Hvordan outsource nettstedets utviklingsarbeid

Du begynner kanskje bare å være til stede på nettet og trenger et nytt nettsted. Eller kanskje du er en eksisterende nettstedseier som ønsker at nettstedet ditt kan bli bedre. Det er mange situasjoner der jeg er sikker på at du har lekt med ideen om å outsourcere webutviklingen din, enten helt eller i deler.


Før du leser videre, må jeg gi deg beskjed om at jeg tilhører tanken om at virksomheten alltid skal fokusere på kjernefunksjonene deres. Dette betyr at hvis hovedinntekten kommer fra andre aktiviteter enn webutvikling, så outsource webutviklingen din!

Bare husk at outsourcing av nettutvikling ikke akkurat kommer til å ta all belastningen fra skuldrene, bare de nødvendige delene.

Hvordan Outsourcing fungerer

Generelt er her hvordan outsourcing av nettutvikling fungerer –

1- Velg en riktig outsourcing-partner

2- Innledende kontakt og oppsett

3 – Planlegg og sett opp milepæler

4 – Utarbeide kontrakter

5- Utvikling og lansering

Introduksjon: Web Design vs Web Development

Mens mange kanskje kan si at det bare er nit-picking over terminologi, er nettdesign og utvikling egentlig ikke det samme. Design gjelder nettstedets estetikk – hvor fint det ser ut. Utvikling kan dekke byggdesign, men inkluderer bygging av motoren som kjører nettstedet.

PSD til HTML / PSD til WordPress fungerer ikke lenger

For ganske lang tid pleide bedriftseiere å beskrive en designer hvordan de ville at nettstedet deres skulle se ut. Designeren ville utarbeide utseendet og følelsen på nettstedet ved hjelp av noe som Photoshop og deretter overlevere det til en utvikler som ville gjøre PSD-filen til HTML-kode.

Dette er for det meste utdatert nå, takket være den enorme tilstrømningen av enheter med forskjellige skjermstørrelser. Et design for én størrelse passer ikke lenger, og med mindre du er villig til å bruke tid og penger på å gjøre separat design og utvikling for hver enhetstype – PSD til HTML er ikke realistisk lenger.

PSD til HTML er fortsatt et massivt tema på nettet i dag (se søk) – selv om en ‘one size fits all’ design ikke lenger er gjennomførbar i dag.

Bare se på WordPress for eksempel og vurder dette faktum. Bruk av maler kan lette mange designbyrder, og mange av dem er lydhøre, noe som betyr at malene tilpasser seg til forskjellige skjermformater.

Ikke misforstå, du kan fortsatt gjøre det, faktisk kan du til og med gjøre dine PSD-filer til WordPress-maler, men er det verdt bryet?

Slik fungerer outsourcing av nettutvikling

Den første tingen du trenger å vite er at selv med outsourcing av webutviklingen din, som fremtidig nettstedseier, vil du fortsatt være veldig involvert i utviklingsprosessen. Fra å velge riktig partner til å definere det nøyaktige omfanget av dine online aktiviteter, er dine innspill avgjørende hvis du forventer å ikke bli skuffet av det nettutviklerne dine viser seg.

Husk: Nettutviklere er de samme som andre bedriftseiere – de er eksperter på sitt eget felt. Det du trenger er å kunne formidle kompetansen din innen domenet ditt til dem og la dem overføre den kunnskapen til teknisk design. Forsikre deg om at ting skrives ut så enkle ord som mulig, slik at det ikke er rom for feiltolkning.

India klageInternett er fylt med klager på outsourcet webutvikling

Hva å forvente 

 • Forsinkelser til prosjektets tidslinje
 • Foreslåtte endringer i designene dine
 • Internt personell vil måtte få tid til å samarbeide med utvikleren
 • I det minste mindre kostnadsoverskridelser

Hva du ikke kan forvente å bli inkludert:

 • Innhold for nettstedet
 • Eventuelle spesielle bilder / videoer
 • Søkemotor & markedsføring over sosiale medier
 • Webhotell og domenenavn

1. Velg en riktig outsourcing-partner

Nå som vi har fått det ut av veien, hvordan kan du si om en nettutvikler passer riktig for deg? Det er ikke så enkelt som det virker.

Bortsett fra den vanlige spam fra nigerianske prinser og skattemyndighetene som ber meg om å gjenvinne millioner som er tilskrevet meg på en eller annen måte, har jeg de siste årene også begynt å få spam fra webutviklere. Dette er vanligvis enkeltpersoner, og spam har til og med utviklet seg til kalde anrop som prøver å selge tjenestene sine.

Det er bokstavelig talt tusenvis av webutviklingsselskaper rundt i dag og et enda større antall frilans webutviklere. Problemet er å finne den rette til å samarbeide med deg på nettstedet ditt.

Her er et par tips for å velge en;

 • Be dem om referanser – Alle webutviklingsselskaper kan komme med et anstendig eget nettsted og vise det, men beviset er å ha fornøyde kunder. Ta en titt på referansene og noter deres kommentarer.
 • Evaluere kommunikasjonsflyt – Spør hvordan arbeidskommunikasjonsflyten er. Jeg jobbet en gang med en utvikler som hadde en veldig taus tilnærming – jeg kommuniserte med deres støttepersonell, som kommuniserte med deres tekniske personale og atskilt andre mennesker håndterte fakturering, klager og så videre. Prosessen var smertelig treg og mange ganger forvirrende.
 • Tilpass budsjettet – Det vil ofte være fristende å gå med en mindre utvikler som lover deg månen og stjernene for en liten pittans. Til sammenligning kan et større og mer anerkjent selskap være litt av noe av det du trenger – lytt til begge sider realistisk og upartisk før du bestemmer deg for risikonivået du er villig til å påta deg.

Flotte alternativer for outsourcing

Outsource-plattform nr. 1 – Kodbar

Kodbar hjemmeside (besøk online)

Grunnlagt i 2012, begynte Codeable med å ta på seg talentfulle individer og deretter ansette dem til de som trengte ad-hoc nettstedstøtte. I dag har de blitt en av de beste ressursene som er tilgjengelige for de som trenger WordPress-ferdigheter.

De har forenklet frilansingssystemet for å redusere tiden og kreftene som trengs for å finne de rette ferdighetene. Alt du trenger å gjøre er å fortelle dem hva du vil, og de vil hjelpe deg med å finne de rette talentene og sitere en enkelt pris – støttet med en garanti.

* Merk – Vi har samarbeidet med Codeable og har et innebygd tilbudsskjema her. Send inn prosjektdetaljer og be om 1) et gratis tilbud og 2) utvikleranbefaling; ved å bruke dette skjemaet. 

PROS

 • Rimelige timepriser på mellom $ 70 til $ 120
 • Enkeltprisestimat bidrar til å ta fokuset fra kostnadene
 • Ekspert frilansere i over 60 land
 • 28-dagers feilrettingsgaranti

ULEMPER

 • 17,5% serviceavgift takles på toppen av timeprisene
 • Serviceavgifter refunderes ikke
 • Bare WordPress spesifikke ferdigheter tilgjengelig

Gå til kodbar

Outsource plattform # 2- Stack Overflow

Stackoverflow (besøk jobbtavle her).

Som et frilansingsnettverk spesialisert på kodeguruer startet Stack Overflow allerede i 2008. De har vokst til en grad av å ha gått gjennom fire runder med finansiering til en verdi av $ 70 millioner. I dag kan de skryte av et nettverk på mer enn 50 000 utviklere.

Det som gjør dem unike i frilansende nettverksplass er deres spørsmål&En modell som lar deg ganske enkelt stille spørsmål og delta i kunnskapsdeling. Nettstedet er et menighetspunkt for dyktige utviklere som villig deltar i Q&En økter.

PROS

 • Ingen ekstra avgifter – betal bare det frilanseren krever
 • Stort samfunnsdriv Q&En database
 • Tillater stillinger

ULEMPER

 • Tradisjonell stillingslistestruktur for å finne frilansere

Gå til StackOverflow

Outsource plattform nr. 3 – Fiverr

Fiverr talenter innen programmering og tech (besøk online).

Fiverr er nok en ressurs som lar deg bla gjennom bassenger med frilansere for alt fra innholdsoppretting til støtte for sosiale medier. De lar frilansere lage tilbud som deretter kan velges av deg. Alternativt kan du opprette en jobb (legg inn en “forespørsel”) som du spesifikt trenger og la Fiverr frilansere å by på den.

For hver transaksjon vil Fiverr ta kutt i form av et gebyr som blir taklet til den endelige prisen. Avgiften varierer avhengig av verdien på transaksjonen. På grunn av et omdømmesystem kan Fiverr-frilansere være aggressive når de prøver å oppfylle krav til jobb.

PROS

 • Bredt utvalg av ferdighetstyper og nivåer tilgjengelig
 • Jobbsurfing kan være en kilde til ideer for det du trenger
 • Fiverr har utbetalinger til du sier at du er fornøyd med arbeidet du gjør

ULEMPER

 • Eksistensen av noen utdaterte innlegg
 • Stort utvalg av uregulerte priser
 • Noen selgere kan være ufaglærte

Gå til Fiverr

Outsource plattform # 4- Toptal

Toptal hjemmeside (besøk online)

Dette nettverkets påstand om berømmelse er at det hjelper deg å outsource arbeid til kremen av frilans webutvikleren. De har klart å samle talent som dekker alle ferdigheter som kan være behov for et nettsted, til og med designere.

Enten du leter etter generelle utviklere eller de som har spesifikke ferdighetsområder som Node.js eller Unity-motoren, er det sannsynlig at du vil finne hjelp her.

PROS

 • Stor kilde til dyktige utviklere og designere
 • Ivaretar alle størrelser av virksomheter
 • Forhåndsskjermer frilansere på flere nivåer – Ferdigheter, språk, arbeidsmoral og mer
 • Gratis prøveperiode med alle frilansere

ULEMPER

 • Kan bli dyrt med timepriser mellom $ 60 til $ 210
 • Påmelding som trengs for å bla gjennom talenter

Gå til Toptal

Outsource plattform # 5- Gun.io

Hjemmesiden til Gun.io (besøk online)

Gun.io prøver å bryte den tradisjonelle smertefulle ferdighetene om bordprosessen ved å bidra med sine ferdigheter til frilans ansettelsesprosessen. De samler høyt erfarne talenter (ingen nybegynnere her) som er villige til å jobbe på kontraktsbasis og vil dem til å hjelpe deg med å finne de riktige passer for både frilansere og deg.

De har ikke lister over frilansere du kan gå gjennom, men samarbeider med de som vil ansette direkte. En samtale for å hjelpe dem med et faktaoppdrag vil resultere i at de finner den nøyaktige rette personen for jobben.

PROS

 • Bare svært erfarne frilansere
 • Forhåndskontrollerte og vurderte kandidater
 • Du trenger ikke å bla gjennom lister for å finne det du ønsker
 • Talentkamp innen 48 timer

ULEMPER

 • Kostnader skalert til ansettelsens lengde – korte ansettelser kan være dyre

Gå til Gun.io

Outsource plattform # 6- Upwork

Opparbeidet hjemmeside (besøk online)

Upwork er mer et multi-mix frilansende nettverksnettsted i stedet for en spesialist i webutviklingsguruer. De tilbyr alt fra webutvikling til regnskap, og spesialiserer seg på eksterne arbeidere som er tilgjengelige hvor som helst i hele verden.

Måten det fungerer på er lik det tradisjonelle oppføringsformatet for jobbtavler, der talenter av alle slag samles og deretter kategoriseres for deg å finne. Bortsett fra frilansere, er byråer også oppført her, og det gir også talentsøkere et ekstra alternativ.

PROS

 • Flere ferdighetsnivåer tilgjengelig
 • Stort utvalg av ferdighetssett tilgjengelig

ULEMPER

 • Registrering er nødvendig for å bla gjennom frilansere
 • Hva du kan se er begrenset av påmeldingspakke (pris fra gratis til 499 dollar i måneden)
 • Opptil 13% overhead i behandlingsgebyr

Gå til Upwork

2. Vet hva du vil (og fortell tydelig)

Det jeg mener her er at du trenger å ha en visjon for nettstedet ditt. Hva er dine intensjoner? Ønsker du at nettstedet ditt ganske enkelt skal være informativt og støtte ditt primære forretningssted, eller vil du bruke det som en virtuell utvidelse av virksomheten din?

Det er sentrale forskjeller i omfang her som webutvikleren trenger å vite.

Når du har bestemt deg for hva som må være på nettstedet ditt, må du sørge for å formidle informasjonen hans tydelig til nettutvikleren din. Selv om utseende er viktig, ikke bli bortført og fokuser for mye på nettsteddesignen din.

Eksempler: Ledningsramme og digitale skisser vi bruker når vi utvikler dette nettstedet i 2018. Videoopptak, chatter, bilder og håndsskisser ble brukt til å kommunisere tydelig.

3. Etablere prosjekt milepæler

Arbeid med utvikleren din for å komme med en tidslinje som er akseptabel for dere begge. På hvert trinn bør det være et evalueringspunkt for å forsikre deg om at du kan ringe en time-out i tilfelle du føler at noe ikke går slik det skal.

Tidslinjen gir deg også en bedre følelse av når det endelige produktet ditt (nettstedet) vil være tilgjengelig, slik at du kan planlegge støtteaktiviteter som en myk lansering, noen kampanjer eller andre markedsføringsaktiviteter rundt lanseringsdatoen..

En standard milepæler for nettstedutvikling. Hvert nettdesignprosjekt er unikt, men dette er en god referanse for brukere som etablerer prosjektmilepelene sine for første gang (kilde).

4. Opprette en kontrakt

Nå skjønner du sannsynligvis at nettstedet ditt kan være et uvurderlig verktøy du kan bygge enda flere forretningsaktiviteter rundt. På grunn av det vil du være forpliktet til det på mange måter. Å ha en kontrakt beskytter både investeringen din og webutviklerens interesser.

Vær imidlertid oppmerksom på at hvis du bestemmer deg for å sette ut til en tredjepart i, for eksempel, India, så må du også lære hvor rettskraftig en kontrakt du måtte ha med dem er.

5. Bygg et godt forhold til utvikleren din

Når du har besøkt nettstedet ditt, er det vanligvis normen som noen ganger kan gå galt. Å holde et godt forhold til utvikleren din vil bidra til å sikre at eventuelle feil eller andre problemer du har, vil bli løst raskt.

Det bygger videre på tillit og gir deg et godt alternativ i tilfelle du noen gang bestemmer deg for å legge til en ‘fase 2’ på nettstedet. Gutta som bygde den vil vanligvis kunne utvikle den videre på en kortere tidslinje og med mindre ressurser.

Suksesshistorie: Credo

Kilde: Entreprenør Scales Up Business by Outsourcing

Som markedskonsulent kl Credo, John hadde vanskelig for å konkurrere på egen hånd mot andre selskaper som ga kundene forsikring om ‘størrelse’. Det var grenser for hvor mye han kunne oppnå hver dag på egen hånd og bestemte seg for å sette ut til en WordPress-utvikler.

Gjennom et arbeidsforhold nådde John et punkt der han ikke lenger følte seg stresset av utviklingsspørsmål i sitt konsulentarbeid og er i stand til å fokusere på sine kjernevirksomhetsmål.

Unngå disse 5 feilene ved outsourcing

 1. Å velge feil partner
 2. Etablere et urealistisk budsjett
 3. Å ikke ha viktige mål klart definert
 4. Å være for ‘hands off’ i utviklingsprosessen
 5. Ikke bygge en markedsføringsplan rundt nettstedet ditt

Konklusjon: Er outsourcing riktig for DEG?

Hver virksomhet er forskjellig, både hva de gjør og hvilket poeng det er i den. Hvis du lurer på om outsourcing er det riktige valget for deg, er det sannsynligvis det. Det du bør se på er mye av det jeg har dekket i denne artikkelen.

Ikke misforstå meg – outsourcingstien er ikke foret med roser og inneholder mer enn dens rettferdige andel av torner. På slutten av dagen, hvis det gjøres riktig, vil du imidlertid ha fått en ekstremt profesjonell eiendel til kjernevirksomheten.

Den viktigste forskjellen mellom outsourcing eller ikke ligger i noen få grunnleggende. Hvis du legger ut, i stedet for å fokusere på tekniske kompetanser som du aldri vil trenge igjen, bygger du i stedet på andre gode ledelseskvaliteter – kommunikasjon og prosjektplanlegging.

Disse vil fungere godt til din fordel uansett hvilken virksomhetslinje du er i, selv etter at nettutviklingsprosjektet er gjort.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map