Slik bygger du et nettsted: The A-to-Z Beginner Guide

I denne artikkelen vil jeg vise deg de viktige trinnene i å lage et nettsted.


 1. Registrer et domenenavn
 2. Registrering for webhotell
 3. Design hjemmesiden din
 4. Valider og test nettstedet ditt
 5. Finetune og vokse

Det er enkelt å lage et grunnleggende nettsted. Selve arbeidsarbeidet skal ikke ta mer enn en time. Å forstå valgene dine og passe dem inn i din situasjon er imidlertid ingen enkel bedrift.

På grunn av det faktum at noen trinn kan kreve ytterligere kunnskap som ikke er omfanget av denne artikkelen, har jeg inkludert lenker til detaljerte ressurser der det er nødvendig.

Hvorfor oppretter du et nettsted

Før vi begynner, er det viktig å først definere formålet ditt.

Vi vet alle at et nettsted kan være en viktig del av din tilstedeværelse på nettet – som en virksomhet eller som person. For et individ kan det være noe så enkelt som en grunnleggende profil eller så detaljert som hele porteføljen din. For bedrifter bør det betraktes som en del av eiendelene dine og forholde seg tilbake til profilen din, produktene eller tingene du gjør.

Når du har et klart formål i tankene, kan du ta en bedre beslutning underveis – dvs. hvilke plattformer du skal bruke, hvilke markedsføringskanaler du kan samarbeide med osv..

Noen typiske årsaker til at et nettsted er bygget:

 • Å selge produkter – Hvis det primære målet ditt er å selge produkter, bør nettstedet ditt inkludere produktutstillinger, en online handlekurv, sikret betalingsport og helst et salgssted.
 • Til vis informasjon – Hvis målet ditt er å vise firmainformasjon eller personlig informasjon, kan du vurdere å bygge enkel webside på en rimelig plattform.
 • Å dele aktuelle ideer og erfaringer – En blogg er vanligvis den beste for brukere som elsker å skrive og dele ideene sine med verden.

Disse årsakene trenger ikke være utelukkende. For eksempel kan du ha et nettsted som kombinerer to eller flere av elementene ovenfor.

De essensielle trinnene for å bygge ditt eget nettsted

Når du har sortert ut nettstedmålene dine, er det på tide å bygge! For å komme i gang, må du først …

1. Registrer et domenenavn

Hva er et domenenavn?

For å starte et nettsted er det første du trenger et domenenavn.

Et domenenavn er adressen som identifiserer nettstedet ditt på Internett. Noen eksempler inkluderer Yahoo.com, Google.com eller BuildThis.io (nettstedet du leser akkurat nå).

Hvor skal du registrere et domenenavn?

For å eie et domene, må du registrere det hos en domeneregistrator.

En domeneregistrator vil hjelpe deg å sjekke om et domenenavn er unikt før du lar deg fortsette med en registrering. GoDaddy og NameCheap er to populære domeneregistratorer. Jeg har brukt dem til å administrere domenene mine i veldig lang tid.

Hvordan velge et domenenavn?

Å velge et domenenavn er ofte den vanskeligste delen, da det ikke bare trenger å gjenspeile merkevaren din, men likevel være enkelt, enkelt og minneverdig.

Domenenavnet ditt må være unikt – navnet må ikke eies av en annen person eller organisasjon i hele verden. En generell tommelfingerregel som du må huske på når du oppretter domenenavn, er:

 • Hold det kort og enkelt å huske
 • Ikke bruk varemerkenavn
 • Gå for .com eller .net når det er mulig
 • Vær kreativ og bruk sammensatte eller sammensatte ord
 • Forsøk å gjøre det nøkkelordet relevant

Handlingsrike tips

 • Hvis du har vanskelig for å finne ut et domenenavn, kan du alltid bruke domenenavnegeneratorer for ideer. Noen av de mer populære er Wordroid og Lean Domain Search.
 • Hvis du er nybegynner, anbefaler vi at du går til GoDaddy eller Namecheap for å finne et domenenavn. Begge gjør det enkelt for nybegynnere å kjøpe og registrere et domenenavn.

2. Registrer deg for en webhotellkonto

Hva er en webvert?

En webhotell er en stor datamaskin (aka server) som brukes til å lagre filene som trengs som en del av nettstedet ditt.

Tenk på det som et hus som lagrer møbler og hvitevarer – huset er ditt webhotell og alt som går i huset er nettstedets innhold. Innhold på nettstedet inneholder vanligvis tekst, bilder, videoer og andre elementer du mener er nødvendige.

Hva er dine valg i hosting?

Webhotell kommer i forskjellige pakker i dag. Tradisjonelt er en webhotellleverandør bare involvert i å lease ut serverne med grunnleggende programvare og teknisk support. Det er vanligvis billigere og mer fleksibelt å arrangere nettstedet ditt med en tradisjonell hostingleverandør. men krever litt ekstra arbeid for deg å sette opp et nettsted.

I dag samler selskaper forskjellige tjenester sammen og lar brukerne bygge, være vertskap og administrere nettsteder alt fra en tjenesteleverandør. Vi kaller vanligvis disse selskapene Nettstedbyggere eller Nettbutikkbyggere. Vertskap for et nettsted på disse “bunt” -plattformene er vanligvis dyre og mindre fleksible; men du får bygge et nettsted eller en nettbutikk enkelt.

Hosting plattform for forretter

Hvis du bare begynner – er grunnleggende delt hosting vanligvis god nok. For det anbefaler jeg Hostinger Single Plan – som lar deg være vert for ett nettsted til en lav pris på bare $ 0,80 / mo.

Hostinger HostingHostinger Single Plan – Vert ett nettsted med 10 GB SSD-lagring og 100 GB båndbredde (mer enn nok for det første) til $ 0,80 / mo.

Hostingplattform for e-handel / nettbutikker

Hvis du planla å selge produkter direkte fra nettstedet ditt (en e-butikk), bør du sjekke ut Shopify Basic (startpris 29 dollar / måned).

Shopify plattformer800 000 netthandelsbutikker bruker Shopify, inkludert NBA Lakers Store og Tattly.com. Shopify Basic starter på $ 29 / mo.

Hosting plattform for enkle å lage nettsteder / småbedrifter

Hvis alt du trenger er et enkelt nettsted for å vise frem din virksomhetsportefølje og kontaktinformasjon, kan et samlet alternativ for hosting være riktig. Wix og Weebly er de to nettstedbyggerne jeg liker – vi skriver mye om de to, og du kan sjekke ut vurderingene våre her – Wix anmeldelse / Weebly review.

Vekse som medfølgende alternativerWix, som tilbys som en online-tjeneste, lar deg samarbeide med en dra-og-slipp-visuell redigerer for å bygge nettstedet ditt, selv om du har kunnskap om null koding. Wix Unlimited Plan starter på $ 12,50 / mo.

Handlingsrike tips

 • Det er forskjellige typer hosting tilgjengelig: delt hosting, dedikert server hosting og sky / VPS hosting.
 • Hvis du er et lite nettsted, er det billigere å gå for delte hostingplaner. Større nettsteder anbefales å bruke sky eller dedikert hosting.
 • Noen viktige kvaliteter som du må vurdere før du velger webhotell, er prisene, serverhastigheten og oppetiden. Hostinger (for nybegynnere), så vel som InMotion Hosting og SiteGround (for større nettsteder), er noen av de populære navnene.
 • Vurder å bruke en butikkbygger, for eksempel Shopify eller BigCommerce hvis du planlegger å selge produkter direkte fra nettstedet ditt.

3. Design websidene dine

Når du har ditt domenenavn og webhotell klar, er det på tide å legge ut noe på Internett. For å designe nettsidene dine, kan du enten ansette en nettutvikler eller gjøre det selv.

Vi diskuterer i detalj hvordan du kan outsource en nettutviklingsoppgave her. Du bør hoppe over følgende trinn og gå videre til den siden hvis du planlegger å ansette noen til å utvikle nettstedet ditt for deg.

For DIYers er dette de tre enkle måtene å designe en webside:

1- Hva-du-ser-er-hva-du-får (WYSIWYG) webredigerer

En WYSIWYG-redaktør lar deg sette opp et nettsted og designe websider fra bunnen av uten behov for koding. Det fungerer akkurat som en vanlig tekstbehandler ville gjort – du starter med en mal eller en blank side, og deretter oppretter websidene dine. Når dette er gjort fyller du dem opp med innhold og laster opp hele mappen til webhotellet ved hjelp av et FTP-program (File Transfer Protocol).

For å følge denne metoden er det best hvis du har grunnleggende HTML / CSS ferdigheter og litt generell kunnskap om hvordan Internett fungerer.

Det er flere WYSIWYG nettredigerere tilgjengelig – noen er gratis for ikke-kommersiell bruk, mens andre kan kreve en betalt lisens. Microsoft Expression Web, Google Web Designer, BlueGriffon, og Åpent element er noen gode å sjekke ut.

For et FTP-program – FileZilla og WinSCP er de to beste gratisalternativene.

Microsoft Expression - WYSIWYG-editorEksempel – Her er et skjermbilde av Microsoft Expression Web Editor. Mappeliste (til venstre) – Strukturer nettstedet ditt ved hjelp av mapper. Editor (sentrum) – Skriv og formater teksten din her. Stiler / verktøykasse (til høyre) – Styl og design siden din ved hjelp av CSS (valgfritt). Vær oppmerksom på at du må opprette en side-indeks (.html / .htm / .php / .asp) – den vil fungere som hjemmesiden til nettstedet ditt.

Dette alternativet er bare mulig hvis du bruker en tradisjonell hosting (dvs. Hostinger). Å bruke en WYSIWYG-redigerer er fleksibel og morsom hvis du liker å lære webkoding … men det er ikke et mulig alternativ for nybegynnere som ønsker et nettsted øyeblikkelig.

2- Bruke et innholdsstyringssystem (CMS)

De fleste nettsteder er bygget og administrert med et CMS i dag. Et CMS har mange fordeler fra en nettstedseiers synspunkt. De er enkle å administrere, fleksible i design og utvikling og kostnadseffektive (gratis!) – tre viktige fordeler.

Hvis du ikke allerede har hørt om det – er WordPress, som driver ~ 33% av alle nettsteder på Internett, det verdens mest populære CMS.

For de som velger et konvensjonelt vertsalternativ i trinn 2, kan du installere WordPress med bare noen få klikk.

Installere WordPress i HostingerSlik kan du konfigurere WordPress hos Hostinger. Logg inn på Hostinger-kontoen din, gå til nettstedet > Auto Installer > WordPress > Sett opp et passord og nettstednavn > Installere.

Du vil få et grunnleggende nettstedramme når WordPress er installert. Du kan deretter designe websidene dine ved hjelp av en WordPress-mal. Forbygde WordPress-maler er tilgjengelig gratis på WordPress.org (offisiell temakatalog). Eller du kan kjøpe premiummaler fra profesjonelle utviklere som Elegante temaer eller Artisan.

Disha forklarte hvordan du oppretter en blogg eller et nettsted ved hjelp av WordPress her. Følg instruksjonene i tilfelle du trenger ytterligere informasjon.

Merk – Du kan ikke bruke et CMS hvis du valgte å gå med “Bundle” -plattform som Wix eller Weebly i trinn # 2.

3. Bruk en dra-og-slipp-webside / butikkbygger

En dra-og-slipp-webside / butikkbygger er den enkleste og raskeste måten å opprette en webside.

Du trenger ikke noen nettutviklingsferdigheter – bare velg en forhåndsbygget mal, ta tak i de nødvendige webelementene fra byggherren (dvs. kontaktskjema, rullegardinmenyer, Google Map, betalingsknapper, handlekurv osv.), Og et komplett nettsted er klart.

Det er mange nettstedbyggere spredt over Internett – Wix og Weebly er to av de mest populære. Og som nevnt over, Shopify ville være et godt valg hvis du bygger en nettbutikk.

Wix-demo

Opprette og redigere et nettsted ved hjelp av Wix EditorDesigne hjemmesiden din på på Wix: Site Menu (til venstre) – Administrer sider, velg nettstedets bakgrunn, angi navigering på siden, legg til tekster og lenke, last opp bilder osv. Her; Justering (sentrum / venstre) – Ordne og justere nettstedets elementer her; Forhåndsvisning (øverst til høyre) – Lagre, forhåndsvis og publiser nettstedet ditt.

Å be om et nettsted med Wix forhåndsbygde malerWix-maler – det er hundrevis av forhåndsbygde maler hos Wix (se alle).

Shopify demo

Opprette og redigere et nettsted ved hjelp av Shopify editorDesign din butikk på nettet med et forhåndsbygget tema hos Shopify. Meny (til venstre) – Velg temaer og legg til butikkelementer (lysbilder, overskrifter, bilder, bunntekst osv.) Her; Forhåndsvisning (sentrum / høyre) – Forhåndsvis butikken din her.

Shopify malerShopify tilbyr et bredt utvalg av gratis og premium temaer (se eksempler).

Hostgator Website Builder Demo

Gator nettstedbyggerBruke Gator Website Builder – Meny (til venstre) – Velg temaer, legg til sider og legg til sideseksjon her; Forhåndsvisning (sentrum / høyre) – Flytt mellom sider øverst i navigasjonslinjen; lagre, forhåndsvise og publiser nettstedet ditt.

Gratis temaer hos Gator Website BuilderFullt tilpassbare og responsive nettstedmaler som tilbys på Hostgator Website Builder.

Handlingsrike tips

 • Bla gjennom gratis e-handelsmaler av Shopify, BigCommerce, Wix og Weebly på en side
 • Trinn-for-trinn-instruksjoner for å lage et nettsted ved hjelp av Wix
 • Se eksempler på nettsteder bygget med Wix
 • Trinn-for-trinn-instruksjoner for å lage et nettsted ved hjelp av Shopify
 • Se eksempler på nettsteder bygget med Shopify

4. Validering og testing av nettstedet ditt

Når nettstedet ditt er klart – er det på tide å validere og teste hvordan det fungerer i store nettlesere (Chrome, Firefox, Safari, Microsoft Edge, IE 11, etc.) så vel som i forskjellige skjermstørrelser.

Vi kan kjøre disse testene ved hjelp av gratis verktøy online.

Validering av markering

W3C - Valider nettstedet ditt når du er ferdig med opprettelsenValider det enkelt å markere nettstedet ditt ved å bruke W3C Markup Validation Service.

Hva er markeringsvalidering? Kodingsspråk eller skript som HTML, PHP og så videre har hvert sitt format, ordforråd og syntaks. Validering av markering er prosessen med å bekrefte om nettstedet ditt følger disse reglene.

Nettlesertest

Test nettstedet ditt i forskjellige nettlesereKryss test nettstedet ditt for opptil 115 forskjellige nettlesere i ett skudd på Browsershots.

Skjermtest

Test nettstedet ditt i forskjellige skjermstørrelserBruk Screenfly for å forhåndsvise nettsiden din på skjermer, nettbrett, smarttelefoner og andre forskjellige skjermstørrelser.

5. Finjuster og utvid nettstedet ditt

Å publisere nettstedet ditt på internett er trinn en. Det er fortsatt mange andre ting å gjøre for å sikre suksessen til nettstedet ditt. Her er noen oppgaver til å begynne med …

Finjuster nettstedets hastighet

Google har uttalt tydelig at nettstedets hastighet er en av dens rangeringsfaktorer. Dette betyr at nettstedet ditt kan rangere høyere hvis det lastes raskt.

Også – jo raskere nettstedet lastes, jo gladere blir besøkende på nettstedet ditt. Det er bevist, i utallige casestudier og eksperimenter, at en nettside med langsom lasting vil skade brukeropplevelsen og påvirke nettstedets inntekter. Amazon ville ha tapt anslagsvis 1,6 milliarder dollar i omsetningen hvis nettstedet ble redusert med enda ett sekund.

Hvis din nåværende nettstedshastighet er langsom, lære å forbedre det.

Forbedre synligheten på nettsidene

Du trenger ikke å være en master i søkemotoroptimalisering (SEO) for å få nettstedet ditt lagt merke til. Men noen grunnleggende ferdigheter til søkemotoroptimalisering er alltid gode å ha.

Opprett en webmasterkonto kl Google Search Console å sende nettstedet ditt til Google og identifisere eventuelle SEO-problemer. Gjør grunnleggende søkeordundersøkelser og optimaliser deretter sidetittelen og overskriftene for de primære nøkkelordene. Implementere skjema-markering på nettstedet ditt for å skille seg ut fra søkeresultatsidene.

For flere SEO-tips, les vår guide for SEO-dummies.

Implementere HTTPS

Helt siden Google Chrome begynte å merke HTTP-nettsteder “Not Secure”, har SSL-sertifikat blitt en stor sak. For å sikre at nettstedet ditt er “klarert” av brukere – en HTTPS-tilkobling er et must.

Legg til viktige sider

Ingen to nettsteder er noen gang den samme som de kan tjene et annet formål og / eller funksjon. Imidlertid er det tre standardsider som alle nettsteder bør ha: Indeks (hjemmeside), Om side og kontaktside.

hjemmeside

Hjemmesiden er ofte det første stedet hvor de fleste besøkende vil se etter at de landet på nettstedet ditt. Hjemmesiden din skal levere riktig tonehøyde og føre besøkende dypere inn på nettstedet ditt.

Eksempel på nettsted - HausEksempel – Hjemmesiden til Haus kommer med en tydelig navigasjonsmeny og design i galleristil (som er perfekt for utstillingsvindu for produkter).

Om side

About Page handler om å skape en rapport med de besøkende. Den lar deg presentere deg og gi detaljert informasjon (vel?) Om nettstedet ditt. Vanligvis anbefales det å ta med bilder av personene som eier og driver nettstedet.

Eksempel på nettsted - Bulldog HudpleieEksempel – Bulldog Skincares About Page sender en elskelig og minneverdig melding.

Kontaktside

Det er viktig å kommunisere med brukerne og potensielle kunder. Derav – kontaktsiden. Inkluder alle mulige kommunikasjonskanaler (sosiale medieprofiler, kontaktskjemaer, e-postadresse, osv.) For å sikre at besøkende kan nå deg.

Eksempel på nettsted - OverlevEksempel – Survicates kontaktside er vakkert designet med store formfelt, tydelig oppfordring til handling; og består av all nødvendig informasjon.

Utvid rekkevidden på sosiale medieplattformer

Nettstedet ditt skal også ha en tilstedeværelse på sosiale medieplattformer der det meste av målgruppen din henger med. For BuildThis.io betyr det Facebook og Twitter. For andre kan det være LinkedIn, Tumblr eller Pinterest.

Her er noen tips om markedsføring på sosiale medier for nybegynnere.

Legg til favicon

Så du brevet “B”I en gul sirkel som dukket opp til venstre på nettleserfanen? Det er kjent som “favicon”. Som en logo er favoritten et mindre visuelt element som representerer et nettsted.

Favicon er en fin liten merkevareteknikk som ofte blir oversett av eiere av nettsteder. Hvis det høres ut som deg – bruk disse gratis favicon-generatorene for å hjelpe deg.

Lag et nettsted Vanlige spørsmål

Kan du lage din egen webside gratis?

Du kan opprette et gratis nettsted ved å bruke gratis webhotell som 000Webhost-tilbud eller ved å bruke en gratis plan som tilbys av noen nettstedbyggere. For eksempel tilbyr Wix en gratis plan med begrensede ressurser som passer for små nettsteder med lite volum.

Hvordan lager jeg et nettsted for virksomheten min?

Nettstedsbyggere er en ideell måte for små bedrifter å lage sine egne nettsteder uten å måtte outsource. Disse alternativene krever ikke teknisk kunnskap og tilbyr ofte forhåndsdesignede maler som kan være nyttige > Klikk her for å begynne.

Hva er den beste nettstedbyggeren?

“Best” er et subjektivt begrep – det som er best for oss, er kanskje ikke riktig for deg. Når det gjelder popularitet – Squarespace er den mest populære nettstedbyggeren med 22% markedsandel. De blir fulgt av Wix og GoDaddy’s GoCentral på henholdsvis andre- og tredjeplass.

Kan jeg opprette et nettsted på Google?

Google tilbyr en nettbygger som en del av G Suite-serien. Prisene starter fra $ 5,40 / bruker / måned.

Hvordan lager jeg en PDF fra et nettsted?

Hvis du har Adobe Reader installert på datamaskinen din, kan du opprette en PDF fra en webside bt ved å trykke CTRL-P. Fra utskriftsmenyen som åpnes, velg output til PDF og lagre filen.

Få det gjort nå!

Du vet nå mer enn nok for å lage og bygge et vellykket nettsted. Det er på tide å sette kunnskapen din i gang. Start nå og rock internett!

* Oversettelse: EN ID

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map