БлуеХост вс ХостГатор 2020 [Преглед брзине, времена и могућности]

0

Да ли сте збуњени што ћете одабрати између БлуеХост-а и ХостГатор-а?


Поређење БлуеХост-а и ХостГатор-а

Зато што су ова двојица позната као поуздани и јефтини ВордПресс хостинг хостинг да би направили веб локацију користећи било који главни ЦМС, попут Јоомла, Друпал или ВордПресс. И зато људи изгледају збуњени када је у питању одабир једног од њих. Оба домаћина нуде планове хостинга готово по истим ценама и укључују све битне карактеристике као што су цПанел, инсталатер за 1 клик, најновија ПХП верзија и налози за е-пошту, итд..

Брзе чињенице – БлуеХост вс ХостГатор преглед

И БлуеХост и ХостГатор су у власништву ЕИГ-а (Ендуранце Интернатионал Гроуп). Група је такође стекла многа друга велика имена у индустрији хостинга и у партнерству је са ВордПресс.цом, СитеЛоцк и Цомодо итд..

  • БлуеХост је ЕИГ купио 2010. године.
  • ЕСТ је ХостГатор купио 2012. године.

Сігналы абмеркавання

БлуеХост вс. ХостГатор Брзи преглед

БлуеХост је наведен као један од препоручених провајдера на Вордпрес.орг. Компанија је веома позната због економичних цена и зато је домаћин на преко 2М веб локација. Такође, нуде разне скалабилне опције као што су цлоуд, наменски и ВПС хостинг.

С друге стране, ХостГатор је такође велики играч и запошљава више од 500 запослених. Сада они управљају са више од 8 милиона имена домена и 400.000 купаца широм света. Штавише, они такође нуде бројна хостинг рјешења са врло повољним цијенама.

БлуеХост

ХостГатор

Дакле, овде долазимо са упоређивањем БлуеХост вс ХостГатор да бисмо вам олакшали одлуку. И сигурни смо да ћете на крају чланка моћи да разрешите ову збрку и смислите најбољу.

Поређење БлуеХост-а и ХостГатор-а: Ко ће победити у битци?

Углед

Корисник реагује на ова два провајдера, али видимо да је БлуеХост нешто познатији од ХостГатора. Можда постоји неки могући разлог попут ВордПресс званично препоручује БлуеХост као и многи утицајни блогери.

Такође, БлуеХост има одличну репутацију међу блогерима и вебмастерима који само желе да покрену блог. Док с друге стране, многи се жале да ХостГатор покушава тактизирати новорођенче својим тактикама.

Било је времена када је ХостГатор сматран једним од сјајних провајдера услуга, али сада многи корисници нису задовољни својим квалитетом, посебно корисничком подршком. Иако је квалитета услуга БлуеХост занемарљива флуктуација. Дакле, ми идемо за БлуеХост када је реч о угледу.

Победник: БлуеХост

Уптиме

Морате бити сигурни да ваше веб странице не пропадају често јер то може уништити углед ваше веб локације. Вирулентна истина је да се прекиди не могу у потпуности елиминисати. Али то се може смањити хостовањем веб локација код квалитетних хостинг провајдера.

БлуеХост пружа солидно продужење рада. Рачун који користимо обављамо компетентно. До сада се нисмо суочили ни са једним инцидентом када њихов просјечни продужетак падне испод 99,9% продуженог времена. Ево статистика о Уптимеу које је узео робот Уптиме који почиње да се користи.

БлуеХост Уптиме

УптимеТест БлуеХост хостинг

На супротној страни, ХостГатор такође делује веома добро и успева да изведе 100% Уптиме током неколико месеци, али им недостаје конзистентност.

Тренутно им иде добро јер можете видети слику испод које доказује да су% 100 у последњих 7 дана. Али када је у питању период од 30 дана праћења, просјечно продужење рада постаје 99,98%. А ако говоримо о периоду пре 30 дана, тада се такође суочавамо са 2 прекида рада, 1. траје 1 минуту, а други задржава нашу веб локацију 3 минута.

Иако су то мали прекиди рада, али у целини, то постаје озбиљан прекид рада.

ХостГатор Уптиме

УптимеТест ХостГатор хостинг

Да, увек постоје могућности прекида рада са сваким хостинг провајдером, али према нашим БлуеХост вс ХостГатор уптиме статистикама БлуеХост је очигледни победник.

Победник: БлуеХост

БлуеХост

ХостГатор

Брзина

Мрзиш ли чекати? Нитко попут тога њихов прегледач само наставља учитати страницу и на крају се веб мјесто учитава сломљеним садржајем. Ако је серверима потребно дуже време за учитавање странице, то значи малу брзину и самим тим проузрокује пад промета. А када нема промета, која је сврха одржавања веб странице. Након продуженог рада, брзина је сљедећи императив који треба узети у обзир.

Обе компаније су веома блиске једна другој када упоредимо статистику брзине

БлуеХост тест брзине

Тест брзине Пингдом БлуеХост-а

Тест брзине ХостГатор-а

Тест брзине Пингдом ХостГатор-а

Резиме статистике објашњава да обојица углавном учитавају страницу испод једне секунде. Али понекад и веб локација на којој се хостује Сервер ХостГатор траје између 800 – 1500 мс. Трајање је и даље респектабилно, али ниже време учитавања значи да ће учитавање странице бити брзо, што је најбоље за вашу страницу.

Веб локација која се налази на БлуеХост серверу има већу величину странице од ХостГатор, али се и даље учитава брже од ХостГатор.

Победник: БлуеХост

Учитај тест утицаја

Обављајући тест оптерећења, можете просудити квалитет сервера. Да бисте проверили да ли обе компаније пружају одржив и поуздан веб хостинг, користимо познати алат познат као ЛоадИмпацт.

Помоћу овог алата шаљемо виртуелне кориснике на обе веб локације хостиране на ХостГатор и БлуеХост серверима.

Само проверите испод статистике да бисте пронашли најбољег веб домаћина.

Статистика ХостГатор показује да су за 30 виртуелних корисника резултати прилично задовољавајући, а време учитавања углавном остаје испод 630мс. Али након тога сервер показује нестабилно понашање и време учитавања повећало се на 16сец.

Статистика ЛоадИмпацт ХостГатор-а

ЛоадИмпацт Тест ХостГатор Сервер

Статистика БлуеХост ЛоадИмпацт

Према статистикама БлуеХост-а, у почетку им сервер траје готово 950 мс, али након тога, сервери играју прилично добро смањујући време учитавања. Посматрањем можете видети да углавном време учитавања места остаје испод 900 мс, а само су ретке случајеви када погоди 1сец. Доследност можете видети и у линији времена учитавања.

Дакле, то значи да БлуеХост северс могу ефикасно да управљају саобраћајем чак и када постоји већи број активних корисника.

ЛоадИмпацт тест БлуеХост хостинг

Победник: БлуеХост

Услуге подршке

Шта је са политиком подршке веб домаћина? Да ли нуде 24/7 техничку подршку? Ово је једно подручје које је најважније и за почетнике и за стручњаке.

Обе компаније нуде 24 часа дневно, четворочасовни разговор, телефон, е-пошту, систем издавања карата и базу знања са пуним чланцима. Али јесу ли обојица брзи?

Услуге подршке за БлуеХост су брже од ХостГатор-а. Кад год нам је потребна помоћ или неке информације, покрећемо разговор уживо и повежемо се испод 5 – 7 минута.

Али када разговарамо о томе ХостГатор Ћаскање уживо је страшно. Започнете разговор уживо да бисте брзо добили одговор. Али у просеку трају готово 10 – 40 минута, па чак и понекад морате сачекати готово сат времена. Претпоставимо да желите више ресурса или је ваша веб локација доживела неку грешку и потребна вам је помоћ одмах, али они само спавају. То је знак да „Без бриге за купце“.

Победник: БлуеХост

БлуеХост

ХостГатор

ХостГатор вс БлуеХост Хостинг функције

Складишни простор

Па колико вам је потребно простора за складиштење да бисте смештали садржај веб локације? Једноставној веб локацији информативног типа обично није било потребно много простора. БлуеХост понуда 50ГБ складиштење у основном плану, док је ХостГатор њихово складиштење означио као “Неограничено”.

Неограничено значи да нема ограничења, али када компанија мисли да ваша веб локација троши више ресурса, обавестиће вас да надоградите план. Обично када провајдер каже неограничено или безмерно, то значи скоро 100 ГБ. Али корисници ХостГатор-а могу лако да преносе садржаје до 200 ГБ, а након тога ће можда морати да се надограде.

Победник: ХостГатор

Проток

Ширина опсега је пренос података када сваки посетилац посети вашу веб локацију. Такође можемо рећи да је број посетилаца које ваша веб локација може да држи. Ако немате опсег мреже, нико не може да посети вашу веб локацију.

Али нема бриге, јер и БлуеХост и ХостГатор пружају несмерену пропусност за све планове.

Победник: Тие

Рачуни е-поште

Рачун е-поште са робном марком делује професионалније и пружа вам већу контролу.

Зато да одаберете провајдера који вам дозвољава да креирате број налога за е-пошту. БлуеХост допушта до 5 налога е-поште и 100 МБ простора за похрану е-поште на сваком налогу. То је довољан износ, јер углавном веб локације појединачних нивоа имају једну или две адресе е-поште да остану у контакту са својим посетиоцима.

ХостГатор нуди неограничен број налога за е-пошту на свим њиховим плановима који им дају јасну победу над БлуеХост-ом у овом колу. Овде имајте на уму да оба хостинг провајдера подржавају веб пошту, ПОП и ИМАП.

Победник: ХостГатор

БлуеХост

ХостГатор

Контролна табла

Компликована позадинска плоча не само да је мрачна за рад, већ и губи драгоцено време. Није важно да ако компанија понуди свој сопствени панел или индустријски стандардни цПанел, али поента је у томе, то би требало бити лако разумети.

Оба понуђача нуде цПанел који је због своје интуитивне природе веома чест на тржишту.

БлуеХост контролна табла

Инструментална табла контролне табле БлуеХост

ХостГатор Цонтрол Панел

Надзорна плоча управљачке плоче ХостГатор

Ако тренутно користите цПанел, прелазак на БлуеХост или ХостГатор не узрокује забуну. Искрено, БлуеХост цПанел је шаренији и укључује ВордПресс алате. Јер оба нуде цПанел, тако да је ово нерешено.

Победник: Тие

[Напомена: Лично волимо БлуеХост контролну таблу више од ХостГатор.]

БлуеХост

ХостГатор

Инсталациони програм

Прошли су дани када морате да научите команде за инсталирање веб апликације (скрипте) као што је ВордПресс. Сада су се представили сви најбољи ВордПресс хостинг провајдери Инсталациони програм за 1 клик која омогућава брзу инсталацију. То је само неколико кликова.

Не само ВордПресс оба веб домаћина нуде бројне скрипте попут Јоомла, Друпал и ПрестаСхоп итд. лако извођење инсталација.

Победник: Тие

ПХП верзија

ПХП је најпознатији програмски језик и покрива скоро 82% веб локација. Колико вам је важно да одаберете компанију која подржава најновију ПХП верзију?

Одговор је једноставан, одговор најновија ПХП верзија попут 7.0, 7.1 може значајно да побољша брзину сајта. Ево можете сазнати више о ПХП-у.

И ХостГатор и БлуеХост подржавају најновије верзије верзије. Међутим, можете надоградити и на било коју стару верзију као што је 5.6 или 5.4.

Победник: Тие

БлуеХост

ХостГатор

Паркирани домени

Можда нећете осетити потребу за паркираним доменима у самом старту, али једном када будете познати, овај ћете користити да осигурате и бренд и промет. На пример, имате домен абц.цом и примате значајан промет. Па шта ако неко створи име домене слично вама као абц.нет? Могуће је да ће он / она добити неке од ваших потенцијалних посетилаца.

Паркирани домен штити вас од такве врсте инцидената. Са БлуеХост основним планом можете паркирати 5 домена. Ако купите абц.нет, можете да јој покажете ваше име домена (абц.цом) и сваки пут када посетилац отвори абц.нет, аутоматски ће се преусмерити на вашу веб локацију (абц.цом).

Али ХостГатор није понудио ниједан објекат за паркирање домена у њиховом Хатцхлинг (основном) плану. Дакле, ако је паркирање на доменима обавезно садржано у вашем случају, онда ХостГатор-ов план хетлинга није добар избор.

Победник: БлуеХост

Аутоматска миграција сајта

Миграција сајта показала се прикладном опцијом када сте се одлучили пребацити свој блог / веб локацију са постојећег провајдера на другог. Може постојати више разлога миграције, као што су недостатак скалабилних опција. Други разлог би могао бити тај што постојећи провајдер више није квалитетан провајдер.

Дакле, ако желите да пређете са старог провајдера на ХостГатор, онда само испуните њихов образац за пренос, и они ће пренети све ствари попут база података, садржаја и скрипти, итд. без нула трошкова. Имајте на уму да испуњавате услове за аутоматску миграцију током првих 30 дана од регистрације. И након 30 дана администратор ће вам само помоћи.

Док с друге стране, шокират ћете се кад то видите БлуеХост наплаћује 149,99 УСД за миграцију ауто сајта. Ако желите да пребаците веб локацију на БлуеХост сервере, онда то боље учините сами. На интернету је доступно доста уџбеника.

Победник: ХостГатор

Шифрујмо ССЛ

У почетку је ССЛ био важан део веб локација које се баве личним подацима купаца као што су имена, адреса, бројеви кредитних картица итд. Користи се за шифровање личности корисника применом безбедносних протокола за унапређење сигурности и приватности.

Али сада то постаје обавезан део сваке веб странице и блогова да ли имате, блог темељен на садржају или веб локација за електроничку трговину због недавне најаве компаније Гоогле. Како претраживачи (Гоогле) дају одређену предност рангирању веб локацијама са ССЛ-ом.

БлуеХост цПанел представљен је опцијом Лет’с Енцрипт у свим њиховим плановима. Ово омогућава кориснику да активира ССЛ у само неколико кликова. Али ХостГатор до сада није увео такву врсту аутоматизоване и практичне функције (хајде да Шифрирамо). Наравно, они такође пружају ССЛ за све своје планове, али морате урадити неки технички посао да бисте ово активирали и платити додатне трошкове.

Победник: БлуеХост

БлуеХост

ХостГатор

Повратак података

Имати сигурносне копије је последња нада када се све збрка и не видите решење. Враћањем резервне копије ваша се веб локација помера на позицију када сте последњи пут направили резервну копију. Зато је потребно да направите резервну копију. Постоји много бесплатних и плаћених услуга за израду сигурносне копије целих или одабраних елемената веб странице.

Опција стварања резервних копија коју пружа компанија за хостинг заједно са планом који се обично даје на контролној табли и не морате да инсталирате ниједан додатак.

БлуеХост нуди и бесплатне и плаћене резервне услуге. Услугу можете да конфигуришете за прављење дневних, недељних и месечних резервних копија. Штавише, ако желите да преузмете резервну копију на свој рачунар, то можете учинити преко ФТП-а. Такође, не постоји накнада за враћање резервне копије.

ХостГатор овде лоше ради. Компанија каже да нуде бесплатну израду резервних копија и да, у праву су, али када год желите да вратите резервну копију, наплаћују 15 долара. Озбиљно ?? Озбиљни смо. Па шта ћемо учинити са бесплатним сервисима који могу направити само резервну копију, али не и омогућити бесплатно враћање?

Победник: БлуеХост

Цене

Цена је још један врло важан елемент који треба узети у обзир посебно за оне који имају ограничена средства. Требали бисте осигурати да добијете вредност за свој новац. Обе компаније нуде заједничке, ВордПресс, ВПС и наменске хостинг планове.

Бесплатно име домена

Назив домена је веб адреса било ког блога или веб локација. Без тога не можете да поставите блог. Многи од пружатеља услуга нуде ово бесплатно ако купите хостинг план. БлуеХост такође нуди бесплатно име домена заједно са веб хостингом. Не морате да платите ни пенију прву годину.

ХостГатор није понудио бесплатно име домена својим купцима. То ће бити нешто више за прву годину од БлуеХоста.

Победник: БлуеХост

БлуеХост

ХостГатор

Домене & Приваци Гуард

Шта ако желите да купите само име домена? Иако постоје неки други најбољи регистратори домена, БлуеХост и ХостГатор такође су изузетна пажња. Постоји мала разлика између њихових цена.

БлуеХост наплаћује 11,99 УСД за .цом домену, док га ХостГатор нуди у износу од 12,95 УСД. Али прича још није готова. Након једне године БиХ кошта 15,99 УСД, док ХГ-у тражи 15 долара за обнову. Дакле, ако идете за БиХ, тада можете уштедјети скоро долар за једанпут, али платити више при обнављању у односу на ХГ.

Заштита приватности домена је додатак који скрива ваше приватне податке попут адресе е-поште итд. Како би вас спасио од злонамерних е-порука и маркетиншких компанија. Али овде имајте на уму да није обавезан додатак. Дакле, ако ово желите активирати, БлуеХост га нуди у износу од 11,88 УСД, док ХостГатор нуди 12,95 УСД.

Прве године ћете уштедјети скоро 2 долара када купујете домену и заштиту приватности од БлуеХост-а, а обнављањем уштеде уштедјет ћете неколико центи. Будући да су разлике мале, то је јасна веза.

Победник: Тие

Веб хостинг

БлуеХост нуди 3 веб хостинг плана у заједничкој категорији. Тренутно нема разлике у трошковима, цене обе компаније су исте, осим основних планова. У свом основном плану, БлуеХост нуде 1 бесплатно име домена, 50 ГБ простора за похрану (више него довољно) и несмерени пропусни опсег. На овом плану можете угостити један домен. Ово је веома погодно ако желите да водите мали лични блог.

ХостГатор нуди несмерени простор за похрану и пропусни опсег у свом плану лечења, али је ограничен на хост једног домена. За разлику од БлуеХост-а, они вам не дају бесплатан домен прве године приликом куповине хостинг рачуна.

Поред основног плана, ако говоримо о плановима Плус (БлуеХост) и Баби (ХостГатор), оба су прилично слична. Можете угостити неограничене домене. Најбоље је за кориснике који су планирали да направе више веб локација у блиској будућности без трошења додатног новца. Као што видите, не постоји ниједна истакнута разлика између виших планова од основног, тако да ћемо овај део повезати као горе.

Победник: Тие

БлуеХост

ХостГатор

Политика поврата новца

Политика поврата новца може се описати и као гаранција поврата новца. Компанија може само тежити да задовољи све своје купце. Нема гаранције да је корисник ако је у потпуности задовољан, као и други. Овде се враћа политика враћања и штеди ваш новац.

Након пријаве са БлуеХост-ом, можете затражити повраћај новца у првих 30 дана. Ако сматрате да њихове услуге нису задовољавајуће, онда сигурно вратите свој новац. Овдје запамтите да након 30 дана не можете тражити поврат новца.

Док ХостГатор спроводи политику поврата од 45 дана, то значи да имате више дана да тестирате њихове услуге пре него што донесете одлуку да ли да затражите повраћај новца или не?

Дакле, одлучивање између БлуеХост-а или ХостГатор-а у погледу гаранције поврата новца, није тако тешко одабрати најбољу. Није баш лако?

Победник: ХостГатор

Закључак

Дакле, време је за закључак БлуеХост вс ХостГатор. Када говоримо о другим аспектима попут бесплатног ССЛ-а, онда и БлуеХост има предност над ХостГатор-ом. Штавише, БлуеХост у свој најосновнији план укључује и бесплатну копију, паркирање домена, бесплатно име домена и добро опремљену контролну таблу.

С друге стране, ХостГатор пружа бројне друге функције, као што су неограничени рачуни е-поште, поддомене, већа похрана за е-пошту и 4500 бесплатних предложака веб локација. Али, они би требали размислити о бесплатном ССЛ-у компаније Лет’с Енцрипт јер је то важно за СЕО.

Бесплатни ССЛ можете добити од ЦлоудФларе-а. ЦлоудФларе већ користимо бесплатни ССЛ на неким од наших блогова, а најповољнији део је што не морате да научите било какве техничке ствари за његову имплементацију.. Ево потпуног водича да бисте омогућили бесплатни ССЛ ЦлоудФларе на веб локацијама које покрећу ВордПресс.

Све у свему, планови БлуеХост су добро осмишљени и ефикасније повећавају доступност својих брзих услуга, па ћемо вам предложити БлуеХост.

Уверени смо да вам преглед постаје све јаснији и да нема више забуне коју би изабрали између БлуеХост-а и ХостГатор-а?

БлуеХост

ХостГатор

Ако мислите да смо заборавили да покријемо неку главну карактеристику коју треба упоредити, јавите нам у коментарима. Радо ћемо прочитати ваше сугестије и повратне информације.

Ако вам је и даље потребна помоћ и збуњени сте око ХостГатор-а и БлуеХост-а, не оклевајте да се обратите. Увек смо ту да вам помогнемо да пронађете најбољег домаћина.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map