NameCheap vs GoDaddy Review 2020 (Vilken är bättre för dig?)

1

Har du fastnat i striden NameCheap vs GoDaddy för att bestämma var du ska köpa domännamn? Detta är den mest förvirrande situationen när du ska installera en blogg eller webbplats som nybörjare. Även om det finns många andra domänregistratorer där du kan köpa ett domännamn men de dominerande och välrenommerade spelarna är NameCheap och GoDaddy.


Låt oss börja!

Dessa två företag är välrenommerade och mycket kända på grund av deras domänregistreringsverksamhet. Båda är en ICANN-ackrediterad domänregistrator. Så vem vann i NameCheap och GoDaddy jämförelse?

GoDaddy påstår sig hantera över 77 miljoner domäner medan NameCheap har 10+ miljoner domäner under sin förvaltning. Men bara siffror kan inte hjälpa dig att dra slutsatsen vilken som är bäst.

Efter att ha upplevt båda företagets tjänster, arbetar vi för att skriva denna djupgående jämförelse av NameCheap vs GoDaddy, vilket säkert kommer att hjälpa dig att fatta ett beslut utan några problem.

NameCheap vs GoDaddy jämförelseöversikt

NameCheap vs GoDaddy jämförelse 2020

Vilken är den bästa registratören och värdleverantören?

Vi delade denna jämförelse i flera delar för att förklara varje funktion / produkt de erbjuder sådan prissättning, förnyelsepris, SSL-certifikat, freebies, värdplaner, gränssnitt och kundsupport.

Prissättning: Vem erbjuder domäner till lägsta pris?

Prislappen är den grundläggande faktorn innan man fattar beslut om att köpa eller inte. Nästan alla företagen erbjuder domän i några dollar men det nästa året debiterar de ganska mer pengar jämfört med det första året. Både NameCheap och GoDaddy är kända på grund av deras låga priserbjudanden för nya kunder.

Detta är den bästa taktiken för att locka fler kunder genom att ge dem en exklusiv och största rabatt för det första året.

Här är GoDaddy-kostnadsstrukturen för domännamnet. Dessa priser är för första året när du ska köpa en ny domän med ett nytt konto och kan variera när de erbjuder kampanjer gång på gång.

GoDaddy priser

 • .Com för $ 0,99 / år
 • .Org för $ 8,99 / år
 • .Net för $ 11,99 / år
 • .Info för $ 2,99 / år
 • .Biz för $ 7,99 / år

Besök GoDaddy

NamnBilliga priser

 • .Com för $ 8,88 / år
 • .Org för $ 12,48 / år
 • .Net för $ 7,88 / år
 • .Info för $ 0,88 / år
 • .Biz för $ 11,88 / år

Besök NameCheap

Som ni ser GoDaddy erbjuder större kampanjrabatter. Så om du vill ha en domän i ett år, gå säkert till GoDaddy eller kolla in följande GoDaddy-alternativ.

Vinnare: GoDaddy

Obs! Om du planerade att köpa en domän i mer än ett år skulle det vara ett bra alternativ att välja NameCheap. Eftersom GoDaddy kräver mer pengar på förnyelser. NameCheap är bäst för långsiktigt eftersom deras förnyelsesatser är samma precis som du betalar för det nya domännamnet.

Förnyelsepriser

Nästan alla företag erbjuder kampanjrabatter som GoDaddy eftersom de erbjuder “.com” på bara $ 0,99 för första året. Men spelet börjar från det andra året då laddningarna är höga himlen för de kommande åren. GoDaddy tar ut mer pengar som nämnts tidigare än de normala förnyelsetalen om de jämförs med NameCheap.

Med NameCheap måste du betala samma pengar som du hade betalat för det nya domänköpet. För .com TLD-förlängning är förnyelsepriset $ 10.69, men GoDaddy tar ut 14.99 $.

Här är jämförelsen av förnyelsesatserna:

GoDaddy Renwals

 • .Com för $ 14.99 / år
 • .Org för $ 17,9 / år
 • .Net för $ 11,69 / år
 • .Info för $ 2,99 / år
 • .Biz för $ 7,99 / år

Besök GoDaddy

NameCheap Renewals

 • .Com för $ 10.69 / år
 • .Org för $ 12,48 / år
 • .Net för $ 12,88 / år
 • .Info för $ 2,99 / år
 • .Biz för $ 7,99 / år

Besök NameCheap

Så om du har som mål att hålla en domän i mer än ett år bör du säkert köpa den från NameCheap. Om du köper från GoDaddy kan du spara lite pengar för första året men senare att du måste betala mer pengar än NameCheap.

Vinnare: NameCheap

freebies

Ja, vi älskar freebies och alla andra, men du vet att ett begränsat antal företags erbjudanden är användbara freebies. I NameCheap vs. GoDaddy vann NameCheap loppet.

NameCheap erbjuder gratis WhoisGuard för första året och senare endast 2,88 USD. WhoisGuard är utformad för att skydda din integritet. Det skyddar ditt namn, e-postadress, telefonnummer och håller dem hemliga för att undvika skräppost, domänkapning eller någon oönskad situation.

Å andra sidan inkluderar G o Daddy ingen freebie. De tar ut 7,99 $ för integritetsskyddet och $ 14,99 för integritet och affärsskydd (inkluderar lite mer skydd), vilket är mycket mer än NameCheap.

Vinnare: NameCheap

SSL-certifikat

Låt oss nu prata om SSL-certifikatet. I grund och botten är det ett säkerhetsprotokoll som skyddar kundens viktiga information som kreditkortsnummer, lösenord och användarnamn osv.

Här fick vi en annan fördel på grund av att vi registrerade ett domän med NameCheap. De debiterar endast $ 9 / år, men vi rekommenderar att du prenumererar det i mer än ett år eftersom det sänker priset till $ 8,95 per år. Det är tillämpligt på en enda webbplats.

Medan GoDaddy debiterar $ 55,99 / år för det första året och $ 69,99 vid förnyelse. Det kan också användas för att säkra en webbplats.

Vinnare: NameCheap

Nådeperiod

Grace-perioden är den tidsperiod under vilken företaget innehar ditt löpt ut domännamn. Olika domänförlängningar har olika graden. Företaget skickar flera e-postmeddelanden när din domän löper ut och efter att den har gått ut för att förnya den.

Om vi ​​pratar om NameCheap, rekommenderar de att du aktiverar ditt löpt ut domännamn inom 27 dagar. Observera här att denna avtalsperiod är tillämplig på .com, .net, .org, .info och .biz.

Medan GoDaddy fick ledningen här erbjuder de 41 dagar. På exakt 42 dagar kommer de att avbryta din domän. Denna avdragsperiod är tillämplig på .com, .net, .info, .biz, .cc, .org, etc..

Vinnare: GoDaddy

 • Du kanske också vill läsa: NameCheap-alternativ och konkurrenter för köp av domäner

Inköpsprocess & Uppgradering

Upsell är en strategi där företaget erbjuder olika relaterade produkter för att öka sin försäljning. Det är en bra strategi ur affärsmässig synvinkel, men för mycket försäljning kan överge potentiella kunder.

Låt oss först prata om GoDaddy. De bryr sig inte om huruvida kunderna är förvirrade eller irriterade på grund av deras försäljningsstrategi, de fortsätter bara att visa från år.

Om du är ny och aldrig upplever köpförfarandet, var försiktig, för medan du sjunger bör du gå vidare till nästa steg efter att du har sett hela sidan.

När du anger ditt domännamn och klickar på “sök” så kommer du på nästa sida att se flera uppsäljningar, som till en början leder ditt sinne. Sedan efter att ha gått igenom detta steg på nästa sida finns det en lista över relaterade produkter som integritetsskydd, värd, webbplatsbyggare och e-posttjänster.

För värd kan GoDaddy locka dig på grund av deras låga kostnadsplaner. Men vi rekommenderar InMotion Hosting och B lu ehost eftersom de är en av de bästa värdleverantörerna. G o Pappa är billig men inte värd att vara värd för dina professionella webbplatser. Långsamt serverrespons, under genomsnittliga supporttjänster och höga förnyelsesatser, är GoDaddys traditioner.

Om vi ​​nu pratar om NameCheap-uppsäljningstaktik är anmälningsförfarandet ganska enkelt och rent. Ja, de erbjuder vissa relaterade produkter men ändå en fin sida. Så om du är en ny domänköpare så köp det från NameCheap eftersom vi tror att processen inte kommer att frustrera dig. Dessutom, om du behöver förklaringen i något steg, kan du göra det genom att starta en livechatt.

Som vi känner till alla företag som använder häpnadsväckande fällor, men vissa företag gjorde denna process förvirrande och i slutändan köpte nya kunder några oönskade funktioner. Se till att avmarkera alla oönskade erbjudanden innan du slutför beställningen. Inköpsförfarandet för NameCheap är mycket enklare än GoDaddy.

Vinnare: NameCheap

Automatisk förnyelse

Automatisk förnyelse är ett alternativ som hjälper till att göra betalningen automatiskt vid den tidpunkt då din domän löper ut. Om du inte förnyade din domän går din webbplats offline.

Alternativet “Auto-Renew” hjälper till när du glömde eller på grund av någon annan anledning inte förnyade domänen manuellt. För detta behöver du bara hålla tillräckligt med pengar i det bifogade kreditkortkontot och aktivera alternativet förnyelse.

Så att nästa gång när tiden kommer drar företaget förnyelsebeloppet utan någon nedgång.

Vinnare: Slips

Kontrollpanels gränssnitt

En domänkontrollpanel ger dig möjlighet att konfigurera alla domäner, underdomäner, e-post, överföring och DNS-funktion, etc. En dåligt utformad kontrollpanel slösar användarens dyrbara tid.

Hur var upplevelsen om deras kontrollpaneler? Eftersom det är den mest värderade faktorn när du väljer en domänregistrator. En instrumentbräda som är lätt att navigera ger en användarvänlig upplevelse. Så vem är vinnaren mellan NameCheap och GoDaddy-tävlingen?

NameCheap Kontrollpanels översikt

Nyligen uppdaterar NameChea p sin domänhanteringspanel och nu är den nya panelen väldigt smidig och sömlös. På instrumentpanelen till NameCheap kan du enkelt hantera flera domäner och utföra alla nödvändiga uppgifter, t.ex. förnyelse av domäner, redigering av namnserver och även kontrollera SSL-certifikatinformation. För att ändra DNS / namnserver klickar du bara på det domännamn som du vill lägga till nya poster för och ange NS-poster där.

GoDaddy Domain Control Panel

GoDaddy har också en fantastisk, lätt att navigera och nybörjarvänlig domänhanteringspanel. Precis som NameCheap, på instrumentpanelen, kan du förnya domännamn, lägga till WHOIS Guard, Edit Domain och DNS-inställningar inom några minuter. Sammantaget erbjuder båda företagen användarvänlig kontrollpanel och förklarar att det är bäst än andra skulle vara olämpligt.

Vinnare: Slips

Kundsupport

Det spelar ingen roll om du köper en värdplan eller ett domännamn, kundsupport är alltid viktigt eftersom du ibland behöver hjälp i vissa frågor som är svåra att förstå. Vi fann att responstiden för GoDaddy är långsam över e-poststödet.

Vi köpte en domän från GoDaddy. De tar vanligtvis en dag att svara på din e-post och är inkonsekventa. Ibland kommer deras svar inom en dag och ibland glömde de till och med att svara efter att ha gått flera dagar.

Live chat är endast tillgängligt från måndag till fredag ​​under specifika timmar. Du kan dock kontakta dem via telefon 24/7. Men inte alla vill kontakta via telefon, de flesta använder Live Chat, där de kan skriva sina problem bekvämt.

Å andra sidan är NameCheaps supporttjänster ganska tillförlitliga och tillgängliga dygnet runt. De erbjöd inte supporttjänster via telefon men du kan kontakta dem via livechatt som är riktigt bra. Även om man skickar in en biljett ibland, är reposen sent men livechatt är mycket och lättillgänglig.

Vi är inte bara de som har dålig supportupplevelse med GoDaddy, utan det finns många användare som klagar över deras supporttjänster. Så i en NameCheap vs GoDaddy-jämförelse baserad på vår erfarenhet är NameCheap vinnaren.

Vinnare: NameCheap

Webbhotellplaner

Båda företagen är kända som en av de bästa domänregistrarna, men senare erbjuder de också billiga värdplaner. Båda erbjuder nästan samma drifttid och serverhastighet. Men om du är ny är NameCheap bra för dig eftersom de erbjuder support 24/7 dygnet runt. Dessutom erbjuder NameCheap den lägsta kostnaden värd för $ 9,88 / år medan GoDaddy tar ut $ 59,88 / år. Ja, N ameChe ap erbjuder värdplan för ett år under 10 dollar

NameCheap Hosting-planen innehåller också skadlig skanner, säkerhetskopiering (två gånger i veckan), gratis webbplatsbyggare och SSD-accelererad lagringsutrymme. Det är inte slut än du kan vara värd för 3 domäner i “Value” (grundläggande) planen, som verkligen är ett attraktivt alternativ för nybörjare och de som har mycket begränsad budget.

Men GoDaddy har mycket mer törst efter pengar. De tar ut 23,88 $ / år för rygg & återställa, $ 17,88 för skanning av skadlig programvara, ingen gratis webbplatsbyggare och du får endast värda en webbplats på deras ekonomi (grundläggande).

Om du vill vara värd för din webbplats från dessa två, bygger vi här en jämförelsetabell som hjälper dig att välja rätt.

Funktioner

Namecheap

Kör pappa

Gratis domän

Ja

Ja

webbplatser

3

1

Lagring

20 GB-SSD accelererad

100 GB-nr SSD

Bandbredd

Obegränsat

Obegränsat

Återbetalningspolicy

14 dagar

30 dagar

1-klicka på installationsprogrammet

Ja

Ja

Support 24/7 (Live Chat)

Ja

Nej

Pris

$ 9,88 / år

Besök NameCheap

$ 59,88

Besök GoDaddy

Vår rekommendation för webbhotell

Om du vill ha webbhotell bara för att få erfarenhet, kan billig hosting vara ett betydande alternativ. Vi rekommenderar att du tittar över listan över billiga webbleverantörer för WordPress.

För professionell eller affärswebbplats vill vi rekommendera att använda InMotion Hosting. Dessutom finns det några välrenommerade värdföretag, här titta på listan över de bästa WordPress webbhotellföretagen.

Köp InMotion Hosting nu!
lorem ipsum dolor

Så vem är vinnaren i NameCheap och GoDaddy-tävlingen?

Som du kan se är vinnaren NameCheap. Ja, GoDaddy är också ett bra val för köp av domäner men varför betala höga förnyelsesatser? Båda är välkända företag och inte inblandade i någon bedräglig verksamhet.

Vi rekommenderar att du köper en domän från NameCheap eftersom förnyelseshastigheterna är ganska låga jämfört med GoDaddy och för webbhotell måste gå för InMotion Hosting. Dessutom får du också gratis WhoisGuard för det första året och välmöblerade kontrollpaneler för enkel hantering från NameCheap.

Tveka inte att dela denna Namecheap vs Godaddy jämförelse på sociala medier.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map