Sådan bygger du et websted: A-til-Z Begynderguiden

I denne artikel vil jeg vise dig de vigtige trin i oprettelsen af ​​et websted.


 1. Registrer et domænenavn
 2. Tilmelding til en webhosting
 3. Design din webside
 4. Valider og test dit websted
 5. Finetune og vokse

Det er nemt at oprette et grundlæggende websted. Selve arbejdsarbejdet bør ikke tage mere end en time. At forstå dine valg og tilpasse dem til din situation er imidlertid ingen let bedrift.

På grund af det faktum, at nogle trin muligvis kræver yderligere viden, som ikke er omfattet af denne artikel, har jeg om nødvendigt inkluderet links til detaljerede ressourcer.

Hvorfor opretter du et websted

Før vi begynder, er det vigtigt først at definere dit formål.

Vi ved alle, at et websted kan være en vigtig del af din online tilstedeværelse – som forretningsenhed eller som enkeltperson. For et individ kan det være noget så enkelt som en grundlæggende profil eller så detaljeret som hele din portefølje. For virksomheder skal det betragtes som en del af dine aktiver og relateres tilbage til din profil, produkter eller de ting, du gør.

Når du har et klart mål i tankerne, kan du tage en bedre beslutning ned ad vejen – dvs. hvilke platforme du skal bruge, hvilke marketingkanaler du vil engagere dig med osv..

Nogle typiske grunde til, at et websted er bygget:

 • At sælge produkter – Hvis dit primære mål er at sælge produkter, skal dit websted indeholde produktudstillingsvinduer, en online indkøbskurv, sikret betalingsgateway og fortrinsvis et salgssted.
 • Til vis information – Hvis dit mål er at vise virksomheds- eller personlige oplysninger, kan du overveje at bygge et enkelt websted på en side på en overkommelig platform.
 • At dele aktuelle ideer og erfaringer – En blog er normalt bedst for brugere, der elsker at skrive og dele deres ideer med verden.

Disse grunde behøver ikke være gensidigt eksklusive. For eksempel kan du have et websted, der kombinerer to eller flere af ovenstående elementer.

De væsentlige trin til at opbygge dit eget websted

Når du har sorteret dine webstedsmål, er det tid til at bygge! For at komme i gang skal du først …

1. Registrer et domænenavn

Hvad er et domænenavn?

For at starte et websted er den første ting, du har brug for, et domænenavn.

Et domænenavn er den adresse, der identificerer dit websted på Internettet. Nogle eksempler inkluderer Yahoo.com, Google.com eller BuildThis.io (det websted, du læser lige nu).

Hvor skal du registrere et domænenavn?

For at eje et domæne skal du registrere det hos en domæneregistrator.

En domæneregistrator hjælper dig med at kontrollere, om et domænenavn er unikt, før du giver dig mulighed for at fortsætte med en registrering. GoDaddy og NameCheap er to populære domæneregistratorer. Jeg har brugt dem til at administrere mine domæner i meget lang tid.

Sådan vælges et domænenavn?

At vælge et domænenavn er ofte den sværeste del, da det ikke kun skal afspejle dit brand, men stadig være let, enkelt og mindeværdigt.

Dit domænenavn skal være unikt – navnet må ikke ejes af en anden person eller organisation i hele verden. En generel tommelfingerregel, som du skal huske på, når du opretter domænenavne, er:

 • Hold det kort og let at huske
 • Brug ikke varemærker
 • Gå til .com eller .net, når det er muligt
 • Vær kreativ og brug sammensatte eller sammensatte ord
 • Prøv at gøre det nøgleord relevant

Tips, der kan bruges

 • Hvis du har svært ved at finde ud af et domænenavn, kan du altid bruge domænenavnegeneratorer til ideer. Nogle af de mere populære er Wordroid og Lean Domain Search.
 • Hvis du er nybegynder, anbefaler vi at gå til GoDaddy eller Namecheap for at finde et domænenavn. Begge gør det nemt for nybegynderne at købe og registrere et domænenavn.

2. Tilmeld dig en web-hosting-konto

Hvad er en webhost?

En webhost er en stor computer (aka server), der bruges til at gemme de nødvendige filer som en del af dit websted.

Tænk på det som et hus, der gemmer møbler og husholdningsapparater – huset er din webhost og alt, hvad der går i huset er dit websteds indhold. Webstedsindhold inkluderer generelt tekst, billeder, videoer og alle andre elementer, som du finder nødvendige.

Hvad er dine valg i hosting?

Webhosting findes i forskellige pakker i dag. Traditionelt er en web-hosting-udbyder kun involveret i leasing af serverne med grundlæggende software og teknisk support. Hosting af din hjemmeside hos en traditionel hostingudbyder er normalt billigere og mere fleksibel; men kræver lidt ekstra arbejde for dig at opsætte et websted.

I dag samler virksomheder forskellige tjenester sammen og giver brugerne mulighed for at bygge, være vært og administrere websteder alt fra en tjenesteudbyder. Vi kalder normalt disse virksomheder Website Builders eller Online Store Builders. Hosting af et websted på disse “bundle” platforme er normalt dyre og mindre fleksible; men du får let at opbygge et websted eller en online butik.

Hosting platform for startere

Hvis du lige er startet – er grundlæggende delt hosting normalt godt nok. Til dette anbefaler jeg Hostinger Single Plan – som giver dig mulighed for at være vært for et websted til en lav pris på kun $ 0,80 / mo.

Hostinger HostingHostinger-enkeltplan – Vær vært for et websted med 10 GB SSD-lagerplads og 100 GB båndbredde (mere end nok til at starte med) til $ 0,80 / mo.

Hosting platform for e-handel / online butikker

Hvis du planlagde at sælge produkter direkte fra dit websted (en e-handelsbutik), bør du tjekke Shopify Basic (startpris $ 29 / mo).

Shopify platforme800.000 e-handels butikker bruger Shopify, herunder NBA Lakers Store og Tattly.com. Shopify Basic starter ved $ 29 / mo.

Hosting-platform til nemme at fremstille websteder / små virksomheder

Hvis alt hvad du har brug for, er et simpelt websted, der viser din virksomheds portefølje og kontaktoplysninger, kan en bundtet hosting-indstilling muligvis være rigtig. Wix og Weebly er de to site builders jeg kan lide – vi skriver meget om de to, og du kan tjekke vores anmeldelser her – Wix review / Weebly review.

Viks som bundtede indstillingerWix, der tilbydes som en onlinetjeneste, giver dig mulighed for at arbejde sammen med en visuel træk-og-slip-redaktion for at opbygge dit websted, selvom du har nul kodningskendskab. Wix Unlimited Plan starter ved $ 12,50 / mo.

Tips, der kan bruges

 • Der er forskellige typer hosting tilgængelig: delt hosting, dedikeret server-hosting og cloud / VPS-hosting.
 • Hvis du er et lille websted, er det billigere at gå til delte hostingplaner. Større websteder anbefales at bruge enten sky eller dedikeret hosting.
 • Nogle nøglekvaliteter, som du skal overveje, før du vælger en webhost, er deres priser, serverhastighed og oppetidstakster. Hostinger (til nybegynder) såvel som InMotion Hosting og SiteGround (til større websteder) er nogle af de populære navne.
 • Overvej at bruge en butikbygger, såsom Shopify eller BigCommerce, hvis du planlægger at sælge produkter direkte fra dit websted.

3. Design dine websider

Når du har dit domænenavn og din webhost klar, er det tid til at lægge noget ud på Internettet. For at designe dine websider kan du enten ansætte en webudvikler eller gøre det selv.

Vi diskuterer detaljeret, hvordan man outsource en webudviklingsopgave her. Du skal springe over følgende trin og gå videre til den side, hvis du planlægger at ansætte nogen til at udvikle dit websted til dig.

For DIY-brugere er her de tre nemme måder at designe en webside:

1- Hvad-du-se-er-hvad-du-får (WYSIWYG) webredigeringsprogram

En WYSIWYG-redaktør giver dig mulighed for at opsætte et websted og designe websider fra bunden uden brug af kodning. Det fungerer som en almindelig tekstbehandler – du starter med en skabelon eller en tom side og opretter derefter dine websidesider. Når det er gjort, udfylder du dem med indhold og uploader hele mappen til din webhost ved hjælp af et FTP-program (File Transfer Protocol).

For at gå med denne metode er det bedst, hvis du har grundlæggende HTML / CSS-færdigheder og en vis generel viden om, hvordan Internettet fungerer.

Der er flere WYSIWYG-webredaktører tilgængelige – nogle er gratis til ikke-kommerciel brug, mens andre muligvis kræver en betalt licens. Microsoft Expression Web, Google Web Designer, BlueGriffon, og Åbn element er nogle gode at tjekke ud.

For et FTP-program – FileZilla og WinSCP er de to bedste gratis muligheder.

Microsoft Expression - WYSIWYG editorEksempel – Her er et skærmbillede af Microsoft Expression Web Editor. Mappeliste (til venstre) – Strukturer dit websted ved hjælp af mapper. Editor (center) – Skriv og formater din tekst her. Styles / Toolbox (til højre) – Stil og design din side vha. CSS (valgfrit). Bemærk, at du bliver nødt til at oprette et sidenavnsindeks (.html / .htm / .php / .asp) – det fungerer som startsiden på dit websted.

Denne indstilling er kun mulig, hvis du bruger en traditionel hosting (dvs. Hostinger). Brug af en WYSIWYG-editor er fleksibel og sjov, hvis du kan lide at lære webkodning … men det er ikke en mulig mulighed for begyndere, der ønsker et websted med det samme.

2- Brug af et indholdsstyringssystem (CMS)

De fleste websteder er bygget og administreret med et CMS i dag. Et CMS leveres med mange fordele set fra en websteejers synspunkt. De er lette at administrere, fleksible i design og udvikling og omkostningseffektive (gratis!) – tre vigtige fordele.

Hvis du ikke allerede har hørt om det – WordPress, der tager ~ 33% af alle websteder på Internettet, er det verdens mest populære CMS.

For dem, der vælger en konventionel hostingindstilling i trin 2, kan du installere WordPress med bare et par klik.

Installation af WordPress i HostingerSådan kan du konfigurere WordPress hos Hostinger. Log ind på din Hostinger-konto, gå til Hjemmeside > Auto-installatør > WordPress > Opsætning af en adgangskode og webstedsnavn > Installere.

Du får et grundlæggende webstedets rammer, når WordPress er installeret. Du kan derefter designe dine websider ved hjælp af en WordPress-skabelon. Forudbyggede WordPress-skabeloner er tilgængelig gratis på WordPress.org (officielt temafortegnelse). Eller du kan købe premium skabeloner fra professionelle udviklere som elegante temaer eller håndværker.

Disha forklarede, hvordan man opretter en blog eller et websted ved hjælp af WordPress her. Følg instruktionerne, hvis du har brug for yderligere oplysninger.

Bemærk – Du kan ikke bruge et CMS, hvis du valgte at gå med “Bundle” -platform som Wix eller Weebly i trin # 2.

3. Brug af et træk-og-slip-websted / butiksbygger

En træk-og-slip-webside / butikbygger er den nemmeste og hurtigste måde at oprette et websted på.

Du behøver ikke nogen webudviklingsfærdigheder – vælg bare en forudbygget skabelon, tag de nødvendige webelementer fra bygherren (dvs. kontaktformular, rullemenuer, Google Map, betalingsknapper, indkøbskurv osv.) Og et komplet websted er klar.

Der er mange webstedsbyggere spredt over Internettet – Wix og Weebly er to af de mest populære. Og som nævnt ovenfor ville Shopify være et godt valg, hvis du bygger en online butik.

Wix-demo

Oprettelse og redigering af et websted ved hjælp af Wix EditorDesigne din webside på Wix: Site Menu (til venstre) – Administrer sider, vælg webstedsbaggrund, indstil webstedsnavigation, tilføj tekster og link, upload billeder osv. Her; Justering (midt / venstre) – Arranger og juster webstedets elementer her; Forhåndsvisning (øverst til højre) – Gem, forhåndsvisning og offentliggør dit websted.

At anmode om et websted med Wix forudbyggede skabelonerWix-skabeloner – der er hundreder af forudbyggede skabeloner på Wix (se alle).

Shopify demo

Oprettelse og redigering af et websted ved hjælp af Shopify-editorDesign din online butik med et forudbygget tema hos Shopify. Menu (til venstre) – Vælg temaer og tilføj butikselementer (dias, overskrifter, billeder, sidefød osv.) Her; Eksempel (center / højre) – Vis eksempel på din butik her.

Shopify skabelonerShopify tilbyder en bred vifte af gratis og premium temaer (se eksempler).

Hostgator Website Builder Demo

Gator Website BuilderBrug af Gator Website Builder – Menu (til venstre) – Vælg temaer, tilføj sider og tilføj sidesektioner her; Eksempel (center / højre) – Flyt mellem sider i øverste navigationslinje; gem, forhåndsvisning og offentliggør dit websted.

Gratis temaer hos Gator Website BuilderFuldt tilpasselige og responsive webstedsskabeloner, der tilbydes hos Hostgator Website Builder.

Tips, der kan bruges

 • Gennemse gratis eCommerce-webstedsskabeloner af Shopify, BigCommerce, Wix og Weebly på en side
 • Trin-for-trin-instruktioner for at oprette et websted ved hjælp af Wix
 • Se eksempler på websteder bygget med Wix
 • Trin-for-trin-instruktioner for at oprette et websted ved hjælp af Shopify
 • Se eksempler på websteder bygget med Shopify

4. Validering og test af dit websted

Når dit websted er klar – er det tid til at validere og teste, hvordan det fungerer i større browsere (Chrome, Firefox, Safari, Microsoft Edge, IE 11 osv.) Såvel som på forskellige skærmstørrelser.

Vi kan køre disse test ved hjælp af gratis værktøjer online.

Markup validering

W3C - Valider dit websted, når du er færdig med din oprettelseValider din website-markering let ved hjælp af W3C Markup Validation Service.

Hvad er markeringsvalidering? Kodning af sprog eller scripts som HTML, PHP osv. Har hver deres egne formater, ordforråd og syntaks. Validering af markering er processen med at kontrollere, om dit websted følger disse regler.

Browsertest

Test dit websted i forskellige browsereKryds test dit websted for op til 115 forskellige browsere i ét skud på Browsershots.

Skærmtest

Test dit websted i forskellige skærmstørrelserBrug Screenfly for at få vist din webside på skærme, tablets, smarttelefoner og andre forskellige skærmstørrelser.

5. Finjustering og udvidelse af dit websted

At offentliggøre din hjemmeside på internettet er etape. Der er stadig mange andre ting at gøre for at sikre succes på dit websted. Her er et par opgaver til at begynde med …

Finjuster webstedets hastighed

Google har udtalt klart, at webstedshastigheden er en af ​​dens rangeringsfaktorer. Dette betyder, at dit websted kan rangere højere, hvis det indlæses hurtigt.

Også – jo hurtigere dit websted indlæses, jo gladere bliver dine besøgende på websitet. Det er bevist i utallige casestudier og eksperimenter, at en webside med langsom indlæsning vil skade brugeroplevelsen og påvirke webstedsindtægterne. Amazon ville have mistet en anslået omsætning på 1,6 milliarder dollars, hvis sit websted blev langsommere med endnu et sekund.

Hvis din nuværende webstedshastighed er langsom, lære at forbedre det.

Forbedre synligheden af ​​websøgning

Du behøver ikke at være en master i søgemaskineoptimering (SEO) for at få dit websted bemærket. Men nogle grundlæggende evner til søgemaskineoptimering er altid gode at have.

Opret en webmasterkonto på Google Search Console at sende dit websted til Google og identificere eventuelle SEO-problemer. Foretag grundlæggende søgeordsundersøgelse, og optimer derefter din sidetitel og overskrifter til dine primære søgeord. Implementere skema-markering på dit websted for at skille sig ud fra søgeresultatsiderne.

For flere SEO-tip, kan du læse vores SEO-dummies-guide.

Implementere HTTPS

Lige siden Google Chrome begyndte at mærke HTTP-websteder “Not Secure”, er SSL-certifikat blevet en big deal. For at sikre, at dit websted er “betroet” af brugerne – en HTTPS-forbindelse er et must.

Tilføj vigtige sider

Intet to websteder er nogensinde det samme, da de måske tjener et andet formål og / eller funktion. Der er dog tre standardsider, som hvert websted skal have: Indeks (hjemmeside), Om side og kontaktside.

Hjemmeside

Hjemmesiden er ofte det første sted, hvor de fleste besøgende vil se efter, at de landede på dit websted. Din startside skal levere den rigtige tonehøjde og køre dine besøgende dybere ind på dit websted.

Eksempel på hjemmeside - HausEksempel – Haus-hjemmesiden leveres med en klar navigationsmenu og design i galleristil (som er perfekt til produktudstillingsvindue).

Om side

About Page handler om at oprette en rapport med dine besøgende. Det giver dig mulighed for at præsentere dig selv og give detaljerede oplysninger (godt?) Om dit websted. Normalt anbefales det at medtage fotos af de mennesker, der ejer og driver webstedet.

Eksempel på webside - Bulldog HudplejeEksempel – Bulldog hudplejers About Page sender en elskelig og mindeværdig meddelelse.

Kontakt side

Det er vigtigt at kommunikere med dine brugere og potentielle kunder. Derfor – kontaktsiden. Medtag alle mulige kommunikationskanaler (sociale medieprofiler, kontaktformularer, e-mail-adresse osv.) For at sikre, at dine besøgende er i stand til at nå dig.

Eksempel på hjemmeside - SurvicateEksempel – Survicates kontaktside er smukt designet med felter med store formularer, klar opfordring til handling; og består af al nødvendig information.

Udvid din rækkevidde på sociale medieplatforme

Dit websted skal også have en tilstedeværelse på sociale medieplatforme, hvor de fleste af dine målgrupper hænger ud. For BuildThis.io betyder det Facebook og Twitter. For andre kan det være LinkedIn, Tumblr eller Pinterest.

Her er nogle tips til sociale medier til begyndere.

Tilføj favicon

Så du brevet “B”I en gul cirkel, der blev vist til venstre på din browsertab? Det er kendt som “favicon”. Ligesom et logo er favicon et mindre visuelt element, der repræsenterer et websted.

Favicon er en smuk lille branding-teknik, der ofte overses af webstedsejere. Hvis det lyder som dig – brug denne gratis favicon-generator til at hjælpe dig.

Opret ofte stillede websteder

Kan du oprette dit eget websted gratis?

Du kan oprette et gratis websted ved hjælp af gratis webhosting som 000Webhost-tilbud eller ved hjælp af en gratis plan, der tilbydes af nogle webstedsbyggere. For eksempel tilbyder Wix en gratis plan med begrænsede ressourcer, der er egnet til små websteder med lav lydstyrke.

Hvordan opretter jeg et websted til min virksomhed?

Webstedsbyggere er en ideel måde for små virksomheder at oprette deres egne websteder uden at skulle outsource. Disse indstillinger kræver ikke teknisk viden og tilbyder ofte foruddesignede skabeloner, som kan være nyttige > Klik her for at begynde.

Hvad er den bedste webstedsbygger?

“Bedste” er et subjektivt udtryk – hvad der er bedst for os, er måske ikke det rigtige for dig. Med hensyn til popularitet – Squarespace er den mest populære webstedsbygger med 22% markedsandel. De efterfølges af Wix og GoDaddy’s GoCentral på henholdsvis anden- og tredjepladsen.

Kan jeg oprette et websted på Google?

Google tilbyder en sitebuilder som en del af sin G Suite-serie af produkter. Priser starter fra $ 5,40 / bruger / måned.

Hvordan opretter jeg en PDF fra et websted?

Hvis du har Adobe Reader installeret på din computer, kan du oprette en PDF fra en webside bt ved at trykke på CTRL-P. Fra udskrivningsmenuen, der åbnes, skal du vælge output til PDF og derefter gemme filen.

Få det gjort nu!

Du ved nu mere end nok til at oprette og opbygge et vellykket websted. Det er tid til at bringe din viden til at fungere. Start nu, og rock internettet!

* Oversættelse: EN ID

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map