Как да стартирате Shopify Facebook Store (Ръководство за начинаещи стъпка по стъпка)

Едно от най-големите решения, които ще вземете като онлайн продавач, е да изберете платформа за продажба на вашите продукти. Можете да получите напълно управлявана услуга като Shopify или BigCommerce, напълно конфигурируема количка за пазаруване или решение като WooCommerce.


Въпреки че тези решения започват от $ 0 или около $ 25 / месец, разходите им се събират бързо, тъй като добавяте още приложения, за да разширите функционалностите на магазина си.

В допълнение към разходите за поддръжка на тези инструменти / услуги, вие също трябва да регистрирате име на домейн и да закупите SSL сертификат (и всички други премиум продукти, които може да се наложи да изградите вашия магазин). Както виждате – за всичко това се нуждаете от разумна инвестиция. Сега, ако вече имате аудитория – дори и да е малка, офлайн – можете да оправдаете всички тези разходи.

Но какво ще стане, ако имате нула хора, на които да продавате? И много ограничен бюджет? Или… ако просто „експериментирате“ с онлайн продажба или изпробвате продукт?

Е, в такъв случай може да не сте в състояние да си позволите тези решения. Но ето къде Shopify Facebook магазин може да ви помогне.

навигация

 • Примери за магазини на Shopify във Facebook
 • Стъпка # 1: Изберете Shopify Lite план
 • Стъпка # 2: Интегрирайте се с вашия Facebook акаунт
 • Стъпка # 3: Добавете продукти във вашия Facebook магазин чрез Shopify
 • Какви са отзивите от реалния потребител – всякаква стока?
 • Лесно е да продавате във Facebook с Shopify

списък Инструменти 

 • Платформа – Shopify, Facebook
 • (Това е всичко, което трябва, просто!)

Какво е Shopify Facebook магазин?

1Снимка на екрана на Shopify Facebook Store (източник).

Магазин на Shopify Facebook е магазин, който работи във Facebook и се захранва от Shopify.

с Shopify’s Lite $ 9 / месец план, можете да добавите магазин към страницата си във Facebook и да започнете да продавате във Facebook. Отваряйки онлайн магазин като този, можете да заобиколите разходите за изграждането на уебсайт на магазин от нулата и да инвестирате в скъпи решения за електронна търговия и продукти.

Предимства на Shopify Facebook магазин

Когато комбинирате Facebook и Shopify, ще получите цялата доброта и на двата свята. Предимствата да имате магазин Shopify във Facebook, включително:

 • Възможността да се продават неограничени продукти
 • Поддръжка за 70+ шлюзове за плащане
 • Управление на поръчки и доставка (чрез ултра-интуитивно табло на Shopify)
 • Сигурно и отзивчиво изпитване
 • Проследяване на продажбите и отчитане
 • Глобална данъчна и валутна подкрепа
 • Увеличете информираността за марката с популярни индикатори във Facebook (харесвания, акции, промоции и т.н.)
 • Намалете разходите и времето за изграждане на онлайн магазин от нулата

И още много.

30% от онлайн купувачите вероятно ще направи покупка от мрежата на социалните медии. И 20% са казали Facebook ги накара да купят нов продукт или услуга онлайн

Наличието на Shopify Facebook магазин определено ще ви помогне с цялостната ви бизнес стратегия

А в допълнение към Facebook, Shopify Lite ви дава достъп и до „Купете бутон“ на Shopify. С тази функция можете да добавите бутон за покупка към множество места, например вашия уебсайт. Така че, ако управлявате блог или правите уебсайт и искате да дадете възможност на вашите читатели да купуват от него, Shopify Lite ви покрива.

Примери за Shopify Facebook Магазини

1. BestSelf.co

BestSelf.co управлява страхотен магазин на Shopify във Facebook. По-долу можете да видите как BestSelf.co показва красиво своите продукти от магазина във вашия Facebook магазин.

Shopify пример за магазина във FacebookПример за Facebook Shop – BestSelf.co

Пускането на вашия продукт за продажба във (или чрез) Facebook изтъчва много средства за ангажиране в процеса на покупка.

Например, когато потребител на Facebook кликне върху някой от вашите продукти, той може да го хареса 1-, да го сподели с приятелите си, 3- да го запише за по-късно и да остави коментари за всеки продукт или въпроси за купуване, които може да имат.

Предимства от продажбата във FacebookПредимства от продажбата във Facebook.

Сега помислете за това – ако тези продукти бяха в магазина ви, повечето от тези дейности ще трябва потребителите да се регистрират. Но вътре във Facebook, те вече са влезли в своите акаунти във Facebook!

Също така, те могат да добавят продукта и в количките си. За да завършите останалата част от процеса на плащане, можете или да доведете посетителя до вашия уебсайт или магазин (ако имате такъв) или просто да оставите потребителите да завършат плащането чрез самия Facebook.

BestSelfCo, например, отвежда посетителите на своя уебсайт за извършване на покупката.

Facebook каси на складFacebook Checkout on Store – Можете да насочите посетителите да казват на сайта на вашия магазин.

2. Вашето Постоянно бюро

[Актуализации: YourStandingDesk.com вече не поддържа Facebook Store.]

Но Иън Аткинс, основател на YourStandingDesk.com използва Shopify, за да управлява своя Facebook магазин и предпочита потребителите да завършат покупката чрез неговия Facebook магазин.

Поръчка чрез Facebook магазинАлтернативи – Поръчка във Facebook.

3. Учителю & динамичен

Ето още един пример от Учителя & Dynamic:

Пример за магазин на Facebook ShopifyДруг пример за Facebook магазин – Master & динамичен.

За да намерите още примери за магазини на Shopify във Facebook, разгледайте витрината на клиентите на Shopify.

След като разбрахте как изглежда магазин на Shopify Facebook, нека преминете бързо по стъпките, които можете да използвате, за да създадете своя Facebook магазин.

Опитайте Shopify Facebook Store (Безплатен за 14 дни)

Как да стартирате Shopify Facebook Store в 3 стъпки

 1. Регистрирайте се с Shopify Lite Plan само за $ 9 / месец
 2. Интегрирайте своите акаунти в Shopify и Facebook
 3. Добавете продукти във вашия Facebook магазин чрез Shopify

За да създадете Facebook магазин с Shopify, първо трябва да създадете бизнес страница във Facebook. На тази страница ще добавите раздел за магазин. Така че, ако все още нямате, ето това бърза справка за направата на страница във Facebook.

В идеалния случай трябва не само да имате подготвена страница, но и да имате няколко 100 последователи на нея, преди да добавите магазин към нея. По този начин ще имате ангажирана публика, която да пускате на пазара от първия ден!

С този съвет сме готови да започнем да изграждаме магазина.

1. Изберете и поръчайте плана Shopify Lite

За да получите достъп и поръчате Lite Plan, трябва да отворите страницата за цените на Shopify и да потърсите колоната „Shopify Lite“.

Shopify Lite планЩракнете върху „Преглед на Shopify Lite план“. На следващата страница щракнете върху бутона „Стартирайте безплатния си 14-дневен пробен период“, за да започнете да използвате Shopify Lite.

За да настроите Shopify Lite, първо въведете потребителско име, парола и името на вашия магазин; и подробности за вашите продукти.

Facebook Shopify подробности за магазинаShopify ще ви поиска личен контакт и основни бизнес подробности. Попълнете ги, за да започнете.

2. Интегрирайте своите Shopify и Facebook акаунти

След като въведете информацията за бизнеса си, е време да интегрирате вашия Shopify акаунт и вашата Facebook страница.

За да свържете вашия Shopify акаунт към вашата страница във Facebook, щракнете върху „Свържете акаунтаБутон в Facebook > Сметка.

Facebook Shopify интеграция в магазинаКликнете върху „Свързване с акаунт“, за да интегрирате Shopify с вашия Facebook акаунт.

Тогава Shopify ще поиска разрешение за четене на вашия Facebook профил. Кликнете върху ‘ПродължиБутон.

Facebook Shopify интеграция в магазинаКликнете върху „Продължи“, за да интегрирате Facebook с Shopify.

На този етап Shopify ще потърси разрешение за управление и публикуване на съдържание от ваше име. Така че кликнете върху „Изберете това, което разрешаватеВръзка.

На следващия екран изберете двете опции и кликнете върху „Добре“.

Facebook Shopify интеграция в магазинаВашият Shopify акаунт вече е интегриран с вашия Facebook акаунт.
Facebook Shopify интеграция в магазинаЩракнете върху „OK“, за да продължите.

Накрая, Shopify ще ви попита за страницата, към която искате да добавите раздела за магазина. Затова изберете страницата, която току-що създадохте (или която и да е друга страница, към която може да искате да добавите раздела за магазина).

Facebook Shopify интеграция в магазинаСвържете се с Facebook страница, която управлявате, като кликнете върху „Свързване на страницата“.

Сега може да знаете, че не можете да продавате няколко предмета във Facebook (например неща като алкохол, оръжия, наркотици и други).

Тъй като ще бъдете домакин на магазина си във Facebook, в следващата стъпка се изисква да приемете условията и условията на магазина на Facebook. Затова прочетете внимателно и кликнете върху „Приемете условиятаБутон, след като сте сигурни.

Facebook-търговци условияОбщи условия на Facebook.

След като се съгласите с търговските условия на Facebook, ще се добави раздел за магазин към страницата, която сте избрали в настройката.

Непубликуван магазин ShopifyВашият Facebook магазин вече е офлайн.

Но както виждате, магазинът, който създавате в този момент, все още няма да бъде на живо.

За да публикувате магазина, трябва да отидете на таблото за управление на Shopify и да дадете данните си за плащане. Достъп до тези настройки, като кликнете върху „Отидете на ShopifyБутон на страницата ви в магазина във Facebook. Или просто влезте в Shopify и кликнете върху „Facebook ” елемент от десния панел на вашето табло на Shopify.

Настройване на Facebook канала в ShopifyОтидете на Shopify Facebook канал.

Сега, за да активирате вашия Facebook Shop, кликнете върху „изберете план “.

Активирайте магазина на ShopifyИзберете план, за да започнете да продавате.

На следващия екран ще видите различните планове за Shopify.

Изберете плана $ 9 Shopify Lite и въведете данните за кредитната си карта. (Научете повече за Shopify цени тук.)

Опишете ценовите плановеИзберете Shopify Lite, за да активирате Shopify Facebook store.

Щом въведете данните на кредитната си карта и Shopify потвърждава това, вие сте готови.

Ако посетите страницата ви във Facebook, ще забележите, че разделът на магазина е освежен и е публикуван и видим за всички ваши последователи.

Публикуван магазинСравнете с предишния, вашият Facebook магазин вече е онлайн – Можете да започнете да продавате сега.

Не забравяйте, че Shopify не ви таксува към този момент, въпреки че събира данните за плащане. Ще бъдете таксувани само след приключване на 14-дневния пробен период.

Сега, когато сте интегрирали своя акаунт в Shopify и страницата си във Facebook, а разделът за магазина е добавен и публикуван на вашата страница, вие сте готови да добавите продукти в своя магазин. Всички продукти, които добавяте към вашия Shopify акаунт, автоматично ще се показват във вашия Facebook магазин.

3. Добавете продукти във вашия Facebook магазин чрез Shopify

За да добавите продукти, щракнете върху „Добавете първия си продукт, за да започнетеВръзка.

Добавяне на продукти към вашия магазин ShopifyСега. можете да започнете да добавяте продукти във вашия Facebook магазин.

Добавянето на продукти е лесно с лесния за използване редактор на Shopify. За това разглеждане добавям растението на Фън Шуй, наречено „Лейди Палм“ в профила си в Shopify. (Току-що бързо разграбих кратко описание на продукта и добавих изображение от сайт за стокова фотография. Но трябва да отделите време за тази стъпка.)

Както и да е, ето как изглежда моят продукт в Shopify редактора:

Shopify редакторДобавяне на продукт в Shopify редактор.

Сега очаквах, че в момента, в който добавям и публикувам продукт в моя Shopify акаунт, той ще се появи в моя Facebook магазин, но това не беше така. Всъщност, когато щракнах върху канала във Facebook, получих следното съобщение:

Грешка при публикуването на продуктиТова е напълно нормално, когато продуктите ви не се показват след като сте добавили.

Тъй като не получих никакви грешки в публикуването, мислех, че това може би създаване на колекция, маркирането му като видимо за Facebook и преместването на моя продукт в колекцията би решило проблема. Така че направих всичко това и въпреки това продуктът ми Shopify не се появи във моя Facebook магазин.

Така четох за него и изглежда, че когато магазин е публикуван във Facebook, екипът на Facebook го преглежда.

Едва след като получите тяхното одобрение, вашите продукти се появяват във вашия Facebook магазин. Всъщност съдържанието на помощ на Shopify казва това може да отнеме до 48 часа, за да можете да публикувате продукти във вашия магазин Shopify Facebook.

Предполагам, че няма за какво да се паникьосвате тук и трябва да чуете от екипа за преглед на Facebook в рамките на 2 дни. И с това вашият Shopify Facebook магазин трябва да бъде готов.

И в случай, че се чудите, моят магазин получи одобрение:

Моят Facebook Shopify магазинПродуктът се показва след като екипът на Facebook одобри моя магазин.

4. Оптимизирайте списъците си с продукти за Facebook

Сега, когато магазинът е „отворен“, е време да оптимизирате съдържанието и изображенията си, така че те да блестят във Facebook и да се появяват, когато потребителите ги търсят. Facebook дава някои полезни указания за оптимизиране на списъци с продукти тук.

И както казах в началото, колкото повече ангажираност изграждате на страницата си, толкова повече продажби ще получите. Прочетете тези ефективни съвети за маркетинг във Facebook, за да постигнете начален старт.

Така че това е за да започнете Facebook магазин с Shopify.

Shopify Facebook Store помага ли на бизнеса?

Готвач е онлайн магазин за готварски книги, предлагащ колекционерски и реколта готварски книги за ежедневни и професионални клиенти. Уенди Гуерин, съосновател на Cookbook Village, ни даде отзивите си за Shopify Facebook store,

Cookbook Village FacebookГотварска книга Village Village Facebook страница

Помага ли ви във вашия бизнес?

Не получаваме много продажби чрез канали за социални медии. По-голямата част от нашия бизнес идва от имейл и маркетинг на съдържание … нашият блог за събиране на готварски книги привлича нашия пазар на ниши и привлича много нови клиенти в нашия магазин Shopify.

Facebook Shop е безплатен и ни служи добре, за да покажем, че сме магазин за електронна търговия, както и блог … мнозина влизат в нашия блог чрез органичното търсене и социалните медии, но не разбираме бързо, че продаваме и готварски книги.

Facebook Shop излага това и само това го заслужава. Не бихме доплатили обаче за тази интеграция, предвид гореизложеното.

Бихте ли предложили това на собственика на магазина за първи път?

В Shopify App Store може да има по-добри опции за Facebook Shop. Не сме опитвали нито един от тях напоследък – опитахме една година назад и го отстранихме, тъй като беше бъги.

Предвид функцията на Shopify Facebook Store идва с абонамента (не съм сигурен дали е с всички пакети … но вярвам, че е така) си струва да го добавите към страницата си във Facebook … особено поради това колко лесно е да настроите.

Струва си да го тествате с вашия пазар – няма минус.

Венди обаче смята, че има нещо, което интеграцията трябва да подобри,

„Функционалността е ограничена. Имам някои неща, които бих искал да променя – Магазинът автоматизира кои артикули се показват като първите елементи, които виждате на главната страница във Facebook. Изглежда, че някои от най-малко интересните ни елементи се показват и няма рима или причина (за която знаем) защо тези конкретни елементи се показват първо. Shopify ви позволява да изберете кои колекции да се синхронизират с Facebook и кои елементи от колекция – но това е почти голяма степен на опциите, които намерихме на разположение за персонализиране на Facebook Shop. “

Като цяло Уенди смята, че интеграцията на Shopify във Facebook е,

Shopify Facebook Store беше лесен за изпълнение. Отнема само няколко минути, за да го настроите. Wendy Guerin, – съосновател на Готвач

Опитайте Shopify Facebook Store (Безплатен за 14 дни)

Shopify и Facebook – Страхотна комбинация?

Въпреки че планът на Shopify за Lite е добър и достъпен начин да навлезете в онлайн продажбите, няма да го препоръчам като вашата най-добра платформа за онлайн продажба.

Идеално е да започнете, но в крайна сметка – трябва да стартирате подходящ онлайн магазин с решение като Shopify … и да използвате своя Shopify Facebook магазин като добавен канал за продажби, а не като основен магазин. (Между другото, всички планове на Shopify включват канала за продажби на Facebook, така че няма да е необходимо да купувате добавка или нещо друго.)

Затова винаги, когато сте готови, направете ход към пълноцветен онлайн магазин.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map