Shopify Tutorial: Как да създадете онлайн магазин

Експлозията на дигиталния се наблюдава постоянен ръст на електронната търговия през годините. Всъщност според прогнозите глобалният обем на транзакция ще се удари 6,5 трлн. Долара до 2023г. Присъединявайки се към установените търговци на електронна търговия са магазини за търговия на дребно, които правят прехода към цифрови, както и лица, които създават собствен магазин за електронна търговия.


Чуваме все повече истории за успех в бизнеса с дропшипинг. Например, Marc спечели $ 178 492, като дропшипинг на американски и европейски продукти, използвайки Shopify и Spocket (прочетете казус).

Това става по-лесно от всякога, благодарение на платформи като Shopify.

Основите за получаване на собствен магазин за електронна търговия с Shopify всъщност са много прости. Сайтовете за електронна търговия по същество са същите като основните уебсайтове, с изключение на това, че позволяват на потребителите да правят покупки в сайта.

Ето стъпките:

Съдържание

 1. Регистрирайте се за Shopify акаунт
 2. Изградете основен магазин
 3. Добавете продукти към инвентара си
 4. Добавете продукти в магазина си
 5. Конфигурирайте начините си на плащане
 6. Настройка на параметрите за доставка
 7. Управление на колички за пазаруване
 8. Стартирайте магазина си!
 9. Разширете магазина си с функции Shopify

Разгледайте Shopify

 • Посетете и се регистрирайте в Shopify
 • Вижте всички Shopify теми
 • Примери за магазин Shopify
 • Оформете планове и цени

Contents

Стартиране на вашия онлайн магазин Shopify

Основите за получаване на собствен магазин за електронна търговия с Shopify всъщност са много прости. Сайтовете за електронна търговия по същество са същите като основните уебсайтове, с изключение на това, че позволяват на потребителите да правят покупки в сайта.

Стъпка 1. Регистрирайте се за Shopify акаунт

Продайте онлайн с Shopify - Регистрирайте се за 14-дневна безплатна пробна версияShopify ви предлага безплатен пробен период от 14 дни, без да се изисква информация за кредитна карта (Посетете Shopify).

Shopify предлага на всички нови потребители 14-дневен безплатен пробен период. За да започнете с тях, посетете Shopify сайта и кликнете върху „Стартиране на безплатна пробна версия“. Тази регистрация ви дава достъп до строителния сайт на Shopify.

Започни тук > Кликнете, за да се регистрирате и да създадете магазин Shopify.

Стъпка 2. Настройте вашия магазин Shopify

Използвайте Shopify Site Builder, за да създадете онлайн магазинСъздателят на сайта Shopify е лесен и лесен за управление.

Shopify Site Builder следва концепцията на Lego. Това, което ви позволява да направите, е основно да съберете различни „парчета“ на сайт, така че той да работи както искате. Всичко е визуално, така че можете да видите вашия сайт под формата, докато го изграждате.

Има два начина за изграждане на сайт в Shopify:

1. Предварително изградени Shopify теми

Намерете предварително изградена тема за вашия магазинShopify теми

Първият е да се възползвате от вече съществуващ шаблон на Shopify и след това да го промените, така че да изглежда уникално ваш.

За да намерите тема, която отговаря на вашите нужди, можете да посетите Shopify Theme Store на адрес themes.shopify.com – има повече от 70 предварително изградени безплатни и платени теми, от които да избирате.

2. Създавайте от нулата с помощта на течност

Shopify език за програмиране ТечностShopify език за програмиране Liquid – Няколко разработчици на Shopify ни казаха, че Liquid е лесен за изучаване език. Ще трябва да го научите, ако искате да създадете Shopify Store от нулата.

Като алтернатива – ако искате нещо по-уникално, можете също да създадете сайт от нулата. Shopify платформа използва техния самостоятелно разработен PHP език, наречен „Liquid“. Ще трябва да овладеете езика, за да създадете своя магазин Shopify от нулата.

Вижте реалните онлайн магазини, създадени с Shopify.

Стъпка 3. Добавете продукти към инвентара си

Добавяне на продукт към вашия инвентар в ShopifyСтраницата „добавяне на продукт“ също ви позволява да организирате къде отиват продуктите.

Има два основни начина за добавяне на продукти, които искате да продавате в Shopify.

Ръчно добавяне на продукти

Първият е като добавите ръчно продукти, за които всъщност имате инвентар.

За целта кликнете върху „Продукти“ и след това изберете „Добавяне на продукт“. Екранът Добавяне на продукт е много мощна помощна програма за вашия магазин. Освен основните положения като име на продукта и описания, тук можете също да зададете колекции, доставчик и маркери. Това помага да поддържате продуктите си организирани.

Добавете дропшипинг продукти

Друг начин за добавяне на продукти би бил методът дропшипинг. Ще трябва да посетите Shopify Market и да изберете приложение за дропшипинг като Oberlo. Използвайки това, можете да преглеждате и добавяте продукти от интерфейса на приложението.

Стъпка 4. Показвайте продуктите в своя магазин за електронна търговия

Поставяне на продукт в магазин ShopifyТук поставям добавения преди това продукт в колекцията на началната страница.

Добавянето на продукти към вашия инвентар просто означава, че те се съхраняват в системата. Също така трябва да организирате тези продукти да бъдат поставени в магазина ви Shopify. За целта отворете редактора на магазина си отново.

Тук ще решите къде да добавите определени колекции от продукти. Можете да имате различни секции, показващи различни колекции, или просто един голям каталог – изборът е ваш.

Стъпка 5. Конфигурирайте начините на плащане

Конфигуриране на методи за плащане в магазина ви за шопиранеПо всяко време добавете или конфигурирайте доставчици на плащания, отидете на Настройки > Доставчици на плащания, за да видите достъпните доставчици на плащания до вас.

След като основният ви сайт е съставен, е време да погледнете към функциите на електронната търговия. Първото нещо, което трябва в този аспект, е да решите как искате клиентите да плащат за покупки на вашия сайт.

PayPal

По подразбиране PayPal е достъпен в магазина ви, но ще трябва да създадете акаунт на търговец на PayPal по-късно, ако искате да използвате това. Освен PayPal имате още два основни типа процесори за плащания.

Шофирайте плащанията

Първият е Shopify Payments, предоставен директно от Shopify. Ако решите да използвате това, той ви позволява да обработвате почти всякакъв вид плащания през акаунта си. Плащанията по Shopify обаче са малко ограничени, тъй като не всеки може да го използва. Той е достъпен само за няколко държави и има допълнителни ограничения за това какви предприятия в кои страни могат да го използват или не.

Например австралийските фирми могат да използват Shopify Payments, но тези, свързани с някои финансови и професионални услуги, хазартни игри или цял списък от други дейности, са забранени.

Доставчици на плащания на трети страни

Друг начин, по който можете да се справите е, като използвате процесор за плащания на трети страни, като например райе, iPay88, или WorldPay. За съжаление тук има още едно „но“. Преди да изберете доставчик, който да използвате, трябва да се уверите, че той е наличен за вашия регион.

Стъпка 6. Настройка на параметрите за доставка

Конфигуриране на доставката на магазина ShopifyТрябва да посочите подробности за това как се доставят продуктите ви.

За да управлявате вашите договорености за доставка, щракнете върху „Настройки“ и след това „Доставка“. Тук можете да зададете всички подробности, отнасящи се до всяка поръчка – от доставчик на товари до списъци и тарифи.

Можете да създадете множество конфигурации за доставка, за да се погрижите за различни поръчки като вътрешни или международни. Могат да бъдат зададени и условия, например каква тежест на поръчките изисква какъв тип опаковка.

Стъпка 7. Управление на колички за пазаруване

Управление на колички за пазаруване ShopifyОсвен плащанията, можете да изберете да заснемете клиентски данни по време на процеса на касата.

От „Настройки“ -> Страницата „Checkout“ можете да настроите процеса, през който преминават клиентите ви за извършване на покупката им. Трябва да се вземат решения за това как искате магазинът ви да управлява касите.

Например, искате ли някой да може да направи покупка без акаунт в магазина ви? Разделът на касата е друга мощна област, която можете да използвате не само за генериране на приходи, но и за събиране на данни и други маркетингови цели.

Стъпка 8. Стартирайте магазина си!

Стартиране на вашия магазинВашият магазин на Shopify е защитен с парола по време на пробния период.

За да стартирате вашия магазин Shopify, ще трябва да се регистрирате за един от техните планове. Различните планове на Shopify имат различни функции. Например всички транзакции в Shopify са налози с такси за транзакции, но плановете от по-високо ниво ще ви струват по-малко в тези такси.

Започни тук > Кликнете, за да стартирате вашия магазин Shopify.

Защо да пазарувате: Научете повече за техните функции

Лесен за използване строител на уебсайтове

По-подробно разглеждане на Shopify Site EditorShopify редактора е лесен за използване. Вляво е лентата за навигация, където можете да редактирате на конкретния блок.

Предното на вашия сайт за електронна търговия е това, което посетителите ще виждат и ще си взаимодействат. Това може да бъде изградено според вашите точни изисквания, като използвате блоковете, които Shopify има в съставителя на сайта. Може да се използва за стартиране на празен шаблон или за промяна на една от съществуващите теми на Shopify.

Shopify Плащания и доставка

Количката за пазаруване и обработката на плащания е сърцето на вашия магазин за електронна търговия. Можете да изберете какви плащания искате да приемете от клиентите си. Има над 100 различни процесори на разположение, така че изборът наистина зависи от вас.

Освен това, Shopify ви позволява също така да интегрирате ценообразуването и обработката на доставките, да изчислявате данъци и други.

Управление на клиентите

Познаването на вашите клиенти е важно. Shopify следи вашите клиенти, както и историята на покупките им и друга информация. Това ви помага да ги организирате и с това можете да извършвате разширен маркетинг като стартиране на персонализирани кампании и други.

Маркетингови инструменти

Shopify се предлага с някои вградени или възможни добавки, които ви помагат да стартирате маркетингови кампании. Можете да предлагате на клиентите подаръчни карти, да провеждате социални медии или маркетингови кампании по имейл и други.

Управление на продуктите

Shopify Backend ManagementИма много полета, които ви позволяват да организирате продуктите в детайли.

С уебсайта като магазин за магазини, вие също имате бекенд на Shopify.

Това е подобно на склада в магазина ви, където можете да управлявате инвентара. Тук можете да маркирате продукти, да генерирате отчети, за да помогнете за попълването на запасите или дори да определите различни артикули.

Отидете мобилни

С много предприемачи, които скачат на лентата за електронна търговия, Shopify направи мобилно приложение на разположение, за да поддържа своите потребители, които са в движение. Мобилното им приложение ще ви даде пълен контрол върху вашия сайт и поведение от всяка точка на света.

Shopify бутон за покупка

Shopify Buy ButtonСлед като персонализирате бутона Buy, можете да копирате кода в HTML редактора на вашия уебсайт.

За тези, които не искат да притежават собствен сайт за електронна търговия, Shopify има Lite план, който предлага интегрирането на бутон за покупка. Можете да използвате това на собствения си уебсайт или блог, за да се възползвате лесно от възможностите за транзакции на Shopify.

Shopify анализ

Shopify AnalyticsАналитичното табло показва общия преглед на вашия магазин Shopify.

От едно табло можете да получите достъп до всички данни, събрани от вашия сайт. Това включва статистически данни за посетителите, като например откъде идват, как са научили за вашия сайт и други. Можете също така да генерирате отчети за продукти и продажби, които да бъдат експортирани.

Shopify POS

Едно от най-уникалните неща за Shopify е, че те отчитат физическите магазини, за да могат лесно да направят прехода към цифрови. Това придобива формата на Shopify POS, която им позволява да обвържат задния пазар на Shopify в своя бизнес на дребно. Резултатът от интегрирана инвентаризация и дори отчитане.

Колко струва покупката??

Shopify CostЦената на магазин Shopify.

Shopify общо има пет плана, от които да избирате. Три от тях са стандартни планове, за които повечето потребители ще изберат, докато другите два са в крайните краища на спектъра. Shopify стандартните планове се предлагат на цена от $ 29 / месец (Basic Shopify), $ 79 / месец (Shopify) и $ 299 / месец (Advanced Shopify).

Има фини, но важни разлики между тези планове. Всички те, разбира се, ви дават възможност да създадете и стартирате сайт за електронна търговия. Въпреки това, по-скъпите планове идват с допълнителни функции, които биха довели до по-големи сайтове, които виждат по-голям обем на трафик.

Например, ако трябваше да използвате сайт с голям обем на трафик, регистрацията в Advanced Shopify може да ви спести пари, въпреки по-високата цена. Advanced Shopify идва с по-ниски такси за транзакции за плащания с кредитни карти, което е често срещан метод за плащане за онлайн магазините.

Ако стандартните им планове не са за вас, можете също да разгледате Shopify Lite или Plus. Shopify Lite е предназначен да ви помогне да продавате онлайн, без да е необходимо да изградите пълен магазин с Shopify. Тя ви позволява да използвате споменатия бутон „Купете“ по-горе само за 9 долара на месец.

Shopify Plus е предназначен за голям бизнес, който може да има специални нужди. Всеки от тези планове е персонализиран според вашите специфични нужди, така че разходите варират. Ще трябва да се свържете с Shopify, за да обсъдите с вас точните си изисквания.

Нека да разгледаме таблицата с цените.

Shopify планове / цениBasic ShopifyShopifyAdvance Shopify
Месечна цена$ 29 / мес$ 79 / мес$ 299 / мес
Отчети на персонала2515
Такси за кредитни карти2,9% + $ 0,302,6% + $ 0,302,4% + 0,30 долара
Такси за транзакции / шлюз на трети страни2%1%0.5%
Shopify плащания0%0%0%
Карти за подаръцидада
Изоставено възстановяване на количкатададада
Безплатен SSL сертификатдадада
Анализ на измамитедада
Лични докладидада
Професионални докладидада
Съставител на авансови докладида
Цени за доставка в реално времеда
24/7 поддръжкададада

* Моля, вижте официалния уебсайт на Shopify за най-добри цени и точност на плана.

Shopify подходящият инструмент за електронна търговия за вас?

Shopify е всичко, за да помогнете на хората да продават онлайн. Това може да се случи по три начина, или като изцяло нов магазин за електронна търговия, задвижване на съществуващ сайт, или чрез обвързване на съществуващите фирми на дребно в нов онлайн магазин. Да вземем за пример следните три случая;

Нов магазин – Джак иска да започне да продава риболовно оборудване онлайн, тъй като това би му струвало твърде много да наеме физически магазин за тази цел. Само за 29 долара на месец Shopify Basics му позволява да го прави, без да е необходимо той да се научи как да кодира, за да разработи и поддържа магазина си.

Съществуващ сайт – Петър има успешен уебсайт и иска да се възползва от трафика си, като продава някои продукти. За целта той се регистрира за Shopify Lite, който ще му помогне да го направи на сайта си само за 9 долара на месец.

Физически към цифров – Джон е собственик на верига магазини за хардуер в района на Денвър. Използвайки Shopify, той лесно може да пусне онлайн магазин за своите магазини. С Shopify POS той може също да интегрира управление на запасите за своите физически и магазини за търговия на дребно.

Единственият случай, в който Shopify не е много полезен е, ако нямате намерение да продавате онлайн. Цената му е малко по-стръмна от повечето стандартни създатели на уебсайтове, тъй като интегрира толкова много функции за електронна търговия.

Започни тук > Кликнете, за да започнете с Shopify.

Заключение: Shopify е изграден, за да ви помогне да продавате

Стига да планирате да извършвате всякакъв вид онлайн продажби, тогава Shopify е правилното решение за вас. Независимо дали продавате физически продукти или цифрови стоки, Shopify ви покри. Най-добрата част е, че можете да изградите и стартирате професионално изглеждащ магазин за електронна търговия, без да се налага да научавате един ред код.

Заради своята популярност, Shopify също има жизнена сила онлайн общност. Ако има нещо, което искате да знаете, просто попитайте и е много вероятно да намерите някой, който знае отговора.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map