Как да създадете уебсайт за авторско портфолио

Като автор, вие сте лицето на вашата марка и уебсайт с авторски портфолио ви представя нови читатели, както и ви дава професионална визитна карта за потенциални клиенти и издатели. Въпреки това, като писател, най-вероятно не знаете толкова много за кодирането на уебсайтове или как да го съберете.


За щастие и двамата съм Автор и дизайнер на уебсайтове и аз ще ви помогна стъпка по стъпка как можете лесно и евтино да създадете уебсайт за авторско портфолио и да ви дам подробности за това какво да поставите във вашето портфолио за максимално въздействие. Най-добрият дизайн на уебсайт за писатели е каквото и да ви представя работата и вие като автор, тъй като вашата марка е коя сте и какво наливате в изкуството си.

Моята страница с потребителски профил в Amazon.com.

Contents

Въпрос: Защо имате нужда от дигитално авторско портфолио?

Има около 45 200 писатели и автори в Съединените щати, но само 21% от публикуваните автори на пълен работен ден изкарват прехраната си само от писане на книги. Ако искате да се състезавате във високо дигиталния свят на днешната издателска индустрия, направете уебсайт, който грабва посетители и ги превръща в читатели.

Ако се публикувате самостоятелно, вашият уебсайт служи като част от вашата интернет магазин. Ако продавате книгите си чрез издател, вашият сайт може да има по-информационен характер. Вашият сайт показва кои сте като човек и защо пишете книгите, които правите.

Според Statista: През 2018 г. в Съединените щати 2018 са работили над 45 200 писатели и автори – което е с 10% по-високо от цифрата, записана преди седем години (40 930).

Въпрос: От какъв уебсайт за портфолио на писатели имате нужда?

Видът на сайта, от който се нуждаете, зависи много от вида работа, която вършите. Тъй като много автори на художествена литература допълват приходите си, като работят по проекти на свободна практика, може да ви е необходим сайт, който отразява и двете страни на вашата писателска личност.

Има различни видове уебсайтове за писатели и може да искате да създадете повече от един тип, за да достигнете до най-потенциалните читатели или клиенти.

 1. Прост личен блог
 2. Статичен уебсайт с лична информация
 3. Профилът на писателя в Medium, Clippings.me и т.н..
 4. Страница за социални медии

В идеалния случай различните списъци работят заедно, така че да достигнете до възможно най-много хора. Ще се свържете обратно към вашия блог от вашия сайт за социални медии, като публикувате връзки към нови статии и фрагменти от новини. Вие ще свържете в социалните си медии своя уебсайт, като добавяте връзки към страниците на социалните медии на страниците на уебсайта си и т.н..

Безплатни опции за създаване на уебсайт за писател

Ако пишете главно в една ниша, тогава вероятно можете да използвате по-опростен дизайн, за да покажете няколко примера и да предложите информация как да се свържете с вас. Има някои безплатни опции и онлайн строители, които можете да използвате, за да започнете, но те имат редица ограничения и трябва да се използват само като пропаст, докато не можете да си позволите да създадете персонализиран сайт, който показва вашите уникални умения на писател.

 • WordPress.com – WordPress предлага основни, безплатни уебсайтове, които можете да изградите. Няма да можете да работите в бекенда на сайта или да направите много персонализиране с безплатен WordPress сайт, но това може да ви изведе в интернет и да ви помогне да извлечете думата, докато не разполагате с допълнителни средства за създаване на собствен сайт. , Това е може би най-добрият създател на уебсайтове за авторите, тъй като има толкова много помощ от общността с този софтуер с отворен код.
 • Резиденция на писателя – Настройте безплатно онлайн портфолио безплатно и след това плащайте $ 8,99 на месец. Отново сте ограничени с това, което можете да направите и че $ 9 на месец ценовата марка се увеличава през годината, когато лесно бихте могли да хоствате собствения си сайт за по-малко чрез евтина хостинг компания.
 • Clippings.me – Искате ли просто място, където да споделите няколко клипа от някои от вашите статии и да привлечете нови клиенти? Clippings.me ви позволява да качвате 10 клипа безплатно и след това таксува малка месечна такса за всичко над това.
 • Contently – Създайте безплатно онлайн портфолио и се изправете пред клиентите на сайта. Тази платформа вероятно е по-подходяща за писатели на независими публикации на свободна практика, но бихте могли да споделите и част от фантастиката си и да се опитате да вземете концерти на ghostwriting.

Не забравяйте, че може да искате да добавите статичен уебсайт и блог в някакъв момент също, но това са страхотни начинаещи.

Как да изградите уебсайта на собствения си писател

Безплатното решение за уебсайт по-горе трябва да се използва временно или в допълнение към по-персонализирано решение. Това не струва много време или пари, за да създадете свое собствено онлайн портфолио и да подчертаете написаното от вас. Всъщност вие ще похарчите много по-малко, като вземете споделен хостинг и създадете WordPress сайт, отколкото годишните такси на компании като Wix. В момента премествам сайта на семеен приятел към сървър в момента, защото Wix им изпрати законопроект, който не могат да оправдаят за следващата година. Squarespace и подобни компании също таксуват високи цени, без да предлагат същите предимства, които ще спечелите от собствения си хостинг пакет чрез хостинг компания.

Ако това е първият ви уебсайт или не сте го създали от време на време, може да се чудите откъде да започнете. Ето стъпките, които трябва да следвате:

Стъпки за изграждане на уебсайт за автор

 • Стъпка # 1: Вземете домейн
 • Стъпка # 2: Изберете създател на хостинг / сайт
 • Стъпка # 3: Съберете елементи за вашия сайт
 • Стъпка # 4: Създайте авторски уебсайт с помощта на WordPress
 • Примери на уебсайтове на писатели

Препоръчителни инструменти

Разкриване: BuildThis.io получава такси за реферали от инструменти, изброени на този уебсайт. Но, мненията се основават на нашия опит, а не колко плащат. Ние се фокусираме върху подпомагането на малкия бизнес и физическите лица да създават уебсайтове като бизнес. Моля, подкрепете нашата работа и научете повече в нашето разкриване на печалби.

1. Вземете име на домейн

Започнете с избора на име на домейн. За мен името ми е доста уникално, така че успях да използвам LoriSoard.com. Ако вашето име е Смит или Джонсън, може да откриете, че името на вашия домейн вече е взето. В този случай можете да опитате да добавите думата „автор“ или да използвате разширението .author. Някои хостинг компании регистрират вашето име на домейн чрез своите пакети, така че проверете дали преди да се регистрирате, но GoDaddy е популярен избор за регистрация. Има много услуги за регистрация на домейни там, така че изберете тази, която има смисъл за вас.

2. Изберете хостинг / създател на уебсайт

Има някои хостинг компании за малки фирми или строители на уебсайтове, които са евтини и предлагат много удар за вашия долар. Това са най-добрите уебсайт хостинг компании за писатели или всеки собственик на малък бизнес. Те също имат отлично обслужване на клиенти и са отворени за начинаещи уеб строители.

A2 хостинг

A2 хостинг страница (кликнете, за да посетите)

Това е компанията, която в момента използвам и обслужването на клиентите им беше отлично. Считам се за по-опитен уеб разработчик, но има някои неща, които просто не знам и те винаги се радват да ме ръководят чрез технически въпроси. Те също предлагат някои подробни уроци и те са много надеждни и бързи.

Можете да получите уебсайт за споделен хостинг за едва $ 2,96 на месец. Не сте сигурни как да се справите с инсталирането и управлението на WordPress? Можете да получите управляван сайт за около 9,78 долара на месец. За нови автори, без много опит в създаването на уебсайтове, 1-сайтният WordPress хостинг на A2 за едва 9,78 долара на месец е най-добрият ви вариант (цената варира според срока на договора и трябва да платите предварително, за да получите най-добрите цени ). Този пакет обхваща един сайт и неограничено място за съхранение.

Повече за това как да настроите вашето WordPress портфолио по-долу в стъпка # 4.

Посетете A2 хостинг

Weebly

Създател на уебсайт Weebly (кликнете, за да посетите)

Weebly е създател на уебсайт, а не хостинг компания. Използвате вградени теми и след това влачите и пускате изображения и информация в съставителя, за да създадете уебсайта си с портфолио. Weebly е много лесен за използване и разполага с някои шаблони за портфейли, както и функции на онлайн магазина, така че можете да продавате свои собствени книги, ако желаете. Сайтът използва изкуствен интелект (AI), за да разговаря с вас през процеса на изграждане на просто портфолио.

Авторите трябва да обмислят плана за свързване за 5 долара на месец, тъй като получават безплатно име на домейн, което могат да свържат със своя сайт. Ако планирате да продавате книги през вашия сайт, тогава ще ви трябва Pro Plan, така че да можете да настроите онлайн магазин и да събирате плащания. Pro работи 12 долара на месец. Всички цени или когато плащате за предходната година.

Научете повече за Weebly в рецензията на Джейсън.

Посетете Weebly

InMotion хостинг

InMotion хостинг страница (кликнете, за да посетите)

InMotion хостинг е друга хостинг компания, която предлага разнообразни пакети и цени, много разумни. Можете да отидете с техните хостинг планове за WordPress и те дори предлагат BoldGrid, който е конструктор на сайтове за влачене и пускане. Все още има лека крива на обучение, за да разберем как да изградим портфолио с BoldGrid, но това е много интуитивна система.

Някои от функциите, които получавате с техните пакети, включват безплатно име на домейн, 40 GB SSD съхранение само за 5,99 долара на месец и безплатен SSL. Най-добрият пакет за авторите е управляваният WordPress хостинг пакет WP-1000s. Ако очаквате под 20 000 посетители на месец, този сайт трябва лесно да отговаря на вашите нужди. Получавате безплатно име на домейн и един уебсайт на цена от 6,99 долара на месец.

Посетете InMotion

Hostinger

Начална страница на хостингер (натиснете, за да посетите)

Хостингър прави нашия списък, тъй като предлагат такива евтини опции за собственици на уебсайтове или автори за първи път при малък бюджет. Както бе споменато по-рано, повечето писатели трябва да допълнят доходите си по някакъв начин. Вероятно нямате много пари, които да похарчите за създаването на онлайн портфолио, освен ако не се казвате Стивън Кинг и тогава вашият издател вероятно ще го поръча за вас.

Хостингерът предлага и бърз конструктор на уебсайтове за тези, които нямат много технологични умения. Ще преминете през стъпките, като например избор на хостинг план за едва 99 цента на месец и създаване на основен уебсайт, като изберете от някои предварително инсталирани теми и качите свои собствени изображения и информация. Сайтът е доста интуитивен, но може би трябва да се обърнете към техните ръководства тук и там.

Тези без много техническо ноу-хау биха се справили добре с единния споделен хостинг план за създаване на уебсайтове за .99 цента на месец със 100 GB честотна лента и лесна платформа за изграждане на уебсайт, където можете да плъзгате и пускате изображения и текст.

Посетете Хостингер

3. Съберете елементи, от които се нуждаете от вашия авторски сайт

Независимо дали отивате с създателя на сайта на кутията или използвате платформа като WordPress или дори създавате HTML уебсайт, има някои елементи, всеки авторски сайт трябва да бъде напълно ефективен.

 • Разбиране на публиката – Уверете се, че разбирате целевата си аудитория. Ако пишете исторически романси, аудиторията ви е съвсем различна, отколкото ако пишете научна фантастика. Ако пишете статии за нефинансиране, аудиторията ви отново е различна.
 • Лица на купувача – Създайте персонал за купувачи въз основа на различните си читателски аудитории, така че да разберете с кого говорите чрез вашия сайт.
 • Logo – Имате нужда от някакво лого, дори ако то е само името на автора ви във фантастичен скрипт. Вашето лого съобщава кой сте като писател. Отнасяйте се към писмената си работа като към бизнес и го брандирайте. Ето нашите безплатни лога, които можете да изтеглите.
 • За страницата – Хората трябва да разберат кой сте и защо пишете какво правите. Помислете за известни автори, които познавате, като Стивън Кинг. Вероятно знаете подробности за живота си.
 • Страница с книги – Трябва ви страница, в която да изброите всичките си книги. Дори и да ги поставите на началната си страница, както направих аз, трябва да включите и повече подробности в отделните страници на продукти / книги.
 • Призив за действие – Какви действия искате потребителите да предприемат, когато кацнат на вашата страница? Ако просто искате те да се регистрират за вашия пощенски списък, за да можете да продължите да предлагате на пазара, след това се съсредоточете върху формулировката, разположението и процента на реализация на вашата CTA.

4. Създайте уебсайт за автор с помощта на WordPress

Лично аз обичам да използвам WordPress за моя уебсайт за авторско портфолио. Мисля, че предлага най-голяма гъвкавост и мога да свързвам блог с частта от портфолиото на моя сайт, предлагайки актуализации, когато бързам, без да отделям много време за създаване на страници. Всъщност WordPress е толкова популярен, че се използва от 34% от уебсайтовете в Интернет.

Моята страница е персонализирана малко с уникален фон и някои други елементи, които няма да откриете извън кутията. Можете да добавите уникални функции от използвайки вашата персонализирана CSS опция или можете да наемете някой, който да ощипва темата ви, след като приключи. Ще ви преведа през стъпките на използване на WordPress за създаване на уебсайта на вашето авторско портфолио.

Етап 1. Инсталирайте WordPress

Използвам A2 хостинг, който се предлага с ControlPanel. Добавянето на WordPress към вашия сайт чрез ControlPanel е много просто. Ако се почувствате изгубени след като прочетете тези указания, можете също да платите за управлявания WordPress и да накарате сървъра да го инсталира за вас. Обещавам обаче, че е лесно.

Отворете контролния панел и изберете инсталатора на WordPress (W в син кръг).

Когато страницата се зареди, изберете синия бутон, който гласи „Инсталиране сега“.

Основни съвети за конфигурация

Изберете вашия инсталационен URL. Ако искате сайта в основната ви папка, както имам моя (www.lorisoard.com), тогава просто пробивате в yourdomain.com. Ако го искате в подпапка или директно, просто го наречете така, както искате да се показва. Пример:

yourdomain.com/writing.

Това работи добре, ако имате бизнес уебсайт и искате да добавите портфолио за работата си като автор.

Под Настройки на сайта изберете името и описанието на вашия сайт. Ако все още не сте сигурни, можете да влезете в таблото за управление на WordPress под настройките и да промените тази информация по-късно.

За вашия администраторски акаунт изберете потребителско име, което ще запомните и сложна парола. Трябва също да зададете администраторски имейл. Някои хора препоръчват да зададете тук имейл на уебсайта си, като например [защитен имейл] Проблемът, който открих при това, е, че ако сайтът ви се хакне или понижава, тогава е трудно да получите достъп до имейла. Използвам имейл от друг сървър за това, но изборът е ваш. Има предимства при използването на един и същ имейл на домейн, като например разпознаване на потребителя.

Моят сървър ми позволява да избирам някои приставки за предварително инсталиране, като например Ограничете опитите за влизане и Класически редактор. Обикновено избирам и двете.

След като изберете вашите опции, уверете се, че сте написали името и паролата на администратора си на безопасно място и щракнете върху синия бутон „Инсталиране“.

Трябва да ви бъде даден адрес за достъп до вашия WP табло. Обикновено е така

yourdomain.com/wp-admin.

Стъпка 2. Защитете сайта си

Не отлагайте в тази следваща стъпка. Трябва незабавно да защитите вашия сайт, като например да получите SSL сертификат и да инсталирате основни приставки за сигурност.

Хората обичат да хакнат в уебсайтове на WordPress. WordPress сайтове представляват 90% от цялото хакерско съдържание сайтове за система за управление (CMS). Една от причините се дължи на неспособността да се актуализират приставки и теми. Въпреки това, WordPress има други уязвимости, към които трябва да се обърнете веднага след като инсталирате софтуера с отворен код на вашия сайт. Поне трябва да инсталирате следните плъгини:

 • Wordfence Security – Това създава защитна стена и предотвратява грубите атаки. Разбира се, има много такива плъгини. Това е, което открих, че работи добре, но можете да използвате който и да е най-смислен за вас.
 • Скриване на WP – Това вход за вашия WP табло за управление на yourdomain.com/wp-admin? Всички го знаят. Можете да промените тази страница за вход с този плъгин и да затрудните хакерите да влязат.

Удостоверяването на защитата на WordPress (SALT клавиши) криптира информацията, която използвате за влизане в сайта си. Може да се чувствате несигурни относно промяната на клавишите SALT, защото смятате, че имате нужда от код и можете да ги промените ръчно чрез файл wp-config.php.

За щастие има по-лесен начин да ги промените за тези, които не знаят кодиране. Просто добавяте Солницата плъгин и можете да го настроите да променя клавишите всяка седмица или месец въз основа на вашите предпочитания за сигурност. Задайте го и го забравете.

За да инсталирате Salt Shaker, отидете на таблото за управление, плъгини, добавете нови и потърсете Salt Shaker. Щракнете върху инсталиране и след това активирайте.

След като е инсталиран, щракнете върху „Настройки“ под списъка с плъгини на Salt Shaker. Поставете отметка в квадратчето и след това задайте промените по ваше предпочитание (ежедневно, седмично, месечно). Кликнете върху бутона „Промяна сега“. Ако опитате една приставка за сигурност и я намразите, просто я изтрийте и добавете нещо различно. Страхотното нещо за WP като платформа за уебсайт е, че имате достъп до голямо разнообразие от приставки и начини за персонализиране на вашия сайт.

Стъпка №3. Намерете правилната тема на уебсайта

Намирането на точната тема за онлайн портфолиото ви не е лесно. Всъщност закупих темата, с която завърших, защото ми харесаха някои от функциите и оформлението на нея. Можете също така да наемете някой, който да създаде персонализирана тема или да използвате някоя от многото налични безплатни теми за портфолио.

Започнете с изучаването на уебсайтове на авторите и вижте какво харесвате и какво не харесвате в техните портфейли.

След като имате представа за функциите, които искате, отворете раздела „Появи“ в лявата част на таблото за управление на WP и кликнете върху „Добавяне на тема“ и след това сортирайте по функции, за да намерите възможни теми, които може да искате да използвате. Кликнете върху „Прилагане на филтри“.

Можете допълнително да прецизирате опциите си, като въведете думи за търсене като „писател,””книги,” или “портфолио.”

Ето няколко интересни теми, които открих, че може да искате да разгледате:

Блог VW Writer

Демонстрация & детайли

Целева страница на автора

Демонстрация & детайли

Портфолио с една страница

Демонстрация & детайли

Това са само няколко теми, от които да избирате. Има стотици налични теми. Въпреки че създавате портфолио, със сигурност не е нужно да се придържате към темата за портфолиото. Можете да избирате от безплатните теми за електронна търговия, ако те са подходящи. Ключът е в съдържанието, което добавяте.

Стъпка №4. Създайте вашите страници и медийна библиотека

След като изберете тема, е време да решите кои страници искате и да добавите към медийната си библиотека, като добавите корици на книги и други изображения. Има няколко начина да добавяте книги към вашия сайт.

Добавете книги като страници с представено изображение, което е вашата корица и описание и купувайте връзки на всяка страница. След това можете да поставите страниците в навигацията си като елементи от подменюто или да ги добавите към области със съдържание.

Използвайте публикациите си само за обяви за книги и настройте страницата си като блог, така че новите издания да се появяват на първа страница. Можете да промените какво виждат потребителите на целевата страница под Теми / Персонализиране или Настройки / Четене. Можете да изберете „Вашите най-нови публикации“, които ще изхвърлят най-новите ви публикации в блога на началната страница на вашия сайт, или можете да изберете „Статична страница“ и да изберете страница, която сте създали, за да служи като начална страница на вашия сайт.

Ако нямате нищо против да изучавате нова приставка и да се научите как да я използвате, можете също да използвате плъгин за пазаруване и да продавате книги директно с помощта на WooCommerce или подобен плъгин.

Стъпка №5. Проверете за грешки

След като сайтът ви е настроен така, както искате, трябва да го проверите внимателно за грешки. Вероятно сте чували цялата шумотевица относно потребителското изживяване (UX) и как лошото изживяване прогонва клиентите. Връзки, които не работят, формуляри, които не изпращат и 404 грешки, смущават потребителите.

Прекарайте време за тестване на всяка връзка във вашия сайт. Изпратете всеки формуляр, за да сте сигурни, че той стига до вашия край и потребителят получава съобщение за потвърждение. Тествайте процеса на поръчка, за да се уверите, че всичко протича гладко.

Трябва също да инсталирате проверка на счупена връзка за да сте сигурни, че не обслужвате грешки в бъдеще.

Уверете се, че вашият сайт е удобен за мобилни устройства. около 73% от хората ще влязат в интернет само чрез своите смартфони до 2025 г. Ако сайтът ви не е удобен за мобилни устройства, вероятно вече пропускате редица членове на аудиторията, които никога не използват компютри. Отново има плъгин, който може да ви помогне да направите вашия сайт по-удобен за мобилни устройства, но също така трябва да изберете отзивчивост във филтрите си, докато търсите тема на първо място. Теми като Двадесет Седемнадесет и Двадесет Деветнадесет вече са създадени с мобилен първи подход.

Пример за отзивчив писателски уебсайтПример: Ето как изглежда моят сайт на мобилни устройства. Обърнете внимание как всички елементи са там, но те се простират малко по-надолу на страницата за по-малкия екран и те са ограничени до едно последно издание наведнъж или една публикация в блога наведнъж. Текстът и изображенията на сайта преоразмеряват за мобилни устройства, като все още остават за четене, но се свиват до размера.

Стъпка # 6. (Бъдещо подобрение) Наемете някой, който да ощипва вашия сайт

След като направите всичко, което можете да направите, направете крачка назад и погледнете какво може да липсва. Искате ли фонът да е прозрачен, но не можете да разберете персонализирания CSS код, за да го направите? Тъй като сте свършили голяма част от тежката работа, не бива да струва твърде много да наемете програмист, който да отстрани няколко незначителни проблеми за вас. Можете да възлагате само част от работата, която не ви е удобно да завършите или наемете различни изпълнители за задачи, в които са експерти.

Още по-добре помолете всеки, когото наемете, да обясни какво са направили, за да можете да научите и се надяваме сами да го поправите следващия път. Можете също така да намерите много информация в интернет за по-популярни теми като Twenty Sixteen и Twenty Seventeen. Ето няколко ресурса, които надхвърлят някои от по-популярните персонализации за двадесет шестнадесет и двадесет седемнадесет:

 • Двадесет и шестнадесет форум за подкрепа – Официален форум на WordPress.org за помощ с двадесет и шестнадесета тема. Прегледайте публикации или задайте свой собствен въпрос.
 • Двадесет и седемнадесет форум за подкрепа – Също така в WordPress.org, списък на предварително решени въпроси и форум, запълнен с експерти как да използвате темата и да я настроите според вашите нужди.
 • Форуми за WordPress – Отидете на форумите за WordPress за общи въпроси или задайте CSS въпроси за персонализиране в папката. Можете също да търсите по теми и да видите дали вашият въпрос вече е зададен и решен. Този форум обхваща повече теми, отколкото само една.
 • Kinsta – Ако не се страхувате да ровите във файловете на вашата тема и да променяте своя стилов лист, това ръководство предлага някои съвети за истински персонализиране на двадесет и нещо теми. Модераторът също е добър в отговорите на въпроси, които биха могли да имат читателите, така че не забравяйте да прочетете коментарите и да зададете всички въпроси, които може да имате.
 • Всичко за Basic – Има някои типични персонализации, които потребителите питат за времето и отново. Това ръководство преминава през някои от проблемите, които хората виждат с темата „Двадесет и седемнадесет“, като например височината на заглавката на началната страница, премахване на заглавието на страницата и получената пропаст и премахване на съобщението „С гордост Powered by WordPress“.

Колкото повече работите с WordPress, толкова повече ще го разберете и ще можете да правите незначителни промени или чрез кодиране, или чрез приставки, които превръщат вашето портфолио в нещо изключително лично и персонализирано.

Създаването на авторски уебсайт не е нещо, което се случва за една нощ, а нещо, което се изгражда с течение на времето.

Примери за уебсайтове на Great Writer

Джанет Дийн

Уебсайтът на портфолиото на Janet DeanУебсайтът на портфолиото на Janet Dean

Джанет Дийн е вдъхновяващ автор, намиращ се в Индиана. Тя пише за Harlequin’s Love Inspired Line. Нейният уебсайт е добър пример за авторско портфолио, защото в него са изброени най-новите й книги, като все още се показва малко за автора. Посетителите могат да видят всички нейни книги в портфолиото й на връзката „книги“, а също така да имат достъп до снимки на нея на различни събития. Едно нещо, което особено харесвам в тази страница е нейният раздел, насочен специално към медиите.

Никола Искърс

Уебсайтът на портфолиото на Nicholas SparksУебсайтът на портфолиото на Nicholas Sparks

Авторът Никълъс Спаркс използва уебсайта си с авторско портфолио, за да постави фокуса върху последното си издание и кани посетителите да „Поръчайте сега“ с бутон за призив към действие. Въпреки това, докато потребителят се превърта надолу, те ще видят допълнителни страници, до които могат да навигират, като връзки към истории и друга работа. Можете също така да се актуализирате за събития и новини за автори. Появява се изскачащ прозорец, след като сте били на страницата за кратко, като ви кани да се регистрирате за неговия пощенски списък.

Дийн Коонц

Уебсайтът на портфолиото на Dean KoontzУебсайтът на портфолиото на Дийн Контц

Авторът на суспензия Дийн Коонц е бестселър на New York Times. Той прави няколко интересни неща с авторското си портфолио. Първо виждате кориците на книгите в последната му серия, разположени хоризонтално в горната част на страницата. След това, ако задържите курсора на мишката върху раздела за навигация за книги, ви се предоставят редица опции, в зависимост от коя от сериите ви най-много ви интересува, като Джейн Хоук или опция да изтеглите всичките си книги наведнъж. Навигацията е много интуитивна и отговаря на нуждите на различни сегменти от неговата аудитория.

Емили Уинфийлд Мартин

Портфолиото на Емили Уинфийлд МартинПортфолиото на Емили Уинфийлд Мартин

Уебсайтът на Емили Уинфийлд Мартин вероятно е едно от най-интересните портфейли там. Тя е детски автор, но също така и художник. Когато първоначално кацнете на началната й страница, не сте посрещнати с корици на книги, а изображения на нейното изкуство. Всъщност трябва да отидете на нейната страница Книги, за да видите информация за нейните книги. Дори нейният онлайн магазин прониква в двете страни на работата си, като влиза в изкуството или книгите на децата си.

Махнете думата

Сега, когато сте създали красиво, единствено по рода си портфолио, за да подчертаете написаното си, време е да извадите думата. Кажете на цялото си семейство и приятели и ги помолете да споделят адреса на вашия уебсайт в техните акаунти в социалните медии. Поставете адреса на уебсайта си на визитки, в своя имейл подпис и го споделете в реклами. Сдружете се с други автори и споделяйте уебсайтовете си един на друг във вашите бюлетини.

Всяко малко нещо, което можете да направите, за да извлечете думата, спомага за изграждането на интерес към вашия сайт и към вашите книги. В крайна сметка имайте шанс да го превърнете в бизнес. Създадохте страхотен уебсайт за писатели – сега е време да го споделите със света.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map