Kajian Weebly

Penilaian Weebly & Ringkasan Kajian


Nama: Weebly

Penerangan: Weebly membolehkan pengguna membina laman web dengan mudah dan cepat sebagai perkhidmatan dan termasuk hosting web ke dalam perjanjian. Sekiranya anda hanya mahukan laman web yang sederhana, ia boleh didapati secara percuma.

Sistem operasi: Berasaskan laman web

Kategori Permohonan: Pembina Laman Web, Pembina Kedai Dalam Talian, Penyelesaian eCommerce

 • Kemudahan penggunaan

 • Templat & Reka Bentuk

 • Fungsi & Kelenturan

 • Nilai untuk Wang

 • Sokongan pengguna

Secara keseluruhan

4.6

Ringkasan

Weebly adalah pembangun laman web, yang bermaksud ia menawarkan alat yang diperlukan bagi orang untuk mengembangkan laman web mereka sendiri dengan cepat dan kurang usaha daripada membuat kod satu dari awal. Ia juga cukup lengkap, yang bermaksud bahawa ia tidak berakhir hanya di peringkat bangunan – tetapi sangat membantu untuk memiliki alat tambahan untuk SEO, sandaran dan seumpamanya.

Ketahui Lebih Lanjut

 • Pelan dan harga Weebly
 • Merancang dengan Weebly (tema Weebly)
 • Soalan Lazim Weebly
 • Keputusan: Sekiranya anda menggunakan Weebly untuk membina laman web anda?

Kelebihan

 • Campuran templat yang baik
 • Penyunting laman web yang senang digunakan
 • Pusat Aplikasi Weebly
 • Analitis membantu anda memantau laman web anda
 • Alat SEO terbina dalam
 • Hebat untuk eCommerce

Keburukan

 • Blogger mungkin menjauhkan diri
 • Bantuan boleh menjadi mahal
 • Bukan sistem sandaran terhebat
 • Masalah dengan penyuntingan gambar dan foto
 • Cuba Weebly secara Percuma
 • Lihat Templat Weebly

{
"@konteks": "http://schema.org",
"@taip": "Kaji semula",
"itemDisemak": {
"@taip": "Aplikasi Perisian",
"nama": "Weebly",
"penerangan": "Weebly membolehkan pengguna membina laman web dengan mudah dan cepat sebagai perkhidmatan dan termasuk hosting web ke dalam perjanjian. Sekiranya anda hanya mahukan laman web yang sederhana, ia boleh didapati secara percuma.",
"imej": "//buildthis-22a6.kxcdn.com/wp-content/uploads/weebly-review-home.jpg",
"sistem operasi": "Berasaskan laman web",
"aplikasiKategori": "Pembina Laman Web, Pembina Kedai Dalam Talian, Penyelesaian eCommerce"
},
"mengkaji semula": {
"@taip": "Penarafan",
"penilaianNilai": 4.5999999999999996447286321199499070644378662109375,
"terbaikNilai": 5,
"paling terukNilai": 0
},
"pengarang": {
"@taip": "Orang",
"nama": "Jason Chow"
},
"ulasanBody": "

Weebly adalah pembangun laman web, yang bermaksud ia menawarkan alat yang diperlukan bagi orang untuk mengembangkan laman web mereka sendiri dengan cepat dan kurang usaha daripada membuat kod satu dari awal. Ia juga cukup lengkap, yang bermaksud bahawa ia tidak berakhir hanya di peringkat bangunan – tetapi sangat membantu untuk memiliki alat tambahan untuk SEO, sandaran dan seumpamanya.

\ r \ n

Ketahui Lebih Lanjut

\ r \ n

  \ r \ n
 • Pelan dan harga Weebly
 • \ r \ n

 • Merancang dengan Weebly (tema Weebly)
 • \ r \ n

 • Soalan Lazim Weebly
 • \ r \ n

 • Keputusan: Sekiranya anda menggunakan Weebly untuk membina laman web anda?
 • \ r \ n

"
}

Gambaran Keseluruhan: Apa itu Weebly?

Bagaimana Weebly berfungsi?

Weebly mempunyai lebih daripada 40 juta laman web. Ia setara dengan 2% daripada semua laman web yang kini disiarkan secara langsung. Ia kelihatan hebat apabila anda membandingkannya dengan ketersediaan pembangun laman web yang luas. Ini didasarkan pada kepercayaan bahawa “siapa pun harus memiliki alat untuk membawa perniagaan mereka dari idea untuk dilancarkan ke pertumbuhan”.

Weebly berfungsi dengan menawarkan pengguna antara muka visual yang dapat mereka gunakan untuk membina laman web mereka dan tidak memerlukan pengetahuan tentang pengekodan sama sekali. Yang anda perlukan hanyalah menyeret dan melepaskan barang, mengubah saiz sesuatu dengan tetikus dan menambah atau mengedit teks dan gambar.

Contoh Laman Web yang dibina dengan Weebly

Beberapa laman web hebat dibina dengan Weebly-

Contoh Weebly 1Contoh # 1: Fotografi Leo Edwards memanfaatkan Weebly untuk menampilkan susun atur yang kaya gambar yang menakjubkan

Contoh Weebly 2Contoh # 2: Bros Kotak adalah kedai dalam talian yang menawarkan kraf buatan tangan khas.

Contoh Weebly 3Contoh # 3: Dapur Teluk Tampa adalah sekolah lama tetapi contoh yang baik dari laman web asas yang dapat menyelesaikan sesuatu

Contoh Weebly 4Contoh # 4: Raquel Orozco adalah satu lagi contoh butik fesyen dalam talian yang baik

Contoh Weebly 5Contoh # 5: Bola Wiski menggunakan susun atur menu bukan tradisional untuk membuat perbezaan

Untuk melihat lebih banyak lagi, lihat senarai laman web Weebly yang indah ini.

Kelebihan: Apa yang saya suka mengenai Weebly

1- Campuran templat yang baik

Suatu ketika dahulu, Weebly mengikuti jalan yang dilalui oleh kebanyakan pembangun laman web dan itu adalah untuk menawarkan pengguna banyak templat untuk dipilih. Hari ini entah bagaimana mereka berjaya mengoptimumkan ini walaupun jumlahnya telah dipotong menjadi beberapa dozen templat.

Saya merasa seolah-olah ini adalah pedang bermata dua kerana sebilangan orang mungkin ingin meluangkan masa melayari templat pelbagai reka bentuk tetapi juga konfigurasi. Namun, secara peribadi saya merasa seakan sesuai dengan misi utama Weebly – untuk membantu dalam pembangunan laman web yang mudah dan pantas.

Semasa saya melayari pangkalan data templat mereka (Weebly memanggil mereka Tema), saya melihat bahawa mereka menawarkan penyebaran yang walaupun sederhana, merangkumi sebahagian besar kategori yang orang perlukan untuk laman web asas. Ini bermaksud, semuanya ada tetapi telah diselaraskan untuk mengelakkan pengguna membuang masa dan mencari melalui ratusan templat untuk mendapatkannya yang ‘sempurna’.

Tema WeeblyTema Weebly untuk pelbagai jenis laman web.

Banyak bulan yang lalu, Weebly mempunyai banyak templat untuk dipilih, tetapi untuk beberapa sebab mereka memotongnya menjadi 50 yang lebih terkawal. Saya akan jujur ​​di sini dan mengatakan bahawa saya sedikit di atas pagar mengenai keseluruhan ‘bilangan templat’.

Ini juga mendorong pengguna untuk mendapatkan sedikit lebih kreatif dalam reka bentuk mereka sendiri, jadi secara keseluruhan, saya menganggap ini sebagai kemenangan bagi mereka.

2- Penyunting laman web yang senang digunakan

Pembangun drag-and-drop adalah teras sistem Weebly dan inilah yang membantu pengguna membina laman web dengan cepat. Melalui manipulasi beberapa elemen visual, pengguna dapat mengumpulkan laman web mereka dalam antara muka ‘apa yang anda lihat adalah apa yang anda dapat’.

Inti ini adalah dua kali ganda. Satu – memerlukan pengetahuan pengekodan sifar. Ya, sama sekali sifar. Walaupun anda tidak tahu HTML dari PHP anda boleh membina laman web yang lengkap dan berfungsi yang berpotensi untuk sama kuat dengan yang lain (hampir).

Bahagian kedua ialah sistem ini membolehkan pembangunan laman web cepat. Fikirkannya seperti pembinaan moden di mana kontraktor menggunakan bahagian pasang siap dan bukannya perlu membina semuanya di tempatnya. Ini mengurangkan kelajuan pembangunan sebanyak satu tan!

Dengan menggunakan pembangun dan templat mereka, saya secara peribadi telah membina laman web yang berfungsi dengan penyesuaian dalam masa kurang dari beberapa jam! Sudah tentu, ini hanya berlaku jika anda tidak membiarkan diri anda terganggu oleh semua yang dimiliki oleh Weebly.

Penyunting WeeblyDemo Weebly: Untuk menambahkan kandungan ke laman web anda, gunakan pembangun seret dan lepas di sebelah kiri anda.

Penyunting WeeblyDemo Weebly: Untuk menambahkan halaman ke laman web anda.

Penyunting WeeblyDemo Weebly: Pratonton laman web anda dalam versi mudah alih.

3- Pusat Aplikasi Weebly

Bagi mereka yang melihat pengalaman membina laman web asas, di situlah Pusat Aplikasi Weebly masuk. Antaramuka seret dan lepas membolehkan penggunaan elemen asas laman web, tetapi pusat aplikasi adalah tempat yang anda mahukan untuk mendapatkan alat yang lebih hebat.

Weebly mempunyai lebih daripada 270 aplikasi di sini yang merupakan gabungan percuma dan berbayar. Di sini anda boleh menambahkan dan mengaktifkan perkara seperti eCommerce, pemasaran, atau ciri media sosial dengan mudah. Sekali lagi, mereka tidak memerlukan pengetahuan pengekodan, walaupun ada yang memerlukan pemahaman konsep asas seperti pemasaran e-mel dan sejenisnya.

Pusat Aplikasi Weebly

Aplikasi untuk menjadikan laman web Weebly anda lebih hebat (lihat semua aplikasi tersedia di sini).

4- Analitis membantu anda memantau laman web anda

Setelah laman web dihidupkan dan dijalankan, pemilik laman web dapat melakukannya pantau prestasi laman web mereka untuk mengesan dan memahami tingkah laku pelawat. Weebly membolehkan anda melihat beberapa metrik asas seperti halaman mana yang dilawati oleh pelawat anda, berapa banyak klik yang anda perolehi, apa yang dicari oleh orang di laman web anda atau bahkan sumber luaran yang merujuk pengunjung ke laman web anda.

Tepatnya tahap akses ke analisis yang anda perolehi bergantung pada akaun Weebly anda. Akaun percuma hanya dapat melihat Paparan Halaman dan Pengunjung Unik, jadi anda mungkin perlu ‘membayar untuk bermain’ seperti yang dikatakan oleh beberapa orang. Namun, sangat bagus untuk mengetahui bahawa ciri itu ada.

Anda boleh menjejaki pengunjung dan memahami prestasi perniagaan anda menggunakan Statistik Weebly.

5- Alat SEO terbina dalam

Search Engine Optimization adalah bab yang sangat besar dalam buku pembangunan dan pengurusan laman web. Walaupun ada yang mengejek fungsi asas yang dimiliki Weebly mengenai SEO, saya sekali lagi menggesa anda untuk mempertimbangkan apa yang dimaksudkan dengan Weebly – pembangunan laman web yang cepat dan mudah.

Oleh itu, dalam tinjauan Weebly ini, saya mendapati bahawa pilihan SEO yang lebih terhad adalah lebih baik untuk laman web asas dan apa yang telah diliputi oleh Weebly. Mereka membenarkan kemasukan tajuk dan deskripsi halaman, kod header dan footer, kawalan pengindeksan mesin carian dan pengalihan.

SEO WeeblyWeebly merangkumi fungsi asas SEO dalam terasnya. Anda dapat menyesuaikan penyesuaian tajuk halaman, membuat dan mengedit peta laman, mengarahkan halaman menggunakan .htaccess, dan mengubah skema produk di Dashboard > Menetapkan > SEO.

6- Hebat untuk eCommerce

Satu kategori laman web yang popular kerana populariti membeli-belah dalam talian adalah laman web eCommerce. Weebly sangat bagus untuk ini dan mempunyai semua yang anda perlukan untuk mula membina kedai dalam talian sendiri.

Bahkan ada sistem untuk menambah dan mengekalkan pangkalan data produk, lengkap dengan gambar dan kategori. Segmen eCommerce mereka juga terdapat dalam bentuk templat, yang mempengaruhi bagaimana anda memaparkan produk. Bahkan ada templat perbezaan untuk pelbagai jenis barang; sebagai contoh, untuk menguruskan pemisahan digital dan barang fizikal dan perkhidmatan.

Ciri dan templat kedai dalam talian WeeblyMengkonfigurasi kedai dalam talian Weebly anda – iaitu. tambahkan kupon, uruskan produk, dan sediakan gerbang pembayaran di Dashboard > Kedai.

Menambah produk ke kedai dalam talian anda di Weebly.

Ia bahkan membantu pengguna menguruskan pembayaran dan akan membolehkan anda membiarkan pelanggan anda membayar dengan pelbagai cara seperti Kad Kredit dan PayPal. Di kawasan ini terdapat banyak pilihan dan apa sahaja yang tidak anda dapati di kawasan pembayaran utama Weebly boleh didapati di pusat aplikasi.

Ia juga dapat membantu anda dengan cara lain untuk eCommerce, seperti:

 • Kupon: Tawarkan kod kupon untuk menarik lebih banyak jualan mengikut musim.
 • Kad Hadiah: Kirim kad hadiah kejutan kepada pelanggan anda melalui e-mel.
 • Penghantaran: Tetapkan peraturan dan kadar penghantaran untuk pelbagai jenis pesanan.
 • Cukai: Sediakan cukai untuk setiap negara dan nyatakan produk yang anda kirimkan.

Kekurangan: Apa yang saya tidak suka

1- Blogger Mungkin Tidak Jauh

Jangan salah sangka, anda tidak boleh membuat blog dengan laman web Weebly. Walau bagaimanapun, bagi seseorang seperti saya yang sangat biasa dengan sistem pengurusan kandungan WordPress, Weebly kekurangan kekurangan dalam bidang ini.

Namun menggunakan alat blog Weebly terasa seperti saya menggunakan versi pemproses kata yang sangat primitif sehingga terasa… membosankan. Terdapat sangat sedikit yang dikhaskan untuk kandungan dan membolehkan fungsi yang lebih luas di sana.

Keseluruhan pengalaman menulis blog di platform ini terasa pelik dan ini seperti usaha yang sukar untuk menawarkan sesuatu yang sebenarnya mereka tidak mahu lakukan. Format anda terutama tetap, dan anda dibenarkan membuat tajuk dan membuang isi, itu sahaja.

Memandangkan jumlah blog yang banyak keluar hari ini, saya sedikit terkejut kerana Weebly nampaknya tidak berminat untuk memanfaatkan pasaran itu juga. Mungkin tidak mahu bersaing langsung dengan WordPress.com.

2- Bantuan Boleh Mahal

Sokongan pelanggan boleh menjadi mahal untuk syarikat – Saya faham ini. Namun pada masa yang sama, sokongan pelanggan yang buruk dapat membuat atau memecahkan syarikat. Oleh itu, saya agak ingin tahu bagaimana Weebly memutuskan rancangan sokongan pelanggan berjenama yang sangat jelas.

Berapa banyak bantuan yang anda dapat dari Weebly bergantung pada rancangan anda dengan mereka. Sudah tentu, asas-asasnya ada untuk semua orang (mis. Pangkalan pengetahuan, FAX dan bahkan beberapa tutorial video) tetapi melainkan jika anda menggunakan perkara lain selain rancangan percuma atau permulaan, anda tidak akan mendapat akses ke sokongan telefon atau sokongan keutamaan mereka.

Mereka mempunyai forum komuniti tetapi ketika saya mengintip di sana kelihatan sedikit … telanjang.

3- Bukan Sistem Sandaran Terhebat

Ciri sandaran Weebly

Ini adalah sesuatu yang membuat saya marah – sistem sandaran yang buruk yang ditawarkan oleh Weebly. Sandaran adalah sesuatu yang penting bagi hampir semua perkara yang berkaitan dengan teknologi. Pada komputer, laman web atau apa sahaja, anda selalu memerlukan sandaran. Kecuali anda tidak keberatan kehilangan banyak jam kerja anda jika ada yang tidak kena.

Sistem sandaran Weebly memerlukan sedikit navigasi untuk sampai ke, tetapi yang paling tidak masuk akal adalah walaupun anda menyandarkan laman web anda, Weebly tidak membiarkan anda mengimport fail sandaran kembali ke sistemnya sendiri!

Dengan ini, saya tidak pasti mengapa mereka membenarkan sandaran sama sekali.

4- Masalah dengan Penyuntingan Imej dan Foto

Untuk pembangun laman semua-dalam-satu, kemampuan penyuntingan gambar yang ditawarkan oleh Weebly paling sederhana. Sebenarnya, anda boleh melakukan yang lebih baik dengan menggunakan Microsoft Paint (jika anda menggunakan sistem Windows). Di Weebly sendiri yang boleh anda lakukan ialah Zum, Blur, Darken atau gunakan penapis warna.

Rancangan Weebly & Harga

Rancangan Weebly
Percuma
Pro
Perniagaan
Harga Tahunan$ 0.00 / bln$ 12.00 / bln$ 25.00 / bln
Penyimpanan Cakera500 MBTanpa hadTanpa had
Keselamatan SSLYaYaYa
Sambungkan DomainTidakYaYa
Domain percumaTidakYaYa
Bayaran Transaksi3%0%
Tambah Produk25 produkTanpa had
Sesuai untuk…Laman Web FlyerPerniagaan Kecil / Kedai Dalam TalianSegala-galanya dan banyak lagi

Harga Weebly mempunyai 5 rancangan berbeza – Percuma, Permulaan, Pro, Perniagaan, dan Prestasi. Pelan percuma Weebly dilengkapi dengan penyimpanan bernilai 500MB, iklan Weebly, dan alamat laman web dengan subdomain Weebly.com. Peringatan utama di sini ialah anda tidak dapat menjalankan aktiviti eCommerce dengan rancangan percuma.

Walau bagaimanapun, anda boleh melakukan lebih banyak perkara dengan Weebly jika memilih untuk menaik taraf ke rancangan berbayar.

Templat Weebly & Reka Bentuk

Weebly menawarkan 50+ templat laman web di repositori mereka. Mereka kelihatan bersih, responsif dan dikategorikan di bawah label yang berbeza – seperti kedai dalam talian, peribadi, blog, perniagaan dll.

Contoh templat laman Weebly

Lihat semua tema Weebly & reka bentuk pra-dibina di sini.

Templat WeeblyTemplat Weebly: CV / laman web peribadi

Templat WeeblyTemplat Weebly: Laman web perniagaan halaman penuh

Templat WeeblyTemplat Weebly: Portfolio perniagaan

Templat WeeblyTemplat Weebly: Galeri portfolio / gambar ringkas

Lebih Lanjut Mengenai Weebly (Soalan Lazim)

Adakah Weebly percuma untuk digunakan?

Ya, Weebly percuma untuk digunakan. Anda boleh mendaftar ke Weebly secara percuma. Tetapi, untuk menggunakan sepenuhnya semua ciri seperti analitik yang lebih terperinci dan sebagainya, anda perlu mendaftar untuk salah satu versi berbayar Weebly. Walau bagaimanapun, versi percuma Weebly cukup baik untuk membina laman web yang hebat.

Inilah cara membuat laman web pertama anda dengan Weebly.

Berapakah kos untuk menggunakan Weebly?

Harga biasa berbeza-beza bergantung pada apa yang anda mahu lakukan dan berapa banyak fungsi yang anda perlukan. Pelan masuk bermula pada $ 5 sebulan yang membolehkan anda menghubungkan domain ke laman web anda. Pelan Pro berharga $ 12 sebulan di mana iklan dikeluarkan dan disertakan statistik laman lanjutan. Sekiranya anda ingin menyiapkan kedai dalam talian anda, anda boleh memilih rancangan Perniagaan, berharga $ 25 sebulan, atau rancangan Business Plus, berharga $ 38 sebulan. Secara keseluruhan, Weebly adalah salah satu perkhidmatan yang paling berpatutan seumpamanya.

Bagaimana saya membuat akaun Weebly percuma?

1. Pergi ke laman web Weebly di “www.weebly.com” > 2. Daftar untuk akaun Weebly > 3. Pilih tema untuk laman web anda > 4. Pilih nama domain untuk laman web anda > 5. Reka dan edit laman web anda > 6. Klik “Terbitkan” apabila anda berpuas hati dengan laman web anda. Klik di sini untuk memulakan.

Adakah domain Weebly percuma?

Weebly menawarkan sub-domain percuma. Sub-domain percuma diformat sebagai laman web anda.weebly.com. Sekiranya anda tidak merancang untuk membeli domain untuk laman web anda, anda boleh menggunakan sub-domain percuma yang ditawarkan oleh Weebly. Jika tidak, anda boleh mendapatkan nama domain percuma selama satu tahun dan memperbaharui pada $ 19.95 setiap tahun jika anda menaik taraf ke rancangan berbayar.

Adakah Weebly menawarkan SSL percuma?

Semua rancangan Weebly dilengkapi dengan SSL percuma. Anda boleh menerapkan SSL ke semua laman web Weebly anda tanpa caj dengan mengaktifkannya pada tab tetapan. Seperti pembangun laman web lain, Weebly tidak menyokong penyedia sijil SSL pihak ketiga.

Bolehkah saya menyediakan kedai dalam talian saya dengan Weebly?

Ya, Weebly adalah salah satu pembangun kedai dalam talian terbaik untuk pemula. Ia mempunyai ciri eCommerce yang luas dari templat kedai hingga tata letak dan pengurusan persembahan produk, ia mempunyai semua yang anda perlukan, termasuk pintu masuk pembayaran, untuk memulakan kedai dalam talian.

Pilihan yang baik untuk Weebly termasuk Shopify dan BigCommerce.

Adakah Weebly mengenakan yuran transaksi?

Weebly tidak mengenakan yuran transaksi jika anda menggunakan rancangan Perniagaan. Weebly hanya mengenakan yuran transaksi 3% jika anda menjual pada rancangan Connect dan Pro. Walau bagaimanapun, Weebly akan mengenakan bayaran kepada semua pengguna sebanyak 2,9% + $ 0,30 untuk pembayaran transaksi gateway. Penyedia pembayaran yang disatukan dengan Weebly adalah Stripe, PayPal dan Square.

Bolehkah saya menggunakan domain saya sendiri dengan Weebly?

Ya, anda boleh menggunakan domain anda sendiri dengan Weebly. Untuk menghubungkan nama domain yang ada ke Weebly, anda boleh memindahkan nama domain ke Weebly atau mengemas kini rekod DNS domain anda.

Bolehkah saya menjual barang di Weebly?

Ya, anda boleh menjual pelbagai perkara di laman web Weebly anda. Contohnya, produk fizikal yang memerlukan penghantaran atau bahkan produk digital yang boleh dimuat turun seperti eBook dan lagu.

Adakah Weebly bagus untuk menulis blog?

Walaupun Weebly mungkin merupakan alat pembuatan laman web yang berguna dan kuat, namun ia kurang ada ketika menggunakan alat blog. Anda boleh membuat blog, tetapi pilihan anda di sini lebih terhad daripada dibandingkan dengan sistem pengurusan kandungan khusus seperti WordPress.

Bolehkah saya menyediakan forum atau sistem keahlian dengan Weebly?

Ya. Weebly menawarkan keahlian / sistem forum dan membenarkan sehingga 100 ahli untuk Pro Plan dan ahli tanpa had untuk Business Plan.

Bandingkan Weebly dengan Wix dan WordPress.com

Wix
Weebly
WordPress.com

Pelan PercumaYaYaYa
Pelan Berbayar Terendah$ 4.50 / bln$ 12.00 / bln$ 5 / bln
Ruang simpananDari 500MBDari 500MBDari 3 GB
Lebar jalurDari 1GBTanpa hadTidak bermeter
Domain percumaPelan Kombo dan ke atasYa, kecuali rancangan percumaPelan Peribadi dan ke atas
Plugin / Tambahan Laman250+320+50,000+
Sokongan penggunaTelefon dan e-mel untuk rancangan berbayarSokongan telefon hanya untuk rancangan berbayar tingkat atasSokongan e-mel dan sembang langsung untuk rancangan berbayar
Kedai Dalam Talian Sedia?Hanya pada rancangan peringkat teratasHanya pada rancangan peringkat teratasBergantung pada pemalam
Podcast Sedia?YaTidakBergantung pada pemalam
Forum Sedia?YaDengan perkhidmatan pihak ketigaBergantung pada pemalam
SSL percumaYaYaYa
Gerbang PembayaranStripe, PayPal, Square, 2CO, dan banyak lagiStripe, PayPal, Square, 2CO, dan banyak lagiPayPal sahaja
Boleh menjual produk digitalRancangan perniagaan sahajaYaBergantung pada pemalam
Sokongan pelbagai bahasaYaBergantung pada aplikasiYa
CatatanWix hebat dan mudah digunakan tetapi menjadikan penggunanya dekat, tidak membenarkan eksport laman webWeebly condong sedikit ke arah laman web eCommerce dan mempunyai pilihan templat yang lebih terhadSecara keseluruhan, WordPress sangat hebat dan popular tetapi untuk menggunakannya sepenuhnya terdapat keluk pembelajaran.
LawatiWix.comWeebly.comWordPress.com

Ulasan Weebly: Keputusan kami

Walaupun ia mempunyai kelebihan dan kekurangan, saya merasakan bahawa Weebly adalah kejayaan dan akan berfungsi dengan baik untuk hampir semua orang. Asas-asasnya ada dan pastinya ia adalah alat yang ampuh untuk membina pembangun laman web eCommerce.

Ciri utama cukup mudah digunakan untuk hampir semua orang, walaupun mempertimbangkan sedikit masa yang diperlukan untuk membiasakan diri. Pada masa yang sama, pusat aplikasi memberikan alat yang lebih maju menggunakan alat yang mereka perlukan untuk menjadikan laman web mereka lebih kuat.

Yang terbaik, anda boleh memulakan dengan rancangan percuma untuk melihat apakah ia sesuai dengan anda dan jika memang sesuai, anda boleh memilih pelan berbayar.

Untuk Bermula

Mulakan dengan pembangun laman WeeblyLangkah 1 – Mendaftar menggunakan Facebook, Google atau akaun e-mel.

Pilih jenis laman web yang ingin anda bina dengan WeeblyLangkah 2 – Pilih jika anda memerlukan kedai dalam talian (anda boleh mengubahnya kemudian dalam Tetapan).

* Terjemahan: ID ID

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map