Как да започнете блог за храна с WordPress

Така че сте решили да живеете на пълно работно време с хранителен блог?


страхотен!

Знаете … много блогове, които печелят 6-цифрени доходи днес, всички са построени от някой като вас, с нищо друго освен с неумолима страст към своята ниша.

И съм развълнувана, че правиш първата си стъпка днес. Така че, нека започнем.

навигация

 • Стъпка # 1: Решете вида на блога си за храна
 • Стъпка # 2: Име на домейн, уеб хостинг и създател на сайтове
 • Стъпка # 3: Теми и приставки за WordPress блог за храни
 • Стъпка # 4: Измъкване на вашия блог за храна от земята
 • Как да печелим пари от блогове за храна – глупав план

списък Инструменти 

Разкриване на FTC: BuildThis получава такси за реферали от инструменти, изброени на този уебсайт. Но, мненията се основават на нашия опит, а не колко плащат. Ние се фокусираме върху подпомагането на малкия бизнес и физическите лица да създават уебсайтове като бизнес. Моля, подкрепете нашата работа и научете повече в нашето разкриване на печалби.

Contents

Как да започнете блог за храна

Етап 1 – Решете какъв тип хранителен блог искате да започнете

Стартирането на блог за храна е лесно, но е трудно да решите какво да напишете.

Темата за блога за храна като цяло е твърде широка.

Винаги е по-добре да стесните темите си до няколко ниши, върху които можете да се съсредоточите. Трябва да приемете сериозно своя хранителен блог като истински бизнес. Нишите, които можете да разгледате, вероятно са готвенето без глутен, без глутен, въглехидрати, веган или пестеливо.

Или можете да се специализирате в типа на готвене за вашите блогове за храна, като например скара, печене или печене.

Стъпка 2 – Изберете име на домейн, хостинг и създател на сайт 

След като вземете решение за нишата на вашия блог за храни, ето трите неща, които трябва да започнете:

 1. Име на домейн
 2. Хостинг
 3. Създател на сайт

Първо идва името на домейна. Просто казано, вашето име на домейн е вашият уеб адрес.

Много хора се вълнуват от използването на „ключови думи“ в името на домейна, така че Google да го показва отгоре, когато потребителите търсят тези ключови думи.

Присъствието на ключовата дума обаче в името на домейна вече не влияе на алгоритъма на търсачката.

Така че, ако искате да отворите блог за палео храни, нямате нужда да се обадите на блога си paleofood.com. Поне това няма да ви даде никакви SEO браунинг точки.

Това каза, изцяло зависи от вас какъв име на домейн ще изберете.

Също така, трябва да знаете, че е добре да започнете блог за храна и да използвате собственото си име като име на домейн. Така че, ако сте Джейн Доу, е добре да се обадите на вашия блог за храна JaneDeo.com.

По този начин ще имате по-висока възвръщаемост в дългосрочен план, защото след известно време ще станете популярна марка във вашата ниша. Можете също така да станете влиятел.

Чудесен пример за подобна лична марка е влиянието на поддръжката на клиенти, Шеп Хикен. Той лесно би могъл да нарече блога си „customersupportadvice.com“.

Имате идея, нали?

добре.

След като сте избрали име на домейн, можете да използвате услугата за регистрация на имена на домейни като Namecheap, за да го резервирате. Или можете да го закупите и от вашия хостинг доставчик, ако той предлага такъв. (Много от тях дори дават безплатни домейни с годишни планове.)

След като получите името на домейна, трябва да намерите надежден хост, за да направите уебсайта си жив.

Има много уеб хостове, от които да избирате, и много от тях идват и с управлявани WordPress пакети. Разликата между нормален хостинг акаунт в WordPress и управляван хостинг акаунт в WordPress е, че в последния хостинг доставчиците се грижат за сигурността на вашия сайт и поддържат вашия сайт актуализиран с най-новата версия на WordPress.

По-долу препоръчвам четири хостинг доставчика на услуги. (Свързвам всяка опция с нейния подробен преглед от другия ми блог, който е фокусиран върху уеб хостове.)

 • iPage – Моят номер 1 за избор на хостинг, подходящ за начинаещи.
 • eHost – Друг избор за начинаещи; удобен за потребителя и приятен.
 • SiteGround – Премиум хостинг избор с добра поддръжка на клиенти.
 • InMotion хостинг – Много надежден уеб хост, дом на BuildThis.io.

Уеб хостовете могат да бъдат толкова евтини, колкото $ 1,99 / месец и толкова скъпи като $ 29 / месец. Чувствайте се свободни да стартирате уебсайта си с план за влизане и след това да плащате повече, докато трафикът ви расте.

С уеб хоста и името на домейна следващото нещо, което трябва да изберете, е платформа за изграждане на вашия сайт – или създателя на сайта. В този урок ние дефолтираме към WordPress CMS (повече
тук е създаден уебсайт.)

Самостоятелно хоствано срещу WordPress.com

WordPress захранва 31,8% от Интернет и има разлика между WordPress.org и WordPress.com. Най-лесният начин да разберете разликата между собствения хост и акаунт в WordPress.com е да разгледате как ще изглеждат вашите URL адреси с всеки.

yourfoodblog.wordpress.com

Или

yourfoodblog.com

Първият е уебсайт, който се хоства свободно с WordPress.com. Очевидно е, че WordPress е брандиран навсякъде.

Вторият – yourfoodblog.com – е самостоятелно хостван уебсайт, независим в истинския смисъл.

Уебсайт, който се хоства свободно с уебсайт WordPress.com, е за вас, ако:

 • САМО сте хобист блогър
 • Не искате да… или не се занимавате сериозно с прехраната си онлайн
 • Не те интересува личната ти марка
 • Доволни сте от различните ограничаващи опции като липса на поддръжка за плъгини и други
 • Не искате да продавате реклами на вашия сайт (поне не, докато не станете уебсайт с голям трафик)

Ако това не е така, посетете уебсайта на WordPress със самообслужване. Това ще ви позволи да се възползвате от хилядите теми и плъгини на WordPress
(както безплатно, така и платено) и създайте уебсайт, който можете да стартирате и мащабирате.

С това цялата логистика е извън пътя.

Вече сте готови да започнете да изграждате блога си. За целта ще ви трябва тема и няколко приставки.

Стъпка 3 – Изберете най-добрите теми на блога за храни в WordPress

Тъй като току-що започвате с блога си и защото това ще стане някъде преди да започне да прави пари за вас, е добре да започнете с безплатна тема.

Безплатни теми

Ето три безплатни теми за храна на WordPress, които можете да изберете:

двувалентен елемент

двувалентен елементДемонстрация & детайли

Dyad е великолепна тема за блога за храна с красиво оформление на блога. Той държи изображенията в светлината на прожекторите, което е много желана функция за тема на блога за храна. Ще харесате и гигантския плъзгач за начална страница, който можете да изберете да представите най-добрите си рецепти. Освен това е от Automattic (компанията зад WordPress.com), така че можете да сте сигурни, че спазва най-добрите стандарти за кодиране и качество.

Kouki

koukiДемонстрация & детайли

Kouki е за вас, ако обичате бялото пространство и предпочитате дзен и минимален дизайн. Kouki използва страхотен шрифт и показва изображения елегантно. Клубирайте го с един от безплатните приставки за рецепти (препоръчително по-долу) и трябва да сте готови да отидете на живо с вашия блог за храна.

Veggie Lite

veggiДемонстрация & детайли

Veggie Lite е друга проста тема на WordPress за хранителни блогъри. Тя има фокусирано оформление, което ще привлече вниманието на вашите читатели. И с цялото си бяло пространство, той позволява на уебсайта ви да диша и е лесен за очите.

Вижте още теми за безплатни блогове за храна от WordPress.org хранилище.

Платени теми

Сега – Безплатните теми е добре да започнете с това, но ако имате бюджет и можете да приспособите гладка тема за първокласна храна, по всякакъв начин си купете такава.

Визуалният призив на блога за храна играе голяма роля за неговия успех. Ето няколко теми за гладене на уста:

Тема за готвене Pro

cookdДемонстрация & детайли

Cook’d Pro е ослепителна тема за храна на WordPress, която изглежда страхотно на всички устройства. Както можете да видите на горния екран, той се фокусира силно върху изображенията.

Също така той е изграден върху рамката Genesis, за която се знае, че е бърза и лека. Рамката Genesis се предлага и с отделен панел за SEO настройки и за други настройки на оформлението.

Обърнете внимание, че темите на Генезис носят само необходимите ви функции; те не идват с твърде много звънци и свирки. Това каза, те си вършат работата прекрасно.

Най- Ежедневна тема за ястие е друга тема на Битие, която трябва да проверите. Задвижва се от стабилността и бързината на рамката Genesis и използва привлекателен, елегантен плосък дизайн
това е напълно отзивчив.

Цена: 129 долара

Тема за хранителни блогери

Храна Blogger WordPress Тема от TemplaticДемонстрация & детайли

Най- Тема за хранителни блогери е за вас, ако искате чист, професионално изглеждащ блог за храни и уебсайт за рецепти. Можете да използвате конструктора на страници на Elementor, за да преструктурирате или препроектирате лесно страниците си.

Нещо повече, темата за блогърите за храна е SEO приятелска и се предлага с всички функции, които трябва да има блогът за храна – специален тип публикация за рецептите, дизайн на началната страница за разказване, поддръжка на WooCommerce, поддръжка на рекламни банери и удобна за мобилни устройства дизайн.

Хранителният блогър е много адаптивен и позволява да получите блога си за храна само на минути.

Цена: 79 долара

Тема на блога за храна

foodblogthemeДемонстрация & детайли

Темата за блога за храна идва от NimbusThemes. Това, което най-много ми харесва в темата, различна от визуалното пръскане, е фокусът на темата върху брандирането.

Темата за блога за храна се доставя с плъгинната рецептна карта WordPress, която ви позволява да добавяте SEO-приятелски рецепти към вашия блог. Хранителни блогери са изградили някои отлични уебсайтове с тази тема.

Цена: 39 долара

Тема на YumBlog

yumblogДемонстрация & детайли

Този продукт Up Themes лесно е една от най-обмислената тема на блога за храни в WordPress. Той идва с персонализиран шаблон за рецепта и също така ви позволява да приемате подадени рецепти от вашите читатели. Тези предложения за рецепти се захранват от Cooked – премиум приставка за 39 долара. Списъкът с упътвания и съставки на рецептите в тази тема идва с отметка, като по този начин дава възможност на вашите читатели да гарантират, че не пропускат нито една важна стъпка или елемент.

Цена: 125 долара

Стъпка 4 – Инсталирайте правилните WordPress приставки, за да увеличите максимално своя блог за храна

Използвайки някоя от горните теми, ще бъдете готови с функционален блог.

Но – без значение колко добре обмислена тема може да бъде за ниша, не е възможно да се включи цялата функционалност, която може да се нуждае от собственика на уебсайт.

Например, за вашия блог за храни, можете да осъзнаете, че се нуждаете от по-добър и по-оптимизиран начин да покажете вашите рецепти, или може да искате да направите изображенията си за храна лесно да се споделят в Pinterest. Функции като тези не е задължително да са опаковани в темата.

За да получите такива функционалности, трябва да инсталирате приставки.

Ето няколко приятни за WordPress приставки за храни, които ще добавят стойност към вашия блог:

WP Ultimate рецепта

Крайната-рецептаДемонстрация & детайли

WP Ultimate Recipe е удобен за мобилни устройства блог за храни в WordPress, който ви позволява да добавяте рецепти към вашия блог. Можете да го използвате, за да трансформирате всяка обикновена тема на WordPress в тема за храна.

Освен това позволява на потребителите да споделят и разпечатват вашите рецепти.

Премиум версията на WP Ultimate Recipe отключва функции като оставяне на потребителите да представят рецепти, да оценят вашите рецепти, да показват хранителни стойности и други.

Рецепти от Симер

едва се сдържамДемонстрация & детайли

Рецепти от Simmer е друг плъгин, който ви позволява да публикувате рецепти в блога си. Той предлага лесни настройки за изброяване на съставките, даване на инструкции за готвене и друга информация. Рецептите, които добавяте с помощта на тази приставка, са удобни за търсачките, защото тази приставка използва схемата на Google за маркиране за изграждане на SEO приятелски структури.

Състав на рецептата за цикория

цикорияДемонстрация & детайли

Chicory Recipe Ingredients е интересна приставка за блогове за храни, която ви позволява да добавите бутон за покупка под всичките си съставки за рецепта.

Когато потребителите кликват върху него, те водят до онлайн магазини за хранителни стоки, където могат да купуват директно. Очевидно получавате намаление за всяка продажба, за която се позовавате. Не само това, вие също получавате седмични и месечни отчети за това как се представят вашите рецепти по отношение на генериране на приходи.

сготвен

сготвенДемонстрация & детайли

Cooked е премиум приставка за рецепта на WordPress, която се предлага с конструктор на рецепти с влачене и пускане. Също така се предлага с 10 готови за използване оформления.

С Cooked всеки от вашите читатели получава страница с профил. Готвено също се предлага опаковано с таймер, мощна лента за търсене и хранителни факти за рецептите / съставките. За всички функции, които предлага, този плъгин е пълна кражба от $ 39.

В допълнение към тези плъгини има няколко приставки, които препоръчвам да има всеки сайт. Те не са специфични за нишата като такава и добавят стойност към всеки сайт, в който се използват. Вижте пълния списък тук.

Добре – така че това се грижи за логистиката. Имате домейна, хостинга и темата … и някои незадължителни приставки.

В този момент вие сте готови да започнете да работите върху своя блог и да определите кои теми ще покриете, колко често ще публикувате, кои платформи за социални медии ще опитате и т.н. За да улесните нещата, опитайте да следвате плана от 5 стъпки, посочен по-долу.

Махнете своя блог за храна извън земята – 5 съвета, които да следвате

1. Планирайте структурата на блога си за храна

Искате да получите структурата на блога си за храна веднага от самото начало, защото структурата на сайта (по-точно основното му меню за навигация) определя как ще бъде навигацията на потребителите ви.

Това е по-важно за хранителния блог, тъй като съдържанието на блога за храни може да се разпростира в няколко категории, ястия, кухни и други. Така че, ако получите правилното главно меню на уебсайта, ще започнете страхотно.

Освен това мисленето за структурата на вашия сайт или просто планирането на менюто на вашия сайт ще ви даде време да размислите какво ще бъде вашето съдържание и различните неща, които ще изследвате в блога си.

Ето един пример, който да ви даде глава.

Популярна хранителна блогърка Кейт от CookieAndKate има меню за уебсайтове с пълен курс. Просто погледнете колко описателни са елементите от менюто и колко точно работи падащото меню:

бисквитка-и-Кейт

Така че, ако ще имате сайт с тежки съдържание, можете да отидете на меню като това.

Да направя – Помислете за съдържанието, което искате да споделите, и начертайте менюто на уебсайт въз основа на това. Правенето на това упражнение на хартия ще ви помогне да опитате няколко структурни комбинации, докато почувствате, че сте се оправили.

2. Намерете подходящи теми и финализирайте график за публикуване на съдържание

бледо-OMG

Първо, нека да видим как можете да излезете с теми, които да отразявате във вашия блог. Най-бързият начин да намерите идеи за публикации е да разгледате какво публикуват популярните блогове.

Първо, нека да видим как можете да излезете с теми, които да отразявате във вашия блог. Най-бързият начин да намерите идеи за публикации е да разгледате какво публикуват популярните блогове.

Така че, ако планирате да започнете да работите върху своя блог през следващите няколко седмици, започнете, като се абонирате за всички хранителни блогъри, на които се възхищавате. По този начин ще
получавайте редовни актуализации за техните най-нови актуализации на съдържанието.

Така че след седмица ще имате поне 7-10 имейла като този от Джули (от PaleOMG). В първия си имейл Джули споделя много рецепти.

Ето идея за публикация, която лесно можете да откраднете от нейните рецепти:

„Х съставка Y минута ястие“

Също така такива имейли / бюлетини винаги имат връзки към най-доброто съдържание от блоговете. Което означава, че ще имате повече от достатъчно идеи за публикации в блогове по популярни теми.

Изберете поне 5 такива идеи и започнете да пишете. Междувременно ще получавате повече актуализации от тези блогове и така списъкът с вашите идеи ще продължи да расте органично.

За частта за графика за публикуване – първо разберете, че читателите обичат последователни графици за публикуване. Ако решите да публикувате рецепта всеки петък, в един момент ще имате верни читатели, които ще мислят:

„Джейн публикува страхотна рецепта всеки петък. Трябва да наваксам, за да мога да го пробвам през уикенда! ”

Схванах го?

Страхотен! Направете тази предварителна работа – В идеалния случай, преди да започнете блога си, трябва да имате поне 20 готови за публикуване публикации. Което означава, че ако публикувате два пъти седмично, ще бъдете покрити повече от два месеца.

3. Създайте съдържание (със специален акцент върху визуалните изображения)

Текстовата част на съдържанието ви ще дойде естествено при вас. Благодарение на вашия опит в нишата. Този текст обаче ще съставлява само половината от съдържанието ви
защото в крайна сметка колко добра страхотна рецепта ще изглежда без някои вкусни изображения …

За съжаление, фотографията не идва естествено за всички. Но това не означава, че не можете да научите.

Независимо дали са образите на готовите ястия или съставките, изображенията представляват голяма част от блога за храна. Което означава, че не можете да правите посредствени снимки. Но за щастие, вие имате тези фантастични безплатни уроци за фотография на храни, от които можете да се научите:

Ако нямате време да научите толкова много, поне започнете с този бърз и мръсен хак:

 • Съхранявайте съставката или ястието на плота
 • Дръжте камерата си точно над нея
 • Задайте Автофокус и щракнете

Просто се уверете, че има много естествена светлина, когато снимате.

В допълнение към изображенията с храни, опитайте да направите още по-креативни визуализации като рецепти за изображения и съвети, като използвате безплатни инструменти като Canva или DesignBold.

Съвет за оптимизиране на изображението – Оптимизирайте всичките си изображения с TinyPNG. Този инструмент ви позволява да компресирате вашите PNG файлове, без да намалявате качеството му. Сгъстявайки файловете си с изображения, ще спестите сайта си да не се раздуе и забави.

4. Започнете с маркетинга на социалните медии

Тъй като любителите на храната са склонни да обичат визуалните изображения, би било най-добре да се съсредоточите върху визуални медии като Pinterest. Всъщност е напълно добре, ако започнете само с Pinterest. Винаги можете да преминете към други платформи, след като научите как да отглеждате следващи на една платформа.

Плъгин, който да се увеличи след Pinterest: Бутон Pinterest „Pin It“.

С този плъгин всеки път, когато потребителят задържи курсора върху изображение във вашия блог, той ще бъде подканен да го прикачи към своите Pinterest дъски. Не само това, но също така добавя бутони Pin It към всички ваши публикации и страници.

5. Започнете да събирате имейли

Когато се абонирате за различните блогове за събиране на идеи за публикации, забележете вида на водещите магнити, които използват за създаване на своите имейл списъци.

Например Дана от MinimalistBaker предлага безплатна месечна рецепта на своите абонати на блога.

Забележете как Дана предлага ценни стимули за нови регистрации.

По същия начин, вие също трябва да разработите халат, който ще дадете на читателите, които се абонират.

За да разработите първата си безплатна регистрация по имейл, просто съберете 5 страхотни рецепти и ги групирайте в PDF. И вие сте готови.

Тъй като сега имате както функционален уебсайт, така и работен план за вашия блог, нека разгледаме как можете да изберете правилните методи за осигуряване на приходи.

Как да спечелим пари от блогове с храна – глупав план 

За да печелите пари като хранителен блогър, анализирайте как другите блогъри за храна правят пари. Това не е трудна работа, тъй като много блогъри за храни публикуват своите доклади за доходите. Тези доклади предлагат много информация за това как печелят пари (както и разходите).

Вземете за пример месечен отчет за доходите на Pinch of Yum – масово популярен блог за WordPress.

Както можете да видите на следната екранна снимка, Pinch of Yum правят добри пари, като продават свои собствени продукти (Вкусна фотография на храни и Как да печелите своя блог за храна eBook).

Може би и вие можете да помислите създаване на продукт за продажба.

Други печелят пари за храна блог канали

Рекламни мрежи

Най-бързият начин да печелите пари от вашия блог за храни е да се присъедините към рекламните мрежи. Някои от рекламните мрежи имат специфични изисквания за трафик и показвания на страници, но повечето от тях са доста лесни за присъединяване.

Google Adsense е една от най-големите рекламни мрежи, която предлага дисплейна реклама, мобилни устройства, видео и приходи от търсене. Присъединява се безплатно и лесно. Adsense ще приеме, дори ако вие едва започвате. Други рекламни мрежи, които можете да разгледате, са Media.net, BuySellAds и Infolinks.

Продажба на рекламно пространство

По принцип вие разпределяте място на вашия уебсайт за тези, които са готови да закупят пространството от вас директно. Продажбата на рекламно пространство обикновено работи с по-малки рекламодатели или може би със собствениците.

Можете да създадете няколко рекламни кутии с различни цени и да насърчите рекламодателя, като им кажете защо трябва да рекламират на вашия уебсайт. И след като се съгласят с вашите условия, просто получавате плащането чрез PayPal. Това е лесно и безпроблемно.

Партньорски програми

Присъединяването към партньорска програма е един от страхотните начини да печелите пари. Можете да популяризирате продуктите или услугите, свързани с вашата ниша и да получите комисионна, когато посетителите направят покупка чрез вашия сайт.

ShareASales, CJ Affiliate и ClickBank са няколко известни партньорски мрежи, които можете да изследвате. Има над хиляди рекламодатели с различни видове продукти и услуги, които можете да популяризирате. Някои дори можете да популяризирате информационни продукти, продавани от други блогъри.

Горещо ви препоръчвам да популяризирате продуктите, които са свързани с вашата ниша.

Забележка: Научете повече за партньорския маркетинг тук.

Стартирайте сайт за членство

Ако имате нещо необикновено да предложите, можете да помислите за създаване на сайт за членство. В този случай вие таксувате посетителите си за съдържание.

Можете да събирате месечна или годишна такса за членство, за да получите достъп до тези данни. Това е добър начин да печелите пари от своя блог за храна, стига да сте в състояние наистина да си заслужите парите.

Вижте възможно най-много доклади за доходите и се запитайте от кои от тези канали за доходи можете да се възползвате максимално.

Започнете с тези доклади за доходите:

Освен това, разберете, че е необходимо време да печелите пари от блог – така правете цялата суматоха, като запазвате търпението. Със сигурност ще стигнете до там, ако опитате достатъчно.

заключение

Така че става въпрос за стартиране на хранителен блог с WordPress. Ако имате пари да инвестирате в обучение, разгледайте програми като Food Blogger Pro. Или направете следващото най-добро нещо и следвайте и изучавайте други блогове за храни и се научете от тях.

Всичко най-доброто за вашия блог за храни!

Имате ли въпроси относно настройката или поддръжката на вашия блог? Или нещо друго за този урок? Достигнат! Бихме искали да познаваме всички и да научим как можем да помогнем.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map