Как да стартирате блог за фотография с помощта на WordPress (и 4 начина за осигуряване на приходи)

Хората започват фотографски блогове по една от тези две причини:


# 1. Когато търсят да използват своите фотографски блогове, за да генерират потенциални клиенти за своя фотографски бизнес и услуги.

ИЛИ

# 2: Когато те са просто любители фотографи и искат да споделят своите рекламни послания със света. Разбира се, докато правят това, те искат да спечелят пари от този свой страничен проект.

Преди да ви покажа стъпките за изграждане на блог за фотография в WordPress, важно е да разберете защо искате да започнете своя блог за фотография. Това прозрение ще повлияе на всичко за вашия фото блог, от избора на темата до различните методи за осигуряване на приходи.

Нека започнем с определянето на основната (ите) цел (и) на вашия блог за фотография.

навигация

 • Определете целта на своя блог за снимки
 • Избор на ниша
 • Стъпка # 1: Изберете име на домейн и уеб хост
 • Стъпка # 2: Изберете тема на WordPress
 • Стъпка # 3: Инсталирайте съответните приставки
 • Четири ефективни начина за осигуряване на приходи от вашия блог за снимки

списък Инструменти 

Разкриване на FTC: BuildThis получава такси за реферали от инструменти, изброени на този уебсайт. Но, мненията се основават на нашия опит, а не колко плащат. Ние се фокусираме върху подпомагането на малкия бизнес и физическите лица да създават уебсайтове като бизнес. Моля, подкрепете нашата работа и научете повече в нашето разкриване на печалби.

Contents

Вашите цели за стартиране на блог за фотография

За да определите целите си за блогване на снимки, отговорете на този прост въпрос:

„Какво искам да постигна с блога си?“

Някои типични отговори биха били:

 • Генерирайте повече клиенти или клиенти за моя бизнес на свободна практика
 • Продавам снимките ми
 • Генерирайте пасивен източник на доходи
 • Привличам студенти за моя курс по фотография

И така нататък…

Наличието на множество цели също е добре. Например, добре е да започнете фотографски блог с целите да привлечете повече клиенти за вашия бизнес, а също и да преподавате на други фотографи фотографии и уроци на свободна практика.

Това не е нищо друго, освен да разнообразите доходите от блога си.

Фотографският блог на Райън Бренизер е чудесен пример за един такъв блог, който решава много цели:

 • Той служи като портфолио на Райън – и по този начин генерира потенциални клиенти за неговия бизнес.
 • Той разполага със секция за преглед на оборудване, където Ryan прави преглед на няколко избрани продукта – по този начин позволява на Ryan да печели пасивен доход с партньорски маркетинг.
 • Освен това помага за привличане на студенти за фотографски работилници на Райън.

Райън-brenizerРайън БрейнизерБлог за фотография

Вие също можете да се съсредоточите върху множество канали за доходи. Така че, избройте всички цели на блога си, преди да преминете към следващата стъпка. Тези цели ще ви помогнат да изберете правилните методи за осигуряване на приходи.

Друго нещо, което трябва да направим, преди да започнете с настройката на блога си, е да финализирате своята ниша.

Изберете ниша преди да започнете фотографски блог

Ако сте професионален фотограф, вече имате ниша. Така че можете да продължите към следващия раздел, където виждаме стъпките за настройка.

Но ако сте просто любител фотограф, още повече, хобистки фотограф, трябва да изберете ниша. Изборът на ниша за вашия фотографски блог ще ви помогне да привлечете подходящата аудитория към вашия блог.

Изборът на ниша ви позволява да:

1. Предлагайте подходящо съдържание

След като финализирате ниша, можете да се съсредоточите върху темите, които интересуват вашата целева аудитория. Например блогът за лайфстайл фотография ще обхване различни неща от блога за пътуване с фотография.

2. Партнирайте с правилните компании

Изборът на ниша ви помага да изберете правилните продукти или услуги, които да преглеждате във вашия блог. Това е важно, защото нуждите на блогър с портретни снимки са различни от нуждите на фотографа за електронна търговия.

Запомнете: Само когато насочите правилните продукти, можете да генерирате партньорски продажби и приходи.

3. Позиционирайте се на пазара

Придържането към ниша ви помага в крайна сметка да станете основен ресурс в нея.

Така че това ни довежда до въпроса как всъщност можете да изберете ниша за своя фотографски блог.

Е … най-вече, изборът на вашата ниша ще зависи от вашите интереси, познания в областта или опит.

Ето обаче няколко идеи за популярния фотографски блог, които трябва да вземете предвид:

 • е-търговия
 • Недвижим имот
 • природа
 • начин на живот
 • сватба
 • събитие
 • Храна
 • Черно и бяло
 • градски
 • Панорами
 • Животни
 • спортен
 • Изящно изкуство
 • Един цвят
 • Въздушни снимки

(Можете да намерите плюсове и минуси на някои от тези ниши в тази статия от Джош.)

Сега с разбирането на основната цел на вашия блог, както и необходимостта от избор на ниша, ние сме готови да разгледаме стъпките за настройка на блога..

Тук са трите стъпки, които трябва да предприемете, за да изградите фотографски блог с WordPress.

Как да започнете блог за фотография

Стъпка # 1: Изберете име на домейн и хостинг

Първата стъпка към създаването на успешен фото блог е да изберете име на домейн. Вашето име на домейн е вашият онлайн адрес.

Винаги препоръчвам да използвате собственото си име като име на домейн, защото това действа като перфектно упражнение за брандиране. Това е още по-важно, ако вашият фото блог също е вашето онлайн резюме, което най-вероятно е.

След като сте избрали име на домейн, резервирайте го с един от надеждните регистратори на домейни като Namecheap.

Namecheap предлага страхотни цени и страхотна поддръжка на клиенти. Не е нужно да търсите по-далеч от тази услуга, за да резервирате вашето име на домейн.

Бърза бележка: Повечето хостинг компании ви позволяват да регистрирате и имена на домейни.

Все пак бих препоръчал да купувате домейна и хостинг отделно, защото в един момент блогът ви може да нарасне толкова много, че може да искате да преминете към друг хостинг. Прехвърлянето на домейни е много по-лесно, когато той не е клубован с хостинга.

Добре … така че след като въведете името на домейна, следващата ви стъпка е да купите хостинг за вашия уебсайт.

Вашият уеб адрес или името на вашия домейн ще показват вашия уебсайт, след като го хоствате. Има много доставчици на уеб хостинг услуги, които смятате.

Но трябва да отидете с InMotion хостинг защото:

 1. Много лесно е да инсталирате и управлявате WordPress в InMotion.
 2. Той е изключително рентабилен с хостинг плана на WordPress, започващ от едва 2,95 долара на месец за блогове за начинаещи.
 3. Избухва бързо благодарение на своята SSD технология.

Можете да прочетете пълния ми отзив в уеб хостинг тайната разкри. Освен това можете да проверите и моята Ръководство за хостинг на WordPress тук.

Стъпка # 2: Изберете тема за блогване на WordPress

Когато едва започвате, добре е да започнете с безплатна тема. Когато зададете тази тема, ще осъзнаете функциите, от които се нуждаете най-много. Тези прозрения могат да бъдат много полезни при закупуване на премиум тема.

Ето две красиви безплатни теми за Blogging за WordPress.

Безплатна тема №1 – Photo Perfect

фото-съвършенДемонстрация & Изтегли

Photo Perfect е отзивчива тема за блогване на WordPress, която показва снимки, използвайки стил на зидария.

Той има изображение в пълна ширина на началната страница. Можете да използвате този слот, за да покажете най-добрата си снимка. Не само това, че когато курсорът на мишката върху което и да е от показаните изображения, те получават възможност да отидат до съответната публикация в блога или да визуализират изображението в голям лайтбокс.

Безплатна тема № 2 – фотомания

фото-манияДемонстрация & Изтегли

Photomania е друга ефективна тема за блоговете за снимки за WordPress.

Функцията му за търсене на начална страница го прави особено подходящ за вас, ако искате да дадете възможност на вашите читатели да търсят (и купуват) вашите снимки. Функцията за купуване не е вградена, но има безплатни плъгини, които ще ви помогнат да я добавите. Също така тази тема идва с огромен плъзгач на началната страница.

Това бяха безплатните опции.

Но ако можете да започнете с премиум тема, по всякакъв начин, направете.

Намерете по-долу 3 от най-невероятните премиум теми за блогове на WordPress.

Платена тема №1 – Divi

Divi от елегантни теми е многоцелева тема на WordPress, която може да ви помогне да изградите всеки уебсайт на WordPress. Включени фото блогове.

Едно от най-големите предимства на тема като Divi е, че е повече от тема, това е създател на теми. Той се предлага с различни елементи, които можете да плъзнете и пуснете на страницата си и да изградите уебсайта си така, както си го представяте. Плюс това можете да актуализирате дизайна на вашия сайт както искате.

Както знаете, плъзгачите са много желана функция във фотографския блог, защото предлагат фантастични начини за показване на работата. Ето къде Divi отбелязва пълни оценки.

Слайдърният модул на Divi ви позволява да поставяте плъзгачи навсякъде в сайта. Можете лесно да регулирате височината и ширината на плъзгачите. Можете също да контролирате анимациите и цветовете на курсора за плъзгачи.

Ценообразуване: Divi идва като част от членството в Elegant Themes, което започва от $ 69 на година. Получавате 87 теми и 6 приставки като част от това членство.

Ако харесвате Divi и сте сигурни, че ще го използвате завинаги, можете да помислите дали да продължите през целия си план, който идва с еднократна такса от 249 долара.

Ето го пример на прост, но красив блог за фотография, създаден с Divi.

Диви-пробаДемонстрация & Изтегли

Платена тема №2 – Белуга

Beluga е красива тема за блогване на WordPress, която почти отчита всяка точка от списъка с желания на тема на всеки блогър.

Beluga също идва със създател на страници, но за разлика от Divi, той има само ограничен брой опции – достатъчно е само да се изгради фантастичен фотографски блог.

Тъй като Beluga има функция за визуализация на живо, можете да видите уебсайта, докато го направите.

белугаДемонстрация & Изтегли

Друга супер полезна функция на Beluga е вграденият производител на плъзгачи, който ви позволява да създавате персонализирани плъзгачи, които да добавяте към вашия блог.

Други забележителни функции включват невероятно лесен за използване интерфейс за добавяне на съдържание, управление на албуми (така че можете лесно да категоризирате снимките си) и безкрайно превъртане.

Тази тема е абсолютна кражба на $ 79.

Платена тема №3 – Граница

Border е зашеметяваща тема за блог на WordPress, която се предлага с огромен и бързо зареждащ се плъзгач на началната страница. Ако не искате плъзгача, можете да отидете за други опции на дисплея като зидария или решетка от миниатюри. Всички оформления запазват фокуса върху изображенията.

Border също така ви позволява да продавате вашите снимки чрез неговия шаблон за магазин.

Едно нещо, което аз абсолютно обичам за Border е, че той има красив баланс между дизайн и съдържание. Така че не трябва просто да споделяте снимките си с читателите си, но и да споделяте техните истории със стил:

границаДемонстрация & Изтегли

Друга отлична характеристика е включването на шаблона на страницата на проекта. Ако вашият блог за фотография също се окаже ваше резюме, можете да използвате шаблона на проекта, за да подчертаете специални проекти.

Шаблонът на проекта показва подробности като клиента, историята на проекта и всички снимки от този албум на проекта.

гранично-пробаДемонстрация & Изтегли

С цена 75 долара, тази тема е продадена в над 4000 екземпляра. И можете да го купите, без да се страхувате от никакво насищане, защото след като добавите вашите снимки към тази тема, практически ще притежавате дизайна!

След теми ще ви трябват някои приставки, за да добавите допълнителна функционалност към блога си. Нека разгледаме някои полезни приставки.

Стъпка # 3: Инсталирайте подходящи приставки към вашите WordPress блогове за фотография

Една от най-големите функционалности, от които се нуждаят блоговете за фотография в WordPress, е тази за добавяне на галерии и плъзгачи. Въпреки че предлагам приставки за тях, горещо ви препоръчвам да преминете с тема, която ви дава да вградите тези неща.

Фотогалерия от Supsystic

supsysticДемонстрация & детайли

Този плъгин ви позволява да използвате изображения от медийната галерия на вашия сайт и да създавате красиво изображение въртележка, поляроид, и галерии в стил с пълна ширина. Всички стилове се предлагат с предварително направени шаблони, така че не е нужно да започвате от нулата.

Огромен плъзгач на ИТ

огромен-то слайдерДемонстрация & детайли

Това е най-изтегленият плъгин за WordPress плъзгач. Можете да го използвате, за да създадете неограничени плъзгачи и да ги добавите към публикации, страници и области на джунджурии. Можете да персонализирате височината и ширината на плъзгача, времето за пауза, стила на навигация, иконата за зареждане сред другите опции.

Продайте медии

Ако вашият основен метод за осигуряване на приходи в блога е да продавате вашите снимки, ще ви хареса този плъгин. Sell ​​Media ви позволява да продавате и таксувате такси за търговски, редакционни и лични употреби на вашите снимки.

Sell ​​Media използва PayPal за събиране на плащания.

Демонстрация & детайли 

Мързелив товар

Блоговете Photopgraby обикновено имат стотици снимки и затова стават много бавни поради цялото зареждане на изображението. Плъгинът Lazy Load е чудесно решение на този проблем.

Lazy Load ускорява сайта, като зарежда само изображения, които са видими за потребителя в областта на сгъване на браузъра. Изображенията под областта на сгъване се зареждат, когато потребителят превърта.

Lazy Load няма настройки за конфигуриране. Просто активирайте приставката и трябва да сте добри.

Демонстрация & детайли

Йоаст SEO

Image SEO играе голяма роля при класирането на уебсайт. Това е много по-важно за вас, защото за вас изображенията съставляват по-голямата част от съдържанието на вашия блог. Yoast SEO помага да се оптимизират изображенията с alt тагове и заглавия, така че търсачките да разберат за какво се отнасят вашите снимки.

Съвет за бърза оптимизация на изображения е да използвате описателни имена.

Така че вместо да използвате имена на файлове с изображения по подразбиране като IMG-12847340304e9558, трябва да напишете оптимизирани имена на файлове като сватбена фотография в Ню Орлиънс или сватбени снимки в Ню Орлиънс

Демонстрация & детайли

В допълнение към тези приставки трябва да помислите и за инструмент за компресиране на изображение като Optimizilla.

В идеалния случай никога не трябва да качвате оригинално изображение в блога си, защото оригинален файл може да има огромен размер. Твърде много такива снимки с висока разделителна способност могат да убият скоростта на вашия сайт.

Затова преди да качите вашите снимки, пуснете ги през Optimizilla и намалете размерите им, без да влошавате качеството им.

С това трябва да имате готов функционален фото блог. Нека сега да разгледаме начините да започнете да печелите пари от него.

Алтернативни платформи за стартиране на фотографски блог

Ако смятате, че WordPress не е това, което търсите, ето няколко алтернативи за разглеждане,

платформи
Какво предлага
Открийте повече

Wix

Wix

Уникални галерии се показват, за да се покажат вашите снимки с тонове място за съхранение.Прочетете: Wix Review
Shopify

Shopify

Всичко в едно платформа за електронна търговия, за да превърнете своя фото блог в онлайн магазин.Прочетете: Shopify Review
Weebly

Weebly

Изключително лесен за използване и поддръжка. Най-доброто за начинаещи и собственици на сайтове, които не искат да прекарват твърде много време онлайн.Прочетете: Weebly Review

4 ефективни начина за осигуряване на приходи от вашия фотографски блог

След като настроите блога, ще разберете, че настройването му всъщност е била най-лесната част от процеса. Истинското предизвикателство е да го реализирате.

Но както споменах по-рано, когато създавате сайт с ясни цели в ума, изготвянето на план за осигуряване на приходи никога не е проблем.

Ето 4 от най-ефективните техники за осигуряване на пари в блога за фотография, с които можете да започнете:

# 1: Генерирайте потенциални клиенти за вашия фотографски бизнес

Най-разпространеният начин за осигуряване на приходи от фото блог е да го превърнете в машина за генериране на олово за вашия фотографски бизнес.

Много хубав пример за фотографски блог, който генерира бизнес резултати Gratisography. Гратизографията е страничен проект на Райън Макгуайър, където той често публикува публикации със снимки. Той също така е пуснал безплатно тези снимки, дори за търговски цели.

Той препраща към основния си бизнес уебсайт, Дизайн на камбани, от този страничен проект. Този фотографски блог проект е доста интересен, защото Райън е предимно уеб дизайнер и предлага дизайнерски, а не фотографски услуги.

(Хобита, слушате ли?)

Той дори е добавил бутон за дарение за подкрепа на този проект (Той дори е добавил бутон за дарение за подкрепа на този проект (връзка „Купете ми кафе?“).

В допълнение към генерирането на потенциални клиенти за своя уеб дизайн, Райън също подкрепя Shutterstock в този блог.

Той дори е добавил бутон за дарение за подкрепа на този проект.

Друг добър пример за фотографски блог, генериращ бизнес клиенти, е Момиче с камера. Момиче с камера е фотографският блог на фотографа Ашли Бакстър. Той препраща към уебсайта за портфолио на Ашли.

gwac

Нещо, което трябва да се отбележи за блога за фотография на Ашли е, че въпреки че това е предимно фото блог, Ашли пише и съдържание, за да подкрепи работата си.

Ако вашият авторски блог също е вашето резюме, напишете малко за вашите снимки. Това ще помогне на потенциалните клиенти да ги разберат по-добре. Освен това търсачките обичат сайтове за класиране, които не са голи по съдържание.

# 2: Продайте вашите снимки

Продажбата на вашите снимки е отличен начин за осигуряване на приходи от фотографски блог.

Вече видяхме приставка, която ще ви помогне да го направите.

Темата Border също има пълен модулен магазин, който можете да използвате, за да започнете да продавате.

Тъй като вече имате ниша, можете да започнете да се обръщате към уеб дизайнери и агенции, които изграждат уебсайтове във вашата ниша. Такива компании винаги се нуждаят от красиви изображения, които да добавят към сайтовете на своите клиенти. И така те биха могли да бъдат първите ви няколко клиенти.

# 3: Продайте продуктите си

Една от най-печелившите онлайн тактики за печелене на пари е да продавате собствен продукт. Това е и най-доходоносната опция, защото джобовете на цялата печалба. Така че, вижте дали можете да развиете вашите продукти.

Фотограф и блогър, Емили Лукарц предлага различни действия и семинари във Photoshop по нея блог.

Фотограф и блогър, Емили Лукарц предлага различни действия и семинари във Photoshop в своя блог (източник).Фотограф и блогър, Емили Лукарц предлага различни действия и семинари във Photoshop в своя блог (източник).

# 4. Пазарни партньорски продукти

Ако нямате време или честотна лента, за да разработите свои собствени продукти, можете да се регистрирате за партньорски програми на други продукти и да ги прегледате в своя блог. Всеки път, когато посетител купува въз основа на препоръката ви, ще получите партньорска комисионна.

Можете да започнете преглед:

 • камери
 • Стрелба оборудване
 • Действия в Photoshop
 • Книги и курсове за фотография

За повече идеи за продукти, разгледайте категориите Камера и оборудване и ресурси за това блог. Можете да намерите още идеи за продукти Alltop.

Но не забравяйте да избирате само продуктите, за които се грижи вашата ниша.

Стартиране на блог за фотография – приключване …

Така че това е всичко, което трябва да знаете, за да стартирате и осигурите приходи от уебсайт за фото блогове на WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map