Ulasan FreshBooks: Perakaunan Awan yang penuh dengan ciri

Sebagai pemilik perniagaan kecil sendiri, saya merasakan bahawa alat seperti FreshBooks menawarkan saluran kehidupan yang sangat diperlukan kepada banyak orang. Walaupun boleh dikatakan bahawa perakaunan dan penginvoisan asas dapat dilakukan sendiri, dengan harga FreshBooks bermula dengan – mengapa bersusah payah melakukannya secara manual?


Namun, seperti mana-mana alat, ada kebaikan dan keburukan, jadi mari kita selami lebih mendalam tentang FreshBooks untuk melihat apa yang sebenarnya dibawa ke meja selain dari angka.

Ringkasan Kajian Buku Segar

Alat perakaunan dalam talian yang dilengkapi dengan ciri untuk hampir semua perniagaan besar dan kecil

Nama: Buku Segar

Penerangan: FreshBooks adalah satu lagi dalam sistem perakaunan berasaskan cloud yang panjang yang bertujuan untuk menggantikan kaedah pembukuan tradisional. Kemudahan dan kekuatannya menjadikannya cadangan yang sangat menarik untuk perniagaan moden yang ingin mengurangkan jumlah overhed dan kakitangan dengan automasi.

Sistem operasi: Berasaskan laman web

Kategori Permohonan: Perisian Perakaunan

 • Kemudahan penggunaan

 • ciri-ciri

 • Ketepatan & Kebolehpercayaan

 • Nilai untuk Wang

 • Sokongan pengguna

Secara keseluruhan

4.6

Ringkasan

FreshBooks adalah alat perakaunan awan yang direka dengan sangat bersih namun mempunyai ciri. Walaupun ia bertujuan untuk perakaunan, antara muka pengguna yang dipermudahkan dan pengkategorian yang jelas menjadikannya mudah digunakan oleh hampir semua orang.

Saya dapat dengan mudah mengatakan bahawa ini dapat digunakan oleh khalayak pengguna yang luas dan ia dapat memuatkan perniagaan kecil dan sederhana dengan mudah. Sekiranya anda berminat, mereka bahkan dapat membuat rancangan khusus untuk syarikat besar berdasarkan permintaan.

Ketahui Lebih Lanjut

 • Pelan dan harga FreshBooks
 • Ciri-ciri yang menjadikan FreshBooks menonjol
 • Keputusan: Adakah Buku Segar untuk anda?

Kelebihan

 • Proses onboarding yang sangat baik
 • Antara muka yang didorong oleh GUI ringkas
 • Penyelesaian akaun hujung ke hujung
 • Tahap automasi yang tinggi
 • Sistem yang sangat patuh
 • Bersepadu dengan akaun perbankan
 • Jumlah tambahan yang banyak
 • Sokongan pelanggan secara langsung

Keburukan

 • Dapat mahal dengan cepat
 • Cara invois dihantar
 • Ahli pasukan dikenakan bayaran tambahan
 • Pelan dan Harga
 • Cubalah Buku Segar Secara Percuma

{
"@konteks": "http://schema.org",
"@taip": "Kaji semula",
"itemDisemak": {
"@taip": "Aplikasi Perisian",
"nama": "Buku Segar",
"penerangan": "FreshBooks adalah satu lagi dalam sistem perakaunan berasaskan cloud yang panjang yang bertujuan untuk menggantikan kaedah pembukuan tradisional. Kemudahan dan kekuatannya menjadikannya cadangan yang sangat menarik untuk perniagaan moden yang ingin mengurangkan jumlah overhed dan kakitangan dengan automasi.",
"imej": "//buildthis-22a6.kxcdn.com/wp-content/uploads/freshbooks-review-home.jpg",
"sistem operasi": "Berasaskan laman web",
"aplikasiKategori": "Perisian Perakaunan"
},
"mengkaji semula": {
"@taip": "Penarafan",
"penilaianNilai": 4.5999999999999996447286321199499070644378662109375,
"terbaikNilai": 5,
"paling terukNilai": 0
},
"pengarang": {
"@taip": "Orang",
"nama": "Timothy Shim"
},
"ulasanBody": "

FreshBooks adalah alat perakaunan awan yang direka dengan sangat bersih namun mempunyai ciri. Walaupun ia bertujuan untuk perakaunan, antara muka pengguna yang dipermudahkan dan pengkategorian yang jelas menjadikannya mudah digunakan oleh hampir semua orang.

\ r \ n

Saya dapat dengan mudah mengatakan bahawa ini dapat digunakan oleh khalayak pengguna yang luas dan ia dapat memuatkan perniagaan kecil dan sederhana dengan mudah. Sekiranya anda berminat, mereka bahkan dapat membuat rancangan khusus untuk syarikat besar berdasarkan permintaan.

\ r \ n

Ketahui Lebih Lanjut

\ r \ n

  \ r \ n
 • Pelan dan harga FreshBooks
 • \ r \ n

 • Ciri-ciri yang menjadikan FreshBooks menonjol
 • \ r \ n

 • Keputusan: Adakah Buku Segar untuk anda?
 • \ r \ n

"
}

Kelebihan: Apa yang Saya Suka Tentang Buku-buku Segar

1. Proses Onboarding Cemerlang

Proses onboarding adalah mudahOnboarding semudah 1, 2, 3.

Semasa pertama kali mendaftar dengan FreshBooks, perkara pertama yang akan anda perhatikan adalah betapa lancarnya pengalaman tersebut. Apabila anda memberikan e-mel anda kepada mereka, anda perlu mengesahkannya dan dari situ anda akan segera dibawa ke proses onboarding mereka.

Menjawab serangkaian soalan akan membantu anda menyiapkan akaun anda dan siap digunakan. Ini membantu FreshBooks untuk menetapkan beberapa asas, seperti mata wang yang anda urus niaga, bahagian sistem apa yang akan anda gunakan (invois, perakaunan, dll), atau bahkan susun atur asas borang anda.

Pengalamannya menyegarkan dan anda tidak merasa seolah-olah anda diajukan banyak pertanyaan tanpa objektif akhir. Ini pasti aliran yang anda mahu lalui oleh pengguna baru.

2. Antaramuka GUI yang ringkas

FreshBooks mempunyai susun atur yang mesra dan mudah dibaca.Seperti yang anda lihat, susun aturnya mesra dan senang dibaca.

Sekiranya anda sama sekali seperti saya dan gementar apabila istilah ‘perakaunan’ disebut, maka ini adalah satu lagi perkara positif yang memihak kepada FreshBook. Keseluruhan antara muka tentunya sangat mudah dan mudah.

Paling baik, ia direka untuk membuat orang selesa. Daripada penampilan yang kasar dan hambar yang terkenal oleh kebanyakan perisian perakaunan, FreshBooks menggunakan reka bentuk yang baik dan segar. Warna pastel dan jenis fon serta saiznya yang mudah dibaca begitu mesra pengguna.

3. Penyelesaian Akaun Akhir-ke-Akhir

Bagi banyak pemilik perniagaan baru, perakaunan boleh menjadi cabaran walaupun anda mempunyai pengalaman singkat di dalamnya. Syukurlah, ia dapat dipecah menjadi kawasan yang berasingan yang berkaitan dalam beberapa cara.

Apa yang dilakukan oleh FreshBooks adalah untuk membantu pengguna melihat dengan jelas bidang yang perlu mereka kerjakan, maka ia akan melakukan integrasi back-end secara automatik. Ini membantu menjadikan perkara mudah bagi pengguna dan pada masa yang sama, menyediakan pakej perakaunan yang komprehensif.

4. Tahap Automasi Tinggi

Berkat sistem yang berorientasikan perkhidmatan, FreshBooks banyak membantu dengan automasi daripada yang anda fikirkan. Sebagai contoh, pertimbangkan untuk menggunakan salah satu bentuk penginvoisannya. Ini membolehkan anda membuat pembayaran kepada pelanggan dan semua yang perlu anda lakukan ialah mengisi item baris.

Buku Segar akan merangkumi segalanya, membantu anda menghantar invois, mengira jumlah penghutang akaun, dan sebagainya. Dari segi perbelanjaan, pada dasarnya perkara yang sama. Isi item baris dan muat naik dokumentasi yang diperlukan seperti resit. Semua yang lain secara automatik dijejaki untuk anda.

Pada penghujung hari, untuk mendapatkan gambaran ringkas mengenai apa yang berlaku dengan kewangan syarikat anda, semua yang perlu anda lakukan ialah pergi ke bahagian Laporan dan pilih perkara yang ingin anda lihat.

5. FreshBooks adalah Sistem yang Sangat Mematuhi

Dalam kewangan perniagaan, salah satu perkataan yang paling ditakuti adalah kepatuhan. Terima kasih kepada selok-belok perniagaan dan pemerintahan, sebahagian besar dari kedua-dua bahagian ini dikhaskan untuk memastikan bahawa semuanya sah – yang bermaksud pematuhan.

Anda akan gembira mengetahui bahawa FreshBooks dibina untuk mematuhi banyak peraturan termasuk Membuat Cukai Digital (MTD), PCI, JPA2, GDPR, dan lebih banyak lagi. Ini bermakna tidak kira di negara mana anda tinggal, anda akan menggunakan FreshBooks untuk menguruskan akaun anda dengan baik.

6. Bersepadu Dengan Akaun Perbankan

FreshBooks berintegrasi dengan akaun perbankan.Menambah akaun bank anda semudah mencari dan memilih.

Mungkin salah satu ciri terbaik dari FreshBooks ialah ia dapat dihubungkan terus ke akaun bank syarikat anda. Ini membantu menjadikannya lebih mudah untuk mengesahkan (dan juga mengotomatisasi) banyak akaun anda sendiri.

Anda tidak perlu meluangkan masa untuk mengemas kini angka apabila wang masuk atau keluar. Ini sekali lagi kembali ke automasinya – yang boleh dilakukan oleh banyak perkhidmatan awan. Namun, tidak banyak yang dapat bergabung dengan sebilangan besar institusi kewangan.

Sebagai contoh yang baik, saya cuba menambahkan akaun bank Malaysia (dari bank domestik di sini) dan terkejut kerana mereka benar-benar memilikinya dalam pangkalan data mereka.

7. Jumlah Tambahan yang Luas

Jumlah tambahan yang banyakFreshBooks membolehkan anda menghubungkan dan menyegerakkan maklumat di pelbagai platform.

Sekiranya anda pernah menggunakan perkhidmatan berasaskan web, anda akan menyedari bahawa banyak dari mereka menawarkan ‘perkhidmatan teras’ bersama dengan keupayaan integrasi yang membantu memperluas fungsi. FreshBooks melakukan ini juga dan anda boleh menambah banyak ciri tambahan.

Sebagai idea bagaimana ini berfungsi, anda dapat menambahkan kemampuan untuk menerima pembayaran dengan kad kredit, mengatur dan menjadualkan perjumpaan, dan banyak lagi. Yang perlu anda lakukan ialah mencari tambahan yang betul daripada 100 atau lebih yang ditawarkan oleh FreshBooks.

Sangat mudah dan terbukti dapat membantu memenuhi keperluan perniagaan anda.

8. Sokongan Pelanggan Langsung

Oleh kerana FreshBooks adalah perkhidmatan berasaskan awan, mereka mempunyai kawalan pusat terhadap banyak perkara. Ini membolehkan mereka menawarkan perkhidmatan pelanggan yang sangat efisien seperti produk berasaskan awan yang lain. Sebagai contoh, anda boleh mula membaca pangkalan pengetahuan mereka untuk mendapatkan bantuan.

Sekiranya tidak berjaya, klik ikon sembang langsung dari dalam akaun FreshBooks anda dan anda boleh memaparkan menu sembang langsung. Minta pertolongan dan anda akan menerima! Walaupun benar memerlukan masa bergantung pada beban pelanggan mereka pada masa itu, anda akhirnya akan dapat berbicara dengan seseorang yang dapat membantu anda secara langsung.

Kekurangan: Apa yang Saya Tidak Suka Mengenai Buku-buku Segar

1. Dapat Mahal Dengan Cepat

Dengan senarai ciri dan perkara yang sangat saya gemari, tidak menghairankan bahawa Buku Segera berharga. Saya telah membandingkannya dengan beberapa aplikasi perakaunan berasaskan cloud yang lain dan mereka nampaknya agak maju.

Ini menjadi semakin teruk apabila perniagaan anda berkembang kerana harga mereka berdasarkan jumlah pelanggan yang boleh ditagih. Saya rasa itu bukan cara yang adil untuk menangani sesuatu kerana tidak semua perniagaan berfungsi dengan cara yang sama.

Sebagai contoh, anda mungkin menjalankan perniagaan yang memerlukan aliran pelanggan baru secara berterusan, dengan langkah ini, anda akan melepasi pelan Lite mereka dengan kelajuan ringan kerana hanya membenarkan 5 pelanggan yang dapat ditagih.

Sebaliknya, sebilangan perniagaan berkembang menjadi pelanggan berulang dan inilah yang akan mendapat keuntungan maksimum. Sebenarnya, ada yang mungkin dapat menyusuri rancangan Lite selama bertahun-tahun tanpa perlu menaik taraf.

2. Invois Cara Dihantar

Contoh invois buku segar.Orang ramai hanya dengan mengklik pautan pada masa kini.

Atas sebab tertentu, menghantar invois di FreshBooks tidak benar-benar menghantar invois. Ini bermaksud bahawa e-mel dihantar dari FreshBooks kepada pelanggan anda – memberitahu mereka bahawa mereka mempunyai invois yang siap untuk dilihat.

Walaupun bukan cara terburuk dalam melakukan sesuatu, saya dapat melihat beberapa pelanggan sering mengklik pautan yang terdapat dalam e-mel. Cybersecurity sangat menyakitkan hari ini dan anda tidak perlu menghubungi pelanggan anda satu persatu untuk memastikan mereka bahawa tidak apa-apa untuk mengklik pautan itu!

3. Ahli Pasukan Kos Tambahan

Kebanyakan rancangan perakaunan dalam talian akan mempunyai peruntukan untuk pengguna utama ditambah sekurang-kurangnya satu akauntan. Ini sekurang-kurangnya membolehkan pemilik perniagaan dan orang yang bertanggungjawab menguruskan kewangan mengakses sistem.

Ya, anda boleh melakukannya di FreshBooks juga, tetapi bersiaplah untuk membayar lebih banyak. Harga yang anda bayar semasa mendaftar adalah untuk anda sahaja. Orang lain yang ingin anda beri akses ke akaun anda adalah ahli Pasukan – dan berharga tambahan $ 10 sebulan.

Pelan dan Harga Buku Segar

Struktur harga di FreshBooks sangat jelas. Hampir semua ciri teras penting disertakan dengan semua rancangan, dengan beberapa faedah tambahan yang disertakan dengan rancangan yang lebih mahal. Lite bermula dari $ 15 sebulan dan ini merangkumi Premium hingga $ 50 sebulan. Terdapat juga pilihan untuk membuat rancangan khusus.

ciri-ciri
Lite
Tambahan
Premium
Pelanggan yang boleh ditagih550500
Invois CuztomizedTanpa hadTanpa hadTanpa had
Penyertaan PerbelanjaanTanpa hadTanpa hadTanpa had
CadanganTidakTanpa hadTanpa had
Import Bank AutomatikYaYaYa
Laporan Akaun Masuk BergandaTidakYaYa
Penyimpan PelangganTidakYaYa
Peringatan Pembayaran Lewat AutomatikTidakYaYa
Bayaran LanjutanTidak$ 20 / bln$ 20 / bln
Anggota kumpulan$ 10 / seorang$ 10 / seorang$ 10 / seorang
Harga$ 15 / bln$ 25 / bln$ 50 / bln

*Nota: FreshBooks mendapat diskaun sehingga 70%. Untuk ketepatan terbaik dalam harga, sila rujuk laman web rasmi: https://www.freshbooks.com/

Sekiranya anda bercadang menggunakan FreshBooks untuk jangka masa panjang, memilih untuk membayar setiap tahun akan memberi anda sedikit potongan. Ini berjumlah sekitar 10% daripada harga asal anda – tentu saja semua dibayar di muka.

Perkara yang paling penting untuk difahami mengenai harga FreshBooks adalah bahawa setiap rancangan menetapkan jumlah pelanggan yang dapat ditagih yang dapat anda uruskan dengan sistem. Ini bererti bahawa walaupun anda mengenakan 20 wang untuk setiap pelanggan, anda harus menaik taraf dari paket Lite ke Plus.

Itu adalah sesuatu yang perlu dipertimbangkan dengan serius, kerana berapa banyak yang anda bayar akan sangat bergantung pada bagaimana perniagaan anda berjalan.

Keputusan: Adakah Buku Segar untuk Saya?

Sudah tiba masanya untuk kejujuran yang kejam. FreshBooks sejauh ini merupakan salah satu alat perakaunan berasaskan cloud terbaik yang saya temui sejak sekian lama. Ia direka untuk dan berfungsi dengan baik untuk perniagaan kecil seperti perniagaan saya.

Malangnya, ia adalah panggilan yang sukar untuk dibuat kerana harganya juga tinggi. Saya juga merasakan cara mereka mengenakan bayaran berdasarkan pelanggan yang dapat ditagih adalah sedikit pil yang sukar untuk ditelan, terutamanya dengan rancangan Lite yang hanya membenarkan 5 pelanggan.

Siapa Buku Segar yang Direka Untuk?

Cubalah Buku Segar Secara Percuma. Anda boleh mendapat akses tanpa had ke FreshBooks selama 30 hari.Cubalah Buku Segar secara percuma. Anda boleh mendapat akses tanpa had ke FreshBooks selama 30 hari. (lawatan)

Oleh itu, walaupun FreshBooks mungkin bukan untuk saya, saya dapat melihat perniagaan kecil hingga sederhana mendapat banyak manfaat daripada sistem ini. Ini benar terutamanya kerana kesesuaian bank mereka yang pelbagai serta tahap kepatuhan yang tinggi.

Cuba percuma: Lawati Buku Segar dalam talian

Pendedahan: BuildThis menerima bayaran rujukan dari alat yang disenaraikan di laman web ini. Tetapi, pendapat itu berdasarkan pengalaman kami dan bukan berapa banyak yang mereka bayar. Kami memberi tumpuan untuk membantu perniagaan kecil dan individu untuk membina laman web sebagai perniagaan. Tolong menyokong kerja kami dan pelajari lebih lanjut mengenai pendedahan pendapatan kami.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map