Топ 5 най-добри алтернативи на Ahrefs през 2020 г. за изграждане на линкове

27

Който не обича да доминира целевите ключови думи на първата страница на търсачките?


Има повече от 200 фактора които Google използва за класиране на уебсайтове и два от тях имат най-голямо влияние. Първият е съдържание, а секундите са връзки. Можете да създавате убийствено съдържание, което предоставя висока стойност на потребителите, но как да анализирате или да намерите връзките на конкурентите?

Ahrefs е един от най-добрите инструменти за анализиране на профили за връзки на конкуренти, както и може да се използва за наблюдение на връзките на всеки уебсайт. Но е малко скъпо, което призовава повечето потребители да търсят алтернативи на ahrefs. Ако сте в областта на SEO дълго време, може да знаете, че всички най-добри SEO инструменти предлагат доста подобни цени като Ahrefs.

Ето, ето няколко причини да търсите алтернативи на ahrefs:

 • Безплатен план вече не е наличен
 • Това е скъп инструмент
 • Техните характеристики на сложността на ключовите думи не са точни, както трябва да бъдат
 • Липса на разширение Google Chrome

5 най-добри алтернативи на Ahrefs за анализ и изграждане на връзки

1. SEMrush

SEMrush най-добрата алтернатива на ahref

Отначало можете да объркате да видите интерфейса SEMrush поради функции, които са навсякъде в таблото за управление. Но в действителност програмата е лесна за използване. Това е не само SEO инструмент но включва куп полезни неща, включително

 • Анализ на връзката
 • Проследяване на ранг
 • Рекламно планиране
 • Анализ на трафика и много други …

Това е ан цялостно решение за дигитален маркетинг и изливане на конкурентни данни, което го прави чудесна алтернатива на ahrefs.

С Semrush е много лесно да получите подробни данни за уебсайта на състезателя. Просто трябва въведете вашия домейн конкурент име и тогава той ще покаже наложителни статистики като

 • органични ключови думи и техните позиции в Google
 • обратна връзка с анкери
 • най-класирани ключови думи.

След добавяне на конкурентния сайт просто преминете към органични позиции за търсене от страничната лента. Сега ще видите ключови думи заедно с обема на търсене и класирането в търсачката. SemRush също се записва на затруднение с ключови думи от всяка ключова дума. По този начин можете да използвате най-добре Semrush и да вземете ценните ключови думи.

Той също така описва какви са най-новите движения на вашите конкурентни ключови думи в търсачките. И чрез поставяне на едно конкурентно име на домейн Semrush избройте останалите потенциални конкуренти и по този начин ви помага да проектирате по-компетентни SEO стратегии.

Друга важна характеристика, която е много полезна, ако знаете за вашата целева аудитория, е изборът на местоположение. Инструментът поддържа повече от 100 места. Сега, ако изберете САЩ, той ще обхожда и ще показва информация само за американската аудитория. След като получите информацията, просто добавете вашия проект при SEO одит, това ще помогне за подобряване на SEO SEO.

SEMrush може да ви помогне при планирането на PPC. С този само един инструмент можете да изпълнявате рекламни изследвания и анализираме конкурентни рекламни стратегии. Техният инструмент за ключови думи PPC много ви помага да очертаете кампанията в Adwords. Заедно с дисплейните реклами можете да следите конкурентните видеореклами и да планирате свои собствени.

Наскоро те се представиха ключов инструмент магия което е комбинация от няколко интегрални инструментални изследвания и предоставя много изчерпателни подробности. Тук погледнете екрана.

Магически инструмент за ключови думи Semrush

За съжаление, и ahrefs, и Semrush не са софтуер, който всеки може да си позволи. Но за разлика от ахрефите, Semrush предлага a безплатен акаунт което осигурява до 10 заявки на ден. Освен това можете да получите 14-дневен пробен акаунт. Докато от друга страна, ahrefs не предоставят безплатна сметка и за пробен акаунт, те изискват данните за плащане.

Semrush е един от страхотните инструменти и ако можете да си позволите, тогава трябва да го използвате. Но ако сте само начинаещ блогър, може да не ви е необходимо това и можете да разчитате на безплатния им акаунт. Като цяло, SEMrush е чудесен инструмент с множество функции, които представят доклади в различни формати и със сигурност си струва всяка стотинка.

Посетете SemRush

2. SEO Power Suite

SEO powersuite алтернатива all-in-one за ahref

SEO Power Suite предлага a софтуер базирана програма вместо онлайн уеб инструмент. За да използвате техните услуги, трябва да изтеглите техния софтуер на вашия локален компютър и след това да го инсталирате. Предлага се за Windows, Mac и Linux. SEO Power Suite се доверява на повече от 500 000 потребители.

Те предлагат 4 невероятни инструменти, които са

 • Rank Tracker
 • SEO SpyGlass
 • Одитор на уебсайтове
 • Асистент за връзка.

Проследяващият рейтинг помага на потребителя да следи позицията в Google, Bing, Yahoo и повече от 327 търсачки. Просто добавете адреса на сайта и след това свържете профила си в Google Analytics или Adwords. Ще започне анализ.

Хубавото е, че можете да добавите още 10 уебсайта заедно с вашия сайт, които могат да бъдат ваши конкуренти, за да оцените разликите в напредъка. С едно щракване можете да получите най-новите резултати от класирането или просто да го настроите на Auto-pilot за проследяване на класирането.

Инструментът може да проследи класирането на конкретно място. Проследяващият ранг може да бъде много полезен инструмент за изкопаване на печелившото & ценни ключови думи за вашата кампания се състои от 16 различни инструмента за предложения като Google Планировчик на ключови думи, инструмент за откриване на ключови думи и SEMRush и др. Това го прави чудесен инструмент за изследване на ключови думи и по този начин най-добрата алтернатива на ahrefs. Освен това можете да експортирате персонализирани отчети с графика.

Изследването и анализирането на ключови думи предоставя цялата важна информация

 • свързани ключови думи
 • обем на търсене
 • трудност при класиране
 • броя на конкурентните сайтове и т.н..

SEO SpyGlass е най-забележителният и един от любимите ни инструмент в SEO Power Suite. След добавяне на сайта в SEO SpyGlass, той ще покаже обобщен изглед на общия брой връзки и домейни, откъдето идват връзките. Той също така показва количеството уникални IP адреси.

Seo power suite SpyGlass tool stats

Детайлите, които се представят от SpyGlass, правят SEO Power Suite идеалният инструмент в индустрията. Алгоритъмът му ви дава подробна информация за най-новите връзки с следвайте и не следвайте тагове. Придвижвайки се до различни раздели, можете да получите подробности за връзките от началната страница, трафика на връзки и риска за много връзки и др. Така че с тези задълбочени и съществени подробности можете да изградите адекватна стратегия за изграждане на връзки.

Най- Инструмент за одитор на уебсайтове може да провери здравето на вашите страници. Това открива

 • прекъснати връзки
 • HTML кодове
 • титли
 • описания и вътрешни връзки.

Освен това, той може да генерира приятелски Карта на сайта и следи ефективността на вашите социални профили.

Инструмент за помощ за връзка на Power Suite можете да намерите възможностите за изграждане на връзки. Връзките са дадени с различни показатели като котви и коефициент на качество. Може да ви помогне да намерите авторитетните сайтове с връзки към вашите конкуренти. По този начин можете да подходите и към тях. Също така следи вашите връзки и може да ви каже дали това са доставяне на някаква стойност на вашия сайт или не. Инструментът за помощ при свързване служи с чист и чист интерфейс за имейл услуги.

Затова, що се отнася до ценообразуването, SEO силата може да направи сериозна дупка в джобовете за бюджетни блогъри и собственици на бизнес. Професионалният план идва в $ 499, докато Enterprise план струва $ 1199. Основната разлика между тези два плана е, че Професионалният план не може да разреши експортиране на някои отчети за клиенти.

Като цяло, инструментът може да е скъп за вас, но е отличен избор „всичко в едно“ за изграждане на връзки, анализ на връзки и проучване. Трябва да го опитате.

Посетете SEO PowerSuite

3. Серпстат

начална страница на serpstate

Serpstat е универсална SEO платформа, която се състои от 5 инструмента:

 • Проследяване на ранг
 • Изследване на ключови думи
 • Конкурентен анализ
 • Одит на сайта
 • Анализ на връзката

Що се отнася до анализ на обратната връзка, Serpstat анализира профила ви за връщане, следи новите и изгубени връзки, показва котвите ви и измерва авторитета на връзката. Също така, тя изследва връзките на конкурентите. С тази функция можете да разберете кои сайтове и страници се свързват с вашите конкуренти, да прецените стратегията им за изграждане на връзки и да вземете някои идеи или уебсайтове към вашата собствена стратегия.

табло за серпстати

Той също така разполага с широк спектър от функции, които ви помагат да извлечете максимума от това изследване на ключови думи подобно на Ahrefs. Освен обикновен избор на ключови думи, той предлага:

 • Свързани ключови думи: Тази функция ви предоставя огромен списък от ключови думи, семантично свързани с основната ви ключова дума (LSI ключови думи). Помага ви да разширите списъка си с ключови думи със синоними, различни вариации на фрази, за да оптимизирате една страница за множество ключови думи и да направите съдържанието ви да изглежда по-естествено.
 • Предложения за търсене: Когато започнете да въвеждате заявката си в търсенето с Google, Google предлага обикновени ключови думи, които хората търсят в Google. Serpstat събира всички тези ключови думи с дълга опашка.
 • Въпроси за търсене: тези са предложения за търсене във въпросната форма.
 • Трудност на ключовите думи: Този показател показва колко конкурентна е ключовата дума. С тази информация можете да разберете дали KW си струва да харчите пари и време.
 • Намерение на ключова дума: Инструментът показва кои специални елементи са показани за вашето запитване (карта, поле за отговори, пазаруване и т.н.) Може да ви помогне да намерите правилните KW, за да се представите там.
 • Клъстериране на ключови думи: Клъстеризиране на ключови думи по смисъл и уместност. Този помага да се оптимизира една страница за множество заявки и има смисъл от огромен списък с ключови думи.
 • Конкурентни изследвания на ключови думи: Можете да сравните URL адреса и URL адреса на вашия конкурент и да намерите ключови думи за SEO / PPC, които сте пропуснали.

Друг страхотен инструмент е Проследяване на ранг. Можете да настройвате ежедневно, на всеки 3 дни или седмични актуализации. Нещо повече, можете да наблюдавате позициите си рамо до рамо с позициите на конкурентите си в един проект, без да се налага да създавате допълнителни проекти и да харчите допълнителни лимити.

Най- Одит на сайта инструмент оценява нивото на техническа оптимизация на сайта. Serpstat намира всички грешки, свързани с метаданни, заглавия, код на HTTP статус, индексация, връзки и пренасочвания, скорост на зареждане, параметри на сървъра и т.н. Той сортира грешките по приоритет, дава ви списък с връзки, където се намират грешките, и препоръчва начин да ги поправим.

Освен това можете да прецените PPC рекламите на конкурентите, да намерите примери за реклами, да намерите ключови думи, за които те оферират, да сравните реклами от няколко домена. Почти всяка функция на този инструмент е подходяща за конкурентен анализ, както и за анализ на вашия собствен уебсайт, което го прави най-подходящата алтернатива на Ahrefs.

Безплатна версия е налична, но е ограничена във функции, заявки на ден и резултати на отчет. Платените версии започват от $ 19 / месец, но най-евтиният план обикновено не е достатъчен за правилен анализ. Други планове за лична употреба струват $ 69 – $ 299 месечно, а за бизнес – 499 $ – 2500 $ месечно.

Тъй като план B ($ 69) е напълно достатъчен за стартиране и оптимизиране на няколко сайта, Serpstat изглежда предлага едно от най-добрите съотношения цена-ефективност на пазара.

Посетете СерпСтат

4. Моз

MOZ най-добрият инструмент за изграждане на връзки

Moz е изключително добре познатото средство и се счита за силната алтернатива на ahrefs. Moz започна своето пътуване през 2004 г. като SEO консултантска компания, но сега те предлагат множество продукти. Използва се от малки блогъри, разработчици и бизнеси от малки до експертни нива за по-добро търсене на SEO и ключови думи.

Най-популярните им показатели са Орган за домейн и страница скали от 0-100, която се измерва чрез отчитане на множеството фактори. Уебсайт с висок авторитет означава, че има голямо влияние.

Моз продуктите включват

 • Explorer Explorer
 • Отваряне на отворен сайт
 • Инструменти за класиране и оптимизация.

Те също предлагат a Моз бар за всички техни потребители. Можете да инсталирате лентата с инструменти от магазина на Chrome. Той ще показва важни показатели като статистика на домейни и страници на страницата под всеки резултат от търсенето с Google, както и връзки. Това е много полезно, за да проверите колко влиятелни са класираните играчите по ключовата дума, която сте въвели в Google.

Moz open Explorer Explorer привлича повечето потребители безплатно или премия за регистриране на абонамент за Moz. Те имат огромен размер на индекса и също го увеличават с актуализации на графика. За да разгледате профила за свързване, просто поставете адреса на сайта в лентата и натиснете Enter. Ще се покажат всички връзки, които идват към този уебсайт. освен това, то разказва без следната маркери, спам резултат и котва текст на всяка връзка, заедно с показатели за домейни и страници.

Прочетете също:

 • 10 най-добри SemRush алтернативи и конкурентоспособни услуги
 • SPyFu Алтернативи за шпиониране на вашите конкуренти и проучване на ключови думи

Получавайки тези информации, можете да шпионирате профила на вашия конкурент и да решите колко силна връзка ви е необходима за класиране. С този инструмент можете или да проверите профил на входяща връзка на публикация или на цял сайт.

Освен това те ви позволяват да прилагайте филтри за конкретен тип информация като покажете външна или вътрешна връзка или и двете. Също така, можете да филтрирате 301, 302, следвате, не следвате, собствен капитал, няма връзки към собствения капитал или връзки към поддомейни и корен домейн и т.н..

Статистика на MozSEO Explorer Explorer

Сега с толкова много информация можете да проектирате път, откъдето се нуждаете от връзки и колко влиятелни трябва да бъдат връзките. Възможностите за връзки също играят значителна роля, като показват 302, 4xx, 5xx. Друга фантастична особеност е пресичането на връзки които ви помагат да намерите сайтовете, които се свързват към вашите конкуренти, но не и към вас.

Използвайте най-добре техните изследовател на ключови думи преди да пишете сляпо на която и да е ключова дума. Въведете ключовата дума в лентата за търсене на ключови думи, след това тя ще се показва месечно обем на търсене, трудност и процент на възможностите. Възможността за процент се отнася до прогнозната честота на кликване. Също така, има показател за ниво на приоритет, при който ключовите думи с по-висок резултат се считат за по-предпочитани. Ключовите думи Explorer предоставят много дълъг списък от предложения и анализ на SERP.

Moz Pro планът включва инструменти за оптимизация на страницата и проследяване на ранг. Оптимизацията на страници генерира отчетите въз основа на 27 различни фактори на страницата и дава SEO оценка. Можете да подобрите SEO резултата, като следвате препоръките. Moz предоставя и Followerwonk за наблюдение на социалния профил. За разработчиците на API те предоставят Mozscape API в три различни плана.

Можете да се регистрирате за безплатен акаунт което е ограничено до 5 кариери на ден за инструмент за изследване на ключови думи, докато сайта Explorer работи неограничено. Те таксуват $ 99 на месец за стандартния (основен) план за до 2 потребители и 24/7 услуги за поддръжка. Можете свободно да изберете плана, като вземете предвид джоба и нуждите си.

Нещо повече, Моз статии са много полезно за SEO обучение. Moz е впечатляващ инструмент, който много ви помага да проучите новата ключова дума и да анализирате конкурентите и по този начин да ви помогне да измислите ефективно планиране за изпреварването им.

Посетете Moz

5. величествен

величествен с най-голям индекс

Следващият в списъка е Majestic. Той е собственост на Majestic-12 Ltd, компания със седалище във Великобритания. Този софтуер за изграждане на единични връзки предлага множество инструменти на едно място, като например

 • Site Explorer
 • Анализ на връзки
 • Сравняване на домейни
 • Търсене Explorer
 • И мощен API за разработчици.

Има и разширения за браузър.

На таблото за управление ще видите лентата на Explorer Explorer, където трябва да поставите адреса на сайта, за който имате нужда от информация. Сега на едно табло ще ви покаже външни връзки, отнасящи се домейни и подробности за текста на котва. Той ще посочи отделните връзки между правителството и образованието.

За повече подробности е необходимо да кликнете върху раздели. Както в раздела Обратни връзки, програмата показва всички следвайте и не следвайте връзки и откъде принадлежат тези връзки. Можете или да скриете, или да покажете изтритите връзки. Страхотното нещо, което ви позволяват да експортирате данни с връзки към вашия местен диск.

Величествена шоу информация, базирана на двете характеристики на индекса, известни като Свежи и исторически. Опцията Исторически индекс дава изчерпателни подробности въз основа на всички данни, които имат, докато Fresh Index дава информация за последните 90 дни. Тези опции правят вашите стратегии за свързване на връзки по-продуктивни, като предоставят историческата и най-новата история на връзките на вашите конкуренти.

Нека изясним едно нещо majestic не предлага SEO услуги. Най-вече блогъри на ниво начинаещи, преследващи основните подробности като прогнозен обем на ключовите думи, трудност при класирането, проследяване на позицията на ключовите думи, данни за органичния трафик и свързани ключови думи и т.н., но величествено липсват всички тези неща.

Така че за какво е Majestic добро? Той може да извърши по-добър анализ на обратната връзка с различни показатели като поток на цитиране, тематичен поток и поток от доверие. Те имат богат индекс на връзки.

Доверен поток: Определете според броя кликвания върху URL адреса, даден на доверения сайт.

Поток на цитиране: Той определя главно броя на обратните връзки и техния ефект върху домейна.

Актуален поток: Той измерва влиянието на URL адреса в конкретната категория.

Majestic Bulk Backlink инструмент ви помага да анализирате до 400 URL адреса наведнъж. Най-добре е, когато искате да анализирате множеството си конкуренти.

За да застанете срещу вашия конкурент, също се нуждаете от профил за връщане, подобен на тях. Тук Clique Hunter инструмент може да ви помогне. Ако добавите три конкурентни URL адреса, тогава той ще покаже кой общ сайт изпраща връзка към всички тях. Majestic получи дълъг списък от функции, включително Buzzsumo, Neighborhood Checker и URL подател и т.н..

Можете да получите безплатен акаунт на Majestic, просто предоставете необходимата информация и се регистрирайте. Въпреки че е ограничен в функции, но може да бъде добър за много основен анализ или тестване на техните услуги. Най- “Lite” план струва само $ 41,67 / година, което е ограничено в функциите, докато “Pro” планът включва тонове функционалности и струва $ 83,33. Majestic е фантастичен инструмент, ако основната ви цел е да следите връзките.

Посетете Majestic

Бонус инструмент: Скачащ жаба SEO Spider

Screaming Frog е една от най-добрите алтернативи на ahrefs заради дългия им списък с функции и подробна информация. Използва се и от големи марки като Apple, Disney и Amazon и др SEO паяк инструмент може да бъде инсталиран на вашите системи Windows, Mac и Linux и с този един инструмент можете да обхождате резултати в реално време.

Просто добавете URL адреса в софтуера и щракнете върху Старт. В безплатна версия, той може да обхожда 500 връзки, докато премиен план сканира неограничени връзки. Като превключвате между различни раздели, получавате подробности за вътрешните & външни връзки, H1, H2, Meta Описание и заглавия на страниците. Освен това, той също показва връзките с HTTP и HTTPS протоколи.

Screaming Frog е най-добрият начин да спестите време, докато се грижите за on-page SEO фактори. Можете лесно да намерите изходящите и входящите връзки заедно с URL адресите. SEO паякът идентифицира постоянните и временните пренасочвания. Също така, той осигурява следи и следи тагове за връзки.

За по-стари сайтове, прекъснати връзки са главоболие и те могат да убият вашия сайт SEO. SEO паякът посочва не само 404 страници, но и 301. По този начин можете да предприемете действия, за да коригирате бързо засегнатите връзки. Когато софтуерът приключи да обхожда 100%, тогава просто се насочете към „Кодове за отговор“ и прилагайте клиентска грешка 4xx филтър. Сега за намиране на източника на счупени връзки щракнете върху раздела Inlinks, даден в долната част на софтуера.

Както всички знаем, че търсачките не обичат дублирането и с този инструмент, можете ефективно да откриете всички дублиращи се заглавия на страници, мета описания и страници с ниско съдържание и др. SEO Spider може да извърши проверка за CSS, Javascript и флаш връзки. Можете дори да го конфигурирате да обхожда всички поддомейни.

Един от основните елементи е, че той може да извлече аналитичните данни на Google, както и данните от конзолата за търсене и да представи цялата им информация само на едно табло. Можете лесно да експортирате персонализираната карта на сайта.

Инструментът включва много други важни функции като

 • URL адреси, които са блокирани от robots.txt
 • Одитиране на атрибути на hreflang и Ajax и т.н..

Сред всичко това, в премиум версия, a технически екип винаги е дошъл за вашето съдействие. Можете да се възползвате от ръководството на потребителя от техния уебсайт в случай на затруднения.

The Screaming Frog предлага и много други услуги като оптимизация за търсачки, изграждане на връзки и управление на PPC и т.н., но за такива функции трябва да платите допълнителна сума. Инструментът за паяк не може да предоставя статистически данни като предложения за ключови думи, обем на търсене и конкуренция и т.н., а по-скоро се фокусира върху оптимизирането на вашия сайт, за да го направи удобен за търсене. В момента той идва в £ 149.00 с включени всички техни функции.

Screaming Frog SEO Spider е задължителен инструмент, който включва много неща за SEO на едно място и по този начин ви спестява много време. Можеш експортиране на данните до електронна таблица и други стандартни формати. Без значение сте блогър или SEO агенция, това, разбира се, ще ви достави повече от парите, които плащате.

Посетете Screaming Frog

заключение

Според нас това са едни от най-добрите алтернативи на ахрефи. Но изборът изцяло зависи от вашите изисквания. Като че ли вашата основна концентрация да следите внимателно конкурентите, свързващи профила след това величествен е великолепен инструмент за опит, тъй като те имат масивен индекс и така осигурява задълбочен анализ.

За ан цялостно решение, SEO PowerSuite е чудесен избор. Техният инструмент за проследяване на ранг работи с колаборацията на 16 различни инструмента. Техният SEO SpyGlass е фантастичен инструмент с толкова много статистически данни, докато одиторът на сайта може да предостави полезна информация за SEO страници. Но ценообразуването им е много високо, което може да доведе до голяма сделка за повечето клиенти.

Можете също така да искате да прочетете:

 • Най-добра проверка за плагиатство за създаване на уникално съдържание
 • Силно препоръчителни и най-добри SSD хостинг услуги

И така, кое е най-доброто, което обхваща всички решаващи фактори и доказва удобен SEO инструмент?

За това ви препоръчваме да отидете SEMrush поради техните многофункционални инструменти. Можете да шпионирате ходовете на вашия конкурент, да получите дълъг списък от възможни конкуренти, затруднения с ключови думи & проследяване, планиране Дисплей & Видеореклама и поддръжка на повече от 100 места. Освен това те предлагат конкурентни цени и безплатна пробна сметка за 14 дни.

Това са предложения. Не се колебайте да споделите това, което се оказва най-добрата алтернатива за вас. Ние високо оценяваме вашите отзиви.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map