продукти. Това намалява необходимостта художниците да отделят време за намиране на области за показване и на артикулите, които са създали..

Най-хубавото е, че онлайн магазините са част от дигиталния свят, създаването на такъв в Shopify може да ви позволи да получите достъп до много други канали за продажби с едно натискане на бутон.

Ако притеснението ви при създаването на онлайн магазин е просто технологията, не се притеснявайте. Ще ви преведа чрез опит с Shopify, за да ви покажа как можете да притежавате собствен магазин за кибер изкуства, без да знаете нито един ред код.

Как работи Shopify

ShopifyСъздайте своя онлайн магазин с помощта на Shopify

Първото нещо, което трябва да разберете за Shopify е, че това е услуга. Не купувате продукт, нито плащате за част от софтуера. Shopify е всичко, за да помогне на собствениците на фирми да установят своите дигитални магазини възможно най-ефективно.

Това означава, че компанията разбира, че клиентите й не са непременно най-технологичните хора на земята. Shopify предлага на всеки начин да събере онлайн магазин, използвайки проста система от шаблони и градивни елементи – нещо като Lego работи.

Shopify също не начислява на клиентите огромна сума за ползване на услугата, но достъпни цени, започващи от едва $ 29 на месец. С развитието на бизнеса ви цената може да се увеличи, ако се наложи да използвате повече функции. Това е спечелено предложение.

Прочетете нашето задълбочено ревю за Shopify тук.

Съдържание

 • Стъпка # 1: Регистрирайте се за акаунт
 • Стъпка # 2: Добавете продукти в магазина си
 • Стъпка # 3: Изберете тема на Shopify
 • Стъпка # 4: Персонализирайте темата
 • Стъпка # 5: Проучете функциите
 • Стъпка # 6: Използване на Shopify приложения
 • Стъпка # 7: Интегрирайте се със социалните канали
 • Плюсове и минуси на използването на Shopify за продажба на изкуство

Разгледайте Shopify

 • Първи стъпки с Shopify
 • Вижте всички Shopify теми
 • Примерен магазин, построен с Shopify
 • Оформете планове и цени

Първи стъпки в Shopify

1. Регистрирайте се за акаунт

Първото нещо, което трябва да направите, е да се регистрирате за акаунт в Shopify. Това е толкова просто, колкото да посетите уебсайта им и да кликнете върху бутона „Започнете безплатна пробна версия“. Shopify предлага на всички потребители безплатен пробен акаунт за 14 дни. Всичко, което ще трябва да въведете, е имейл адрес, парола и име на магазина.

По време на безплатния пробен период можете да изпитате целия процес на настройка на вашия онлайн магазин, но все още няма да можете да стартирате вашия сайт или да започнете да продавате продукти с него..

Можете да натиснете бутона „Пропуснете“, ако не сте сигурни в отговорите.

Веднага след като завършите процеса на регистрация, Shopify ще започне вашето преживяване с кратка сесия за въпроси и отговори. Това е предназначено за Shopify, за да научите малко повече за това, което искате да изглежда магазинът ви.

Това е основният раздел, който ще ви отведе до следващата стъпка.

След като преодолеете този кратък въпросник, следващата област, върху която трябва да се съсредоточите, е това, което е точно в средата на екрана. Ще има раздел с три основни области, който ви позволява да добавяте продукти в магазина си, да персонализирате как изглежда и след това да свържете име на домейн.

Името на домейна е публичният адрес, който клиентите ще трябва да посетят вашия онлайн магазин. Мислете за това като за цифров адрес, който позволява на хората да ви намират онлайн.

Започни тук > Кликнете, за да се регистрирате и да създадете онлайн магазин Shopify.

2. Добавяне на продукти

Ето страницата, на която попълвате информацията за вашето изкуство.

Това е част, от която трябва да се вълнувате – добавяне на първото от вашето изкуство в магазина! Кликнете върху бутона „Добавяне на продукт“ и ще бъдете приведени във формуляр, който ще ви позволи да въведете подробно какво ще продавате.

В екрана по-горе попълних примерен текст, за да покажа какво можете да добавите за полетата с подробности за продукта. Информацията, която въвеждате тук, не е само с цел показване. Полета като тип на продукта, колекции и маркери могат да ви помогнат да организирате своите произведения на изкуството. Освен това помага на клиентите ви да намират по-лесно изкуството във вашия онлайн магазин.

След като попълните всички необходими подробности на страницата, щракнете върху запазване и ще имате запис на първия си продукт за продажба!

3. Избор на тема за вашия онлайн магазин

Изберете подходящата тема за вашия онлайн магазин.

От началната страница на вашия Shopify акаунт кликнете върху „Персонализирайте темата“, за да стартирате процеса. Темите са предварително проектирани шаблони, които можете да използвате за вашия онлайн магазин. Ако не искате да отделяте време за това, можете просто да изберете такъв и да започнете да го използвате.

Препоръчвам ви да персонализирате вашите, така че да можете да дадете на вашия онлайн магазин това лично докосване. За да изберете шаблон, кликнете върху „Изследване на безплатни теми“. Това ще покаже изскачаща галерия от теми, от които можете да избирате.

Превъртете през тях и кликнете върху този, който харесвате, за да видите повече подробности за него. Ако темата ви харесва, кликнете върху „Добавяне към библиотеката с теми“.

Разгледайте и вижте повече Shopify теми.

4. Персонализирайте темата

Можете да персонализирате външния вид на вашия магазин за изкуства

Върнете се на началната страница, кликнете върху „Персонализирайте“ до темата, която искате да използвате. Темите, които сте избрали по-рано, ще бъдат налични в секцията, озаглавена „Библиотека с теми“. Това ще доведе до редактора на темите.

Това е онлайн приложение, което работи на принципа What-You-See-Is-What-You-Get (WYSIWYG). Подобно на приложения като Microsoft Word, екранът за дизайн ще ви покаже как точно ще изглежда вашият сайт, докато го редактирате.

Можете да изберете къде да поставите магьосници, текст, как да подреждате секции и дори да регулирате детайла до размера и цвета на шрифта. Не забравяйте обаче, че е лесно да се загубите в процеса на проектиране, така че прекарайте разумно времето си и завършете първо добавянето на продукти в инвентара си, преди да проектирате магазина си.

След като приключите с дизайна, кликнете върху „Запазване“.

5. Проучване на Shopify функции

Списъкът с полезни функции за електронна търговия, предлагани от Shopify.

Засега това, което ви показах, са само основите за това как да създадете онлайн магазин и да добавите продукти към него, с малки корекции. Shopify е пълна платформа за електронна търговия, което означава, че тя е създадена да ви помогне да продавате.

Процесът на продажба включва много повече от просто създаване на магазин. Например, можете да използвате аналитиката, за да научите за клиентите си, да обработвате маркетингови кампании, за да привлечете повече посетители на вашия сайт и дори да генерирате отстъпки..

Това са само основни функции Shopify и ако имате нужда от повече, винаги можете да добавяте към други приложения, за да подобрите функциите, които предлага магазинът ви.

Разгледайте още уникални функции за Shopify.

6. Използване на приложения

Shopify магазин за приложения (източник).

За да видите какви допълнителни приложения са налични, от лявото меню за навигация щракнете върху „Приложения“ и след това „Посетете Shopify App Store“. Приложенията тук са малки програми или скриптове, предназначени да добавят специфични функции в магазините на Shopify.

Поради популярността си, Shopify има огромна екосистема от потребители и разработчици на приложения, които работят заедно за разширяване на възможностите на Shopify. Като пример може да успеете да намерите приложение като Spocket, което ви помага да се справите с доставката на вашето изкуство и да го добавите към вашия магазин Shopify. Можете дори да се разширите, за да се превърнете в дропшипинг бизнес.

Имайте предвид обаче, че някои от приложенията може да изискват да плащате допълнителни такси за използване. Цените зависят от това, което разработчикът таксува за тези приложения. Пазарът на приложения на Shopify е обширен и има почти всичко, което онлайн търговецът на дребно би могъл да иска или има нужда. Ще намерите приложения, които да ви помогнат в маркетинговите дейности, доставката или други.

7. Разширяване на продажбите до социални канали

Shopify ви позволява да се свързвате с популярни социални платформи, за да разширите канала си за продажби.

Една от най-мощните характеристики на Shopify е, че тя ви позволява да разширите възможностите на вашия онлайн магазин извън самия сайт. Това означава, че можете да използвате други канали, за да увеличите продажбите – популярни пътища като Facebook, Instagram или дори Amazon.

За да добавите други канали за продажби, щракнете върху знака „+“ до „Канали за продажби“ и изберете от списъка там. Това ще бъде полезно за достигане до много по-голяма аудитория от само вашия онлайн магазин.

Заключение: Покупка правилен избор за вашия онлайн магазин?

Шофирайте ценообразуването в магазина.

Ако досега не сте забелязали, Shopify е много подобен на много строители на уебсайтове като Wix и Weebly. Тя работи на принципа на лесна за използване система за влачене и пускане, която е интуитивна и без стрес. Ключовата разлика е, че Shopify е създаден от самото начало, като се има предвид електронната търговия.

Поради това може да забележите, че ценовата структура е малко по-висока от тази на основните конструктори на уебсайтове. Това, което печелите в замяна обаче, струва много повече от месечните такси, които въвеждате.

Основните Shopify акаунти започват от $ 20 на месец. Това ви позволява да изброявате и продавате неограничен брой продукти. Това, което плащате за акаунти от по-високо ниво, са повече функции като възможността да добавите повече персонал към вашия Shopify акаунт, докато бизнесът ви расте.

Едно нещо обаче трябва да отбележим, че е Shopify ще намали продажбите ви под формата на такси за транзакции за онлайн покупки, направени чрез кредитна карта. По този начин има смисъл да надстроите своя план Shopify с увеличаване на продажбите си, тъй като те са по-ниски за по-високи нива на план.

Започни тук > Кликнете, за да започнете с Shopify.

Плюсове на използването на Shopify за продажба на изкуство

 • Лесен за използване конструктор на визуални магазини
 • Продайте на няколко канала
 • Интегрирано управление на доставката и плащанията
 • Работи както с физическо, така и с цифрово изкуство
 • Налични са много допълнителни функции

Минуси от използването на Shopify за продажба на изкуство

 • Задължителни такси за транзакции
 • Няма наличен безплатен план (само за пробна версия)
 • Ограничени персонализиране на теми
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map