Bästa GoDaddy-alternativ 2020: [# 1 är otroligt + 47% rabatt]

0

Om du letar efter de bästa GoDaddy-alternativen betyder det att du inte är nöjd med företagstjänsterna. Och hur kan någon vara nöjd? Eftersom de inte är konsekventa i sina tjänster.


Kunder klagar ofta på sin kundsupport, drifttid och hastighet. GoDaddy är en mycket enorm organisation som har nästan 4000 anställda och erbjuder ett brett sortiment av produkter.

Dessutom registrerade företaget en betydande mängd (77 miljoner) domäner hittills – vilket gör det till den största domännamnsregistratorn i världen. Men det är inte ett sätt att göra affärer.

Varför GoDaddy-alternativ?

BBB står för "Better Business Bureau", en plats där du kan rapportera klagar över företagen. Dessutom visar hög betyg på BBB att företaget professionellt hanterar sina kunder och kunderna är nöjda med företagets tjänster. Men det finns nästan 981 klagomål på BBB som visar att GoDaddy inte fokuserar på kundtillfredsställelse.

Ett annat skäl är att företaget inte respekterar de etiska värdena och använda sexuella annonser som verkligen är irrelevant för marknadsföring av tjänster. Jag förstår inte varför de använder sexuella typer av annonser? Kom igen, det är ett värd- och domänregistreringsföretag. I början av 2011 dödade VD Bob Parsons i Zimbabwe en vild elefant som också visar att företaget inte tar hand om de etiska praxiserna.

Nästa väldigt stora anledning att säga adjö till Godaddy är SOPA-räkningen. En lagförslag som strider mot internetfriheten och nästan alla företag mot detta men GoDaddy stödde det initialt. När massor av kunder lämnade företagstjänsterna vänder sig företaget mot SOPA bara för sin verksamhet. Men saken är att vi inte kan lita på GoDaddy. Vad är samma typ av räkning avsedd nästa gång? Kommer GoDaddy att stödja igen?

Inte för gammal när företagstjänster kompromitterades tillsammans med dess webbhotell, e-post och domäntjänster sjönk. Oftast var servrarna nere, dåliga supporttjänster blev deras tradition och de fokuserade inte på kvaliteten.

Dessutom byggde de en egen kontrollpanel för webbplatshantering. Ja, det är inte en stor anledning att hitta en värd som liknar GoDaddy om vi inte vet att GoDaddy självgjorda anpassade paneler är riktigt komplexa och typ av röriga.

De försöker förbättra sig på ett bättre sätt men nu finns det många andra värdleverantörer och domänföretag som är mer pålitliga och tillförlitliga. Här kommer vi att diskutera några av de förstklassiga alternativen till Godaddy.

2020: s bästa Godaddy-alternativ för pålitlig webbhotell och köp av domäner

1. InMotion Hosting – 56% rabatt + pålitlig hosting än GoDaddy

InMotion GoDaddy Alternativ

Här är InMotion med sina anpassade och användarvänliga paneler som betjänar kunder genom att tillhandahålla värdplaner för individuella till affärsnivåer. Företaget erbjuder Max Speed ​​Zones för att göra sina tjänster snabbare än andra. Inte bara detta, enkel google-appsintegration, 1-klick-installationsprogram för över 310 applikationer, premiumsäkerhet, spamcontroller, olika språk för kodning och mer och mer.

Alla värdplaner, oavsett om det är delat eller VPS eller dedikerat, drivs av SSD-värd (solid state-enheter) som är kända för sin höga läs- och skrivhastighet. Å andra sidan inkluderar GoDaddy inte SSD-enheter i sina planer och starkt baserat på de traditionella mekaniska enheterna.

Rädd för dataförlust? Oroa dig inte InMotion erbjuder gratis säkerhetskopieringsfunktion även på dess helt grundläggande planer som automatiskt sparar data och du kan återställa den när du behöver det med bara några klick. Så varför man betalar extra pengar till GoDaddy för säkerhetskopiering av data.

Godaddy erbjuder bara 30 dagar under vilka du kan testa deras tjänster och om du inte tillfredsställde dem har du bara 30 dagar på dig att skicka begäran om återbetalning. Men InMotion ger dig 90 dagars pengarna tillbaka-garanti.

Ett annat mycket stödjande steg av företaget är att du kan boka domännamnet. Ja, medan du köper en värdplan via InMotion kan du välja en gratis domän vid senare tidpunkt. Men på GoDaddy måste du välja namnet vid köpet (ibland har vi inte namnet i åtanke). Så hastigt köpte du domänen som du inte behöver.

InMotion supportteam är mycket kunnigt, snabbt och tillgängligt dygnet runt. På andra sidan klagar folk över GoDaddy-supporttjänsterna. Vi har testat GoDaddy nyligen och vi ser att de förbättras men svaret är fortfarande inte lika snabbare som InMotion.

Titta på jämförande funktioner:

Funktioner

I rörelse

Kör pappa

Planer (mycket grundläggande)

Lansera

Ekonomi

Hemsida

2

1

Gratis domän

Ja

Ja

Disk utrymme

Obegränsat

100SE

SSD: s

Ja

Nej

Bandbredd

Obegränsat

Obegränsat

Maxhastighetszoner

Ja

Nej

Gratis säkerhetskopiering

Ja

Nej

Mejladresser

Obegränsat

100

Live chat

Ja

Nej

Reklamkredit

$ 250

Nej

Pengar tillbaka garanti

90 dagar

30 dagar

Besök InMotion

2. SiteGround – utmärkt för pålitlig värd

siteground webbhotell

SiteGround är ett annat mycket anständigt alternativ till GoDaddy. SiteGround erbjuder välgjord teknik, support och snabbaste webbhotellplaner.

Företagets datacenter finns på tre olika kontinenter USA, Europa och Asien-Stillahavsområdet för att möjliggöra snabbast leverans av innehåll. Även om GoDaddy också använder denna strategi och använder globalt placerade servrar men enorma mängder klagomål och vår statistik är inte tillfredsställande. Å andra sidan uppfyller SiteGround helt klart industristandarder.

Företaget använder också SSD-enheter tillsammans med olika fantastiska, självgjorda tekniker. SiteGround erbjuder SuperCacher, HTTP / 2, NGINX, Free CDN och PHP 7. SuperCacher cachade webbplatsinnehållet i tre olika lager. Först av allt det statiska innehållet, därefter Memcached och i slutet cachade det dynamiska innehållet. Men GoDaddy-webbhotell stöds fortfarande inte till den senaste PHP och använder inte någon speciell teknik som SSD: er, NGINX-serverhastighet etc. osv..

GoDaddy använder inte ett Pro-aktivt tillvägagångssätt för att hitta problemen om de då varför det är så mycket buller mot dem. Å andra sidan förhindrar interna SiteGround-övervakning felet och övervakar servrarna proaktivt. Så inte bara de fixar felet utan strävar hårt efter att eliminera orsakerna innan de förvandlas till allvarliga situationer.

Ett annat attraktivt alternativ är kontoisoleringsmekanismen. Om ett konto påverkas av något virus eller skadlig kod kommer det inte att påverka de andra. Varje konto är helt isolerat från de andra. Det betyder att du är helt säkrad.

SiteGround erbjuder gratis säkerhetskopiering av alla sina planer, men som du känner tar GoDaddy avgift för säkerhetskopiering av data. SiteGround uppgraderade nyligen sin infrastruktur och hävdar att de nu är 7 gånger snabbare än tidigare. När du jämför båda företagen är du det bästa GoDaddy-alternativet att vara värd för dina webbplatser.

Funktioner

Siteground

Kör pappa

Planer (mycket grundläggande)

Börja

Ekonomi

Hemsida

1

1

Gratis domän

Ja

Ja

Disk utrymme

10GB-SSD

100 GB-Spinning

SSD: s

Ja

Nej

Bandbredd

10 000 besök / mån.

Obegränsat

SuperCacher

Ja

Nej

Gratis säkerhetskopiering

Ja

Nej

Mejladresser

Obegränsat

100

Live chat

Ja

Nej

Reklamkredit

$ 250

Nej

Pengar tillbaka garanti

30 dagar

30 dagar

Besök SiteGround

3. BlueHos t

bluehost liknar godaddy

BlueHost ägs av den välkända EIG-gruppen och uppfyller effektivt kundens behov. Till och med är det fråga om stöd eller att BlueHost-prestationen basras framgångsrikt. Om du kommer att använda WordPress kommer du dessutom gärna att höra att det officiellt rekommenderas av WordPress.org.

GoDaddy och BlueHost erbjuder nästan samma typer av funktioner, men det är en enorm skillnad i servicekvalitet. De hastighets- och Uptime-test som vi genomförde är till fördel för BlueHost.

Om vi ​​jämförde supporttjänsterna för båda företagen är vinnaren BlueHost. Supportteamet är kunnigt och har expertis för att hantera problem. Företaget har också ett lager av videor, självstudier, vanliga frågor och olika artiklar.

Skyddade GoDaddy varje resurs för värdkonton? Nej, företaget använder inte någon form av teknik för att fördela serverresurserna till varje användare effektivt. Men BlueHost skyddar varje användares resurser. Om ett konto förbrukar mer resurser än gränser, flyttas det tillfälligt till en annan server.

Om du kommer att etablera en e-handelswebbplats, hur kommer folk att lära känna dina erbjudanden? Detta alternativ av GoDaddy erbjuder $ 150 för att annonsera din webbplats på kända sökmotorer. Detta gör det möjligt för verksamheten att bli bekant för människor på kort tid. Men GoDaddy erbjuder ingen reklamkredit på någon av dess värdplan.

Om du är i stånd att spendera lite mer pengar än GoDaddy-värdplanen är här ett bra erbjudande. Välj BlueHost “Plus” -plan som inkluderar $ 200 marknadsföringskredit, obegränsad lagring, bandbredd, underdomäner & parkerade domäner, e-postkonton och kan vara värd för obegränsade webbplatser på ett enda värdkonto.

Funktioner

Bluehost

Kör pappa

Planer (mycket grundläggande)

Grundläggande

Ekonomi

Hemsida

1

1

Gratis domän

Ja

Ja

Disk utrymme

50SE

100SE

SSD: s

Nej

Nej

Bandbredd

obegränsad

Obegränsat

Resursskydd

Ja

Nej

Gratis säkerhetskopiering

Nej

Nej

Mejladresser

5

100

Live chat

Ja

Nej

Reklamkredit

Nej

Nej

Pengar tillbaka garanti

30 dagar

30 dagar

Besök BlueHost

4. A2Hosting – Hosting med hög hastighet

a2hoting

Ett annat bra GoDaddy-alternativ är A2Hosting som erbjuder stort stöd och prestanda. Företaget erbjuder också internt skapat verktyg som A2 Optimerad webbplatsaccelerator kommer att öka prestandan oavsett CMS du vill använda. Ibland bromsar en plötslig trafikökning webbplatsernas hastighet dödligt eller kan orsaka otillgängliga för besökarna. För att hantera en sådan typ av situationer kan du köpa Performance Plus-verktyg för bara $ 1,45. Det kommer att fördubbla dina värdresurser som CPU och RAM för att behålla webbplatsens tillgänglighet vid tidpunkten för trafikspikar.

Som vi vet är GoDaddy-servrar inte så tillförlitliga på grund av alltför stora stilleståndsproblem. Här se kundbedömning och klagomål. Vad händer om ett företag garanterar att erbjuda en otrolig drifttid på 99,9%? Ja A2 Hosting ger 99,9% garanti och släpp aldrig din webbplats, även om du har en mycket grundläggande och billig plan. Tillgängligheten till korrekt säkerhet, säkerhetskopiering och personlig personalövervakning av experterna möjliggör serverbarhet dygnet runt.

A2-värd designade också verktyg uteslutande för WordPress-fans. De utvecklade ett plugin med namnet “A2 Optimized”. Denna plugin konfigurerar automatiskt din webbplats från säkerhets- och prestationsperspektiv. Medan GoDaddy fortfarande inte är i ett läge att erbjuda några specialverktyg för att göra sina tjänster tillförlitliga.

Om du inte är medveten om säkerhetsåtgärderna, oroa dig inte för A2-teamet att hantera det. KernelCare, dubbla lager av brandvägg, brute Force Defense, skanning och övervakning kommer att hålla din webbplats säker och säker.

A2 Hosting är också ett bra alternativ för att etablera e-handelswebbplats. SSD-väpnade värdplaner erbjuder installation med 1 klick för Magento, PrestaShop, OpenCart etc. Dessutom inkluderar planer PayPal-integration och gratis SSL-certifikat för säkra transaktioner.

Förutom alla dessa distinkta tekniker underlättar företaget också kunderna med gratis säkerhetskopiering, den senaste versionen av PHP, ID-skydd och massor av freebies (Ad-kredit, Tesla-tema-rabatt, enkelt verktyg för sökning av sökmotorer och mycket mer.).

Funktioner

A2Hosting

Kör pappa

Planer (mycket grundläggande)

Lite

Ekonomi

Hemsida

1

1

Gratis domän

Nej

Ja

Disk utrymme

Obegränsat

100SE

SSD: s

Ja

Nej

Bandbredd

Obegränsat

Obegränsat

A2 auto Optimizer

Ja

Nej

Gratis säkerhetskopiering

Ja

Nej

Mejladresser

25

100

Live chat

Ja

Nej

Reklamkredit

$ 50

Nej

Pengar tillbaka garanti

När som helst (men full återbetalning inom 30 dagar)

Besök A2Hosting

30 dagar

5. HostGator

hostgator webbhotell

Oavsett värdetyper du vill ha här är HostGator som erbjuder mycket till låga priser. Deras delade, hanterade WordPress, Cloud, Reseller, VPS och dedikerade värdplaner anses vara de bästa alternativen för GoDaddy. Företaget ägs också av EIG, samma företag som förvärvade många andra kända namn. Här ser du det.

Du är ny och orolig för din webbplatsdesign. Här är lösningen på HostGator eftersom de erbjuder 4500 gratis mallar för din webbplats. Du kan också ändra dessa mallar efter din önskan. Tror du att GoDaddy har ett så stort lager av mallar? Nä!

Live chat, biljettsystem, telefon är alltid till din tjänst. Du kan också ställa frågor på forumet. Företaget underhåller också videogalleriet om olika ämnen som Webmail, WordPress, phpMyAdmin etc. Någon gång blir Live Chat lite svarsfull. Men ändå fick de kanten över GoDaddy som inte ens erbjuder Live Chat.

HostGator är också ett mycket anständigt alternativ för utvecklarna. Företaget erbjuder många språk så att utvecklarna kan bygga sina egna skräddarsydda mönster.

Inte bara detta, 200 $ reklamkredit, gratis migrering av webbplatser, 99,9% Uptime-garanti, gratis säkerhetskopiering av data och resurser som inte uppmättes gjorde deras tjänster oemotståndliga.

Om du vill gå med HostGator bör du enligt vår mening välja “Baby Plan”. Eftersom det innehåller många andra användbara funktioner men kostar några dollar mer än “kläckningsplanen”.

Funktioner

Hostgator

Kör pappa

Planer (mycket grundläggande)

Hatchling

Ekonomi

Hemsida

1

1

Gratis domän

Nej

Ja

Disk utrymme

obegränsad

100SE

SSD: s

Nej

Nej

Bandbredd

obegränsad

Obegränsat

Gratis säkerhetskopiering

Ja

Nej

Mejladresser

Obegränsat

100

Live chat

Ja

Nej

Reklamkredit

$ 200

Nej

Pengar tillbaka garanti

45 dagar

30 dagar

Besök HostGator

6. DreamHost

dreamhost hosting

Med värd för över 1,5 miljoner webbplatser och 2016 kundservicepriser vinnaren företag. Så låt oss prata om vad de fick som är bättre än GoDaddy?

Även om deras planer är dyra jämfört med GoDaddy men de levererar den kvalitet som användarna drömde om.

Först och främst ges 100% Uptime-garanti. Det betyder att din webbplats alltid kommer att vara tillgänglig för kunder och besökare genom att hålla ditt konto. Dessutom är out-sourcing av supportteamföretaget beroende av sin egen personalförmåga och erbjuder sitt eget interna supportteam.

De slår alla företag i sin återbetalningspolicy genom att erbjuda 97 dagar tillbaka-garanti. IT betyder att de är mycket säkra på sina tjänster. Dessutom kommer DreamHost-värdplan med några fantastiska freebies som SSL / TLS-certifikat, annonskredit och integritetsskydd.

CloudFlare är ett mycket enastående alternativ för snabb leverans av webbplatsinnehållet. GoDaddy inkluderar inte någon CloudFlare-integration. Om du vill ha CloudFlare-tjänster än du måste integrera din webbplats manuellt genom att besöka den officiella CloudFlare-webbplatsen som kan vara en huvudvärk för en ny person. Men här hos Dream host finns det en automatisk CloudFlare-integration som du kan aktivera med bara ett klick.

Företaget erbjuder sin handvalsade kontrollpanel. Men oroa dig inte för att de har byggt så användarvänliga. Det är en mycket enkel och enkel att använda. Alla alternativ visas tydligt oavsett om det handlar om e-posthantering eller databaser som du enkelt kan navigera till varje alternativ.

Erbjuder 1 gratis domän, obegränsad lagring på solid state-enheter, PHP 5, Perl, Python, Rails stöds och allt du vill ha i en värdplan. Om du är seriös och professionellt vill börja arbeta online kommer DreamHost säkert att uppfylla dina förväntningar.

Funktioner

Dream

Kör pappa

Planer (mycket grundläggande)

Grundläggande

Ekonomi

Hemsida

Obegränsat

1

Gratis domän

Ja

Ja

Disk utrymme

Obegränsat

100SE

SSD: s

Ja

Nej

Bandbredd

Obegränsat

Obegränsat

Gratis säkerhetskopiering

Ja

Nej

Mejladresser

Obegränsat

100

Live chat

Ja

Nej

Reklamkredit

$ 100

Nej

Pengar tillbaka garanti

97 dagar

Besök DreamHost

30 dagar

7. GreenGeeks

greengeeks

Här är GreenGeeks som syftar till att skydda miljön och använda förnybara energiprojekt för att stärka sina maskiner. För företaget med prestandaförbättring som använder PHP7, SSD och CDN för att göra sina webbplatser snabba.

Precis som de andra kända företagen erbjuder GreenGeeks också Live Chat, Telefon, E-post, videohandledning och en kunskapsbas för att hjälpa sina kunder. Enkel dra och släpp-byggare gör det möjligt för användaren att bygga webbplatsen utan programmeringsspråk.

För närvarande företag som bara erbjuder en enda delad värdplan. Men den enda webbhotellplanen är mycket attraktiv på grund av låga kostnader och massor av “Obegränsade” märkta funktioner. Som du kan vara värd för obegränsade webbplatser, kan skapa obegränsade underdomäner, obegränsad bandbredd och lagring och mycket mer.

Företaget erbjuder också ett marknadsföringspaket tillsammans med webbplatsinlämning och optimeringsverktyg för sökmotorer. Deras enda och unika värdplan är också kompatibel med e-handelswebbplats genom att erbjuda lösenordsskyddade kataloger, krypteringsverktyg, SSL och olika vagnar.

Som för alla användarsäkerhet och webbplatsprestanda är de grundläggande kraven. Så automatisk bruteforce-upptäckt, skräppostmorder, övervakning 24/7 och säkerhetskopiering håller dig säker från säkerhetssidan. För snabbare laddning av sidor erbjuder företaget olika cachingtekniker inklusive Hot Data Caching och inbyggda cachetjänster.

Funktioner

GreenGeeks

Kör pappa

Planer (mycket grundläggande)

Grundläggande

Ekonomi

Hemsida

Obegränsat

1

Gratis domän

Ja

Ja

Disk utrymme

Obegränsat

100SE

SSD: s

Ja

Nej

Bandbredd

Obegränsat

Obegränsat

Gratis säkerhetskopiering

Ja

Nej

Mejladresser

Obegränsat

100

Live chat

Ja

Nej

Reklamkredit

Nej

Nej

Pengar tillbaka garanti

30 dagar

30 dagar

Besök GreenGeeks

8. WebHostin gHub

webhostinghub

Webhostinghub har bara expertis inom delade värdplaner och erbjuder tre planer som Spark, Nitro och Dynamo. De erbjuder dig gratis domän tillsammans med köp av en värdplan eller så kan du överföra din befintliga domän utan att betala någon avgift. Dessutom kommer de att överföra din webbplats utan någon stillestånd.

De erbjuder BOLDGRID webbplatsbyggare som kommer helt gratis med värdplaner. Teman tillhör olika kategorier som musik, företag, blogg, fotografering etc. etc. Så kan du välja önskade mallar redigera det och komma online.

WHH erbjuder 24/7 USA-baserad kundsupport. Kunderna kan kommunicera med supportteamet på Telefon, Live Chat och skype. Företaget har också ett hjälpcenter som är fullt av tutorials och artiklar.

De erbjuder olika mängder av Ad-kredit på varje värdplan. I den mycket grundläggande värdplanen är beloppet 75 $ och 175 $ på Nitro och $ 250 för Dynamo värdplan. Företaget förenklar installationsprocessen för WordPress som under kassaprocessen kan du välja WordPress då kommer värdplanen med förinstallerat WordPress.

Funktioner

WebHostingHub

Kör pappa

Planer (mycket grundläggande)

Gnista

Ekonomi

Hemsida

2

1

Gratis domän

Ja

Ja

Disk utrymme

Obegränsat

100SE

SSD: s

Ja

Nej

Bandbredd

Obegränsat

Obegränsat

Gratis säkerhetskopiering

Nej

Nej

Mejladresser

Obegränsat

100

Live chat

Ja

Nej

Reklamkredit

$ 75

Nej

Pengar tillbaka garanti

90 dagar

30 dagar

Besök WebHostingHub

Sammanfattning av GoDaddy-alternativ

Vi ansåg ovan är de bästa GoDaddy-alternativen och att övervinna de problem du möter när du är värd för deras tjänster.

Eftersom varje företag som levererar mer än GoDaddy och dessutom andra har också Live Chat till FIX något problem .

Men om vi listar upp alternativen mer tydligt väljer vi I n Motion, SiteGround och B lu eHost. DreamHost är också ett mycket bra alternativ men dyrt från andra i listan.

Låt oss nu göra det enkelt genom att jämföra funktionerna hos dessa tre bästa webbhotellleverantörer.

Funktioner

I rörelse

Siteground

Bluehost

Plans

Lansera

Börja

Grundläggande

Hemsida

2

1

1

Gratis domän

1

1

1

Disk utrymme

Obegränsat

10SE

50SE

SSD: s

Ja

Ja

Nej

Bandbredd

Obegränsat

10 000 besök / mån.

obegränsad

Gratis säkerhetskopiering

Ja

Ja

Nej

Mejladresser

Obegränsat

Obegränsat

5

Reklamkredit

$ 250

Nej

Nej

Företag tillverkad tech

Maxhastighetszoner

SuperCacher

Resursallokering

Återbetalningspolicy

90 dagar

30 dagar

30 dagar

Pris

$ 5.99 / mo

$ 3,95 / mo

$ 2,95 / mo

Besök InMotion

Besök SiteGround

Besök BlueHost

Låt oss avveckla denna diskussion och vårt förslag är att du ska gå för InMotion. Eftersom de erbjuder massor av funktioner som du kan se tabellen.

Men det betyder inte att andra företag ligger långt efter InMotion.

Som vi nämner “Bäst” i rubriken vilket betyder att alla är bra.

Men för mer kortfattad skull och för de som är nya i onlinevärlden drar vi ut allt i ett företag.

Bästa alternativ för GoDaddy att köpa domäner

Utan tvekan är GoDaddy den största domänregistratorn och erbjuder domän till billiga priser. GoDaddy erbjuder ny .com-domän nästan gratis ($ 0,99 för det första året) men förnyelsen är mycket dyr.

Du måste betala nästan vid förnyelse $ 15,17. Men visste du att det finns några fantastiska alternativ som erbjuder domännamn till lägre priser. Här är några av de stora namnen;

Namecheap

($ 10,69 / år)

 • Branschens mest populära och välrenommerade namn
 • Förnyelser 10,69 dollar för .com TLD
 • De tar ut $ 0,18 ICANN-avgift
 • 2,88 $ / år för WHOIS Guard
 • GRATIS domänlistning på marknaden
 • Anpassad användarvänlig kontrollpanel

Köp domän från NameCheap

(Rekommenderad)

NameSilo

($ 8.99 / år)

 • De är inte så populära jämfört med NameCheap
 • Förnyelser till samma pris 8,99 dollar för .com TLD
 • Ingen ICANN-avgift
 • GRATIS WHOIS-vakten
 • GRATIS domänförsäljning på NameSilos marknad
 • Användarvänlig kontrollpanel

Köp domän från NameSilo

Använd kupongkod "HostingSprout" för $ 1 besparing

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map