Topp 5 bästa Ahrefsalternativ 2020 för Link Building

27

Vem gillar inte att dominera målsökord på sökmotorns första sida?


Det finns mer än 200 faktorer som Google använder för att rangordna webbplatser och två av dem har mest inflytande. Den första är innehåll och sekunderna är bakåtlänkar. Du kan skapa dödande innehåll som ger användarna högt värde men hur man analyserar eller hittar konkurrentens bakåtlänkar?

Ahrefs är ett av de bästa verktygen för att analysera konkurrenters backlink-profiler och kan användas för att övervaka webbplatsens bakåtlänkar. Men det är lite kostsamt som uppmanar de flesta användare att leta efter ahrefsalternativ. Om du är i SEO-fältet under en lång tid, kanske du vet att alla de bästa SEO-verktygen erbjuder ganska liknande priser som Ahrefs.

Så här är några skäl att leta efter ahrefsalternativ:

 • Gratis plan finns inte längre tillgängligt
 • Det är ett dyrt verktyg
 • Deras svårighetsfunktioner för sökord är inte exakta som de borde vara
 • Brist på Google Chrome-tillägg

5 bästa Ahrefs-alternativ för att analysera och bygga bakåtlänkar

1. SEMRush

SEMRush bästa alternativet till ahref

Till en början kan du förvirra att se SEMrush-gränssnittet på grund av funktioner som finns över hela instrumentbrädan. Men i verkligheten är programmet enkelt att använda. Detta är inte bara ett SEO-verktyg men innehåller en grupp av användbara saker inklusive

 • Backlink-analys
 • Rangspårning
 • Annonsplanering
 • Trafikanalys och mycket mer …

Det är en allt-i-ett-lösning för digital marknadsföring och hälla ut konkurrensdata som gör det till ett bra ahrefsalternativ.

Med Semrush är det mycket enkelt att få fördjupad information om konkurrentens webbplats. Du behöver bara göra det ange din konkurrent domän namn och sedan kommer det att visas nödvändig statistik som

 • organiska nyckelord och deras positioner i Google
 • baklänkprofil med ankare
 • högst rankade nyckelord.

Efter att ha lagt till konkurrentens webbplats, gå bara över till organiska sökpositioner från sidofältet. Nu kommer du att se nyckelord tillsammans med sökvolym och ranking i sökmotorn. SemRush tecknar också nyckelord svårigheter av varje nyckelord. På detta sätt kan du utnyttja Semrush på bästa sätt och ta tag i värdefulla nyckelord.

Den beskriver också vad som är de senaste rörelserna för dina konkurrerande nyckelord i sökmotorerna. Och genom att sätta ett enda konkurrentens domännamn Semrush lista de andra potentiella konkurrenterna och därmed hjälper dig att utforma mer kompetenta SEO-strategier.

En annan viktig funktion som är mycket användbar om du vet om din målgrupp är valet av plats. Verktyget stöder mer än 100 platser. Om du nu väljer USA kommer den att genomsöka och endast visa information om den amerikanska publiken. Efter att ha fått informationen, lägg bara till ditt projekt i SEO-revision, detta kommer att bidra till att förbättra SEO på sidan.

SEMrush kan hjälpa dig att planera PPC. Med detta bara ett verktyg kan du utföra reklamforskning och analysera konkurrenter annonsstrategier. Deras PPC-sökordsverktyg hjälper dig mycket att beskriva AdWords-kampanjen. Tillsammans med Display-annonserna kan du hålla ett öga på konkurrenterens videoannonser och planera dina egna.

Nyligen introducerade de nyckelord magiska verktyg vilket är kombinationen av flera integrerade forskningsverktyg och ger mycket omfattande detaljer. Här titta på skärmdumpen.

Semrush nyckelord magiska verktyg

Tyvärr är både ahrefs och Semrush inte program som alla har råd med. Men till skillnad från ahreferna erbjuder Semrush en gratis konto som ger upp till 10 frågor per dag. Dessutom kan du också få 14-dagars provkonto. Även om ahrefs inte tillhandahåller ett gratis konto och för ett provkonto, kräver de betalningsinformation.

Semrush är ett av de fantastiska verktygen och om du har råd måste du använda det. Men om du bara är en nybörjare bloggare kanske du inte behöver detta och kan lita på deras gratis konto. Sammantaget är SEMrush ett fantastiskt verktyg med massor av funktioner som presenterar rapporter i olika format och säkert värt din vartenda öre.

Besök SemRush

2. SEO Power Suite

SEO powersuite allt-i-ett-alternativ för ahref

SEO Power Suite erbjuder en mjukvarubaserat program istället för onlineverktyget. För att använda deras tjänster måste du ladda ner deras programvara på din lokala dator och sedan installera den. Det är tillgängligt för Windows, Mac och Linux. SEO Power Suite är betrodd av mer än 500 000 användare.

De erbjuder 4 fantastiska verktyg som är

 • Rank Tracker
 • SEO SpyGlass
 • Webbplatsrevisor
 • Länkassistent.

Rank Tracker hjälper användaren att övervaka position i Google, Bing, Yahoo och mer än 327 sökmotorer. Lägg bara till webbplatsadressen och anslut sedan ditt Google Analytics- eller AdWords-konto. Det kommer att börja analysera.

Det är bra att du kan lägga till ytterligare 10 webbplatser tillsammans med din webbplats som kan vara dina konkurrenter för att uppskatta framstegsskillnaderna. Med ett enda klick kan du få de senaste rankningsresultaten eller bara ställa in den på Auto-pilot för att spåra ranking.

Verktyget kan spåra rankningen på en specifik plats. Rank tracker kan vara ett mycket användbart verktyg för att gräva upp det lönsamma & värdefulla nyckelord för din kampanj som den består av 16 olika förslagsverktyg till exempel Google sökordsplanerare, verktyg för sökordsupptäckt och SEMRush, etc. Detta gör det till ett bra verktyg för sökordundersökningar och därmed det bästa alternativet till ahrefs. Dessutom kan du exportera anpassade rapporter med grafik.

Nyckelordet forskning och analys ger all viktig information liknar

 • relaterade sökord
 • sökvolym
 • ranking svårigheter
 • antalet konkurrerande webbplatser osv.

SEO SpyGlass är det mest anmärkningsvärda och ett av våra favoritverktyg i SEO Power Suite. Efter att ha lagt till webbplatsen i SEO SpyGlass, kommer den att visa en sammanfattning av det totala antalet bakåtlänkar och domäner där länkarna kommer från. Det anger också mängden unika IP: er.

Seo power suite SpyGlass-verktygsstatistik

Detaljerna som presenteras av SpyGlass gör SEO Power Suite till det perfekta verktyget i branschen. Dess algoritm ger dig en detaljerad insikt om de senaste bakåtlänkar med följa och nofollow taggar. Genom att flytta till olika flikar kan du få information om bakåtlänkar från hemsidan, bakåtlänkar trafik och Link massa risk, etc. Det finns också insikter om att länka domäner och ankare. Så med dessa djupgående och avgörande detaljer kan du bygga en adekvat strategi för länkbyggnad.

De Webbplatsrevisorverktyg kan kontrollera dina sidors hälsa. Det finner ut

 • trasiga länkar
 • HTML-koder
 • titlar
 • beskrivningar och interna länkar.

Dessutom kan det generera vänlig Sitemap och övervakar effektiviteten i dina sociala profiler.

Power Suite: s verktyg för länkassistans kan hitta möjligheterna att bygga länken. Länkarna ges med olika mätvärden som förankringar och kvalitetsfaktor. Det kan hjälpa dig att hitta de auktoritativa webbplatserna med länkar till dina konkurrenter. På detta sätt kan du också närma dig dem. Också, det övervakar dina bakåtlänkar och kan berätta om det är så leverera något värde till din webbplats eller inte. Länkhjälpverktyget serverar ett snyggt och rent gränssnitt för e-posttjänster.

Så när det gäller prissättning kan SEO-kraft göra ett allvarligt hål i fickorna för budgetmedvetna bloggare och företagare. Den professionella planen kommer i 499 $ medan Enterprise plan kostar 1199 $. Den största skillnaden mellan dessa två planer är att Professional plan inte kan tillåta att exportera vissa rapporter för klienter.

Sammantaget kan verktyget vara dyrt för dig, men det är ett utmärkt allt-i-ett-val för länkbyggnad, backlinks-analys och forskning. Du måste prova det.

Besök SEO PowerSuite

3. Serpstat

serpstates hemsida

Serpstat är en allt-i-ett SEO-plattform som består av fem verktyg:

 • Rangspårning
 • Sökordsundersökning
 • Konkurrenskraftig analys
 • Webbplatsrevision
 • Backlink-analys

När det gäller backlink-analys, Serpstat analyserar din backlink-profil, övervakar nya och förlorade bakåtlänkar, visar dina förankringar och mäter länkens myndighet. Dessutom undersöker det konkurrenter bakåtlänkar. Med den här funktionen kan du ta reda på vilka webbplatser och sidor som länkar till dina konkurrenter, uppskatta deras länkbyggnadsstrategi och ta några idéer eller webbplatser till din egen strategi.

serpstate instrumentbräda

Den har också ett brett utbud av funktioner som hjälper dig att ta ut det mesta sökord forskning liknar Ahrefs. Förutom ett vanligt sökordval erbjuder det:

 • Relaterade nyckelord: Den här funktionen ger dig en enorm lista med nyckelord som är semantiskt relaterade till ditt primära nyckelord (LSI-nyckelord). Det hjälper dig att utöka din sökordslista med synonymer, olika variationer av fraser för att optimera en sida för flera sökord och få ditt innehåll att se mer naturligt ut.
 • Sökförslag: När du börjar skriva din fråga i Google-sökningen föreslår Google vanliga sökord som människor söker på Google. Serpstat samlar alla dessa nyckelord med lång svans för dig.
 • Sökfrågor: Dessa är sökförslag i frågeformuläret.
 • Nyckelordssvårighet: Den här statistiken visar hur konkurrenskraftigt sökordet är. Med denna information kan du förstå om KW är värt att spendera pengar och tid.
 • Nyckelord: Verktyget visar vilka specialelement som visas för din fråga (karta, svarbox, shopping osv.) Det kan hjälpa dig att hitta rätt KW: er för att komma med där.
 • Sökordsgrupp: Clustering grupperar nyckelord efter betydelse och relevans. Den här hjälper till att optimera en sida för flera frågor och förstå en enorm sökordslista.
 • Konkurrenskraftig sökordforskning: Du kan jämföra din URL och URL för din konkurrent och hitta SEO / PPC-nyckelord som du har missat.

Ett annat bra verktyg är Rangspårning. Du kan ställa in uppdateringar dagligen, var tredje dag eller varje vecka. Dessutom kan du övervaka dina positioner sida vid sida med dina konkurrenters positioner i ett projekt, utan att behöva skapa ytterligare projekt och spendera extra gränser.

De Webbplatsrevision verktyget uppskattar nivån på webbplatsens tekniska optimering. Serpstat hittar alla fel relaterade till metadata, rubriker, HTTP-statuskod, indexering, länkar och omdirigeringar, laddningshastighet, serverparametrar, etc. Den sorterar fel efter prioritet, ger dig en lista över länkar där felen finns och rekommenderar ett sätt att fixa dem.

Dessutom kan du uppskatta konkurrenternas PPC-annonser, hitta exempel på annonser, hitta nyckelord som de bjuder på, jämföra annonser från flera domäner. Nästan alla funktioner i detta verktyg är lämpliga för en konkurrenskraftig analys samt för analys av din egen webbplats vilket gör det till det mest lämpliga Ahrefs-alternativet.

Gratis version är tillgänglig men den är begränsad i funktioner, frågor per dag och resultat per rapport. De betalda versionerna börjar på $ 19 / månad men den billigaste planen räcker vanligtvis inte för en korrekt analys. Andra planer för personligt bruk kostar $ 69 – 299 $ per månad, för affärsbruk är det $ 499 – $ 2500 per månad.

Eftersom plan B ($ 69) är tillräckligt för att köra och optimera flera webbplatser verkar Serpstat erbjuda ett av marknadens bästa pris-prestanda.

Besök SerpStat

4. Moz

MOZ bästa verktyg för länkbyggnad

Moz är det exceptionellt välkända verktyget och betraktas som det starka ahrefsalternativet. Moz startade sin resa 2004 som SEO-konsultföretag, men nu erbjuder de flera produkter. Det används starkt av små bloggare, utvecklare och företag på små nivåer för bättre SEO- och nyckelordutforskningar.

Deras mest populära statistik är Domän- och sidautoritet skalor från 0-100 som mäts genom att beakta de flera faktorerna. En webbplats med hög myndighet betyder att den har stort inflytande.

Moz-produkter inkluderar

 • Sökordsutforskare
 • Open site explorer
 • Ranking- och optimeringsverktyg.

De erbjuder också en Moz-bar för alla deras användare. Du kan installera verktygsfältet från Chrome Store. Den visar viktiga statistik som domän- och sidautoritetsstatistik under varje sökresultat från Google samt bakåtlänkar. Detta är till stor hjälp för att kontrollera hur inflytelserika spelarna rankade på sökordet du skrev i Google.

Moz öppen webbplatsutforskare lockar de flesta användare antingen gratis eller premium för att registrera sig för Moz-prenumerationen. De har en enorm indexstorlek och ökar den också med schemauppdateringar. För att granska länkprofilen, lägg bara platsadressen i fältet och tryck på Enter. Den visar alla länkar som kommer till den webbplatsen. Dessutom, det berättar nofollow-taggarna, spam-poäng och förankringstext för varje länk tillsammans med domän- och sidorutgivningsmetriker.

Läs också:

 • 10 bästa SemRush-alternativ och konkurrenttjänster
 • SPyFu-alternativ för att spionera dina konkurrenter och sökordsundersökningar

Genom att få dessa uppgifter kan du spionera på din konkurrents profil och bestämma hur stark länk du behöver för ranking. Med det här verktyget kan du antingen kontrollera inkommande länkprofil för ett inlägg eller en hel webbplats.

Dessutom tillåter de det tillämpa filter för viss typ av information som visa extern länk eller interna länkar eller båda. Du kan också filtrera 301, 302, följ, nofollow, equity, inga kapitallänkar eller länkar till underdomäner och rotdomän, etc..

MozSEO-webbplatsutforskaren statistik

Nu med så mycket information kan du designa en sökväg från var du behöver bakåtlänkar och hur inflytelserika länkarna ska vara. Funktionen för länkmöjligheter spelar också en viktig roll genom att visa 302, 4xx, 5xx. En annan fantastisk funktion är länken korsar som hjälper dig att hitta de webbplatser som länkar till dina konkurrenter men inte till dig.

Utnyttja deras bästa sökord explorer innan du skriver blindt om något sökord. Skriv in nyckelordet i sökordsfältet så kommer det att visas varje månad sökvolym, svårighet och möjlighet. Möjlighetsgraden avser den uppskattade klickfrekvensen. Det finns också prioritetsnivåmätare där nyckelord med högre poäng anses vara mer föredragna. Keywords Explorer ger också en mycket lång lista med förslag och en SERP-analys.

Moz Pro planen innehåller sidoptimerings- och rangspårningsverktyg. Sidoptimeringen genererar rapporter baserade på 27 olika faktorer på sidan och ger SEO-poäng. Du kan förbättra SEO-poängen genom att följa rekommendationerna. Moz tillhandahåller också Followerwonk för övervakning av den sociala profilen. För API-utvecklare tillhandahåller de Mozscape API i tre olika planer.

Du kan registrera dig för en gratis konto vilket är begränsat till 5 stenbrott per dag för verktyg för sökordsutforskare medan webbplatsutforskaren fungerar obegränsat. De tar ut $ 99 / mo för standard (grundläggande) plan för upp till 2 användare och supporttjänster dygnet runt. Du kan fritt välja planen genom att beakta din ficka och dina behov.

Dessutom Moz artiklar är väldigt användbart för SEO-lärande. Moz är ett imponerande verktyg som hjälper dig att utforska det nya sökordet och analysera konkurrenterna och därmed hjälpa dig att utforma en effektiv planering för att överträffa dem.

Besök Moz

5. Majestätisk

majestät med största index

Nästa på listan är Majestic. Det ägs av Majestic-12 Ltd, ett brittiskt baserat företag. Denna enda länkbyggnadsprogramvara erbjuder flera verktyg på en plats, t.ex.

 • Site Explorer
 • Backlinks-analys
 • Domänjämförelse
 • Sök Explorer
 • Och ett kraftfullt API för utvecklare.

Det finns också webbläsarutvidgningar.

På instrumentpanelen ser du webbplatsutforskarfältet där du behöver ange webbplatsadressen som du behöver insikt om. Nu på en instrumentbräda kommer det att visa dig externa bakåtlänkar, hänvisande domäner och ankartextdetaljer. Den kommer att påpeka regeringens och utbildningsförbindelserna separat.

För mer information måste du klicka på flikarna. Som på fliken Backlinks visar programmet alla följ och ingen följ länkar och varifrån dessa länkar hör hemma. Du kan antingen dölja eller visa de raderade länkarna. Det är bra att de kan exportera bakåtlänksdata till din lokala enhet.

Majestätisk showinformation baserad på de två indexfunktioner som kallas Färsk och historisk. Alternativet Historiskt index ger omfattande detaljer baserat på all data de har medan Fresh index ger informationen de senaste 90 dagarna. Dessa alternativ gör dina bakåtlänksstrategier mer produktiva genom att tillhandahålla de historiska och senaste bakåtlänkhistoriken för dina konkurrenter.

Låt oss rensa en sak som majestic erbjuder inte SEO-tjänster. Oftast bloggarna på nybörjarnivå som följer de grundläggande detaljerna som uppskattad nyckelordsvolym, rankningssvårigheter, spårning av nyckelordsposition, data om organisk trafik och relaterade sökord, etc. men majestätiska saknar alla dessa saker.

Så vad är Majestic bra för? Det kan utföra bättre bakåtlänkanalys med olika mätvärden som citeringsflöde, aktuellt flöde och förtroendeflöde. De har ett rikt index av bakåtlänkar.

Trust Flow: Definiera med antalet klick på webbadressen som anges på den betrodda webbplatsen.

Citationsflöde: Det bestämmer huvudsakligen antalet bakåtlänkar och deras effekt på domänen.

Aktuellt flöde: Det mäter URL: s inflytande i den specifika kategorin.

Majestätisk Bulk Backlink-verktyg hjälper dig att analysera upp till 400 webbadresser samtidigt. Det är bäst när du vill analysera dina flera konkurrenter.

För att stå emot din konkurrent behöver du också backlink-profil som liknar dem. Här Clique Hunter-verktyg kan hjälpa dig. Om du lägger till tre webbadresser för konkurrenter kommer det att visa vilken gemensam webbplats som skickar en länk till dem alla. Majestic fick en lång lista med funktioner inklusive Buzzsumo, grannskapskontroll och URL-avsändare, etc..

Du kan få en gratis konto för Majestic, bara ge nödvändig information och registrera dig. Även om det är begränsat i funktioner men kan vara bra för mycket grundläggande analyser eller testning av deras tjänster. De ”Lite” plan kostar endast $ 41,67 / år vilket är begränsat i funktioner medan “Proffs” planen innehåller massor av funktioner och kostar $ 83,33. Majestic är ett fantastiskt verktyg om ditt huvudsakliga mål att övervaka bakåtlänkar.

Besök Majestic

Bonusverktyg: Skrikande groda SEO Spider

Screaming Frog är ett av de bästa alternativen till ahrefs på grund av deras långa lista med funktioner och detaljerad information. Det används också av stora märken som Apple, Disney och Amazon, etc. Deras fantastiska SEO spindel verktyg kan installeras på dina Windows-, Mac- och Linux-system och med det här verktyget kan du genomsöka realtidsresultat.

Lägg bara till URL i programvaran och klicka på Start. I en gratis version, det kan genomsöka 500 länkar medan premiumplan skannar obegränsade länkar. Genom att växla mellan olika flikar får du information om interna & externa länkar, H1, H2, Meta Description och Sidtitlar. Dessutom visar det också länkar till HTTP- och HTTPS-protokoll.

Screaming Frog är det bästa sättet att spara tid medan du tar hand om SEO-faktorer på sidan. Du kan enkelt hitta utgående och inkommande länkar tillsammans med webbadresserna. SEO-spindeln identifierar permanenta och tillfälliga omdirigeringar. Dessutom tillhandahåller det följande och nofollow-taggar för länkar.

För äldre webbplatser, trasiga länkar är en huvudvärk och dessa kan döda din webbplats SEO. SEO-spindel påpekar inte bara 404 sidor utan också 301. Därmed kan du vidta åtgärder för att snabbt fixa de drabbade länkarna. När programvaran slutar krypa till 100% är det bara att gå över till “Svarskoder” fliken och tillämpa klientfel 4xx-filter. För att hitta källorna till trasiga länkar klickar du på fliken Inlänkar som finns längst ner i programvaran.

Som vi alla vet att sökmotorer inte gillar duplicering och med det här verktyget, du kan effektivt upptäcka allt duplicerade sidtitlar, metabeskrivningar och sidor med lågt innehåll osv. SEO Spider kan utföra en kontroll av CSS-, Javascript- och flash-länkar. Du kan till och med konfigurera den för att genomsöka alla underdomäner.

Ett av huvudelementen är att det kan hämta Google-analyser såväl som sökkonsolinformation och presentera all information på bara en instrumentpanel. Du kan enkelt exportera den anpassade webbplatskartan.

Verktyget innehåller många andra viktiga funktioner som

 • URL: er som är blockerade av robots.txt
 • Granskning av hreflangattribut och Ajax osv.

Bland allt detta, i en premiumversion, a teknisk team är alltid där för din hjälp. Du kan använda användarhandboken från deras webbplats i händelse av svårigheter.

Screaming Frog erbjuder också många andra tjänster som sökmotoroptimering, länkbyggnad och PPC-hantering, etc. men för sådana funktioner måste du betala ytterligare belopp. Spindelverktyget kan inte tillhandahålla statistik som nyckelordförslag, sökvolym och konkurrens, etc. snarare fokuserar det på att optimera din webbplats för att göra den sökmotorvänlig. För närvarande kommer den i £ 149,00 med alla deras funktioner aktiverade.

Screaming Frog SEO Spider är ett måste som ett verktyg som innehåller massor av saker för SEO på en plats och därmed sparar mycket tid. Du kan exportera data till ett kalkylblad och andra standardformat. Det spelar ingen roll om du är bloggare eller SEO-byrå, det kommer naturligtvis att leverera mer än pengarna du betalar.

Besök Screaming Frog

Slutsats

Enligt vår uppfattning är detta några av de bästa ahrefsalternativen. Men valet beror helt på dina krav. Som om din huvudkoncentration för att hålla ett noga öga på konkurrenternas länkprofil då Majestätisk är ett fantastiskt verktyg för att prova eftersom de har ett massivt index och så ger en djupgående analys.

För en allt-i-ett-lösning, SEO PowerSuite är ett bra val. Deras rank tracker-verktyg fungerar i samarbete med 16 olika verktyg. Deras SEO SpyGlass är ett fantastiskt verktyg med så många statistik medan webbplatsrevisorn kan ge användbar information för on-page SEO. Men deras prissättning är skyhög, vilket kan vara en stor brytare för de flesta kunder.

Du kanske också vill läsa:

 • Bästa plagieringskontroll för att producera unikt innehåll
 • Rekommenderas och bästa SSD-värdstjänster

Så vad är det bästa som täcker alla viktiga faktorer och bevisar ett praktiskt SEO-verktyg?

För detta rekommenderar vi att du går för SEMrush på grund av deras multifunktionella verktyg. Du kan spionera på dina konkurrenters drag, få en lång lista över möjliga konkurrenter, nyckelordssvårigheter & spårning, planering Display & Videoannonsering och stöd för mer än 100 platser. Dessutom erbjuder de konkurrenskraftiga priser och 14 dagars gratis provkonto.

Så det här är förslag. Dela gärna det som bevisar det bästa ahrefsalternativet för dig. Vi uppskattar mycket din feedback.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map