Как да стартирате блог на мама с помощта на WordPress (и да се разраснете към процъфтяващ бизнес)

Ако искате да започнете блог за мама, вие сте дошли на правилното място! Аз съм Джина Бадалати от прегръщането на несъвършени и съм мама блогър от 2002 г. Докато блогът ми премина през много фази, сега съм платен професионален блогър за мечтания клиент, благодарение на дългогодишния си опит.


В тази статия ще споделя правилния начин за създаване на блог, който да ви помогне да развиете успешен блог и бизнес!

Това е моят блог – Възприемане несъвършено

Contents

Колко правят мамовите блогъри?

Ако търсите „колко правят блогърите“, ще видите приказки на онези, които носят от 40 000 до над 1 000 000 долара на месец. Тези блогъри са използвали собствените си истории, за да привлекат подходящата целева аудитория, като се съсредоточават върху популярни теми като намаляване на дълга, а не водене на блог с мама. Ако обаче не искате да работите 80+ часа седмично, за да го постигнете толкова, можете да спечелите приличен доход, като стратегически планирате блога си като бизнес.

Това, което можете да спечелите от вашия блог, варира. По-рано тази година бях изненадан, че получих проверки с висока печалба от стар пост за нетоксични съдове за готвене, които имат партньорски връзки. Макар че е трудно да се гарантира, че публикацията ще стане вирусна, оптимизацията ми за търсачки (SEO) на тази публикация позволи тя да стане номер 1 в Google.

Дори и без вирусни публикации, малък блог може да носи редовен доход. Блог правя само на непълно работно време, но съм въведен 12 000 долара годишно в партньорски и спонсорирани публикации с моята малка аудитория. Ключът е разработването на ниша за достигане до целевата ми аудитория.

Публикациите в блога обаче не са единственият начин да печелите пари от своя блог. Блогът ми помогна да започна моята писателска кариера в родителски и здравни ниши. Развивайки взаимоотношенията с други блогъри на мама през годините, нямах проблеми да намеря стабилна работа винаги, когато имам нужда.

Създаване на блог за мама и превръщането му в бизнес

Без значение къде искате да отидете, в блога си можете да стигнете до там. Ключът е стратегическото планиране преди време, за да започнете с най-добрия си крак, за да можете да се озовете там, където мечтите ви отвеждат.

Как да започнете в своя блог? Нека копаем.

Стъпки за настройка на блог за мама

 • Стъпка # 1: Пригответе се преди да започнете
 • Стъпка # 2: Настройте правилно блога на майка си
 • Стъпка # 3: Превърнете блога си в бизнес
 • Печелете блог за мама
 • Примери за блогове за мама
 • Блог ли все още е нещо?

Препоръчителни инструменти

Разкриване: BuildThis.io получава такси за реферали от инструменти, изброени на този уебсайт. Но, мненията се основават на нашия опит, а не колко плащат. Ние се фокусираме върху подпомагането на малкия бизнес и физическите лица да създават уебсайтове като бизнес. Моля, подкрепете нашата работа и научете повече в нашето разкриване на печалби.

1. Подгответе се за старта: Марка, аудитория, съдържание

Преди да започнете блога си за мама

За да поставите основата на създаването на блог, който привлича посетителите, се нуждаете от 3 критични фактора:

 1. Привлекателна марка
 2. Начин за насочване към вашата аудитория
 3. Съдържание, което е на марката и е привлекателно за вашата цел

Може би сте мислили, че ще кажа „уеб хостинг“ или „име на домейн“, но ако искате да имате процъфтяваща кариера, стартирана чрез вашия блог, трябва да подходите към него като бизнес и това означава първо да изградите здрава основа.

Изградете марката си

За да изградите марката си, трябва да направите критична интроспективна работа. Това започва с научаването на вашето „защо“. Саймън Синек, автор на бестселъра „Започнете с защо,”Пише,

Хората не купуват КАКВО правите, те купуват ЗАЩО го правите.

Откриването на вашето „защо“ ще ви помогне да се съсредоточите върху създаването на мощно съдържание и изграждането на успешен бизнес около него.

Време е да извадите хартия и химикалка и да се запитате защо искате да напишете блог. За да копаете наистина дълбоко, трябва да поставите въпроса „защо“ на всеки от вашите отговори поне 5 пъти. Например, наскоро използвах този процес за ребрандиране. Моето встъпително изявление беше: „Искам да правя блог, за да помогна на майките да отглеждат аутистични деца със сериозни предизвикателства. Оттам постоянно питах “защо” за всеки мой отговор, докато стигнах до него, “За да покажа, че нашите деца могат да живеят целенасочен и радостен живот и да направят света по-добро място.”

Красотата на това упражнение е, че често ще откриете, че вашето „защо“ помага на други хора, но също така трябва да направите малко по-егоистично гмуркане в своята причина. Какво ще ви мотивира всеки ден да преминете през предизвикателните части на успешния блог бизнес? Може би искате да освободите доходи, за да изплатите дълга. Може би се интересувате от създаването на авторски уебсайт, за да настроите платформа за тази книга, която пишете. Или може би искате да спечелите достатъчно, за да си купите красив дом на плажа.

Използвайте това упражнение “защо”, за да мечтаете голямо, така че да можете да преодолеете предизвикателства, за да станете блогър от световна класа с бизнес, който помага на другите, докато изпълнява мечтите си.

Намерете своя идеален посетител

След като имате своето „защо“, сега можете да се съсредоточите върху намирането на идеалния си посетител. В тази стъпка ще откриете коя е тя и от какво има нужда. Някои основни демографски данни, за които да помислите, включват:

 • възраст
 • Брой деца / момчета или момичета
 • Диапазон на доходите / ниво на образование
 • Работеща професионална, мама в дома, предприемач?
 • Къде живее: град, държава, предградия?
 • Собственик на жилище, обитател на апартаменти?
 • Собственик на домашни любимци? Собственик на кола?
 • Вярващ, атеист, агностик?
 • Специална ниша: хрупкава мама, иска да е подходяща, деца със специални нужди, футболна мама, осиновени деца и т.н..

Моята целева аудитория включва майки, които отглеждат туини и тийнейджъри с тежък аутизъм и свързани с тях увреждания. Те се нуждаят от здравословни решения за децата си и начин за предотвратяване на изгарянето.

Човекът в съзнанието ви може да сте вие, но трябва да създадете „аватар“, който не сте вие. Това ще улесни създаването на съдържание въз основа на нейните нужди, което няма да се промени, дори и вашите. Освен това е по-лесно да пишете публикациите си на този човек.

Планирайте съдържанието си с проучване на аудиторията

След като отделите време, за да разберете идеалния си читател, следващата стъпка е да проучите нейните нужди. Вашият блог трябва да предоставя ценна информация за създадения от вас аватар, който може да доведе до възможности за осигуряване на пари за вас. Откривате това, като изследвате нейните точки за болка и удоволствие.

Можете да използвате Google, но много по-ефективен начин за изследване е чрез интервю с вашата целева аудитория. Това наистина ми помогна да фокусирам блога си. Просто напишете 5 отворени въпроса за нуждите на вашия аватар. Един от въпросите ми беше: „Когато става въпрос за подпомагане на вашето дете с аутизъм, какви решения помогнаха?“

Интервюто ви трябва да отнеме само 15-20 минути. Можете да го направите по имейл, телефон, Skype – където приятелят ви е удобен. Най-добре е да попитате хора, които ви познават и ви вярват. Ще бъда предпазлив, ако искате да интервюирате хора от която и да е група във Facebook, в която сте – първо ще ви трябва разрешение.

Това изследване ви помага да стигнете до сърцето пред какви проблеми се сблъсква вашата аудитория, за да можете да обмисляте мозъчно съдържание, което ги решава. Например моите интервюта разкриха, че децата с аутизъм процъфтяват с претеглени решения. Ето пример за заглавие, което написах въз основа на проучвания:Претеглени одеала за аутизъм: Нашият опит със Sonna Zona.”Както можете да видите, тази статия не е просто сухи изследвания, а личен начин за споделяне на информация и препоръчване на инструмент, който използвах за решаване на често срещан проблем.

Докато планирате съдържанието си, помислете какво можете да предоставите лично (продукти, услуги, членство и т.н.), за да помогнете на вашия аватар да намали тези точки на болка и да увеличи щастието.

Помислете и „голяма картина“. Например, ако напиша 10 публикации, посветени на тази тема, мога да създам електронна книга от онези публикации, които мога да продавам на читатели и потенциални клиенти. Не ви трябва дълъг списък от теми. Само 5-10 идеи за начало, с 2-3 теми от статии, изпълнени с лични, уникални и / или експертни съвети.

Дизайн и изображения

На този етап не е важно да имате лого или персонализиран дизайн. Използвайте атрактивен шаблон от WordPress което отговаря на темата на вашия блог, като например такъв с дизайн на уебсайт за писатели, които са майки. Цветовата палитра може да направи вашата марка по-разпознаваема, докато напредвате, но някой ден може да искате да промените външния си вид или да възложите на уебсайта си разработка.

За да създавате изображения за публикации и споделяния, Canva е лесен за използване инструмент, който ще ви помогне да направите изображения с подходящ размер за вашия блог и различни форми на социални медии.
Когато добавяте изображения, всеки трябва да има описателен „алтернативен текст“ (известен още като „alt tag“) за хора със зрителни увреждания. Alt таговете също помагат на SEO, така че не забравяйте да създадете заглавие, което съответства на вашата ключова дума SEO.

Използвайте камерата на смартфона си удобно, за да създадете интересни изображения, които да споделяте. Можете също да използвате професионални изображения. Безплатни изображения са достъпни за ниски до безплатни разходи при реномирани фондови ресурси като DepositPhotos.com или Pexels.com.

Вижте този списък на 30 безплатни ресурси за изображения от уеб хостинг тайната разкри. НИКОГА не използвайте изображение, което намерите в Google за вашия блог; тези са защитени с авторско право.

Задаване на граници за съдържанието на вашия блог

Сега трябва да решите какви граници да зададете, когато пишете или споделяте за децата си, съпруга си и други близки – включително изображения. Например, никога не правя блог за моето семейство по друг начин, освен по полезен, положителен начин и се уверявам, че всички снимки на децата ми са много над борда (без снимки по бански).

Какви чувствителни теми ще избягвате или трябва да изчиствате с членовете на семейството? Болестта, финансите, загубата на работа и романтиката могат да бъдат допирни теми, така че внимавайте какво разкривате пред читателите. Дори ако бизнесът ви излита, разумно е също да пазите телефона си, адреса си и вероятно дори квартална тайна.

2. Създаване на блога на майка ви

Има няколко варианта, които трябва да вземете предвид, когато решите да настроите своя блог, например бюджета си.

Откъде да започнете: Хостинг и основни функции

Започнете, като помислите името на домейна на вашия блог. Когато обнових блога на майка си, ми бяха нужни няколко месеца мозъчна атака, за да се появи марката „Embracing Imperfect.“ Помислете за име, което капсулира вашата ниша, вашата личност и нуждите на вашата аудитория.

След това ще ви е необходима услуга за домакин на вашия блог.

Има някои големи недостатъци, ако искате да имате „безплатен“ блог. Използването на услуга „готово за вас“ като Wix или Weebly всъщност може да бъде по-скъпо, отколкото може би си мислите. Ще бъдете много ограничени в това, което можете да направите с вашия блог. Например в Wix, вашата аудитория ще бъде обект на реклами и името на домейна ви ще включва името им в нея.

Най-добрият уеб хостинг за автори, треньори, бъдещи собственици на бизнес и всеки друг, който иска блог за мама, е самостоятелна опция, използваща WordPress.

A2 хостинг страница (кликнете, за да посетите)

Можете да използвате достъпни, висококачествени хостинг услуги като A2 хостинг, InMotion хостинг или SiteGround. Тези надеждни доставчици струват едва $ 4- 7 на месец и предлагат едни от най-добрите хостинг на уебсайтове за писатели и блогъри. Те могат да ви помогнат да настроите и името на вашия домейн за около $ 15-20 годишно.

Изберете марка, която включва „SSL сертификат“. Това е сертификат за сигурност, необходим за сигурност и SEO. Вашият домейн изглежда така: „https://www.yourdomain.com“ вместо „http: //“. Попитайте вашия уеб хост за тази опция.

Редакторът на WordPress

След като вашият хост е настроил вашата база данни и блог на WordPress, отидете на „примерната“ публикация, която е предоставена, и започнете да пишете. Разгледайте тези сайтове за добри уроци:

Едно от страхотните неща за WordPress е, че има хиляди приставки които ви помагат да стартирате блога си. Това са инструменти, които инсталирате чрез Plugin менюто, които ви помагат да поддържате и изпълнявате различни функции. Докато растете, ще искате да добавите повече, но внимавайте. Твърде много плъгини могат да забавят вашия блог. Тези инструменти също трябва да се актуализират от време на време.

Пример на страница с приставки в WordPress бекенд.

Когато пишете първата си публикация, в менюто „Ново“ имате две основни опции: „Публикуване“ или „Страница“. Те са подобни, но функционират по различен начин. Публикациите са за редовни публикации в блога, които могат да се актуализират, променят и обновяват при нужда. Вашите читатели могат да се абонират за тях. Страниците са статични публикации, които рядко се променят, като например страницата ви „За нас“, медиен комплект, етичен код и т.н..

Ето как изглежда редакторът на WordPress:

Съвети за писане на отлични постове

Сега е време да започнете първата си публикация Уверете се, че „гласът“ на вашата публикация е достъпен, автентичен и знаещ, като същевременно е подходящ за вашата целева аудитория и ниша. Изберете качество над количество. Един авторитетен пост от 2000 думи е по-добър от четири публикации с 500 думи.

Освен това, уверете се, че вашите теми имат обща тема. Ако вашият блог е плътно затворен, всичките ви публикации ще се отнасят, но ако не, опитайте се да намерите тема, с която да свържете всичко обратно, за да можете да свържете свързани публикации във вашия блог. Това също ще помогне на вашите SEO усилия.

На всеки пост трябва да бъде присвоена „категория“ и „маркер“. (Вижте дясната страна на изображението на редактора по-горе.) Категориите са кратки, към теми, които редовно обхващате. Трябва да ги ограничите до не повече от 6, но 3 или 4 е още по-добре. Моите са родителство, аутизъм и нетоксичен живот. Всичко останало ще бъде подкатегория или адресирано в тази тема.

Например, обикновено обсъждам вярата си в моите родителски постове. Категориите по подразбиране също са заглавия на менюто в WordPress.

Пример: Използване на категории публикации като меню за навигация в блога ви.

Маркерите са теми, които обхващате по-рядко. Те могат да бъдат по-дълги и фокусирани върху ключови думи. В моя блог „аутизмът“ е категория, докато „решенията за аутизъм“ е таг. Не искате уникален маркер за всеки пост, а редовни теми, върху които работите.

И накрая, когато пишете, дръжте абзаците си кратки (3-4 изречения) и тъчете в подходящи изображения навсякъде. Този начин на „разбиване“ на вашите данни улеснява сканирането на читателите. Също така, използвайте точки от куршуми, когато има смисъл.

Правни въпроси

Има няколко правни проблеми, които искате да вземете предвид при писането на блога си. Те ще ви предпазят при движение напред:

 • Воден знак на вашите изображения – Независимо дали става въпрос за лични снимки или графики, които създавате, простият воден знак е бърз и лесен начин да защитите вашите изображения. Уча как да направите това в Canva.
 • Бъдете съвместими с GDPR – Това е закон, който се прилага за всеки, който се абонира за вашия блог от Европейския съюз. Научете как да настроите това за 10 минути в Блогът на вашата страст.
 • Пазете блога си в безопасност – Ще ви е необходим филтър за спам, сигурност и начин да архивирате блога си. Те са разгледани в връзката „18 неща” по-горе.
 • Никога не плагитирайте съдържание  – Ако искате да цитирате нечий блог, добре е първо да поискате етикет и винаги да ги кредитирате!

3. Вградете блога на майка си в бизнес

До този момент вече сте направили голяма част от краката, необходима, за да дадете на своя блог най-добрият шанс да се превърне в печеливш бизнес. След това ще монтираме всички парчета заедно, за да ви помогнем да получавате стабилен доход.

Изграждане на вашата аудитория

Как привличате целевата си аудитория? На ваше разположение са няколко инструмента, които всеки блогър трябва да използва, за да увеличи аудиторията си:

Оптимизация за търсачки

В горната част на списъка е оптимизацията за търсачки. Всяка публикация, която пишете, трябва да има уникална ключова дума, тоест фраза, която хората търсят. Може да имате предвид фразата, но трябва да разберете дали хората я търсят. Безплатни инструменти, които могат да ви помогнат да откриете това, включват Планировчик на ключови думи в Google (ще трябва да настроите акаунт в Google), Ubersuggest, или KW Finder (ограничено до няколко на ден).

Планировчик на ключови думи в Google.

След като намерите фраза, потърсете в Google свързани въпроси, които хората имат по темата, и ги добавете към публикацията си. Уверете се, че използвате маркери на заглавия (H1, H2), за да добавите заглавия, които включват вашата ключова дума, и я поставете в заглавието на публикацията. Повторете ключовата си дума и нейните варианти в публикацията си, но се уверете, че написаното е все още звучно. Използвай Yoast плъгин за съвет за получаване на най-добри SEO резултати.

Уверете се, че вашата публикация връзки към:

 1.  Авторитетни източници, например, статистика на Световната здравна организация.
 2. Други публикации, които сте написали по темата в първия параграф.

Какво прави доброто класиране на ключовите думи в Google се променя от време на време. За актуален преглед на това как да се класирате добре в Google, прочетете това доклад от Backlinko всяка година. Важно е също да използвате ключовите си думи в социалните медии, особено когато споделяте публикации!

Социална медия

Препоръчвам ви да изберете само 1 или 2 социални медии, за да се съсредоточите. За мен това са Facebook и Instagram. Веднъж в социалните медии, използвайте всяка възможност да се научите, да експериментирате и да опитате нови неща. Бъдете естествено себе си и се приведете в съответствие с марката си възможно най-автентично.

Това съм аз във Facebook!

Инсталирайте приставка на WordPress, която позволява на вашите читатели да споделят публикации с повечето популярни социални платформи, дори и да не сте на тях. Можете да използвате плъгин като Лесно социално споделяне или Social Snap което помага да се свържете с различни мрежи.

И накрая, бъдете внимателни с това, което споделяте и как формулирате нещата. Лесно е да бъдеш погрешно тълкуван и поставен в черен списък в днешния климат. Бъдете честни и автентични, но уважителни преди всичко.

Имейл бюлетин

Редовният бюлетин за електронна поща ще ви помогне да поддържате връзка с аудиторията си, да правите съобщения, да предлагате повече съвети и още. Можете да използвате услуга за имейл маркетинг като MailChimp или Mailerlite да започна.

Пример: Приемане на несъвършен акаунт на MailChimp.

Вашият бюлетин не трябва да е фантазия, а само полезна информация, която изпращате на аудиторията си редовно (т.е. на всеки 2 седмици). За да вкарате хората в списъка си с имейли, създайте ценен безплатен артикул, такъв съвет с („Топ 10 съвета за нови родители“) и го популяризирайте в социалните медии.

Видео събития

Рано или късно почти всеки блогър трябва да започне видео. Вашите опции тук са безгранични, от кратка история в Instagram до 60-минутни събития във Facebook Live до всякаква дължина на вашия собствен канал в YouTube. Добра практика е да се чувствате удобно пред камерата и това ще ви помогне да установите вашия авторитет.

Пример: Една от моите сесии на ФБ на живо.

Можете да проверите един от моите  Facebook Lives за това как да постигнете целите си.

Създаване на авторитет

Трябва да станете авторитет във вашата ниша, за да задвижвате трафика. Как можете да направите това освен социалните медии? Един от основните начини е да се изграждат реални отношения с хората в свързани ниши. Можете да направите това по няколко начина:

 •  Блог за публикации на гости – Намерете блогове с висок трафик във вашата ниша, които съответстват на тона на вашия блог. Прегледайте указанията за тяхното изпращане и разгледайте добре техните публикации. Ключът за задвижване на трафика е да се гарантира, че имате връзка във вътрешността на гост към съответната ваша публикация, ако е разрешено.
 • Blogger конференции – Посещението на блогърски конференции ви помага да се свържете с блогъри и марки, както и да научите актуални умения и практики за блогове.
 • Мислете местно – Погледнете местните места, които съответстват на вашия опит, като обществени телевизионни мрежи, радиостанции, подкасти и събития, на които можете да пускате на пазара, докато участвате в.
 • Присъединете се към Facebook групи, посветени на вашата ниша – Грубо е да популяризирате блога си в групи, но можете да споделяте това, което знаете, и да се утвърдите като авторитет. Следвайте или приятели хора, с които искате да изградите истински приятелства.

Печелене на идеи за блога ви за мама

Успешните блогъри казват, че трябва да имате 7 потока приходи. С блог може да бъде толкова лесно, колкото тези общи доходи за блогъри:

1. Спонсорство

Марките плащат на блогърите за популяризиране и публикуване на публикации, социални акции и други. Някои дори купуват рецепти или снимки от квалифицирани блогъри. Повечето блогъри започват с преглед на продукти безплатно, тъй като изграждат портфолиото си и много работят с мрежа за влияние, като например Колективни пристрастия, след като са достатъчно големи.

2. Партньорски маркетинг

Когато се присъедините към партньорска програма, вие печелите приходи от всичко, което продавате чрез партньорските си връзки. Amazon.com е един от най-разпознаваемите и най-прости. За по-големи блогъри, мрежи като ShareASale и MediaVine създават доходоносен пасивен доход за блогърите.

3. Създаване на продукти за продажба

Блогърите, които имат око за дизайн или остроумие, създават тениски или чаши чрез компании като Teespring. Други създават календари, списания и електронни книги, които отговарят на нуждите на аудиторията им или измислят нещо съвсем ново!

4. Работа на свободна практика

Използвайте своя блог, снимки и публикации на гости, за да създадете своето портфолио. След като имате опит под колана, можете да започнете да пишете за други срещу заплащане, маркетинг в социалните медии или да продавате снимки на къщички. Много блогъри също стават виртуални асистенти или уеб дизайнери.

5. Курсове за преподаване

Ако имате конкретно умение, научете го с видеоклипове, електронни книги и / или група за поддръжка или използвайте платформа като усвоим за да създадете курс.

6. Директна продажба

Много влияещи се възползват от тези готови бизнес възможности, ако продуктът служи директно на целевата им аудитория. Например, марка протеин на прах може да работи добре във фитнес блог.

7. Коучинг

Много блогъри развиват експертиза или се сертифицират в дадена област и превръщат блоговете си в коучинг бизнес.

Както можете да видите, блогът на майка ви може да бъде нещо повече от място, където да споделите мислите си относно родителството. Може да бъде основа за процъфтяваща кариера – и то не само като писател! Блогът предоставя разнообразни предприемачески, свободни и други възможности, ако отделите време и грижи да го планирате точно като бизнес.

Най-популярни блогъри на мами

Ето няколко от моите лични фаворити и как печелят доходите си:

1. Бранди Йетер 

Бранди Джетер – Мама знае всичко

Бранди Йетер от мама знае всичко пише за преминаване от самотен родител на майка към омъжена майка на новородена и растяща дъщеря. Тя също е треньор по блогове, управлява блог общност и е написала няколко електронни книги и книги.

2. Вера Суини и Одри Макклеланд

Вера Суини – Лейди и блогът
Одри Макклеланд – MomGenerations

Вера Суини и Одри Макклеланд започнаха със свои блогове преди повече от десетилетие. Те станаха бизнес партньори и сега управляват Permission to Hustle, което помага на хората да процъфтяват, като намират баланс между работа и живот. Вера и Одри все още работят с многобройни търговски марки, провеждат събития, учат на конференции и много други!

3. Amiyrah Martin

Amiyrah Martin – 4 шапки & скромен

Amiyrah Martin от 4 шапки & Frugal пише за това, че се наслаждавате на семейния живот на бюджет, но това е само върхът на айсберга. Тя споделя как да избяга от дълга и да процъфтява при строг бюджет. Тя е толкова голям фен на “Междузвездни войни”, че е покрила множество събития на червен килим и дори участва в реклама на Star Wars за Target.

4. Лия Сегеди

Лия Сегеди – Мамавация

Лия Сегеди от Mamavation.com е активистка блогърка, която започна като сподели тайните си за загуба на 100 килограма и помага на майките да се приспособят. Днес тя работи в движението за органичен живот и се консултира с големи имена на хранителни компании и законодатели, за да запази храната на децата ни.

Блоговете за мама все още са актуални днес?

Много се говореше дали блоговете са все още уместни или не. Те са, но естеството на блоговете се е променило. Хората не тичат към блогове на мама, за да чуят най-новото за това как някой отглежда детето си. Вместо това те търсят ценно съдържание и свежи перспективи, които им помагат да подобрят собственото си положение. Това означава, че вашият блог трябва да бъде пълен с полезно, уникално съдържание, оптимизирано точно за вашата целева аудитория.

Например, блогът ми е насочен към майки, които отглеждат деца с аутизъм и предоставя холистични стратегии за подпомагане на техните деца – и самите те – да процъфтяват..

Ако осигурите уникално, създадено по поръчка съдържание за определена аудитория, имате добър шанс да спечелите прехраната от блога си или директно от блогове, или от придружаващ бизнес.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map