Как да започнете блог за пътуване с WordPress и да печелите пари

Искате ли да станете пътуващ предприемач и подкрепяте себе си и семейството си с доходите на блога си?


Страхотен!

Но не бързайте да създавате вашия блог за пътуване в WordPress все още.

Първо, трябва да развиете бизнес мислене към вашия блог за пътуване.

Преди да влезете в едно пътуване, трябва да можете да обясните какво е различното в блога ви за пътуване. Трябва също така да можете да идентифицирате хората, с които се опитвате да се свържете.

Друг начин да се каже това е:

Трябва да изберете ниша.

В това ръководство ще ви покажа как да стартирате блог за пътуване с WordPress и да печелите пари от него.

Нека да започнем.

навигация

 • Стъпка # 1: Повдигане на вашия блог за пътуване: Домейн & уеб хостинг
 • Стъпка # 2: Изберете страхотна тема за пътуване в WordPress
 • Стъпка # 3: Изберете правилния плъгин за блог за пътуване в WordPress
 • Направи стратегия за пари № 1: Писане на свободна практика
 • Стратегия за пари №2: Спонсорирано съдържание
 • Направи стратегия за пари # 3: Партньорски маркетинг
 • Повече ресурси

списък Инструменти 

Разкриване на FTC: BuildThis получава такси за реферали от инструменти, изброени на този уебсайт. Но, мненията се основават на нашия опит, а не колко плащат. Ние се фокусираме върху подпомагането на малкия бизнес и физическите лица да създават уебсайтове като бизнес. Моля, подкрепете нашата работа и научете повече в нашето разкриване на печалби.

Contents

Избор на правилната ниша

Изборът на ниша ще ви помогне да се откроите от хиляди други блогове за пътуване. Това ще направи възможно привличането на лазерно насочена аудитория, която споделя същите интереси като вас. Значението на избора на ниша за пътуване в блога

Повечето пътуващи блогове не успяват да спечелят пари, защото не се придържат към ниша. Често такива блогове се оказват странични проекти … или просто някакви случайни онлайн журнали за пътуване.

Тези блогове нямат уникално стойностно предложение или целева аудитория.

Ако търсите само да създадете онлайн дневник за пътувания, няма проблем, ако нямате такива. Но ако искате да направите доход на пълен работен ден от своя блог, трябва да изберете ниша.

Стартиране на блог за пътуване – Примери от реалния живот 

Моника от The Travel Hack обяснява:

За съжаление „пътуването в блогове“ е наситена ниша, така че ако искате да го направите, трябва да насочите нишата си още повече към по-специфична област на пътуване.

Помислете за комбиниране на две ниши като:

 • Пътуване + мода
 • Пътуване + готвене
 • Пътуване + деца
 • Пътуване + преглед на бутикови хотели
 • Пътуване + фитнес
 • Пътувания + спа
 • Пътувания + фестивали

По принцип, Моника предлага да обедините страстта си към пътуване с друга ваша страст, за да създадете ултра-специфична ниша.

Нишата на блога на Моника очевидно е пътуваща. Тя обаче се насочва към хора, които имат работа на пълен работен ден и търсят да планират пътувания през уикенда. Значи нейната ниша е уикенд + пътуване.

На страницата й за мен пише - The Hack Travel е всичко за почивките през уикенда и достъпните приключения.На страницата на Моника за мен пише: „Хакът за пътуване е всичко за почивки през уикенда и приключения на достъпни цени.“

Знам, че идеята за комбиниране на две ниши ще изглежда малко странно в началото, но има много успешни блогове за пътувания, които са го направили.

Вземете за пример, Пътешествената хапкаБлог.

В блога Пътуване блогърът Рейчъл Лукас комбинира храната с пътуването.

на ход-ухапванеБлогът на Рейчъл казва: „Добре дошли в The Travel Bite, блог за храна и пътуване за вдъхновяващи активни кулинарни ваканции!“

Точно като Моника и Рейчъл, вие също трябва да преминете от това да бъдете пътник към определен вид пътешественик (блогър).

И така, как да създадете пътен блог?

Мисли извън кутията.

пътува-на-Адам-Берлин

Помислете за комбинирането на две ниши.

Например, можете да се специализирате в покриването на пътувания + фестивали.

Още по-добре можете да се специализирате в отразяването на фестивали за храна. Или може би гей фестивали.

Супер успешен пример за подобна специализация в ниша е този на пътешественика блогър Адам от Пътешествия на Адам (дясно изображение).

Ако горната мозъчна атака не помогне, използвайте някои предложения от Джесика от Глобални момичета пътешествия:

 • Бюджетно пътуване
 • Соло пътуване
 • Женско пътуване
 • Пътуваща фотография
 • Приключенски пътешествия
 • Луксозно пътуване
 • Пътувания по света
 • Пътуване за работа
 • Дестинации за храна
 • Музикални дестинации
 • Пътуване извън пътя
 • Градски или селски водачи

Може би се чудите:

„Няма ли да огранича обхвата на аудиторията си, като се придържам към нишата? В крайна сметка обичам всички видове и форми на пътуване? “

Е, отговорът е: НЕ.

Няма да.

Макар че избора на ниша ви принуждава да се погрижите за тесен сегмент в широката любители на пътуванията, това е и единственият начин да се свържете силно с този сегмент и да станете техният ресурс, когато планират пътуванията си..

След като се свържете с ниша от любители на пътуванията, те ще купуват неща според вашата препоръка. Те ви се доверяват, когато препоръчате:

 • Прибори за пътуване
 • Туристически пакети
 • Хотели
 • Ресторанти
 • Полети

Колкото повече тези потребители се доверяват на препоръките ви, толкова по-висок ще бъде потенциалът ви за доходи.

Така че преди да преминете към фазата на настройка на блога, отделете минута и попълнете следния шаблон:

Аз съм пътуващ блогър, който покрива ___________ пътувания. Искам да се свържа с хора, които _____________.

С това сте готови да започнете да работите върху своя блог за пътуване в WordPress. Сега да видим прост процес в 3 стъпки за изграждане на блог за пътуване с WordPress.

Как да стартирате блог за пътуване – ръководството за стъпка по стъпка

Стъпка # 1: Стартирайте сайта и работи с име на домейн и хостинг

Можете да назовете блога си каквото ви харесва, но най-добре е да избягвате термини като бродяга, пътешественик, приключения, пътуване и други, защото пазарът е пълен с блогове с имена, съдържащи тези условия.

Лесно решение е да използвате собственото си име като име на домейн на вашия сайт.

Къде да регистрирате вашето име на домейн?

След като станете нулирани за едно име, отидете на имена и го регистрирайте. Namecheap е един от най-добрите регистратори на имена на домейни, които предлагат конкурентни цени и някои страхотни клиенти.

Коя хостинг услуга да използвам?

След името на домейна ще трябва да закупите уеб хостинг. аз бях прегледали повече от 50 хостинг компании при WHSR. Въз основа на това, за вашите нужди, бих препоръчал да отидете с едно от двете InMotion хостинг, SiteGround (премиум хостинг) или eHost (избор на бюджет).

Тези уеб хостове предлагат управляван хостинг на WordPress и се грижат за проблеми като актуализации и поддръжка на сайтове и архивиране.

Това ще освободи цялото ви време да работите върху съдържанието си.

Освен това, техните начинаещи планове (в eHost) са изключително рентабилни, като се започне с едва $ 2,75 / месец.

Стъпка # 2: Изберете страхотна тема за пътуване в WordPress

След като сте избрали име на домейн и хостинг, следващата ви стъпка е да изберете тема на WordPress за вашия блог за пътуване.

Безплатни WordPress теми

Ето две страхотни безплатни теми, с които можете да започнете:

Минималният

Лесно бих нарекъл The Minimal една от най-обмислените и балансирани безплатни теми за пътуване в WordPress.

Има чиста типография и разполага с красив плъзгач на началната страница. Той също е отзивчив, което означава, че изглежда страхотно и на таблети и мобилни устройства.

Minimalist се предлага с много полезни джунджурии като джаджата за последните публикации, популярната джаджа за публикации, авторската био джаджа, както и джаджа за връзки в социалните медии.

Ако трябва да свършите работата по инсталирането и поставянето на тези джаджи по начин, който има смисъл, лесно ще ви отнеме много часове. Тази тема използва тези джаджи красиво и разполага с всяка от тях на перфектните места.

Освен това има две менюта, така че имате повече контрол върху навигацията на сайта си.

Много е вероятно, когато инсталирате безплатната версия на тази тема, ще ви хареса толкова много, че може да искате да надстроите до професионалната версия.

Професионалната версия струва $ 59,00 и се предлага с 6 красиви оформления на страница в допълнение към някои други професионални функции.

минималниятДемонстрация & детайли

номад

Темата на Nomad WordPress е друга красива опция за обмисляне.

Той е отзивчив и разполага с гладък плъзгач на началната страница. Освен това има до 4 представени статии точно под плъзгача.

Харесва ми предоставянето на рекламното каре в заглавката на темата. Можете да го използвате за промотиране на оферти от вашите партньори.

Освен това, тя има widgetized зона, която можете да използвате, за да предложите допълнителна информация на вашия читател.

номадДемонстрация & детайли

Платени теми за WordPress

В допълнение към горните безплатни теми, ето и 3 платени теми за вашето внимание:

Трудно ми беше да намеря следните теми и това не е защото няма много добри теми за блогове за пътуване в WordPress, а защото има твърде много. И изборът на този, който постига правилния баланс между дизайн и използваемост, е доста задача.

Надявам се да ви харесат следните снимки:

Пътуването

Пътуването е великолепна тема за блог за пътуване, която се предлага с мощен създател на страници.

Създателят на страницата на Trip ви позволява да изберете един от вградените оформления на страниците и да добавите дизайнерски елементи от библиотеката на строителя, за да проектирате красиви страници на уебсайтове в рамките на часове.

Тази тема поддържа WooCommerce и има елегантна страница в магазина. Можете да използвате това за продажба на вашите продукти или партньорски продукти.

Друга интересна особеност на тази тема е, че тя ви позволява да планирате архивиране. Така темата автоматично ще вземе резервно копие на съдържанието ви в дните, в които сте решили дни или дати.

Функцията за архивиране ви спестява необходимостта да инсталирате или закупите отделен плъгин за правене на архивиране.

по светаДемонстрация & детайли

Цена на $ 59. Themefurnace също ви позволява да пробвате темата да управлявате темата преди да купите. Просто посетете Област TestLabs, регистрирайте се и можете да използвате темата в тестовата среда на доставчика.

Travelop

Темата на Travelop е красив блог за пътуване в WordPress, който използва много бяло пространство.

Дизайнът му е лесен за очите и помага на читателя да се съсредоточи само върху съдържанието.

Travelop се предлага с 3 оформления на блога: зидария, списък, решетка. Освен това получавате 3 стила на заглавието. Проверих демонстрацията и всички оформления на блога изглеждат страхотно.

Ако не харесвате теми с пълна ширина, можете да изберете опцията за оформление в полето. Можете също да позиционирате страничната лента според желанието си.

Когато мисля от гледна точка на блогър, не бих искал повече от това, което предлага тази тема.

Разбира се, това не идва с камбаните и звънчетата на теми, които имат създатели на страници, и всичко останало, но не винаги се нуждаете от цялата тази кавга.

travelopДемонстрация & детайли

Ако харесвате минимализма, друга тема, която трябва да проверите, е EightyDays от темите на Грета. Цената на 45 долара.

Много прилича на Travelop, но има много дзен усещане към него, благодарение на цялото бяло пространство. Можете да прекарате EightyDays за $ 40.

Хермес

Тази тема за пътуване в WordPress ще ви зашемети! Когато проверите темата, ще видите повече от 39 оформления. Тези демонстрации сами показват колко гъвкав може да бъде Хермес.

Можете да използвате Hermes, за да създадете всякакъв вид блог за пътуване и да го направите да изглежда толкова натоварен или толкова минималистичен, колкото искате.

Освен това получавате създател на страници, така че можете да проектирате персонализирани оформления от нулата.

ХермесДемонстрация & детайли

3 функции, които правят тази тема чудесна опция за блог за пътуване на цена от 49 долара.

Функция №1. Предоставяне на приемане на платени обяви чрез Wiloke Submission

Изпращането на Wiloke дава възможност на потребителя да се регистрира за акаунт на вашия сайт и да изпрати съдържание за своите услуги или продукти.

Така че можете да използвате този плъгин, за да позволите на рекламодатели като доставчици на пътнически съоръжения, ханове, туристически агенции, транспортни услуги да пишат съдържание, съдържащо техните услуги, и да ги таксувате за публикуване.

Това е отличен начин за осигуряване на приходи от блог за пътуване (ще обсъдим повече в следващия раздел).

Функция №2. Красива джаджа за рейтинг

Когато следвате ниша, вашите последователи вярват на вашите отзиви и препоръки. И хубава джаджа за оценки е всичко, от което се нуждаете, за да подправите отзивите си. Хермес ви обхвана тук.

Можете дори да оставите вашите читатели да дават своите оценки на продуктите, които обсъждате на вашия сайт. Това може да добави много социални доказателства към вашите отзиви.

Функция №3. Елегантна джаджа за анкета

Дори топ издателите използват анкети, за да ангажират читателите. Hermes се предлага с обикновена джаджа за анкета, която можете да използвате, за да добавите анкети към всяка част от вашия сайт.

Стъпка # 3: Изберете правилните приставки за блогове за пътуване в WordPress

Няма специални приставки, които добавят специфична функционалност за блог за пътуване към сайт на WordPress. Но ето няколко препоръки, които ще помогнат да подобрите SEO на вашия блог и цялостното му потребителско изживяване.

SEO от Yoast

Тази приставка за WordPress ви помага да оптимизирате съдържанието си за целеви ключови думи.

В допълнение към тази основна функция, SEO от Yoast ви позволява да създадете карта на блога си (и да го изпратите на Google). Вие също така използвате SEO от Yoast, за да изпращате блога си в различните търсачки – тази функция ще ви помогне да получите своя бързо индексиран блог.

Демонстрация & детайли

WC Общ кеш

WC Total Cache помага за оптимизиране на ефективността на сайта. На първо място, това е приставка за кеш, която служи на кеширани от посетителите копия на вашия уебсайт.

Кеширано копие е това, при което всички статични елементи (като заглавката и страничната лента) са предварително заредени и динамично се зареждат само съдържанието, което се променя.

Освен това WC Total Cache подобрява времето за зареждане на сайта чрез минимизиране и компресиране на файлове.

Демонстрация & детайли

Жадни съдружници

Thirsty Affiliates ви помага да разкрасите вашите партньорски връзки.

Така че можете да вземете грозна връзка като http://mywebsite.com?refid=1235374374 и да я преобразувате в http://mywebsite.com/go/product -name /.

Демонстрация & детайли

Как да печелим пари с пътуване блог

След като функционалният ви блог е готов и сте готови с малко съдържание в него, трябва да започнете с някои от следните тактики за осигуряване на приходи.

Много блогъри правят грешката да мислят: „О, нека да достигна маркировката за X посетители / месец и тогава ще започна да осигурявам приходи от блога.“

Няма реално използване на чакането. Можете да започнете от 1 ДЕН.

Нека сега видим различните начини, по които блогът за пътувания печели пари.

Първо идва доходът, който не е в пари, но:

Спонсорства за пътуване или натиснете съвети.

Когато компаниите спонсорират пътуването ви, те покриват основните ви пътни разходи. В замяна на това се очаква да включите в блога си продукта или услугата на спонсора.

Такива спонсорства за пътуване обикновено обхващат настаняване, транспорт и разглеждане на забележителности.

Опитайте да потърсите спонсорства за пътуване възможно най-рано.

Първата стъпка тук е да идентифицирате бизнеса, който „поддържа“ блогъри.

Пътуващата блогърка Джули Смит от Drive On The Left дава това отлично съвет да намерите спонсори за вашите пътувания.

Тя казва, че фразата за търсене, която пътуващите блогъри използват, за да открият такива фирми, е:

„Всички мнения са мои собствени“ [Ниша] блог “

Както можете да разберете, това е отказ от отговорност, който обикновено се пише в края на рецензията.

Така че, търсейки тази ключова фраза, вие търсите блоговете във вашата ниша, които са публикували отзиви. Има голям шанс този отзив да е от спонсорирано пътуване.

Например, ако пишех блог за пътуване, обхващащ Куала Лумпур, моята версия на фразата за търсене ще бъде:

„Всички мнения са моят собствен блог„ Куала Лумпур “

Резултатите от търсенето са блогове за пътувания, които са обхванали Куала Лумпур.

На следващо място, Жул предлага да прочетете тези блогове и да потърсите изречения като „Благодаря на Хотел xx, че ме подкрепи при моето посещение…“

Следният екран показва един от Резултати от търсенето. Потърсих думата „поддръжка“ и намерих хотела, който поддържа пътуващите блогъри.

Малайзия и хранително-блог

Имате го, хотел, който поддържа туристически блогъри за настаняване.

По същия начин трябва да намерите такива фирми и да посегнете към тях. Прочетете пълния пост на Джули (това е най-доброто, което можех да намеря за тази цел).

Освен това някои пътуващи блогове имат минала страница със спонсори, където можете да намерите фирмите, които са поддържали тези блогове. Пътешествие чудеса споделя списъка си много любезно.

Така че това ни отвежда към другите методи за осигуряване на приходи.

Монетизация № 1: Писане на свободна практика

Изненадах се, че много туристически блогъри предлагат услуги за писане на свободна практика.

Но тогава разбрах, че пътуващите блогъри са най-добрите създатели на съдържание за хиляди туристически фирми и агенции.

Туристическият блогър Брайън Ричардс прави значителна сума от доходите му от писане на свободна практика.

пътуване-блог доходи

И ако смятате, че само начинаещи блогъри предлагат писане на свободна практика, грешите. Дори утвърдените блогове за пътувания предлагат тази услуга.

Thrifty Nomads, популярен блог за пътуващите на бюджет, дава не само писане на свободна практика, но дори и услуги за фотография на свободна практика.

Писането на свободна практика е лесен начин да печелите пари, ако първоначално имате нужда от поддръжка. Можете да изпращате терени до туристически фирми и да предлагате да пишете за тях. Този доход може да ви помогне, докато другите ви пасивни канали за доходи не растат.

Но:

Когато отидете на този метод за осигуряване на приходи, балансирайте между работата на клиента и личния си блог или можете да пишете само за вашите клиенти и блогът ви ще бъде игнориран.

За да започнете да получавате писма на свободна практика, добавете страница „Наеми ме“ към вашия блог за пътуване в WordPress.

Регистрирайте се за безплатен курс за писане на свободна практика на Elna Cain: Напишете своя път към 1k. Ако имате средства, вземете и про версията. Познавам доста писатели на свободна практика, които са се възползвали от това.

Монетизация № 2: Спонсорирано съдържание

Пътуващи блогове са една от малкото ниши, където читателите приемат лесно спонсорирано съдържание. В повечето други ниши читателите стават подозрителни, когато блогър публикува спонсорирано съдържание.

В спонсорирано съдържание Вие таксувате пътуващ бизнес да пише за техните продукти и услуги във вашия блог. Повечето блогове за пътуване налагат такса предварително за такова съдържание.

Когато едва започвате, ще трябва да намерите такива фирми и да им изпращате студени терени. Когато им изпращате имейл, уверете се, че има връзка към вашия инструментариум за реклама.

Някои пътуващи блогъри предоставят своите рекламни комплекти безплатно на своя сайт, докато други изискват потенциалните спонсори да поискат.

В зависимост от предпочитанията ви, или публикувайте тази информация директно на страница, наречена „Работете с нас“, или споменете на нея, че спонсор може да ви изпрати имейл за достъп до комплекта.

Блог за пътуване Вики от VickyFlipFlop я е качил рекламен комплект директно към нейния WordPress сайт.

Докато тя не дава тарифите на различните спонсорства или спонсорирано съдържание, тя дава много информация за блога си.

Рекламният ѝ комплект за Вики е толкова жизнен, колкото и блогът ѝ и в него тя красиво подчертава:

 • Нишата на блога
 • Статистика за преглед на страница
 • Статистически данни за нейното социално следване

(О, и BTW, от страницата на услугите на Вики можете да видите, че тя също предлага услуги за писане, копирайт и редактиране на свободна практика.)

Монетизация № 3: Подкрепете продукти, които използвате чрез партньорски маркетинг

Третият важен източник на приходи за пътешествения блог са приходите от партньорски комисионни за продажба.

Можете да прегледате всеки продукт, който вашите последователи в блога ще намерят полезен. Това дори може да бъде спрей за отпушване на комари!

Про блогове за пътуване препоръчва да проверите следните портали за намиране на продукти / услуги, които да одобрите:

 • Амазонка
 • Bookit.com
 • Booking.com
 • иБей
 • Expedia
 • Hotels.com
 • качи
 • STA Travel
 • TripAdvisor
 • Wotif

Преди да кандидатствате като партньор в тези сайтове, добавете много съдържание към вашия сайт. Кандидатстването за тези партньорски програми без натоварен изглеждащ сайт може да доведе до отхвърляне на молбата ви.

Има още много методи за онлайн осигуряване на пари (ние обсъдихме още 20 тук) Но не забравяйте, че по-голямата част от приходите ви ще идват от 3-4 от каналите ви за осигуряване на приходи. Затова се съсредоточете първо върху разработването на тези.

Копаене по-дълбоко: Курсове за пътуване с блогове

Има няколко много обстойни премиум курсове за блогове за пътуване, които са създадени от успешни туристически блогъри. Това са блогъри, които печелят шестцифрен доход от своите блогове.

Ако следвате пътните карти, които тези курсове показват, ще възстановите таксата си за курс доста скоро. Ето два страхотни курса за вашето внимание:

1. Успех в блога за пътуване

Успехът на блога за пътуване е най-популярният и подробен курс за пътуване в блогове. Още от методите за осигуряване на приходи и настройването на вашия блог до предлагане на услуги за писане на свободна практика, този курс ви обхвана.

Подробности за курса / Разходи: $ 447

2. Бизнесът на туристическите блогове

номадски-блог-степенно

Матю Кепнес – основател на награждавания блог за пътуване Nomadic Matt – създаде този курс. Той обещава да наставник и партньор с вас на всяка стъпка от вашето блог пътешествие.

Можете да видите модулите на курса по-долу:

 • Уроци по дизайн – Научете какво прави уебсайт красив
 • Привличане на вниманието към медиите – Как да се представим онлайн и печат
 • SEO уроци – Научете как да овладеете Google
 • Съвети за успех в социалните медии – Нараснете следното си от първия ден
 • Техническа поддръжка – Правилно настройте блога си
 • Уроци по брандиране – Как да изберем запомнящо се име
 • Създаване на продукт – Направете неща, които хората ще искат да купят
 • Блог за гости – Включете се в други, по-големи блогове
 • Препоръчани книги – Биографии и маркетингови и стратегически книги, които промениха бизнеса ми
 • Експертни интервюта – 10+ часа ексклузивни интервюта с най-ярките онлайн умове
 • Ръководства за бюлетин – Как да ангажирате вашите читатели
 • Маркетингови стратегии – Как да стартирате и да печелите от вашия блог
 • Интерактивни уебинари – месечни уебинари с голямо въздействие
 • Частна Facebook група – Общност от стотици съмишленици
 • Казуси – Четири други успешни пътуващи блогъри

Подробности за курса / разходи: $ 297 (3 месечно плащане от $ 99)

Стартиране на блог за пътуване – приключване …

Така че това е цялата помощ, която ви е необходима, за да създадете страхотен блог за пътуване в WordPress и да го осигурите.

Най-добрият начин да научите за бизнес модела на туристическите блогове е да четете доклади за приходите от други блогове за пътувания (като това, това, това, това, и това).

С това ви желая много късмет с вашия блог за пътуване.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map