Hur du lägger ut ditt webbutvecklingsarbete

Du kanske bara börjar din närvaro på nätet och behöver en ny webbplats. Eller kanske du är en befintlig webbplatsägare som önskar att din webbplats skulle kunna bli bättre. Det finns många situationer genom vilka jag är säker på att du har lekat med idén att lägga ut din webbutveckling, antingen helt eller i delar.


Innan du läser vidare måste jag låta dig veta att jag tillhör tanken att företag alltid ska fokusera på deras grundläggande kapacitet. Detta innebär att om din huvudinkomst kommer från andra aktiviteter än webbutveckling, så lägg ut din webbutveckling!

Tänk bara på att outsourcing av webbutveckling inte exakt kommer att ta all belastning från axlarna, bara nödvändiga delar.

Hur Outsourcing fungerar

I allmänhet är det här hur outsourcing av webbutveckling fungerar –

1- Välj rätt outsourcingpartner

2- Inledande kontakt och installation

3- Planera och ställa in milstolpar

4- Upprätta kontrakt

5- Utveckling och lansering

Introduktion: Webbdesign vs webbutveckling

Även om många människor kan säga att det bara är nit-plockning över terminologi, är webbdesign och utveckling egentligen inte samma sak. Design avser webbplatsens estetik – hur snygg den ser ut. Utveckling kan omfatta design av platser men inkluderar byggandet av den motor som kör webbplatsen.

PSD till HTML / PSD till WordPress fungerar inte längre

För en tid sedan brukade företagare beskriva en designer hur de ville att deras webbplats skulle se ut. Konstruktören skulle utarbeta utseendet på webbplatsen med något liknande Photoshop och sedan överlämna det till en utvecklare som skulle förvandla PSD-filen till HTML-kod.

Detta är mestadels föråldrat nu, tack vare det massiva tillströmningen av enheter med olika skärmstorlekar. En design med en storlek passar alla är inte längre möjlig, och om du inte är villig att spendera tid och pengar på att göra separat design och utveckling för varje enhetstyp – PSD till HTML är inte realistiskt längre.

PSD till HTML är fortfarande ett massivt ämne på webben idag (se sökning) – även om en design med en storlek passar alla är inte längre möjlig idag.

Titta bara på WordPress till exempel och fundera på detta. Att använda mallar kan underlätta mycket av designbördan och många av dem svarar, vilket innebär att mallarna anpassar sig till olika skärmformat.

Missförstå mig inte, du kan fortfarande göra det, du kan till och med förvandla dina PSD-filer till WordPress-mallar, men är det värt besväret?

Hur Outsourcing webbutveckling fungerar

Det första du behöver veta är att även med outsourcing av din webbutveckling, som en framtida webbplatsägare, kommer du fortfarande att vara mycket involverad i utvecklingsprocessen. Från att välja rätt partner till att definiera den exakta räckvidden för dina onlineaktiviteter är dina bidrag viktiga om du förväntar dig att inte bli besviken över vad dina webbutvecklare visar sig.

Kom ihåg: webbutvecklare är desamma som andra företagare – de är experter inom sitt eget område. Det du behöver är att kunna vidarebefordra din expertis inom din domän till dem och låta dem överföra den kunskapen till deras tekniska design. Se till att saker skrivs ut så enkelt som möjligt så att det inte finns plats för felaktig tolkning.

Indiens klagomålWebben är fylld med klagomål på outsourcad webbutveckling

Vad du kan förvänta 

 • Förseningar till projektets tidslinje
 • Föreslagna ändringar av dina mönster
 • Intern personal måste tilldelas tid att kontakta utvecklaren
 • Åtminstone mindre kostnadsöverskridanden

Vad man inte förväntar sig att inkluderas:

 • Innehåll för webbplatsen
 • Eventuella specialbilder / videor
 • Sökmotor & sociala medier marknadsföring
 • Webbhotell och domännamn

1. Välj rätt outsourcingpartner

Nu när vi har fått det ur vägen, hur kan du säga om en webbutvecklare passar dig rätt? Det är inte så lätt som det verkar.

Bortsett från den vanliga skräppost från nigerianska Princes och IRS som ber mig att återkräva miljontals tillskrivna mig på något sätt har jag under de senaste åren börjat få skräppost från webbutvecklare. Dessa är vanligtvis individer och skräppost har till och med utvecklats till kalla samtal som försöker sälja sina tjänster.

Det finns bokstavligen tusentals webbutvecklingsföretag i dag och ett ännu större antal frilansande webbutvecklare. Problemet är att hitta den rätta att arbeta med dig på din webbplats.

Här är några tips för att välja ett;

 • Be dem om referenser – Alla webbutvecklingsföretag kan komma med en anständig egen webbplats och visa den, men beviset är att ha nöjda kunder. Kolla in dessa referenser och notera deras kommentarer.
 • Utvärdera kommunikationsflödet – Fråga hur arbetskommunikationsflödet är. Jag arbetade en gång med en utvecklare som hade en väldigt tyst inställning – jag kommunicerade med deras supportpersonal, som kommunicerade med sin tekniska personal och separerade andra personer hanterade fakturering, klagomål och så vidare. Processen var smärtsamt långsam och många gånger förvirrande.
 • Anpassa din budget – Det är ofta frestande att gå med en mindre utvecklare som lovar dig månen och stjärnorna för en liten pittans. Jämförelsevis kan ett större och mer ansett företag vara leery av några av de saker du behöver – lyssna på båda sidor realistiskt och opartiskt innan du bestämmer dig för den risknivå du är villig att ta.

Bra alternativ för outsourcingarbete

Outsourceplattform # 1- Kodbar

Kodbar hemsida (besök online)

Grundades 2012 och började Codeable med att ta på sig begåvade individer och sedan anställa dem till dem som behövde ad-hoc webbplatsstöd. Idag har de förvandlats till en av de bästa resurser som finns tillgängliga för dem som behöver WordPress-färdigheter.

De har förenklat freelancing-systemet för att minska den tid och ansträngning som krävs för att hitta rätt kompetens. Allt du behöver göra är att berätta för dem vad du vill och de hjälper dig att hitta rätt talanger och citera ett enda pris – med garanti.

* Obs – Vi samarbetade med Codeable och har en inbyggd offertform här. Skicka in dina projektinformation och be om 1) en gratis offert och 2) utvecklare rekommendation; använder detta formulär. 

FÖRDELAR

 • Rimliga timpriser mellan $ 70 och $ 120
 • Enskild prisuppskattning hjälper till att ta fokus från kostnaden
 • Expert frilansare i över 60 länder
 • 28-dagars felfixgaranti

NACKDELAR

 • 17,5% serviceavgift åtgärdas ovanpå timpriset
 • Serviceavgifter återbetalas inte
 • Endast WordPress-specifika färdigheter tillgängliga

Gå till Codeable

Outsourceplattform # 2- Stack Overflow

Stackoverflow (besök jobbtavlan här).

Som ett frilansande nätverk specialiserat på kodguruer startade Stack Overflow redan 2008. De har vuxit till att ha gått igenom fyra finansieringsrundor till en summa av 70 miljoner dollar. Idag har de ett nätverk med mer än 50 000 utvecklare.

Det som gör dem unika i frilansande nätverksutrymme är deras Q&En modell som låter dig helt enkelt ställa frågor och delta i kunskapsdelning. Webbplatsen är en samlingspunkt för skickliga utvecklare som villigt deltar i Q&En sessioner.

FÖRDELAR

 • Inga extra avgifter – betal bara vad freelancer tar ut
 • Stor community-drive Q&En databas
 • Tillåter jobbannonser

NACKDELAR

 • Traditionell jobblista struktur för att hitta frilansare

Gå till StackOverflow

Outsourceplattform # 3- Fiverr

Fiverr talanger inom programmering och tech (besök online).

Fiverr är ännu en resurs som låter dig bläddra i pooler av frilansare efter allt från innehållsskapande till sociala mediesupport. De tillåter frilansare att skapa erbjudanden som sedan kan väljas av dig. Alternativt kan du skapa ett jobb (publicera en “begäran”) som du specifikt behöver och låta Fiverr-frilansare bjuda på det.

För varje transaktion kommer Fiverr att sänka sig i form av en avgift som fastställs till det slutliga priset. Avgiften varierar beroende på transaktionens värde. På grund av ett rykte-system kan Fiverr-frilansare vara aggressiva när de försöker uppfylla jobbkraven.

FÖRDELAR

 • Brett utbud av färdighetstyper och tillgängliga nivåer
 • Jobbsökning kan vara en källa till idéer för vad du behöver
 • Fiverr har betalningar tills du säger att du är nöjd med arbetet

NACKDELAR

 • Det finns några inaktuella inlägg
 • Brett utbud av oreglerade priser
 • Vissa säljare kan vara okvalificerade

Gå till Fiverr

Outsourceplattform # 4- Toptal

Toptals hemsida (besök online)

Detta nätverk påstås att berömmelse är att det hjälper dig att lägga ut arbetet till grädden från frilans webbutvecklare. De har lyckats samla talanger som täcker alla färdigheter som kan behövas för en webbplats, även designers.

Oavsett om du letar efter generella utvecklare eller de som har specifika kompetensområden som Node.js eller Unity-motoren, är det troligt att du hittar hjälp här.

FÖRDELAR

 • Stor källa för mycket begåvade utvecklare och designers
 • Avser alla storlekar på företag
 • Förskärmar frilansare på flera nivåer – Färdigheter, språk, arbetsetik och mer
 • Gratis provperiod med alla frilansare

NACKDELAR

 • Kan bli dyra med timpriser mellan $ 60 och $ 210
 • Registrering behövs för att bläddra i talanger

Gå till Toptal

Outsourceplattform # 5- Gun.io

Hemsida till Gun.io (besök online)

Gun.io försöker bryta den traditionella smärtsamma kompetensen ombordprocessen genom att bidra med sina färdigheter till frilansanställningsprocessen. De samlar mycket erfarna talanger (inga nybörjare här) som är villiga att arbeta på kontraktsbasis och får dem att hjälpa till att hitta rätt passningar för både frilansare och dig.

De har inte listor över frilansare som du kan gå igenom men arbeta med dem som vill anställa direkt. Ett samtal för att hjälpa dem på ett faktumuppdrag kommer att resultera i att de hittar exakt rätt person för jobbet.

FÖRDELAR

 • Endast mycket erfarna frilansare
 • Förhandsgranskade och utvärderade kandidater
 • Du behöver inte bläddra igenom listor för att hitta det du vill ha
 • Talentmatch inom 48 timmar

NACKDELAR

 • Kostnad skalad till anställningens längd – korta anställningar kan vara dyra

Gå till Gun.io

Outsourceplattform # 6- Upwork

Upparbetad hemsida (besök online)

Upwork är mer en multilix-frilansande nätverkssajt snarare än en specialist inom webbutvecklingsguruer. De erbjuder allt från webbutveckling till redovisning, specialiserat på fjärrarbetare som finns tillgängliga var som helst över hela världen.

Hur det fungerar är ungefär som det traditionella listan för jobbtavlor, där talanger av alla slag sammanförs och sedan kategoriseras för dig att hitta. Förutom frilansare listas också byråer här och det ger talangsökande ett extra alternativ också.

FÖRDELAR

 • Fler färdighetsnivåer tillgängliga
 • Brett utbud av kompetensutbud tillgängliga

NACKDELAR

 • Registrering behövs för att bläddra i frilansare
 • Vad du kan se är begränsat av anmälningspaketet (priset varierar från gratis till $ 499 per månad)
 • Upp till 13% omkostnader i behandlingsavgifterna

Gå till Upwork

2. Vet vad du vill (och berätta tydligt)

Vad jag menar här är att du måste ha en vision för din webbplats. Vilka är dina avsikter? Vill du att din webbplats ska vara informativ och stödja din huvudsakliga verksamhetsplats, eller vill du använda den som en virtuell förlängning av ditt företag?

Det finns viktiga skillnader i omfattning här som webbutvecklaren behöver veta.

När du har bestämt dig för vad som ska finnas på din webbplats, se till att hans information tydligt förmedlas till din webbutvecklare. Även om utseende är viktiga, ska du inte bli bortkörd och fokusera alltför mycket på din webbplatsdesign.

Exempel: Trådramar och digitala skisser som vi använder när vi återutvecklar den här webbplatsen 2018. Videoinspelningar, chattar, bilder och handskisser användes för att kommunicera tydligt.

3. Upprätta projekt milstolpar

Samarbeta med din utvecklare för att komma med en tidslinje som är acceptabel för er båda. I varje steg bör det finnas en utvärderingspunkt för att se till att du kan ringa en timeout om du känner att något inte går som det borde.

Tidslinjen ger dig också en bättre känsla av när din slutprodukt (webbplatsen) kommer att finnas tillgänglig, så att du kan planera stödaktiviteter som en mjuk lansering, vissa kampanjer eller andra marknadsföringsaktiviteter runt lanseringsdatumet.

En vanlig milstolpe för webbutveckling. Varje webbdesignprojekt är unikt men det är en bra referens för användare som upprättar sina projektmilstolpar för första gången (källa).

4. Upprätta ett kontrakt

Nu inser du antagligen att din webbplats kan vara ett ovärderligt verktyg som du kan bygga ännu mer affärsaktiviteter runt. På grund av detta kommer du att vara engagerad i det på många sätt. Att ha ett kontrakt skyddar både din investering och webbutvecklarens intressen.

Var dock medveten om att om du bestämmer dig för att lägga ut en tredjepart i, till exempel, Indien, måste du också lära dig hur verkställbart vilket avtal du kan ha med dem är.

5. Bygg upp en bra relation med din utvecklare

När du väl har en webbplats är det vanligtvis normen att en del saker ibland kan gå fel. Att hålla en bra relation med din utvecklare hjälper till att säkerställa att eventuella buggar eller andra problem du har kommer att lösas snabbt.

Det bygger vidare på förtroende och ger dig ett bra alternativ om du någonsin bestämmer dig för att lägga till en “fas 2” på din webbplats. De killar som byggde den kommer vanligtvis att kunna utveckla den vidare på en kortare tidslinje och med mindre resurser.

Framgångshistoria: Credo

Källa: Entrepreneur Scales Up Business by Outsourcing

Som marknadskonsult på Credo, John hade svårt att tävla på egen hand mot andra företag som gav kunderna försäkran om “storlek”. Det fanns gränser för hur mycket han kunde uppnå varje dag på egen hand och beslutade att lägga ut till en WordPress-utvecklare.

Genom en arbetsrelation nådde John en punkt där han inte längre kände sig stressad av utvecklingsfrågor i sitt konsultarbete och kunde fokusera på sina kärnverksamhetsmål.

Undvik dessa 5 misstag vid outsourcing

 1. Att välja fel partner
 2. Upprätta en orealistisk budget
 3. Att inte ha viktiga mål tydligt definierade
 4. Att vara för “hands off” i utvecklingsprocessen
 5. Inte bygga en marknadsföringsplan runt din webbplats

Slutsats: Är outsourcing rätt för dig?

Varje verksamhet är annorlunda, både vad de gör och vilken punkt det finns i det. Om du undrar om outsourcing är det rätta valet för dig är det troligt. Det du borde titta på är mycket av det jag har täckt i den här artikeln.

Missförstå mig inte – outsourcingvägen är inte kantad med rosor och innehåller mer än dess rättvisa andel torn. I slutet av dagen, om det görs rätt, har du emellertid fått en mycket professionell tillgång till din kärnverksamhet.

Den viktigaste skillnaden mellan outsourcing eller inte ligger i några få grunder. Om du lägger ut, snarare än att fokusera på tekniska kompetenser som du aldrig kommer att behöva igen, bygger du istället på andra goda förvaltningsegenskaper – kommunikation och projektplanering.

Dessa fungerar bra till din fördel oavsett vilken affärsgren du befinner dig i, även efter att webbutvecklingsprojektet är klart.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map