Hur man bygger en webbplats: A-till-Z-nybörjarguiden

I den här artikeln kommer jag att visa dig de väsentliga stegen i att skapa en webbplats.


 1. Registrera ett domännamn
 2. Registrering för webbhotell
 3. Designa din webbsida
 4. Validera och testa din webbplats
 5. Finjustera och växa

Det är enkelt att skapa en grundläggande webbplats. Själva arbetararbetet bör inte ta mer än en timme. Att förstå dina val och anpassa dem till din situation är dock ingen enkel prestation.

Eftersom vissa steg kan kräva ytterligare kunskap som inte omfattas av denna artikel har jag inkluderat länkar till detaljerade resurser där det behövs.

Varför skapar du en webbplats

Innan vi börjar är det viktigt att först definiera ditt syfte.

Vi vet alla att en webbplats kan vara en viktig del av din närvaro online – som en affärsenhet eller som en individ. För en individ kan det vara så enkelt som en grundläggande profil eller så detaljerad som hela din portfölj. För företag bör det betraktas som en del av dina tillgångar och relatera tillbaka till din profil, produkter eller saker du gör.

Med ett tydligt syfte i åtanke kan du fatta ett bättre beslut längs vägen – dvs vilka plattformar du ska använda, vilka marknadsföringskanaler du vill arbeta med etc..

Några typiska skäl till varför en webbplats byggs:

 • Att sälja produkter – Om ditt primära mål är att sälja produkter, bör din webbplats innehålla produktutställningar, en online kundvagn, säker betalningsport och helst ett försäljningsställesystem.
 • Till visa information – Om ditt mål är att visa företags- eller personlig information, överväg att bygga en enkel webbplats med en sida på en prisvärd plattform.
 • Att dela aktuella idéer och erfarenheter – En blogg är oftast bäst för användare som älskar att skriva och dela sina idéer med världen.

Dessa skäl behöver inte vara ömsesidigt exklusiva. Till exempel kan du ha en webbplats som kombinerar två eller flera av ovanstående element.

De väsentliga stegen för att bygga din egen webbplats

När du har sorterat dina webbplatsmål är det dags att bygga! För att komma igång måste du först …

1. Registrera ett domännamn

Vad är ett domännamn?

För att starta en webbplats är det första du behöver ett domännamn.

Ett domännamn är adressen som identifierar din webbplats på Internet. Några exempel inkluderar Yahoo.com, Google.com eller BuildThis.io (webbplatsen du läser just nu).

Var du ska registrera ett domännamn?

För att äga en domän måste du registrera den hos en domänregistrator.

En domänregistrator hjälper dig att kontrollera om ett domännamn är unikt innan du kan fortsätta med en registrering. GoDaddy och NameCheap är två populära domänregistratorer. Jag har använt dem för att hantera mina domäner under mycket lång tid.

Hur man väljer ett domännamn?

Att välja ett domännamn är ofta den svåraste delen eftersom det inte bara måste återspegla ditt varumärke, utan ändå vara enkelt, enkelt och minnesvärt.

Ditt domännamn måste vara unikt – namnet får inte ägas av någon annan person eller organisation i hela världen. En allmän tumregel som du bör tänka på när du skapar domännamn är:

 • Håll det kort och lätt att komma ihåg
 • Använd inte varumärkesnamn
 • Gå för .com eller .net när det är möjligt
 • Var kreativ och använd sammansatta eller sammansatta ord
 • Försök att göra det nyckelord relevant

Handlingsbara tips

 • Om du har svårt att räkna ut ett domännamn kan du alltid använda domännamngeneratorer för idéer. Några av de mer populära är Wordroid och Lean Domain Search.
 • Om du är nybörjare rekommenderar vi att du går till GoDaddy eller Namecheap för att hitta ett domännamn. Båda gör det enkelt för nybörjare att köpa och registrera ett domännamn.

2. Registrera dig för ett webbhotellkonto

Vad är en webbhotell?

En webbhotell är en stor dator (aka server) som används för att lagra de filer som behövs som en del av din webbplats.

Tänk på det som ett hus som lagrar möbler och hushållsapparater – huset är din webbhotell och allt som går i huset är ditt webbplatsinnehåll. Webbplatsinnehåll innehåller i allmänhet text, bilder, videor och alla andra element som du anser nödvändiga.

Vilka är dina val när det gäller värd?

Webbhotell finns i olika paket idag. Traditionellt är en webbhotellleverantör bara involverad i att hyra ut servrarna med grundläggande programvara och teknisk support. Att vara värd för din webbplats med en traditionell webbhotell är vanligtvis billigare och mer flexibel. men kräver lite extra arbete för dig att konfigurera en webbplats.

Numera samlar företag olika tjänster tillsammans och gör det möjligt för användare att bygga, värd och hantera webbplatser allt från en tjänsteleverantör. Vi brukar kalla dessa företag webbplatsbyggare eller byggare av onlinebutiker. Värd för en webbplats på dessa “paket” -plattformar är vanligtvis dyra och mindre flexibla; men du kommer enkelt att kunna bygga en webbplats eller en webbutik.

Värdplattform för förrätter

Om du precis börjar – är grundläggande delad hosting vanligtvis tillräckligt bra. För det rekommenderar jag Hostinger Single Plan – som låter dig vara värd för en webbplats till ett lågt pris på endast $ 0,80 / mo.

Hostinger HostingHostinger Single Plan – Host en webbplats med 10 GB SSD-lagring och 100 GB bandbredd (mer än tillräckligt för startar) till $ 0,80 / mo.

Värdplattform för e-handel / onlinebutiker

Om du planerade att sälja produkter direkt från din webbplats (en e-butik), bör du kolla in Shopify Basic (startpris 29 $ / mo).

Shopify-plattformar800 000 e-butiker använder Shopify, inklusive NBA Lakers Store och Tattly.com. Shopify Basic börjar på $ 29 / mo.

Värdplattform för webbplatser / småföretag som är lätta att göra

Om allt du behöver är en enkel webbplats för att visa upp din företagsportfölj och kontaktuppgifter, kan ett paketerat värdalternativ vara rätt. Wix och Weebly är de två webbplatsbyggarna jag gillar – vi skriver mycket om de två och du kan kolla in våra recensioner här – Wix review / Weebly review.

Blanda som paketerade alternativWix, som erbjuds som en onlinetjänst, låter dig arbeta med en dra-och-släpp-visuell redigerare för att bygga din webbplats även om du har nollkodningskunskap. Wix Unlimited Plan börjar på $ 12,50 / mo.

Handlingsbara tips

 • Det finns olika typer av webbhotell: delad hosting, dedikerad servervärd och cloud / VPS-värd.
 • Om du är en liten webbplats är det billigare att använda delade värdplaner. Större webbplatser rekommenderas att använda antingen moln eller dedikerad hosting.
 • Några viktiga egenskaper som du måste tänka på innan du väljer en webbhotell är deras prissättning, serverhastighet och drifttid. Hostinger (för nybörjare), liksom InMotion Hosting och SiteGround (för större webbplatser), är några av de populära namnen.
 • Överväg att använda en butiksbyggare, till exempel Shopify eller BigCommerce om du planerar att sälja produkter direkt från din webbplats.

3. Designa dina webbsidor

När du har ditt domännamn och webbhotell redo är det dags att lägga ut något på Internet. För att designa dina webbsidor kan du antingen hyra en webbutvecklare eller göra det själv.

Vi diskuterar i detalj hur man lägger ut en webbutvecklingsuppgift här. Du bör hoppa över följande steg och gå vidare till den sidan om du planerar att anställa någon för att utveckla din webbplats för dig.

För DIY-arbetare är här de tre enkla sätten att designa en webbsida:

1- Vad-du-ser-är-vad-du-får (WYSIWYG) webbredigerare

En WYSIWYG-redigerare låter dig ställa in en webbplats och designa webbsidor från grunden utan att behöva koda. Det fungerar precis som en vanlig ordbehandlare skulle göra – du börjar med en mall eller en tom sida och skapar sedan dina webbplatssidor. När detta är gjort fyller du dem med innehåll och laddar upp hela mappen till din webbhotell med ett FTP-program (File Transfer Protocol).

För att följa den här metoden är det bäst om du har grundläggande HTML / CSS-färdigheter och lite allmän kunskap om hur Internet fungerar.

Det finns flera WYSIWYG webbredigerare tillgängliga – vissa är gratis för icke-kommersiellt bruk medan andra kan kräva en betald licens. Microsoft Expression Web, Googles webbdesigner, BlueGriffon, och Öppet element är några bra att kolla in.

För ett FTP-program – FileZilla och WinSCP är de två bästa gratisalternativen.

Microsoft Expression - WYSIWYG-redigerareExempel – Här är en skärmdump av Microsoft Expression Web Editor. Mapplista (vänster) – Strukturera din webbplats med mappar. Editor (center) – Skriv och formatera din text här. Stilar / verktygslåda (höger) – Formatera och designa din sida med CSS (valfritt). Observera att du måste skapa ett sidnamnindex (.html / .htm / .php / .asp) – det fungerar som hemsidan på din webbplats.

Det här alternativet är bara möjligt om du använder en traditionell värd (dvs. Hostinger). Att använda en WYSIWYG-redigerare är flexibel och rolig om du gillar att lära dig webbkodning … men det är inte ett genomförbart alternativ för nybörjare som vill ha en webbplats direkt.

2- Använda ett innehållshanteringssystem (CMS)

De flesta webbplatser byggs och hanteras med ett CMS idag. En CMS har många fördelar från en webbplatsägares synvinkel. De är lätta att hantera, flexibla i design och utveckling och kostnadseffektiva (gratis!) – tre viktiga fördelar.

Om du inte har hört talas om det redan – WordPress, som driver ~ 33% av alla webbplatser på Internet, är det världens mest populära CMS.

För dig som väljer ett konventionellt värdalternativ i steg 2 kan du installera WordPress med bara några klick.

Installera WordPress i HostingerSå här kan du ställa in WordPress på Hostinger. Logga in på ditt Hostinger-konto, gå till webbplatsen > Autoinstallatör > WordPress > Ställ in ett lösenord och webbplatsnamn > Installera.

Du kommer att få en grundläggande webbplatsram när WordPress installeras. Du kan sedan designa dina webbsidor med en WordPress-mall. Förbyggda WordPress-mallar är tillgängligt gratis på WordPress.org (officiell temakatalog). Eller så kan du köpa premiummallar från professionella utvecklare som eleganta teman eller hantverkare.

Disha förklarade hur man skapar en blogg eller webbplats med WordPress här. Följ instruktionerna om du behöver ytterligare information.

Obs – Du kan inte använda ett CMS om du valde att gå med “Bundle” -plattform som Wix eller Weebly i steg # 2.

3. Använd en drag-and-drop-webbplats / butiksbyggare

En drag-and-drop-webbplats / butiksbyggare är det enklaste och snabbaste sättet att skapa en webbplats.

Du behöver inte någon webbutvecklingskompetens – bara välja en förbyggd mall, ta de nödvändiga webbelementen från byggaren (dvs. kontaktformulär, rullgardinsmenyer, Google Map, betalknappar, kundvagn etc.) och en fullständig webbplats är redo.

Det finns många webbplatsbyggare spridda över Internet – Wix och Weebly är två av de mest populära. Och som nämnts ovan skulle Shopify vara ett bra val om du bygger en onlinebutik.

Wix-demo

Skapa och redigera en webbplats med Wix EditorDesigna din webbsida på på Wix: Site Menu (vänster) – Hantera sidor, välj webbplatsbakgrund, ställa in webbplatsnavigering, lägg till texter och länk, ladda upp bilder osv här; Justering (mitt / vänster) – Arrangera och justera webbplatselement här; Förhandsgranska (uppe till höger) – Spara, förhandsgranska och publicera din webbplats.

Begär en webbplats med Wix förbyggda mallarWix-mallar – det finns hundratals förbyggda mallar på Wix (se alla).

Shopify demo

Skapa och redigera en webbplats med Shopify-redigerarenDesigna din onlinebutik med ett förbyggt tema hos Shopify. Meny (till vänster) – Välj teman och lägg till butikselement (bilder, rubriker, bilder, sidfot osv) här; Förhandsgranska (mitt / höger) – Förhandsgranska din butik här.

Shopify mallarShopify erbjuder ett brett utbud av gratis- och premiumtema (se exempel).

Hostgator Website Builder Demo

Gator WebbplatsbyggareAnvända Gator Webbplatsbyggare – Meny (till vänster) – Välj teman, lägg till sidor och lägg till sidavsnitt här; Förhandsgranska (mitt / höger) – Flytta mellan sidor i den övre navigationsfältet; spara, förhandsgranska och publicera din webbplats.

Gratis teman på Gator Website BuilderHelt anpassningsbara och lyhörda webbplatsmallar som erbjuds på Hostgator Website Builder.

Handlingsbara tips

 • Bläddra gratis e-handelsmallssidor av Shopify, BigCommerce, Wix och Weebly på en sida
 • Steg-för-steg-instruktioner för att skapa en webbplats med Wix
 • Se exempel på webbplatser byggda med Wix
 • Steg-för-steg-instruktioner för att skapa en webbplats med Shopify
 • Se exempel på webbplatser byggda med Shopify

4. Validera och testa din webbplats

När din webbplats är klar – det är dags att validera och testa hur den fungerar i stora webbläsare (Chrome, Firefox, Safari, Microsoft Edge, IE 11, etc.) såväl som i olika skärmstorlekar.

Vi kan köra dessa test med hjälp av gratisverktyg online.

Markup Validation

W3C - Validera din webbplats när du är klar med skapandetValidera din webbplatsmarkering enkelt med hjälp av W3C Markup Validation Service.

Vad är markeringsvalidering? Kodningsspråk eller skript som HTML, PHP och så vidare har sina egna format, ordförråd och syntax. Validering av markeringar är processen för att verifiera om din webbplats följer dessa regler.

Webbläsartest

Testa din webbplats i olika webbläsareKors testa din webbplats för upp till 115 olika webbläsare i ett skott på BrowserShots.

Skärmtest

Testa din webbplats i olika skärmstorlekarAnvända sig av Screenfly för att förhandsgranska din webbsida på skärmar, surfplattor, smarta telefoner och andra olika skärmstorlekar.

5. Finjustera och växa din webbplats

Att publicera din webbplats på internet är steg ett. Det finns fortfarande många andra saker att göra för att säkerställa framgången för din webbplats. Här är några uppgifter till att börja med …

Finjustera webbplatsens hastighet

Google har tydligt sagt att webbplatsens hastighet är en av dess rankningsfaktorer. Det betyder att din webbplats kan rankas högre om den laddas snabbt.

Dessutom – ju snabbare din webbplats laddas, desto lyckligare blir dina besökare på webbplatsen. Det är bevisat, i otaliga fallstudier och experiment, att en webbplats med långsam laddning kommer att skada användarupplevelsen och påverka webbplatsens intäkter. Amazon skulle ha tappat uppskattningsvis 1,6 miljarder dollar i intäkter om webbplatsen bromsades med ännu en sekund.

Om din nuvarande webbplatshastighet är långsam, lära dig hur du kan förbättra det.

Förbättra synligheten på webbplatssökningen

Du behöver inte vara en master i sökmotoroptimering (SEO) för att få din webbplats märkt. Men vissa grundläggande sökmotoroptimeringsfärdigheter är alltid bra att ha.

Skapa ett webbansvarskonto på Google Search Console att skicka din webbplats till Google och identifiera eventuella SEO-problem. Gör grundläggande sökordsundersökningar och optimera sedan din sidtitel och rubriker för dina primära sökord. Implementera schema-markering på din webbplats så att den sticker ut från sökresultatsidorna.

För mer SEO-tips, läs vår guide för SEO-dummies.

Implementera HTTPS

Ända sedan Google Chrome började märka HTTP-webbplatser “Not Secure” har SSL-certifikat blivit en stor sak. För att se till att din webbplats är “betrodd” av användare – en HTTPS-anslutning är ett måste.

Lägg till viktiga sidor

Ingen två webbplats är någonsin densamma som de kan tjäna ett annat syfte och / eller funktion. Det finns dock tre standardsidor som varje webbplats bör ha: Index (hemsida), Om sida och kontaktsida.

Hemsida

Hemsidan är ofta den första platsen där de flesta besökare kommer att se efter att de landade på din webbplats. Din hemsida ska leverera rätt tonhöjd och driva dina besökare djupare in på din webbplats.

Exempel på webbplats - HausExempel – Haus-hemsidan har en tydlig navigationsmeny och design i galleristil (som är perfekt för produktutställning).

Om sidan

About Page handlar om att skapa en rapport med dina besökare. Det låter dig presentera dig själv och ge detaljerad information (ja?) Om din webbplats. Vanligtvis rekommenderas det att ta med bilder av personer som äger och driver webbplatsen.

Exempel på webbplats - Bulldog HudvårdExempel – Bulldog Skincares About Page skickar ett älskvärt och minnesvärt meddelande.

Kontaktsida

Det är viktigt att kommunicera med dina användare och potentiella kunder. Därför – kontaktsidan. Inkludera alla möjliga kommunikationskanaler (profiler på sociala medier, kontaktformulär, e-postadress osv) för att se till att dina besökare kan nå dig.

Exempel på webbplats - SurvicateExempel – Survicates kontaktsida är vackert utformad med stora formulärfält, tydlig uppmaning; och består av all nödvändig information.

Utöka din räckvidd på sociala medieplattformar

Din webbplats bör också ha en närvaro på sociala medieplattformar där de flesta av dina målgrupper umgås. För BuildThis.io betyder det Facebook och Twitter. För andra kan det vara LinkedIn, Tumblr eller Pinterest.

Här är några tips om sociala medier för nybörjare.

Lägg till favicon

Såg du brevet “B”I en gul cirkel som visas till vänster på din webbläsarflik? Det är känt som “favicon”. Liksom en logotyp är favoriten ett mindre visuellt element som representerar en webbplats.

Favicon är en fin liten branding-teknik som ofta förbises av webbplatsägare. Om det låter som dig – använd denna gratis favicon-generator för att hjälpa dig.

Skapa en webbplats Vanliga frågor

Kan du skapa din egen webbplats gratis?

Du kan skapa en gratis webbplats genom att använda gratis webbhotell som 000Webhost-erbjudanden eller genom att använda en gratis plan som erbjuds av vissa webbplatsbyggare. Till exempel erbjuder Wix en kostnadsfri plan med begränsade resurser som är lämplig för små webbplatser med låg volym.

Hur skapar jag en webbplats för mitt företag?

Webbplatsbyggare är ett idealiskt sätt för små företag att skapa sina egna webbplatser utan att behöva lägga ut. Dessa alternativ kräver inte teknisk kunskap och erbjuder ofta fördesignade mallar som kan vara användbara > Klicka här för att börja.

Vad är den bästa webbplatsbyggaren?

“Bäst” är en subjektiv term – det som är bäst för oss kanske inte passar dig. När det gäller popularitet – Squarespace är den mest populära webbplatsbyggaren med 22% marknadsandel. De följs av Wix och GoDaddy’s GoCentral på andra respektive tredje plats.

Kan jag skapa en webbplats på Google?

Google erbjuder en webbbyggare som en del av sitt G Suite-sortiment. Priserna börjar från $ 5,40 / användare / månad.

Hur skapar jag en PDF från en webbplats?

Om du har Adobe-läsare installerat på din dator kan du skapa en PDF från en webbsida bt genom att trycka på CTRL-P. Från utskriftsmenyn som öppnas, välj utdata till PDF och spara sedan filen.

Få det gjort nu!

Du vet nu mer än tillräckligt för att skapa och bygga en framgångsrik webbplats. Det är dags att sätta din kunskap i arbete. Gå igång nu och vagga på internet!

* Översättning: EN ID

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map