Ulasan Canva: Alat Grafik Terbaik Untuk Pengguna Tidak Mahir

Apa itu Canva?

Canva adalah alat grafik dalam talian freemium lain yang sangat mudah digunakan dan menawarkan banyak templat yang dapat membantu anda. Seharusnya cara cepat dan mudah untuk membuat visual dan membantu mereka yang tidak mahir dalam keajaiban reka bentuk grafik.


Adalah cepat dan mudah untuk mendaftar CanvaPendaftaran cepat dan mudah (lawati).

Ringkasan Kajian Canva

Alat Grafik Dalam Talian Freemium untuk Pengguna Tidak Mahir

Nama: Canva

Penerangan: Canva sangat bagus untuk menghasilkan visual yang ringkas. Selalunya, ia membantu mereka yang tidak mahir dalam keajaiban reka bentuk grafik.

Sistem operasi: Berasaskan laman web

Kategori Permohonan: Reka Bentuk Grafik, Perisian

 • Kemudahan penggunaan

 • Templat & Reka Bentuk

 • ciri-ciri

 • Nilai untuk Wang

 • Sokongan pengguna

Secara keseluruhan

4.5

Ringkasan

Canva mudah digunakan berkat antara muka drag-and-drop yang sangat intuitif. Anda juga tidak perlu risau bermula dari awal, walaupun anda boleh melakukannya jika anda mahu. Terdapat banyak templat yang boleh anda pilih untuk bekerjasama dengan pelbagai kategori. Ini termasuk infografik, poster, dan juga kad nama.

Ketahui lebih lanjut:

 • Adakah Canva benar-benar percuma?
 • Pengalaman saya dengan Canva
 • Untuk siapa Canva dirancang?

Kelebihan

 • Model langganan Freemium
 • Sangat mudah digunakan
 • Bersepadu dengan bank gambar gambar saham

Keburukan

 • Fungsi terhad
 • Cubalah Canva secara Percuma
 • Lihat Templat Canva yang Menakjubkan

{
"@konteks": "http://schema.org",
"@taip": "Kaji semula",
"itemDisemak": {
"@taip": "Aplikasi Perisian",
"nama": "Canva",
"penerangan": "Canva sangat bagus untuk menghasilkan visual yang ringkas. Selalunya, ia membantu mereka yang tidak mahir dalam keajaiban reka bentuk grafik.",
"imej": "//buildthis-22a6.kxcdn.com/wp-content/uploads/canva-review-home.jpg",
"sistem operasi": "Berasaskan laman web",
"aplikasiKategori": "Reka Bentuk Grafik, Perisian"
},
"mengkaji semula": {
"@taip": "Penarafan",
"penilaianNilai": 4.5,
"terbaikNilai": 5,
"paling terukNilai": 0
},
"pengarang": {
"@taip": "Orang",
"nama": "Timothy Shim"
},
"ulasanBody": "

Canva mudah digunakan berkat antara muka drag-and-drop yang sangat intuitif. Anda juga tidak perlu risau bermula dari awal, walaupun anda boleh melakukannya jika anda mahu. Terdapat banyak templat yang boleh anda pilih untuk bekerjasama dengan pelbagai kategori. Ini termasuk infografik, poster, dan juga kad nama.

\ r \ n

Ketahui lebih lanjut:

\ r \ n

  \ r \ n
 • Adakah Canva benar-benar percuma?
 • \ r \ n

 • Pengalaman saya dengan Canva
 • \ r \ n

 • Untuk siapa Canva dirancang?
 • \ r \ n

"
}

Mengenal Canva

Aliran umum Canva hampir sama dengan apa sahaja dalam kategorinya dalam talian sekarang. Anda mendaftar (sama ada dengan Google+ atau alamat e-mel) dan kemudian ikuti serbuk roti. Canva akan meminta anda memilih jenis grafik yang ingin anda buat, kemudian mencadangkan pelbagai visual templat untuk anda.

Canva sangat mudah digunakan, bahkan lebih mudah daripada Microsoft Paint.

Sebaik sahaja anda memilih susun atur dan templat yang anda mahukan, maka penyesuaian akan datang. Semuanya drag and drop, dan teks dapat diedit seperti kotak teks dalam perisian reka bentuk grafik lain. Saya akan mengakui, ia sangat mudah digunakan.

Terdapat banyak susun atur untuk dipilih dari perpustakaan CanvaTerdapat banyak susun atur untuk dipilih (cari lebih banyak templat).

Adakah Canva percuma?

Di sinilah terdapat sedikit pembeza antara pengguna percuma dan berbayar.

1,000,000 gambar itu adalah untuk akaun berbayar. Akaun percuma lebih terhad1,000,000 gambar tersebut adalah untuk akaun berbayar. Akaun percuma lebih terhad.

Bagi mereka yang menggunakan versi percuma, Canva mempunyai templat yang sedikit lebih terhad untuk anda pilih, dan hadkan pasukan kolaborasi anda kepada 10 ahli. Lebih penting lagi, ia sama sekali tidak menawarkan gambar. Apa-apa gambar yang anda mahu gunakan mestilah milik anda sendiri atau dilesenkan untuk anda gunakan. Ia akan menjual gambar anda dengan harga US $ 1 sehelai.

Mereka yang memilih akaun Pro berbayar akan mendapat akaun pasukan 30 anggota, ditambah akses ke apa yang dituntut Canva adalah pangkalan data 300,000 gambar. Ini juga dapat membantu anda mengubah saiz reka bentuk anda. Sorotan lain termasuk penerimaan fon tersuai, palet warna dan kemampuan menyimpan templat.

Oh ya, dengan $ 9,95 / pengguna / bulan untuk Canva Pro, anda juga mendapat sokongan keutamaan.

Pengalaman saya dengan Canva

Oleh kerana Canva menawarkan pilihan untuk merancang brosur, saya penasaran dan mencubanya. Saya berminat kerana mencetak brosur sering memerlukan fail beresolusi lebih tinggi agar dapat dibaca dengan baik selepas dicetak. Senang diperhatikan bahawa setelah saya menguji templat brosur, sistem ini menawarkan pilihan untuk memuat turun fail sebagai PDF yang boleh dicetak.

Terdapat sokongan untuk brosur cetak di CanvaTerdapat sokongan untuk brosur cetak (lihat lebih banyak Canva untuk bekerja).

Saya berjumpa dengan rakan saya yang pereka dan dia bersetuju bahawa brosur itu ringkas (dia, bagaimanapun, adalah pereka) tetapi pasti boleh digunakan dalam bentuk cetak. Ini adalah titik penting untuk diperhatikan bagi mereka yang berfikir untuk menggunakan Canva sebagai alat perniagaan.

Selain memuat turun salinan reka bentuk siap anda, anda juga boleh membagikannya terus di Twitter atau Facebook. Anda juga boleh menghantar e-mel kepada orang dari dalam alat untuk menjemput mereka untuk bekerjasama dalam merancang apa sahaja yang sedang anda kerjakan.

Kesimpulannya

Beberapa orang yang saya hubungi dan bercakap dengan Canva memberi saya perspektif yang cukup menarik. Salah satunya adalah seorang guru dan dia menyatakan bahawa sangat bagus untuk digunakan untuk membuat visual yang sederhana untuk membantu mengajar anak-anak. Sebaliknya, rakan pereka saya tidak mempunyai apa-apa yang hebat untuk diperkatakan kecuali satu perkara – bahawa ia tidak menghabiskan banyak sumber yang dilakukan oleh Photoshop.

Bagi saya, untuk sebahagian besar karier profesional saya, saya pernah menjadi penulis atau editor dan mempunyai sedikit pengalaman dengan susun atur dan grafik, walaupun tidak menghasilkannya sendiri. Oleh kerana itu, saya cepat bosan berlari dalam bulatan kecil dengan Canva.

Walaupun sangat mudah digunakan, saya dapati bahawa untuk jenis output yang saya perlukan dalam bentuk cetak, ia terbukti terlalu sederhana. Sebaliknya, bagus untuk membuat visual segera, selagi anda tidak keberatan bahawa anda akan berkongsi templat dengan mungkin ribuan orang lain.

Saya merasakan bahawa ini adalah sesuatu yang berharga dari sudut perniagaan atau peribadi, mungkin yang pertama lebih dari yang kedua.

Cuba secara percuma: Lawati Canva dalam talian

Pendedahan FTC: BuildThis menerima bayaran rujukan dari alat yang disenaraikan di laman web ini. Tetapi, pendapat itu berdasarkan pengalaman kami dan bukan berapa banyak yang mereka bayar. Kami memberi tumpuan untuk membantu perniagaan kecil dan individu untuk membina laman web sebagai perniagaan. Tolong menyokong kerja kami dan pelajari lebih lanjut mengenai pendedahan pendapatan kami.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map