Анкета: Да ли блогери запошљавају фрееланцере?

Већина људи сада познаје некога ко или зарађује за живот као фрееланцер или користи различите платформе како би зарадио нешто додатног новца. Економија Гиг је нагло опала током последњих неколико година и нема знакова да успорава.


Према Амерички завод за статистику рада, 16,5 милиона људи се сматра само фрееланцерима у САД-у. И а Извештај будуће радне снаге 2018 из Упворк-а показује да скоро половина (48%) америчких компанија тренутно користи фрееланцере, што је 43% више од 2017.

Глобално гледано, просечна сатница за фрееланцера износи 19 УСД. Ово мора да буде довољно атрактивно јер више од половине (51%) фрееланцера каже да их никаква количина новца не би подстакла да се поново баве традиционалним послом..

Ово нас доводи до нашег најновијег питања: Да ли људи који „блог“ запошљавају фрееланцере? Да би одговорио на то, БуилдТхис.ио је креирао анкету и дошао до неких занимљивих резултата.

Анкета корисника: Колико новца блогери троше на запошљавање фрееланцера? Кажи пријатељу

Contents

Пет одлазака из нашег истраживања

Контактирали смо групу од 22 блогера да научимо да ли користе слободне раднике, како их користе и њихов став према раду са спољним партнерима или да га задрже у кући. Пет главних одлазака из нашег истраживања било је отворено за очи.

1- 66,7% блогера које смо интервјуисали запошљавају слободњаке

Анкета блогераДа ли блогери запошљавају фрееланцере?

На питање да ли ангажују фрееланцере, већина (66,7%) је одговорила да јесу. Остатак (33,3%) држи сав посао који обављају.

Зашто блогери не ангажују фрееланцере?

Међу испитаницима који не запошљавају фрееланцере, неки од најчешћих разлога који су дали за своју одлуку су:

 • Уживам да то радим и сам
 • Буџетска ограничења
 • Забринутост за квалитет рада
 • Оутсоурцингу недостаје аутентичност

2- 50% блогера месечно троши мање од 500 УСД

Колико блогери проводе сваки мјесец запошљавајући фрееланцере?

Половина (50%) анкетираних каже да на слободњаке троши мање од 500 УСД месечно. 25% троши између 1.001 и 3.000 долара, 18.8 одсто потроши између 501 до 1.000 долара, а преосталих 6.2 одсто месечно преко 5.000 долара.

3- Упворк, Фиверр, Пеоплеперхоур и Фрееланцер.цом најпопуларнији су међу блогерима

Где блогери запошљавају своје слободњаке?

Већина блогера с којима смо разговарали користи Упворк (31,3%) за извиђање и ангажовање одговарајућих фрееланцера. Друга најпопуларнија платформа је Фиверр (18,8%), а следе је Фрееланцер.цом и Пеоплеперхоур (обе са 12,5% респективно).

И Упворк и Фиверр заједно су преузели више од 50% акција.

4- Фацебоок групе, ЛинкедИн и заједница су друга места где људи траже спољне ресурсе

Иако постоје онлине платформе дизајниране за повезивање фрееланцера са клијентима, ово нису једина места на којима се ове две групе налазе. Према истраживању, други начини на које блогери налазе фрееланцере су:

 • Фацебоок групе
 • Локалне заједнице
 • Лична или професионална референца
 • ЛинкедИн

5- Најпопуларнији задатак оутсоурцинга је рад везан за веб дизајн, а потом писање садржаја

Које су задатке блогери пребродили?

Само зато што анкетирамо блогере, то не мора нужно значити и да они оутсоурцинг стварају садржај (неки раде). Блогови су мрежне некретнине које захтевају графику, СЕО и друге специјализоване вештине да би надмашиле своје колеге.

Неки од најчешћих задатака које блогери издвајају укључују:

 • Дизајн (веб локација, лого, друга графика) – 81,3%
 • Садржај писања – 62,5%
 • Развој веба – 50%
 • Друштвени медији – 50%

Потребна вам је помоћ у проналажењу и запошљавању фрееланцера?

Понекад је корисније запослити фрееланцера него имати запослено особље или обавити задатак сами. Слободни стручњаци могу радити тамо где су (углавном код куће), што вам сече на глави, и многи имају неке специјализоване вештине које доносе на сто.

Али неко ко себе назива “слободњаком” не значи нужно да ће вам дати оно што желите и требате. Запамтите – постоје милиони фрееланцера који раде на економији концерата, тако да постоји велика шанса да су неки од тих радника много бољи од других.

Па, како проналазите тај врхунски таленат? Ево неколико савета које смо сакупили од анкетираних.

1. Дефинишите свој домет и знајте шта вам треба

Биће тешко добити квалитетан посао ако не можете да комуницирате са оним што требате. Пре запошљавања кључно је да имате јасан оквир задатка који желите да дате у најам. Јасно напишите свој опсег и поставите рокове за завршетак. Разлог је изабрати избегавање забуне између вас и фрееланцера.

Још један разлог зашто имате јасно дефинисан опсег јесте да избегнете да се крећете по делокругу. Можда нисте свесни да је већина пројеката напуштена због неконтролиране потражње и промена у обиму. Као такве, ево савета нашег испитаника:

Будите што детаљнији у својим захтевима, јер ће вам ово помоћи да пројекат прође глатко и остане на путу. Такође помаже у постављању очекивања о коначним резултатима. – Цхрис Макара

Будите врло јасни у ономе што тражите, како је радити за вас и шта очекујете у вези са сталном везом. Што конкретније можете добити, то боље. Такође бих истакла стопу плаћања у својим почетним комуникацијама како бисмо били сигурни да смо у истој тачки да не бисмо изгубили време једно за друго. – Мадди Осман

Осигурајте добро прилагођавање постављањем очекивања и осигуравањем да брзо реагују на комуникацију. – Винаи Косхи

2. Претражите таленте око своје платформе или своје мреже

Као што можете видети из резултата анкете, постоји много различитих места за проналазак фрееланцера. Када се запошљавате на слободним веб локацијама, један од највреднијих савета је читање узорака и прегледа. Рецензије су најбољи показатељ перформанси, јер долазе од купаца који претходно плаћају попут вас.

Ево неких од популарних платформи за запошљавање на којима можете почети да тражите таленте:

Упворк

упворк - платформе за запошљавање фрееланцераУпворк је врхунска платформа за фрееланцинг на којој можете потражити квалификоване фрееланцере и професионалне агенције за све врсте задатака и пројеката (посетите онлине).

Фиверр

фиверр - фрееланцинг платформаФиверр је фрееланце заједница са многим талентованим фрееланцерима и професионалцима. Често Фиверр нуди брзе, краткорочне и буџетске услуге које су многи послодавци преферирали (посети на мрежи).

Ако желите да ископате дубљу разлику између обе платформе, прочитајте наш чланак Упворк вс Фиверр. Иако ће вам фрееланцери можда требати за рад са одређеном платформом као што је један од наших испитаника овдје:

Нисам посебан, само ме брига што они узимају СимбиРицки

Поред платформи, оно што наши испитаници имају да кажу када траже слободне кандидате?

1) Прво истраживање о ВА. Како раде? Како желе да им се плати? Колико времена ће уложити? Колико учешћа траже од вас? 2) Ако тражите ВА, онда ћу рећи да не идете по јефтин. Увек запамтите да квалитет не долази са мање. Добијате оно што плаћате за. То је моје највеће учење до сада. 3) Проверите прегледе да ли сте ангажовали експертну ВА. Али не оклевајте да радите с новим. Нови ВА делује толико напорно да вас чини срећним. 4. Нема преговарања са новом ВА. – Бхавана

Прво што треба да се направи спољни развој веб страница је одабрати правог партнера за оутсоурцинг. Затим их питајте за претходне референце, на пример, клијенте и претходне производе. Не заборавите да процените ток комуникације, јер је процес жалбе болан и дуготрајан. – Јерри Лов

Квалитет обављеног посла и благовременост – Енстине Муки

Искуство и цене – Азлинас Мисван

3. Ускладите своје захтеве са њиховим искуством

Ако вам треба неко да кодира вашу веб локацију, можда бисте желели да запослите кодер уместо графичког дизајнера. Можда желите некога ко може да управља вашим финансијским рачуноводством помоћу БигЦоммерцеа уместо традиционалног вођења књиге.

Другим речима, посао ускладите са фрееланцер вештинама и искуством. Ако имате јасан захтев, као што је оно што сам споменуо у првом тренутку, можете прегледати профиле фрееланцера како бисте пронашли одговарајуће кандидате.

Пример профила фрееланцера и искуства које кандидат има. Пажљиво прочитајте да бисте сазнали да ли је то прави кандидат за ваш задатак (извор).

Ако тражите слободњаке са специфичним сетима вештина, ево примера платформе за фрееланцинг ниша:

Кодибилни

Цодеабле - фрееланце платформаЦодеабле је платформа за фрееланцинг за оне којима је потребна вештина ВордПресс-а. У програму Цодеабле можете пронаћи стручњаке за ВордПресс који вам могу помоћи у вези са питањима везаним за ВордПресс (посетите онлине).

Поред тога, ево шта неки од блогера има да каже о овоме:

Прво урадите своје истраживање. Погледајте њихов портфељ и обавите разговор како бисте били сигурни да фрееланцери могу радити оно за што их запошљавате. Друго, имајте јасне кратке и јасне рокове. Увек одредите рок неколико дана пре него што вам затреба садржај да бисте дали мало простора за мажење. – Схарон Хурлеи Халл

Потражите искусног фрееланцера који има праве вештине за ваш посао. – Билл Ацхолла

Не заборавите да их интервјуишете. – Јое Кок

4. Поредите их са слободњацима и интервјуујте их

Тако је, не заборавите да интервјуишете кандидата који је ушао у ужи избор!

Пошто ћете вероватно добити велико интересовање за своје позиције или пројекте, желећете да интервјуишете своје крајње кандидате пре него што било кога запослите. Ево неколико питања која можете поставити пре него што се одлучите:

 • Како би оценио последњег клијента?
 • Које је ваше уобичајено време преокрета?
 • Како ћете ме обавештавати?
 • У којој временској зони радите?
 • Како дугорочно видите ову позицију?

Обратите пажњу на њихове одговоре и не претпостављајте да кандидати имају исту културу рада са вама. Помоћу ових основних питања можете сазнати више о кандидатима и поставити темеље за боље односе са спољним партнерима.

Додатни савети нашег испитаника о овом питању укључују:

Одвојите време да темељно прегледате људе. Приликом запошљавања на слободним веб локацијама – посебно када запошљавате писце – често ћете наићи на ситуације када дељени узорци нису ствари које је подноситељ пријаве написао. Такође ћете наићи на сценарије где подносиоци захтева деле делове узорака ствари које су уствари написали, али да их је неко други толико уредио да су коначни нацрти ноћи и дана различити од оригиналних чланака. – Табитха Наилор

Више волим да запослим неколико њих и онда им свима дам исти задатак да пронађу најбоље међу онима који су ушли у ужи избор. Такође, будите сигурни да у опису посла имате нешто чудно да бисте филтрирали оне који читају ствар нису (на пример: започните пропратно писмо главним градом Ирске) – Кхалид Фархан

5. Успоставите дугорочну везу

Унајмљивање фрееланцера је мало посла, па то није нешто што желите понављати сваки пут када вам затреба неки задатак. Постоји вредност у успостављању дугорочних односа са тим радницима.

Ако желите да изградите дугорочан однос са фрееланцерима, ево неколико статистика које морате бити свесни. Према МБО Партнери, фрееланцери очекују од свог клијента више, осим монетарне, на пример:

 • Да би њихов рад био цењен – 96%
 • Контрола над њиховим распоредом – 89%
 • Контрола над њиховим радом – 88%
 • Третирати се као члан тима – 83%

Укратко, морате да верујете њиховој стручности.

Ево неких додатних мисли једног од испитаника:

Када запослите било кога, размишљајте дугорочно. Немојте никога узимати само 1 или 2 мјесеца (или за 1 или 2 пројекта). Тренирајте их, учите од њих и покушајте да их задржите што дуже. Не само да гради здравији однос, већ ће ваш посао схватити озбиљно. – Анил Агарвал

6. Не доносите одлуку на основу цене самог

Коришћење фрееланцера може бити приступачан начин да се посао заврши на вашем блогу, али то не значи да сте одабрали најјефтинију опцију. Уместо тога, желите искусне фрееланцере који могу да одговоре вашим потребама.

Можете пронаћи случајног фрееланцера који може решити ваш проблем за пола цене искусне особе. Али, шансе да ће исход решења бити такође очигледно мање професионални.

То је оно што један од анкетираних каже по том питању:

Исто као „купујте лијепо да не купујете два пута“ – запослите добре фрееланцере, тако да не трошите више на поправљање лошег посла. – Сураиа

Требате помоћ при запошљавању фрееланцера? Не доносите одлуку само на основу цене. Сазнајте зашто. Кажи пријатељу

Последње мисли

Нису сва предузећа (блогање је посао) жељна запошљавања фрееланцера, али не можете све учинити сами и очекујете да у вашем дану буде слободног минута. Срећом, технологија је створила фундаментални помак у начину на који приступимо раду, што значи да можете добити квалитетну помоћ за свој блог по приступачној цени..

Међутим, да видимо који су разлози да блогери не запошљавају фрееланцере:

Писање је за мене толико лако и забавно да то радим и сам. Написао сам преко 10 000 чланака током своје каријере на мрежи, па пишем бесплатно и лако – Риан Биддулп

Верујем да је аутентичност кључ успеха, посебно када говоримо о цонтент маркетингу. Увек препоручујем блогерима да објављују постове који говоре о њиховом искуству, мишљењу и знању. И зато не волим запошљавање случајних фрееланцера за потребе мог садржаја. – Схане Баркер

Публика је интелигентна. Приметиће и најмањи помак у тону и наизглед недостатак аутентичности. Важно ми је да саопштим своју истину и то је нешто што је могуће постићи запошљавањем фрееланцера. – Рходе ИнСтиле

Тренутно ми није потребан. У будућности ћу и бринем се да ће требати превише времена да их обучим за оно што ми треба. – Илеане Б. Смитх

Ограничење буџета и квалитета писања – Иан Јиан

Јер сам то могао и сам. – Вонг Зхи Ксин

Чак и ако сте један од оних који су најотпорнији за запошљавање фрееланцера, ови резултати би требали бити храна за размишљање. Ваши вршњаци све више користе интернет платформе и друге ресурсе да би се повезали са професионалцима како би повећали квалитет својих веб локација и побољшали целокупно искуство за посетиоце своје веб локације..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map