BlueHost vs HostGator 2020 [Hastighet, drifttid och granskade funktioner]

0

Är du förvirrad det som du ska välja från BlueHost vs HostGator?


BlueHost vs HostGator-jämförelse

Eftersom dessa två är kända som de pålitliga och billiga webbhotellleverantörerna för WordPress för att skapa en webbplats med alla större CMS som Joomla, Drupal eller WordPress. Och det är därför som människor verkar förvirrade när det gäller att välja en av dem. Båda värdarna erbjuder värdplaner nästan till samma priser och inkluderar alla väsentliga funktioner som cPanel, 1-klick installationsprogram, senaste PHP-version och e-postkonton, etc..

Snabbfakta – BlueHost vs HostGator Review

Både BlueHost och HostGator ägs av EIG (Endurance International Group). Gruppen förvärvade också många andra stora namn inom värdbranschen och är i samarbete med WordPress.com, SiteLock och Comodo, etc..

  • BlueHost förvärvades av EIG 2010.
  • HostGator förvärvades av EIG 2012.

BlueHost vs. HostGator Snabböversikt

BlueHost listas som en av de rekommenderade leverantörerna på Wordpres.org. Företaget är mycket känt på grund av dess ekonomiska priser och det är därför som värd över 2M webbplatser. De erbjuder också olika skalbara alternativ som moln, dedikerad och VPS-värd.

Å andra sidan är HostGator också en stor aktör och har mer än 500 anställda. Nu hanterar de mer än 8 miljoner domännamn och 400 000 kunder över hela världen. Dessutom erbjuder de också många värdlösningar med mycket rimliga prislappar.

Bluehost

Hostgator

Så här kommer vi med BlueHost vs HostGator jämförelse för att göra det enkelt för dig att bestämma. Och vi är säkra på att i slutet av artikeln kommer du att kunna lösa denna förvirring och komma med den bästa.

BlueHost vs HostGator-jämförelse: Vem kommer att vinna slaget?

Rykte

Det finns en blandning av användarens reaktion om dessa två leverantörer men vi ser att BlueHost är något bättre känt än HostGator. Det kan finnas några möjliga anledningar som BlueHost rekommenderas officiellt av WordPress och också av många inflytelserika bloggare.

BlueHost har också ett utmärkt rykte bland bloggarna och webbansvariga som bara vill starta en blogg. Även om de å andra sidan klagar många över att HostGator försöker förvirra nybörjarna genom sin försäljningstaktik.

Det fanns en tid då HostGator betraktades som en av de stora tjänsteleverantörerna, men nu är många användare inte nöjda med sin kvalitet, särskilt inte kundsupport. Även om det är ignorera fluktuationer i BlueHost-tjänstens kvalitet. Så vi går för BlueHost när det gäller rykte.

Vinnare: BlueHost

Uptime

Du måste se till att din webbplats inte går ner ganska ofta eftersom det kan förstöra din webbplats rykte. Den virulenta sanningen är att drifttiden inte kan elimineras helt. Men detta kan minskas genom att värda webbplatserna hos kvalitetshotellleverantörer.

BlueHost ger en stabil drifttid. Kontot som vi använder utför kompetent. Hittills har vi inte mött några av händelserna när deras genomsnittliga drifttid sjunker under 99,9% uppetid. Här är Uptime-statistik som tas upp av Uptime-roboten som övergår till o.

BlueHost Uptime

UptimeTest BlueHost Hosting

På motsatt sida fungerar HostGator också mycket bra och lyckas utföra 100% Uptime under några månader, men de saknar konsistensen.

För närvarande klarar de sig bra eftersom du kan se bilden nedan som bevisar att de är 100% under de senaste sju dagarna. Men när det gäller 30 dagar övervakningsperiod genomsnittlig drifttid blir 99,98%. Och om vi pratar om perioden före 30 dagar så möter vi också 2 stilleståndstider, den ena varar i 1 minut, och den andra håller vår webbplats nere i 3 minuter.

Även om det är mindre stillestånd men som helhet blir detta en allvarlig stilleståndstid.

HostGator Uptime

UptimeTest HostGator Hosting

Ja, det finns alltid möjligheter till driftstopp hos alla värdleverantörer, men enligt vår BlueHost vs HostGator uppetidstatistik är BlueHost den uppenbara vinnaren.

Vinnare: Bluehost

Bluehost

Hostgator

Fart

Hatar du att vänta? Ingen sådan att deras webbläsare bara fortsätter att ladda sidan och så småningom webbplatsen laddas med trasigt innehåll. Om servrar tar högre tid att ladda sidan betyder det låg hastighet och därmed orsakar en minskning av trafiken. Och när det inte finns någon trafik, vad är syftet med att underhålla webbplatsen. Efter drifttid är hastighet nästa viktiga element du måste tänka på.

Båda företagen ligger väldigt nära varandra när man jämför snabbstatistik

BlueHost hastighetstest

Pingdom BlueHost hastighetstest

HostGator-hastighetstest

Pingdom HostGator hastighetstest

Statistiköversikten förklarar att båda de flesta laddar sidan under 1 sekund. Men ibland webbplatsen som är värd på HostGator-servrar tar mellan 800 – 1500 ms. Varaktigheten är fortfarande respektabel, men lägre belastningstid innebär platsbelastning snabbt och därmed bäst för din webbplats.

Webbplatsen som är värd på BlueHost-servern har mer sidstorlek än HostGator men laddar fortfarande snabbare än HostGator.

Vinnare: Bluehost

Load Impact Test

Genom att göra lasttestet kan du bedöma servrarnas kvalitet. För att kontrollera om båda företagen erbjuder hållbar och pålitlig webbhotell, vi använder ett känt verktyg som kallas LoadImpact.

Med hjälp av detta verktyg skickar vi virtuella användare på båda webbplatser som är värda på HostGator- och BlueHost-servrar.

Kolla bara nedanstående statistik för att hitta den bästa webbhotell.

HostGator-statistik visar att upp till 30 virtuella användare är resultaten ganska tillfredsställande och belastningstiden förblir mestadels under 630ms. Men efter den servern visade ett instabilt beteende och laddningstiden ökade till 16 sek.

HostGator LoadImpact Statistik

LoadImpact Test HostGator Server

BlueHost LoadImpact Statistik

Enligt BlueHost-statistiken tar deras server ursprungligen nästan 950 ms, men efter det spelar servrarna ganska bra genom att minska belastningstiden. Genom att observera kan du se att mestadels laddningstid på platsen förblir under 900 ms och att det bara är sällsynta tillfällen när den drabbade 1 sek Du kan också se konsistensen i raden för lasttid.

Så det betyder att BlueHost-skivor kan hantera trafiken effektivt även om det finns fler antal aktiva användare.

LoadImpact-test BlueHost Hosting

Vinnare: Bluehost

Stöd service

Vad sägs om webbhotellens supportpolicy? Erbjuder de teknisk support dygnet runt? Detta är ett område som är viktigast för både nybörjare och experter.

Båda företagen erbjuder 24/7 livechatt, telefon, e-post, biljettsystem och en kunskapsbas med full av artiklar. Men är de båda snabba?

BlueHost-supporttjänster är snabbare än HostGator. När vi behöver hjälp eller lite information startar vi en livechatt och blir anslutna under 5 – 7 minuter.

Men när vi pratar om HostGator Live-chatt, det är hemskt. Du startar en Live-chatt så att du snabbt får svaret. Men i genomsnitt tar de nästan 10 – 40 minuter och till och med måste du vänta i nästan en timme. Anta att du vill ha fler resurser eller att din webbplats får något fel, och du behöver hjälp omedelbart, men de sover bara. Det är ett tecken på att “Ingen vård för kunder”.

Vinnare: BlueHost

Bluehost

Hostgator

HostGator vs BlueHost Hosting-funktioner

Lagringsutrymme

Så hur mycket behöver du lagringsutrymmet för att lagra webbplatsens innehåll? En enkel webbplats med informationstyp behövde vanligtvis inte mycket utrymme. BlueHost-erbjudande 50SE lagring i basplanen medan HostGator märkte deras lagring som “obegränsat”.

Obegränsat innebär att det inte finns någon gräns, men när företaget tror att din webbplats förbrukar mer resurser kommer de att meddela dig att uppgradera planen. Vanligtvis när en leverantör säger obegränsad eller obegränsad, betyder det nästan 100 GB. Men HostGator-användare kan ladda upp innehåll upp till 200 GB, och efter det kan de behöva uppgradera.

Vinnare: HostGator

Bandbredd

Bandbredd är dataöverföringen när varje besökare besöker din webbplats. Vi kan också säga att antalet besökare som din webbplats kan hålla. Om du inte har bandbredd kan ingen besöka din webbplats.

Men det finns inga bekymmer eftersom både BlueHost och HostGator ger obegränsad bandbredd på alla planer.

Vinnare: Slips

E-postkonton

Ett e-postkonto med varumärket verkar vara mer professionellt och ger dig mer kontroll.

Så det är därför du väljer en leverantör som tillåter dig att skapa antal e-postkonton. BlueHost tillåter upp till 5 e-postkonton och 100 MB e-postlagring på varje konto. Det här är tillräckligt mycket eftersom de flesta webbplatser på enskild nivå har en eller två e-postadresser för att hålla kontakten med sina besökare.

HostGator erbjuder det obegränsade antalet e-postkonton på alla sina planer vilket ger dem en klar vinst över BlueHost i denna omgång. Observera här att båda värdleverantörerna stöder webbpost, POP och IMAP.

Vinnare: HostGator

Bluehost

Hostgator

Kontrollpanel

En komplicerad backendpanel inte bara dyster att använda utan också slösa bort den värdefulla tiden. Det spelar ingen roll att om företaget erbjuder sin egen tillverkade panel eller industristandard cPanel men poängen är att det borde vara lätt att förstå.

Båda leverantörerna erbjuder cPanel, vilket är mycket vanligt på marknaden på grund av dess intuitiva karaktär.

BlueHost-kontrollpanelen

BlueHost Kontrollpanels instrumentbräda

HostGator Kontrollpanel

HostGator Kontrollpanels instrumentpanel

Så om du för närvarande använder cPanel så skiftar du till BlueHost eller HostGator orsakar ingen förvirring. Ärligt talat är BlueHost cPanel mer färgstarka och innehåller WordPress-verktyg. Eftersom båda erbjuder cPanel så detta är ett slips.

Vinnare: Slips

[Obs: Personligen älskar vi BlueHost-kontrollpanelen mer än HostGator.]

Bluehost

Hostgator

Programinstallatör

Borta är de dagar då du behöver lära dig kommandon för att installera webbapplikationen (skript) som WordPress. Nu har alla de bästa WordPress-värdleverantörerna introducerat 1-klick installationsprogram som möjliggör snabb installation. Det handlar bara om några klick.

Inte bara WordPress båda webbhotell erbjuder många skript som Joomla, Drupal och PrestaShop, etc.. för att utföra installationen enkelt.

Vinnare: Slips

PHP-version

PHP är det mest kända programmeringsspråket och täcker nästan 82% webbplatser. Så hur mycket är det viktigt för dig att välja ett företag som stöder den senaste PHP-versionen?

Svaret är enkelt den senaste PHP-versionen som 7.0, 7.1 kan förbättra webbplatsens hastighet betydligt. Här du kan lära dig mer om PHP.

Både HostGator och BlueHost stöder det senaste versioner. Du kan dock nedgradera till alla gamla versioner som 5.6 eller 5.4 också.

Vinnare: Slips

Bluehost

Hostgator

Parkerade domäner

Du kanske inte känner behovet av parkerade domäner redan i början, men när du väl är berömd så använder du den här för att säkra märket och trafiken också. Till exempel har du abc.com-domän och får märkbar trafik. Så vad händer om någon skapar ett domännamn som du liknar abc.net? Det kan vara en chans att han / hon får några av dina potentiella besökare.

Parkerad domän skyddar dig från sådana slags incidenter. Med BlueHost grundplan du kan parkera 5 domäner. Det betyder att om du köper abc.net kan du peka det ditt domännamn (abc.com) och när besökaren öppnar abc.net kommer de automatiskt att omdirigera till din webbplats (abc.com).

Men HostGator erbjöd inte någon möjlighet att parkera domänerna i sin Hatchling (grundläggande) plan. Så om domänparkering är ett måste ha presenterats i ditt fall är HostGators Hatchling-plan inte ett bra val.

Vinnare: BlueHost

Auto Site Migration

Webbmigrering visade sig vara ett praktiskt alternativ när du tänkte på att flytta din blogg / webbplats från den befintliga leverantören till en annan. Det kan finnas flera orsaker till migration, till exempel brist på skalbara alternativ. Det andra skälet kan vara att den befintliga leverantören inte längre är en kvalitetsleverantör.

Så om du vill migrera från den gamla leverantören till HostGator fyller du bara i deras överföringsformulär, så överför de alla saker som databaser, innehåll och skript etc. till nollkostnad. Kom ihåg att du är berättigad till automatisk migrering under de första 30 dagarna av registreringen. Och efter 30 dagar hjälper en administratör bara till dig.

Å andra sidan kommer du att bli chockad över att se det BlueHost debiterar $ 149.99 för automatisk webbplatsmigrering. Så om du vill flytta din webbplats till BlueHost-servrar så gör det bättre själv. Det finns gott om tutorials tillgängliga på internet.

Vinnare: HostGator

Låt oss kryptera SSL

I början var SSL den viktiga delen för webbplatser som handlar med kundens personuppgifter som namn, adress, kreditkortsnummer, etc. Det används för att kryptera användarens personliga genom att implementera säkerhetsprotokoll för förbättrad säkerhet och integritet.

Men nu blir det en obligatorisk del av varje webbplats och bloggar, oavsett om du har, den innehållsbaserade bloggen eller en e-handelswebbplats på grund av Googles senaste meddelande. Som sökmotorer (Google) ger en viss rankingfördel till webbplatser med SSL.

BlueHost cPanel med alternativet Let’s Encrypt i alla sina planer. Detta gör att användaren kan aktivera SSL med bara några klick. Men HostGator introducerade inte en sådan typ av automatiserad och praktisk funktion (låt oss kryptera) hittills. Naturligtvis tillhandahåller de också SSL för alla sina planer, men du måste göra ett tekniskt arbete för att aktivera detta och betala extra avgifter.

Vinnare: BlueHost

Bluehost

Hostgator

Säkerhetskopiering av data

Att ha säkerhetskopiering är det sista hoppet när allt krossat och du inte ser någon lösning. Genom att återställa en säkerhetskopia flyttas din webbplats till en position när du senast skapade säkerhetskopian. Det är därför det är nödvändigt att skapa säkerhetskopian. Det finns många gratis och betalda tjänster för säkerhetskopiering av hela eller utvalda delar av en webbplats.

Ett alternativ för skapande av backup som tillhandahålls av värdföretaget tillsammans med plan som vanligtvis ges i kontrollpanelen och du behöver inte installera någon plugin.

BlueHost erbjuder både gratis och betald säkerhetstjänst. Du kan konfigurera tjänsten för att skapa dagliga, vecko- och månatliga säkerhetskopior. Om du vill ladda ner säkerhetskopian på din dator kan du dessutom göra det via FTP. Dessutom finns det ingen avgift för att återställa säkerhetskopian.

HostGator gör ett dåligt jobb här. Företaget säger att de erbjuder gratis säkerhetskopiering och, ja, de har rätt, men när du vill återställa säkerhetskopieringen tar de 15 $. Allvarligt ?? Yah! Vi är seriösa. Så vad ska vi göra med gratistjänsterna som bara kan göra säkerhetskopiering men inte tillåta gratis återställning?

Vinnare: BlueHost

Prissättning

Pris är ett annat mycket viktigt element att beakta särskilt för dem som har begränsade medel. Du bör se till att du får valuta för dina pengar. Båda företagen erbjuder delade, WordPress, VPS och dedikerade värdplaner.

Gratis domännamn

Domännamn är en webbadress för alla bloggar eller webbplatser. Utan detta kan du inte konfigurera en blogg. Många av värdleverantörerna erbjuder detta gratis om du köper en värdplan. BlueHost erbjuder också ett gratis domännamn tillsammans med webbhotell. Du behöver inte betala ens ett öre för det första året.

HostGator erbjöd inte gratis domännamn till sina kunder. Detta kommer att vara lite mer för det första året än BlueHost.

Vinnare: BlueHost

Bluehost

Hostgator

domäner & Sekretessvakt

Vad händer om du bara vill köpa domännamnet? Även om det finns några andra bästa domänregistratorer men BlueHost och HostGator är också ett exceptionellt övervägande. Det är en liten skillnad mellan deras priser.

BlueHost debiterar $ 11,99 för en .com-domän medan HostGator erbjuder det i $ 12,95. Men historien är inte över än. Efter ett år kostade BH $ 15,99 medan HG kräver $ 15 för förnyelse. Så om du går för BH, kan du spara nästan en dollar för en gång men betala mer vid förnyelser jämfört med HG.

Domänskydd är ett tillägg som döljer din privata information som e-postadress etc. för att rädda dig från skadliga e-postmeddelanden och marknadsföringsföretag. Men här notera att det inte är ett obligatoriskt tillägg. Så om du vill aktivera detta, erbjuder BlueHost det i $ 11,88 medan HostGator erbjuder i $ 12,95.

För det första året kommer du att spara nästan $ 2 när du köper en domän och integritetsskydd från BlueHost och vid förnyelser kommer du att spara några cent. Eftersom skillnaderna är små så är detta ett tydligt slips.

Vinnare: Slips

Webbhotell

BlueHost erbjuder 3 webbhotellplaner i delad kategori. Det finns ingen kostnadsskillnad för närvarande båda leverantörens priser är desamma utom de grundläggande planerna. I deras grundläggande plan erbjuder BlueHost 1 gratis domännamn, 50 GB lagring (mer än tillräckligt) och obegränsad bandbredd. Du kan vara värd för en domän på den här planen. Detta är mycket lämpligt om du vill vara värd för en liten personlig blogg.

HostGator erbjuder obegränsad lagring och bandbredd i sin kläckningsplan men begränsas till att vara värd för ett domännamn. Till skillnad från BlueHost ger de dig inte en gratis domän för första året vid köp av värdkonto.

Förutom den grundläggande planen, om vi pratar om Plus (BlueHost) och Baby (HostGator), är båda ganska lika. Du kan vara värd för obegränsade domäner. Det passar bäst för användare som planerade att skapa flera webbplatser inom en snar framtid utan att spendera några extra pengar. Som ni ser är det inte någon framstående skillnad mellan högre planer än de grundläggande, så vi kommer att binda detta avsnitt som ovan.

Vinnare: Slips

Bluehost

Hostgator

Återbetalningspolicy

Återbetalningspolicy kan också beskrivas som återbetalningsgarantin. Ett företag kan bara sträva efter att tillfredsställa alla sina kunder. Det finns ingen garanti för att om en användare är helt nöjd och så den andra. Här återbetalningspolicyn spelar och sparar dina pengar.

När du har registrerat dig hos BlueHost kan du be om återbetalning inom de första 30 dagarna. Så om du känner att deras tjänster inte är tillfredsställande, så får du säkert tillbaka dina pengar. Kom ihåg att efter de 30 dagarna är du inte berättigad att begära återbetalning.

Medan HostGator följer återbetalningspolicyn på 45 dagar, så betyder det att du har fler dagar att testa deras tjänster innan du fattar beslut om att begära återbetalning eller inte?

Så att välja mellan BlueHost eller HostGator i fråga om återbetalningsgaranti är det inte så svårt att välja den bästa. Är inte ganska lätt?

Vinnare: HostGator

Slutsats

Så det är dags att dra en slutsats b / w BlueHost vs HostGator. När vi pratar om andra aspekter som gratis SSL, har BlueHost också kanten över HostGator. BlueHost inkluderar dessutom gratis säkerhetskopiering, domänparkering, gratis domännamn och välmöblerad kontrollpanel i sin mest grundläggande plan.

Å andra sidan tillhandahåller HostGator många andra funktioner liksom obegränsade e-postkonton, underdomäner, högre lagring för e-post och 4500 gratis webbplatsmallar. Men de bör tänka på gratis SSL från Let’s Encrypt eftersom det är viktigt för SEO.

Du kan få gratis SSL från CloudFlare. Vi använder redan gratis SSL från CloudFlare på några av våra bloggar, och den mest gynnsamma delen är att du inte behöver lära dig några tekniska grejer för att implementera det. Här är en komplett guide för att aktivera CloudFlires gratis SSL på dina WordPress-drivna webbplatser.

Sammantaget är BlueHost-planerna väl utformade och de gör maximal tillgänglighet av sina snabba tjänster mer effektivt, så vi kommer att föreslå er BlueHost.

Vi är övertygade om att översynen klargör allt för dig och att det inte finns någon större förvirring över den som du kan välja mellan BlueHost vs HostGator?

Bluehost

Hostgator

Om du tror att vi glömmer att täcka alla viktiga funktioner som bör jämföras, vänligen meddela oss i kommentarerna. Vi läser mer än gärna dina förslag och feedback.

Om du fortfarande behöver hjälp och förvirrad om HostGator vs BlueHost, tveka inte att kontakta. Vi är alltid här för att hjälpa dig hitta den bästa webbhotell.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map