Споцкет испоручује Дропсхиппинг на различитом нивоу

Као релативно нова компанија, Споцкет могао је лако да се греши као још један гладан стартуп који покушава да постане велики на уносном тржишту дропсхиппинг услуга.


Међутим, када морамо разговарати Извршни директор Саба Мохебпоур, Синуло нам је да нису само још једна технолошка компанија која жели да направи велики помак. У ствари, Споцкет је водио оптужбе за револуцију начина на који се руководи дропсхиппингом и имао је успеха да иде заједно са њим..

Наш интервју сеже дубоко у порекло Споцкет-а и како се они постављају за успех издвајајући се у мору дропсхиппинг услуга док се још увек уклапају у.

Почетна страница Споцкет-а

Порекло споцкет

Док је компанија званично основана 2017. године, идеја за Споцкет радила је на месту генералног директора и оснивача Сабе Мохебпоур-а током колегијских дана у УБЦ-у..

Мохебпоур се искрено сећа како је ИоуТубе видео био катализатор за то да уђе у свет програмирања.

(Био сам) инспирисан ИоуТубе видеом 17-годишњака који је продао апликацију Иахоо-у, започео сам учење програмирања и покренуо апликацију под називом Вендцхат. Иако смо то морали да искључимо, пуно сам научио кроз искуство и воила! Споцкет се родио.

Али пре него што је Споцкет могао да се стварно покрене, постојало је питање упознавања тржишта е-трговине и покушаја пробоја у индустрију..

За Мохебпоур и тим логичан корак је био успостављање интернетске продавнице, али убрзо су схватили да је проналажење поузданих добављача, ручно наручивање сваког производа, држање залиха: све је то изгледало невјероватно непрактично за компанију која још увијек покушава пронаћи свој темељ.

Саба Мохебпоур, оснивач Споцкет-а, и тим.

Током свог истраживања Мохебпоур је схватио да је држање залиха огроман проблем за велики број трговаца на мало. Ово је била варница потребна за успостављање темеља Споцкет-а: решење за е-трговину без ризика.

Као и код већине стартапова, Споцкет је морао да савлада неколико судара на путу пре него што се успоставе, али једно посебно смеће потпуно им је пошло за руком. Било је то током Програм Сесттле Тецхстарс, за који је компанија прихваћена у децембру 2017. године, да је Мохебпоур имао проблема да присуствује због строжијих правила путовања.

Срећом, на крају се све испоставило.

„Будући да сам ирански држављанин и у тренутку с Трумповим новим политикама – не бих могао. Али мој тим је присуствовао у име компаније! Од тада смо постигли нове висине – од нашег невероватног круга финансирања до раста броја продаваца на нашој платформи. То је изузетно узбудљив пројекат! “, Додао је он.

Стојећи док се уклапа

Наравно, закорачење у дропсхиппинг индустрију било је више од стварања компаније и пружања услуга за њу. Тим из Споцкет-а морао је да схвати која питања прелазе “чување залиха” и “решавање ризика” за интернет продавца.

Ако су желели да се истакну међу морем дропсхиппинг услуга и савршено се уклапају у потребе клијента или купца, морали су да разумеју која су највећа питања у дропсхиппингу и како Споцкет намерава да их другачије реши..

Дропсхиппинг, генерално је ограничен на кинеске добављаче. Месечни рокови испоруке тачно не делују у овом веку тренутног задовољства. Да би продавци имали приличну шансу за успех пред гигантима као што је Амазон, рокови испоруке морају бити кратки и конкурентни.

Преференција за локалне производе, заједно са квалитетно тестираним, етички произведеним производима расте, и с обзиром на то, укрцали смо се добављачима првенствено из САД-а и ЕУ да би смањили време испоруке, и осигурали да квалитет не представља проблем..

Позиционирање себе као услуге која пружа не само боље време испоруке, већ и домаће производе који су високог квалитета, чине их корак више од просечног Дропсхип сервиса.

Споцкет план и цене од марта 2019 (извор)

Али тим у Споцкет-у није био задовољан тим. Мохебпоур је, посебно, схватио да много амбалаже добављача засјенила марку продавца. Да би се борили против тога, створили су партнерства са кључним добављачима, тако да се користе само неутрални пакети, а добављач ће рачуну добављача додати у оквир..

Да би додали вишњу на врху, Споцкет олакшава трговцима да сами провере производе пре него што их додају у своју продавницу користећи узорке налога који су доступни на њиховој страници за претрагу.

Решавањем свих ових проблема и пружањем услуге која пружа и квалитет и брзину, Споцкет се поставља за врхунску Дропсхип услугу за мрежне продавце.

Не само услуга, већ и решење

Упркос томе што је Споцкет трчао на свим цилиндрима, Мохебпоур и његов тим никада нису изгубили из вида оно што компанија жели да буде. А то ће бити више од само једне друге компаније за пружање услуга, већ рјешење за малопродаје.

То је значило пуцање у глави како да се реши проблем који дуго мучи мрежне продавце.

Решавамо питање изобличења залиха у износу од 1,1 билиона долара, креирајући услугу која омогућава предузетницима да граде свој бренд док Дропсхип испоручују квалитетне производе од локалних произвођача и брзу испоруку.

Споцкет аутоматизује све „досадне“ битове пословања како би се трговци могли фокусирати на маркетинг, брендирање и конверзије.

То је огроман задатак за компанију која је стара само годину дана (!) Али за Споцкет, не ради се само о још једној причи о успеху, већ о премошћивању јаза између трговаца и дигиталног тржишта.

„Били смо део велике револуције у е-трговини која омогућава свима који имају интернетску везу да покрену трговину и учине је великом. Осигуравамо да ваше искуство као продавач није без штуцања у сфери набавке и испоруке производа! “

Производна платформа помаже трговцима да набаве производе

Међутим, на крају дана, Споцкет је оно што мотивира њихове кориснике, а Мохебпоур нам говори колико је важно и захвално видети продавце који користе Споцкет за своје онлине пословање..

„Наша највећа мотивација је оснаживање предузетника: сведочити на хиљаде продаваца који покрећу пословање преко Споцкет-а је нестварно. Неизмерно смо захвални и ахирани бројем феноменалних продавница које складиште Споцкет производе и чине их својим, својим јединственим стилом. “

Са нултом првом ценом, аутоматизованом обрадом и провереним производима, Споцкет је успео да скрати време за изградњу продавница за половину и обезбеди поуздане изворе за продавце: утицај који они заправо имају на тржишту чини их притиском да постигну више!

Постизање успеха и разбијање прекретница

Споцкет постоји само око годину дана, али већ су успели да га узму приличан број прекретница и успеха. Генерални директор Мохебпоур се искрено сјећа како су успјели придобити инвеститоре током Тецхстарс програма и ширења у ВооЦоммерце.

Споцкет-ово читаво путовање било је огромно бродско возило – моја неспособност да се упутим у програм Тецхстарс, упркос томе што сам се одлучила затворити 1,5 милиона рунди са инвеститорима попут Мистрал Вентуре Партнерс, 7 Гате Вентурес, Панацхе Вентурес и акцелератора Плуг анд Плаи.

… Проширили смо се на ВооЦоммерце прошлог месеца (август 2018.), пружајући више продаваца прилику да поједноставе своје пословање, и то је велика прекретница..

Апликација Споцкет Схопифи (преузимање)

Споцкет ВордПресс додатак (преузимање)

Још једна велика прекретница за Споцкет је достизање 25.000 продаваца у мање од годину дана, а бројке су и даље велике. Довољно је рећи да се њихов напоран рад исплати.

Данас Споцкет подржава трговце на свих пет континената помажући им у покретању и проширивању њихових мрежних продавница. Што се тиче самог тима, они су се проширили из двочланог тима са централном локацијом у Ванцоуверу, на 11 чланова са дизајнерима у Индији, програмерима у Бразилу и операцијама на Филипинима. Све ово такође показује снагу компаније у различитости.

Изградња за будућност (и за кориснике)

Колико успеха тренутно ужива Споцкет, Мохебпоур и тим још увек имају поглед у будућност, коју планирају велике ствари за компанију.
Саба Мохебпоур, оснивачица Споцкет-а

„Планирамо да Споцкет пребацимо на друге платформе, осим ВооЦоммерце-а и Схопифи-а, тако да без обзира где се предузетник налази на Интернету, они могу брже расти са Споцкет-ом.

Желимо да изградимо базу знања за продавце на коју ће се позивати како започињу на овом епском путовању, и што је најважније, радујемо се пружању брзих решења за више продаваца широм света. “

Кључни део изградње боље платформе са Споцкет-ом је разумевање њихових корисника. За мала и средња предузећа то значи позиционирање себе као савршену платформу за помоћ корисницима у развоју пословања.

Споцкет је направљен да помогне малим и средњим предузећима.

Како компаније расту, постаје прилично тешко пратити залихе или појединачно обрадити сваку наруџбу: управљамо и аутоматизирамо сав ручни рад, тако да трговци сву своју пажњу могу прелити у оглашавање, маркетинг, оптимизацију продавница, задржавање купаца: све важно делови успешне онлајн продавнице.

Мохебпоур наставља, „Трговци на мало могу да додају производе више добављача без гњаваже дозвола и уговора пошто смо то и средили: ово омогућава широком спектру производа доступним трговцима, да не спомињемо, наше ексклузивне дубоко снижене цене. Бржи, глаткији и бољи послови резултат су Споцкет-а! “

Дропсхиппинг на различитом нивоу

Тешко је да се било која компанија или стартуп издвоји када се суочите са морем конкурената, али упркос томе што има само годину дана, Споцкет је успео да то учини не само својим Дропсхип сервисом, већ га раде у целини различит ниво.

Али достизање тог нивоа успеха није било лако и све је зависило од заиста страственог тима. Извршни директор Саба Мохебпоур каже да је то најбоље када описује људе у Споцкет-у:

Ми смо тим састављен од страствених, знатижељних људи из целог света; слушамо наше купце и стално се бавимо развојем Споцкет-а до боље верзије себе.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map