10 Penyedia VPS Linux Murah Terbaik 2020

1

Adakah anda memburu pelayan VPS untuk mengehoskan projek anda yang sedang berkembang?


Adakah anda ingin tahu jika ada pembekal Linux VPS yang murah?

VPS merujuk kepada pelayan peribadi maya dan juga digambarkan sebagai pelayan khusus maya. Dalam jenis hosting ini, pelayan fizikal dibahagikan kepada beberapa mesin maya dengan sumber daya khusus seperti RAM, storan, dan CPU.

Pelayan VPS membenarkan lebih banyak kawalan seperti memasang OS dan pentadbiran pelayan yang diingini. Ia dapat menyimpan laman web yang lebih besar dengan cekap, kerana persekitaran khusus. Walaupun pelayan VPS juga dikongsi di antara pelbagai pengguna, tetapi terdapat jumlah pengguna yang jauh lebih rendah di seluruh pelayan.

Beberapa faedah unik dimiliki oleh pelayan VPS

 • Skalabiliti yang mudah dan sumber daya tambahan dapat ditambah dengan hanya menavigasi ke panel kawalan
 • Menyediakan persekitaran yang terpisah untuk setiap pengguna, oleh itu, tidak dapat diganggu oleh VPS jiran
 • Jamin keselamatan yang lebih tinggi
 • Setiap pengguna mempunyai sumber daya khusus seperti RAM, CPU, dan penyimpanan, dll.
 • Menyediakan sumber masa berkelajuan tinggi dan berkelajuan tinggi seperti pelayan khusus dengan separuh kos Memberi anda akses root dan anda juga boleh mengubahsuai sistem operasi
 • Anda mempunyai pilihan untuk menggunakan pelayan VPS yang diurus dan tidak dikendalikan dan banyak lagi

Oleh kerana ciri-ciri teratas di atas, biasanya menunjukkan bahawa perkhidmatan tersebut mungkin sangat mahal. Tetapi memang tidak. Hosting VPS mungkin lebih mahal daripada hosting yang dikongsi tetapi tetap berpatutan.

pembekal pelayan linux vps murah

Oleh itu, jika anda mencari pelayan VPS murah yang berjalan dengan sistem operasi Linux dan memberikan kebolehpercayaan, keselamatan, dan ketenangan fikiran yang lebih besar, maka anda datang ke tempat yang tepat.

9+ Penyedia Hosting VPS Linux Terbaik Terbaik 2020

1. Kamatera

Kamatera

Kamatera adalah tempat yang tepat untuk peminat Linux dan Windows yang mencari kedai sehenti untuk memanfaatkan pelayan maya yang sangat berpatutan namun berskala yang dikuasakan oleh infrastruktur awan. Syarikat ini mempunyai pengalaman bertahun-tahun dalam sektor IT (beroperasi sejak 1995), iaitu lebih dari dua dekad. Oleh itu, mereka mampu memberikan perkhidmatan yang canggih, tenang, dan berorientasikan prestasi di seluruh dunia melalui beberapa pusat data yang terletak di empat benua.

Kamatera membolehkan anda memilih daripada 13 pusat data global yang disokong oleh pemacu keadaan pepejal, Pemproses Intel Platinum yang kuat, dan lebar jalur 400Gbit dengan masa operasi 99.95% – dijamin. Dengan konsol berasaskan web mereka, memerlukan kurang dari 60 saat untuk menggunakan cloud Linux VPS kerana semuanya automatik, berkat penyediaan segera. Yang harus anda lakukan ialah memilih lokasi pusat data, pelayan pilihan, OS / Aplikasi yang diperlukan, Jumlah CPU, Ram, penyimpanan, kata laluan, dan nama projek.

Terdapat banyak sistem operasi (100+ gambar OS) yang tersedia untuk dipasang dengan pelbagai versi, termasuk Ubuntu, CentOS, Windows, FreeBSD, Debian, dll. Seseorang boleh memasang cPanel, WordPress, Redis, MySQL, nfSense, phpMyAdmin, dan LEMP juga, terima kasih kepada panel kawalan khas yang mesra pengguna. Pembangun juga dapat menggunakan OS khusus. Alat tambah seperti sandaran, jaringan peribadi, dan hosting terkelola dapat diaktifkan selama proses penyebaran atau lebih lama bergantung pada Anda.

Selain cloud VPS, Kamatera menyediakan beragam produk termasuk penyimpanan blok, load balancer, firewall, jaringan cloud peribadi, dan layanan cloud yang dikendalikan kepada semua pengguna. Pelan penyimpanan blok mereka bermula dari harga serendah $ 0,05 / GB sebulan, sangat sesuai untuk menyimpan pangkalan data dan aplikasi dengan kos rendah. Load balancer sangat berguna ketika mengurus laman web, aplikasi, atau persekitaran pembangunan yang besar untuk membahagikan beban kerja di beberapa untuk meminimumkan masalah prestasi.

Kamatera merancang harga

Kamatera menawarkan hingga 9 rancangan yang disesuaikan dengan pilihan khusus di mana anda dapat mengkonfigurasi setiap aspek pelayan anda. Pakej pertama membawa kekuatan 1 vCPU, Ram 1GB, ruang SSD 20GB, dan lebar jalur 5TB gergasi dengan kos hanya $ 4 / bulan atau $ 0,005 / jam – Bukankah itu sangat rendah? Anda mendapat dua pilihan mengenai sistem penagihan; setiap jam dan bulanan. Semua faedah ini dilengkapi dengan sokongan pelanggan premium 24/7 yang tersedia. Percubaan percuma selama 30 hari sedang menunggu HostingSprout pelawat, jadi cubalah segera HARI INI.

2. Vultr (Hanya $ 2.50 / bln)

Pelayan VPS Vultr Linux ada di rumah

Sama ada anda seorang pembangun, juruweb, atau blogger, Vultr menawarkan pelayan Linux VPS termurah yang mampu menjalankan distro Linux, Aplikasi, dan memasang ISO tersuai juga. Walaupun mereka menyediakan perkhidmatan hosting awan yang sangat berpatutan untuk pemaju, kelajuan uptime dan rendering mereka juga luar biasa. Ketersediaan beberapa pusat data di seluruh dunia memastikan kependaman rendah sehingga kelajuan pemuatan terpantas. Anda boleh memilih dari 16 lokasi dan mengkonfigurasi pelayan awan terdekat dengan khalayak sasaran anda.

Pusat data Vultr terdiri daripada pelayan kelas dunia yang dibina dengan perkakasan peringkat perusahaan, SSD, CPU Intel, dan infrastruktur canggih. Anda tidak dapat memperoleh hasil maksimum tanpa panel pengurusan yang mesra pengguna dan kuat, oleh sebab itu mereka menawarkan panel kawalan kaya ciri intuitif yang memudahkan penggunaan, pemusnahan, pengubahsuaian, dan konfigurasi tetapan sistem dengan beberapa klik tetikus. . Mereka memastikan kebolehgunaan utama dengan memberikan kawalan penuh dan akses pentadbir ke atas mesin maya anda.

Di mana tuan rumah bersama tradisional meminta untuk melanggan rancangan jangka panjang untuk mendapatkan diskaun maksimum, Vultr menghargai wang anda kerana mereka menawarkan sistem bil setiap jam dan bulanan. Sistem penagihan mereka mengira sumber yang digunakan dan membuat invois mengikut sumber yang digunakan. Yang mengatakan, anda hanya membayar untuk apa yang anda gunakan (bayar-semasa-anda-pergi). Pembangun dapat mengintegrasikan API ke dalam persekitaran pengembangan mereka dan mengurus pelayan mereka dengan cepat.

Untuk citarasa OS yang berbeza dan untuk memenuhi semua jenis keperluan pengguna, terdapat pelbagai distro termasuk CentOS, Ubuntu, Debian, Fedora, OpenBSD, dan CoreOS, dan lain-lain. Selain itu, anda juga boleh menggunakan mesin Windows dengan mudah untuk ASP, Aplikasi berasaskan .Net, dan Windows. Pengasingan rangkaian peribadi dapat dicapai dengan menggunakan alamat IP IPv4 dan IPv6. Secara keseluruhan, kami sangat mengesyorkan Vultr untuk pemaju dan pengaturcara serta webmaster yang mencari VPS berkuasa awan kos rendah.

3. A2Hosting

A2Hosting adalah satu lagi penyedia VPS Linux murah terbaik yang memberikan banyak ciri kepada pelanggan sebagai sebahagian daripada perkhidmatan mereka. Mereka sangat dihargai sebagai salah satu penyedia hosting terbaik dan berharga. Ditubuhkan pada tahun 2003, A2Hosting kini menawarkan rancangan hosting bersama, cloud, VPS, WordPress khusus dan khusus. Dan dalam masa yang singkat anda juga boleh menyediakan pelayan VPS.

Ia menawarkan VPS tidak terurus, terurus dan teras pakej hosting. Perkhidmatan tidak terkawal bermula serendah $ 5 dan dianggap sebagai pilihan VPS harga rendah terbaik untuk pembangun yang berpengalaman. Sebaliknya dengan rancangan yang dikendalikan, perkhidmatan yang tidak dikendalikan menyediakan akses root, dan oleh itu anda mempunyai kawalan penuh terhadap sistem operasi, tetapan penting seperti boot, shutdown, dan banyak hak pentadbiran lain.

A2Hosting menawarkan pelbagai pilihan pusat data yang terletak di Amerika Syarikat (Michigan), Eropah (Amsterdam) dan Asia (Singapura) tanpa mengenakan bayaran tambahan. Semua pelayan mereka dikurniakan storan SSD dan oleh itu anda boleh mengharapkan kelebihan kelajuan yang besar. Anda juga mempunyai pilihan untuk mencetuskan Turbo Boost dalam proses pembayaran untuk meningkatkan kelajuan. Tambahan pula, A2Hosting membolehkan anda memilih dari OS Linux seperti Debian, CentOS, Ubuntu, dan banyak lagi yang lain.

Semua rancangan yang tidak dikendalikan dapat dikonfigurasi dan memungkinkan anda untuk memilih core CPU, Storage, bandwidth, dan RAM, dll. mengikut spesifikasi anda. Pelan tidak terkawal yang paling asas merangkumi penyimpanan 20GB, 1core, 512MB, dan pemindahan data 2TD. Tugas-tugas dapat dilakukan melalui baris perintah, tetapi Anda memiliki cPanel pilihan yang akan berharga $ 19.95.

mengkonfigurasi pelayan VPS A2hosting linux

Tetapi jika anda mencari penyelesaian ketenangan fikiran dan tidak keberatan membayarnya, maka rancangan yang dikendalikan adalah untuk anda. Pelan ini berharga $ 32,99 / bln dengan RAM 4GB, ruang SSD 75GB, SSL percuma, 4 vCPU, cPanel, dan ciri kelajuan Turbo. Tetapi ia tidak akan memberi anda akses root yang akan menjadi masalah bagi beberapa pengguna. Oleh itu, sekiranya pengguna mahukan akses root dalam perkhidmatan VPS terurus, A2 menawarkan rancangan Core VPS yang direka khas dengan kos yang sama.

Bersama dengan perkhidmatan berkualiti premium, mereka juga memberikan sokongan pelanggan peringkat Guru. Sistem Sembang Langsung, Telefon, Skype, dan tiket 24/7 hanya dikendalikan untuk menyelesaikan masalah pelanggan dengan segera. Selain itu, semua rancangan disokong jaminan wang dikembalikan bila-bila masa, dalam tempoh 30 hari pertama pengembalian wang penuh, dan kemudian bayaran balik prorata. Mereka juga menawarkan perkhidmatan migrasi laman web percuma. Kami mengesyorkan mereka kerana A2hosting adalah penyedia yang selamat, stabil dan boleh dipercayai.

4. Hostinger – $ 3.95 / bln

Apabila kita bercakap mengenai hos WordPress percuma “tanpa iklan”, Hostinger cukup murah hati untuk membantu anda membuat laman web tanpa membayar sesen pun. Walaupun akaun percuma dilengkapi dengan akses terhad tetapi memungkinkan untuk menubuhkan laman web yang berfungsi sepenuhnya. Selain rancangan hosting bersama mereka yang murah, mereka juga mempunyai hosting pelayan persendirian maya termurah industri yang dilengkapi dengan sokongan Linux dan pelbagai distro. Ia juga membenarkan alamat IP khusus untuk memetakan port tersuai melalui IPv4 dan IPv6 walaupun untuk pakej yang sangat asas.

Semasa anda mencari VPS yang murah untuk Linux, Hostinger menyertakan distro yang luas seperti CentOS 64 bit, CentOS dengan cPanel dan WHM, panel kawalan VestCP, panel Webuzo, Fedora, Ubuntu, dan Debian, dll. Ringkasnya, anda dapatkan pelbagai pengedaran dan seni bina untuk mengatur persekitaran hosting yang diinginkan untuk projek anda. Untuk kemudahan pengguna utama, terdapat pemasang skrip satu klik yang memungkinkan penggunaan mudah dari mana-mana sistem operasi, pelayan Minecraft, VPN, dan penyatuan dengan aplikasi lain. Tambahan pula, ciri 1 klik mengemas semua skrip dan pilihan OS yang popular.

Semua pelayan Hostinger VPS yang dibina dengan pemacu keadaan pepejal dan perkakasan seni yang bermaksud prestasi sepantas kilat dijamin. SSD berfungsi 20x atau lebih pantas berbanding pemacu mekanikal tradisional. Oleh itu, ia memberikan kelajuan I / O yang lebih tinggi walaupun semasa lonjakan lalu lintas. Kebolehpercayaan yang tinggi juga dapat dijamin melalui penggunaan pemproses Intel Xeon dan RAM 128GB. Gabungan semua perkakasan canggih ini menghasilkan platform yang dioptimumkan prestasi yang dibina untuk perkhidmatan yang mengejutkan.

Terima kasih kepada alat pengurusan yang kuat yang memudahkan penggunaan maksimum pelayan maya anda, dari papan pemuka, menjalankan sandaran dan menggunakan bekas pemasangan dengan cepat. Sokongan teknikal sentiasa ada untuk membantu anda melalui sembang langsung dan e-mel walaupun untuk akaun VPS yang tidak dikendalikan. Anda mungkin tahu bahawa banyak host tidak menawarkan bantuan pelanggan untuk perkhidmatan yang tidak dikendalikan tetapi itu tidak benar semasa anda memilih Hostinger. Mereka mempunyai pasukan pakar dalaman yang menyelesaikan masalah anda secepat mungkin. Pelan yang sangat asas berharga hanya $ 3.95 / bulan dengan RAM 1GB, 2.4GHz, storan SSD 20GB, dan lebar jalur 1TB.

5. Hosting InMotion

InMotion adalah syarikat teratas yang pasti anda ingin temui ketika mencari pelayan VPS yang berpatutan. Semua pelayan maya mereka dilengkapi dengan ciri canggih. Titik menarik bahawa mereka menghadirkan infrastruktur berasaskan awan untuk menjadikan perkhidmatan mereka tidak terkalahkan. Selain itu, anda akan menerima perkhidmatan pengurusan pelayan percuma seperti kemas kini OS dan patch keselamatan, dll. Mereka menawarkan a jumlah dua lokasi untuk dipilih untuk pusat data: Washington, D.C dan Los Angeles, CA.

InMotion merangkumi pelbagai ciri hebat. Semua rancangan disertakan dengan cPanel panel kawalan intuitif industri yang menjadikan pengurusan ciri seperti domain, e-mel dan pangkalan data menjadi lebih mudah. Dan sebenarnya anda tidak perlu membayarnya secara berasingan walaupun dalam rancangan pelayan Linux yang murah. Juga, rancangan mereka dioptimumkan untuk e-commerce dan mereka menghasilkan perkhidmatan migrasi laman web percuma.

Anda cukup terjamin semasa menggunakan InMotion kerana mereka menawarkan perkhidmatan sandaran data percuma. Plus Live State Snapshot terbukti sangat berguna apabila pelayan anda tidak tenteram dengan meningkatkan versi aplikasi apa pun. Dengan ciri yang bagus ini, anda sebenarnya boleh kembali ke masa lalu untuk menyelesaikan semuanya.

Pada masa ini, terdapat 3 rancangan VPS yang berbeza. Pelan asas “VPS-1000HA-S” muncul dengan RAM 4GB, lebar jalur bulanan 4TB, alamat 3- IP dan sijil SSL percuma. Oleh kerana anda boleh mengehoskan domain tanpa had, untuk itu, mereka juga menawarkan 75 GB storan yang mencukupi di SSD. Selanjutnya, anda dapat memperoleh a nama domain percuma dengan semua rancangan 6 dan 12 bulan.

Pandangan pantas mengenai ciri-ciri utama VPS.

ciri inmotion linux vps

InMotion sentiasa memastikan bantuan pelanggan ke tahap keutamaan mereka dan memberikan penyelesaian melalui sembang langsung, skype, tiket, dan telefon. Di samping itu, mereka juga mempunyai asas pengetahuan yang sangat besar. InMotion adalah salah satu penyedia kegemaran kami, dan kami pasti banyak pengguna lain akan memberitahu anda perkara yang sama. Plus adalah tempat terbaik untuk mendapatkan semua jenis penyelesaian hosting dengan harga yang berpatutan.

6. DreamHost

DreamHost adalah salah satu penyedia hosting Linux VPS termurah dengan perkhidmatan terurus. Mereka membawa penyelesaian yang boleh dipercayai untuk blogger, pereka, dan pembangun. Ditubuhkan pada tahun 1997 syarikat ini telah berkembang jauh dan oleh itu diakui sebagai penyedia yang dipercayai. Sekarang mereka berkomitmen untuk menyediakan waktu operasi 100% dan di bawah perkhidmatan cepat kedua.

Anda hanya perlu mengisi proses pembayaran, dan mereka akan menjelaskan untuk melancarkan pelayan dalam masa yang singkat. Lebih jauh DreamHost mempunyai perjanjian sokongan jangka panjang dengan Ubuntu yang memastikan kemas kini terkini, meliputi lubang keselamatan dan perkhidmatan yang lancar untuk waktu henti yang lebih rendah. Mereka menyediakan storan pada pemacu SSD 20x lebih pantas dan bukannya pemacu standard SATA.

DreamHost menawarkan panel kawalan buatan sendiri yang membantu meningkatkan sumber. Membeli rancangan yang membawa lebih banyak RAM, Penyimpanan, dan teras CPU untuk projek baru adalah penyebab utama perbelanjaan yang tidak perlu, jadi melalui panel kawalan, anda dapat memesan lebih banyak sumber hanya jika diperlukan. Skalabiliti seperti ini cukup menjimatkan kos.

Tambahan pula, rancangan hosting Linux mereka yang sangat berpatutan dilengkapi dengan ciri standard seperti PHP, Perl, Python, Nginx, XCache, akses SSH dan banyak lagi. Selain itu, semua rancangan termasuk enkripsi Mari yang dapat diaktifkan dengan satu klik dan dianggap sebagai elemen penting dalam SERP.

ciri VPS dreamhost

Rancangan yang sangat asas hanya dikembangkan di $ 15 dengan RAM 1GB dan storan 30 GB pada pemacu keadaan pepejal. Juga, mereka memberikan lebar jalur tanpa had dengan semua pakej. Bahagian terbaik dari DreamHost merancang bahawa ada tiada had bilangan domain yang boleh anda hoskan pada satu akaun dan oleh itu pemaju dan pereka dapat memulakan pelbagai projek untuk pelanggan mereka. Selanjutnya, anda akan diberi 1 alamat IP khusus dengan rancangan ini.

Sekiranya anda menyediakan VPS pada akaun anda tetapi menyimpulkan bahawa VPS ini tidak memenuhi keperluan anda dan ingin membatalkannya, anda akan dibayar balik perkhidmatan setahun penuh dikurangi bulan pertama untuk VPS. Kakitangan sokongan teknikal mereka sentiasa ada selama 24/7 untuk membantu anda. Mereka boleh didapati di Twitter dan e-mel dengan tempoh respons yang cukup baik. Sembang langsung tersedia dari jam 6 pagi hingga 10 malam waktu standard Pasifik (PST). Secara keseluruhan, DreamHost bukan sahaja murah tetapi juga salah satu penyedia VPS Linux terbaik.

7. Bluehost

Jarang ada seseorang yang bekerja dalam talian (Webmaster, Blogger) dan tidak tahu mengenai Bluehost. Syarikat ini sangat terkenal di kalangan pemula. Bluehost menawarkan rancangan berbeza untuk memenuhi keperluan pelbagai pelanggan. Perkhidmatan mereka terdiri daripada rancangan bersama, cloud, WordPress terkelola, WooCommerce, VPS dan rancangan hosting khusus. Anda juga boleh mendaftarkan domain dengan mereka.

Harga murah Bluehost menjadikan Linux VPS dapat diakses oleh semua orang. Syarikat ini menggunakan teknologi canggih seperti OpenStack dan KVM. Lebih-lebih lagi, dengan melaksanakan hypervisor KVM, BlueHost memastikan sumber yang terjamin kepada setiap pengguna VPS.

Tawaran Bluehost cPanel yang dipertingkatkan yang merupakan papan pemuka paling intuitif di pasaran. Itu sangat bagus untuk pengguna pemula atau bagi mereka yang tidak mahu bekerja dengan baris perintah yang kompleks. Juga, mereka memberikan akses penuh ke CentOS dan ke pelayan yang anda bayar. Satu lagi kelebihan besar untuk mendapatkan Bluehost bahawa sumber tambahan tersedia. Anda boleh menambahkan lebih banyak storan melalui cPanel semasa dalam perjalanan.

Bluehost menjadi pilihan yang lebih baik jika anda mencari perkhidmatan VPS yang murah tetapi boleh dipercayai dengan ciri-ciri yang tidak berfungsi. Dengan hanya $ 19.99 / bln. anda boleh menyewa pelayan maya yang mempunyai CPU 2 teras, penyimpanan SAN 30 GB pada SSD, lebar jalur tanpa had dan RAM 2 GB. Mereka juga menyertakan 1 alamat IP. Terdapat juga perlindungan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari untuk wang anda. Anda juga akan mendapat satu nama domain percuma.

Walaupun ia adalah penyedia yang bagus, tetapi ada beberapa kekurangan dalam mendapatkan Bluehost. Pertama sekali, mereka tidak memberikan pilihan lokasi pusat data. Pemilihan lokasi pusat data mungkin penting ketika membuat laman web e-commerce. Kedua, di mana kebanyakan syarikat menawarkan enkripsi mari, Bluehost memasukkannya sebagai ciri pilihan dan anda perlu membayar sejumlah tambahan untuk itu.

Sokongan pelanggan yang sangat baik adalah tonggak pakej hosting anda di mana anda dapat mengatasi segala komplikasi yang anda hadapi dan mendapatkan penyelesaian daripada pakar teknikal. Bluehost memberi jaminan sokongan pelanggan 24/7 melalui sembang langsung, e-mel dan panggilan. Walaupun Bluehost memakan masa sehingga 10 pudina. dalam memberi respons tetapi secara keseluruhan memberikan perkhidmatan yang cukup memuaskan.

8. Host1Plus

Host1plus adalah salah satu penyedia yang menawarkan Linux VPS murah pada SSD dan dengan demikian membawa prestasi ke tahap yang baru. Mereka terutamanya merancang perkhidmatan untuk pemaju. Anda boleh memulakan pelayan VPS anda dengan adil $ 4 / bulan dengan banyak ciri pembangunan. Harga semakin menurun dengan hanya meningkatkan tempoh langganan selama lebih dari sebulan.

Host1plus dibina berdasarkan infrastruktur yang kuat yang menggunakan pemproses Intel Xeon, virtualisasi OpenVZ, dan sistem caching SSD. Lebih-lebih lagi, sambungan mereka menyokong uplink hingga 500 Mbps. Juga, mereka mengaku menawarkan sistem penyimpanan RAID 10 yang terkenal dengan kelajuan pantas dan kadar kegagalan minimum.

ciri hosting host1plus linux vps

Satu perkara yang ingin kami jelaskan bahawa ia lebih berpatutan untuk pembangun yang berpengalaman kerana mereka dapat dengan mudah menggunakan baris arahan. Sebaliknya untuk pengguna yang tidak berpengalaman dan bukan teknikal, Host1plus menawarkan lesen cPanel yang akan berharga $ 15 / bulan, ini menjadikan perkhidmatan mereka sedikit mahal.

Terdapat banyak pilihan untuk dipilih, dan dengan itu anda dapat dengan mudah mencari yang dapat memenuhi keperluan anda. Pelan pertama mereka yang dinamakan sebagai “Amber” membolehkan penyimpanan 20 GB Ceph, RAM 512 MB, CPU Teras 1 dan lebar jalur 1TB. Selanjutnya, Host1plus membolehkan anda melancarkan rancangan berasaskan Linux OpenVZ dan Linux KVM.

Menyiapkan pelayan VPS dengan Host1plus sangat mudah. Cukup pilih pusat data yang anda inginkan yang terletak secara strategik berhampiran khalayak sasaran anda. Mereka mempunyai 5 lokasi di sekitar peta iaitu Chicago (USA), Los Angeles (USA), São Paulo (Brazil), Frankfurt (Jerman) dan Johannesburg (Afrika Selatan). Kemudian pilih sistem Linux yang ingin anda gunakan dan masukkan maklumat penagihan. Itu sahaja

OS Linux

Host1plus memang menyediakan perkhidmatan sokongan. Tetapi satu-satunya bahagian yang mengecewakan kita adalah ketiadaan sembang langsung yang hanya dapat dicapai semasa 9-18 GMT + 3. Walaupun tindak balasnya cepat, tetapi mereka harus menawarkan perkhidmatan sembang 24/7 untuk mengatasi masalah pelanggan dengan segera. Sebagai alternatif, anda boleh membuat hubungan melalui e-mel atau melihat tutorial dan pangkalan pengetahuan mereka. Dengan menyimpulkan, kita boleh mengatakan bahawa ia adalah penyedia VPS yang baik tetapi untuk pembangun yang berpengalaman.

 • 10 Hosting Pelayan VPS Termurah: Pelayan VPS Murah Terbaik

9. HostGator

HostGator sangat biasa di kalangan pencari yang mahukan penyelesaian hosting yang berpatutan. Di samping penyelesaian asas hosting seperti WordPress yang dikongsi dan dikendalikan, mereka juga disukai kerana penyelesaian cloud hosting yang pantas tetapi berpatutan untuk blogger. Dengan HostGator, anda boleh mendapatkan pelayan VPS dengan atau tanpa cPanel

Pelayan maya anda sepenuhnya diasingkan dari pengguna lain dan memberikan kawalan autonomi untuk memasang sistem operasi dan mengkonfigurasi tetapannya. Untuk semua pelayan VPS Linux, mereka menyediakan storan pada sistem RAID 10 yang memberikan perlindungan yang lebih baik dan ketersediaan maksimum data anda. Lebih-lebih lagi, jika anda akan memulakan projek kecil maka anda tidak perlu mendapatkan rancangan yang lebih besar kerana anda dapat menambahkan sumber dengan mudah apabila laman web anda melebihi.

Pelan pertama mereka dinamakan sebagai Snappy 2000 yang menyediakan akses ke CPU 2 teras, RAM 2GB, ruang web 120GB dan lebar jalur 1.5 TB. Ia merangkumi alamat 2-IP. HostGator memberi akses kepada ciri-ciri terkemuka seperti pelayan web Apache, PHP, MySQL, Perl, dan Python, dan lain-lain., HostGator memastikan perlindungan DDOS, Jadual firewall IP, dan beberapa langkah keselamatan lain yang ketat. Pelayan VPS dikuasakan oleh pemproses Intel.

Ketika berkaitan dengan harga, HostGator mungkin akan mengejutkan anda. Untuk jangka masa yang lebih pendek, mereka berubah menjadi perkhidmatan yang sangat mahal $ 79.95 / bln sementara kosnya mula menurun semasa anda meningkatkan tempoh langganan dan menjadi serendah $ 19.95. Tidak syak lagi mereka adalah penyedia VPS yang sangat baik, tetapi taktik seperti ini membuat pelanggan menjauhinya.

Pasti kakitangan pelanggan mereka ada 24/7, tetapi mereka tidak begitu tajam sebagaimana mestinya. Sebilangan besar masa anda harus menunggu sekurang-kurangnya 10 minit sementara kadang-kadang tempoh kelewatan boleh meningkat menjadi 30-40 minit. Terdapat kes-kes yang jarang berlaku apabila kami mendapat balasan pantas.

Secara ringkasnya, mengenai prestasi pelayan VPS tidak diragukan lagi mereka sangat mengagumkan, tetapi strategi penentuan harga dan perkhidmatan sokongan mereka adalah faktor utama kesepakatan. Oleh itu, setelah melanggan rancangan mereka jika anda menyedari bahawa ini bukan perkhidmatan yang anda mahukan, minta bayaran balik kerana mereka menyediakan a Polisi pembayaran balik 45 hari.

10. 1dan1

1and1 adalah penyedia yang melancarkan pelayan Linux termurah dalam masa yang singkat. Teknologi moden seperti Virtualisasi VMware, Intel Xeon 2660 v2 & 2683 pemacu v3 dan keadaan pepejal diguna pakai oleh 1and1 untuk menyediakan perkhidmatan berkualiti premium. Selain itu, rancangan VPS mereka dikuasakan oleh perkhidmatan cloud.

1&1 menawarkan rancangan untuk pengguna Windows dan Linux. Anda dibenarkan memilih dari banyak templat OS seperti Ubuntu, Debian, Windows 2012, 2008 dan 2016, dan lain-lain. 1dan menyerahkan akses root sepenuhnya ke pelayan yang merupakan salah satu kebimbangan asas kebanyakan pembangun untuk bekerja dengan bebas.

Mereka menyediakan pilihan pusat data di Amerika Syarikat, Jerman, dan Sepanyol. Pakej terendah mereka terdiri daripada CPU 1 teras, RAM 512 MB dan jumlah storan yang banyak (30GB) pada pemacu SSD. Tidak perlu bimbang tentang pemindahan data bulanan kerana mereka membenarkan lalu lintas tanpa had pada semua rancangan. Tambahan, disertakan sijil SSL.

Juga, perhatikan bahawa mereka hanya membenarkan 1 alamat IP statik. Lebih-lebih lagi, Sekiranya anda ingin menggunakan cPanel atau Plesk, maka anda perlu melanggan pelan “Cloud M” Pelayan Maya mereka. Menyiapkan akaun sangat mudah hanya pilih pusat data dan pilih OS, butiran pembayaran dan di sana anda pergi. Sudah sedia.

Lihat ciri menonjol 1and1;

Ciri pelayan 1dan 1 vps

1&1 sama seperti penyelesaian VPS untuk pembangun yang berpengalaman. Sebab yang paling terkenal ialah mereka tidak menawarkan sembang langsung, jadi anda harus menghubungi mereka melalui e-mel atau Panggilan. Kami berpendapat sembang langsung lebih selesa sekiranya bahasa pertama anda bukan bahasa Inggeris dan penghapusan ciri tersebut sememangnya mengecewakan bagi pengguna pemula.

Oleh kerana tidak semua orang adalah seorang yang mahir berteknologi dan menghadapi beberapa insiden. Kami dapat meneka bagaimana rasanya ketika kejadian kritikal berlaku tetapi tidak ada cara untuk mendapatkan bantuan segera dari syarikat. Oleh itu, kami tidak pernah menggalakkan pengguna baru memilih penyedia seperti 1&1 yang tidak menawarkan sembang langsung yang sangat asas. Tetapi jika anda mengetahui pentadbiran pelayan, adalah baik untuk pergi dan pastinya sangat berpatutan.

 • 10 Penyedia Pelayan Hosting Linux Terbaik

 Kesimpulannya

Laman web yang lebih kecil berfungsi dengan baik dengan hosting bersama, tetapi untuk laman web yang besar, anda benar-benar memerlukan persekitaran VPS. Penyedia VPS yang dikaji di atas bukan hanya murah tetapi juga dapat memenuhi keperluan anda yang semakin meningkat. Semua unggul dalam industri dan memberikan penyelesaian kepada pemaju, pereka, blogger, dan perusahaan.

Jadi apa yang kami cadangkan untuk penyelesaian Linux VPS yang murah?

Walaupun semua host yang disemak adalah hebat tetapi kami pasti mengesyorkan hosting VPS yang dikendalikan InMotion yang disokong oleh infrastruktur Cloud. Ini merangkumi semua ciri penting untuk pembangun, blogger, dan webmaster. Mereka juga sangat cepat dan memberikan waktu operasi yang kokoh dalam harga yang berpatutan.

Sekiranya anda menjalankan rancangan yang tidak dikendalikan, maka A2 Hosting adalah pemain terkenal dan menawarkan pelayan VPS Linux yang murah.

Pilihannya benar-benar milik anda, ingatlah peruntukan anda dan pilih dari yang kami tinjau di atas untuk mendapatkan perkhidmatan yang berpatutan dan berharga.

Oleh itu, adakah anda telah mencuba mana-mana penyedia yang dibincangkan di atas atau anda akan mencuba? Kongsi pengalaman berharga anda dengan kami dan pembaca lain melalui komen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map