SiteGround vs BlueHost Review 2020: Vilken är snabb och pålitlig webbhotell?

0

Är du nyfiken på vilken du ska välja när det gäller SiteGround vs BlueHost?


Om du bara vill starta en blogg är basleverantören för dessa leverantörer väl lämpad för dig men förvirringen är vilken du ska välja. Båda är välkända, välrenommerade och närvarande i rekommendationslistan för WordPress.org.

Båda företagen erbjuder skalbara alternativ så att om din blogg växer kan du enkelt växla till den resursfulla planen.

BlueHost ägs av EIG som är den största gruppen inom webbhotell medan SiteGround arbetar som en oberoende spelare och drivs av tekniska kunniga killar.

Specialområde:

SiteGround: De är kända för sina avancerade infrastruktur, säkerhetsinitiativ och interna verktyg som SuperCacher, NGINX-hastighetsserver och backup-system.

Tillåter dig att välja ett datacenter över hela världen, Account Isolation och SSD-aktiverade servrar.

BlueHost: Det betraktas som den attraktiva lösningen för de nya webbplatserna.

Företaget tenderar att erbjuda större rabatter ofta.

Snabb sammanfattning

BlueHost grundades 2003 och förvärvades av EIG 2010. Företaget växer så stadigt och har nu mer än 2 miljoner kunder. De är också kända för sina snabba tjänster och rabatter som gör det till ett bra val för nya bloggare.

SiteGround gör inträde 2004 och känd för sin exceptionella infrastruktur och omsorg för kunderna. De tillverkar olika interna verktyg för att göra sina tjänster snabbare och säkrare. Nu erbjuder företaget grundläggande värd för företagsledning och är värd för mer än 500 000 domäner.

Så om du är förvirrad och inte vet vilken som är den bästa värdleverantören för din blogg så här avslöjar vi insidan av historien genom att göra jämförelse från topp till huvud.

SiteGround och BlueHost Review 2020

Teknologi

Att anta senaste tekniken visar att företaget är mer engagerat i att betjäna sina kunder med större tillförlitlighet. SiteGround Developer-team strävar alltid efter att erbjuda något unikt för sina kunder som ett resultat av vilket de erbjuder SuperCahcer, eget backup-system, HTTP / 2, proaktiv övervakning, NGNIX-serverteknik och mycket mer.

SiteGround sätter säkerheten i prioriteringar och introducerar ofta olika säkerhetsuppdateringar för att bygga en solid brandvägg. Utan tvekan sätter de hela ansträngningarna för att införa Anti-hack-systemet för att skydda dig, men användaren måste också vidta några försiktighetsåtgärder från deras sida. Läs här hur du säkra WordPress-bloggen.

På andra sidan är BlueHost inte en snäll teknisk fokusspelare. De tenderar att fokusera mer på marknadsföring istället för att förbättra sin infrastruktur. Hittills introducerade de inte någon form av interna verktyg och har ett mycket begränsat antal datacenter. De verkar rikta in sig på individuella värdbehov och småföretag.

SiteGround presenterar stolt sina serverspecifikationer. De använder V3 Intel Xeon E5-2690 CPU: er. Dessa servrar är också beväpnade med 265 GB RAM och solid state-enheter med RAID 10. Linux-behållaren gör servrarna mer effektiva genom att förbättra läsningen & skrivhastighet och 2 gånger CPU-kraft. Medan BlueHost inte avslöjade sina serverspecifikationer. Även när vi pratar vägrade de helt enkelt att avslöja serverinformation.

Vinnare: SiteGround

SSD-enheter

Du kanske hör om Solid State-enheter. Till skillnad från Spinning-enheterna är SSD: er snabbare och effektivare när de utför operationerna (läsning och skrivning). Det är därför många företag började använda SSD-drivna servrar för att leverera höghastighetsprestanda.

SiteGround är en av de bästa SSD-värdleverantörerna. Den banbrytande solid state-drivenheten hjälper dem att leverera flammande snabb och pålitlig webbhotellösning än den traditionella webbhotell.

Medan BlueHost beror på deras traditionella infrastruktur och lagrar data på spinnande enheter. Trots att de fungerar före SiteGround men ändå inte gjort nödvändiga ändringar.

Vinnare: SiteGround

Bluehost

Siteground

Uptime

Uptime betyder när din webbplats är tillgänglig via internet. Föreställer du dig att vara värd för din webbplats på servern hos någon värdleverantör som inte har åtagit sig att ge maximal drifttid? Självklart inte. Och stillestånd innebär att din webbplats inte är tillgänglig för besökarna online. Så det betyder att drifttid är mycket viktigare än hastigheten på webbplatsen och detta bör vara din högsta prioritet när du väljer webbhotell.

Bluehost

BlueHost är inte dåligt när vi jämför båda företagens drifttid, men som du kan se nedan på vår webbplats som är värd på Bluehost-servrarna har nyligen haft en driftstopp och så är drifttiden den senaste 24 timmen 99,97%. Driftstiden kvarstår nästan 4 minuter vilket innebär att kunderna inte kan köpa eller surfa på din webbplats under de fyra minuterna.

Uptimerobot tillhandahåller också statistiken för svarstid på webbplatsen. Nedan kan du se att den genomsnittliga drifttiden för är ganska låg vilket är fantastiskt men du det finns en större spik som visar att webbplatsen vid någon tidpunkt tar nästan 4 till 5 sekunder till svar. Resultaten är fortfarande acceptabla eftersom det bara är några få tillfällen då webbplatsen tar lite tid att svara.

BlueHost-upptidsrapportinformation

Siteground

Å andra sidan mötte vår testsida på SiteGround inga driftsstopp. Nedanstående statistik visar att det var online under de senaste 30 dagarna och det inte finns ett enda avbrott. För närvarande är HostingSprout.com också värd på SiteGround-servrarna. Och vi är mycket nöjda eftersom vi inte har haft någon stillestånd under de senaste fyra månaderna som visar att de är ganska konsekventa i servicekvaliteten.

Om vi ​​talar om SiteGround-responstiden under perioden är det mycket mer tillfredsställande än Bluehost. Som ni ser att vår testsida bara tar 282,09 ms i genomsnitt för att svara. Dessutom finns det mindre spikar i diagrammet jämfört med BlueHost och den maximala piggen närmar sig nästan 2 sekunder vilket är acceptabelt. Så det betyder att Siteground inte bara fungerar fantastiskt för upptid men också mycket bra i responstid.

siteground uppetidstatistik

Vinnare: SiteGround

Bluehost

Siteground

Resultat för hastighetstest

Det näst viktigaste övervägandet när du väljer det bästa WordPress-värdföretaget är hastigheten. Även om det finns många plugins och tjänster som är användbara för att förbättra webbplatsens hastighet som W3 Total Cache och CDN etc. Men hastigheten beror starkt på kvaliteten på webbhotellsservrar. Och för det gjorde vi hastighetstester för att mäta det som är en webbhotellleverantör.

Även om båda värdleverantörerna ger ganska snabb hastighet men Siteground får en liten fördel i laddningshastigheten för webbplatsen. Det är därför du bör gå till Siteground när det gäller snabbhet. Eftersom Siteground dessutom erbjuder flera tekniska fördelar för hastighet som SSD: er, SuperCacher, HTTP / 2 och NGINX, etc. så kommer SiteGround sannolikt att vara mer konsekvent i hastighet också.

Bluehost

BlueHost Pingdom-hastighetstest

Siteground

SiteGround Pingdom-hastighetstest

Vinnare: SiteGround

LoadImpact Test

Belastningstid blir mer avgörande eftersom det inte bara påverkar din position i sökmotorens ranking utan också kundens upplevelse. EN undersökning togs av Akamai visar att de flesta av användarna vill att en webbplats ska laddas under 2 sekunder medan 40 procent användare inte väntar mer än 3 sekunder. Vidare noterade de också att kunder visar lojalitet till de webbplatser som har snabb belastning. Så det betyder att laddningstid är en av nycklarna till framgång.

BlueHost LoadImpact Test

När vi skickar de virtuella användarna på vår testplats som Bluehost är värd för är vi glada över att se resultaten. Eftersom deras servrar gradvis fungerar bättre eftersom det finns fler användare på webbplatsen. Det tar bara tid i början och då finns det också konsistens och tiden återstår under 1 sek under större delen av tiden.

BH LoadImpact Test

SiteGround LoadImpact Test

Och om vi ser SiteGround-statistiken är det inte en enda spik när deras server tar tid som BlueHost tar 2 sekunder i början. SiteGround-laddningstiden förblir under den andra även om det finns fler virtuella användare på webbplatsen. Båda är mycket nära när man jämför den bärande statistiken. Eftersom SiteGround ger ganska konsekvent upplevelse och det inte finns någon topp så de är vinnaren av denna runda.

SG Hosting LoadImpact Test

Vinnare: SiteGround

Bluehost

Siteground

Support Service

Så ett problem kommer till din grind mitt på natten och du har inte idén om hur du löser det? Det bästa sättet är att kontakta din webbhotell. Eftersom de bättre hanterar situationen. Men vad händer om de inte är tillgängliga vid den tiden? Det är därför det är mycket nödvändigt att kontrollera att om de är tillgängliga dygnet runt.

Om vi ​​pratar om SiteGround är de säkert tillgängliga dygnet runt. Du behöver hjälp med att öppna en livechatt, telefonsamtal eller skicka en biljett. När vi behöver hjälp kontaktar vi dem via livechatt och inom en minut dyker upp en person för hjälp. Personalen är kunnig och svar mycket snabbt. Dessutom ser deras chattgränssnitt skonsamt ut.

Dessutom har du tillgång till videohandledning och kunskapsbas som är full av guider och informativa artiklar. För användarens enkelhet kategoriserar de dessutom lektioner som WordPress, Joomla, Drupal och Magento osv..

BlueHost är också känd för sina snabba supporttjänster och är tillgängliga dygnet runt för deras kundtjänst. Men när det finns en SiteGround vs BlueHost-tävling kan vi utan tvekan säga att SiteGround är snabbare. Bara kontakta dem över chatten innan du köper värdplanen, du kommer att se en stor skillnad.

När du öppnar livechatt tar BlueHost nästan 6-10 minuter att få anslutning. Detta är inte en lång varaktighet men lägre varaktighet är bra eftersom ingen har tillräckligt med tid att vänta tills personen i andra änden fick tid att hjälpa den sökande. Du kan också kontakta Bluehost kundtjänst via e-post, telefon och genom att skicka in biljetten. Dessutom kan du söka i hur-tos och guider från kunskapsbasen.

Även om båda presterar för att betjäna kunderna på sitt yttersta men SiteGround gör ett bättre jobb än BlueHost.

Vinnare: SiteGround

SiteGround vs Bluehost Hosting-funktionsjämförelse

Lagringsutrymme

Förvaringsutrymme är platsen där du ska lagra bilder, webbsidans innehåll, ljud och videor. Så hur mycket lagring behöver du? Det beror på vilken typ av webbplats du vill vara värd.

Tja, om du vill vara värd för en webbplats där du bara publicerar artiklarna behöver du inte mycket lagring eftersom 10 GB lagring räcker i flera år. Men om du lägger ut för många videor, bilder och grafiska inlägg, bör du överväga mer utrymme.

SiteGround är lite begränsad och erbjuder 10 GB utrymme i StartUp-plan. Å andra sidan, med BlueHost behöver du inte bry dig om lagring eftersom de erbjuder 50 GB i grundplanen.

Vinnare: BlueHost

Bluehost

Siteground

Bandbredd / Antal besökare

Detta avser antalet personer som kan besöka din webbplats på en månad. Många företag i branschen tillåter obegränsade besökare även på grundläggande planer. Obegränsad bandbredd håller din webbplats vid liv när oväntade trafikspikar inträffar.

BlueHost tillhandahåller obegränsad bandbredd på alla deras planer vilket innebär att det inte finns några begränsningar för antalet besökare men när du konsumerar för många resurser skickar de dig ett e-postmeddelande för att minska användningen.

Vi möter aldrig en sådan typ av händelser eftersom de erbjuder tillräcklig bandbredd för att hantera webbplatserna med små nivåer. Men vi rekommenderar att när din webbplats blir större, försök att växla till den högre planen.

SiteGround begränsar å andra sidan antalet besökare / månad. De tillåter 10 000 besök / mån. Så om du bara ska starta en webbplats kan det räcka.

Vinnare: BlueHost

Cachningstjänst

För att göra bloggen snabbare bloggare använder cache plugins som W3 total cache. Plugin fungerar bra och det är en stor skillnad före och efter användning. På samma sätt erbjuder vissa företag sina egna specialverktyg för att göra tjänsten snabbare, smidig och lyhörd.

 • Du kanske vill läsa Essential WordPress-plugins

SiteGround-utvecklare har gjort ett bra jobb genom att introducera SuperCacher. Det är en egen uppfinning som kan aktivera de olika alternativen för att skapa cache för webbplatsen. Till att börja med producerar de cache för statisk innehåll. Det andra alternativet är mycket effektivt som cachar det dynamiska innehållet som HTML-utgångar.

Nästa alternativ kallas Memcached som cachar databasbrytningarna. Företaget introducerar också ett specifikt alternativ för Cloud och dedikerade värdplaner.

I denna SiteGround vs BlueHost-tävling erbjöd rivalen BlueHost inga egna verktyg för att göra sina tjänster snabbare. Men SiteGround erbjuder bara ett alternativ av SuperCacher till sina StartUp-plananvändare, men det är ändå värt att använda.

Vinnare: SiteGround

Val av datacenter

Vissa webbhotellföretag sätter kontrollen i kundens hand för att välja datacenter. Denna faktor kan spela en roll för att förbättra din webbplatshastighet. När du väljer ett datacenter nära din målgrupp / kunder gör det möjligt för snabb leverans av innehåll.

Anta att vi har USA-baserad trafik, då kan det vara ett bra beslut att välja ett datacenter i USA. Normalt är detta alternativ bra om du startar en e-handelswebbplats eftersom du på denna typ av webbplatser bättre kan bedöma din målgrupp.

SiteGround låter kunderna välja datacentra. De erbjuder fem datacentra som är placerade strategiskt för att betjäna kunder från alla delar av världen (USA, Asien och Europa). Dessutom tillåter de val av datacenter även om du köper den mest grundläggande planen (StartUp).

Medan BlueHost inte tillät sina kunder att välja datacenter. De har bara ett USA-baserat datacenter för delade värdkunder där företaget är värd för deras kunders webbplatser.

Vinnare: SiteGround

Bluehost

Siteground

MySQL & PostgreSQL-databaser

Du kanske känner till databaser. Dessa är mest avgörande för webbhotell eftersom du utan en databas inte kan köra din webbplats. Generellt skapas en databas per webbplats. Att ha överskottet av databaser kan förenkla ditt arbete och det finns chanser att du kan behöva mer i din bloggresa.

Om du är en nybörjare så kom inte i förvirring, eftersom nu webbhotell ger mycket enkelhet och databaserna skapas automatiskt. Du fokuserar bara på din webbplats.

SiteGround erbjuder ett obegränsat antal MySQL och PostgreSQL på alla deras planer och du kan hantera dem via phpMyAdmin respektive phpPgAdmin. Medan BlueHost stöder 20 databaser oavsett typ.

Vinnare: SiteGround

.htaccess-fil

En “.htaccess” ger mer kontroll i dina händer. Med hjälp av den här filen kan du skydda, tillåta och blockera specifika IP-adresser. Dessutom användes det för att skapa omdirigeringar och felsidor, etc. Du kan behöva teknisk skicklighet innan du skapar och redigerar den här filen.

Båda värdleverantörerna tillåter användare att ladda upp .htaccesss-filen på servern. Du kan skapa och redigera .htaccess-filen fritt.

Vinnare: Slips

Kontrollpanel

Erbjudandet på kontrollpanelen från värdleverantören är en plats där du kan hantera domäner, subdomäner, FTP-konton, säkerhetskopior och e-postkonton etc. Dessutom visar det också annan statistik relaterad till lagringsutrymme, bandbredd och databaser..

Både SiteGround och BlueHost erbjuder cPanel som är superlätt att använda och även om du är en nybörjare kommer det inte att förvirra dig. SiteGround cPanel är mycket ren och uppdelad i olika avsnitt som domäner, autoinstallatörer, databaser och säkerhet etc..

Dessutom fick SiteGround en liten fördel här på cPanel genom att lägga till WordPress- och Joomla-verktygen där du kan hantera olika aspekter av din WordPress- och Joomla-webbplats som Auto-uppdateringar, aktivera SuperCacher och verktygssats etc. Här kan du titta på SiteGround cPanel

Å andra sidan gör BlueHost också ett bra jobb och levereras med en ren och färgglad cPanel. De har också lagt till WordPress-verktyg för att utföra olika operationer via en plats. Du kan enkelt komma åt säkerhets-, databas-, programmerings- och webbplatsverktyg. Här kan du titta på blicken från BlueHost nedan.

Vinnare: Slips

Bluehost

Siteground

Programinstallation

Så hur du kan installera webbapplikationer som WordPress. Nyligen köpte vi ett molnhotellkonto från en webbhotell och efter att vi köpte fick vi veta att det fungerar på kommandoraderna. Bara för att installera WordPress måste vi skriva flera kommandon. Det tar mycket av vår tid.

Båda företagen, SiteGround och BlueHost erbjuder 1-klicksinstallatör i sin kontrollpanel (cPanel). SiteGround erbjuder Softaculous installationsprogram som tillåter installation med 1 klick för mer än 400 skript som WordPress och Joomla osv..

För att installera WordPress med ett klick på installationsprogrammet klickar du bara på WordPress-ikonen i cPanel eller klickar på Softaculous och väljer sedan WordPress.

Medan BlueHost integrerar Mojo marknadsplats i deras cPanel för installation med 1 klick. Klicka på Inställningen med en klick på värdkontrollpanelen så ser du massor av skript för automatisk installation, till exempel WordPress, Joomla och andra applikationer..

Vinnare: Slips

E-postkonton

När du skapar en webbplats är det mycket nödvändigt att skapa en e-postadress med ditt varumärke. Till exempel, om ditt webbplatsnamn är bestmotors.com kan du skapa en e-postadress som [Email protected]

Dessutom skapar en e-postadress med ditt webbplatsnamn (varumärke) istället för @Gmail, @Outlook en känsla av förtroende i kundens sinne. Så det är en måste ha funktionen.

BlueHost erbjuder 5 e-postkonton och 100 MB lagring per konto. Medan SiteGround tillåter sina användare att skapa obegränsat antal e-postkonton och det finns ingen gräns för e-postlagring.

Båda erbjuder webbmailintegration. Båda erbjuder också POP- och IMAP-protokoll som hjälper användaren att läsa e-postmeddelanden genom applikationen som Outlook.

Vinnare: SiteGround

Låt oss kryptera

När du arbetar online måste du skydda dina kunders data. För detta måste du implementera SSL-protokollet. SSL-certifikatet använder för att kryptera kundens data som kreditkortsnummer, telefon- och e-postadress etc. Ursprungligen var det viktigt för de som erbjöd en registreringsprocess eller som driver e-handelswebbplatser.

Men nu blir det en viktig del för alla typer av webbplatser och Google ger också en viss rankingfördel för de webbplatser som implementerar SSL. Du kan få en gratis SSL via CloudFlare genom att konfigurera några inställningar. Så vad är den enkla lösningen för att aktivera SSL?

Vissa värdföretag för att underlätta användaren erbjuder gratis SSL som kan aktiveras med bara ett enda klick. Både BlueHost och SiteGround erbjuder gratis Låt oss kryptera SSL-funktion i deras kontrollpanel där du bara behöver slå några klick och börja skydda din webbplats. Det kräver inga konfigurationer.

Vinnare: Slips

Kontoisolering – Förbättra din webbplatssäkerhet och skydda dina resurser

Denna teknik hänvisar till hur varje konto behandlas som ett separat konto. Normalt kommer detta att hända när det gäller dyra hostingtjänster som VPS och Dedicated etc. På grund av den delade tjänsten finns det chanser att om ett konto blev sårbart så kan det påverka de andra. Men SiteGround utvecklade en isolerad miljö med hjälp av BaseOS. Om ett konto på något sätt blir sårbart kan inte inkräktaren komma åt andra kontot.

Liksom Google utvecklar de också mekanismen för att se efter hack och varna dig för att när Google ser en webbplats med sårbarheter kommer den helt enkelt att berätta för alla genom att markera vilka som orsakar minskningen av trafiken.

Dessutom introducerar SiteGround nyligen Hackalert som skannar din webbplats dagligen och skickar ett e-postmeddelande om säkerhetsproblemen. De utvecklar också 1H Hawk-system för att slåss mot brute Force Attack. De ger fullt stöd om du har problem. Alla dessa försiktighetsåtgärder visar att företaget tar säkerheten som sin prioritet.

Om vi ​​pratar om BlueHost tar de inte sådana försiktighetsåtgärder och lanserade inte ett enda internt verktyg för att skydda sina servrar. Ja, de erbjuder brandväggsskydd och skräppostfilter för att bekämpa hackare. Men de fortsätter att marknadsföra premiumverktyget som SiteLock för webbplatssäkerhet som kostar $ 95 / år.

Vinnare: SiteGround

Bluehost

Siteground

Säkerhetskopiering

Att arbeta online utan att ha säkerhetskopieringen är mycket riskabelt. För att ibland återställa backup är det enda sättet att göra allt rätt. Många webbhotell erbjuder gratis daglig, vecka eller månad säkerhetstjänst.

När du skapar säkerhetskopiering och vid någon tidpunkt är din webbplats trasslad med skadlig programvara och skadliga koder kan du enkelt återställa säkerhetskopian för att få webbplatsen ur problem..

SiteGround gör en kopia av gratis daglig backup men om du vill återställa den säkerhetskopian måste du betala 39,95 dollar. Så det är inte riktigt en gratis tjänst.

På andra sidan, med BlueHost, kan du skapa gratis daglig, veckovis och månadsvis säkerhetskopia för att säkra din webbplats. Dessutom är återställningen av säkerhetskopior helt gratis.

Vinnare: BlueHost

FTP-konton

Har ditt webbhotell erbjudit FTP-konton? Både SiteGround och Bluehost erbjuder obegränsade FTP-konton. FTP-konto används för att överföra större eller mindre filer mellan datorn och servrarna. Så du kan använda FTP (filöverföringsprotokoll) för att överföra filer som säkerhetskopiering på din dator och sedan ladda upp igen när du behöver.

Det kan också hjälpa dig vid manuell webbplatsöverföring som att ladda ner webbplatsinnehållet på din dator och sedan ladda upp dem på den andra servern. Så det är ett bra alternativ.

Vinnare: Slips

Parkerade domäner

Parkerad domän anger hur du pekar ett domännamn på den befintliga domänen. Till exempel är din primära domän mydomain.com och sedan parkerar du mydomains.com på din primära domän. Om besökarna nu besöker mydomains.com kommer de automatiskt att omdirigera till din primära domän och se innehållet.

Möjligheten att parkera domänerna är mycket viktigt när du trodde att människor kan stava ditt primära (faktiska) domännamn eller kan felskriva domänförlängningen. Det visar också en bra funktion för dig när någon vill stjäla din webbplatstrafik med en liknande domän.

I BlueHosts grundläggande plan kan du bara parkera 5 domäner. Men SiteGround ger sina användare en fri hand genom att tillåta obegränsat antal parkerade domäner även i grundplanen (StartUp).

Vinnare: SiteGround

Sub-domäner

Genom att använda ett underdomän kan du skapa en helt ny webbplats. Men ett underdomän innehåller namnet på huvuddomänen. Om till exempel hostingsprout.com är huvuddomänen kan du skapa ett underdomän som blog.hostingsprout.com.

Underdomäner är användbara om du vill skapa en ny domän utan att köpa en ny domän och ett värdkonto. Det är också bra om du vill separera den del av din webbplats. Du kan enkelt skapa underdomäner via cPanel under domänavsnittet.

Med BlueHost kan du skapa upp till 25 underdomäner medan SiteGround tillåter obegränsade underdomäner. 25 är den stiliga mängden men att ha obegränsat känns bra.

Vinnare: SiteGround

CloudFlare CDN

CDN är ett nätverk av datacenter som finns över hela världen. Tjänsten kan minska din webbplats laddningstid genom att cachera webbplatsens innehåll och distribuera den mellan olika datacentra. När en besökare öppnar din webbplats kommer den att leverera webbplatsens innehåll från närmaste centrum och därmed ladda din webbplats snabbt.

CloudFlare stärker dessutom webbplatsens säkerhet genom att filtrera skadlig trafik. Det skyddar också din webbplats från DDoS-attacker. SiteGround erbjuder gratis CDN-konto med hosting-konto som kan integreras med din webbplats.

BlueHost erbjuder också CloudFlare-alternativ i deras kontrollpanel och med några få klick kan du aktivera den här fantastiska tjänsten. Besök CloudFlare om du vill lära dig mer.

Vinnare: Slips

Bluehost

Siteground

Webbplatsöverföring

Om du inte är nöjd med din befintliga webbhotell och vill överföra din webbplats är denna funktion mycket praktiskt för dig. I det nya värdföretaget (där du vill migrera) hanterar alla frågor och skiftar innehållet på din webbplats från befintlig webbhotell till den nya.

SiteGround erbjuder gratis webbplatsöverföring. Du behöver bara ge viss åtkomst till dem som inloggningsdetaljer från det tidigare värdföretaget och låta dem alla saker. Dessutom finns det ingen driftstopp vid överföring av din webbplats.

Men du kommer att överraska att se att BlueHost fakturerar 149,99 dollar för migrering. Webbplatsöverföringen är inte en för mycket komplex process som BlueHost tar ut ett så högt pris. Så SiteGround gör ett bra jobb här för sina användare.

Vinnare: SiteGround

Utveckla språk

Detta kanske inte är en användbar funktion för alla eftersom stöd för olika utvecklingsspråk är den viktiga överväganden för programmerare när man väljer ett webbhotellföretag.

Både SiteGround och BlueHost stöder Perl och Python i alla sina planer. Men här noterar att SiteGround inte inkluderar “Ruby on Rails” i sina delade värdplaner medan BlueHost stöder Ruby.

Vinnare: BlueHost

Iscensättning

Iscenesättning är en mycket viktig funktion men tyvärr inkluderade BlueHost inte en sådan fin funktion i någon av dess plan. Genom att använda det här alternativet kan du skapa en kopia av din ursprungliga webbplats. Nu kan du testa dina nya koder och plugin på den klonade webbplatsen istället för att testa direkt på den ursprungliga webbplatsen. Eftersom testning av nya plugins och koder direkt på live-webbplatsen är riskabelt och det kan äventyra din säkerhet, webbplatslayout och innehåll.

Den här typen av alternativ är mycket lämplig för utvecklare och för dem som ofta gör ändringar på sina webbplatser. Efter att ha gjort förändringar när du är säker på att allt är bra, krävs det få klick för att gå live. Det skapar också en kopia innan ändringarna, vilket är användbart i fallet om du vill växla till föregående version.

SiteGround erbjöd inte sceneringsfunktion i deras grundläggande plan för detta du behöver för att prenumerera på deras GoGeek-plan. Så om du ska vara värd för en webbplats med en liten nivå så är du bra att gå. Men om du ska starta en webbplats för utvecklingsändamål är det mycket praktiskt att ha en sådan funktion.

Eftersom Bluehost inte inkluderade iscensättning i någon av sina planer medan Siteground erbjuder detta i en högre plan men ändå eftersom de erbjuder det är därför SiteGround är vinnaren av denna runda.

Vinnare: SiteGround

Webbplatsbyggare

Du har en webbdesign i ditt sinne vill konstruera den på egen hand. Oroa dig inte om du inte känner till kodningen eftersom dra och släpp-byggaren gör det enkelt för dig där du bara måste välja en artikel och släppa den där du vill placera den.

Båda värdleverantörerna inkluderar gratis Weebly-webbplatsbyggare i sina planer, vilket är tillräckligt för skojs skull. Eftersom gratis webbplatsbyggare har vissa begränsningar som begränsat antal sidor, annonser och begränsad funktionalitet etc. Så kan detta vara bra för skojs skull eller för webbplatser med begränsade sidor.

Vinnare: Slips

Pengar tillbaka garanti

Vad händer om du inte är nöjd med kvaliteten på din webbhotell? Hämta bara dina pengar tillbaka om du inte fick för vilket du betalar. Båda företagen erbjuder ingen fråga-återbetalning inom den beskrivna perioden.

SiteGround och BlueHost erbjuder 30 dagar för pengarna tillbaka-garanti. Så om de inte uppfyllde dina förväntningar, känn dig fri att be om återbetalning inom 30 dagar. Kom ihåg att om du köper domänen tillsammans med ett webbhotellkonto återbetalar de bara pengarnas användning för att köpa värdkontot. Domännamnet förblir i ditt ägande.

Vinnare: Slips

Bluehost

Siteground

BlueHost vs SiteGround-prisjämförelse

I denna era av konkurrens är det mycket svårt för ett företag att ta ut högt utan att leverera pengarvärdet. Både BlueHost och SiteGround erbjuder konkurrenskraftiga priser.

Gratis domännamn

Att ha en gratis domän för det första året kan spara några av dina pengar. Men redan nästa år måste du betala priset om du vill behålla det domännamnet.

BlueHost erbjuder gratis domännamn för det första året när du köper värdkontot från dem. Och efter första året måste du betala $ 15.99 för förnyelse. Det är inte för mycket eftersom de flesta företag kräver nära $ 16 vid domänförnyelse.

SiteGround erbjuder inte gratis domännamn. De erbjuder domännamn på bara $ 14,95 och nästa år måste du betala samma belopp för att förnya ändamålet. Så med SiteGround kan du spara nära en dollar vid varje förnyelse. Men kom också ihåg att du betalar $ 14,95 i början där BlueHost debiterar ingenting.

Vinnare: BlueHost

Du bör besöka bästa domänregistreringslista om du inte gillar SiteGround- och BlueHost-domänpriser.

BlueHost och SiteGround Hosting-priser

Båda företagen erbjuder 3, 3 värdplaner. På BlueHost-grundplanen kan du vara värd för 1 domän medan det inte finns någon gräns för antalet besökare. BlueHost utövar samma strategi som de flesta företag i värdbranschen, dvs högre abonnemangsperiod desto lägre kostnad.

Så med BlueHost kan du ta grundplanen i $ 3,95 per månad. bara om du prenumererade deras tjänster i minst tre år. Det här är roligt eftersom när återbetalningsperioden är över så fastnar du med dem. Och under en kort period som ett år blir värdplanen kostsam.

Bluehost prissättningstabell

Å andra sidan utövar SiteGround inte sådan typ av taktik. De erbjuder sin grundplan (StartUp) i $ 3,95 / mo. även om du prenumererade på ett år. Det här är bra och du kommer aldrig att hålla fast vid dem under en längre period. Så det betyder att de är billigare än BlueHost.

Till skillnad från BlueHost erbjuder Siteground ett obegränsat antal e-postkonton, underdomäner och parkerade domäner.

SiteGround planerar kostnader

Vinnare: SiteGround

Bluehost

Siteground

Slutsats

Från ovanstående SiteGround-jämförelse med BlueHost ser det tydligt ut att SiteGround är vinnaren. De få saker som kan hindra kunderna att välja SiteGround är lagringsutrymmet och antalet besök / mån. Men det är verkligen inte ett problem för innehållsbaserade webbplatser.

För en ny webbplats passar deras StartUp väl. Vi har en annan innehållsbaserad blogg i mer än 3 år som fortfarande konsumerar inte mer än 800 MB. Och bandbredden räcker också för en nyetablerade webbplatser.

Förutom dessa är de fantastiska som 99,99% Uptime, snabbt kundsupport och låg belastningstid etc. Dessutom visar många andra användares recension ett positivt svar på BBB.

SiteGround är vår bästa rekommendation

Varför rekommenderar vi SiteGround över BlueHost?

 • Fantastiska supporttjänster, stenbaserad upptid och laddningstid
 • SiteGround tar många initiativ för att göra sina tjänster snabbare, t.ex. SSD: s, NGINX, HTTP / 2 och intern cache-plugin.
 • Ge kontoisolering och säkerhet på hög nivå mot hacks och sårbarheter.
 • De tillhandahåller banbrytande teknik i branschen som Linux Container-metod, servrar med 256 GB RAM, Intel Xeon E5-2690v3, etc..
 • De utvecklar också ett eget snabbt backup-system och intern proaktiv serverövervakning.

Siteground

BlueHost är inte ett dåligt val men SiteGround är ett mer lämpligt alternativ i framtiden om dina webbplatskrav ökar kan du enkelt växla till den högre planen och njuta av deras non-stop-tjänster.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map